Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Искате ли пълна промяна на политическия модел (мажоритарни избори, отзоваване на депутатите от избиратели, участие на гр. общество/НПО в правителството) чрез избори за Велико народно събрание?

Преглед на профилСъздадена от:Dimov
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

13 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил Салмонела Рейтинг: 1264 Неутрално
28 фев 2013 04:31 13
- +Оценка
+2

До коментар [#2] от "Г-н D.":

И аз това наливам, но недоучила младеж (и попреминали такива) тръгнала с тигана на печката да пържи риба, без дори да борави с въдица.

_____

УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 
Преглед на профил Танас Рейтинг: 1316 Неутрално
28 фев 2013 00:26 12
- +Оценка
+2

За да има Велико Народно Събрание първо трябва да има обикновено и то да реши дали трябва да има другото е Противоконституционно понеже все още сме Парламентарна Република а това, че някои искат ВНС за да обърнат системата към Президентска Република по подобие на Путинова Русия ще си е за тяхна сметка понеже сме член на ЕС.

_____

Цацарoff - Оставка ! >:-)
 
Преглед на профил Karla c Україна Hanneman Рейтинг: 733 Неутрално
26 фев 2013 22:55 11
- +Оценка
-2 +1

Коментар #6 напълно изразява мнението ми по тази толкова глупава анкета +++++++++++++++!

_____

To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 
Преглед на профил Dimov Рейтинг: 421 Неутрално
26 фев 2013 21:07 10
- +Оценка
-1 +3

До коментар [#9] от "КЛЮЧАРЪ":
КЛЮЧАРЪ, съгласен съм с всичко написано от вас. Но, промяната вътре в нас е най-трудното нещо. Изисква се мислене.

_____

VD
 
Преглед на профил КЛЮЧАРЪ Рейтинг: 583 Неутрално
25 фев 2013 14:17 9
- +Оценка
-1 +6

Позволявам си да се самоцитирам отново:

"Проблемът на България не е във формата на управление, а в липсата на контрол върху управляващите.

Погрешно е разбирането у българина, че демокрацията и ангажиментът към собственото и общото бъдеще се изчерпва с отиването до избирателната секция веднъж на четири години. По този начин се къса връзката между управляващи и управлявани и именно затова политици и магистрати се чувстват недосегаеми.

Избирателят трябва да знае кой неговият кмет, общински съветник и депутат и да ги контролира и иска отчет непрестанно.

Избирателят трябва да държи метлата по всяко време и да е готов да я "яхне" във вид на протести или да мете политици."

А това с НПО-тата в правителството е безмислица.

_____

ПОРАДИ НАЛОЖЕНИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ ИКОНОМИИ, СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА Е ИЗГАСЕНА ДО ВТОРО НАРЕЖДАНЕ. ПРИЯТЕН ДЕН!
 
Преглед на профил Dimov Рейтинг: 421 Весело
24 фев 2013 17:15 8
- +Оценка
-3 +4

За мен интересното и важното в резулатите от анкетата до момента (24 Фев., 16:30 ч) е,че няма нито един глас за отг. "г"...
Относно комената на г-н D. - 1. "И как НЕправителствените организации ще участват в правителство???": Не че съм голям фен на такава идея, че да я защитавам, но участието на НПО чрез представител е възможно и това няма да промени характера НПО-то.
2. "Пълната промяна на модела е от парламентарна република да станем например конституционна монархия, ислямска джамахирия, наркокомуна, СССР и пр. ": Това, за което вие говорите се нарича "система на държавно управление"...Отговор "б" няма предвид това, а промяна на "политическия модел", без да се засяга формата на държавно управление, а именно "парламентарна република".
Че гледаме ТВ, гледаме...Ама в рекламите четем и книги. Моля, малко по-предпазливо с предположенията...
Мерси на гласувалите...

_____

VD
 
Преглед на профил lbq26502948 Рейтинг: 628 Неутрално
24 фев 2013 16:24 7
- +Оценка
-2 +2

t'Ankus
"Чл.28 ал.1 и сега гарантира ПРАВО на ТРУД, ама не дава работни места ..."
Това е само право, както и правото на частна собственост. Никой не ти го гарантира, сам трябва да се сдобиеш с него, а защитата на правото ти е след като си го придобил. Т.е. работиш и се ползваш от защитата по КТ и НК, собственик си и се ползваш от защитата на ЗС и НК.

 
Преглед на профил lbq26502948 Рейтинг: 628 Неутрално
24 фев 2013 16:16 6
- +Оценка
-1 +2

Аз казах че не искам, понеже сте сложили на едно място няколко несъвместими тези, а искате един отговор. Мажоритарни избори е добре, но е трудно да се осъществи. Това означава, че сами ще подреждаме листите, без значение коя партия е издигнала кандидата. Листа трябва да е дълъг няколко десетки метра, че да са включени всички кандидати, от които да избираме. По-разумното искане е партийните листи да се подреждат от избирателите. Напр. с предварителни избори - който има интерес и желание да се явява и да гласува как да се подредят кандидатите, а изборите да са пропорционални, т.е. да се гласува за партия. Отзоваването е добро, но пак е трудно постижимо. Това отново означава избори с обратен знак и съответно големи разходи. Ако се случи 4-5 пъти в рамките на един мандат ще означава 4-5 избора за един мандат, което както се знае е скъпо. Не е ясно и как точно ще става - колко от изберателите трябва да се явят да гласуват отрицателно, да се отзове един депутат. Мисля, че по-реално е да се въведе позната вече процедура по отзоваване на президента и решението да се взима от КС. Това изисква да се приеме и закон, който да поставя някакви рамки, извън които поведението на депутата да се счита основание за отзоваване. Не сте включили съществен въпрос като отпадане на имунитета. Имунитета беше добра мярка по време на прехода /политическия/, тъй като имаше някаква параноя, че ако комунистите се върнат на власт, ще започнат отново с репресиите. Сега, след като сме член на ЕС и НАТО, т.е....

Прочитане на целия коментар
призната демокроция, нема нужда от имунитет за депутатите. Всеки от тях трябва да бъде разследван и съответно съден, ако е извършил престъпление. Участието на НПО е смухотворно. Те са абсолютно по същия начин структурирани, както и политическите партии. При тях дори е по-мътно финансирането и почти зад всяка тяхна кауза прозират нечии икономически интереси. По мое мнение НПО-тата в България са по-мръсни и от партиите. А и в момента няма пречка да участват в състава на правителството, стига някой малоумник да реши, че са много подходящи за съответния пост. Последния представител на НПО е министъра на правосъдието в кабинета в оставка, която е плоска като 4-волтова батерия. Единственото разумно и изпълнимо към момента искане е след изборите да се свика Велико НС, което да реши отпадането на изискването за промяна на КРБ да се свиква ВНС. Това го каза Татяна Дончева вчера и е единственото разумно нещо. С отпадане на ВНС, което беше гаранция, че комунизъмът нема да се върне и вече такава опасност не съществува, ще може да се променя КРБ от обикновено НС и няма да има оправдания, че исканията могат да се разрешат единствено от ВНС.

 
Преглед на профил kihano Рейтинг: 688 Неутрално
23 фев 2013 20:35 5
- +Оценка
-3 +8

"Знаете ли какво означава НПО? НЕправителствени организации.
И как НЕправителствените организации ще участват в правителство??? "

Ние знаем и Капитал знаят. Затова се мъчат да набутат своите платени от чужбина некадърни нахлебници от ИПИ, ЦИД, ЦЛС, Отровено общество и подобни там където те нямат място! Никакви НПО не трябва да се допускат нито до политиката нито до гражданите. Тези подтисници на гражданското общество трябва да бъдат натирени да копаят руда в Индонезия.

_____

Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм! Звездец идёт по плану.
 
Преглед на профил dark'star Рейтинг: 1381 Неутрално
23 фев 2013 08:57 4
- +Оценка
-3 +5

За народа няма работа, после за бизнеса няма клиенти и до там = потъваме ! ... Какво им е крива пък баш Конституцията ... Подменяме въпросите !!! Ти избери Велико народно събрание, пък после му давай акъл какво ще реши ... Не конституцията ни е проблема, а нежеланието да изпълняваме закона ... Чл.28 ал.1 и сега гарантира ПРАВО на ТРУД, ама не дава работни места ... Безработният Конституцията ли да яде или да ходи да се гони с жандармерията по мегдани и сукаци. По конституция ли дадохме за жълти стотинки заводи за чудо и приказ на бездарници да ги режат на скрап ... и да изхвърлят работниците на улицата? Не конституцията е проблема, а липсата на бесилки за вредителство в големи размери!

_____

КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 
Преглед на профил Нефертити Рейтинг: 1330 Неутрално
23 фев 2013 08:40 3
- +Оценка
-1 +10

Трябва обаче пълна промяна и в мозъка на матрияла - повече грамотност, подтискане на злобата и прочее лични качества, за да се реализира пълна промяна по начина, описан в анкетата.
Иначе преставяте ли си, лумпените, които чупеха витрините по улиците да ви управляват?

_____

Предразсъдъците са за ограничените.
 
Преглед на профил Г-н D Рейтинг: 531 Неутрално
22 фев 2013 22:09 2
- +Оценка
-2 +13

Знаете ли какво означава НПО? НЕправителствени организации.
И как НЕправителствените организации ще участват в правителство???
И друго - пълна промяна на политическия модел не е нищо от това, което изброявате.
Пълната промяна на модела е от парламентарна република да станем например конституционна монархия, ислямска джамахирия, наркокомуна, СССР и пр.
Това за депутатите, мажоритарността, ВНС са несъществени елементи от процедурата.
Много телевизия гледате и в главата ви е каша.

 
Преглед на профил Велков Рейтинг: 1316 Любопитно
22 фев 2013 19:03 1
- +Оценка
-1 +5

Баси, за пръв път виждам анкета, в която 100% са на едно място.