🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

myPOS: Да задаваш тон в Европа от българското море

Компанията дава на малкия и средния бизнес възможност за растеж чрез платформа за управление на бизнеса и приемане на картови плащания

Ръководният екип на myPOS
Ръководният екип на myPOS
Ръководният екип на myPOS
Ръководният екип на myPOS
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Признат иноватор, модерен работодател и партньор, предпочитан от стотици хиляди бизнеси в Европа - обикновено подобни характеристики се асоциират с компании в столицата, където е съсредоточен крупният бизнес. myPOS обаче се ражда във Варна и просперира на пазари като Италия, Франция и Великобритания.

Първите награди за иновативния финтех идват от подобни държави, а родните следват - myPOS вече може да се похвали с приза "Компания на годината 2022" на сп. "Форбс". Отличието в категория "Финанси" бе заслужено с модерните платежни решения на myPOS. Такива например са опциите за търговци да приемат плащания чрез смартфон или да създадат професионален интернет магазин безплатно.

В полза на бизнеса

Именно нуждата от онлайн магазин насочва Моника Маринова към myPOS през януари, когато тя решава да предложи на българския пазар уникални изделия, направени от елда. Маринова вярва, че полезното може да бъде и вкусно, и развива собствен бизнес, базиран на тази идея. Неин познат препоръчва myPOS, тъй като е платформа, която се грижи за всичко - от приемането на плащания на щанд до изграждането на сайт с онлайн чекаут.

Маринова оценява факта, че myPOS отговаря на нуждите на начинаещия бизнес - условията са гъвкави, няма месечни такси и може да започне дейността си без ресурси. Онлайн магазина си тя прави без програмисти и без да се чуди как да навърже сайт, каса и платежни решения, както разказва самата тя. Лесно и удобно е, допълва Маринова, защото myPOS не те ангажира.

Думите ѝ обобщават мисията на myPOS - да даде шанс дори на най-малките да използват модерни технологии и иновативни бизнес решения, за да се развиват.

Уникални продукти

myPOS дава цялостно решение за управление на бизнеса и приемане на картови плащания. Една от отличителните характеристики на платформата е, че клиентите ѝ получават парите си от постъпилите плащания веднага, независимо дали операция­та е извършена в делничен или в почивен ден. Финтехът предлага и безплатна търговска онлайн сметка с бизнес карта, лесни за употреба ПОС терминали и множество инструменти, които помагат на малкия бизнес да расте.

Някои от уникалните продукти на компанията са myPOS N5 Fiscal, комбиниращ касов апарат, принтер и ПОС терминал, и myPOS Glass - приложението, превръщащо обикновен Android телефон в ПОС терминал. myPOS e уникална и с това, че е от малкото компании във финтех нишата, които самофинансират ръста си и осъществяват всички аспекти от дейността in-house. Неслучайно компанията е избрана от около 400 служители, близо 270 от тях в оперативния център във Варна. Тази година тя бе отличена и като работодател от Employer Branding Awards.

Макар наградите в родината на myPOS да са далеч по-малко от отличията ѝ в чужбина, факт е, че компанията набира популярност в страната и задава тон в Европа, като следи от какво имат нужда търговците и предлага решения преди конкуренцията. Наградите обаче не са водещи - най-важна е думата на клиента, защото близо 40% от клиентите на myPOS идват вследствие на препоръка, както доказва примерът с Моника Маринова.