"Капитал" е вече и в Пловдив

Първата изнесена редакция на медиата ще отразява бизнеса, индустрията и живота в Града под тепетата

Екип от журналисти, ръководен от редактора Огнян Георгиев, ще следи отблизо случващото се в Пловдив и региона.
Екип от журналисти, ръководен от редактора Огнян Георгиев, ще следи отблизо случващото се в Пловдив и региона.    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Историите трябва да бъдат разказвани отблизо. Затова 28 години след създаването на "Капитал" и установяването му като най-голямото бизнес издание в България медиата отваря първата си изнесена редакция - в Пловдив.

Изборът на локация не е случаен. През последните години градът се превърна в един от най-големите икономически центрове в страната, успешно привлича инвеститори, а хората виждат потенциал за добър живот и професионално развитие и избират да се върнат под тепетата. А "Капитал" е там, където е бизнесът, за да проследява историите и влиянието му върху средата и жителите.

Редакцията в Пловдив отваря врати в началото на следващата година. Малък (засега) екип от журналисти, ръководен от редактора Огнян Георгиев, ще следи отблизо случващото се в града. И от Пловдив медиата продължава да бъде отговорна към читателите си, да следва принципите на качествената журналистика и етичните стандарти. "Целта ни е да подкрепяме местните общности в техните каузи, проблемите им да бъдат чути, за да може да помогнем за разрешаването им", каза по време на събитието "Среща на бизнеса в Пловдив и региона" Галя Прокопиева, изпълнителен директор на "Икономедиа", издател на "Капитал" и "Дневник".

Всички локални новини ще може да откриете в специална рубрика в сайта на "Капитал", посветена на Пловдив. Историите ще бъдат чути и разказвани от журналистите отблизо на място. "Вярваме, че Пловдив се развива с бурни темпове и ще продължи да го прави в следващите години. Това изисква много повече внимание и фокус върху случващото се там, защото такъв тип градове определят националните тенденции и потенциал", казва Огнян Георгиев.

Макар и базирана в Пловдив, редакцията на "Капитал" ще работи отблизо и с бизнес клъстерите в региона - от Панагюрище и Пазарджик до Раковски и дори Стара Загора. Журналистите ще бъдат там, за да разберат какво вълнува бизнеса и общностите, какви са предизвикателствата пред тях, как растат и как посрещат промените, като Зелената сделка и дигитализацията например. "И тъй като сърцето на всеки град са хората в него, ще обръщаме внимание на каузите на Пловдив и ще сме партньор на всички, които искат един по-добре подреден, по-зелен, по-приветлив град с дух и амбиции", обяснява още редакторът Георгиев.

Визитка

Огнян Георгиев е дългогодишен редактор в "Капитал", който отразява теми, свързани с икономика, европейско финансиране и регионално развитие. Той е първият водещ редактор на проекта "Градове" и е убеден привърженик на идеята, че българските градове ги чака по-добро бъдеще. Изследвал е тенденциите за градска миграция в САЩ и Източна Европа по време на едногодишния си престой като гостуващ изследовател в MIT, Бостън.
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • + 10

    Чудесно! Успех!

    Нередност?
  • 2
    cose avatar :-|
    cose
    • - 10
    • + 3

    То е ясно, че капиталци отдавна имат икономически интереси в града покрай имотите и европейските проекти с нивите край магистралата и вероятно и жилищното строителство в града.

    Дано да са обективни, защото от години за Пловдив се бълват фалшиви позитивни новини въпреки голямото намаление на населението на града и по-ниския му стандарт на живот спрямо останалите големи градове като София, Стара Загора и Варна.

    Нередност?
  • 3
    yvv1417438041384076 avatar :-|
    Ivan Marinov
    • - 2
    • + 8

    До коментар [#2] от "cose":

    Cose, тъпа старозагорско кратуно! Кога ще спреш да плюеш по Пловдив?. Защо не си стоиш в кюмюрджийския град?. След 10 години половината твои съграждани ще дойдат да живеят в Пловдив. Там ще останат само кафеджии и проститутки. Не пиши неща които не разбираш. Много си малък за тези неща. От много години те виждам, че ненавиждаш Пловдив. Стой си там в миризливата клоака. Айде марш от тука!

    Нередност?
Нов коментар