🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Данчо Полицая: Няма корупция в МВР, а и няма как да има

Доблестният полицай, общественик и борец срещу мафията и задкулисието пред "Капитал"

Facebook/Данчо Полицая
Facebook/Данчо Полицая
Facebook/Данчо Полицая    ©  Facebook/Данчо Полицая
Facebook/Данчо Полицая    ©  Facebook/Данчо Полицая
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Визитка

Данчо Полицая е доблестен полицай, активен борец срещу мафията и задкулисието, воин срещу корупцията, служител на реда, общественик, стожер на справедливостта, пример за подражание, будител, публицист, инфлуенсър, трендсетър, основател на гражданското движение "Мъжкари за възраждане на родината" (МВР; да не се бърка с МВР) и скромен последовател на Генерал Бойко Борисов, както сам се описва. Във Facebook е следван от близо 20 хил. потребители. Данчо Полицая може и да е, а може и да не е истинска личност.

Бележка на "Капитал": Интервюто е взето в писмен формат. В оригиналната версия всяко изречение на г-н Полицая завършва с удивителен знак - единственото, което редакцията си е позволила да промени.

Колко организирани престъпни групи разбихте през тази година? Каква е равносметката ви за 2022 г.?

- Равносметката ми за 2022 г. е строго положителна, защото през тази година в МВР успяхме да се справим успешно с десетки организирани престъпни групи. Аз лично поемам отговорност за разбиването на три групи за въоръжени грабежи, четири за кражби, четири за ало-измамници, четири за нелегален трафик на бежанци, пет за трафик на хора и проституция, пет за измами с кредитни карти, пет за измами с криптовалути, шест за купуване на гласове, седем за наркоразпространение, както и една близка до Ислямска държава група, която планираше извършването на терористични актове, както в България, така и из цяла Европа. Много важно уточнение, което искам да внеса, е, че цифрите се отнасят само за дейността на СДВР и са силно занижени, защото откакто Генерал Бойко Борисов и партия ГЕРБ не са на власт, ефективността намаля чувствително. Много доказани професионалисти бяха принудени да напуснат системата, а и в голям период от годината министър беше Бойко Рашков, който загърби полицейската работа и се занимаваше изцяло с фалшиви обвинения срещу г-н Борисов и други достойни български политици и общественици.

Има ли корупция в МВР?

- Не, няма корупция в МВР, а и няма как да има. Ръководният състав в министерството сме възпитаници на ВИПОНД, познат и като Академията на МВР, където нашите ментори и учители, сред които са Генерал Бойко Борисов и непримиримия борец срещу задкулисието, статуквото и организираната престъпност - г-н Иван Гешев, ни научиха както на честност, доблест, висок морал и достойнство, така и на безкомпромисна борба срещу корупцията, която категорично изключва възможността да участваме в каквито и да е корупционни практики. Също така, докато ГЕРБ бяха на власт, г-н Борисов и г-н Младен Маринов се бяха погрижили служители на МВР да получават адекватно заплащане, така че нито един колега да не си и помисля да търси странични доходи.

Какъв е планът ви за победа във войната по пътищата?

- МВР показа безспорно, че знае и може да се бори безкомпромисно срещу убийците на пътя, а мерките, които прилагаме, са доказано успешни. Планът ни за категорична победа във войната по пътищата и още по-ефективни действия за защита на българските граждани е незабавно увеличаване със 100% на щатните бройки за пътни полицаи и разполагането на възможно най-много смели колеги на ключови места, откъдето да се извършва постоянен контрол по сигурността на пътя, състоящ се от непрестанни проверки за превишена скорост, алкохол и наркотици.

Трябва ли името Генерал Бойко Борисов да бъде вписано в българската и един ден в европейската конституция?

- Абсолютно безспорно е, че с действията си на премиер и политически лидер, великият държавник - Генерал Бойко Борисов отдавна доказа, че е заслужил името му да бъде вписано със златни букви, както в българската, така и в европейската история. Би било коректно това да включва и конституциите на ЕС и България, където г-н Борисов следва да бъде посочен, като пример за подражание на политик, който е наложил демокрацията, социалната справедливост и върховенство на закона в България и Европа.

Има ли надежда за България, ако Генерал Бойко Борисов не е премиер?

- Огромният интелект, опит, знания и авторитет на Генерал Бойко Борисов няма как да бъдат заменени, но ГЕРБ е изключително демократична партия, състояща се от качествени и доказани експерти и професионалисти, които, използвайки наученото от г-н Борисов, могат да поемат отговорност и успешно да ръководят Република България. В ГЕРБ има достатъчно кадърни лидери, като младият Стамболов - г-н Даниел Митов, българската Ангела Меркел - г-жа Десислава Атанасова и големите интелектуалци и ръководители на българския клон на организацията "Менса" - г-н Томислав Дончев и г-н Тома Биков, които под менторството и наставленията на г-н Борисов биха били едни изключително успешни премиери и министри!

Как да се помирят големите мъже в българската политика?

- Помирението на големите мъже и политици в България е една от основните дейности на гражданско движение МВР и моя лична и професионална кауза. Този процес не е никак лесен, но първите крачки вече са направени и оттук нататък е въпрос на време нашите любими лидери да се обединят и да работят заедно за благото на България и българските граждани. По моя инициатива, Генерал Румен Радев, Генерал Стефан Янев и бащата на българската музика и култура - г-н Слави Трифонов вече целунаха ръка и се извиниха на Генерал Бойко Борисов за дребните дрязги и недоразумения.

На патриотичния фронт, новият Васил Левски - д-р Костадин Лъвски Костадинов, великият комита - г-н Красимир Каракачанов и техните верни лъвове родолюбци, отдавна работят успешно с нас по ключови държавни въпроси. Социалистическото движение в България, начело с г-н Георги Първанов, г-н Румен Петков, г-жа Корнелия Нинова, г-жа Мая Манолова и проф. Александър Томов дадоха ясна заявка за обединение, към което можем да причислим и нашите евроатлантически ориентирани братя мохамедани от ДПС и изконните ни демократични партньори от Демократична България и Продължаваме Промяната, които също потърсиха Генерал Бойко Борисов за подкрепа и безспорно доказаха, че са готови да загърбят интригите и да се концентрират върху истинските проблеми на държавата.

Трябва ли МВР да бъде медиатор за помирение на Васил Божков и Генерал Бойко Борисов и Делян Пеевски?

- Безспорните професионални умения, които притежаваме служители от системата на МВР ни дават възможност да помагаме за подобряването на качеството на живот в България чрез различни методи и средства. Определено смятам, че МВР трябва да бъде медиатор за помирение на г-н Васил Божков с Генерал Бойко Борисов и г-н Делян Пеевски, защото наша основна функция е да работим усърдно за доброто на България, а благоденствието на българските граждани, за което всички се борим, минава през абсолютно национално обединение на всички доказано достойни и доблестни политици и общественици, които работейки заедно биха могли да върнат позабравеното величие на славното ни Отечество в най-кратки срокове.

Кои са най-големите меценати в България в момента?

- Безспорно едни от най-изявените български меценати, които с много труд и достойнство натрупаха честно богатството си и сега даряват щедро огромни суми, както за млади и талантливи артисти, така и за всички български граждани в нужда са: Защитникът на бедните хора в България - г-н Делян Пеевски, създателят на свободното слово в страната - г-н Иво Прокопиев, г-н Слави Трифонов, г-н Васил Божков, г-н Георги Гергов, г-н Христо Ковачки, г-н Валентин Златев, Кирил и Георги Домусчиеви, г-н Гриша Ганчев и др.

Кога можем да очакваме "Мъжкари за възраждане на родината" в парламента?

- На този етап гражданско движение МВР е концентрирано предимно върху ежедневната оперативна дейност за решаване на належащи проблеми и казуси, свързани най-вече със справянето с кризите, в които ни вкараха новите политици, които ръководят България, откакто Генерал Бойко Борисов и партия ГЕРБ не са на власт. Нашето желание е да се докажем пред българското общество с дела, а не просто с думи и обещания, за да можем да съберем подкрепа, преди да пристъпим към преструктурирането си в партия, която да заеме заслуженото си място на парламентарните скамейки.

Вярвам, че в последните месеци успяхме с действията си безспорно да покажем на българските граждани, че трябва да ни се доверят и да ни подкрепят в битката ни за спасяване на България. В близко бъдеще очаквам съставяне на националнообединително правителство на стабилността под патронажа на г-н Борисов, което да изкара пълен мандат, така че на този етап смятам, че разумният срок, в който МВР ще се преобразува в партия и ще участва в изборите, е 2023 г. Възнамеряваме да подготвим наши кандидати за местните избори за кметове и общински съветници.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    dobadoba avatar :-|
    dobadoba
    • - 3
    • + 3

    И @КОЙ прави чадъра над дилърите?..
    Хех, отидете пред някое РПУ и гледайте с какви коли идват на работа.

    Нередност?
  • 2
    potrebitelll avatar :-|
    Селски Тарикат
    • - 2
    • + 3

    Голем майтап!

    Нередност?
  • 3
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • - 3
    • + 6

    Индивидът, който стои зад този Facebook профил иска да постигне нещо от рода на тънкия английски сарказъм, но силите (и таланта) му винаги стигат само до дебелашкия "хумор" на Шкумбата. А Шкумбата едно време уж пародираше Тодор Живков, но реално го превърна в народен герой и част от народния фолклор, който присъства на всяка трапеза. Ефектът беше толкова поразяващ, че днес голяма част от народо-населението още милеят за комунистическия диктатор Живков, при който хлябът струвал само 15 стинки. Уж е "хумор", ама не е. Тук очевидно замисълът е същия, въпреки че изпълнението на "Данчо Полицая" издиша отвсякъде.

    Нередност?
Нов коментар