Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Отговорността за детето е на родителя и решението за ваксинирнето не може да го взема някой друг

Елеонора Ризова

Въпросът "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор" не може да има отговор, различен от "да".

За мен е много интересно, че няма други задължителни медикаменти, освен ваксините. Когато се разболеем, си тръгваме с рецепта от лекаря, която не ни задължава, а ни препоръчва определени медикаменти. Решенията обаче ги вземаме сами. Можем да идем при друг лекар, можем да хвърлим рецептата в коша, а можем и да я изпълним. Решението е наше, отговорността – също.

При ваксините нещата са точно обратни. Те се поставят на новородени деца, повърхностно прегледани. И са задължителни.

В листовките на всяка ваксина има противопоказания. Един произволен пример – в листовката на Пентаксим пише: "Не прилагайте Пентаксим, ако детето ви е алергично към някой от компонентите на ваксината". Но как аз да знам дали детето ми е алергично? То е бебе на няколко месеца. Лекарят не изследва този въпрос, а пита мен "Здраво ли е детето" и вади иглата.

Производителят е описал в листовката на тази ваксина множество странични реакции, сред които синдром на Гилен-Баре, брахиален неврит /парализа/, едем и прочие. Чия ще е отговорността, ако детето ми се разболее от тези болести? Не на лекаря и не на държавата, нищо, че тя ме задължава да ваксинирам, а моя, лично моя. Аз съм майката, която ще отгледа това дете и която е отговорна за неговия живот. А щом отговорността е моя, решението не трябва да го взема някой друг.

Това мое право е гарантирано от Конституцията и от международни договори, които държавата ни е ратифицирала. Не може със закон и наредба да се дерогират основните ни човешки права.

Чл. 4, ал. 1 от Конституцията на Република България гласи: Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Според чл. 5, ал. 1 Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

Ал. 2 на същия член повелява: Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

А според ал. 4 на същия член: Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.

От цитираните разпоредби е видно, че всеки нормативен акт, който противоречи на международен договор, ратифициран от страната ни, както и на други разпоредби от Конституцията, не следва да бъде прилаган. В йерархията на нормативните актове на върха на пирамидата стои Конституцията, под нея са международните договори, а след това законите и подзаконовите нормативни актове.

Разпоредбите от Закона за здравето и от Наредба № 15, в които се предвиждат задължителни имунизации, са в пряко противоречие с чл. 5 от Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, съгласно който: "Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки един момент."

Очевидно е, че ваксините представляват "интервенция, свързана със здравето" по смисъла на цитирания член. По този въпрос няма никакво съмнение. Дали те помагат или вредят е сложен въпрос. И в двата случая обаче те представляват интервенция, която категорично въздейства върху човешкото здраве. Поради това, никой няма право да ги поставя пряко волята на заинтересованото лице. Когато това лице е малолетно или непълнолетно, решението следва да се вземе от родителя/ настойника/ попечителя.

България е европейска страна. Като такава, следва да спазва и Хартата на основните права на Европейския Съюз. Съгласно чл. 3 от тази Харта, озаглавен "Право на неприкосновеност на личността": "В областта на медицината и на биологията трябва да бъдат зачитани по-специално... свободното и информирано съгласие на заинтересованото лице при определени със закон условия и ред."

По какъв начин се зачита свободното и информирано съгласие при ваксинирането? Категорично по никакъв – имунизациите са задължителни и дори се предвиждат множество санкции при неизпълнение на тези задължения.

Парадоксален е факта, че Законът за здравето е вътрешно противоречив нормативен акт. От една страна той предвижда задължителни имунизации, а от друга страна, че "медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента" /чл. 87 ал. 1/, както и че "при ..., инвазивни и други диагностични и терапевтични методи, които водят до повишен риск за живота и здравето на пациента или до временна промяна в съзнанието му, информацията по чл. 88 и информираното съгласие се предоставят в писмена форма." / чл. 89, ал. 1/

Че ваксините са "инвазивни методи, които носят повишен риск за живота и здравето" е видно от техните листовки. Производителите им ясно посочват, че възможни странични реакции са парализа, гърчове и припадъци, множествена склероза, кървене /за ваксината срещу хепатит Б/, недостатъчност на клетъчно-медиирания имунитет, симптоматична форма на ХИВ-инфекция, хронични дерматози и др. /за ваксината срещу туберкулоза/ и т.н. и т.н. Поради това, не само трябва да е налице съгласие за поставянето им, но то трябва да е дадено в писмена форма.

Един и същи закон – Законът за здравето – прокламира правото на информирано съгласие и в същото време го потъпква, като предвижда задължителни медицински интервенции върху човека, при това с много сериозни възможни тежки последици.

Никой не може да ни гарантира на 100 процента какво ще се случи с всяко конкретно дете след като бъде ваксинирано или реваксинирано. Всяка листовка на ваксина съдържа противопоказания, а никой не изследва детето предварително за тях. Риск за здравето е налице и в това няма никакво съмнение - всяка листовка описва подробно този факт.

"Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката" – чл. 2 от Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината.

Това означава, че дори да приемем, че ваксините са създадени като обществено благо и са от полза за обществото като цяло, интересът на всеки човек е над колективния интерес. Приели сме това правило, ратифицирали сме го, обнародвали сме го, остава само да започнем да го спазваме.

Отговорността за здравето на моите деца е лично моя. Ако личният лекар, министърът на здравеопазването или министър-председателят могат да ми напишат писмена гаранция за всяка ваксина, че детето ми няма да се разболее от нито една от болестите, описани в листовката и като странични реакции, вероятно нямаше да водим този дебат. Но никой, абсолютно никой не може да ми гарантира това. Затова решението трябва да е мое. Става въпрос за моето дете.

Резултати от гласуването на този етап

68%125 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%59 гласа

Кристина Христова

Модератор
Къде свършва свободният избор, когато си част от общност, определено е една от темите, които нагорещяват страстите в обществото. За или против свободния избор при ваксинирането не прави изключение. Рядко в дебатите на "Капитал" е имало толкова емоционално, но и аргументирано дебатиране от страна на читателите.

И докато по-голяма част от читателите обсъждат основно здравното, морално и етично измерение на въпроса, първият ни гост експерт, ще използва писаните закони в аргументацията си. Елеонора Ризова, майка на две деца, адвокат по професия, е първият български гражданин, завел дело срещу задължителното ваксиниране.

Според нея разпоредбите от Закона за здравето и от Наредба № 15, в които се предвиждат задължителни имунизации, са в пряко противоречие с чл. 5 от Конвенцията за защита правата на човека, Законът за здравето е вътрешно противоречив нормативен акт, а отговорността за здравето на детето е изцяло на майката.

Въпреки правния език, който използва, Елеонора Ризова участва в този дебат основно в ролята си на майка с гражданска позиция "за" свободния избор. Решихме този път ролята на гост-експерти да поемат самите майки. Следващата седмица (на 11 юли) ще публикуваме и позицията на майка, която подкрепя задължителното ваксиниране.
Снимка

Да

Румен Стойчев

магистър по хомеопатия, магистър по медицина

За да се намери решение на проблема "задължително ваксиниране", задължително трябва да се направи ясно разграничение между двата най-важни аспекта, който той съдържа в себе си. Тези два аспекта обикновено се смесват, което издава нежелание за решаване на проблема.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Не

Евгени Генев

председател на Българско сдружение по ваксинопрофилактика

Ставал съм свидетел как в някои телевизионни предавания се дава думата на колеги, "практикуващи холистична медицина" да громят ваксините и да предлагат да ги заместим с хомеопатични препарати и да разчитаме само на естествения имунитет, подсилен с някои хранителни добавки.

Основна теза Заключителна теза

Резултати от гласуването на този етап

68%125 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%59 гласа
Този етап е приключил

1350 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил Станислав Димитров Рейтинг: 1416 "Не"
7 юли 2011 19:18 1
- +Оценка
-11 +21

Евала

_____

SKUPE stanislav-32
 
Преглед на профил classicc Рейтинг: 458 Неутрална
7 юли 2011 19:27 2
- +Оценка
-33 +47

Въпросът щеше да е много лесен ако беше валидно мнението "Затова решението трябва да е мое. Става въпрос за моето дете."

Не г-жо Ризова, става дума за много повече хора от вашето дете. Това е проблема.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 19:39 3
- +Оценка
-37 +26

въобще не става въпрос за много повече хора. става въпрос само за твоето дете и дотам. позицията на експерта е позиция на трезвомислещ човек, загрижен за децата си!

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 19:39 4
- +Оценка
-25 +31

Много добър текст!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
7 юли 2011 19:46 5
- +Оценка
-20 +23

Поздравления и от мен!

 
Преглед на профил classicc Рейтинг: 458 Неутрална
7 юли 2011 19:46 6
- +Оценка
-22 +35

До коментар [#3] от "blah":

Разучи и попрочети малко неща по въпроса.
Не само, че за неваксинираното дете опасностите от летални и нелетални болести и усложнения са няколко хиляди по-високи, но и застрашава другите деца, които или още не са се ваксинирали, или са от онези ~10-15% при които ваксината няма да подейства.

 
Преглед на профил CTEHATA Рейтинг: 8 Неутрална
7 юли 2011 20:15 7
- +Оценка
-11 +23

Натрапчивото повтаряне на "Аз" , "Моето", "Единствено аз" и други подобни изрази ме накара да се замисля.
Ами ако единият родител е съгласен с ваксината, а другият - не?

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 20:20 8
- +Оценка
-21 +21

Мнението на г-жа Ризова е едно от малкото по-интелигентно написани такива, подкрепящи тезата за личния избор.

Но! Оценявайки острата липса на всякакъв разум и логика, с която са пропити 99% от коментарите "Да", считам, че казаното от "classicc" тук — в коментар [#2] — е валидно с още по-голяма сила.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
7 юли 2011 20:22 9
- +Оценка
-13 +24

Една малка част от последния коментар в дебата, която е много точна и на място:

"Правото на избор за ваксините в БГ според Експертите не може да се осъществи, защото се предполага, че лекарите няма да успеят да убедят 95% от родителите да ваксинират децата си. Защо лекарите в Европа могат, а ние се страхуваме? Пак стигаме да качественото здравеопазване. Не може в 21 век БГ да излиза с мотива че не сме информирани. Това е срам за БГ здравеопазване след като лекарите са тези от които ние ще получим тази информация. Те индиректно си признават че не ни информират и не са в състояние да ни убедят да се ваксинираме."

По тази причина се налага ние, пациентите, да влизаме в спорове и дебати като този, защото всички се чувстваме ощетени. А би трябвало да бъдем от едната страна на барикадата. Колко жалко наистина.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 "Не"
7 юли 2011 20:26 10
- +Оценка
-23 +12

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Nikola Pepelishev Рейтинг: 627 "Не"
7 юли 2011 20:34 11
- +Оценка
-27 +27

Никакъв проблем да е въпрос на личен избор. Но само ако вашето неваксинирано дете стои на 10 км от моето. Защото не съм съгласен заради твърдоглавието на някой родител да си го отнасям и аз, и моето дете.

 
7 юли 2011 20:38 12

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил batmilen Рейтинг: 402 Неутрална
7 юли 2011 20:41 13
- +Оценка
-7 +8

Един свързан с темата TED http://bit.ly/gUNtMW

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 20:46 14
- +Оценка
-25 +21

До коментар [#11] от "Nikola Pepelishev":"Никакъв проблем да е въпрос на личен избор. Но само ако вашето неваксинирано дете стои на 10 км от моето. Защото не съм съгласен заради твърдоглавието на някой родител да си го отнасям и аз, и моето дете."

Ами намерете си по-закътано местенце, кой ви пречи!?

 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1416 "Не"
7 юли 2011 20:47 15
- +Оценка
-23 +29

Елеонора Ризова, юрист, майка на две деца

майка на две деца трябва да прави госпожата някакъв авторитет по въпроса ли? любопитно ми е, защо това е сложено там или Капитал смята че е валиден аргумент в един спор?

 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1416 "Не"
7 юли 2011 20:52 16
- +Оценка
-18 +18

Производителят е описал в листовката на тази ваксина множество странични реакции

Листовката на аспирина :

Често стомашно-чревни нарушения като коремна болка и микро кръвоизливи.
Не често е съобщавано за гадене, повръщане и диария.

Рядко стомашно-чревни кръвоизливи и стомашни язви, а при астматици могат да се появят реакции на свръхчувствителност (пристъпи на задух, кожни реакции).

В изолирани случаи са описани увредени чернодробна и бъбречна функции, хипогликемия и тежки кожни реакции (вариращи до еритема ексудативум мултиформе).

В ниски дози ацетилсалициловата киселина може да редуцира екскрецията на пикочна киселина. Това може да причини пристъп от подагра при предразположени пациенти.

В много редки случаи, продължителното използване на АСПИРИН Протект може да причини анемия, което се дължи на окултни кръвоизливи от гастроинтестиналния тракт (желязодефицитна анемия).

Ако имате черни изпражнения, трябва веднага да уведомите Вашия лекар. Стомашно-чревните кръвоизливи могат в редки случаи да доведат до перфорация.

Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст могат да са симптоми за тежко предозиране.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
7 юли 2011 20:54 17
- +Оценка
-10 +37

В Щатите това са го обмислили съвсем конституционно - имаш право на избор разбира се. Детето /и възрастните/ НЕ МОГАТ да посещават публични места обаче, ако нямат определени ваксини. Публични места са детски градини, училища и т.н. Също така много работодатели изискват периодични тестове и доказателства за имунизации, поради естеството на работата - например в здравния бизнес или търговия на дребно, тъй като има контакт с други хора. Тоест - да, трябва да има запазване правото на избор. Трябва да има и грижа за публиката, която си няма идея дали един индивид не е опасен заразоносител и също има право да не допуска такъв индивид в средата си - това пак е индивидуалното право на всеки един член на публиката за здраве и неприкосновеност. Та не знам как авторката пропуска конституционното тълкуване на половината проблем...Иначе съм съгласен, че българският закон със задължаването е недообмислен, както много други такива.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 20:55 18
- +Оценка
-14 +21

До коментар [#12] от "Зам. Директор":"Имунизациие в 21 век са повече от желателни, за да не кажа, че трябва да бъдат и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ навсякъде и във всяка цивилизована държава."

Какво трябва или не трябва, то се вижда в цивилизованите държави. :)
Като гледам, специалистите са преценили и без твоя помощ. :)

 
Преглед на профил eldred Рейтинг: 515 Неутрална
7 юли 2011 20:55 19
- +Оценка
-15 +24

" Когато се разболеем, си тръгваме с рецепта от лекаря, която не ни задължава, а ни препоръчва определени медикаменти. Решенията обаче ги вземаме сами. Можем да идем при друг лекар, можем да хвърлим рецептата в коша, а можем и да я изпълним. Решението е наше, отговорността – също."
Това е вярно, но се отнася за лично решение. Ако на някой детето му е болно и той откаже да го лекува, трябва да си поеме отговорността. Тук въпросът не се отнася до личния избор, а до избора за децата. Един родител може ли да изгуби родителските си права, ако съзнателно лиши детето си от лечение? Същото се отнася за всички закони които е цитирала г-жа Ризова. Така че нека да разясни как стоят законите свързани с децата, а не какво един човек избира за смаия себе си.

Между другото прави ми впечатление изключително лицемерното отношение към правата на личността в България. Когато от "Свидетелите на Йехова" призовават срещу кръвопреливането веднага всички се разкрякват как това било промиване на мозъци и трябвало да бъде забранено, пренебрегвайки правото на личен избор на членовете им. Когато обаче бг-мамите говорят срещу ваксините под въздействието на разни хомеопати мошеници, това е лично право и избор на родителя. Какви са тези двойни стандарти. Малко лицемерно ми се струва това различно третиране.

В дискусията на Основните тези някои от противниците на задължителното ваксиниране ни съобщиха без никаква връзка колко против са ГМ -...

Прочитане на целия коментар
растенията, а бг-мамите редовно пищят за забраната им. Отново сме малко лицемерни, а? Значи аз нямам право на личен избор какви растения да си гледам в собствената нива, но други имат избор да не ваксинират децата си, въпреки че научните доказателства за обществената вреда от първото липсват, а за второто са доста сериозни.

Друг пример - носенето на колан. Защо много от българите подкрепят задължителното носене на колан. В някои случаи той е опасен - може да забави измъкването на пострадал от катастрофирала кола, което да доведе до фатален изход. Въпреки това обществото пренебрегва правото ми на личен избор и ме задължава да нося такъв. Отново лицемерие.

Такива примери за двойни стандарти в обществото ни колкото искате. Истината е, че 90% от аргументиращите се с правото на личен избор са абсолютни лицемери които уважават личния избор само когато той съвпада с личните им възгледи, но го пренебрегват тотално в останалите случаи и искат държавата да наложи техните възгледи въпреки правото на избор на други хора.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 20:56 20
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#13] от "batmilen":

Много е добър.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил monique Рейтинг: 684 "Не"
7 юли 2011 21:00 21
- +Оценка
-19 +27

Ако хората, които искат ваксините да са по избор бяха достатъчно информирани не биха повдигали въпроса въобще. Реално логични доводи липсват в тяхната аргументация - има само емоционални, страх за живота и здравето на детето. Ваксините са именно за това, за да не боледуват в 21. век децата от чума, шарка, паралич, туберкулоза. Да няма вече епидемии от тези страшни болести, които благодарение на създадения от ваксините колективен имунитет са почти изчезнали. И НЕ нямате право на избор, когато този избор не засяга само вас, а може да навреди на всички останали и щом искате да подлагате децата на риск, то ще се намерят здравомислещи хора, които да ги предпазят от такива "загрижени" родители като вас.

_____

Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 21:01 22
- +Оценка
-9 +18

Честно казано, не бих имал нищо против ваксинирането да не се налага със закон, ако всички разсъждаваха както тази дама:
http://www.yolinashelvetia.com/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/

За съжаление това далеч не е така.

 
Преглед на профил Venie Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 21:06 23
- +Оценка
-9 +10

Много добре! Благодаря!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 "Не"
7 юли 2011 21:13 24
- +Оценка
-15 +7

"......Елеонора Ризова, майка на две деца, адвокат по професия, е първият български гражданин, завел дело срещу задължителното ваксиниране...."

Кристина (ХРИСТОВА), темата върви брилятно, както биха се изразили колегите ви от БийБийСий в Лондон.

От стейтмънт на стейтмънт се натъквам на все повече и повече интересни неща, разбирайки че в България нищо не се е променило, но свободата на словото е станала по-голяма и някои лица са решили да гребат от нея с пълни шепи. Нищо лошо!

Прочетох, че сте поканили да се включи в словестната надпревара българска дама от правния бранш, Елеонора РИЗОВА, която иска да съди или да атакува юридически "Задължителната имунизация" в България.

Струва ми се, че госпожата??? (госпожицата ???) ще има проблем в тази сфера, въпреки юридическите си възможности, защото ще се изправи срещу една бюрократична стена, много по-яка, солидна и висока от "Берлинския дувар".

Все пак, СИГУРЕН СЪМ, че адвокат РИЗОВА е фамилиарна с "постулатите" на European Court of Human Rights. Би било добре да ПРЕпрочете още веднъж и се запознае детайлно с ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА и съответно кои права са защитени от конвенцията и могат да бъдат юридически атакувани, поради леки промени в текстовете.

"Чл 5, ал 1. Съдът може да бъде сезиран само след изчерпване на всички вътрешноправни средства за защита....".

 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 177 "Не"
7 юли 2011 21:17 25
- +Оценка
-20 +28

Ако това е гост "Експерт" аз съм розово магаре парашутист.

Както много хора по-горе казаха, щеше да има смисъл да тълкувате закони, ако наистина касаеше само вашето дете.

Също така, можеше да се тълкува правилника за движение по пътищата, ако касаеше само теб, твоята кола и правия хубав път.

Задължителните ваксинации касаят всички - те са там за да пазят всички, дори и тези за които не работят, или чиито родители безотговорно пропускат да ваксинират.
Мисля че не разбирате, тук не става дума за ваксина за сезонния грип, тя никога няма да бъде задължителна. Тук става дума за неща като хепатит и детски паралич, неща които като видиш дори само на снимка и не можеш да спиш 2-3 денонощия.

Аналогията със движението по пътищата може да не ви харесва, но е много точна. Пак ви ограничават 'избора' и 'правата', но понеже там последствията са видни, никой не го поставая под въпрос.
Става дума за обществени компромиси, в името на едно по-добро общество.
Така както ако се качиш пиян и сгазиш някой, ще те съдят, точно така трябва тези които допускат децата им да за заплаха за хора при които имунизациите на са сработили да бъдат съдени.

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
7 юли 2011 21:27 26
- +Оценка
-19 +16

До коментар [#9] от "generation":

Защото ако погледнете която и да е статистика сме в дъното на класациите по грамотност и образование по който и да е предмет. Затова пък всеки има самочувствието че разбира повече от специалистите.

 
7 юли 2011 21:27 27

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 "Не"
7 юли 2011 21:29 28
- +Оценка
-19 +14

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 177 "Не"
7 юли 2011 21:29 29
- +Оценка
-21 +23

Прочее, докога ще говорим за правата, а не поговорим за задълженията и отговорностите малко? ммм?

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 21:32 30
- +Оценка
-12 +16

До коментар [#7] от "CTEHATA":

"Ами ако единият родител е съгласен с ваксината, а другият - не?"

Да не би да допускате, че ако родителите стигнат до единно мнение, то следва да бъде определящо последващото поведение на лекаря?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 "Не"
7 юли 2011 21:37 31
- +Оценка
-20 +10

До коментар [#26] от "Maria Ninova":

Ами, естествено, че простотията, незнанието, необразоваността, вярата във врачки, магове, енволтувания, омагьосвания за любов, развала на венчавки чрез магия, Баби Ванги, Дядо Ванг, гласове от Проксима, ясновиждания, летящи и не- чинии....

"Панчатантра", написана при царуването на Амаршакти, казва, че по онова време глупостта била извор на всички човешки мъки и страдания.

Какво да коментирам повече?!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 21:38 32
- +Оценка
-19 +15

До коментар [#2] от "classicc":

"Въпросът щеше да е много лесен ако беше валидно мнението "Затова решението трябва да е мое. Става въпрос за моето дете." "
Законът и моралът ми дават права и ме обвързват със задължения спрямо МОЕТО дете. Оттук следва и единственто логично следствие - че аз имам правото и задължението да решавам в полза на МОЕТО дете.
Мнението е изцяло и абсолютно валидно и неатакуемо.

"Не г-жо Ризова, става дума за много повече хора от вашето дете."

""Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката" – чл. 2 от Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината."

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 "Не"
7 юли 2011 21:40 33
- +Оценка
-15 +11

До коментар [#30] от "homeohelp":

В един спор в американско семейство 99% надделява жената.

Нещо като матриархално мнение.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 21:44 34
- +Оценка
-16 +16

До коментар [#8] от "Димитър":

"Оценявайки острата липса на всякакъв разум и логика, с която са пропити 99% от коментарите "Да"..."

Моята позиция е:
"Оценявайки НЕОСПОРИМИТЕ разум и логика, с които са пропити 99% от коментарите "Да"..."

И аз, и Вие не сме удостоени с правата на арбитър.
И аз, и Вие сме СТРАНИ в дебатите.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 21:47 35
- +Оценка
-11 +16

До коментар [#15] от "lol":

Не смятате ли, че когато има такова разделение в обществото трябва да участват засегнатите страни?
Как можем да говорим, че някой тук е авторитет по въпроса. Пак ли ще сме необразовани. Това не може да е езикът на БГ лекар с авторитет.
А колкото до
"За мен всеки човек, който не живее в България е добре и ще го повторя: ПРЕДПОЧИТАМ да съм луд в САЩ, отколкото нормален в България. "

Мислите ли наистина, че американците са пример за добро здраве и здрава нация.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 21:50 36
- +Оценка
-16 +18

До коментар [#11] от "Nikola Pepelishev":

"Никакъв проблем да е въпрос на личен избор. Но само ако вашето неваксинирано дете стои на 10 км от моето."
Свободен сте да изберете място на 10 км от моето дете.
Вие не сте ПО-българин, ПО-гражданин, ПО-данъкиплатец и ПО-избирател от от мен.
С Вас имаме РАВНИ права. По КОНСТИТУЦИЯ.

"Защото не съм съгласен заради твърдоглавието на някой родител да си го отнасям и аз, и моето дете."
Подписвам се под това.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 177 "Не"
7 юли 2011 21:50 37
- +Оценка
-18 +19

До коментар [#32] от "homeohelp":

Нулевия закон на роботиката противоречи на твърдението ви.

Та да се върнем на темата за свободата и избора, искам да карам по тротоара с 200 км/ч, защо ми пречите, защо не ми позволявате да го правя?
Това е моя избор - и ако го упражня, ще влезна в затвора, нали?
Е същото е с ваксините, ако упражните правото си на избор да не ваксинирате срещу опасните болести, повече хора ще пострадат, много повече от няколкото сгазени на тротоара.

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 177 "Не"
7 юли 2011 21:52 38
- +Оценка
-17 +14

До коментар [#36] от "homeohelp":

За правата чухме вече, кажи най-накрая за отговорността и задълженията?

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1416 "Не"
7 юли 2011 21:55 39
- +Оценка
-18 +17

До коментар [#35] от "fanni":

Аз много добре виждам госпожата коя теза защитава, не разбирам как представянето и като "майка на две деца" е аргумент за каквото и да е, а не просто опит да се създаде емоционална реакция в нейна полза у четящия. Последното смятам е неуместно и некоректно в един сериозен дебат...

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 21:59 40
- +Оценка
-16 +24

Най ми е кеф, като юрист ми обяснява за медицина.
Също редовно гледам спортните коментатори, за да се информирам за проблемите в животновъдството. Няма да пропусна прогнозата на синоптиците ако се зачудя за движението на финансовите пазари. Завчера като ми гръмна един бушон направих единственото равилно в случая - попитах какво ми говорят звездите. Най ми беше зор вчера, като се развали пералнята, а не можах да си намеря GP-то.

Но поне съм горд, че съм информиран! Долу ваксините, да живеят епидемиите!

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил nelito_jeleva Рейтинг: 8 Неутрална
7 юли 2011 22:04 41
- +Оценка
-12 +17

По принцип съм "ЗА" правото на родителите да избират дали да си ваксинират децата или не. Подкрепям д-р Стойчев.

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
7 юли 2011 22:04 42
- +Оценка
-19 +16

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Hamster
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:06 43
- +Оценка
-17 +20

До коментар [#25] от "Кирил Тодоров":

"Ако това е гост "Експерт" аз съм розово магаре парашутист."
На никого не е известно от какви "експертни" позиции Вие оценявате експерта, поканен в дебатите.


"Така както ако се качиш пиян и сгазиш някой, ще те съдят..."
Когато караш пиян, нарушаваш закона.
Когато осъществяваш свободен избор в полза на здравето на детето си, СПАЗВАШ закона.
Има разлика.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
7 юли 2011 22:08 44

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил krasi_kara Рейтинг: 462 "Да"
7 юли 2011 22:13 45
- +Оценка
-15 +16

До 11 – Nikola Pepelishev
„Никакъв проблем да е въпрос на личен избор. Но само ако вашето неваксинирано дете стои на 10 км от моето. Защото не съм съгласен заради твърдоглавието на някой родител да си го отнасям и аз, и моето дете”. – Нотка на страх ли има у Вас? Вашето дете нали е ваксинирано и защитено? Или не е…?

 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:13 46
- +Оценка
-16 +24

Уважаеми Maria Ninova, John Galliano, Зам. Директор, Nikola Pepelishev, Димитър, Кирил Тодоров, lol и всички червени!

От все сърце ви желая да не стигате до моите 95% трайно намалена трудоспособност!
ДА, това е ОТ ВАКСИНА!
ДА, от задължителните ваксини в училище!
ДА, имаше период на 12 години увреден, но действащ индивид!

12 години, които ми стигнаха да се издигна достатъчно, за да мога да издържам себе си, жена и дете! Стигнаха, за да ми дадат знанията нужни за превод на 3 филма и 2 клипа. На опашката са още 2 филма и безброй клипове!

От споровете тук все повече се засилва идеята и желанието ми да направя най-големият и известен портал в България за движение против ваксини. Все още събирам идеи и привеждам филми, но досега е ясно, че ще е на скъп хостинг с много място, без никакви реклами и платен за минимум 5 години!

Вие си спорете колкото искате, но със сигурност никой от сините не получава комисионни, въобще пари под всякаква форма и уважение от работодатели! Сините често са пострадали или техните деца именно след ваксина!!!

Преведени от мен клипове:
http://www.youtube.com/watch?v=oGpapdxgGJI
http://www.youtube.com/watch?v=amJxJeG3kco

Преведени от мен филми: ...

Прочитане на целия коментар /> http://zamunda.net/details.php?id=266667 - Нация на ваксините
http://www.zamunda.net/details.php?id=235407 - Shots in the Dark
http://vaksinite.eratrio.com/Are_Vaccines_Safe/ - Are Vaccines Safe (превеждам в момента)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589530.0 - доста добро място за всички колебаещи се...

Аз няма да се откажа!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:20 47
- +Оценка
-11 +15

До коментар [#40] от "80286":

"Най ми е кеф, като юрист ми обяснява за медицина."
Темата на дебатите е правото на избор - чисто юридически въпрос.
Участието на юрист помага на хилядите следящи дебатите да изработят правилно мнение за юридическия аспект на проблема.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 22:22 48
- +Оценка
-15 +11

Хомохелп, ти въобще не се обаждай, твоите финансови аргументи ги видяхме.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
7 юли 2011 22:22 49
- +Оценка
-17 +16

До коментар [#46] от "xvisible":

Задължително съм ваксинирана и имам докторат. Брат ми е ваксиниран , той също има докторат , сестра ми е ваксинирана , но няма докторат , племницата ми е ваксинирана и свири на цигулка. Майка ми е ваксинирана и е лекарка , а баща ми въпреки че беше ваксиниран почина от рак , значи един от всеки шест умира въпреки ваксините. Вече се замислям ако имам шест деца колко от тях да ваксинирам , че да не умрат от рак.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
7 юли 2011 22:23 50
- +Оценка
-12 +12

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Hamster
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:28 51
- +Оценка
-14 +14

До коментар [#44] от "80286":

"2 века еволюция са показали, че НЕ Е в полза на здравето на детето ви."

Да не би скромните ни дебати най-сетне да са удостоение с вниманието на самия Господ Бог?
Ако не - съжалявам, госпожо. Това, че Вие избирате да вярвате безкритично в тази теза, не и придава силата на природен закон.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:28 52
- +Оценка
-13 +15

До коментар [#49] от "John Galliano":

Направо не знам от къде да те почна! Честно!
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/02/18/leading-vaccine-doctor-states-cancer-linked-to-polio-vaccine.aspx и се надявай някой ден дъщеря ти, баща ти и ти да не стигнете до където съм стигнал аз или до цитирания по-горе линк!

Аз знам защо го правя! Някак си изкарвам злобата и замествам самосъжалението, а ти?

 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:31 53
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#50] от "John Galliano":

пожелание, за? Да не стигаш да моите 95% нам. раб.? Аз вече съм стигнал...

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 22:35 54
- +Оценка
-13 +19

До коментар [#46] от "xvisible":

Г-не, вашата трайно намалена работоспособност е заради множествена склероза, нали така?

Наистина не разбирам защо като човек с подобна болест вместо да подкрепяте максимално напредъка на науката в областта и да помогнете по какъвто начин можете (защото всеки има нужда от кауза), продължавате по възможно най-фанатичния начин да проповядвате колко са вредни (и нищо друго) ваксините.

Вече няколко пъти прочетохме за сайта, който искате да направите - без банери и на златен хостинг. Настоявам да се подготвите да поемете юридическа отговорност за съветите, които давате в сайта си. Говорих в миналия етап за отговорността. Намерете няколко дипломирани лекари

Коя ваксина

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:36 55
- +Оценка
-12 +16

До коментар [#48] от "80286":

"Хомохелп, ти въобще не се обаждай, твоите финансови аргументи ги видяхме."

Ако сте се добрали до правата на модератор, можете просто да изтриете постовете ми.

Що се отнася до финансовите ми аргументи, те са равни на Вашите "научни" аргументи - НУЛЕВИ.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 22:36 56
- +Оценка
-12 +8

До коментар [#46] от "xvisible":

Намерете няколко дипломирани лекари, нали и без това всички са продажници според вас, така че - какво значение има откъде им идват парите?

Коя ваксина е предизвикала множествената ви склероза и защо твърдите, че е станало точно това - само вие знаете.

Със здраве.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 22:36 57
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#34] от "homeohelp":

homeohelp, може би съм прозвучал малко остро с този коментар и се надявам, че не сте се засегнал. Не ми е това целта.

Логика, разум, мнение са все относителни понятия. Но преглеждайки коментарите и на двете страни в дебата, някак прави впечатление, че едната страна се обляга на наука, факти, проучвания, статистика и прочее доста повече от другата.

homeohelp, какво е вашето мнение за линка, който съм дал в [#22]?

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 22:38 58
- +Оценка
-13 +9

До коментар [#51] от "homeohelp":
Ти си този, дето постоянно набърква бог в тоя дебат! Нека те светна отсега и веднъж завинаги - не вярвам в бог, пет пари не давам за бог, няма такова нещо като бог, когато говорим за биология... освен в главата ти. Ха сега метни сол през рамото си, да не те уручасам, сакън..!

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 22:38 59
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#55] от "homeohelp":

"Що се отнася до финансовите ми аргументи, те са равни на Вашите "научни" аргументи - НУЛЕВИ."

Научните аргументи са нулеви от страна на участниците "да". Ще си позволя да приема това малко лично и да ви питам - аз нулеви аргументи ли ви дадох?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
7 юли 2011 22:43 60
- +Оценка
-9 +12

До коментар [#59] от "blueballoon":

А митичната ваксина предизвикваща МС не ти ли стига като аргумент? Би трябвало да ти стига понеже други няма.

_____

Hamster
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:44 61
- +Оценка
-12 +11

До коментар [#54] от "blueballoon":

Приятел, не мога да знам точно коя ваксина и била. Не ми стигат уменията и силата да се върна назад и изследвам причинно следствени връзки. Само предполагам, че тогава е била някъв тетадифкок или БЦЖ... знам ли...

На сайта няма да давам съвети. Просто ще има информация и ще оставя родителите сами да избират... Без друго вече все повече се отказват.

А искаш ли да споделя наблюденията ми върху близки и познати?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:46 62
- +Оценка
-12 +11

До коментар [#54] от "blueballoon":

"Намерете няколко дипломирани лекари "

И как няколкото дипломирани лекари биха помогнали в един чисто юридически диспут, уважаема? (Ако 80286 ми позволи да попитам.)

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 22:49 63
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#62] от "homeohelp":
Не ти позволява, това не ти е спор за наследство! Твоето невежество застрашава моето дете, разумяваш ли? (въросът е реторичен)

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:49 64
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#56] от "blueballoon":

"Намерете няколко дипломирани лекари, нали и без това всички са продажници според вас.."

Не всички, Синбалон, слава Богу.
Вие не сте продажна, това си личи от птичи поглед. Вие сте честен човек.
Ако знаете колко силно Ви желая да се разминете с разочарованието от Доктрината!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 22:50 65
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#62] от "homeohelp":

Репликата ми е към xvisible и продължение на предишното ми мнение, вероятно ще успеете да продължите мисълта ми - за отговорността при даване на медицински съвети на сайт, каквито са това (НЕ юридически, уви)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:50 66
- +Оценка
-9 +12

До коментар [#56] от "blueballoon":

Каква е причината за МС?

Май я има като странична реакция на ваксината против Хепатит!

Май ми се въртят някви реплики за увредени микроглия клетки в резултат на отравяне с тежки метали... знам ли? Вие сте лекарите, вие кажете! Аааа, ама то още не е ясно и се работи. Май някъв вирус! Да бе! Повярвах! Слушам ги тези от 12 години...

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 22:51 67
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#61] от "xvisible":

"Не ми стигат уменията и силата да се върна назад и изследвам причинно следствени връзки. Само предполагам, че тогава е била някъв тетадифкок или БЦЖ... знам ли..."

xvisible, след това изказване не мисля, че имате право да настоявате за съществуването на каквато и да е причинно-следствена връзка между ваксината и състоянието ви.

Така работи логиката. Вярвам, homeohelp ще се съгласи с мен :)

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:52 68
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#28] от "Зам. Директор":

Определено семейство ли визираш или? Що ми се струва, че не си спрял да пишеш неверни неща (да не кажа глупости), откакто се включи в дебата?

Още чакам да ми обясниш за задължителните ваксини в Германия, Англия, Холандия и там каквото беше. САЩ не ми ги хвали, те нито са европейска държава, каквато претендираме, че е България, нито важат за нея европейските закони, които важат при нас. А въпросът за правото на избор при медицински интервенции, ако не си забелязал отдавна е решен в международните европейски закони.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
7 юли 2011 22:53 69
- +Оценка
-12 +12

И айде малко в ЮЕсЕй стайл.

1995. 10 вечерта. Болница "Св Джонс", Манхатън - същата, в която работи съпругата на д-р Тренчев, Кояна Тренчева.

Карат в "имърджънси" детенце на около годинка и половина от съседния щат Ню Джързи. Казвам съседен, защото е много по-близък от квартала на българската измет "Бронкс" или иначе казано, преминаваш "Хъдзън Ривър" и си в болницата.

Ако сте гледали УСАфилми ще разберете какво означава и експедитивна работа на дежурния екип. Не видях ЕДНО грешно действие. Диагнозата поставена след по-малко от 5 минути.

Взимат детето, идва втори лекар с някакви документи, принтирани от медицински комп и казва: "Не сте имунизирали детето и сте се подписали!!! Ако изходът е летален, е ВАША ОТГОВОРНОСТ, но няма да бъдете съдени, въпреки че случаят ще се докладва на полис офисъра ин чардж" /При падане, заболяване, припадане на улицата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО идват 3 коли - полиция, линейка и пожарникари - инфо за ония дето четат из нета и учат за САЩ!!!/ LOL

Лекарят: Ще направим всичко възможно, но по-късно може да се появят някакви сериозни изменения, ако детето ОЖИВЕЕ.

Не зная какво стана, но като чета тук корифеите НЕимунизатори се запитвам КАКВА ЛИ ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ неИМУНИЗАТОРИ, АКО ТОВА Е СЛУЧИ С ТЯХНОТО ДЕТЕ.

Не искам отговор. Да се надявам, че имат огледала в банята.

 
7 юли 2011 22:53 70

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
7 юли 2011 22:56 71
- +Оценка
-10 +15

До коментар [#66] от "xvisible":

Е т'ва е мой човек , никой не знае какво причинява МС-а , но трябва да е от ваксина , щото ти така си решил. Ако не е от БЦЖ-то ще е от хепатитната или тетадифкок-а.

_____

Hamster
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 22:56 72
- +Оценка
-12 +11

До коментар [#67] от "Димитър":

Митко, ко да е, а? эКак мислиш?

Каква би била причината веднага след ваксина да усетя, че нещо не е наред? Че нещо става са мен? Че вече не съм същия...

Сори, но повече не мога... вие, всички вие ще защитавате тезата си до смърт!

Не мога да ви виня! От това зависи хляба ви... Лека и мека!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 22:56 73
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#63] от "80286":

"Твоето невежество застрашава моето дете, разумяваш ли?"

Вашето невежество застрашава благополучието на моето дете.
Просто възнамерявам да се възползвам от правата, които Законът ми дава, за да го защитавам от Вашите попълзновения, защото са явно недобронамерени спрямо детето ми.
А Законът дава точно такава подкрепа на Вашата теза, колкото са и модераторските Ви права - НУЛЕВА.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
7 юли 2011 22:57 74

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 22:58 75
- +Оценка
-11 +22

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
7 юли 2011 23:00 76
- +Оценка
-12 +18

аз пък съм виждал как след ваксинация за грип в казармата голям процент от ваксинираните се разболяха веднага от грип, което показва, че ваксините разболяват, така че искам вашите ваксинирани деца да стоят на 20 км. от моето, ако може, за да не ми го разболеят..

предлагам също така да се направят гета за всички пушачи на не по-малко от 30 км. от населените места, а също така да бъдат строго глобявани всички, които ядат мазно, защото по-често боледуват от сърдечно-съдови заболявания и натоварват бюджета.. да бъдат глобявани също така всички, които карат коли, щото замърсяват въздуха и се разболяваме от респираторни по-често, а също и щото причиняват ПТП-та и това пак товари бюджета!

 
Преглед на профил eldred Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 23:01 77
- +Оценка
-10 +13

До коментар [#72] от "xvisible":

"Каква би била причината веднага след ваксина да усетя, че нещо не е наред?"
След коя ваксина? Нали до преди малко твърдяхте, че не знаете коя е. Нещо май си противоречите?

"Не мога да ви виня! От това зависи хляба ви... Лека и мека!"
Типично за много хорта по форумите който са неспособнио да се аргументират просто да обвинят опонентите си, че получават пари за това. Жалка картинка.

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 23:02 78
- +Оценка
-10 +12

До коментар [#73] от "homeohelp":
Моето "невежество" е подкрепено със солидни факти. Твоето е безспорно и опасно за обществото.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
7 юли 2011 23:02 79
- +Оценка
-11 +7

предлагам също така да бъдат глобявани всички пенсионери и да им се вземат картите за градския транспорт, тъй като имат наглостта да боледуват по-често от младите!!!

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 23:03 80
- +Оценка
-10 +12

До коментар [#72] от "xvisible":

"Каква би била причината веднага след ваксина да усетя, че нещо не е наред? Че нещо става са мен? Че вече не съм същия... "

От ежедневния си опит с решаване на проблеми мога да ти кажа, Сашко, че освен многото възможни причини е и абсолютно правдоподобно да е сложна верига от събития и състояния и да няма едно-единствено камъче, обърнало каруцата.

При всяко положение, обаче, догадките са недопустими и още по-недопустимо е да се тръбят разни неща на база на догатки.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 23:03 81
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#66] от "xvisible":

Има я със сигурност описана като вероятен тежък страничен ефект на листовката на Engerix B, скоро я четох. Има доста проучвания по въпроса, пак няма твърда клинична корелация, но са си вързали гащите и е описано като страничен ефект. МС, вероятно сам знаете, е с много сложна и недопроучена патогенеза, над която се работи страшно активно, ето прилично ревю от 2006 (вече е старо): http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra052130

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:04 82
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#67] от "Димитър":

"xvisible, след това изказване не мисля, че имате право да настоявате за съществуването на каквато и да е причинно-следствена връзка между ваксината и състоянието ви.
Така работи логиката. Вярвам, homeohelp ще се съгласи с мен :) "

100% съгласен!

xvisible "Не ми стигат уменията и силата да се върна назад и изследвам причинно следствени връзки. Само предполагам, че тогава е била някъв тетадифкок или БЦЖ..."

xvisible няма колебание, че проблемите му са започнали веднага след ваксинация. Не си спомня след коя точно, защото е бил хлапак и е вярвал (на какво отгоре?), че всичко ще отмине.
Но не е отминало!
Изследването на причинно-следствената връзка не е работа на xvisible. Това е работа на честни учени, които не са наредени на хранилката на фармафията.
Наша с Вас работа е да инициираме точно такива проучвания. За да сме еднакво спокойни и за моите, и за Вашите деца.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
7 юли 2011 23:06 83
- +Оценка
-12 +6

предлагам също така да се издигнат клади и всички родители, които не ваксинират децата си да бъдат изгорени публично, тъй като не са по правата вяра на ортодоксалната медицина!

май не сме стигнали по-далеч от средните векове.. нека ловът на вещици започне сега!:)

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 23:07 84
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#76] от "blah":

Много се радвам, че засегнахте пушачите. Казусът е подобен, уви.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:08 85
- +Оценка
-8 +12

До коментар [#71] от "John Galliano":

"...никой не знае какво причинява МС-а , но трябва да е от ваксина , щото ти така си решил."

Аха. "Никой не знае какво причинява МС-а, но със сигурност не е свързано с ваксини" - това по-научно ли Ви звучи?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
7 юли 2011 23:09 86
- +Оценка
-14 +8

Кое точно прави госпожата експерт? Факта, че има някакво юридическо образование, или че е майка на две деца? Или че познава някой в редакцията на Капитал?

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
7 юли 2011 23:11 87
- +Оценка
-9 +11

А иначе, освен ваксините има и други случаи в които лекарствата са задължителни. Например за пациенти, чиито болести са опасни за околните.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 23:11 88
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#85] от "homeohelp":

"Аха. "Никой не знае какво причинява МС-а, но със сигурност не е свързано с ваксини" - това по-научно ли Ви звучи?"

А всъщност и двете не звучат научно, нали?

Post hoc ergo propter hoc не е научен метод.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 23:12 89
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#86] от "|":
Не. Фактът, че и плащат.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:14 90
- +Оценка
-12 +12

До коментар [#78] от "80286":

"Моето "невежество" е подкрепено със солидни факти."

Няма лошо да си вярвате. Въпрос на свободен избор.
Моето мнение е, че "фактите", които смятате за солидни, са подкрепени солидно единствено от парите, които населението налива в здравната каса, за да ги налее тя от своя страна в касичката на фармафията.
Аз не робувам на доктрини - за мен този начин на финансиране на "научни" изследвания си остава съмнителен.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
7 юли 2011 23:15 91
- +Оценка
-6 +12

До коментар [#82] от "homeohelp":

homeohelp, аз нямам нищо против да се проучва въпроса, разбира се! И това се прави, проучвания текат! Но, моля ви, докато не излязат резултатите, вразумете xvisible с вашата желязна логика и го информирайте, че не е редно да гради религия на базата на догадки.

Изобщо, homeohelp, математическата машина на статистиката, проучванията и фактите смазват отвсякъде вашите необосновани тези. Не разбирам какво твърдите, за какво се борите и на база на какво се аргументирате.

Дайте ми аргументацията си. Нека видим, че е сериозна, ще се запозная с нея и ще променя мнението си и ще ви подкрепя, ако се окажете прав. Да?

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
7 юли 2011 23:17 92
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#90] от "homeohelp":

Ами съберете малко пари вие конспиралниците и платете на учените да направят конспирално научно изследване. Или само за конспирални филмчета ви стигат силите? :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
7 юли 2011 23:19 93
- +Оценка
-8 +10

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:19 94
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#88] от "blueballoon":

"А всъщност и двете не звучат научно, нали?
Post hoc ergo propter hoc не е научен метод."

Съвършено вярно.
Но да не забравяме, че науката е начинът човекът да разбере Естеството.
Ако а приори се неглижират потенциално важни за човеството и за откриването на истината данни, нещото, което постъпва така към емпиричните данни, трудно може да претендира за титлата "наука".

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 23:20 95
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#74] от "Зам. Директор":

Позволи ми да не се съглася. Не говоря за работна ръка, а за закони. Съвсем случайно, България вече е осъждана за нарушаване на човешки права и що ли ми се струва, че пак ще я осъдят. :)

А международните европейски закони не сме ги подписвали за да не ги бръснем за гнила слива, а за да ги спазваме - ако не доброволно, то доброзорлем.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:24 96
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#89] от "80286":

"Фактът, че и плащат."

Моля експерта Елеонора Ризова и домакините ни от "Капитал" за становище по това обвинение.
Ако има такова плащане, аз излизам от дебатите!
Ако няма такова, настоявам за недвусмислена реакция.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
7 юли 2011 23:27 97
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#94] от "homeohelp":

Кой какво неглижира? Нали на базата на абсолютно всяка отрицателна реакция се правят clinical trials? Има стотици изследвания именно защото ако неглижираш - си плащаш с главата. Има такива трагични ситуации, в които никоя фармацевтична компания не иска да изпада - и НИКОЙ учен не иска да заплаща с репутацията си за тези (меко казано) провали: пример е печалният талидомид, например.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 "Да"
7 юли 2011 23:27 98
- +Оценка
-14 +17

Не е по темата, ама защо тези дет много разбират от хомеопатия не ми отговрят на въпроса; какъв е интереса на хомеопатите да говорят срещу ваксините, при положение че точно те им осигуряват строоен поток от клиенти. Например едно дете с астма, след краха на конвенционалната медицина накрая майка му се решава на хомеопатия и детето се оправя за 3 месеца без остатък, о, чудо, след като 3 години детето е тъпкано с кортикостероиди и антихистамини без успех, след това хомеопатията се справя и с последиците от кортикостероидите и така нататък, че това си е доход.
Мойто неваксинирано дете не е боледувало досега и не е стъпвали ни при лекар, ни при хомеопат, та явно хомеопатите нямат полза от неваксинирани деца. Защо ли проповядват срещу ваксините ми е интересно. За мене отговора е явно защото са запазили почтенността си.
А за разните докторантки или докторки вече с лош език, ако се държат така и на работа, аз на мястото на един шеф направо ще ги изхвърля. Имат нужда от сериозно етично възпитание. И не само те, а и другите невъзпитани гамени, сериозно ли си мислите, че някой ви взема насериозно? С този език нормалния човек предпочита въобще да не ви чете.
А пък гост експерта по една случайност е юрист, така че в вслучая компетентната е тя, особено като се има предвид ужасяващата правна неграмотност на една част от пишещите тук, (в частност лекарите като цяло). Като опрете до съд ще изприпкате до адвокат, нали? Защото сами не можете да се справите.
Пак...

Прочитане на целия коментар
ще кажа, не ме интересува вашето дете, защото вас не ви интересува моето. Ако моето се увреди от ваксина, никой от вас няма да ми каже "извинявай". А и дори да каже, мен това не ме топли.
А, и по емпиричен път е доказано, че ваксинираните деца заразяват неваксинираните с ваксинални щамове, обратното е изключение, едва ли някой честно може да каже че му е известен такъв случай, така че не ви искам ваксинраните деца на 10 км от моето.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:30 99
- +Оценка
-13 +11

До коментар [#93] от "80286":

Хм. Доста нова - само за Вас - информация Ви очаква, госпожо.
Стига да се захванете с четене и спрете да се задоволявате с цитиране на избрани интерпретации.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
7 юли 2011 23:36 100
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#99] от "homeohelp":

Четене на какво? На конспирални сайтчета и гледане на конспирални филми ли?

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
7 юли 2011 23:39 101
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#87] от "|":

Нека правим разлика между болни хора с контактни ограничения и здрави хора. Да не се връщам на призива всички профилактично да пием лекарства за психично болни, защото не се знае кой къде ще го удари и на кого може да навреди. Примери от живия живот бол.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:43 102
- +Оценка
-11 +13

До коментар [#98] от "araxna":

"...какъв е интересът на хомеопатите да говорят срещу ваксините, при положение че точно те им осигуряват строоен поток от клиенти?"

Увредените от ваксини деца са сред най-трудните пациенти за хомеопатите.
Защото не само имунната, а и цялата им ПНЕИ-система просто полудява.
В повечето случаи е адски трудно да се ориентираш кое - честите пневмонии след ваксинацията ли, хиперактивността ли, алергиите ли... са прякото следствие. Пълен хаос!
Но най-изтормозващото е, че става дума за ятрогенни заболявания.
Причинени от честен и почтен колега (понякога и приятел), който е бил воден от най-добри намерения. Добър баща, добър човек, повярвал на Доктрината!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
7 юли 2011 23:46 103
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#101] от "lunatik":

За обществото разлика няма. Защото когато неваксинирания човек се разболее вече е късно.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
7 юли 2011 23:48 104
- +Оценка
-12 +13

До коментар [#100] от "|":

"Четене на какво? На конспирални сайтчета и гледане на конспирални филми ли?"

На учебници, на това, което споменавате и най-вече "четене" на живите случаи на живи пациенти в живата практика и смятане колко е 2+2.
Когато се изправиш срещу увреденото от ваксина дете и срещу смазаната майка, не ти е толкова широко около врата, колкото е когато си правиш свободни упражнения по реторика в интернет форумите.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
7 юли 2011 23:55 105
- +Оценка
-11 +9

До коментар [#104] от "homeohelp":

Ама конспиралниците и учебници по конспиративни теории ли написахте вече? :)

Изобщо не ми излизай с разни сантиментални историйки. Преди широкото разпространение на ваксините е имало много повече "смазани майки". Лошото е, че и сега ги има в разиващите се страни, до голяма степен заради конспиралници като теб.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
7 юли 2011 23:57 106
- +Оценка
-6 +7

Не измествам темата, но когато се разболея в САЩ, лекарят прави някаква посадка (посявка). На една стъклена плочка слага взетата с пипета слюнка и след това поставя различни серуми от различни ампули, гледа на майкроскопа и пише рецептата.

В България, ако имаш температура, кашлица, отпаднал си, вие ти се свят и т.н. АНТИБИОТИКЪТ е задължителен. В моя случай, лекарят предписа някакъв химиотерапевтик от рода на "Байрена", "Дулана" или "Депо Сулфамид", но се е случвало да ми дава и антибиотик или аспирин.

Значи, лекарят вижда че болестта се повлиява от определен антибиотик, аспирин или химиотератевтик и т.н.

От вашите изказвания разбирам, че проблемът май не е във ваксината, а в лекарския биологичен компютър.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 00:04 107
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#18] от "lunatik":

Кои от специалистите?! Звучи много "ин дженъръл". Специалистите като цяло или антиспециалистите?!

В живота и в природата има винаги опозиция и противопоставяне, които НЕ променят реалния ход на нещата.

Доста често изключенията се раздуват и ако се случи на един от 100,000 или 1,000,000 души започва да се генерализира на лични начала.

http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/toxic-myths-about-vaccines/

 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 00:06 108
- +Оценка
-9 +7

Наистина от дебатиране забравихме каква е темата.
Поздравления за експертното мнение и от мен.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 00:08 109
- +Оценка
-9 +2

До коментар [#98] от "araxna":

Ако детето или възрастният има астма отиват да живеят в Сандански и КРАЙ на болестта - без медикаменти, без хомеопатия или бяла магия.

Не ми се рови из нета - мисля че беше Сандански...

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 00:21 110
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#102] от "homeohelp":

По какво различавате, че едно дете е пострадало от ваксина, за да го лекувате?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 00:21 111
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#97] от "blueballoon":

"Кой какво неглижира? Нали на базата на абсолютно всяка отрицателна реакция се правят clinical trials?"

Това нали го обсъдихме вече? Че отрицателните реакции не се отчитат от ЛЛ, обичайният отговор е: "едва ли е от ваксината". Затова и се предполага, че данните по този въпрос са неверни.
Може ли да Ви попитам нещо и аз, ако имате представа, когато се правят изпитания на (нови) ваксини, колко време след поставянето им се наблюдават хората и се отчитат реакциите към ваксините?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:23 112
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#109] от "Зам. Директор":

"Ако детето или възрастният има астма отиват да живеят в Сандански..."

Аз имам най-малко 10 (десет) малки пациенти, които са последвали този универсален съвет и са се влошили в Сандански.
Знаете ли защо?
Защото хората са различни и имат право да вземат предвид индивидуалността си и тази на децата си, когато им се предлага някаква "универсална и научно доказана" медицинска намеса.
И да я откажат, ако тя върви срещу здравето им и здравето, колкото и тъжно да е това за Доктрината.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:26 113
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#110] от "blueballoon":

"По какво различавате, че едно дете е пострадало от ваксина, за да го лекувате?"

По картината на пациента, което е много повече от съвкупността от симптоми, синдроми и диагнози (голяма част от които - съмнителни).
По това, което казват очите ми, здравият ми разум и опитът ми.
По добрите резултати от този подход.
И едва тогава - по прекрасните резултати, постигнати от безкрайно по-опитните ми колеги, прилагащи този подход при хиляди, хиляди пострадали от ваксини деца.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 00:31 114
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#112] от "homeohelp":

Най-после си дойдохме на думата. Естествено, че ако на един човек със заболяване на дихателната система, фарингити, тонзилити, ринити, ринофарингити, бронхиална астма и прочее, може да му арадиса Момин Проход, а да не се чувства добре в Сандански, но има случаи да не се чувства добре и на двете места.

Ето защо имунизациите трябва да се съобразяват с някои нестандартни или спонтанни алергични реакции на определен организъм, като същите може да доведат и до клинична смърт.

Някои лекари обаче действат на принципа "да спасим стадото", па ако ще и тук-там някоя овца да умре.

Не е морално, но е факт.


 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 Неутрална
8 юли 2011 00:33 115
- +Оценка
-13 +14

Добре защо homeohelp с всемогъщата хомеопатия, която е толкова по-добра от медицината, не вземе да излекува xvisible, и да се прекрати тази безумна дискусия?

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
8 юли 2011 00:35 116
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#113] от "homeohelp":

T.e. по нищо нищо обективно, само разни конспирални вЕрвания. Ето затова и глупостите ви нямат нищо общо с науката.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 00:44 117
- +Оценка
-11 +5

До коментар [#112] от "homeohelp":

Използвай въобръжението си.

Ако знаеш, че едно дете е болно и със сигурност болестта ще се пренесе по целия свят и светът ще приключи своето съществуване, лош вариант на "12 маймуни" или джеклондоновата "Алена чума", и знаеш, че ако убиеш детето ще спасиш всички хора по света - ще го направиш ли?!


 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
8 юли 2011 00:48 118
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#57] от "Димитър":

Грешите, едната страна набляга на наука, а другата на факти от реалната действителност. Нашата родна, българска.

Опитахте ли се да преброите колко от пишещите са лично пострадали (самите те или някой от близките им) от ваксини и по тази прична участват в дискусията? И колко от застъпващите тезата "против правото на избор" имат горчив опит от някое заболяване като мотив? На какво реално се базира позицията ви, ако не на собствени страхове и разбира се на теория, макар и донякъде обоснована.

Опитвам се да не бъда крайна в позицията си. Известно ми е, че тези болести съвсем не са безопасни и всеки е в правото си да бъде защитен според своя избор. Така, както е най-добре за него и дацата му, без да поема излишен риск за живота и здравето. За жалост подобна позиция виждам единствено от едната страна. НИТО ЕДИН застъпник на ваксините не показа ТОЛЕРАНТНОСТ или СЪПРИЧАСТИЕ към опонентите - всички настояват да наложат собствения си избор. Разликата между двата лагера е, че едните вече са били в позицията на другите и са имали същото безрезервно доверие, докато не са се опарили и разочаровали. В такива случи връщане назад няма - добре е да се осъзнае от всички участници в дискусията.

Истината е, че истерията ще продължава да набира скорост, докато управляващите не обмислят по-либерална ваксинационна политика и не започнат да намаляват...

Прочитане на целия коментар
пострадалите от ваксинации, респ. тези с претенции към държавата. Не искам да пророкувам, но ако у нас не настъпят промени съвсем скоро, най-вероятно проблема ще ескалира в множество съдебни дела, които ще прескочат и до Страсбург.

Опитът на цивилизованите страни го е доказал, решението е едно - след като се подпишеш на формата за информирано съгласие, ти носиш отговорност, а не държавата. В ръцете на лекарите е да стихне истерията, след като убедят пациентите си, че това е най-доброто решение, като самите те съдействат да не се поставят ваксини на рискови пациенти. Въпросът допира до това дали имат намерение и желание да работят здраво за тази кауза, или пак биха се оправдали.. с липсата на достатъчно пари.

И понеже доскоро се позовавахме на руската имунизационна политика (и календар), бих ви препоръчала да се замислите как и защо отпаднаха задължителните ваксини в тази доста по-мащабна държава. Натискът на обществеността вече е факт, така че няма начин да не се открие руслото на търсения изход. Дано чрез този дебат проблемът стигне до хора от по-високите стълбици на йерархията в здравната ни сиситема, които са в състояние и имат воля да го разрешат.

ПП. Съжалявам, че до този момент не намерих време да изразя благодарности към "Капитал" за възможността този проблем да получи гласност, но сега ще го направя, Благодаря на целия екип!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 00:49 119
- +Оценка
-11 +5

И вземете за домашно да попрегледате Лекарствения справочик и неговия брат Фармакологичния, за да ви стане ясно, че модерната медицина е изградена на принципите на хомеопатията. :) :) :)

Няма ли във Форума доктори?!

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 00:49 120
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#113] от "homeohelp":

С една дума, вие поставяте диагноза (да я наречем така) "пострадал от ваксина" на базата на нищо конкретно. И все пак - "не на базата на симптоми и синдроми" (т.е. каквито и да е външни белези), но на базата на "каквото виждат очите ви" (което са симптоми, синдроми, белези, защо не ги наричате така?).

"Картината на пациента" и "това, което казват очите ми, здравият ми разум и опитът ми" е подходът на всеки читав лекар към пациента си. Науката се нарича пропедевтика. С какво вашият подход е различен и защо вие разпознавате "пострадал от ваксина", където аз виждам ангина, например? Какви са вашите критерии - "това, което казват очите ми" си има качествено и количествено определение, бих искала да го чуя. Дайте ми конкретен пример, може би така е по-лесно.

Завършил ли сте медицина?

Искам да уточня, че съм наясно, че това не е дебат за хомеопатията, но отворихте въпроса и ме заинтригувахте - може би "нещата, които виждат очите ви" ще са полезни диагностични критерии за конвенционалната медицина.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:49 121
- +Оценка
-5 +11

До коментар [#114] от "Зам. Директор":

"Ето защо имунизациите трябва да се съобразяват с някои нестандартни или спонтанни алергични реакции на определен организъм, като същите може да доведат и до клинична смърт."

Дано да го чуят повече - не, дано да го чуят всички ваксиниращи.
Защото "нестандартната или спонтанна алергична реакция" е лека до средна телесна увреда, а клиничната смърт е тежка телесна увреда.
Такива увреди може да костват кариерата на някой почтен, но прекалено верен на Доктрината лекар.

"Някои лекари обаче действат на принципа "да спасим стадото", па ако ще и тук-там някоя овца да умре."

Е, точно в тези дебати, "овцата", предопределена да умре в името на стадото, заявява отказа си да го направи.

"Не е морално, но е факт."
Били са времена, когато медицината да не е газила морала.
Това може и трябва да бъде и сега.
Гаранция за това е признаването на правото на свободен избор на "овцете".

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 00:51 122
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#118] от "generation":

"НИТО ЕДИН застъпник на ваксините не показа ТОЛЕРАНТНОСТ или СЪПРИЧАСТИЕ към опонентите"

Грешите.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 00:52 123
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#115] от "Maria Ninova":
"Добре защо homeohelp с всемогъщата хомеопатия, която е толкова по-добра от медицината, не вземе да излекува xvisible, и да се прекрати тази безумна дискусия? "

Любопитна съм, ако го направи, това ще промени ли нещо за вас?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:53 124
- +Оценка
-10 +11

До коментар [#115] от "Maria Ninova":

"Добре защо homeohelp с всемогъщата хомеопатия, която е толкова по-добра от медицината, не вземе да излекува xvisible...?"

О, бих искал да имам Вашето мнение за Хомеопатията!

За жалост, Хомеопатията не е всемогъща.
Тя е могъща, когато трябва да се справя с нормални болести при хората, но е почти безпомощна пред ятрогенните - болестите, причинени на хората от конвенционалната медицина.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:55 125
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#116] от "|":

"T.e. по нищо нищо обективно, само разни конспирални вЕрвания. Ето затова и глупостите ви нямат нищо общо с науката."

Доста повърхностен прочит на поста ми.
Жалко. Четящите дебатите ни очакват по-ангажиран подход.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 00:57 126
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#125] от "homeohelp":

Изобщо не е повърхностен. Като се махне плявата, това остава от "поста" ти.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 00:58 127
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#122] от "blueballoon":

Съгласна съм, Вие единствено запазихте добрия тон и "чувахте", ако мога така да се изразя, отсрещното мнение.
Кажете ми, ако знаете колко време следят за странични реакции при изпитване на нови ваксини? (в пост 111 пак питам същото)

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 00:58 128
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#117] от "Зам. Директор":

"Ако знаеш, че едно дете е болно и със сигурност болестта ще се пренесе по целия свят и светът ще приключи своето съществуване, лош вариант на "12 маймуни" или джеклондоновата "Алена чума", и знаеш, че ако убиеш детето ще спасиш всички хора по света - ще го направиш ли?!"

ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ БИХ УБИЛ ИЛИ УВРЕДИЛ НИЧИЕ ДЕТЕ!
Най-малко защото някой, чийто начин на разсъждение ми е дълбоко неразбираем, е влюбен в жертвоприношенията на деца.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 01:04 129
- +Оценка
-10 +3

До коментар [#118] от "generation":

Животът е един постоянен риск. Зная, че като пътувам в самолет, може да падне, дори и да е Боинг или Еърбъс.

Зная, че мога да катастрофирам с колата си, въпреки, че не пия алкохол 8 часа минимум преди да шофирам.

Зная, че минавайки под някой панелен жилищен блок в София или някъде си, панел може да ме трясне и край.

Зная, но това означава ли, че не трябва да летя със самолет, да карам кола или да вървя в близост до жилищни кооперации?!

Означава ли, че трябва да се жалвам с Страсбург, Обединените нации, Европейския съд или из щатските и български съдилища.

Всеки ден умират просто ей-така хиляди хора: катастрофи, нещастни случаи, цунамите, земетръси, болести и то в ПЪТИ повече от пострадалите от имунизации.

И ако съм решил да бъда добрия самарянин, не считате ли, че трябва да се върнем в първобитно-общинния строй, където вероятността да бъдем разкъсани от някакъв звяр ще е може би по-малка?!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:04 130
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#119] от "Зам. Директор":

"И вземете за домашно да попрегледате Лекарствения справочик и неговия брат Фармакологичния, за да ви стане ясно, че модерната медицина е изградена на принципите на хомеопатията."
Това са били и мои библии, докато разбера, че просто въвеждат търговците в Храма.
"Модерната" медицина заимства доста неща от Хомеопатията по присъщия си непочтен начин.

"Няма ли във Форума доктори?! "
Достъпът за всички е еднакво лесен.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 01:05 131
- +Оценка
-12 +5

До коментар [#128] от "homeohelp":

Ти ме разочороваш.

Ще погубиш 7 МИЛИАРДА ДУШИ на планетата, за да оцелее един единствен човек.

И не си мисли, че бягам от темата - напротив, навлизам все по навътре в нея!!!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:13 132
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#120] от "blueballoon":

"С една дума, вие поставяте диагноза (да я наречем така) "пострадал от ваксина" на базата на нищо конкретно."

Поставям диагнозата (приемам да я наречем така), на базата на огромен брой конкретни "неща", съставляващи логична и свързана картина.

"Искам да уточня, че съм наясно, че това не е дебат за хомеопатията, но отворихте въпроса и ме заинтригувахте - може би "нещата, които виждат очите ви" ще са полезни диагностични критерии за конвенционалната медицина."

Без никакво съмнение биха били безкрайно полезни за конвенционалната медицина, стига тя да съумее да се насочи към Човека, а не само към отделни негови органи.
Но тогава безграничната медикаментозна и ваксинална агресия към Човека би се лишила от основите си, по простата причина, че органите са много, а Човекът е един.
А кой тогава ще спонсорира безбройните "научни" форуми, "научни" списания и "научни" интернет сайтове?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 01:14 133
- +Оценка
-8 +7

И да продължа.

На ВСЯКА фармакологична опаковка, вкл. т. нар. имунизации (ваксинации) е дадена цялата палитра от възможни СТРАНИЧНИ реакции, несъвместимост с други препарати, противопоказания и прочее.

Ако детето попадне на педиатър завършил на късмет - това се случва често в България - какво може да се получи с детето?!

В този случай, ваксината ли е виновна или педиатърът?!

Антибиотиците СЪЩО са били бойкотирани и отричани, както и имунизацията срещу туберколоза, коремен тиф, холера и чума, но са спасили милиони човешки живота - факт от историята!!!

Тогава?!

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:16 134
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#127] от "Боряна":

Мога да дам ориентировъчна информация. За лекарства - преди да се стигне изобщо до проучване има около 6-7 години рисърч. Някои субстанции и лекарства се разработват много по-дълго, 10-20 години. След това около 8 години клинични проучвания, за някои - повече. Страшно зависи за какво е лекарството или ваксината. След като се пусне субстанцията на пазара, се правят дългосрочни reviews, подобни на това: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa071434

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:17 135
- +Оценка
-4 +13

До коментар [#131] от "Зам. Директор":

"Ще погубиш 7 МИЛИАРДА ДУШИ на планетата, за да оцелее един единствен човек."

Не бих убил, нито увредил нито един човек, само защото някой смята, че това би спасило 7 милиарда души на планетата.
Нека този, който е готов да го направи, пръв да хвърли камък върху мен.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:21 136
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#133] от "Зам. Директор":

"Ако детето попадне на педиатър завършил на късмет - това се случва често в България - какво може да се получи с детето?!
В този случай, ваксината ли е виновна или педиатърът?!"

Родителите в България вече искат да контролират ПРЯКО търсенето на този труден отговор.
За тях няма значение дали ваксината е виновна, или педиатърът.
И едното, и другото подлежат на пряк, безкомпромисен контрол.
Никой не може да жертва детето си за ничий хатър. Това не е грах.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:22 137
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#116] от "|":
Науката е показала ясно, че ваксините са смъртоносни и неефективни, но прекалено силни лобита, служещи си с подкупи и мафиотски методи изместват тази истина от центра на внимание и налагат интересите си, които са чисто финансови. Има стотици научни статии в хай ранкинг научни журнали, които обясняват ясно какви вреди нанасят ваксините. Всеки уважаващ себе си човек, който претендира за научен подход към изборите си чете и се информира, а не повтаря наизуст мантри за това какво било "вЕрване" и какво било нАука, видиш ли. Но това е встрани от въпроса. Въпросът е, че никой не може да ми каже на мен дали да се ваксинирам и дали да ваксинирам децата си според конституцията и хартата за правата на човека. Освен може би някой от твоя подпис. Но уей Хозе!

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
8 юли 2011 01:26 138
- +Оценка
-12 +8

До коментар [#124] от "homeohelp":

"За жалост, Хомеопатията не е всемогъща.
Тя е могъща, когато трябва да се справя с нормални болести при хората, но е почти безпомощна пред ятрогенните - болестите, причинени на хората от конвенционалната медицина."

Е нали всички болести са причинени от ваксините и въобще конвенционалната медицина, значи хомеопатията е безпомощна при всички болести? :)


 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:26 139
- +Оценка
-7 +13

До коментар [#115] от "Maria Ninova":

Наистина безумна дискусия! Някакви хора се мъчат да ми обяснят, че те ше взимат решения за живота на децата ми, а не аз!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:27 140
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#137] от "shekhinah":

Благодаря ти, shekhinah! :-)))
Но уей Хозе!
Чудесен начин да си кажем
"Лека нощ, приятели! Дано всички в дома ви за живи и здрави!"

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:27 141
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#132] от "homeohelp":

"Без никакво съмнение биха били безкрайно полезни за конвенционалната медицина, стига тя да съумее да се насочи към Човека, а не само към отделни негови органи. "

и

"Поставям диагнозата (приемам да я наречем така), на базата на огромен брой конкретни "неща", съставляващи логична и свързана картина."

Нали ви казах, науката, която се "насочва към човека, а не само към отделни негови органи" и има предвид "огромен брой конкретни "неща", съставляващи логична и свързана картина" се нарича пропедевтика и е основата на цялата медицина. С какво вашата пропедевтика се различава от нашата? И защо виждате "пострадал от ваксина" там, където аз виждам ангина, както казах?

Споменахте, че хомеопатията е почти безсилна към ятрогенни заболявания. Чисто теоретически - ако един човек се зарази от полиомиелит от друг болен (в единия случай), а в другия случай - от ваксината (т.е. е ятрогенна болест) - тогава хомеопатията е безсилна само във втория случай? И ако да - защо, при положение, че причинителят е един и същ и механизмът на инфектиране също е един и същ?

По същия начин - ако една МС се приеме за автоимунна (за чистота на примера приемаме, че индивидът е неваксиниран), а в другия случай се счита за страничен ефект от ваксина (т.е. е...

Прочитане на целия коментар
ятрогенна): тогава хомеопатията отново ли е безсилна само във втория случай?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:28 142
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#137] от "shekhinah":

А именно? Цитирайте статии?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:29 143
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#92] от "|":

Научни изследвания има МНОГО на брой. Ти като си толкова нАучен, защо не си ги чел?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 01:32 144
- +Оценка
-1 +8

Лека нощ, приятели!
Дано новият ден донесе здраве на вас и на любимите ви хора!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 01:32 145
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#137] от "shekhinah":

Къде точно го е показала това науката? Моля за препратки към съответните научни публикации доказващи твърденията ти.

Конспиралните ти бълнувания за лобита, финансови интереси и т.н. можеш да си ги запазиш за конспиралните сайтове.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 01:32 146
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#143] от "shekhinah":

Не съм ги чел, защото не съществуват. Други въпроси? :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:34 147
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#134] от "blueballoon":

Благодаря.


До коментар [#133] от "Зам. Директор":

"Ако детето попадне на педиатър завършил на късмет - това се случва често в България - какво може да се получи с детето?! "

Това също е една от причините хората да губят доверие в лекарите. И да се образоват сами.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 01:34 148
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#143] от "shekhinah":

Но да предположим, че съществуват. Може ли да дадеш препратки към тях? Може и в bibtex формат.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:35 149
- +Оценка
-7 +12

Не виждате ли,че Капитал (утре и други медии) ви подготвят психически за промяна в закона и ваксинационните практики в БГ?
Така,че дивейте,плюйте,още малко ви остана.

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:36 150
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#142] от "blueballoon":

http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20049118-10391695.htm
това е ревю за научно изследване по темата ваксини и аутизъм

а ето ти още една която показва връзка меджу ваксината за хепатит Б и възникването на автоимунни заболявания, включително диабет:

http://diabetes.webmd.com/news/20000613/hepatitis-b-vaccine-linked-to-onset-of-diabetes


А има още стотици. Но оставям на теб да поровиш, в случай че имаш реален интерес към въпроса.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:36 151
- +Оценка
-2 +11

До коментар [#143] от "shekhinah":

"Има стотици научни статии в хай ранкинг научни журнали, които обясняват ясно какви вреди нанасят ваксините."

Не се опитвам да ви репликирам, наистина бих искала да прочета, ще се радвам да дадете връзки.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:37 152
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#146] от "|":

Хаха, така ли?! Ако извадиш главата си от пясъка може да забележиш някой невиждани и нечувани от теб неща.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
8 юли 2011 01:38 153
- +Оценка
-11 +15

До коментар [#139] от "shekhinah":

Ами да, като фанатизирани родители застрашават здравето и благополучието на децата се налага някои права да им бъдат отнети. В някои случаи се отнемат дори родителски права. Вие какво - като сектата от свидетелите на йехова отказват кръвопреливане на децата си да ги оставим да си упражняват правото на свободен, личен, и да не забравяме - информиран избор? А ако знаете колко хора са се заразили с хепатит от кръвопреливане... Ами тези дето пребиват децата си защото боя изгражда, той не е да разгражда - от къде на къде ще ги наказваме? Те са си преценили кое е най-доброто за децата, техни са си, ще си правят каквото искат с тях. Какво ще кажете?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 01:40 154
- +Оценка
-11 +4

До коментар [#147] от "Боряна":

Така е, Боряна. На куп се изсипват много фактори - лошо обучени лекари, не добре изчистени препарати за ваксинация, небрежност на родители, не добра битова и обществена хигиена, немарливи санитари и още много, много неща, но както изглежда целият удар е насочен срещу ваксинацията.

Там е ключът за артелната.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
8 юли 2011 01:41 155
- +Оценка
-10 +7

До коментар [#152] от "shekhinah":

Чакам списък с публикации. Няма да дадеш, нали :) Най-много на изнамериш някои бълнувания в конспирален сайт :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:41 156
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#150] от "shekhinah":

Това не са "хай ранкинг научни журнали", а сайтът на CBS News, в който има линк към нещо, което не работи, а другото е отпреди 11 години и не се цитира конкретно проучване. Моля ви, цитирайте конкретните проучвания.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 01:43 157
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#150] от "shekhinah":

Това ли са ти публикациите? На сайта на някаква телевизия и някакъв популярен уеб сайт? Хехехе, типична за конспиралник неграмотност. :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:44 158
- +Оценка
-9 +6

А може би това е само началото на една голяма реформа, в крайна сметка не сме слепи и глухи, само ни липсва кураж да се борим за правата си.

 
Преглед на профил Боряна Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:45 159
- +Оценка
-3 +5

Отговорът ми беше към 154 Зам. директор

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:45 160
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#157] от "|":

Има си линк към сорса, слънце:) Ползвай си абонамента към академична база данни да прочетеш самата статия. Мислех си че, някой с претенции за нАучност е наясно с такива елементарни неща.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 "Не"
8 юли 2011 01:47 161
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#160] от "shekhinah":

Дай линк към "сорса", нямам намерение да чета малоумни статии. Имам абонамент към всякакви "бази данни".

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 01:51 162
- +Оценка
-2 +2

До коментар [#160] от "shekhinah":

Съжалявам, линкът в сайта не работи.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
8 юли 2011 01:57 163
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#129] от "Зам. Директор":

Ако имате ограничения и сте инвалид, не бих ви посъветвала да шофирате. Има ТЕЛК, която решава дали сте рисков за себе си или околните. Подобни комисии са назначени и за ваксините. Но наете ли, че именно от майки на пострадали деца гъмжат всякаквите форуми из интернет? Тези, чиито деца, след тежки реакции от ваксинте са май-много, се отчайват тотално от системата, защото търсят подкрепа (от въпросните комисиии), а намират единствено студениена и някои буквален укор, освен липса на каквото и да било разбиране.

А на въпросните комисии им е наредено да освобождават само в краен случай, без значение какви рекции има и колко тежки са те. Плачът на майите не означава нищо за тях.

Лекарите не смеят да роптаят, и техните тегоби не са леки... Финансирането в здравната ни система всички го знаем колко е читаво. Някои примет лично отговорността за пациентите си, но на по-голямата част изхранването на собственото семейство е по-важнои пациентите са заден план.

Не упреквам лекарското съсловие, освен че не застъпва на първо място правата на пациентите си. Впрочем ако здравната ни система беше на работещ принцип, нямаше да е чак толковва зле.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 01:58 164
- +Оценка
-6 +8

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/d_r_radosveta_filipova_vyv_vaksinite_koito_se_prilagat_v_bylgariq_nqma_zhivak/111642/

Цитирам последното изречение от статията:

"Д-р Филипова обясни, че системата вече върви в посока всеки сам да може да избира дали да бъде ваксинирано детето му или не". 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:01 165
- +Оценка
-9 +13

Това е втората дискусия по темата. В първата някаква родителка изтъкна, че в детството болестите, срещу които, ваксинирали се изкарвали по-леко. Според мен деството не помага да изкараш по-леко тетанус или бяс. Но да вземем за пример морбилито. Майка ми е прекарала морбили като дете и оттогава има необратимо увреждане на слуха поради високата температура. Вуйчо ми, който се е разболял заедно с нея, има увреждане на слуха и на едното око. Аз изкарах морбили на 22 години, въпреки че като дете съм ваксинирана. Но само се обринах; не вдигнах температура.

Друга загрижена майка ме попита наистина ли смятам, че един лекар знае по-добре от една майка кое е най-добро за детето й. Да. Вероятността един педиатър да разбира кое е по-добре за зравето на детето от майка без медицинско образование е много висока.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:01 166
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#158] от "Боряна":

Боряна, животът е верига от нещастни случаи и само смъртта е избавление от материалните неща и докато сме на тази земя ще се борим, за да съществуваме и да оцеляваме, да лекуваме болестите и премахваме първопричините гарантирайки на болшинството оцеляване и продължаване на цивилизацията.

Не бива личните драми на една клетка да се пренасят върху всички или повечето клетки, защото по този начин организмът може да загине.

Не си ли задавате въпроса, че ако докажете правотата си и победите, един ден няма да се чудите кой е победителят и кой - победеният?!

Светът се бори срещу наркотрафика, разпространението на ядрени оръжия, продажба на средства за масово унищожаване, като нервнопаралитични газове, биологични оръжия и прочее.

Има неща, които НЕ могат да бъдат спряни, но тук говорим за ОЦЕЛЯВАНЕ в резултат на имунизации срещу ОПАСНИ пандемични заболявания, завършващи със смърт не на 1% от населението, а в пъти повече.

Разумът трябва да НАДДЕЛЕЕ над чувствата или ако аз съм загубил децата си от имунизация срещу холерни бактерии, а са оцелели 2 милиарда деца, трябва ли да се боря за забрана на имунизацията срещу холерата?!

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:06 167
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#162] от "blueballoon":

http://www.healthsentinel.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=2662%3Ahistoric-data-shows-vaccines-not-key-in-declines-in-death-from-disease&catid=5%3Aoriginal&Itemid=24

ето нещо интересно относно "ефективността" на ваксините
отдолу под статията има линкове към източниците

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:09 168
- +Оценка
-12 +11

Заявявам освен това, че ако при моето ваксинирано дете ваксината не подейства и се зарази смъртоносно от неваксинирано дете с нещо, за което има ваксина, ще изпозвам всички законови средства да направя черен живота на простите му родители. Ако няма да си ваксинирате децата, щото "така е казал интернет," не ги водете на градина, обучавайте ги вкъщи, не ги водете по паркове, нито другаде, където се събира деца.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:09 169
- +Оценка
-8 +8

При положение, че се направи плебисцит в България относно ваксинациите и те бъдат забранени за масово приложение и оставени на "лично осмотрение", не считате ли, че духът може да бъде изпуснат от бутилката?!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:12 170
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#168] от "7777":

Точно за това става въпрос, че едно куче може да унищожи цялото стадо, а за да не се получи това, кучето НЕ трябва бъде бясно, а имунизирано срещу тази опасна болест.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 02:13 171
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#164] от "chris.1_":

"Не на това мнение обаче е Александър Василев. Според него близо 50% е съдържанието на живак във ваксините."

50%. Съдържание. На живак. Във ваксините.

Не знам дали е грешка при списването или е истинското мнение, но все пак отбелязвам това изречение.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:14 172
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#170] от "Зам. Директор":

Именно. Под привидна загриженост интернетно-образованите "маминки" се опитват да прикриват простотията и егоизмът си. Нямам нищо против да излагат на риск собствените си деца, но ако от простотията и егозима им пострада моето, ще се разправям с всички позволени от закона средства.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:16 173
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#161] от "|":

Какво ме интересува каквот и възнамеряваш?! Единственото, което ти казвам е, че ти НЯМА да кажеш дали аз да ваксинирам децата си. Точка. Ако искаш да се запознаеш с истината, вярвам ще намериш начин. Ако не-мен какво ме инетресува?

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:20 174
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#171] от "blueballoon":

50% от тимеросала е живак
не че 50% от ваксинатв е живак

но вече с новите вещества във ваксините, живака изглежда почти безобиден.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:20 175
- +Оценка
-7 +7

Или нека вземем за пример ваксина срещу малария.

Имате бизнес и трябва да отидете в държавата, да речем Гана, където маларията взима хиляди жертви за една година.

От ваксината в посочената държава са се получили 1% оплаквания от имунизираните хиляди деца. Трябва ли Гана да забрани имунизациите?!

Ето ви и факти от Ю Ен.

- A child dies every 45 seconds of malaria.
Over 90% of the 781,000 malaria deaths are in Africa
- 8% of all children who die before their fifth birthday die of malaria
- 40% of public health spending in some African countries affected by malaria is spent on the disease
- Malaria costs Africa over £8 billion a year in lost economic output
- It is estimated that up to 200,000 newborns die each year as a result of malaria in pregnancy and malaria can cause anaemia and death for pregnant women

Имате думата СРЕЩУ ваксинациите.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:23 176
- +Оценка
-7 +12

Капитал, ако наистина имате намерение да предизвикате смислена дискусия, а не само да си качвате рейтинга, дайте мненията на имунолози и педиатри "за" и "против" ваксините. Посочете научни журнали с анонимно приемане на статиите, които заемат двете позиции. Позицията на една юристка може и да е правно издържана, но едва ли е медицински издържана.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:23 177
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#172] от "7777":

как ще пострада твоето ваксинирано дете, понеже моето не е ?

нали си предпазен от ваксината? или не и вярваш чак толкова?:))

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:24 178
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#175] от "Зам. Директор":Няма ваксина за малария.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:24 179
- +Оценка
-8 +7

И ако може, дайде мнения на лекари. Не на хомеопати и врачки.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:25 180
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#177] от "shekhinah":

При 15% от ваксинираните, ваксината не действа.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:25 181
- +Оценка
-11 +5

До седмиците коментар 168

"Заявявам освен това, че ако при моето ваксинирано дете ваксината не подейства и се зарази смъртоносно от неваксинирано дете с нещо, за което има ваксина, ще изпозвам всички законови средства да направя черен живота на простите му родители."

Надявам се ти е ясно,че няма как да го докажеш.Защото и самата традиционна медицина няма научни факти за пьтят на заразяване.Ще си останеш сам самичьк с вятьрните мелници.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:26 182
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#181] от "chris.1_":

А аз се надявам да не се стига дотам.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 02:27 183
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#174] от "shekhinah":

Не пише нищо за тимеросал, цитатът е от статията.

Що за нови вещества във ваксините, пред които живакът е безобиден?

Не предоставихте линк към научните статии. Подчертавам, научни статии, както сама казвате, от "хай ранкинг научни журнали". Използвам възможността да отбележа този факт. След 20 мнения ако някой изтъкне отново "ние се аргументираме със научни статии, но вие подминавате" - ще го препратя насам.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:30 184
- +Оценка
-9 +8

Не зная какво става в България, но новото поколение родители има доста странни за мен виждания по отношение на медицината, като цяло и имунизацията в частност.

Може и да имат право, но пак повтарям, струва ми се, че диригентът (не е вестник КАПИТАЛ) започва да се показва от суфльорската будка и скоро ще видим и неговото лице и ако това лице е олицитворение на същите онези "бизнесмени", които говорят за създадените от тях "консорциуми" и "холдинги", без да имат грам понятие какво се крие зад тези думи, ще се наложи бърза реконвалесценция на медицинските пан-разбирания по отношение на имунизациите и...ХОМЕОПАТИЧНАТА МЕДИЦИНА.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:30 185
- +Оценка
-13 +4

7777
Ти си потенциална опасност за твоето дете.Мисли за себе си,не за моето дете.
Няма закон,който да те подкрепи в идеите ти както си ги представяш.
Никой не знае как се предава една инфекция и защо не винаги и не при всеки се предава.Така,че няма как да се докаже дали моето дете или ТИ си заразил детето си.

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
8 юли 2011 02:32 186
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#80] от "Димитър":

Човека има МС , естествено , че е верига. Но просто е решил да търси вина и си я е намерил - ваксините на злите правителства.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:33 187
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#178] от "shekhinah":

Има, изпробвана е и с отлични резултати.

http://latimesblogs.latimes.com/booster_shots/2009/11/massive-malaria-vaccine-trial-has-begun-in-africa.html

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:35 188
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#186] от "John Galliano":

Колега, въртят ми се едни черни мисли из главата...

Това да не е поредния хет-трик на БГ правителстовото преди поредното ошушкване на народеца в България или елемент от приказката за вълка и лисицата "Болен здрав носи".

 
8 юли 2011 02:36 189

Коментарът беше изтрит от модераторите.

Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:36 190
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#185] от "chris.1_":

Няма в момента и закон в България, който да позволява освобождаване от задължителните ваксинации без здравно основание. Нямам нищо против ваксинациите да се регулират по-добре. Но искам ясна позиция от лекари-имунолози как незадължителното ваксиниране на определен процент деца ще се отрази на ваксинираните, като се има предвид, че ваксините не действат еднакво на всички. С други думи искам _научни_ доказателства за вредността от задължителните ваксини (такива от peer-reviewed journals) и оценка на специалисти за потенциалните рискове от отмяната на задължителните в момента ваксини. Не ме интересува какво прочела някаква кифла в интернет или какво чула на женски пазар.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:38 191
- +Оценка
-10 +5

Това по кой "научен" метод го установихте? На кафе ли гледахте или боб хвърляхте? Благодарение на грижите на интелигентните ми родители и вероятно на наследените от тях гени, боледувам много рядко, да чукам на дърво.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
8 юли 2011 02:39 192
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#190] от "7777":
Недей бе братле така, ти отписа половината "да"-кащи тук...

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:45 193
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#191] от "7777":

Колега, нормално е в една държава, в която се вярва на ходжи, магии (още по "комунистическо"), където западното кино беше под запрещение, много книги така и не виждаха бял свят, лансираха се разни СеСеСеРейски томджоновци, като "световния" певец Лев Лешченко в съпровод на оркестър от великодържавни балалайки, да се стигне до колизията отхвърляне на стандартната медицина и масово преминаване към хомеопатията или ... просто към нищо.

Гледам календаря и се чудя дали наистина някои хора живеят в 21 век или има някакво завъртане в пространствения кънтинуум. :) :) :)

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 02:47 194
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#180] от "7777":

не при 15 а при 100:)
но странични ефекти има в голям процент

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:48 195
- +Оценка
-8 +4

Колеги, нека се концентрираме, поставяйки акцент върху имунизацияТА или имунизацииТЕ в България и ако ДА, кои от тях ще се забраняват и кои НЯМА.

В това е шейкспиъровият въпрос.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:50 196
- +Оценка
-9 +9

"не при 15 а при 100:)
но странични ефекти има в голям процент"

Искам статистика от peer-reviewed journal в потвърждение на твърдението ви.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 740 "Не"
8 юли 2011 02:50 197
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#194] от "shekhinah":

"не при 15 а при 100:)"

Обосновете се.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:54 198
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#194] от "shekhinah":

БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ всяко лекарство проявява странични ефекти, защото е чуждо тяло в организма, но това не продължава вечно, а до момента на излекуване на тялото или приспособяване на същото към определения "вирусоспасител"-интевент.

Четейки събитията все още оставам с неясното чувсто, че се залита едва ли не към евтаназията или с други думи, че имунизациите водят до подобни.

Някъде бях чел, не съм сигурен дали не беше `най-великият БГ вестник`, "Строго Секретно", че онези следи, оставащи след самолетите са умишлено спускани бинарни вещества за омаломощаване на хорицата по света.


 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 02:54 199
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#194] от "shekhinah":

БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ всяко лекарство проявява странични ефекти, защото е чуждо тяло в организма, но това не продължава вечно, а до момента на излекуване на тялото или приспособяване на същото към определения "вирусоспасител"-интевент.

Четейки събитията все още оставам с неясното чувсто, че се залита едва ли не към евтаназията или с други думи, че имунизациите водят до подобни.

Някъде бях чел, не съм сигурен дали не беше `най-великият БГ вестник`, "Строго Секретно", че онези следи, оставащи след самолетите са умишлено спускани бинарни вещества за омаломощаване на хорицата по света.


 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 02:55 200
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#124] от "homeohelp":

"За жалост, Хомеопатията не е всемогъща.
Тя е могъща, когато трябва да се справя с нормални болести при хората, но е почти безпомощна пред ятрогенните - болестите, причинени на хората от конвенционалната медицина."

Леле майко...

Не мога да повярвам, че човек, който е с всичкия си, би написал подобно нещо.

Да не говорим, че този човек май се опитва да лекува разни хора.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 02:59 201
- +Оценка
-10 +12

Хомеопатията помага само на хипохондриците, като ги предпазва от натравяне с ненужни лекарства. Имам една такава приятелка: да кихне и търси антибиотик. Добре че от известно време се ориентира към хомеопатията, та поне не взима непредписани антибиотици, както правеше преди.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1078 "Не"
8 юли 2011 03:00 202
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#188] от "Зам. Директор":

Не , глупави хора винаги е имало , просто сега имат интернет :)

п.п. Това с евтаназията обаче е точно такова , но на комунетата.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:05 203
- +Оценка
-8 +9

Ето ги и дванадестте маймуни /"Twelve Monkeys"/

http://grazhdani.eu/text_peticija_fluor.html

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:06 204
- +Оценка
-12 +10

До коментар [#200] от "Димитър":

Не знам какви майки призоваваш. Това е въвсем вярно твърдение. Хомеопатията е много ефективна, но не е магия. Особено като някой е съсипан от автоимунни заболявания в следствие на ваксини не може напълно да се възстанови здравето, не и във всеки случай.

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:09 205
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#201] от "7777
Я чукни на дърво да не разбереш от собствен опит дали си права. Аз съм разбирала. Добре че е хомеопатията.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:12 206
- +Оценка
-9 +11

До коментар [#200] от "Димитър":

Колега, ти не разбираш.

Глей ся кво става. На времето Петър Димков, народния лечител, написал три тома с НЕ- или трудноизпълними рецепти, упоменаваше как се лекува лумбаго.

- Щипка сол се размесва със зайча мас. Добавя се свинска лой, торбичка с карачелия трън (драка), прави се клизмичка с леко преварена вода с една чаена лъжичка отвара от босилек, на слепоочията се поставя счукан чесън и магданоз и накрая на шията и около нея барутец, но не си спомням дали не беше тротилец и някой капсул-детонатор за окончателно излекуване от пърхут, главоболие, зъбобол, ишиас и всички осатнали болести от раз.


 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:13 207
- +Оценка
-10 +10

За пореден пьт тук някои хора бьркат основни понятия.Ваксините няма да бьдат ЗАБРАНЕНИ!Ще се слагат на всяко бебе и дете рутинно както е навсякьде по света.Ако има родители,които не желаят ваксини по различни причини (вкл.и освободени от РИОКОЗ деца) те ще са НЕ повече от 5%.Така,че стадния имунитет в страната ще го има,даже 95% е над средното за целия ЕС,кьдето има страни с по 80% покриваемост.
Нещо неясно?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:13 208
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#205] от "shekhinah":

Имам много познати, които се лекуваха с хомеопатия. Без никакъв ефект. Вярно че има лоши традиционни лекари, но това не потвърждава автоматично ефективността на хомеопатията. Ще повярвам на хомеопатията, когато хора, които лично познавам и с чиито здравословните им проблеми съм запозната, потвърдят и демонстрират добрия й ефект върху себе си. Ще повярвам и ако peer-reviewed journals публикуват изследвания в полза на хомеопатията.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:15 209
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#207] от "chris.1_":

По какво съдиш, че ще са не повече от пет процента?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил peho Рейтинг: 515 "Не"
8 юли 2011 03:16 210
- +Оценка
-6 +12

Драги загрижени майки, имате доста странно поведение, когато забравяте(или не знаете), че през 2008-ма един човек взе Нобелова награда, тъкмо защото е работил за ваксина която да ви предпази от рак на маточната шийка. Името му е Харалд цур Хаузен. Всичко има две страни и както има жертви на ваксини, така има и милиони предпазени. Както има псевдо анти-грип ваксини, така има и работещи и доказали се. Надявам се за всеки нацъкан минус на коментара ми, ей така ако не ви е мързел да се обосновете, поне се постарах за балансирано мнение.

 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1416 Неутрална
8 юли 2011 03:16 211
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#176] от "7777":

"Капитал, ако наистина имате намерение да предизвикате смислена дискусия, а не само да си качвате рейтинга, дайте мненията на имунолози и педиатри "за" и "против" ваксините. Посочете научни журнали с анонимно приемане на статиите, които заемат двете позиции. Позицията на една юристка може и да е правно издържана, но едва ли е медицински издържана."

Точно това от доста време се опитвам да обясня и аз!
От предишния дебат:
7 юли 2011 01:40 1295
"Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше лични нападки към журналисти, редактори, издатели или техните роднини."
Да съм споменал името на журналисти,редактори, издатели или техните роднини в моя пост?
Хайде прегледайте какво съм написал и има ли конкретно име на някои от посочените!
Споменах само това, и то не конкретно име...
"Румен Стойчев
магистър по хомеопатия, магистър по медицина"
Просто дадох линк към неговия сайт, за да разберат хората във форума що за личност е той! Дори и името му не съм го написал!
Ако той е на някаква позиция във "Капитал" съжалявам, че не съм го знаел!
В правото сте да триете мнения, но това няма да направи дебата ви по смислен!

Първо дайте мненията на лекари, имунолози, педиатри, епидемиолози...
Все пак става...

Прочитане на целия коментар
въпрос за медицински проблем, не юридически!

След това в дебата могат да се намесят никому неизвестни личности определено извън медицината...

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:18 212
- +Оценка
-11 +9

До коментар [#199] от "Зам. Директор":

Ваксината не причинява просто някакви си странични ефекти, а причинява ефекти, характерни за съставките и, които имат като основен ефект мозъчни увредни, автоимунни заболявания, неврологични заболявания, увреда на имунитета и какво ли не още.

А кемреилит са отделна тема, и е добре да се заинтересуваш повече преди да си правиш изводи. Можеш да започнеш с това да гледаш небето повече и да наблюдаваш самолетите. Като видиш че само военните от военните летища остават тия след, които стоят по цел ден и стават на облачана пелена, а гражданските оставят нормалната тънка, кондензационна следа, която изчезва за оклоло минута, може да ти стане по-интресно и да се зачетеш в повече информация по въпроса.Ескепрти и пилоти са се изказали по темата, впрочем.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:20 213
- +Оценка
-7 +7

Добре бе, колеги АНТИимунизанти.

Нещо не мога да разбера. Нямам и никога не съм имал претенции, че съм акъллия, но НЕ мога да проумея забраната ГЛОБАЛНА ли ще бъде или по места, села и паланки и КОИ имунизации - защото са много - ще се забраняват и кои ще останат в ширпотреба?! :) :) :)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:22 214
- +Оценка
-6 +2

До коментар [#211] от "drakar65":

Колега, я си признай кого напопържа. :) :) :)

 
Преглед на профил ПАВЛА Рейтинг: 1416 "Не"
8 юли 2011 03:26 215
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#27] от "John Galliano":

"И рути плочки..."
Лошо, починът да се завърнем към природното, не е зле, но не и когато става въпрос за благосъстоянието на дете... Грозният им п. р. е излишен!

_____

При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 
Преглед на профил peho Рейтинг: 515 Неутрална
8 юли 2011 03:26 216
- +Оценка
-7 +7

Съветвам всички да не отговарят на shekhinah. След бисерите за следите от самолети попада в графата "tin foil hats". Ще си спестите доста нерви. А за успокоение на него/нея тази година бях на авиошоу и дано успея ще бъда на още 3. Малей как ще ме натровят със следите си тез подли самолети, до края на годината или ще стана зомби или ще умра, въй въй. Въх, че в дебатите не мога да си сложа весело настроение за коментар.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:28 217
- +Оценка
-7 +7

До 7777
При условие,че твьрдите,че в БГ "една шепа" антиваксинисти не искат да се ваксинират,не виждам да бьде повече от 5%.При 90% сьщо се запазва обстановката.Целта е минимум 90% ваксинирани.
По повечето изследвания/вкл.анкети,засга в БГ,няма изгледи над 2% от децата да не бьдат ваксинирани.т.е.населениет е убедено в ползата от ваксините и няма никаква реална опасност от епидемии,тьй като всеки ще се ваксинира.Просто няма да има глоба за отказ от дадена ваксина.Някои родители искат да слагат само полио,тетанус и дифтерит,но не и шарките и заушка защото децата им ги прекарват например.Не разбирам за какво са тези плюеници и тези словесни аномалии при толкова елементарна дискусия за толкова елементарно нещо.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:30 218
- +Оценка
-8 +8

"Добре бе, колеги АНТИимунизанти.

Нещо не мога да разбера. Нямам и никога не съм имал претенции, че съм акъллия, но НЕ мога да проумея забраната ГЛОБАЛНА ли ще бъде или по места, села и паланки и КОИ имунизации - защото са много - ще се забраняват и кои ще останат в ширпотреба?! :) :) :) "

Може би като станеш Директор ще можеш да разбереш.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:31 219
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#212] от "shekhinah":

Категорично ъбджекшън! Това е приоритет на великия следовател, бивш служител на външно и комшия по апартамент със старата сграда на УСАняшкото посолство, другаря Красимир Иванджийски, който е написал следното, като основно журналистическо поприще на "Строго Секретно":
Strogo Sekretno is the home for investigative journalism on topics from the highest politics, geopolitics, intelligence, financial crimes, conspiracy, the unbelievable, tragic, absurd...
........................

Както се вижда едно от основните занимания, карашик и с другите, е шпионаж, конспирации и особено интересни са последните три думи.

Положително ще потърся и нещо за хомеопатията и вредното влияние на третата планета от звездата "Проксима" върху производството на обувки в завод Петър Ченгелов.

Ама, моля Ви се! Имам ви за сериозен събеседник!

 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1416 Неутрална
8 юли 2011 03:31 220
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#190] от "7777":
"Няма в момента и закон в България, който да позволява освобождаване от задължителните ваксинации без здравно основание. Нямам нищо против ваксинациите да се регулират по-добре. Но искам ясна позиция от лекари-имунолози как незадължителното ваксиниране на определен процент деца ще се отрази на ваксинираните, като се има предвид, че ваксините не действат еднакво на всички."

Точно!

А четем мненията на "Елеонора Ризова, юрист, майка на две деца" и на "Румен Стойчев
магистър по хомеопатия, магистър по медицина"!

Хайде стига с тези измислени "експерти"!
Просто е нелепо!
Дайте първо мненията на хора доказани в клиничната медицина. И "за" и "против".
Съгласен съм те да предоставят становищата си, след това поканете, врачки, гледачки на боб, кристални сфери и всякакви други...

Разберете най-после!
Въпроса е преди всичко МЕДИЦИНСКИ!!!
След това са другите аспекти!

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:33 221
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#217] от "chris.1_":

Аз къде твърдя, че шепа аниваксинисти не щели да си ваксинират децата? Излиза, че цитираните от вас 5% са предположение, неосноваващо се на нищо.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:37 222
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#220] от "drakar65":

Именно. Ползата и вредата от ваксините са на първо място медицински въпрос. Едва след като се изясни медицинският въпрос, трябва да се разгледа въпросът и юридически на базата на медицинските резултати. И то от юрист, специализиращ в медицински казуси, не от който и да е индивид с диплома по право.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:38 223
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#218] от "chris.1_":

Не познавам много луди, но един в САЩ - да не споменавам града и щата - от подобни пръскания из атмосферата, летящи чинии, излъчватели на внушения и моделиране на света чрез тайни излъчватели на ЦРУ и КГБ (ГРУ) сега е въдворен в риза с много колани, за да не литне към Марс или някое друго "слънце".

Форумът е сериозен както и темата и дайте да пишем сериозни докладни.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 03:38 224
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#204] от "shekhinah":

"Не знам какви майки призоваваш. Това е въвсем вярно твърдение. Хомеопатията е много ефективна..."

Позволете ми да не се съглася с вас. Конкретни данни за въпросната ефективност на хомеопатията?

"Хомеопатията (...) не е магия."

Хомеопатията не е и ябълка. Нищо не е магия, понеже магия не съществува. Предполагам, че искате да кажете, че хомеопатията функционира реално на база на някакви физиологични, химични и прочее процеси? А именно?

"Особено като някой е съсипан от автоимунни заболявания в следствие на ваксини..."

Позволете ми отново да не се съглася, че въпросните автоимунни заболявания са следствие на ваксини.

"Особено като някой е съсипан от автоимунни заболявания (...) не може напълно да се възстанови здравето, не и във всеки случай."  

С други думи, както вече и blueballoon пита много уместно в коментар [#141] (но не получи отговор, разбира се :), ако въпросното заболяване не е било "причинено от ваксини", хомеопатията ще има по-голям шанс, така ли?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:38 225
- +Оценка
-9 +8

Пехо,

Като пишеш за Харалд Хаузен,прочети и всичко за него след откритието му,например за корупцията и фалшифицираните му "научни" изследвания.
http://www.nzz.ch/nachrichten/panorama/ungereimtheiten_um_die_nobelstiftung_1.1396331.html
Не знаеш немски?...ооо,много сьжалявам.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:38 226
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#217] от "chris.1_":

Моля, цитирайте точно анкетите, които показват, че само 2% нямало да си ваксинират децата. Къде мога да видя тези анкети и да разгледам методологията им?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1416 Неутрална
8 юли 2011 03:39 227
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#214] от "Зам. Директор":

Весело:
Абе никой ама май, че трябваше да го направя...:)
Естествено по правилата на изкуството, както са ме учили...
/Lege artis/
Деликатно и хуманно...

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 03:39 228
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#220] от "drakar65":

Колега, ценя високо вашето мнение.

Не може да се разисква тема за оръжия, а да се вика сърдечен хирург.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:42 229
- +Оценка
-8 +7

До Дракар

Медицинското лоби и Фармаиндустрията не правят законите и не измислят конституции,колкото и да ви се иска.Прегльтнете го най накрая.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
8 юли 2011 03:43 230
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#212] от "shekhinah":

Я, ама ти си бил пълен конспиралник. Кемтрейл, хехехе. Чак ме е яд, че ти обърнах изобщо внимание.

Лекувай се.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:44 231
- +Оценка
-8 +7

7777
Искаш за ТЕБ да сканирам и да качвам,за да те убеждавам в нещо?
Не мисля,че има нужда.Ще го видиш на живо.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 03:44 232
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#217] от "chris.1_":

"При условие,че твьрдите,че в БГ "една шепа" антиваксинисти не искат да се ваксинират,не виждам да бьде повече от 5%."

Това определено е една силно необоснована цифра. Явно е, че никой и нищо не я гарантират.

"При 90% сьщо се запазва обстановката.Целта е минимум 90% ваксинирани. "

Това е нова информация за мен.
1. Къде се твърди, че ако 90% от една популация е ваксинирана, всичко ще е окей?
2. Кой и как ще дава гаранция за тези 90%? Може би законът? Представяте ли си — "Ами, съжалявам, но квотата за неваксинирани деца се изчерпа."

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:47 233
- +Оценка
-10 +11

До коментар [#232] от "Димитър":

Никъде нищо не се твърди. Крис 1 е въздух под налягане. Досега не е успял да предостави доказателства за нито едно от изчисленията си. Което, разбира се, не отнема правото му на мнение. Само тежестта на това мнение.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:47 234
- +Оценка
-11 +9

До коментар [#231] от "chris.1_":

Благодаря за признанието ти, че дрънканиците ти са несъстоятелни. Поне си почтен.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил ПАВЛА Рейтинг: 1416 "Не"
8 юли 2011 03:50 235
- +Оценка
-8 +1

До коментар [#216] от "peho":

Ми кат не можеш, ориентирай се :) надругатебемойтозайче...

_____

При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1416 Неутрална
8 юли 2011 03:52 236
- +Оценка
-6 +12

До коментар [#222] от "7777":

Да.
Точно същото се опитвах да обясня и аз в предишния дебат.
Нямам нищо против него. Дори напротив имаме нужда от такъв.
Но първо темата да започне от чисто медицинския аспект, да се посочат ползите и вредите от ваксините, после юридическия аспект, след това този за правата на човека...
И то от хора експерти и доказани професионалисти в своята сфера.

Съжалявам, но някой световно неизвестен хомеопат в медицинските среди да ми разяснява проблема само с едно изречение, и след това само цитати от юридическата такава, е меко казано нелепо!

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 03:54 237
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#236] от "drakar65":

Съгласна съм. "Капитал" ме разочарова с непрофесионализма, който демонстрира по този дебат.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:56 238
- +Оценка
-8 +8

Димитьр,
Защо питаш кьде се твьрди?Не знаеш ли кьде и как се определя този процент?
Има си мерки за запазване на тези проценти.Така,че не виждам нищо застрашаващо за децата ви и тези,които не са им се родили още.

7777,
Ще разбереш дали сьм несьстоятелен сьвсем скоро.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 03:59 239
- +Оценка
-10 +8

Продьлжавате да не разбирате,че лекари закони не пишат.
Писали са през 1943-5 година.Ако намеквате,че това трябва да продьлжи или се основавате на тези деяния,лошо.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 04:03 240
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#237] от "7777":

'Cъгласна съм.....'
=======================

Не знаех, че сте дама - извинения. )))))

 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1416 Неутрална
8 юли 2011 04:04 241
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#229] от "chris.1_":

Ама много бъркаш!

"Медицинското лоби и Фармаиндустрията не правят законите и не измислят конституции,колкото и да ви се..."

Точно те правят лобитски закони имат си купени депутати и развиват бизнес за милиарди!
Един от най-печелившия бизнес след оръжията и наркотиците.
Пример:
"Най-бедната страна в ЕС - България, е с най-високо ДДС за лекарствата - 20%. В други страни обаче ДДС за медикаментите е доста по-ниско,
Полша, където ДДС за хапчетата е 7%, в Румъния - 9%, в Литва, Чехия, Естония и Латвия - 5%"

Не е лошо когато се дискутира да се представят факти и цифри, не само емоции!

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 965 Неутрална
8 юли 2011 04:12 242
- +Оценка
-8 +3

След като от имунизация, работата изби на съдилища, да се надяваме, че ще гледаме някое интересно дело и голем сеир в Съда до реката.

http://media.web.britannica.com/eb-media/71/123071-004-9094F71B.jpg

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
8 юли 2011 06:21 243
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#238] от "chris.1_":

"7777,
Ще разбереш дали сьм несьстоятелен сьвсем скоро."

Ами, хайде де. Представи въпросните анкети, подкрепящи твърденията ти. Ако действително си разглеждал такива, не би трябвало да ми ги търсиш "специално" на мен.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
8 юли 2011 07:57 244
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#6] от "classicc":

":Не само, че за неваксинираното дете опасностите от летални и нелетални болести и усложнения са няколко хиляди по-високи, но и застрашава другите деца, които или още не са се ваксинирали, или са от онези ~10-15% при които ваксината няма да подейства.":

Ще ти отговоря в две подточки:

1./ Ако детето не е ваксинирано още - проблема не касае хората, които не желаят да се ваксинират - Господа, просто побързайте.

2./ Ако детето попада в тези 10-15 процента ...
- тези 10-15 процента са задната вратичка. Лостчèто, с което никой не поема отговорност и следователно ... следва ние сами да направим това.
- можете да се ваксинирате два ..три пъти - надявайки се на 10-ия път да хване;
- въпрос: дали тези 10 процента са повече от очевидните злополуки след ваксиниране? Аз за два дена се запознах с 3-ма пострадали.

Въпроскъм привърженицие на ваксините: Страхувате ли се за живота си? Смятате ли, че ние сме потенциална заплаха за вас?
Ако да - нямам нищо против да облека още утре тениска с надпис: Аз не се ваксинирам.
Така ще ви помогна да се предпазите от опасността която се крие в мен. Убеден съм обаче, че ако това стане - бизнеса с тениските ще се окаже много печеливш. Хората вече се събуждат. Събудете се и вие. Благодаря!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 08:09 245
- +Оценка
-5 +9

Отговор на Боряна:
"Мисля, че прекаляваш с този коментар, най-малкото защото сред защитниците на правото на избор също има "бели престилки"."

Благодаря за коментара. Отговарям не само на теб. Може би има и други, които не са ме разбрали правилно.
"Бяла престилка" си е мой епитет, с който наричам "лекари" които работят тази работа не заради тези които им плащат. Това са хора, които се вземат прекалено насериозно. Хора, които "много знаят". Предимно на държавна работа.

Това са хора, които "лекуват" симптомите ми .. а не мен. Това са късогледи хора. Повечето по принцип дори носят очила когато се налага да вървят по улиците, понеже не виждат на далече. Не виждат цялото.

Тези "лекари" са като професорите в университетите. Повечето не ми вършат никаква работа и аз лично не виждам за какво бих им платил дори 1 лев. Те могат да служат единствено на заблуденото си его и на други такива себеподобни .. получава се нещо като "Кой е по по най?"

Свалям шапка (повтарям се) на всички останали облечени в бяло, които се интересуват от мен и отделят от времето си когато им плащам - за мен.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 08:16 246
- +Оценка
-9 +11

"До коментар [#139] от "shekhinah":

До коментар [#115] от "Maria Ninova":

Наистина безумна дискусия! Някакви хора се мъчат да ми обяснят, че те ше взимат решения за живота на децата ми, а не аз! "

Аз решението съм го взел. Никой не може да ме накара да завра тази игла в мен или в детето ми. Въпроса е след това ..
Дали Мария Нинова примерно ще учи своето дете да не си играе с моето. ... Дали това ще доведе до ново разделение. Не ми се иска да е така, но очите на страха са големи.
Съжалявам, но това, че Мария ще се боцка (а дали е взела поредната доза само тя си знае!) си е нейна работа. Естествено, че ще ми е мъчно за нея, но какво мога да направя?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 08:19 247
- +Оценка
-7 +11

До Гост експерт - Елеонора Ризова, юрист, майка на две деца


Браво!
Гордея се с теб!

 
Преглед на профил Василена Доткова Рейтинг: 1416 "Да"
8 юли 2011 08:24 248
- +Оценка
-3 +15

Аз мисля, че ползите от ваксините надвишават многократно рисковете и моите деца са ваксинирани. Темата на дебата е обаче да бъде ли или не това задължително.
Съгласна съм с гост-експерта, че не може да бъде задължително, заради фундаменталното човешко право за неприкосновеност на тялото.
Малко подвеждащо е представила информацията за страничните ефекти, като не е споменала колко са редки и тази част от текста преувеличава рисковете. Но пък е права, че на родителите не се дава информация при ваксиниране и това подкопава доверието между лекари и пациенти.
Българският пациент има гигантски проблем с доверието към лекаря, защото той в огромна част от случаите не се държи открито и прозрачно към него. Докато това не се преодолее, България няма да станем една от страните, в които ваксинацията не е задължителна, но въпреки това делът на ваксинираните хора е много висок.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 08:26 249
- +Оценка
-9 +11

До коментар [#180] от "7777":

"При 15% от ваксинираните, ваксината не действа. "

А дали действа при 15 % поне?
Интересна статистика ще е това :)
Дали смятате, че ако човек не се ваксинира той е беззащитен? И Дали тези 85 % при които ваксината "действа" .. не са именно тези 85% при които човек се оправя без нея.

Ако човек заболее има два варианта:
1./ При ваксиниран - Съжаляваме той беше от тези 15% при които нещта не сработиха
2./ При не ваксиниран - Ех .. ако само се беше ваксинирал ....

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
8 юли 2011 08:29 250
- +Оценка
-9 +5

Free-riding, fairness and the rights of minority groups in exemption from mandatory childhood vaccination

http://users.unimi.it/minucci/deontologia%202010-2011/articoli/virus%20e%20vaccini/Hum+Vaccin+2005+May1.pdf

За щастие, освен пишман-експертите на Капитал има и хора, които наистина са експерти.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1416 "Не"
8 юли 2011 08:30 251
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#217] от "chris.1_":

Най-малкото в България има една доста голяма малцинствена група, живееща в много бедни условия с много ниска хигиена и за съжаление с много ниски нива за образование. В някои случеи условията наподобяват тези от третия свят, идеална среда за зараждане на епидемии от всякакъв род... както и се случва напоследък. Просто е несериозно, да не кажа престъпна небрежност такъв проблем да се подмине, защото тия хора са част от обществото...

 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1416 "Не"
8 юли 2011 08:30 252
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#217] от "chris.1_":

Най-малкото в България има една доста голяма малцинствена група, живееща в много бедни условия с много ниска хигиена и за съжаление с много ниски нива за образование. В някои случеи условията наподобяват тези от третия свят, идеална среда за зараждане на епидемии от всякакъв род... както и се случва напоследък. Просто е несериозно, да не кажа престъпна небрежност такъв проблем да се подмине, защото тия хора са част от обществото...

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 08:36 253
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#236] от "drakar65":

"Съжалявам, но някой световно неизвестен хомеопат в медицинските среди да ми разяснява проблема само с едно изречение, и след това само цитати от юридическата такава, е меко казано нелепо! "

"Световно известен" не е равнозначно на знаещ можеш и заслужаващ да бъде чут. Всеки има глава на раменете си и може да прецени какво да прави с живота си. Надявам се един ден ще разберете, че никак не е хубаво да ви казват как да я карате. Какво да ядете, как да спите как да се движите ... особено ако сте наясно, че това очевдино ви носи вреда.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1134 Неутрална
8 юли 2011 08:40 254
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#217] от "chris.1_":

През 1999 и 2000 г. в Холандия и Великобритания, при епидемии от дребна шарка сред неваксинирани деца има 6 смъртни случая.

Та не фантазирай чак толкова много как в развитите страни няма нужда от ваксинации на 100% от децата.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил dandybg Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 09:15 255
- +Оценка
-7 +10

Не е тайна,че плановите ваксинации са планова доставка на ваксини.От чисто финансова гледна точка това си е голяма далавера;-).От юридическа гледна точка щом като родителите ще търпят финансови наказания ,защо същите тези родители и деца да не защитят правата си в Европейския съд понеже се нарушава правото на свободен избор и личната неприкосновеност?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 09:19 256
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#213] от "Зам. Директор":

"НЕ мога да проумея забраната ГЛОБАЛНА ли ще бъде или по места, села и паланки и КОИ имунизации - защото са много - ще се забраняват..."

Ако ваксинирането бъде забранено, това би накърнило правото на хората на свободен избор да ваксинират ли, или не.
Тогава всички "сини" биха се възпротивили на забраната, защото тя би представлявала същото нарушение на морала и закона, каквото е и принудителното ваксиниране.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Xumpomo name Рейтинг: 627 Неутрална
8 юли 2011 09:20 257
- +Оценка
-9 +7

ако беше майка на 3 деца, бих се съгласил, че е експерт, но 2 деца имат повечето възрастни хора

_____

Birds of a feather flock together.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 09:23 258
- +Оценка
-9 +12

До коментар [#211] от "drakar65":

"Първо дайте мненията на лекари, имунолози, педиатри, епидемиолози...
Все пак става въпрос за медицински проблем, не юридически!"

Правото на избор е чисто юридически казус.
Тези дебати са за и против правото на избор, а не за и против ваксините.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 09:33 259
- +Оценка
-8 +12

До коментар [#26] от "Maria Ninova":

Госпожо, уверявам ви че тук не пишат неграмотни, разбираемо по какви причини. Малко сме, но сме грамотни и следователно информирани или поне знаещи как да търсим информация. Работя в сферата на образованието и смея да твърдя, че предвид ниското качество на образованието напоследък и лекарите си купуват дипломи.На мен ми е най-болно да чета тези квалификации и обиди от специалисти. Та озночова ли това, че от 100 човека ако 5 са грамотни и 95 неграмотни, трябва да се уважи неграмотността и да се потъпчат правата на другите пет така щото и те да се изравнят с масата?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 09:40 260
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#254] от "|":

Искаш да ми кажеш, че ти е мъчно за тези деца ли ?

Защо не ти е мъчно за 66-те деца осакатени от ваксините?

 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 09:51 261
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#44] от "80286":

"Хайде нека повторим за 122454567-ти път за бавноразвиващите се: 2 века еволюция са показали, че НЕ Е в полза на здравето на детето ви. "

Още още един медицински термин "бавноразвиващи се":)))
Ами да, това паказаха двата веке.а, защото всичко което еволюира не се дължи само на ваксините. Несравнимо е нивото на медицината преди два века и сега. Тогава както са го описвали самите хора хората са умирали от неща, които н еса разбирали...можеш да намериш информация.

"Най ми е кеф, като юрист ми обяснява за медицина.
Също редовно гледам спортните коментатори, за да се информирам за проблемите в животновъдството. Няма да пропусна прогнозата на синоптиците ако се зачудя за движението на финансовите пазари. Завчера като ми гръмна един бушон направих единственото равилно в случая - попитах какво ми говорят звездите. Най ми беше зор вчера, като се развали пералнята, а не можах да си намеря GP-то.

Но поне съм горд, че съм информиран! Долу ваксините, да живеят епидемиите! "

Закон и медик или закон и юрист- коя е правилната връзка? Надявам се да не ти харесват и двата отговора!

Относно другото- определено показва че не си бавноразвиващ и много се надавям ако утре стане така, щото разбереш че до теб е седнал неваксиниран да не избягаш и седнеш при друг щото може да се окаже...

Прочитане на целия коментар
болен от сифилис. Не е добре да гониш чумата и да повикаш майка й.

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
8 юли 2011 10:03 262
- +Оценка
-7 +9

Всъщност ползите от ваксиниране могат да бъдат съвсем лесно осмислени: В Африка и Индия ваксиниране няма, материалът мре като мухи. В Западния свят ваксиниране /масово и задължително/ има - хората живеят по 80-90 години...Та така, аз съм направил своя избор отдавна, Вие правете вашия си избор.

Както подусети Зам Директорът, очевидно на народонаселението му гласят единия от двата варианта:
1. широк спектър от задължителни ваксини, разбира се със съвсем тривиалната цел да вдигне оборота на някого..или
2. отпадане на държавно-платеното ваксиниране, което олекотява бюджета пряко, и косвено с по-кратка средна продължителност на живота.
Дано да има вариант 3. където това поне е опция платена от държавата, така и така си плащате осигурителни вноски.

 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 10:19 263
- +Оценка
-7 +7

Етичните стандарти на медицинската професия, изразена във формулата "да не наранявам" изисква лекарите да направят всичко по силите им, за да избегнат неблагоприятните ефекти от лекарска намеса. Трябва да се признае като неотменно право на всички граждани и лекарят да се стреми да предотврати вероятността от усложнения след ваксинацията, както и за това да се изисква предварително внимателен скрининг за надеждно изключване на противопоказания /вкл. и тестовете за алергии към съставките на ваксините/ Виж Раздел II.
Осигуряване на здравословна жизнена среда. Ако здравните власти не са в състояние да го предоставят поради икономически причини, тя следва да признае абсолютните права на пациента и (или) неговия родител или настойник.
Политиката на задължителни ваксинации определям като неморална,тъй като толерира задълбочаването на неравенството на различни социални групи по отношение на достъпа им до качествени здравни услуги, подчинени на физически страдания и финансови разходи, на хората с усложнения след ваксинацията Те са дискриминирани спрямо другите ваксинирани, които не са получили усложнения, защото не се гарантира равен достъп до качествено здравеопазване на жертвите които са загубили здравето си за да запазят общественото. И това може да бъде допълнителен фактор за растежа на социално напрежение в обществото въз основа на несправедливост и дискриминация.

В продължение на много десетилетия в БГ (и в света) доминираше наука догма...

Прочитане на целия коментар
Интересите на човечеството са били поставяни над интересите на личността, и това оправдава всички средства, включително провеждане на експерименти върху здрави деца.
Тестване на нови ваксини съгласно условията на тестовите методики, се провеждат само на здрави хора, включително деца.

В етично измерение. От етична гледна точка, практиката на експериментите с ваксини е в противоречие дори с кодекса за професионална етика - на Хипократовата клетва, в която всички лекари се заклеват "Никога няма да използвам своите знания и умения в ущърб на човешкото здраве, дори и на врага."

Ваксините и правата на детето:

"Конвенцията за правата на детето" / 1 /, обявява "правото на децата на най-висок стандарт на живот и на най-новите технологични постижения, които допринасят за опазването на тяхната индивидуалност, здрави физически и психическо развитие на децата ..., че нито едно дете не е лишено от правото си на достъп до такива здравни услуги "/ .

 
8 юли 2011 10:21 264

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 10:24 265
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#262] от "mirohero":

Хм, а дали материала не мре като мухи, защото живеят с по 1 долар на седмица? В сравнение с тях ние сме милионери. Я иди да питаш масаите дали се ваксинират и дали въобще страдат от инфекциозни болести или колко живеят. Или в Индия дето съвсем скоро разкараха една ваксина от календара си заради няколко смъртни случая иди да питаш някой дето дядо му е бил брахман преди отмяната на кастите колко е живял баща му, съмнявам се да е било по-малко от 90 години. Вярно е че недосегаемите преобладават като население в Индия, но начина им на живот и изключително ниските им доходи определят и продължителността на живота им.
Така че моля не сравнявайте Африка и Индия с Европа. Дайте им първо храна и чиста вода, хич не са им притрябвали вашите ваксини.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 10:34 266
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#262] от "mirohero":

"В Африка и Индия ваксиниране няма, материалът мре като мухи."

И така, докато си "мрат като мухи", индийците почти застигнаха Китай по брой на населението.

В Индия здравните власти до голяма степен поставят интереса на хората НАД този на производителите и дистрибуторите на медикаменти и ваксини.
Причината е общоизвестна - в Индия думата МОРАЛ не е мръсна дума. Именно затова цял свят се учи на духовност от индийците.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 10:51 267
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#103] от "|":

За обществото няма разлика и когато ваксиниран се разболее. Болният е болен, здравият е здрав, без значение кой е с няколко игли повече.

 
Преглед на профил chaeno_momiche Рейтинг: 8 Неутрална
8 юли 2011 10:58 268
- +Оценка
-6 +8

В детската градина ми изискват документ, че децата ми са ваксинирани, за да ги допуснат сред останалите, нали така? И в същия момент много родители на същите тези ваксинирани деца ми нарушават правото да работя, да имам здрави деца, като водят своите хремави, кашлящи, дори с температура , повръщане и разстройство. Моят син след редица посещения на яслата влезна в болница, натровиха го с лекарства, набучиха му системи и го облъчиха няколко пъти, на мен ми докараха стрес /бременна в първи триместър/, на мъжа ми му побеля косата от грижи. Общо взето винаги проблемите са в в дребните на вид неща, а не в генералното поведение. Ако в едно общество има самосъзнание, дисциплина и грижа за околните, тогава няма да такива главоблъсканици. Има ли вода, добра хигиена, качествена храна, всички тези болести ще бъдат силно ограничени. Тогава вече и вакцинационният календар ще може да се олекоти - само с ваксини за някои заболявания, които не възнокват от лоша хигиена на живот. Пълно е с много "отговорни" майки, които слагат ваксини на децата си, но ги тъпчат с готови храни, сокове с оцветител и подсладители, спят до обед, за да може вечер да вилнеят на воля, пушат над главите на децата си и не ги кърмят, за да не им се скапе бюста /а според мен от мързел/. Винаги съм се чудела защо се шашкат, след като се оповават на ваксинацията, но после изведнъж едно-две деца в групата без ваксина им пречат. Ао ако едно дете е алергично? Как ще посещава градина, училище? Или то не заслужава да...

Прочитане на целия коментар
бъде сред останалите, само защото е някаква заплаха.
ЗАМ. ДИРЕКТОР, Вашият дядо е живял 108 години, защото е пил и ял чисти храни, едва ли е дишал този съвременен въздух и едва ли е имал такъв стрес още от детстовото, какъвто изживяват нашите деца сега. Не е пил антибиотици всеки месец , нали?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 11:07 269
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#168] от "7777":

"Заявявам освен това, че ако при моето ваксинирано дете ваксината не подейства и се зарази смъртоносно от неваксинирано дете с нещо, за което има ваксина, ще изпозвам всички законови средства да направя черен живота на простите му родители. Ако няма да си ваксинирате децата, щото "така е казал интернет," не ги водете на градина, обучавайте ги вкъщи, не ги водете по паркове, нито другаде, където се събира деца."

Уважаеми 77777,
Виждаш ли какво правят ваксините от нас? .. Превръщат ни в ... номера!!!
Все повече хора започват да осъзнават, че ваксините са анти-живот. Те са против живота а не за живота. Ваксината не уважава принципите на живота .. и като такава не може да го подкрепя. (Антибиотика беше споменат по-горе също е анти-био..)

ОК аз ще нося отличителен знак за да ме заобикаляш. Така или наче не искам да си мислиш, че искам да ти навредя по никакъв начин. Убеден съм обаче, че след време детето ми със гордост ще носи своята емблема - НЕ СЪМ ВАКСИНИРАН..

Не е важно на мен да ми е добре - важно е на Вуте да му е зле! - Еи това е твоя смисъл на живот. Ако детето ти се зарази от смъртоносната болест .. очевидно е че ще бъдеш много щастлив ако заразата е пренесена от ваксинирано дете .. от умни родители.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 11:18 270
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#107] от "Зам. Директор":"Кои от специалистите?!"

Ония специалисти, които "трябва да налагат "отгоре" нещата в едно общество, което става от ден на ден по-неуко и по-неграмотно, по-неразбиращо и по-малоумно" (твой пост 1118 от общия дебат).

Ето точно тези специалисти са решили, че всеки човек трябва да има право на информиран избор, когато става дума за медицински манипулации. Същите тези специалисти са решили, че "Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката" – чл. 2 от Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината.

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 11:19 271
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 Неутрална
8 юли 2011 11:21 272
- +Оценка
-11 +14

До коментар [#246] от "jorin": (весело)

"Дали Мария Нинова примерно ще учи своето дете да не си играе с моето. ... Съжалявам, но това, че Мария ще се боцка (а дали е взела поредната доза само тя си знае!) си е нейна работа."

Ами тогава искам да се въведе задължително етикиране на неваксинираните хора, защото в противен случай ми отнемате правото на личен избор с кого да си пускам децата да играят и с кого не :))) И имам реално основание, защото по моята лична информация тези хора носят повишен риск за зараза. Аз като гражданин си настоявам на правото на избор с кого да общувам и от кого да стоя далеч!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
8 юли 2011 11:26 273
- +Оценка
-13 +10

До коментар [#272] от "Maria Ninova":

Няколко пъти казах, че това не е проблем за мен. Но ще видиш как детето ти ще търси точно неваксинираните деца за приятелчета .. . понеже те са по-истински и по-живи. Носят живота в себе си.

Иначе можеш да настояваш за каквото си искаш - твое право е.

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 Неутрална
8 юли 2011 11:26 274
 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 11:28 275
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#271] от "Charlie Harper":

И какво трябваше да покаже това, че нещата в Бурунди са розови ли? Едва ли, след скорошна гражданска война и корумпирано правителство, както и бедна земя се съмнявам да е толкова хубаво.

 
8 юли 2011 11:30 276

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 11:32 277
- +Оценка
-13 +9

До коментар [#273] от "jorin":

Да , както казва Джени Маккарти , повечето от съставките на ваксините нямат отношение към здравето и превенцията - те са част от сатанистки ритуал за отнемане на жизнените сили на децата ни и за контрол от страна на правителството.

Ако не знаеш коя е Джени Маккарти , питай гугъл или плей бой или Опра.

п.п. А , същата тази Джени е "излекувала" детето си от аутизъм , "причинен от ваксина" , но не ще да излекува децата на другите , нито да сподели "метода" си.

_____

58
 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 Неутрална
8 юли 2011 11:36 278
- +Оценка
-12 +6

До коментар [#275] от "araxna":

Това трябва да покаже , че и в Бурунди хората се грижат за живота на децата си по-добре от някои в страна членка на ЕС , това трябваше да покаже. Както и , че някои не могат да разбират прост писан текст , защото са учили във факултета по "КМГЕЖНП".

_____

58
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 11:54 279
- +Оценка
-9 +13

До коментар [#272] от "Maria Ninova":

Аз пък искам да се въведе задължително етикиране на ваксинираните хора, тъй като те със сигурност носят дадения вирус, докато при неваксинираните това далеч не е задължително ;)

 
Преглед на профил anahtar Рейтинг: 8 Неутрална
8 юли 2011 11:54 280
- +Оценка
-4 +10

До автора:
Благодаря Ви за добрата статия. Напълно подкрепям позицията Ви!
Но бих желала да се обърна към Вас в друга връзка: Моля Ви, пишете на чист български език!
Конкретният повод:
"Не може със закон и наредба да се дерогират основните ни човешки права."
На български език човешките права "се накърняват".
Аз самата съм лингвист, владея английски и разбирам какво искате да кажете. Това, което не разбирам, е защо българите така охотно възприемат всяка английска чуждица и всяко американско влияние?! С навлизането на толкова английски чуждици речта ни не придобива по-голяма тежест и не звучи на по-висок стил.
Вероятно ще ми кажете: "Това е правен термин!" Да, свидетел съм на подмяната на много български думи със съответните им английски под претекст, че това е терминологията на даден отрасъл.
Не съм против заемките, те са необходими, тъй като липсват съответствия в българския. Проблемът е в подмяната на работещи неща - както в езика, така и в целия ни живот. Всичко възприемаме сляпо, когато произтича от американските модели. Уви!

 
Преглед на профил polinakoleva Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 11:55 281
- +Оценка
-8 +10

Аз съм и с двете ръце ЗА ПРАВОТО АЗ ДА РЕШАВАМ !

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 12:08 282
- +Оценка
-12 +9

До коментар [#281] от "polinakoleva":

Докато не пречиш на никого - решавай си. Само че случая не е такъв. За това по въпроса за ваксинациите вместо вас ще решават умните хора , тъй като е очевидно , че не сте в състояние да преценявате трезво.

_____

58
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:10 283
- +Оценка
-7 +11

Ако някой си мисли, че тия, които пишат законите, нямат нищо общо с компаниите, произвеждащи ваксини, да погледнат тук:

Бившият директор на Центъра за контрол на болестите на САЩ (CDC) е след това директор на подразделението за ваксини на Merck & Co - един от най-големите производители на ваксини. Ако това не е конфликт на интереси, здраве му кажи:

http://www.xconomy.com/national/2011/06/24/mercks-julie-gerberding-former-cdc-director-on-the-future-of-vaccines/

Хората са си измислили и специален термин за горното:

http://en.wikipedia.org/wiki/Revolving_door_%28politics%29

 
Преглед на профил kremik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:11 284
- +Оценка
-6 +10

Подкрепям правото на индивидуално решение!

 
Преглед на профил kremik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:15 285
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#282] от "Charlie Harper":

Така ли? И кой си ти, че да даваш такива становища?
Ако не престанат повечето хора да спят лежерно, ситуацията в много аспекти ще се промени, не само в частта за ваксините.

 
Преглед на профил kremik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:16 286
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#282] от "Charlie Harper":

Така ли?! И кой си ти, че да даваш такива становища?!
Ако не престанат повечето хора да спят лежерно, ситуацията в много аспекти ще се промени, не само в частта за ваксините.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:18 287
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#75] от "Димитър":

Крайно време е на всички фарма-компании да започне да им се плаща с чаша вода, в която има живак, алумиий, фенол , формалдехид, антибиотици, фунгициди и т.н.

 
Преглед на профил gavrilov Рейтинг: 515 Неутрална
8 юли 2011 12:23 288
- +Оценка
-2 +4

"В йерархията на нормативните актове на върха на пирамидата стои Конституцията, под нея са международните договори, а след това законите и подзаконовите нормативни актове."
Което е само наполовина вярно. А другата половина казва, че Лисабонския договор и вътрешното законодателство на Европейския съюз стоят над националните законодателства, включително Конституцията. Така България е изложена на поредни санкции от Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Достатъчно е някой да заведе дело.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:31 289
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#282] от "Charlie Harper":

Те - умните хора - са го решили. Прочети пак международните нормативни актове, не пиши наизуст. :)

 
Преглед на профил dianadm Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 12:37 290
- +Оценка
-7 +10

Трябва да престанем да се отнасяме към себе си като към стадо, за да престанат да ни третират като такова. Имам право да бъда информирана за рисковете, да искам високо качество и ако получа адекватни отговори ще избера да се ваксинирам.

 
8 юли 2011 12:40 291

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
8 юли 2011 12:43 292
- +Оценка
-12 +10

До коментар [#217] от "chris.1_":

като вземем предвид мненията на вашата страна:

(1) информираните хора знаят колко са вредни ваксините
(2) "При условие,че твьрдите,че в БГ "една шепа" антиваксинисти не искат да се ваксинират,не виждам да бьде повече от 5%.При 90% сьщо се запазва обстановката.Целта е минимум 90% ваксинирани.
По повечето изследвания/вкл.анкети,заса в БГ,няма изгледи над 2% от децата да не бьдат ваксинирани"

значи какво намеквате, че 90-95% неинформирани глупаци ще продължават да си слагат вредните ваксини, а вие ще се возите на техния имунитет така ли?

 
Преглед на профил милчо Рейтинг: 566 Неутрална
8 юли 2011 12:47 293
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#17] от "mirohero":
Напълно в духа на Декларацията за независимост..

Ето още нещо:
http://portos-14all.blogspot.com/p/blog-page_19.html

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 12:54 294
- +Оценка
-12 +10

До коментар [#290] от "dianadm":

Каквито и доводи да ти се дават , няма да си промениш гледната точка. Ти вече си решила. Ако искаше информация - има тонове , ако искаше доказателства - има тонове , но въпреки тях , ти имаш обратното мнение , тоест нито те интересуват доказателствата , нито те интересува информацията , щом не доказват твоята теза , не са валидни или са недостатъчни , или са манипулирани , или са плод на комплот на правителствата и фарма-индустрията.
Няма нужда от плоско лицемерие. Искала информация , но като и се дава не я чете а вдига лозунги.
Зомбитата не мислите , не ви трябва , само ви пречи и ви уморява , защото е сложно.

_____

58
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
8 юли 2011 12:57 295
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#293] от "милчо":

Благодаря за линка, Милчо.
Книгата изглежда чудесна!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил ras16377431 Рейтинг: 1416 "Не"
8 юли 2011 12:58 296
- +Оценка
-13 +13

До коментар [#248] от "Василена Доткова":

Неприкосновеността на тялото е важен принцип. Винаги съм твърдял, че всеки трябва да има право да постави в тялото си всичкия хероин, кокаин, амфетамини и т.н., които му душа иска. Но дори и аз признавам ограниченията върху тази неприкосновеност, когато се стигне до застрашаването на здравето на други - например не можем да изсипем половин бутилка водка в неприкосновеното си тяло и да се емнем зад волана. Същото ограничение трябва да важи и за ваксините, защото отказът от тях застрашава пряко здравето на околните.

_____

gradinko.bg
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:03 297
- +Оценка
-9 +11

Що за хора пишат в 02, 03, 04 и 06 часА? Нещо ми смърди...
А аз продължавам с преводите!

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:04 298
- +Оценка
-8 +11

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
8 юли 2011 13:08 299

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:12 300
- +Оценка
-7 +11


http://www.vaccinesuncensored.org/critical.php

мения на лекари и други специалисти за ваксините

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:14 301
- +Оценка
-10 +12

До коментар [#299] от "gradinko":

Не знам дали се сещаш, че по такива дискусии се изпращат служители на дадени компании производиъели да създават обществено мнение. Доста често това става именно от щатите. Към-кхъм...

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 13:18 302
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#294] от "Charlie Harper":

Ама разбира се, че Ви е удобно да не мислим.........не ние, а вие започвате вече да се изморявате от мислещи хора, задаващи въпроси и търсещи отговори.Свиквайте!!! Все повече хора започват да мислят и все по-трудно ще Ви е да ги манипулирате. Като чета вашите коментари направо се ужасявам какви лекари има..........

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:18 303
- +Оценка
-5 +12


Медцинска статия относно връзката между ваксините и автоимунните заболявания:

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=1283816


Публикивана в пиър ривюд джърнъл:

Journal of autoimmunity ISSN 0896-8411
Source / Source
2000, vol. 14, no1, pp. 1-10 (97 ref.)

 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:19 304
- +Оценка
-7 +11

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:19 305
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#298] от "shekhinah":

Вярно ли няма PhD Марийчето Нинова? Това не и пречи обаче да се титулова по тоя начин в профила си тук..

По тоя начин като нея действа цялата официална медицина - лъжи, помпозност, претенции за "научност", която не почива на никакви реални факти и т.н. Който иска да вярва на такива хора, аз обаче благодаря - не пуша! Крайно време е правото на отказ от ваксиниране да бъде дадено на всеки родител в България!

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:23 306
- +Оценка
-8 +10

Още една статия обсъждаща добре известния в науката автоимунен ефект на ваксините:
http://www.ima.org.il/imaj/ar04jul-12.pdf

На кратко, установено е без съмнение, че ваксините предизвикват МС, диабет, гиян-баре синдром, полиартит, лупус и други автоимунни заболявания. Под статията, разбира се има референции към други трудове на съшата тема, и който се интересува може да се запознае добре с въпроса.

 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:26 307
- +Оценка
-7 +10

Хора, от много време опитвам да насоча разговора за откровените невротоксини и супер отрови във ваксините, но гласа ми остава в пустинята! Искам да говорим за тиомерсала, който го НЯМА във ваксините от много време, но го ИМА в листовките на тетадиф! Примерно - http://vaksinite.eratrio.com/TetaDif.html ! също така за алуминия вътре, и всичко друго - http://vaksinite.eratrio.com/ !!!

 
Преглед на профил shekhinah Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:27 308
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#305] от "blah":

Ами докторант значи просто студент, който работи над доктората си. По случайност я знам от друго място, където първо се беше нарекла "кандидат на науки", а после си призна, че била студентка първа година в докторска програма. Не е ли умилително-надъхани и пълни с ентусиазъм девойки, с пламенен устрем да завоюват науката и космоса пишат почти логични мнения из форуми и защитават незащитими теории от рода на това, че личността няма права нито да решава какво да прави с тялото си, нито да решава дали да ваксинира децата си, нито да знае какво точно яде /за справка съседния дебат/. Нищо, ще я поочука живота, ще и засложнее ПхД-то и може да смени мнението си. Надявам се това да не стане от личен опит с благините на ваксините, че би било трагично.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 13:28 309
- +Оценка
-5 +16

Чувствам се длъжна да заявя категорично, че:
1. Никой не ми е плащал нито стотинка, за да напиша становището си в този дебат.
2. Не познавам нито един от собствениците, редакторите, модераторите.
3. Бях поканена да взема участие в дебата, защото съм сезирала съда с искане за отмяна на задължителния характер на ваксинирането.
4. Заведох това дело в интерес на всички нас - за да бъдат зачитани човешките ни права, гарантирани от международни договори, подписани и ратифицирани от страната ни.

 
Преглед на профил Charlie Harper Рейтинг: 796 "Не"
8 юли 2011 13:29 310
- +Оценка
-11 +6

До коментар [#302] от "Emilia07":

Ама нали точно това се опитваме да ви накараме бе момиче! Да мислите. Нали точно това ви е тарата - мисленето , в което хич ви няма.
И доказателство за това е , че не си успяла да разбереш какво съм написал в поста , на който ми отговаряш.

До коментар [#304] от "xvisible":

Тук сега е 6:28 , след малко си тръгвам за вкъщи и ще ти се обадя пак да те питам коя точно ваксина е отговорна за МС-а ти.

_____

58
 
Преглед на профил xvisible Рейтинг: 8 "Да"
8 юли 2011 13:32 311
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#310] от "Charlie Harper":

САМО и единствено предполагам, че е Тетадифкок, която се слагала преди 12 години. Няма как да знам... Може и да е имала някоя извънредна противохепатитна! Знае ли човек ...

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 515 "Не"
8 юли 2011 13:33 312
- +Оценка
-10 +10

Зачитаме в сайта на СЗО:

Едрата шарка е една от най-опустошителните болести, познати на цивилизацията. Векове наред върлуват епидемии, избиват голяма част от населението. В някой култури болестта е толкова значим "убиец на деца", че обичаят забранява да се именуват новородените, преди те да са се разболели и успели да оцелеят. Заболяването, за което ефикасно лечение така и никога не бива открито, избива до 30% от заразените. Едно от съпътстващите усложнения е слепота. През 18 век в европа около 1/3 от регистрираните случай на слепота се дължат на едрата шарка. Пак по това време, тя убива едно на всеки 10 деца във Франция и Швеция, едно на всеки 7 в Русия. Опитите на Едуард Дженер около 1798г. (....по това време имаме бум на фармафията, както всички знаем....) доказват, че ваксинацията може да предпази от заболяване. През 50-те години на 20ти век по оценки на СЗО има около 50 милиона случаи на едра шарка годишно. Благодарение на ваксинациите, цифрата спада до около 10 - 15 милиона годишно през 1967г. Същата година СЗО започва глобална кампания за унищожаването на едрата шарка. По това време болестта заплашва около 60% от човечеството, убива всяка четвърта жертва, оставя болшинството от оцелелите слепи, в най-добрият случай дълбоко белязани, и не подлежи на никакво лечение. Кампанията е успешна. Последните регистрирани единични случаи са през 1977 година в Сомалия и през 1978 г. във Великобритания, последният в следствие на лабораторен инцидент....

Прочитане на целия коментар
Базирано на сериозни проучвания в различните страни, комисия от видни учени, и в последствие СЗО, официално декларират глобалното унищожение на едрата шарка през 1980 г...

Не, не работят ваксините и това си е... Сега от нямане какво да кажете - щракайте минуси и дискредитирайте СЗО.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 13:34 313
- +Оценка
-7 +16

На всички, които смятат, че неваксинираните деца са опасни казвам следния факт - голямото ми дете е ваксинирано, а малкото не е ваксинирано. Живеят заедно, хранят се, спят заедно и едното не застрашава другото по никакъв начин. Ваксините не са единствения и съвсем не са най-добрия начин да защитим децата си.

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 233 "Да"
8 юли 2011 13:36 314
- +Оценка
-4 +12

До коментар [#309] от "eleonorarizova": Поздравявам Ви за смелостта, да се захванете с тази болна тема за много родители!!!