Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Има ли ядрената енергия почва у нас?

Преглед на профилСъздадена от:Jim Stark
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

4 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил gost22 Рейтинг: 1425 Неутрално
19 мар 2011 01:35 1
- +Оценка
-1 +4

Икономика, производство и социална политика се прави с евтина енергия, природни залежи или специалисти, а не само с ниски данъци. Дори да нямаш икономика, можеш да продаваш на чужди икономики енергия и да поддържаш прилична социална политика. А дали ти ще имаш АЕЦ или съседа ти, риска за теб е все същия.

_____

"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 
Преглед на профил nosimoto Рейтинг: 1370 Неутрално
23 мар 2011 20:28 2
- +Оценка
-1

До коментар [#1] от "gost22":

Аз предпочитам рискът да не е в моя двор. ВЕИ за абсолютно подходяща алтернатива, ако единственият агрумент ще е ниска цена. Първоначалните инвестиции, макар и високи, няма да са много по-големи от БелеНЕ, а технологията ще гарантира независимост и безопасност.

_____

-- i'm sick enough to be totally confident
 
Преглед на профил email Рейтинг: 442 Неутрално
25 мар 2011 13:26 3

Ще цитирам един скорошен мой пост в друг форум по повод:
"Множество малки слънчеви и водни централи, а не АЕЦ "Белене", са по-подходящи за енергийното осигуряване на България, посочиха днес пред медиите енергийни експерти и активисти на национално движение "Екогласност""

Абе не знам как някой хора искат да се оставят на капризите на времето или на ония които могат да контролират климата. По принцип горната идея е добра. Нямам нищо против слънчеви, вятърни и водни централи... и ако всеки по-голямо населено място си има локална централа загубите от пренос ще са по-малки. Но все пак съвсем образно слънцето може да угасне, водата да пресъхне, ветровете да утихнат и т.н. Това не е енергия на която може да разчиташ, че ще я имаш тогава когато ти потрябва и когато си поискаш. Особено сега когато някои хора си правят експерименти и вече успешно контролират климата... да се оставим изцяло в техни ръце или на капризите на времето не ми се вижда особено разумно... а и цената на електроенергията не винаги е съществената в случая.
По тази причина мисля, че ядрената енергетика е нещо което трябва да си се развива в паралел с останалите методи за добиване на енергия. Но не би трябвало да я превръщаме в самоцел. Някакви ядреноенергийни мощности трябва да имаме за да си гарантираме собствената енергийна сигурност. А по отношение на сигурността там спор няма, никакви компромиси не трябва да се правят иначе не си струва...

Прочитане на целия коментар
независимостта. А и както казва "gost22" и да нямаш АЕЦ какво те грее когато комшията ти има, рискът си остава същия.

 
Преглед на профил ръпончо Рейтинг: 1407 Неутрално
3 апр 2011 10:05 4
- +Оценка
-1 +1

Ядрената енергия дали има почва у нас, не знам. Но ядрената енергетика, за съжаление, е безалтернативна у нас!

_____

Много народ тук се е взел насериозно! :)