Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Какво мислите за обещанията на правителството да вдига заплатите?

// Kапитал
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

12 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил ra4ko Рейтинг: 434 Разстроено
4 сеп 2012 12:08 1
- +Оценка
+13

Единственият рационален начин да се вдигнат заплатите в държавния сектор е да се вдигне производителността там. Не ми харесва как се говори само за едното. А относно заплатите в частния сектор, правителството има точно толкова власт, колкото и аз имам върху трансферната политика на Нотингам Форест. Да се пропуска тази подробност и признак или на супер безотговорна манипулация или на нещо много по-страшно...

_____

Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
 
Преглед на профил Hristo Hristov Рейтинг: 1353 Неутрално
4 сеп 2012 12:11 2
- +Оценка
+13

Е как точно ще ми вдигнат заплата? Ще дойдат да накарат моя работодател да ми я увеличи ли? Единствения начин да получавам повече пари и то благодарение на правителството е просто да ми намали данъците и така ще ми остава по-голям процент от изработеното възнаграждение за мен. Иначе няма за какво да си говорим, защото правителството може да повлияе само на данъците, не и на частния бизнес.
Ако искат да направят нещо смислено, то да съсредоточат усилия в спазването на законите на страната, защото вече е ясно че пред законите на България всички са равни, но някои са по-равни от останалите. Та тогава може би няма обществените средства да изтичат без никакъв ефект, престъпниците да забогатяват от измами и да се наричат бизнесмени и истинските инвеститори ще се чувстват сигурни, че няма да бъдат, законно изнудвани и ограбвани.

_____

www.economistbg.com/
 
Преглед на профил Hristo Hristov Рейтинг: 1353 Неутрално
4 сеп 2012 12:19 3
- +Оценка
-1 +7

До коментар [#1] от "ra4ko":

Стига с тази производителност. Като мантра я повтарят всички знайни и не знайни експерти. ОК произведената стойност е ниска, но какъв процент от тази произведена стойност отива в работника като заплата? Прост пример от моята трудова практика. Преди години работих в една фирма, получавах заплата 600 лв., а проектите по които работи носиха по около 4-5 хил. лв. чиста печалба за фирмата. Та не куца ли малко сметката тук?

_____

www.economistbg.com/
 
Преглед на профил flyco Рейтинг: 8 Гневно
4 сеп 2012 12:36 4
- +Оценка
+11

Никой, ама никой не може да накара моя шеф да ми вдигне заплатата.

 
Преглед на профил flyco Рейтинг: 8 Неутрално
4 сеп 2012 12:38 5
- +Оценка
+9

Между другото, колкото и да си вдигат производителността на труда заетите в държавния сектор, ако продължава да се краде по същия начин никакво увеличение не може да бъде обяснено.

 
Преглед на профил birdman Рейтинг: 881 Неутрално
4 сеп 2012 12:57 6
- +Оценка
+8

категорично против !!! Това са предизборни харчове, които при дадени условия на развитие на икономиката ни догодина ще се отразят ужасяващо на фиска! Заплатите трябва да се вдигат на база обективни показатели , а не на база пожелания и заплахи от стачки от синдикатите , още повече че тези повишения се правят от моите данъци !!!

 
Преглед на профил gelkata15 Рейтинг: 8 Неутрално
4 сеп 2012 14:08 7
- +Оценка
+4

Ще увеличат заплатите на своите хора,както всички предишни правителства,а на останалите ще замажат очите с по някой лев и с обещания за светлото бъдеще!

_____

ААГ.
 
Преглед на профил valente05 Рейтинг: 8 Неутрално
4 сеп 2012 14:29 8
- +Оценка
+6

На всички ни е ясно колко струват подобни обещания. Само дано не се гласува пак масово за ББ догодина.

 
Преглед на профил Sofia Markarian Рейтинг: 541 Неутрално
4 сеп 2012 18:46 9
- +Оценка
+6

До коментар [#8] от "valente05":

Наистина дано хората да са си направили извод от всичко, което се случва до момента какво представлява управлението ББ. Строят се магистрали и метро със завиден замах, докато в същото време системата на здравеопазването се саморазрушава и дори може да се каже, че вече почти не работи. Тогава логичният извод е, че магистралите и метрото ще ползват самто тези, които оцелеят без здравеопазване. Останалите какво да умират ли поради липса на здравни грижи? Това е геноцид!

 
Преглед на профил Стефан Василев Рейтинг: 223 Неутрално
4 сеп 2012 20:48 10
- +Оценка
-1 +2

Това дори не е обещание или план. Това е само едно изречение.

_____

www.vassilev12.blogspot.com
 
Преглед на профил ямх Рейтинг: 434 Неутрално
5 сеп 2012 23:29 11
- +Оценка
+5

Нищо не мисля но , ще ВИ кажа как е от десетилетия в България- МИНИМАЛНОТО ЗАПЛАЩАНЕ ВИНАГИ Е БИЛО РАВНО на 100/СТО литра БЕНЗИН! Това е статистика. Верен отговор е трета позиция от ляво на дясно....при условие, че в България има икономика. Услуги има, но производство няма...
Точно приятел ми се обади, че си купил турски червеи от магазина за риболов, защото български нямало...майтап на гол задник...чат!?
Икономика без производство няма!
Вие си направете анализ на български услуги, конкурентни на световния пазар-дрога, чалга, проституция, журналистика, туризъм и т.н. ...даже ми е любопитно коя от изброените е най-паралия и защо!?

 
Преглед на профил sonnya_v Рейтинг: 8 Неутрално
6 сеп 2012 20:58 12
- +Оценка
+5

Правителството може да вдигне заплатите само в държавния сектор, а там и сега са си достатъчно високи на фона на общата мизерия (да не говорим за бонусите и др подобни придобивки). В частния сектор и особено при тези хора, които нямат управленска или експертна длъжност, имат най-голяма нужда от вдигане на заплатите, но уви, Дянков няма как да накара шефовете им да им вдигнат заплатите. Така че по-добре да поработят срещу олигополите и за по-добра бизнес среда, отколкото да раздават надежда на бедните българи, прясно консервирана в буркани, че да ги топли зимата.