🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

NV Tower – офис среда, която вдъхновява

Сградата предлага и голям набор от обществени пространства

NV Tower – офис среда, която вдъхновява
NV Tower – офис среда, която вдъхновява
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

NV Tower е мащабен и многофункционален проект, ситуиран в югоизточната част на София на бул. "Г. М. Димитров", в близост до кръстовището с бул. "Драган Цанков" и метростанция "Г. М. Димитров". Сградата предлага първокласни офиси и голям набор от обществени пространства: заведения за хранене, уелнес и спортен център, конферентен блок, медицински център, търговски обекти, покривни градини и озеленени тераси.

На ниво непосредствената градска среда проектът е характерен с умелото боравене с архитектурния мащаб, а на ниво градски силует архитектурният образ на сградата пресъздава динамичните очертания на върховете на планината Витоша. Сложните форми на сградата са в синхрон с текущите тенденции в архитектурата на XXI век и технологичните възможности на строителната индустрия.

Проектът ще е отворени интегриран към градската среда чрез наситените собществени функции партерни етажи, благоустроените външни пространства около сградата и богато озеленените покриви и тераси. Средните етажи на сградата от 4-и до 17-и са заети от офиси. Над тях във високата част на сградата се намират покривни градини и панорамна площадка, както и няколко жилищни етажа. На ниво партер (етаж 1) се намират кафетерия и различни търговски обекти. На етаж 2 са разположени спортната и уелнес зона и конферентният блок. На етаж 3 продължава част от спортната зона и е разположено заведение за хранене с голяма озеленена външна тераса. Под сградата има три етажа с подземни паркинги.

Офисните етажи са с различна големина, следвайки геометрията на сградата. Това дава възможност за многообразие от предлаганите офисни площи. Oфисната площ на етаж варира от 1000 кв.м във високите етажи до 2000 кв.м в ниските етажи. Разпределението е гъвкаво и даващо възможност за изграждане на всякакъв тип офисни пространства - от коридорен и кабинетен тип до open space. Всеки етаж има достъп до озеленена тераса

На ниво партер са разположени три входа към сградата - от север, изток и запад. През входовете се влиза в обширно входно пространство, разпределящо човешките потоци. Входното пространството е просторно, с голяма височина и с големина, съобразена с мащаба на сградата. Чрез големите и ефирни остъклявания то осигурява плавен преход между градската среда и сградата. На второто ниво са разположени уелнес и спортенцентър, конферентен блок, фризьорски салон и зали за масаж. В уелнес и спортния център ще има голям фитнес, 25-метров плувен басейн с джакузи, СПА зона със сауни, парна баня, релакс зона. Конферентната зала е с възможност за делене, а пред нея ще е разположена приемна зона. Този етаж е достъпен от партера с ескалатори и асансьори. На третото ниво продължава спортният център с четири просторни зали за групови занимания. На същото ниво е разположено заведение за хранене с голяма и богато озеленена външна тераса към булеварда.

Интериорът на общите части на сградата и на обектите с обществен достъп следва цялостната архитектурна концепция: сложни пространства, динамични форми, естествена зеленина и обилна светлина.

На север от сградата ще се изгради парково пространство, през което ще преминават пешеходни алеи за достъп до входовете на сградата, зони за рекреация и озеленяване. Пред северния вход ще бъде разположен воден ефект.

Следвайки визията за устойчивост, в проекта са застъпени зелени решения, които допринасят за цялостната концепция - богато озеленени фасади и вътрешни пространства, красива паркова среда, удобства за велосипедисти, паркоместа със зарядни станции за електромобили, поливна система за оползотворяване на дъждовната вода. Проектът ще бъде сертифициран по LEED Gold.

В момента напредва строителството на сградата, като паралелно се изпълняват конструкцията, фасадата, инсталациите и довършителните работи. Сградата ще бъде завършена през май 2021 г.