Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Колко трябва да са народните представители?

Преглед на профилСъздадена от:Yard
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

6 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил ISTORIK Рейтинг: 845 Неутрално
14 май 2011 13:04 1
- +Оценка
+3

Според мен не е важен толкова броят на народните представители. По-важното е парламентаристите ни да са по-качествени - и като личности, и като специалисти.

_____

Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 
Преглед на профил kkk_20 Рейтинг: 1274 Неутрално
15 май 2011 19:10 2
- +Оценка
+1

Броят е важен независимо от качеството- по-големия брой само води до по- големи разходи без да се отразява на качеството на законотворчеството.

Логиката на по- големия брой е по-голяма представителност на всички слоеве на обществото- при условие, че народните представители и сега обслужват интересите на най- платежоспособните по-големия им брой е двойна загуба за нас и като бюджет и като плащания на подкупи, които отново се отразяват макар и индиректно на джоба ни.

Разбира се добре би било да са достатъчно компетентни за да разберат какво гласуват, но също толкова важно е да имат и малко по-висок морал за да не гласуват поредната недомислица срещу подходящото количество финикийски знаци.

 
Преглед на профил email Рейтинг: 426 Неутрално
24 май 2011 02:22 3
- +Оценка
+1

Ако представителите ни са качествени напълно са достатъчни и по 1 до 3 на окръг...

 
Преглед на профил Мазен чех Рейтинг: 636 Неутрално
27 май 2011 19:41 4
- +Оценка
-1

240 души е добре. Ако изборите са мажоритарни се пада 1 мандат на 1 община и хората могат добре да познават човека който избират. Ако депутатите са по-малко купуването на депутати от лобистите би излязло по-евтино.
За мен по-интересен е въпросът трябва ли всеки да има право на глас или да имаме равни права на глас, след като обществото ни е приело че хората не са равни и получават различно заплащане за своя труд. Редно би било всички които получават заплатите си от бюджета да нямат право да гласуват.

_____

икономист - неграмотник с диплома
 
Преглед на профил За да останат ХОРА в България. Рейтинг: 688 Неутрално
29 май 2011 22:17 5

120 .. Не са много, не са малко..

 
Преглед на профил Антония Иванова Рейтинг: 8 Неутрално
20 юни 2011 12:51 6

Не повече от 100, но не броят е толкова важен в случая а резултата от техните действия