Как ще се трансформира технологичният сектор след пандемията

За ефектите от COVID-19 "Капитал" разговаря с Григор Миланов от "Ентърпрайз сървисис България" и Цветомир Досков от "Сирма бизнес консултинг" (SBC)

   ©  Цветелина Белутова
Статията и видеото са част от проекта "К100: Най-големите компании в България". Достъп до пълната класация имат читателите с абонамент "Капитал PRO". Вижте още за бизнес доклада.

Годишната класация на "Капитал" за най-големите компании в България - "Капитал 100", показа, че софтуерният сектор и индустрията за изнесени услуги са продължили да растат и през 2019 г., като топ 20 на младите софтуерни компании вече надскачат летвата от над милиард приходи.

IT секторът безспорно е този, който най-добре се възползва от десетте години на безпрецедентен икономически растеж и последната година в графата "преди" коронавируса не бе изключение. И след първоначалния шок от COVID-19 заразата и икономическите ефекти от нея едва ли някой е изненадан, че най-дигиталният и добре подготвен за работа от дистанция сектор е и този, който ще бъде най-слабо засегнат.

Основният въпрос пред компаниите сега е каква ще e 2020 г. и какво следва след пандемията от COVID-19. Ето защо в поредица от онлайн уебинари поканихме представители на няколко ключови сектора, които да разкажат какво е отражението върху бизнеса и какви са прогнозите за бъдещето им. В следващото видео можете да проследите дискусията с Григор Миланов, финансов и административен директор на "Ентърпрайз сървисис България", и Цветомир Досков, изпълнителен директор на "Сирма бизнес консултинг" (SBC) и член на съвета на директорите на "Сирма груп холдинг".