🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Първата цялостна онлайн програма по инвестиции и лични финанси в България отвори врати

Експерти ще споделят своите практически знания за спестяването, инвестирането и управлението на личните финанси. От това как работи капиталът до инвестиции в имоти, акции, ценни метали и криптовалути

Първата цялостна онлайн програма по инвестиции и лични финанси в България отвори врати
Първата цялостна онлайн програма по инвестиции и лични финанси в България отвори врати
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

2020 бе годината на дребния инвеститор.

Бързият и дълбок спад на световните пазари през март привлече вниманието на дребните инвеститори, които благодарение на новите технологични решения като Revolut, Robinhood и др. направиха своите първи покупки на акции, индекси и криптовалути.

Само в САЩ новите дребни инвеститори за 2020 надхвърлят 10 млн.

Знаят ли обаче какво да правят със своите пари?

Проучванията сред нови инвеститори на Финансовия регулатор на САЩ FINRA показват, че близо 70% от тях нямат нужните знания, с които да посрещнат първите големи грешки или по-дълбока корекция в цените на инвестираните активи.

Липсата на ясен инвестиционен план и стратегия, съобразени със собствените знания, способности и цели, също са едни от основните проблеми, които оказват решаващо значение при доходността от инвестициите.

Затова искаме да ви представим възможност, която напълно отговаря на тази нужда от практическо знание и споделен опит и която е предназначена специално за дребния български инвеститор.

InvestPRO е финансова образователна програма от 8 онлайн курса, в която опитни и доказани инвеститори и икономисти споделят своите практически знания и работещи стратегии за инвестиране на разбираем език.

Целите на програмата на InvestPRO са три основни:

  • Да предостави практически стратегии за управление на личните финанси чрез създаването на личен финансов план.
  • Да предостави практически стратегии за инвестиране в акции, имоти, ценни метали, криптовалути, колективни инвестиционни схеми и алтернативни инвестиционни активи.
  • Да създаде активна инвестиционна общност и да насърчи споделянето на инвестиционен опит.

Курсистите в първата цялостна онлайн програма у нас по инвестиции и лични финанси, организирана от InvestPRO, която започва на 1 март 2021 г., ще получат 8 онлайн курса, покриващи всички важни теми в личните финанси и инвестициите.

Програмата е структурирана в следните теми и водена от следните лектори:

  • "Как работи капиталът и икономическата машина"

- Стоян Панчев - изп. директор на Експертен клуб за икономика и политика

  • "Основи на инвестициите и личните финанси"

- Стойне Василев - собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България - SmartMoney.bg

  • "Инвестиции в имоти"

- Димитър Христов - главен брокер и мениджър "Инвестиции и ново строителство" в "Явлена"

  • "Инвестиции в акции"

- Георги Георгиев - портфейлен мениджър в Karoll (най-големият инвестиционен посредник в България)

  • "Инвестиции в злато, сребро и други благородни метали"

- Благовест Белев - съосновател на Tavex Gold Bulgaria (от 2009 до 2017 г.)

  • "Инвестиции в криптовалути"

- Благовест Белев - от най-големия фонд за управление на инвестиции в криптовалути в България - Blockchain.bg

  • Инвестиции в колективни схеми"

- Стойне Василев

  • "Създаване на личен финансов план"

- Стойне Василев

По думите на организаторите програмата е подходяща за хора, които имат нужда от финансова стабилност, но им липсват структурирани и практични знания за света на инвестициите, както и за хора с големи финансови планове, на които не им достигат времето и опитът да отсеят полезната информация от пълнежа.

Програмата ще е от полза и за хора със спестявания, на които е нужен конкретен план как да ги инвестират - в какви активи, в кой момент и в какво съотношение, така че да не ги изгубят.

Завършилите ще бъдат наградени и със сертификат за професионална квалификация от МОН, който е допълнителен тласък към успешното кариерно развитие в областта.

Интересът към подобни интензивни онлайн образователни програми вече е много висок предвид факта, че мнозина предпочитат да се обучават от дома си и със своето собствено темпо за учене и прилагане.

Подробно описание на курсовете по инвестиции и лични финанси може да прочетете на сайта на InvestPRO.

Въпреки че програмата се провежда изцяло онлайн, приемът е ограничен до 1000 участници с цел предоставяне на по-качествено и персонализирано отношение и обучение на участниците.

Записванията за програмата стартираха на 9 януари и ще продължат до 28 февруари. Само за 2 дни над 400 участници* са се записали, възползвайки се от най-ниските цени за участие!

(*максималният капацитет в програмата е до 1000 участници)