"Фантастико" ще инвестира 34 млн. лв. в нови обекти в Перник и Ботевград

Финансирането е със собствени средства, супермаркетите ще отворят през 2021 г.

Проект на обекта в Перник    ©  ''Фантастико''
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Търговската верига "Фантастико" ще инвестира 34 млн. лв. в изграждането на търговско-развлекателен комплекс в Перник и на супермаркет в Ботевград. Двата проекта ще бъдат финализирани през 2021 година и в тях ще бъдат разкрити около 250 нови работни места. Инвестициите се правят изцяло със собствени средства, съобщиха от компанията.

Новите проекти

В Перник ще бъде изграден търговско-развлекателен център, разположен върху 10 753 кв.м разгъната застроена площ. В обекта ще има супермаркет "Фантастико", боулинг зала, магазини на партньори на веригата, ще се предлагат и различни услуги. Комплексът ще разполага с детска площадка и паркинг. Строителството се извършва от фирма "Бараж груп", а дизайнът е на студио Cityscape.

"Фантастико" ще започне изграждане на супермаркет и в Ботевград. Преди дни компанията финализира сделка за купуването на имот с площ 6700 кв.м. Инвестицията за този обект ще надхвърли 9 млн. лв. Планира се търговският обект с кафетерия, детска площадка и паркинг също да отвори врати за клиенти през 2021 г.

По време на пандемия

На 4 юни т.г. в Банкя отвори нов супермаркет "Фантастико", инвестицията в който е около 20 млн. лв. Той е разположен върху 7000 квадратни метра разгъната застроена площ и предлага над 25 000 вида стоки. Обектът е изграден на четири нива: паркинг със 129 места и зарядни станции за електромобили; търговска зала; складове; офиси и зона за почивка. В него има и аптека, застрахователен брокер, зоомагазин, Easy Pay, химическо чистене, банкомат. Строителството е продължило осем месеца, посочиха от компанията.

Обектът на "Фантастико" в Банкя е втори за веригата през тази година, след като на 27 февруари отвори врати нов магазин в кв. "Манастирски ливади-запад" в столицата. Супермаркетът е разположен върху над 2000 кв. метра, а инвестицията в него е 13.7 млн. лв. без ДДС.

През май "Фантастико" предложи и онлайн пазаруване в партньорство с foodpanda.

"Ще продължим да обновяваме по-старите супермаркети. До края на тази година ще имаме напълно нов ресторант MyChoice в SkyCity Mall, както и ултрамодерен боулинг в същия търговски център в кв. "Гео Милев" в столицата. Фасадата на търговския център също ще бъде обновена", каза в интервю за "Капитал" Светослав Гаврилов, изпълнителен директор.

Веригата "Фантастико" е създадена през 1991 г. и днес притежава 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В компанията работят над 3000 служители

Според класацията "Капитал Топ 100" за 2019 г. групата "Фантастико" (която включва "Европа ВН", "Евро харт", "Винтерко БГ", "Ван холдинг", ЕТ "Валери Николов", "Юнисейф", "Дар ГН") отчита 598 млн. лв. приходи от продажби и 28.2 млн. лв. чиста печалба.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    crusible avatar :-|
    crusible
    • + 4

    Браво! Любимата ми верига!

    Нередност?
  • 2
    aek46312746 avatar :-|
    aek46312746
    • + 5

    Най-добрата хранителна верига в БГ!

    Нередност?
  • 3
    sfasaf avatar :-|
    sfasaf
    • + 3

    Страхотна верига и много точни, премислени инвестиции.

    Когато работих там, изискванията бяха много стриктни - винаги да е заредена стока, винаги да е с точни цени, да е чисто... Цял живот ще съм им благодарен за трудовата етика, която изградих там и сега ми ности добри доходи.

    Такива неща в Кауфланд и Лидл няма да срещнете. Там пестят от персонал, но и цените са по-ниски.

    Ботевград е доста заможен и развит, между другото. Проблем е, че ще се конкурират с Кауфланд, а населението не е толкова голямо..

    Нередност?
  • 5
    bj_int avatar :-|
    bj_int

    Наистина най-добрата верига в България, нещо че има магазини само около София. Във Варна има нещо подобно Паркмарт, но са далеч от класата на Фантастико, все още. Малките магазинчета на Фантастико са трагедия, но големите са супер!!!

    Нередност?
Нов коментар