🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Wizz Air пуска полети София - Ереван

Линията до арменската столица стартира на 29 април

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска линия между София и Ереван. Полетите до арменската столица започват на 29 април и ще бъдат 2 пъти седмично. Цената на билетите в едната посока започват от 68.99 лв. и вече са в продажба. Първоначално полетите ще се изпълняват в сряда и неделя, а след 12 юни - във вторник и събота.

В края на миналата година Wizz Air разшири базата си в София, като базира седми самолет. Преди дни авиокомпанията обяви 77% ръст на пътникопотока през 2022 г. в сравнение с 2021 г. на българския си пазар.

Миналогодишни резултати

През 2022 г. Wizz Air е регистрирала над 2.6 млн. пътници в България в сравнение с 1.4 милиона през 2021 г., с което надскача резултатите от преди COVID пандемията. Най-популярният маршрут на авиокомпанията за годината за България е бил София - Тел Авив.

В международен план общо 45 милиона пътници са резервирали билети с Wizz Air през 2022 г., което е два пъти повече от предходната (27.1 милиона пътници) и с 10% повече от 2019 г. (41 млн. пътници).

Все още няма коментари
Нов коментар