Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Съществуващите регулаторни режими какви затруднения създават във вашия бизнес?

Преглед на профилСъздадена от:ISTORIK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

2 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил hristostefanov Рейтинг: 428 Неутрално
12 юни 2013 18:23 1
- +Оценка
+1

Мога да дам конкретен пример за регулаторно безумие, което трябваше да се заобикаля когато преди вземе исках да стартирам Б2Б тур операторски бизнес в България. Законът за туризма въвежда изисквания за образователния ценз за управителя и част от служителите на тур операторите и туристическите агенции. Примерно управителят трябва или да е завършил туризъм и да има 3 години опит по специалността или да е завършил друго висше и да има 5 години опит по специалността. Дори има изисквания за това на кой етаж трябва да се помещава офисът.

Изискването за етажа е абсурд, когато човек няма никакъв контакт с крайни клиенти или когато става на въпрос за изцяло онлайн търговия.

Изискването за образователния ценз и трудовия стаж е още по-голям абсурд защото никой не може да дефинира каква квалификация е необходима за да си успешен в даден бизнес. Повечето известни предприемачи прекъсват следванията си за да осъществят мечтите си. Освен това нека депутатите гласували за тези текстове в Закона за туризма да ми обяснят защо човек завършил туризъм задочно в ЮЗУ Благоевград или н НБУ ще е по-добър управител на тур оператор от примерно човек завършил бизнес администрация в Харвард.
Аз работя в тур оператор с годишен оборот от близо 2 милиарда евро и човекът който е основал тур оператора е бил на 22 когато го е основал, тогава още не е имал висше образование и е работел в Макдоналдс за да се издържа докато потръгне бизнесът му. В България по актуалния...

Прочитане на целия коментар
закон за туризма този човек нямаше да има шанс. Бил Гейтс, Стив Джобс и много други също нямаше да могат да се занимават с туризъм в България.
Абсолютно излишни затруднения за предприемачите. Сигурен съм, че и в други браншове съществуват подобни безумия гласувани от родните ни депутати.

 
Преглед на профил k_ Рейтинг: 3019 Неутрално
12 юни 2013 18:44 2
- +Оценка
+1

Тук преди време едно момиче изплака, че налагат регулация на преводаческия бизнес - поне двама дипломирани филолози назначени, офис и пр.
При мен - ако аз имам клиент и сме излезли с автомобил (това обикновено е моя личен с договор към фирмата само за всеки конкретен проект) нямам право да му дам да го управлява, както често се налага. Излизало, че съм давал автомобил под наем незаконно и от там влизам в друг филм.