Невил Причард: Темпът на промяна увеличава необходимостта от адаптиране, учене и развитие

Основател на People in Flow и лектор на HR and Leadership Forum 2019

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Невил Причард е консултант, коуч, ментор и изпълнителен директор на People in Flow. Причард ще е един от лекторите на конференцията HR and Leadership Forum 2019, която "Капитал" организира на 31 октомври в Sofia Event Center. От сцената на HR and Leadership Forum 2019 той ще разкаже за концепцията си "neuro-agility" и как чрез нея мениджъри и служители могат да подобрят представянето си на работното място. Повече за програмата на събитието може да видите тук.

Защо решихте да основете People in Flow?

- Осъзнах количеството ненужен стрес на работното място, след като бях работил над три десетилетия в корпоративния свят и седем години като консултант. Години наред работех извън най-добрата си форма, правейки това, в което съм добър, но не и това, с което изпъквам и което ме зарежда с енергия. Претърпях два сърдечни удара и операция. В този момент реших, че се нуждая от промяна. Целта на People in Flow е да внесе повече енергия на работното място и да намали стреса.

Може ли да кажете повече за концепцията ви "neuro-agility"?

- Това е способността да се адаптираш, да учиш, да усвояваш и да постигаш резултати по-бързо и по-добре. Съществуват шест механизма, с които можете директно да повлияете на производителността и ефективността на вашия уникален неврологичен дизайн.

Как според вас тази концепция ще помогне на компаниите в бъдеще?

- Използваме тази концепция, за да намалим риска от човешки грешки, да намалим стреса, да повишим способността и капацитета за учене и за адаптиране към промените. Това е фундаментално умение, което заедно с т.нар. digital dexterity (способността и желанието да се използват съществуващите и нововъзникващи технологии за по-добри бизнес резултати) ще увеличи значително ефекта на мерките за развитие и подобряване представянето на служителите.

Кое е най-важното послание, което искате да предадете на участниците в HR и Leadership Forum 2019?

- Темпът на промяна увеличава необходимостта от адаптиране, учене и развитие. Ясните стратегии за подкрепа на хората в тези предизвикателства са от съществено значение. Вярвам, че "neuro-agility" е една такава стратегия и ще проучваме как това може да се постигне по най-добрия начин.

От програмата на HR and Leadership Forum 2019 ще научите още:

  • Как успешно да се адаптираме към постоянната промяна
  • Битката за кадри - как да бъдем крачка пред конкуренцията
  • Как да постигнем баланс между технологията и човешките умения
  • Служителско преживяване - как да го изградим
  • Как да се възползваме от новите технологии на работното място