Първият голям търговски център в Перник отвори врати

Mall Pernik подготвя много изненади за посетителите през пролетта

Първият голям търговски център в Перник отвори врати
Първият голям търговски център в Перник отвори врати
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

На 17 декември 2021 г. отвори врати първият голям търговски център в Перник - Mall Pernik. Проектът е единствен по рода си - съчетаващ модерна визия с функционалност.

Визитка

  • Обща разгъната застроена площ на сградата - 23 500 кв.м
  • Инвестиция - над 15 млн. лв.
  • Мото - "Ново, свежо, различно"
  • Интериорен проект - Студио за архитектура и дизайн CREART-BG
  • Единствено ново и модерно кино за града и областта - верига киносалони CINELAND


Инвестиционният проект е изпълнен с пряко финансиране и е на стойност над 15 милиона лева. Mall Pernik е реализиран в продължение на 3 години и се отличава със своята концепция и мащаби за града. Припознат е като значим за община Перник още по време на строителството му през 2020 г., когато основният инвеститор бе награден с престижния плакет "Най-голям инвеститор".

Мотото на търговския център е "Ново, свежо, различно" и именно в него е вплетена и идейната концепция на проекта и неговото изпълнение. Mall Pernik е създаден в резултат на преустройство на емблематична производствена сграда от 70-те с нова пристройка, обединени чрез светло атриумно пространство.

Интериорният проект е дело на Студио за архитектура и дизайн CREART-BG. Дизайнът е в изчистени линии. Сградата е с висок клас енергийна ефективност, модерни съоръжения, улеснен достъп, светла и просторна панорамна тераса и бутиково изпълнение на всички общи пространства в четири основни цвята.

Партньори

Обектите в Mall Pernik са с площ от 30 до 1000 кв.м. Миксът от наематели включва утвърдени брандове във всички сегменти - мода, обувки, спортни стоки, детски стоки, парфюмерия и козметика, подаръци, услуги, обекти за хранене и забавление.

За партньорите си Mall Pernik предлага помещения в почти завършен вид с изградени точки за присъединяване, витрини, ролетни щори, системи за пожаробезопасност, BMS управление и контрол. Договорите са с различна експозиция спрямо сегмента, в който оперира търговецът, и предлагат гъвкави условия и възможности за договаряне. Комплексът се управлява от инвеститора, който е единствен собственик на капитала. А това е основно предимство, което ускорява процесите по вземане на решения и прави средата адекватна и адаптивна на промени в отношенията между партньорите за в бъдеще.

Българската верига кинoсалони Cineland първа посрещна най-нетърпеливите любители на киното в търговския център, превръщайки го в желана дестинация за забавление и пазаруване. Cineland Mall Pernik разполага с 4 модерни зали, една от които VIP, с удобни кресла с регулируема облегалка, създаващи усещане за домашен уют и удобство. Атмосферата на преживяването се допълва от реалистичните картина и звук благодарение на цифрови 4K прожекционни апарати, DOLBY цифрова озвучителна система и 3D сребърни екрани.

В началото на пролетта за перничани и гостите на града ще отвори врати магазинът за смесена мода Sinsay, познатият бранд от полската верига LPP S.A - с магазин на два етажа и в обновената концепция за страната. Очаквани с нетърпение също са магазините на Hippoland, Sport Depot, Mat Star, Sky Optic,сладкарници "Неделя", книжарницаCiela, които също сe подготвят да посрещнат скоро първите си клиенти.

Mall Pernik e с отлична локация в центъра на града във функционираща от години ритейл зона, в една линия с Billa, Technopolis, Jysk, Kaufland, Lidl и dm. Удобство представлява и широкият външен надземен паркинг с лесен достъп от основната централна улица за града и региона.

Изненади за посетителите

В момента Mall Pernik подготвя своето голямо откриване за пролетта на тази година, с което да отпразнува официално следващата голяма крачка в развитието на 120-хилядната община.

Търговският център подготвя много изненади и подаръци за посетителите. Предимствата за клиентите са безспорни: освен достъпност от всички точки на града комплексът ще предложи както забавления - светъл food court с панорамна тераса, кина и игри, заведения за хранене, така и възможности за пазаруване от утвърдени марки и брандове.

За повече информация, свободни площи и възможности за съвместно партньорство моля свържете се с нас на:

+359 879 90 99 90

[email protected]

или на адрес: гр. Перник, ул. "Св. св. Кирил и Методий" 23