🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Caesars е на прага да купи William Hill за 2.9 млрд. евро

Британският букмейкър преговаря и с Apollo Global Management

Reuters    ©  Reuters

Британският букмейкър William Hill обяви, че е в напреднали разговори със Caesars Entertainment за сливане на двете компании, съобщава Financial Times. Caesars ще придобие английското дружество, част от индекса FTSE 250, за сума около 2.9 млрд. евро.

William Hill вече отхвърлиха подобна оферта преди няколко години. Тогава тя беше отправена от консорциум между Rank Group и 888 и беше на стойност от 3.6 млрд. паунда. Сега обаче от дружеството са склонни да приемат предложение да бъдат купени, като освен със Ceasars разговори се водят и с инвестиционната компания Apollo Global Management.

William Hill и Caesars и в момента са партньори. В САЩ английският букмейкър има право да предлага спортни залози в 54-те казина на Caesars в замяна на 20% дял в американския клон на William Hill. Договорката първоначално е била сключена между William Hill и El Dorado, които се сляха с Caesars през юли тази година.

Caesars са пресметнали, че комбинираните активи с тези на William Hill ще генерират между 600 и 700 млн. долара допълнителни приходи годишно. От американската компания добавят, че ако сделката бъде приключена, тя ще потърси партньори или съсобственици за бизнесите на английското дружество извън САЩ.

Голяма част от отдел "Обслужване на клиенти" на William Hill е ситуирана у нас. Централата се намира в The Mall на Цариградско шосе и в нея работят около 250 души.
Все още няма коментари
Нов коментар