Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

 Каква е причината да не се ваксинирате?

// Kапитал
30%

Ваксината е още експериментална и се притеснявам как ще се отрази на организма ми 125 гласа

7%

Има твърдения, че може да повлияе на потентността или възможността за забременяване 29 гласа

34%

Преболедувах, смятам, че това ми дава достатъчен имунитет  141 гласа

7%

Предпочитам да придобия естествен имунитет, дори да се разболея 29 гласа

6%

Ваксините не предпазват от заразяване 25 гласа

5%

Ваксините са политическа манипулация и за печалба на фармацевтичните гиганти, отказвам да участвам в това, дори с риск за здравето си 21 гласа

3%

Ваксините са глобален заговор за контрол на населението чрез чипиране 12 гласа

2%

Личният ми лекар каза, че не препоръчва ваксините срещу ковид 8 гласа

0%

Никой в близкия ми кръг не е ваксиниран, не искам да съм първи 0 гласа

6%

Имам заболяване, което е противопоказно за ваксина 25 гласа

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

6 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил iot19490092 Рейтинг: 8 Неутрално
1 ное 2021 13:26 1
- +Оценка
-4 +3


Коментар от един ваксиниран:

- Защото никой няма право да налага ограничения за неваксинирани като достъп до публични места и услуги. Който смята, че ще се предпази нека да се ваксинира, за да ходи на такива места без страх от заразяване. Подобни мерки, манипулационни постове в медиите и социалните мрежи само демотивират хората.

- Защото има случаи на хора, които умират след 2рата доза от рнк ваксините и тези случаи не се записват като умрели от ваксина. а се потулват. За това аз се ваксинирах с векторна ваксина.

- Защото рнк ваксините оказват влияние на белтъците и по този начин могат да отключат различни заболявания в различните индивиди в различен етап от живота има, а не веднага след ваксината и това не може да бъде предвидено.

- Защото векторните ваксини предизвикват тромбози. Документирани са много малко случаи на хора умрели от тромбоза, но много случаи на хора със съсиреци (без да умрат) вследствие на векторните ваксини. (предимно млади жени)

- Защото е важно да се ваксинират всички рискови групи и е достатъчно да се направи една реорганизация в болниците в какво състояние да се приемат пациентите, които да бъдат лекувани. Вмомента се приемат предимно такива в много тежко състояние, които е трудно да бъдат лекувани. Ако това се промени много повече хора ще бъдат излекувани. Проблемът не е във ваксинирането, а във институциите, политиците и здравната система. Много държави...

Прочитане на целия коментар
промениха подходът си и резултатът се вижда.

- Най-вече защото има медийно затъмнение на всички, които искат да кажат защо някой не трябва да се ваксинира. Тотално потулване на гласът на хората, които имат аргументи против ваксинирането с тези за сега експериментални ваксини. Ако се даде гласност на тези хора и тези хора бъдат оборени с факти, то тогава много повече хора ще имат доверие във системата и във медиите. Въпросът не е във ваксинирането , а в подходът на управляващите правителства и на основните медийни играчи. Желанието за контрол е по-силно от желанието да се оздрави едно общество.

 
Преглед на профил Gavril Рейтинг: 458 Неутрално
1 ное 2021 15:51 2
- +Оценка
-1 +2

Коментарът ви не може да бъзе взет на сериозно, след като първопричината да сме тази ситуация да защитаваме ваксините, нещо, върху което човечеството се е фокусирало от края на 18 век, е че именно заради разнообразни платформи се дава гласност на хора без абсолютно никакви квалификации да изразяват съмнения и дори да нападат и дискредитират всичко свързано с ваксините.
Не виждам как точно са потулени факти, на кого точно му е запушена устата или не му е позволено да изказва мнение...

_____

България, къде е нашия change we can believe in?
 
Преглед на профил SS Рейтинг: 2212 Любопитно
1 ное 2021 18:50 3
- +Оценка
-2

Има един руски историк - Андрей Фурсов - в Ютуб може да бъде издирен и изслушан (разбира се трябва да знаеш езика за да го схванеш) , и изведнъж много неща като частите на пъзелче се наместват за световните тенденции включително и нагнетената Ковид истерия ...

 
Преглед на профил Георги Георгиев Рейтинг: 484 Неутрално
1 ное 2021 23:49 4
- +Оценка
-1

Всеки друг риск мога да пренебрегна, но слухът за потентността ме притеснява сериозно. Дори да не е меродавно, личните ми притеснения не могат да бъдат отстранени просто така.

Мисля след време да си направя векторна ваксина, защото е доказана технология. Все пак не преча на никого - работя от вкъщи и навиците ми са свързани с малки компании и сред природата. Не съм и по рисковите групи.

Ако имаше повече риск, може би щях да съм по-мотивиран.

_____

"Изборът между ляво и дясно е, условно казано, избор между капитализъм и социализъм. А ние имаме проблем с феодализма." Кристиан Таков
 
Преглед на профил user0000000 Рейтинг: 5 Неутрално
2 ное 2021 16:56 5
- +Оценка
-1

Няма ваксинационни пунктове на открито особено в провинцията. Да се изисква от хората да ходят в болнично заведение и да чакат в тесни коридори и т.н. е абсурдно и противоречи на основните препоръки за предпазване от заразяване. Във всеки град над 5-10 хил. души трябва да има пунктове на открито. Да се осугурят и мобилни по заявка на фирми и по домовете.

 
Преглед на профил gardev Рейтинг: 8 Неутрално
2 ное 2021 20:07 6

Преболедувах, смятам, че това ми дава достатъчен имунитет, защото имам високи антитела и е риск при евентуално имунизиране.