🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet

Reuters
Reuters
Reuters    ©  Reuters
Reuters    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Лидерството ни в AI изследванията и инфраструктурата, както и глобалният ни продуктов отпечатък ни позиционират добре за следващата вълна от AI иновации." Това обяви главният изпълнителен директор на Alphabet - компанията, майка на Google, Cундар Пичай при представянето на резултатите за първото тримесечие. Те се оказаха отново над очакванията благодарение на доброто представяне на търсачката, YouTube и Cloud. Приходите нараснаха с 15% на годишна база, достигайки 80.54 млрд. долара, а оперативната печалба - с 46%, до 25.47 млрд.

Инвеститорите възнаградиха усилията на компанията, което доведе до скок на акциите с близо 15% и така пазарната оценка на Alphabet надмина 2 трлн. долара.

Черешката на тортата, обявена от технологичния гигант, е, че за пръв път в историята си ще изплати дивидент и планира да прави това на всеки три месеца. Инвеститорите ще се радват и на обратно изкупуване на акции за 70 млрд. долара.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар