Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Когато избираме като родители, избираме от името на децата си и от името на обществото

Снимка

Ралица Ковачева

Не, ваксинирането не трябва да е право на личен избор. Имам две деца и двете са ваксинирани надлежно. Защото:

Няма да припомням историята за Едуард Дженър, който благодарение на гения си и една крава е отървал човечеството от едрата шарка. Оттам именно идва и името на ваксините - vacca е крава на латински. Оттогава е изминало много време, достатъчно хората в цивилизования свят да си позволят лукса да забравят за болести като детския паралич, дифтерията, коклюша, туберкулозата, морбилите. Това е причината в много европейски държави ваксините да не са задължителни - израз на онова човешко високомерие, с което строим атомни централи в земетръсни зони.

Факт е обаче, че в последните години "забравените" болести напомниха за себе си - дали по социални, дали по чисто еволюционни причини. Факт е също, че в някои западни общества, където ваксинирането не е задължително, се наблюдава много висок процент на доброволно ваксиниране. Въпреки това, Европейската комисия намери за нужно да постави въпроса и да направи опит да повиши информираността на гражданите на ЕС, за да могат, напълно доброволно, да направят информиран избор в полза на ваксините.

Изборът, обаче, има две страни. Лична - това е моето дете и аз решавам кое е добро за него, мога да поема риска. И социална - живеем в общество и трябва да се съобразяваме с този факт. Децата ни ходят в детски ясли и градини. Общуват едни с други. Не приемам, заради правото на някои майки да не ваксинират децата си, други деца да са изложени на риск. Да, ваксинираните имат имунитет, но ако в бъдеще те станат малцинство? Не разбирам тези майки, които вярват, че ваксините са плод на световната фармацевтична конспирация, как смятат да отглеждат децата си - в стерилна среда? Изолирани?

Аргументът със страничните ефекти от ваксините също е спорен. Аз като дете съм щяла буквално да умра, бидейки ваксинирана срещу детски паралич със зачервено гърло. Въпреки тази страшна семейна история, ваксинирах без колебания (но със съответната доза притеснения) и двете си деца. Съчувствам на всички родители, чийто деца са пострадали при подобен случай, но калпавата здравна система в България не е повод да се отрича ползата от ваксините. Родителите са тези, които са длъжни да разпознават и най-малкия симптом на най-невинната хрема у децата си. Длъжни са да изберат надежден личен лекар. Да са сигурни, че детето им е щателно прегледано преди ваксинирането. Да накарат педиатъра си, ако е необходимо, да провери срока на годност на ваксината. Да следят имунизационния календар на детето и сами да инициират ваксиниране, ако личният лекар не го направи (което се случва често и смятам, че за пропуснати ваксинации джипитата трябва да бъдат строго следени и санкционирани).

Другото спорно понятие е "информираният избор". За да стане лекар, един човек трябва да учи (в България) 6 години медицина и след това още 4 години, докато придобие специалност, като междувременно практикува. Всеки лекар ще ви каже колко е трудно понякога да вземе решение, нищо, че формално е информиран. Как тогава се очаква от редовия гражданин да направи "информиран" избор по медицински въпрос? Откъде да получим информация и сигурно ли е, че я разбираме в пълна степен? Проверяваме ли кой ни съветва - от екрана, в интернет или от пейката пред блока? Извинете, но познавам хора, които и чанта си избират според рекламите в списанията и препоръките на съседките, може ли това да е надежден източник на информация за толкова важно решение като ваксинирането на детето? Или "мамешките" форуми, които могат да предизвикат тежко психическо разстройство у всяка млада жена, особено скоро родила? Интернет може да е опасен, ако го ползвате без предпазни мерки и без предразсъдъци.

Всички съмнения в българската здравна система, компетентността и морала на лекарите, интересите на фармацевтичните компании и отражението им в здравната политика на държавата са напълно основателни. Но те са повод всички ние да имаме повече претенции в това отношение и да отстояваме информирано правата си на пациенти. Не да отричаме завоеванията на науката, от които обществото ни се възползва от десетилетия, за да има сега комфорта да обсъжда този въпрос. Щяхме ли да водим този разговор, ако човечеството все още се бореше с едрата шарка? Щяхме ли да имаме лукса да избираме, ако болестта избираше вместо нас?

Накрая ще ви кажа нещо много лично относно информирания избор. На три годишна възраст и след дълго отлагане подложихме сина си на операция от трета сливица. Безобидна, рутинна манипулация, с пълна анестезия. Направихме всички необходими прегледи и изследвания. Оказа се, обаче, че е реагирал неочаквано на анестезията и е спрял да диша. Повиканите допълнителни екипи са успели да го върнат на този свят. Две години по-късно сливицата направи рецидив. Оказа се, че другите две също са силно увредени и има намаление на слуха с около 20% на двете уши. Наложи се втора операция, с пълна анестезия. Знаехме какво рискуваме - трайно увреждане на слуха и всички допълнителни усложнения срещу вероятността инцидентът с анестезията да се повтори. Направихме операцията. Най-дългият един час в живота ми.

Човешкият организъм продължава в много отношения да е terra incognita за медицината. Рисковете съществуват и те не може да не се осъзнават. Но в крайна сметка, когато избираме като родители, избираме от името на децата си и от името на обществото. Нямаме право да не си даваме сметка за това, в опит да отстояваме личните си права.

Резултати от гласуването на този етап

68%145 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%68 гласа

Кристина Христова

Модератор
Щяхме ли да имаме лукса да избираме, ако болестта избираше вместо нас? Така отговаря на въпроса за правото на личен избор при ваксинирането, Ралица Ковачева, втората майка, която се включва в дебата на Капитал, този път с позиция "против" свободния избор.

В този дебат поканихме две майки, за да допълнят мненията на основните участници, с техните лични позиция. Защото в крайна сметка родителите са тези, които са най-заинтересовани от дискутираната тема. Освен всичко друго, поканихме участничките и като представители на гражданското общество, които отстояват позициите си. Първата майка, която включихме в дебата, Елеонора Ризова, е и първият гражданин завел дело срещу задължителните ваксинации. Сега даваме думата на Ралица Ковачева от euinside.eu, една от българските журналистки, които упорито отстояват независимостта на мнението си.

Тя ще да даде още една гледна точка затова докъде стига правото на личен избор и отговорността на родителите по тази толкова противеричва тема.
Снимка

Да

Румен Стойчев

магистър по хомеопатия, магистър по медицина

За да се намери решение на проблема "задължително ваксиниране", задължително трябва да се направи ясно разграничение между двата най-важни аспекта, който той съдържа в себе си. Тези два аспекта обикновено се смесват, което издава нежелание за решаване на проблема.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Не

Евгени Генев

председател на Българско сдружение по ваксинопрофилактика

Ставал съм свидетел как в някои телевизионни предавания се дава думата на колеги, "практикуващи холистична медицина" да громят ваксините и да предлагат да ги заместим с хомеопатични препарати и да разчитаме само на естествения имунитет, подсилен с някои хранителни добавки.

Основна теза Заключителна теза

Резултати от гласуването на този етап

68%145 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%68 гласа
Този етап е приключил

1282 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил peho Рейтинг: 506 "Не"
12 юли 2011 13:57 1
- +Оценка
-57 +56

Браво за мнението!
Но за жалост бг мамите са добре организирани и пак ще има хиляда коментара за световната конспирация, ваксините убийци и как хомеопатичната медицина лекува всичко. През това време хиляди учени работят за да съществуват лекарства които правят живота ни все по-дълъг. Много лесно се забравя какъв скок е направило човечеството за 100 години благодарение на медицината.
Айде цъкайте минуси, в това ви е силата.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 14:05 2
- +Оценка
-36 +19

До коментар [#1] от "peho":

То е много приятно чувство за егото да се чувстваш "неудобен" :) Също така - сведущ по всички въпроси :) По света по разните антивакс сайтове поне правят някакви усилия, правят някакви сметки и се мъчат поне да звучат достоверни, тук чуваме само съчинения-разсъждения и тук-таме някой ревне за живака, обаче (колко удобно) не предоставя конкретни данни :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 14:11 3
- +Оценка
-40 +19

Точно така, Ралица! Неимунизирането е резултат на верига мозъчни еманации, като НЕинформираност, постепенно, но сигурно затъпяване, магарешки инат, псевдопостановки, билколечения и хомеопатия, наследени от аборигени и първобитнообщинен строй и прочее.

Истината е, че доста хора се интересуват в момента от някаква панацея за спасяване на техните деца, а не от сериозната медицина, защото на същите се внушава от жълти издания и таблоиди, че съществува световна здравна мафия, която се грижи за унищожаване на техните деца, като ги отравя с живак и моделира, създавайки зомбирани личности и прави експерименти от всякакъв характер.

В тази връзка, мисля че когато ТАЗИ ТЕМА приключи, последната дума трябва да бъде дадена на експерт от 4-ти километър. 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:11 4
- +Оценка
-33 +50

"Съчувствам на всички родители, чийто деца са пострадали при подобен случай, но калпавата здравна система в България не е повод да се отрича ползата от ваксините. Родителите са тези, които са длъжни да разпознават и най-малкия симптом на най-невинната хрема у децата си. Длъжни са да изберат надежден личен лекар. Да са сигурни, че детето им е щателно прегледано преди ваксинирането. Да накарат педиатъра си, ако е необходимо, да провери срока на годност на ваксината."

Скъпа, Ралица, моля не пишете глупости. За какво ми е да ми съчувствате Вие, ако детето ми почине от ваксина? Колко струва Вашето съчувствие в такъв момент? Случайно попадала ли сте на Методичното указание за съобщаване на нежелани реакции след ваксина или поне на някоя листовка от ваксина? Къде прочетохте, че странични реакции се получават само ако ваксината не е приложена правилно или е с изтекъл срок на годност, или детето не е напълно здраво? Какво общо има калпавата здравна система в България със страничните реакции, които ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ на ваксините е посочил в техните листовки?
Родителите, освен че са длъжни да избират личен лекар и да следят децата си за хрема, са длъжни и да им предоставят най-доброто за тяхното здраве. След като АЗ като родител преценявам, че най-доброто за моето дете е да не го ваксинирам, то ще остане неваксинирано.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 14:15 5
- +Оценка
-9 +40

Г-жата започва с нонсенс още във втория абзац: :))))))))
Хем доброволен избор, хем в полза на ваксините. :)

"Въпреки това, Европейската комисия намери за нужно да постави въпроса и да направи опит да повиши информираността на гражданите на ЕС, за да могат, напълно доброволно, да направят информиран избор в полза на ваксините."

Г-жо Ковачева, предоставянето на избор не означава, че хората имат право на едно единствено "правилно" решение. :)))


 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 14:17 6
- +Оценка
-9 +31

Гласувам ЗА правото на избор защото законьт го изисква от мен да го спазвам.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:18 7
- +Оценка
-11 +25

До коментар [#5] от "generation":

Да, явно е взаимствала идеята от Мария Нинова. :))) Информираното съгласие предполага, че пациентът ще се съгласи. :))) А ако не се съгласи? Късаме документа с подпис, че отказва и го лишаваме от информирано съгласие. :)))

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 14:19 8
- +Оценка
-15 +10

До коментар [#5] от "generation":

Като си говорим за нонсенс, споделете за теорията на вероятностите :)) Че нещо не ми стана ясно как така не се използвала в медицината :))))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 14:22 9
- +Оценка
-18 +32

"Аргументът със страничните ефекти от ваксините също е спорен."

Уважаема госпожо,как можахте да напишете подобно безумие?И не само това...
Прочитайки позицията и аргументите ви, си давам сметка, че сте отчайващо некомпетентна по този въпрос.Ако поне си бяхте направила труда да почетете малко преди да пишете небивалици, нямаше да се изложите толкова.Позицията ви е толкова слабо аргументирана, че дори не заслужава да се обсъжда.
Жалко,очаквах нещо повече от вас.

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:24 10
- +Оценка
-17 +27

Извинете за повторението,но съм в синьо.

"Аргументът със страничните ефекти от ваксините също е спорен."

Уважаема госпожо,как можахте да напишете подобно безумие?И не само това...
Прочитайки позицията и аргументите ви, си давам сметка, че сте отчайващо некомпетентна по този въпрос.Ако поне си бяхте направила труда да почетете малко преди да пишете небивалици, нямаше да се изложите толкова.Позицията ви е толкова слабо аргументирана, че дори не заслужава да се обсъжда.
Жалко,очаквах нещо повече от вас.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 14:28 11
- +Оценка
-9 +17

До коментар [#8] от "blueballoon":

Написах достатъчно по темата за разликите между риск и вероятност. Ако не сте го разбрала, е време да ревизирате разбиранията си за основни понятия, които изглежда ви липсват. :)) Но предполагам, че и самия живот е в състояние да ви поднесе изненади, които да ви отворят очите, независимо че не искате да видите. :)))

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 14:35 12
- +Оценка
-17 +29

Изключително посредствен текст.

В голяма част от него Г-жа Ралица Ковачева ни занимава с личната си автобиография и кой знае защо смята, че в очите на останалите ще изглежда като аргумент за това, че се отнема правото им на информиран избор. Дори помен за нормална човешка логика няма. :)))

 
Преглед на профил absurdistan Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 14:36 13
- +Оценка
-13 +15

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:39 14
- +Оценка
-15 +21

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 14:42 15
- +Оценка
-17 +11

До коментар [#11] от "generation":

Да, аз трябва да "ревизирам разбиранията си за основни понятия", а вие можете да си говорите откровени лъжи и никой не трябва да ви пречи, защото имате право на собствено мнение :))) Вече казах, че можете да си имате колко си искате мнения, но нямате право на собствени факти :)) Изключително лесно е човек да звучи логично и достоверно в някои сфери, особено като има достъп до екстензивната библиотека на Университета на Гугъл :)))

НО в момента, в който кажете, че теорията на вероятностите не се използвала за смятане на риск, дипломата ви от същия този Университет на Гугъл просто лъсва на слънцето :) Вие как си го представяте, пишете "риск от заразяване" ПЛЮС "епидемиологична обстановка" МИНУС "риск от нежелана реакция" и после изваждате буквичките една от друга? :))

Не знам как "самия живот" ще ми "поднесе изненада" и ще ми "отвори очите" по отношение на сигма-алгебрата, критериите за population attributable risk и парадокса на Бертран, но ако се случи - може би ще съм най-щастливия човек на света - ще стана набързо един "Красив ум" :)))

Най-тъжното е, че продължавате да настоявате, че сте достатъчно компетентна да споделяте "мнения" за здравната политика в държавата :)) Но - разбира се - никой епидемиолог не може да сметне риска така добре,...

Прочитане на целия коментар
както вас - а именно "ами не знам какви са точните данни, питайте РЗИ, сигурно имате връзки". Вие бяхте ли от дамите при Марта, които си споделиха мнението? Да не би да сте дамата с принтираните листи? :)))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:43 16
- +Оценка
-9 +21

"Интернет може да е опасен, ако го ползвате без предпазни мерки и без предразсъдъци."

Вярно е. И понеже въпросният "експерт" ме убеждава в някакви неща точно от интернет, смятам да се възползвам и да прескоча експертното му мнение. :) С чанти, списания, пейки пред блока, съседки и крави не ми се занимава. :)

 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 174 "Не"
12 юли 2011 14:45 17
- +Оценка
-15 +14

До коментар [#10] от "specialist":

Спорен е, да. Не е приятно за противниците на ваксините, но те така и не представиха доказателства различни от 'една жена в трамвая каза'.
Предишните няколко хиляди коментара изобилстваха от анекдотни лафове от сорта на 'каза ми го шофьор на такси', 'минаха 2 години, но съм сигурен че е от ваксината' и т.н.
Няма как да бъдете възприемани сериозно с такива 'доказателства'.

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 14:48 18
- +Оценка
-20 +22

Госпожо Ковачева,

поздравления за мнението и благодаря за прекрасно защитената позиция.

Наистина как се очаква една майка чела недочела две три статии в някое женско списание и поконтактувала из някой мамешки форум да може да вземе информирано решение?

А това че има хора които изкарват на преден план тезата за конспирация на световната фарма.прошилност е доказателство че на хората не може да им се даде право на личен избор що се касае нещо толкова важно.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил [email protected] Рейтинг: 1391 Неутрална
12 юли 2011 14:48 19
- +Оценка
-19 +22

До коментар [#4] от "lunatik":

Ако Вие като родител прецените, че най-доброто за Вашето дете е да остане неваксинирано, а друг родител пък реши, че най-доброто за детето му е да остане неграмотно...
Има ли принципна разлика в тези две позиции според Вас?
Убедена съм, че родителите не трябва да имат неограничени права над децата си. Живеем в държава, в общество, което би трябвало да гарантира и правата на децата.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:52 20
- +Оценка
-21 +25

До коментар [#19] от "Галя Тодорова":"Има ли принципна разлика в тези две позиции според Вас?'

Има, да. Ваксините не предпазват от болести и имат сериозни странични реакции. Сравнението им с образованието е меко казано смешно. А аз лично не налагам на никого нито да си ваксинира децата, нито да ги води на училище. Няма да е лошо и останалите да не се опитват да ми налагат гледната си точка.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 14:54 21
- +Оценка
-16 +18

До коментар [#20] от "lunatik":

"Ваксините не предпазват от болести"

Ама хич изобщо ли не предпазват? :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 14:59 22
- +Оценка
-21 +23

До коментар [#21] от "blueballoon":

Хич, изобщо, въобще не предпазват.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:03 23
- +Оценка
-17 +17

До коментар [#22] от "lunatik":

Хич, изобщо, въобще не предпазват - цялата световна наука да си говори каквото иска! "I don't care what they say, that's how I feel about it!" (Penn&Teller) :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 15:03 24
- +Оценка
-17 +19

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:05 25
- +Оценка
-17 +21

До коментар [#22] от "lunatik":

Знаете ли колко са жертвите на вирусът на вариолата?

Само през 20ти век?

Между 300-500 млн.

Можете ли да да осъзнаете какво число е това?

Сигурен съм че не.

За сравнение прес ВСВ и ПСВ загиват 100-150 млн.

От СПИН досега за загинали прбилизтиелно 20 млн.

Знаете ли защо вашето дете е предпазено от опасноста да заболее от Вариола, смъртноста при което заболяване е 35%? Защото има разработена ваксина благодарение на която болеста е изчезнала на практика.

така че не знам какви мисли ви се въртят в галвата, но аз съм по скоро склонен да кажа, Да ваксините предпазват от болести.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:05 26
- +Оценка
-16 +15

До коментар [#23] от "blueballoon":

"Цялата световна наука." :))) Хах

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
12 юли 2011 15:07 27
- +Оценка
-17 +18

До коментар [#22] от "lunatik":

"Хич, изобщо, въобще не предпазват."

Така ли - а тогава защо ваксинираните животни против бяс не се разболяват, а пък не-ваксинираните се разболяват? :)

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 15:09 28
- +Оценка
-20 +20

До коментар [#19] от "Галя Тодорова": И аз си вярвах в тази химера, че ваксините предпазват до преди няколко години.Добре че мой познати/лекари, които разбрах че не си ваксинират децата, ме накараха да се замисля.Почти всички родители не знаят какво съдържат ваксините и не са чели листовките.Ама защо ли да знаят!!! По лесно е да се прехвърли отговорността на лекари, държава и т.т, и после се чудят защо тези деца са все болни..........

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:09 29
- +Оценка
-17 +15

До коментар [#26] от "lunatik":

Може да има всякакви спорни въпроси относно ваксините, ама това, че "хич, въобще, изобщо не предпазват" го няма дори по антиваксерските сайтове :)))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 15:10 30
- +Оценка
-11 +20

До коментар [#19] от "Галя Тодорова":

Сравнявате ябълки с круши. :))

Пак ще повторя - един здрав човек НЕ застрашава останалите индивиди от обществото, независимо дали е ваксиниран или не.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:10 31
- +Оценка
-16 +12

До коментар [#25] от "NPaine":

Еее, ти пък сега, не разбра ли, че вариолата била изчезнала заради хигиената :))))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
12 юли 2011 15:12 32
- +Оценка
-20 +13

(Весело)

Спокойно, както казва д-р Румен Стойчев в сайта си, компаниите вече разработват ГМО, така че ваксините да са интегрирани направо в храната, и това няма да се обозначава :)))

http://homeohelp.eu/homeopatiya-za-vsichki/za-vaksinite/348-ochakvajte-letyashti-sprintzovki-vaksini-s-genno-modifitzirani-hrani-2-v-1-i-nasilstveni-vaksinatzii.html

Ще ви се наложи да си отглеждате цялата храна сами, за да избегнете да сте ваксинирани, и пак не е гаранция защото кой знае какъв полен ще донесе вятъра :)))

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 15:13 33
- +Оценка
-16 +16

До коментар [#25] от "NPaine": Охххххххххх стига вече с тези клишета, вземете малко се поинтересувайте и вижте къде, в кои райони и по какви причини изчезва вариолата и дали е свързана с ваксините.Това вече се дъвка толкова пъти......

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:14 34
- +Оценка
-12 +14

До коментар [#33] от "Emilia07":

"Това вече се дъвка толкова пъти...... "

Вярно е, дъвкахме ви няколко пъти :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:15 35
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#25] от "NPaine":

Разбира се, че благодарение на ваксината е изчезнала вариолата на практика, как иначе. :) И туберкулозата в Германия и Австрия е изчезнала, благодарение на ваксините. А пък Дженър е създал ваксина против вариола на принципа точно на днешните ваксини, които пробутват на децата ни и на нас. :)

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:16 36
- +Оценка
-12 +15

До коментар [#31] от "blueballoon":

ХАХАХАХАХА, тоя довод не го бях чувал.

Още веднъж искам да кажа, смешно ми е като излезнат хора които нямат никаква представа за мащаба и ужаса на заболяването и почнат да обясняват как нямало вече нужда да се ваксинираме.

Смешно е и е тъжно в същото време защото напомня, че все още не е измислена ваксина срещу човешката глупост.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 15:17 37
- +Оценка
-15 +14

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:17 38
- +Оценка
-16 +18

До коментар [#27] от "Maria Ninova":"Така ли - а тогава защо ваксинираните животни против бяс не се разболяват, а пък не-ваксинираните се разболяват? :)"

Всички ли неваксинирани против бяс животни се разболяват? Жалко, тъкмо мислех да ходя до гората да поразгледам животните, пък те били измрели от бяс.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 15:20 39
- +Оценка
-11 +12

До коментар [#11] от "generation":

generation, очевидно е, че познанията ви по математическа теория на вероятностите и по математика изобщо граничат с нулеви. Очевидно е също, че на вас ви липсва основна терминологична база. Моля, не повдигайте темата повече, излагате се и ставате за смях.

Математическата теория на вероятностите борави с понятията "шанс", "вероятност", "(случайно) разпределение", "риск" и прочее, като им дава точно математическо изражение, зависещо от определена формула и входни параметри.

Какво не ви е ясно?

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:21 40
- +Оценка
-10 +14

До коментар [#35] от "lunatik":

О sancta simplicitas!

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:22 41
- +Оценка
-13 +14

До коментар [#29] от "blueballoon":"Може да има всякакви спорни въпроси относно ваксините, ама това, че "хич, въобще, изобщо не предпазват" го няма дори по антиваксерските сайтове :)))"

Сигурно щото не чета такива и явно не съм го прочела от там. :)

До коментар [#31] от "blueballoon":"Еее, ти пък сега, не разбра ли, че вариолата била изчезнала заради хигиената :))))"

Не е така. Заради кравите е изчезнала. Както има една българска поговорка - имаш крава, нямаш вариола. :))) И госпожа "експертът" ви го каза. :)))

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 15:22 42
- +Оценка
-16 +9

До коментар [#35] от "lunatik":

А сега използвай въобръжението си! Видно е, че "сините" активисти имате яко развито въобръжение, което не е лошо.

Значи, тръгва холарна епидемия или чума. Знаете и сте виждали как МАСОВО измират хора - просто не остава никой или тук-там по някой алкохолик, като във филма "Кодин".

Знаете, че спасението е във ваксината. Ще ВАКСИНИРАТЕ ли вашите деца и Вас или....?!

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:25 43
- +Оценка
-11 +14

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:27 44
- +Оценка
-9 +10

До коментар [#11] от "generation":

Ооо вие сте писали на темата риск и вероятност.

Моля просветете ни и нас, колегата Димитър също се интересува гледам.

Любопитно ми какъв е личният ви избор относно интерпретирането на на аксиомите на Колмогоров.

Щото както сте тръгнали да интерпретирате медицинската наука, току виж сте подхванали и Андрей Николаевич.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:28 45
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#41] от "lunatik":

А тогава откъде черпите информация, от PubMed? Защото и там не пише, че ваксините "хич, въобще, изобщо не предпазват" :)

Между другото, това е сериозен въпрос - откъде черпите информацията си, за да сте сигурна, че е максимално обективна?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 15:28 46
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#19] от "Галя Тодорова":

Толкова много деца отпадат от училище и тенденцията е към повишаване. А образованието и ваксинирането са задължителни по закон. Вероятно искате да кажете че сме се превърнали от безотговорни статисти в действени и ефективни участници в процеса на управлението на обществените конфликти. Твъдите че няма да е пресилено да се каже, че днес държавата като модел на организация на обществото все повече губи своята позиция т.к. не може да изпълни основните си задължения по Конституция
Що се отнася до това, кое е правилно и кое не, едва ли има човек който да отрече че истината винаги е субективна. Истината зависи от времето, съвсем естествено е да различаваме минали, настоящи (актуални) и бъдещи истини. Мисля, че това деление, ще се приеме доста трудно от хората привикнали да абсолютизират истините. Преходността на истините ще обърка доста представи за действителността, но да се надявам, че с времето всичко ще си отиде по местата.
Никога не може да се постигне осигуряване на достъпно и качествено образование за всяко дете. Нима се съмняваме в това? Ако не, защо тогава го обвързваме със задължения. Това е също крайност- добре вменената ИСТИНА. Държавата ни нямаше е е толкова зле ако постигнеше 100% образованост, но не изпълнява задълженията си.
Всяка крайност е родна сестра на ограничеността. Та дебати за образованост- задължително и ваксина-задължително са...

Прочитане на целия коментар
равнопоставени, но едва ли щеше да е толкова дискутиран въпросът с образованието.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:30 47
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#44] от "NPaine":

Аз също не успях да убедя дамата да сподели интерпретациите си, макар че я подтикнах в коментар 15. :) Надявам се все пак да чуем :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 15:31 48
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#22] от "lunatik":

lunatik, губите сериозно кредибилност с тези твърдения. Как очаквате някой разумен човек да ви повярва, като твърдите, че това бяло кубче пред вас не е бяло? Ха.

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:32 49
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#43] от "lunatik":

Принципно гледам да не изпадам във форумни спорове в случай че става дума за

1. Религия
2. Конспиративни теории
3. Агресивно глупави хора ала "Дънинг-Кругер"

От спор с вас ме делят най-малко две от изброените точки.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
12 юли 2011 15:37 50
- +Оценка
-10 +11

До коментар [#38] от "lunatik":

Добре, виждам, че не знаете, че когато се говори за разболяване от инфекциозни болести се има предвид след заразяване, затова ще ви попитам по-ясно:

Защо - ако ваксините не работят както казвате - когато бъдат ухапани от животно, болно от бяс, не-ваксинираните животни се заразяват и разболяват значително по-често отколкото ваксинираните?

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:37 51
- +Оценка
-12 +12

До коментар [#42] от "Зам. Директор":"Значи, тръгва холарна епидемия или чума. Знаете и сте виждали как МАСОВО измират хора - просто не остава никой или тук-там по някой алкохолик, като във филма "Кодин".

Знаете, че спасението е във ваксината. Ще ВАКСИНИРАТЕ ли вашите деца и Вас или....?! "

Ще ги поя с бира - хем е полезно за бъбреците, хем алкохолиците нищо не ги лови. :)))

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 15:38 52
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#39] от "Димитър":

Не знаете кой седи срещу вас когато спорите из социалните мрежи, така че - спестете си форумните финтове с демонстриране не превъзходство. :)))

Как ще изчислите вероятността някой да се разболее примерно от туберкулоза, да получи инфаркт (или пък да се удави в морето) ? И какво общо има това с определянето на риска от инфекциозно, сърдечно или каквото и да било заболяване?

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 15:39 53
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#24] от "generation":

"Госпожице, започвате да си изпускате нервите и безсилието ви личи от самолет. :))"

По никакъв начин не се чувствам безсилна да обсъждам с вас теорията на вероятностите. Хич не обичам да говоря "на общи основания" и сега си имаме конкретна тема за разговор, а именно - как се смятал риска :) Като сте на самолет, как се смята риска дали ще паднете и как това е различно то вероятността да паднете? :)))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 15:44 54
- +Оценка
-14 +11

Ето и един пример от БЕЗваксинните времена

- В Русия от 1852 до 1860 умират от холера 1 000 000 бляда.

- В света през 1918-1920 умират 75,000,000 от грипна епидемия, подобна на "Свински грип".

- 100,000,000 дават фира в Европа и Азия през 1338-1351 от т. нар "Черна смърт" или "Туморна чума" /Bubonic Plague/

А сега тукашните прощъпулници и мислители искат да върнат света със стотици и хиляди петилетки назад във времето.

Явно изпитват носталигя по болестите.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 15:44 55
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#52] от "generation":

generation, не "демонстрирам превъзходство". Не знам защо сте се почуствала така.

Не знам и кой стои срещу мен, защото всички се криете зад никове и инкогнито аватари. От нещата, които говорите, обаче, определено не добивам усещането, че срещу мен стои нормален и интелигентен човек. Не оставам с впечатлението, че имате идея за какво говорите. Тъкмо обратното. Бих приел ваши твърдения като истинни, ако не отричахте елементарната математика.

Определянето на риска от инфекциозно заболяване носи същия математически смисъл, като определянето на вероятността човек да се разболее от въпросното инфекциозно заболяване. Едно и също е.

Кажете ми, как да водим дебат, като вие отказвате да боравите с общата терминологична област? Аз ще ви кажа как — не може!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 15:47 56
- +Оценка
-10 +10

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:47 57
- +Оценка
-10 +8

До коментар [#48] от "Димитър":

Кой каза, че искам някой да ми вярва или съм тук да водя някакъв спор? Моят избор го направих отдавна, няма какво друга да правя. Жега ми е, разтоварвам срещу климатика. :)))

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 15:51 58
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#50] от "Maria Ninova":

А? Знаеш какво зная ли? След като знаеш какво зная, значи можеш да си отговориш на въпроса от мое име. :)))) Правя разлика от преди и след - а ти? Като си говорим за кой каква разлика прави, против коклюш кога да се ваксинирам задължително - преди или след като се разболея, м?

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 15:53 59
- +Оценка
-10 +11

До коментар [#57] от "lunatik":

lunatik, разбирам. Трябваше да кажете по-рано!

С други думи, ПРЕСКАЧАЙТЕ МНЕНИЯТА на lunatik. Причината вижте тук — [#57].

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 15:54 60
- +Оценка
-8 +9

"Определянето на риска от инфекциозно заболяване носи същия математически смисъл, като определянето на вероятността човек да се разболее от въпросното инфекциозно заболяване. Едно и също е."

Не се изненадвам, че за вас точно е "едно и също", което не важи за някои госпожици с претенции за професионализъм.

В предишната част на дебата попитах ваша съотборничка дали аз, след като не съм ваксинирана, ще се разболея от туберкулоза. На което отговорите бяха два : Да и Не. :)) Понеже се имате за много вещ в математиката, ако трябва да се изчисли математически тази вероятност, вие как бихте постъпил?

ПП. Рискът ще го обсъдим след това. :)) 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 15:55 61
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#55] от "Димитър":

Може да чела Талеб и затова да се чувства просветена на тема риск и вероятност знае ли се. На морал естествено е светната от П.Коелю.

Когато има такива прекрасни, красива и най-важното недвусмислени формули и дефиниции в теорията на вероятностите и стохастиката, тя е седнала да излиза с номера "Внимавай как говориш шот не ме знаеш коя съм".

Железен довод.

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 15:57 62
- +Оценка
-13 +6

До коментар [#59] от "Димитър":

Основателна причина.

 
Преглед на профил Люба Йорданова Рейтинг: 1391 Неутрална
12 юли 2011 15:58 63
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#14] от "lunatik":

Както модераторът на дебата вече обясни, във втория и третия етап на дебата поканихме за гости две майки с противоположни позиции. Целта е да чуем техните аргументи като засегната страна по проблема.

 
Преглед на профил fanni Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 15:59 64
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#14] от "lunatik":

!Извинете, но по какво точно експерт е тази? Елеонора Ризова е юрист, пък според някои не може да се нарече "експерт". А тази каква е - медик, юрист, експерт по окачени тавани? Поне да имаше 10-12 деца, да е експерт по децата. :) "

Аз очаквах червените да зададат този въпрос като имам предвид предишната теза!

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 16:01 65
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#60] от "generation":

Да ви припомня ли, че попитахте "аз след като не съм ваксинирана, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли ще се разболея от туберкулоза". :)

"Не се изненадвам, че за вас точно е "едно и също", което не важи за някои госпожици с претенции за професионализъм."

Не разбрах, госпожата с претенции за професионализъм така и не ми каза според нея каква е математическата разлика между двете? :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Виктор Флоров Рейтинг: 1044 "Да"
12 юли 2011 16:02 66
- +Оценка
+12

Не съм против ваксините а в" календара",т.е. в късите срокове, в които те се поставят.
Във Франция ,тези ваксини се поставят за 8 годии.В Бг-1,8г. ..организма не издържа/бори се с наколко агента едновременно/ и се появяват алергии.
В Германия половината от ваксините задължителни за Бг.се поставят само на деца от "рискови "групи. Деца на наркозависими на проститутки....на рисковите групи..
Повечето от тези графици са подобни за Белгия/Люксембург/Щвейцария.За Великобритания не съм запознат.За САЩ също само съм чувал ,че имат повечето от ваксините поставияни в Бг. но не всичките.
Ако някой знае ,ще ми бъде интересно да разбера повече.
Не, не съм против ваксинирането но съм против безогледното му недомислено извършване.
И въпросът е поставен малко некоректно.Но малко.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:06 67
- +Оценка
-12 +7

В отправката, по-долу е описано как се изчисляват събитията. :) :) :)

http://www.math10.com/bg/algebra/veroiatnosti.html

Оттук може да се направи извода и за заболяванията на имунизирани и неимунизирани, въпреки че до сега е повече от ясно, че имунизациите са животоспасяващи в 99% от случаите, докато неимунизираните хващат заболяването 99% или, ако 100 човека са имунизирани, то вероятността някой да се разболее, въпреки имунизацията е около 1%, докато при неизунизираните 99% или 99 души се разболяват.

Това е положението другари и другарки.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:07 68
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#63] от "Люба Йорданова":

Очевидно. Само дето от коментара на г-жа Ралица Ковачева не става ясно от какво точно е засегната тя. Може би от това, че други хора си търсят правата, които им се полага по закон. :))

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:08 69
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#17] от "Кирил Тодоров":

Спорно е кое,уважаеми?Че ваксините нямат странични ефекти?
Явно ще трябва да се изяснявате със самите производители тогава,щом така си позволяват да лъжат.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:09 70
- +Оценка
-11 +4

До коментар [#63] от "Люба Йорданова":

Подкрепям Вашето решение, защото показва и двете страни. Така че ще очакваме решението на дилемата или по хегелски казано СИНТЕЗАТА, след тезата и антитезата.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:09 71
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#64] от "fanni":"Аз очаквах червените да зададат този въпрос като имам предвид предишната теза!"

Те го зададоха - десетина пъти в предишния етап. :))) Явно не им се пита едно и също.
Ако гостите-експерти са обикновени майки, то всеки родител (живеещ в България) от този дебат е "експерт" по темата.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:10 72
- +Оценка
-6 +14

От първостепенно значение е висшия интерес на детето, а ситуацията в Р. България е ТРЕВОЖНА, защото:
1. Лицата, отглеждащи дете не са информирани за вредите и ползите от поставянето на ваксините. (Както казват – има и вреди, има и ползи);
2. Никой не гарантира, че спрямо „моето”, „Вашето”, „конкретното дете” няма да се получат увреждания. (Признава се, че могат да настъпят)
3. Никой, преди поставянето на ваксина не анализира по компетентния за това начин, дали детето не е алергично или свръхчувствително към някои от компонентите на ваксината, или не се е намирало в латентен период на започващо остро заболяване и т. н.!
4. Въпреки, че не се отрича от представителите на медицинските среди получаването на странични реакции, никога същите тези лица не са обявявали, че това заболяване е в резултат на поставена ваксина.
5. Държавата не желае да носи отговорност за увредено дете, защото не създава Фонд за обезщетение на такива деца. Казва, че има реакции, но казва, че не е възможно нито едно болестно състояние да е в резултат на поставяне на ваксина.
6. Държавата лъже! Съмненията, които са породени в не - малък процент у лицата относно неглижирането на горепосочените проблеми сочат, че държавата трябва да се САМОСЕЗИРА!
7. Информираното съгласие не се спазва въпреки законодателната му уредба.
8. Който не желае да се възползва от правото си на информиран избор – да не го прави! И това, също е избор!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:14 73
- +Оценка
-14 +5

До коментар [#69] от "specialist":

Животът е изтъкан от "странични ефекти" и като е така да гласуваме да го прекратим ли?!

 
Преглед на профил Павел Рейтинг: 450 Неутрална
12 юли 2011 16:17 74
- +Оценка
-7 +15

Аман от тия глупости за вероятности, и за това как "безотговорните родители дето не си ваксинират децата застрашават обществото и затова трябва да ги принудим със сила". Един в другата дискусия пък искаше детето ми да бъдело отстранено поне на 10 километра от него и (вксинираното) му дете, нищо че те са уж "защитени" от ваксината. А защо не направо да ме пратите в Белене, на сигурно и изолирано място? Заедно с мен и останалите врагове на народа, които не си пият редовно каквото им предписват докторите. И другите, които застрашават нацията - заразно болните, сакатите, генетично обременените и другите "непълноценни индивиди", а после и хомосексуалните (и те пречат на правилното развитие на нацията, нали?), циганите, комунистите, евреите... Опа, тоя филм май вече сме го гледали?

_____

http://ide.li/
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:17 75
- +Оценка
-8 +10

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:17 76
- +Оценка
-8 +10В този дебат точно какъв авторитет следва да е един обикновен журналист?По какъв начин е експерт по въпросите, които се обсъждат?Нашият експерт поне е юрист и това има отношение към дебата.

Червени, май доста го закъсахте, след като няма експерт от медицината или правото, който официално да защити позицията ви.

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:19 77
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#73] от "Зам. Директор":

Мда...абсолютно типично за вас-като не можете да отговорите, започвате да философствате...

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:22 78
- +Оценка
-15 +7

До коментар [#76] от "specialist":

Как няма да го закъсаме, като има хора, които използват различни АйПи адреси, прокси сървъри и допълнителни никове, за да наливат в синия цвят, но не разбират, че лъжат себе си.

Най-накрая, ще се наложи да бъде извикан водещ психиатър от чужбина, за да коментира думата ВАКСИНОФОБИЯ.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 16:23 79
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#60] и коментар [#75] от "generation":

"В предишната част на дебата попитах ваша съотборничка дали аз, след като не съм ваксинирана, ще се разболея от туберкулоза. (...) Ако трябва да се изчисли математически тази вероятност, вие как бихте постъпил?"

При поставяне на чисто математическия въпрос "каква е вероятността да ...?", обикновено се задават и някакви входни параметри. Тъй като не разполагам с конкретните входни параметри, не мога да дам и конкретен отговор в цифри, но ако трябва да пресметна този риск, бих използвал:

1. Съответните статистически данни, които ми дават съответните вероятностни разпределения (напр. нормално разпределение)
2. Проучвания над методите на разпространение на съответния вирус и евентуалните математически модели за това
3. Текущи данни за заболяемост и процент ваксинационно покритие за вашия регион на живот и евентуално произтичащото от това процентно присъствие на вируса около вас
4. Други параметри, например дали и колко пътувате по други региони и прочее.

При наличие на тези конкретни данни, може да се пресметне математическата вероятност да се разболеете от туберкулоза. Тя може да се представи и в проценти.

Със сигурност въпросната вероятност ще е по-голяма при вас, отколкото при ваксинирани индивиди. Освен това, понеже не...

Прочитане на целия коментар
сте ваксинирана, вие ще сте преносител на вируса и ще представлявате потенциална опасност за други около вас.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:24 80
- +Оценка
-14 +7

До коментар [#77] от "specialist":

Много точно съм поставил акцент върху вижданията на синята агитка, но явно не искате да ги разберете.

Може би ще трябва да превеждам от български на български.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 16:27 81
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#76] от "specialist":

"В този дебат точно какъв авторитет следва да е един обикновен журналист?По какъв начин е експерт по въпросите, които се обсъждат?Нашият експерт поне е юрист и това има отношение към дебата. Червени, май доста го закъсахте, след като няма експерт от медицината или правото, който официално да защити позицията ви."

По този въпрос се обърнете към Капитал.

До коментар [#75] от "generation":

Психологът не може да ми разясни математическата разлика между двете понятия, която вие твърдите, че знаете, разбирате и за която трябва "животът" да ми "отвори очите". Не чух нито една конкретна дума относно _математическата_ разлика между риска от това да ви падне на главата тухла и вероятността да ви падне на главата тухла. И на мен, и на Димитър отговаряте с общи приказки и принципно отправяне към по-висше знание, което твърдите, че притежавате. "Отделих достатъчно време да ви обяснявам разликата" - това не се е случило. Обяснете ми математическата разлика. Слушам ви. Ако не - и тук капитуларате, както капитулирахте пред въпроса на някаква женица "ама вие откъде знаете дали рискът от това да се разболееш е по-голям от това да направиш отрицателна реакция".

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил ralicakub Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 16:33 82
- +Оценка
-9 +9

При разглеждането на тази така спорна тема е добре да бъде приведена конкретна фактология.
Бих искала да предоставя малко фактология по темата под формата на въпоси като използвам за пример заболяването Хепатит Б.
Какво знаете за Хепатит Б?
Знаете ли, че Хепатит Б е вирусно заболяване, което уврежда черния дроб?
Знаете ли, че в голям процент от случаите заболелите с Хепатит Б хронифицират?
Знаете ли, че хроничният Хепатит Б води до чернодробна цироза и рак на черния дроб?
Знаете ли, че за тези хора на практика няма лечение?
Знаете ли, че Хепатит Б се пренася по полов и кръвен път, а в много случаи и при контакт на телесни течности като слюнка?
Знаете ли, че може да се заразите от Хепатит Б при зъболекая си?
Знаете ли, че от Хепатит Б в световен мащаб има много повече заболели, отколкото от СПИН?
Знаете ли, че Хепатит Б е вирусно заболяване, от което умират много повече хора, отколкото от СПИН?
Знаете ли, че само в България има над 450 000 хиляди хронични носители на Хепатит Б, които никога не могат да бъдат излекувани и страдат от тежки увреждания, които водят до смърт?
Знаете ли, че по-голямата част от хроничните носителни на Хепатит Б не го разбират в продължение на много години и така успяват да заразят огромно количество хора? Например децта и партньорите си.
Знаете ли, че има ваксина срещу Хепатит Б?
Знаете ли, че от 1992 г. насам това е една от първите...

Прочитане на целия коментар
задължителни ваксини, които се поставят на новородените в България часове след раждането им?
Знаете ли, че ако майката е инфектирана с Хепатит Б може да пренесе вируса на плода, както по време на бременността, така и по време на раждането, дори при кърмене.
Знаете ли, колко човека са спасени от заразяване, бидейки имунизирани срещу Хепатит Б?
Знаете ли колко човека са пострадали при имунизиране с Хепатит Б?
Знаейки всичко това ще предпочетете ли да се ваксинирате себе си и семействата си срещу Хепатит Б?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 16:34 83
- +Оценка
-10 +7

До коментар [#76] от "specialist":

"В този дебат точно какъв авторитет следва да е един обикновен журналист?"

В този дебат какво точно значение има какви са "експертите"? Ако ще "за" правото на избор да беше маг Джуна, а отсреща нобелов лауреат по медицина, ако ще вместо по темата бяха написали рецепта за супа топчета, вие пак щяхте да си гласувате по същия начин.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:36 84
- +Оценка
-5 +8

Математически понятия….!?
Да не би разискването им да даде основание някой да сметне, че детето му трябва да се имунизира като ЖИВОТНО (покажи си езика, имаш ли хрема – хайде ХОП!) или пък да се случи чудото медицинско лице преди да постави ваксина да се интересува за детето, неговата физическа индивидуална особеност, за да минимизира риска от получаване на странична реакция!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:39 85
- +Оценка
-5 +13

До коментар [#82] от "ralicakub": "Знаейки всичко това ще предпочетете ли да се ваксинирате себе си и семействата си срещу Хепатит Б?"
Може би! НО след като се уверим, че лицето, което поставя lаксината е направило необходимото за предотвратяване и на най-малкия риск от увреждане на конкретното дете/възрастен чрез обстойни прегледи и изследвания! Например! Вие не искате ли така да постъпят с Вас?

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 16:43 86
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#84] от "damegeman":

А това не са ли критики към здравеопазването ни и здравните ни кадри?

До коментар [#85] от "damegeman":

Това също?

В здравеопазването ни трябва да се наливат средства поне толкова, колкото в МВР, ако не и повече. Дотогава с каквото и да се ваксинираме, няма да получаваме качествена здравна услуга.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:43 87
- +Оценка
-6 +12

До коментар [#83] от "Maria Ninova":"В този дебат какво точно значение има какви са "експертите"? Ако ще "за" правото на избор да беше маг Джуна, а отсреща нобелов лауреат по медицина, ако ще вместо по темата бяха написали рецепта за супа топчета, вие пак щяхте да си гласувате по същия начин."

Уважавайте опонентите си! Аргументите Ви биха могли да са насочени също така успешно и към самата Вас!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:44 88
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#86] от "blueballoon":
А това не са ли критики към здравеопазването ни и здравните ни кадри?

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Страх за децата на България!!!

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:45 89
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#82] от "ralicakub":"Знаейки всичко това ще предпочетете ли да се ваксинирате себе си и семействата си срещу Хепатит Б?"

НЕ.

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 16:45 90
- +Оценка
-10 +6

Не знам защо ама много от мамите тук които са убедени, че те и само те знаят най-добре кое е правилно за детето им ми напомянт на следната героиня от един телевизионен сериал:

http://bit.ly/nsfzuC

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:47 91
- +Оценка
-5 +11

До коментар [#90] от "NPaine":
Извинявайте, но тук говорим за спазване на законоустановени правила, като предоставяне на информирано съгласие преди извършване на инвазивна дейност, каквато е имунизирането! Нещо неясно, отново?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 16:48 92
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#79] от "Димитър":

Прав сте за някои неща,но забравяте друго.Медицината не може да се сравнява с математиката.
Каква е вероятността 2 и 2 да е 4? 100%.
Каква е вероятността да се зарази човек от морбили в едно неваксинирано здраво общество?Можете ли да отговорите сьс 100%?
Не.Защо не?Помислете!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:48 93
- +Оценка
-6 +14

До коментар [#81] от "blueballoon":

Когато започнахме да обсъждаме темата за риска не ви ли обясних защо не е добре да се изписват рутинно лекарства като аспирин байер? Или паметта ви изневерява?

Да ви припомня тогава, че ако не се направи преценка на риска, не се вземат предвид всички детайли от анамнезата на пациента, неговото физическо състояние и пр. фактори (няма да изброявам), които имат отношение, той може да предизвика тежки кръвозиливи и куп други усложнения, описани в листовката.

Ваксините по нищо не се различават от всички останали медикаменти. Рутинното им поставяне неизбежно до води до причиняване на щети, някои от които много тежки, вкл. смърт. От гледна точка на медицинската етика тези неща са недопустими.

Темата за риска смятам за приключена, който разбрал - разбрал. На останалите препоръчвам да четат новостите в медицината, свързани с оценка на риска и възможностите за неговото минимизиране.

 
Преглед на профил ralicakub Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 16:49 94
- +Оценка
-10 +9

ДО ЛУНАТИК

Желая на Вас и Вашето семейство никога да не се сблъсква с тази или друга болест, за която има ваксина, защото ако ви се случи, многократно ще пожелаете да се ваксинирате.

 
Преглед на профил Павел Рейтинг: 450 Неутрална
12 юли 2011 16:52 95
- +Оценка
-10 +8

До коментар [#82] от "ralicakub":
"Знаете ли, че само в България има над 450 000 хиляди хронични носители на Хепатит Б, които никога не могат да бъдат излекувани и страдат от тежки увреждания, които водят до смърт?"

"Знаете ли, че от 1992 г. насам това е една от първите задължителни ваксини, които се поставят на новородените в България часове след раждането им? "

Така както сте лепнали тези два факта един до друг, просто се натрапва един въпрос - е, след като всички задължително са ваксинирани и въпреки това ОГРОМЕН процент от населението са болни, ами... май не е имало голяма полза от тая ваксина, а? За чий тогава ВСИЧКИ са "ручали жабетата" (понесли са "страничните ефекти"?

_____

http://ide.li/
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:53 96
- +Оценка
-7 +12

До коментар [#94] от "ralicakub":

А, аз Ви пожелавам никога да не изпаднете в ситуацията Ваше дете или близък да получи увреждане след поставянето на поредната задължителна ваксина, защото ще чувате само едно от компетентните здравни лица: НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е ОТ ВАКСИНАТА!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:53 97
- +Оценка
-18 +5

До коментар [#83] от "Maria Ninova":

Между другото, над 90% от "лекуваните" от Джуна Давиташвили са ритнали камбаната, защото същата е заредена с "отрицателна енергия" или с други думи - поредния шарлатанин.

Хомеопатията е нещо подобно. Все едно да застанеш на позицията на врачки или лекуващи с ръцете и да ги защитаваш до откат само за това, че отричат официалната медицина и науката, а когато в последните има и най-малки пролуки, същите се използват, за да се доказва нещо ново, нестандартно и недоказуемо.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:55 98
- +Оценка
-7 +12

И ще продължат след "НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е ОТ ВАКСИНАТА!":
Елате за следващата ваксина, ще сложим две наведнъж! Записвам Ви час! Хубав ден!

 
Преглед на профил ralicakub Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 16:55 99
- +Оценка
-6 +7

ДО ПАВКА14

Тези 450 000 заразени с вируса на Хепатит Б са родени много преди 1992 година!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 16:56 100
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#97] от "Зам. Директор":
Дебатът не е що е то хомеопатия и има ли почва у нас щом я има в другите държави!!!


 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 16:57 101
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#93] от "generation":

Отново го обърнахме на индивидуален подход, за който, мисля, постигнахме нещо като консенсус в първия етап. Вероятно вашата памет също ви изневерява по отношение на мнението ми за рутинното правене на каквото и да било.

Говорим за математическата разлика между вероятността от това да ви падне тухла на главата и риска да ви падне тухла на главата и на базата на какво висше математическо знание (до което според думите ви само вие имате достъп) твърдите, че такава има. Обвинихте ме в "претенции за професионализъм". Да, имам такива. Не чух математически аргумент.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 16:58 102
- +Оценка
-15 +5

До коментар [#95] от "pavka14":

Това за страничните ефекти е малко афиф, защото и защитниците на хомеопатията ЗНАЯТ, че тези странични ефекти са временни и не винаги се появяват, а това че много малък процент е възможно да са били в начална фаза на болестта и това не е отчетено, опира до лекарска небрежност и немарливост, а не до пагубният ефект на имунизационните съставки.

 
Преглед на профил ralicakub Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 16:59 103
- +Оценка
-5 +7

До коментар #96

Мисля, че статистиката е на страната на ваксинирането. Има много хора и различни ситуации, при които ваксинирането с определена ваксина е противопоказно. Това не е означава, че ваксините трябва да се отричат напълно.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 17:00 104
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#92] от "chris.1_":

"Медицината не може да се сравнява с математиката."

— Никога не съм ги сравнявал. Но медицината определено се ползва от математическия апарат на статистиката и вероятностите и вие също трябва да го съблюдавате, когато правите въпросните съждения.

"Каква е вероятността да се зарази човек от морбили в едно неваксинирано здраво общество? Можете ли да отговорите сьс 100%? Не. Защо не?"

Защото вероятността не е 100%, както сам отбелязвате. Но 90% вероятност не е по-малко страшно, ако питате мен. Аз не бих се навил. Предполагам и вие.

Проблемът е, че въпросната болест мигом ще плъзне в едно неваксинирано общество, понеже няма вече какво да я спира. Обществото няма да остане дълго "здраво".

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 17:00 105
- +Оценка
-13 +4

До коментар [#100] от "damegeman":

В момента в България преобладават вредните предимства на цивилизацията, идващи ТОЧНО от чужбина и то от сурогата на нациите им.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 17:02 106
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#79] от "Димитър":

Бъркате понятията или поне смесвате математечиските с медицинските. Бих ви посъветвала да прочете повече за оценка на риска от гледна точка на медицината. Обобщено, прави се анализ на всички фактори, които имат отношение, и се преценява дали ползата надвишава риска.

В случая това се прави за големи групи от хора, но не изключва индивидуалната оценка на риска, която е изключително важна за избягване на негативни последствия.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:02 107
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#94] от "ralicakub":

Отговор сте получила в горният пост - #95
Ако добавим и "малко" странични реакции като напълно безобидната множествена склероза, дали ще разберете защо отговорих с НЕ?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:04 108
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#99] от "ralicakub":

Може ли да дадеш линк за тези данни и от кога се прави тази статистика?Интересувам се наистина.Благодаря!

 
Преглед на профил NPaine Рейтинг: 1391 "Не"
12 юли 2011 17:06 109
- +Оценка
-12 +9

До коментар [#91] от "damegeman":

Вие можете да си говорите каквото си искате, това не променя фактите че майките оцветени в синьо се държат като комсомолски секретарки - всезнаещи, всевиждащи, винаги прави.

И тоя похват с цитирам "Нещо неясно, отново?" само подкрепя думите ми.

Вие не сте информирани. (Под "вие" имам общия образ на майка скачаща срещу ваксините след преочетени два три форума тип бгмама, вашата конкретна квалификация в случая е ирелевантна).

Вие няма как да бъдете информирани и да можете да вземете качествено и информирано решение само от четене на общи статиики.

Дори и вие лично да вземете правилното решение за детето си, това няма как да се очаква от всяка една майка - все пак след като едно момиче на 17 е било толкова интелигентно да забременее, не мисля че трябва да се разчита на нея да вземе толкова съдбоносно решение за детето си.

В този ред на мисли чисто математически, единственият начин да има оптимално решение е то да се вземе от обществото, за да се гарантира еднакво добро решение във всеки един случай. Както казах вече в една от предните статии, за детето е абсолютно все тая дали майка му ще реши вместо него или докторът - и в двата случая то няма свобода. Да се казва че майките знаят най-добре кое е правилно за децата им е безумна, грозна и нагла проява на изключителна арогантност. ...

Прочитане на целия коментар />
Нещо неясно, отново?

_____

"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:06 110
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#103] от "ralicakub":

Какво значение има на коя страна е статистиката, ако точно ТВОЕТО дете развие множествена склероза след Енжерикс?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:09 111
- +Оценка
-9 +9

До коментар [#104] от "Димитър":
Има ли вероятност в математиката 2 и 2 в 10% да прави 4?
Както сам давате пример за 90% вероятност при морбили.
Дадох ви пример за едно ЗДРАВО неваксинирано общество.Обьрнете внимание на думата ЗДРАВО!
Колко от здравите неваксинирани в това общество ще заболеят (не ще бьдат само заразени,а ЩЕ заболеят) и каква ще е причината?
От кьде ще дойде този вирус?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:18 112
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#104] от "Димитър":

"Има ли вероятност в математиката 2 и 2 в 10% да прави 4?"

Поправка и да се чете:Има ли вероятност в математиката 2 и 2 в 10% да НЕ прави 4?

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 17:20 113
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#112] от "chris.1_":

"Има ли вероятност в математиката 2 и 2 в 10% да НЕ прави 4?"

Има - и тази вероятност е математически изчислима. :) Свръхопростяването на всеки аргумент не е в полза на обективната истина.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 17:21 114
- +Оценка
-13 +5

I Never Get The Flu

А защо това е така, отговорът е скрит тук, не в ууу.шарлатан.ком

http://www.cdc.gov/cdctv/inever/

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 17:23 115
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#106] от "generation":

generation, съгласен съм с това, което казвате. Звучи разумно. И предполага индивидуално отношение и прочее (както се споменава и от blueballoon в [#101]).

Но дебатът тук е изроден. Той не е по темата. Той не е продуктивен.

Тук има хора, които отричат всякаква полза от ваксините, отричат проучвания, факти, статистика, елементарна логика и разум. Запушили са си ушите и си повтарят своето. Това не е продуктивен дебат, а е нещо като надвикване във втори клас.

На вас, generation, както и на всеки друг участник в разговора тук, се пада отговорността да се отнасяте сериозно към дебата, темата и откровено и честно да оценява евентуално предоставените ви от другите участници тези, аргументи, факти и прочее.

И ако въпросните аргументи са с по-голяма тежест от вашите, може би трябва да преосмислите тезата си. Това е много трудно, за когото и да е. Но е и много ценно умение.

Вярвам, сте съгласна с казаното от мен?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 17:25 116
- +Оценка
-14 +4

До коментар [#112] от "chris.1_":

Да! 2 ябълки и 2 кайсии не правят 4 ябълки, нито 4 кайсии.

2 капки вода + 2 капки вода НЕ правят 4 капки, а една.

В математиката има и други подобни съждения и истини, а също така и в медицината, но подобните им не променят МЕДИЦИНАТА, но раждат явления като хомеопатията.

 
Преглед на профил kazakowa Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 17:26 117
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#37] от "Зам. Директор":

Точно такава шарлатанка хомеопатка за седем МЕСЕЦА излекува детето ми от екзема.Същата тази екзема беше лекувана в продължение на 7седем ,но ГОДИНИ от кожни лекари.Как Вие ще ми обясните защо медикаментите мазила не излекуваха детето, а хомеопатичните "захарчета" го излекуваха? И да,продължавам да съм против задължителната ваксинация,независимо от всички коментари на лекарите тук,никой не може да ме убеди в противоположното на мнението,което имам.И моето дете пострада още от първата ваксина поставена в живота му.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 17:28 118
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#111] от "chris.1_":

"От кьде ще дойде този вирус?"

Точно това е проблемът, вирусът не е анихилиран от планетата. Той съществува. Преносители има достатъчно.

За съжаление, не може да вземете въпросното "здраво" общество и да го поставите под похлупак, нали? Точно защото не може, вирусът ще се "вземе" отнякъде и ще плъзне като огън по суха трева.

И каква е вероятността тогава вие, бидейки суха сламка сред другите сухи, никога невиждали огън сламки, да изгорите? М?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 17:39 119
- +Оценка
-12 +4

До коментар [#117] от "kazakowa":

В много случаи на лице е автосугестията или аблационната самохипноза.

Те също помагат, но временно. И един пример с моя милост. От казармата получих някакви гъбички (прощавайте, че съм лаик в лекарската терминология) и къде ли не ходих в България - нищо!

Не правя реклама на САЩ, но когато отидох при лекар, оня търка нещо на стъпалата ми, взема разни проби, гледа ги на микроскоп и ми предписа някакво мазило, което не беше в готова форма, а го правиха в аптеката и струваше преди доста години приличната сума 180 долара.

След 1 месец ежедневна употреба забравих за микотичните заболявания - така и не се появиха отново.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:42 120
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#118] от "Димитър":

Не можете да отговаряте "Ще се вземе от някьде".Това научно ли ви звучи?
От кьде ще дойде и кьде е резервоарьт на тези вируси?
Разбира се,че не може да се вземе вьпросното общество под похлупак.Помислете какво ви питам и ми отговорете,ако желаете.

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:44 121
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#78] от "Зам. Директор":
Какво общо имат АйПи адресите,сървърите и другите виновници според вас, с факта, че експертът ви не е никакъв експерт по въпроса?

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 17:45 122
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#109] от "NPaine":

Може би трябва да инициирате промени в Закона за здравето в частта "Информирано съгласие" щом не искате да го спазвате, а не да ни карате и ние да не го спазваме.
Защо ли е въведено информираното съгласие?

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:48 123
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#81] от "blueballoon":
"По този въпрос се обърнете към Капитал."

Нямам никакво намерение да се обръщам към "Капитал", защото съм сигурна, че са били поканени специалисти да се включат в дебата с позиция, но фактът, че никой не е приел поканата, е достатъчно красноречив, за ваше съжаление.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 17:48 124
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#121] от "specialist":

Извинявайте, ние да не би да сме се събрали предварително, за да издигнем кандидатурата на госта, който Капитал са избрали? И в качеството си на какъв оценявате до каква степен той е експерт или не? Квалификацията, според която Капитал са избрали гостите си, е "майчинство", както е уточнила модераторката.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 17:49 125
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#123] от "specialist":

"Нямам никакво намерение да се обръщам към "Капитал", защото съм сигурна, че са били поканени специалисти да се включат в дебата с позиция, но фактът, че никой не е приел поканата, е достатъчно красноречив, за ваше съжаление."

Откъде сте сигурна, не разбрах?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 17:52 126
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#120] от "chris.1_":

1. Съществува свободен поток на хора, стоки, животни, въздух и какво ли още не между "здравото" общество и останалия свят.

2. Вирусът не е изчезнал. Или вие смятате, че него го няма никъде? В никоя африканска или азиатска държава, в никоя спора, никъде? Смятам, че като разумен човек ще се съгласите, че не е напълно изчезнал.

От 1) и 2) следва, че рано или късно вирусът ще достигне обществото и заразата ще плъзне. Не сте ли съгласен?

Смятам аналогията за сухата трева и огъня като много подходяща. "Откъде ще се вземе огън, че да пламне тая суха трева?", питате вие. И, според вас, от никъде. Тоест, по вашата логика, пожари по света няма.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
12 юли 2011 17:52 127
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#1] от "peho":

Честно казано ви се чудя на упоритостта. Споренето с конспиралници си е чиста загуба на време.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:53 128
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#83] от "Maria Ninova":

Надали щяхте да мислите така, ако вашият експерт беше юрист, а нашият-журналист.Много ви е удобно сега да казвате, че няма значение, а бяхте иначе критични към юриста.Брей, какво лицемерие...

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:54 129
- +Оценка
-10 +7

До коментар [#116] от "Зам. Директор":

"Да! 2 ябълки и 2 кайсии не правят 4 ябълки, нито 4 кайсии.
2 капки вода + 2 капки вода НЕ правят 4 капки, а една"

1 болно негьрче и едно болно арабче не правят 4 болни?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 17:58 130
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#126] от "Димитър":

Попитах ви конкретен вьпрос,на който отговаряте с излишни обяснения.
Кой е резервоарьт на вирусите?След това ще пресметнете вероятността едно здраво общество да заболее.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 18:00 131
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#123] от "specialist":

"(...) защото съм сигурна, че са били поканени специалисти да се включат в дебата с позиция, но фактът, че никой не е приел поканата (...)"

Това са спекулации. Нямате никакви данни и не може да твърдите такива неща.

Фактът, че сте сигурна в нещо, за което нямате никакви данни, говори зле за начините, по които правите логическите си съждения.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 18:03 132
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#130] от "chris.1_":

Може би грешката е в мен. Явно не съм разбрал въпроса ви.

Бихте ли пояснили какво точно ме питате?

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:04 133
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#124] от "blueballoon":

Извинявайте, ние да не би да сме се събрали предварително, за да издигнем кандидатурата на госта, който Капитал са избрали? И в качеството си на какъв оценявате до каква степен той е експерт или не? Квалификацията, според която Капитал са избрали гостите си, е "майчинство", както е уточнила модераторката.

В качеството си на средноинтелигентен човек,четящ посредствената и елементарно написана,със заучени фрази теза на госпожата.Извинявайте, но доста от вас червените, са много по-добре аргументиращи се.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 18:08 134
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#128] от "specialist":

"Много ви е удобно сега да казвате, че няма значение, а бяхте иначе критични към юриста."

- не помня да съм казала нещо против госпожата от предната защита, но кой е избран за "експерт" зависи от Капитал, не от самия поканен, нито пък от нас или от вас.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 18:10 135
- +Оценка
-11 +6

До коментар [#129] от "chris.1_":

Правилно си го разбрал, защото ТОЧНО това се опитва да докаже вашата "хомеопатия".

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 18:10 136
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#133] от "specialist":

И в същото време ние нямаме никакво отношение към това кой е гост или не е. Повтарям, квалификацията, според която Капитал са избрали гостите си, е "майчинство", както е уточнила модераторката. Това, че и тази майка не е юрист, е в ущърб на нашата позиция, но това не я прави по-малко квалифицирана в качеството си на майка. Да спекулирате, че "са били поканени специалисти да се включат в дебата с позиция, но .... никой не е приел поканата" е красноречиво, да.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:13 137
- +Оценка
-5 +8

Тук всичко е от/до нагласено.
http://ralitsakovacheva.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 18:16 138
- +Оценка
-12 +5

До коментар [#127] от "|":

"Честно казано ви се чудя на упоритостта. Споренето с конспиралници си е чиста загуба на време."
==========================================
Весело:
Да, ама шоуто е неповторимо, нали? Сблъскваш се с нестандартното мислене на стандартни хора. :) :) :)

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:18 139
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#132] от "Димитър":

Какъв е резервоарьт на вирусите?


Зам.Директор,
Аз нямам "Моя" хомеопатия.Придьржам се кьм традиционната медицина.Не смятам хомеопатията за панацея,нито я познавам добре.
Излагате се като правите прибьрзани изводи!Нещо като преждевременна еякулация.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
12 юли 2011 18:21 140
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#138] от "Зам. Директор":

Поне да беше нестандартно мисленето им... Иначе съм съгласен, че е забавно да ги дразни човек. Но от един момент нататък и това омръзва.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 18:23 141
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#137] от "chris.1_":

Не разбирам, жената няма право да споделя собственото си мнение в собствения си блог? А г-жа Ризова като част от движението против ваксинациите в bg-mamma (цитирам свободно от там - "тя е от нашите мами"), а абсолютно обективен гост? Абсолютно несериозно е да се коментира това кой и защо имал мнение. Или вие твърдите, че на г-жа Ралица Ковачева й плащат, за да защитава своята теза?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 18:27 142
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#139] от "chris.1_":

Резервоарът на вирусите е ВСЯКО място, където има болни. Това място може да е Сливен, може да е Уганда. Не разбирам какъв е проблемът с резевроарите на вирусите?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 18:28 143
- +Оценка
-11 +6

До коментар [#128] от "specialist":

И продължаваме да сме критични към юриста , както щяхме да сме критични , ако беше лекар , хомеопат , друг вид "пат" , шофьор на автобус или астронавт. Щом защитават малоумна и вредна за общественото здраве теза сме критични. Не виждаш ли логиката? Не е зарради професията , а заради тезата.

_____

Hamster
 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 18:31 144
- +Оценка
-6 +10

Всички, които пищите за задължителните ваксини и за това, че ви е страх от неваксинираните "потенциални болестоносци" забравяте едно - не става дума за това дали са добро нещо или не са ваксините - ГОВОРИМ ЗА ПРАВОТО НА ЛИЧЕН ИЗБОР!
А това, че негирате съвсем логичния въпрос "Защо ви е страх след като вашите деца са ваксинирани" е най-голямото лицемерие, защото по този начин доказвате дамо едно - И ВИЕ, които сте ЗА ваксините НЕ СТЕ СИГУРНИ, че те действат. Е супер аргументация, няма що.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 18:33 145
- +Оценка
-11 +5

До коментар [#144] от "medius":

"А това, че негирате съвсем логичния въпрос "Защо ви е страх след като вашите деца са ваксинирани" е най-голямото лицемерие, защото по този начин доказвате дамо едно - И ВИЕ, които сте ЗА ваксините НЕ СТЕ СИГУРНИ, че те действат. Е супер аргументация, няма що."

На този съвсем логичен въпрос е реагирано поне 50 пъти. Справка - 3000-те предни мнения. Четете, преди да коментирате.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:33 146
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#141] от "blueballoon":
Направих мальк решерш за госпожата и разбрах кой е мьжа й и за кого работи.Това ми е достатьчно.Вие като каква застанахте да я защитите?

До коментар [#142] от "blueballoon":
Нещо не разбирам.Резервоарьт са градовете,местата,вьздуха?
Може би Димитьр знае,но продьлжава да мьлчи?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 18:35 147
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#42] от "Зам. Директор":

"Значи, тръгва холарна епидемия или чума. Знаете и сте виждали как МАСОВО измират хора - просто не остава никой или тук-там по някой алкохолик, като във филма "Кодин".

Знаете, че спасението е във ваксината. Ще ВАКСИНИРАТЕ ли вашите деца и Вас или....?!"

Ще си родят нови.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 18:38 148
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#146] от "chris.1_":

"Направих мальк решерш за госпожата и разбрах кой е мьжа й и за кого работи.Това ми е достатьчно.Вие като каква застанахте да я защитите? "

И за кого работи, за фармафията? Застанах да я защитя като привърженик на нейната позиция и притеснителната спекулация, че "са били поканени специалисти да се включат в дебата с позиция, но ... никой не е приел поканата" на вашия колега.

"Нещо не разбирам.Резервоарьт са градовете,местата,вьздуха?
Може би Димитьр знае,но продьлжава да мьлчи? "

Резервоарът са болните.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 18:39 149
- +Оценка
-13 +8

До коментар [#134] от "Maria Ninova":

Мария, при "синия отбор" на хомеопатите съществува колективизация и е без значение кой от нас е заявил, че не приема за много нормално юридическо присъствие в медицинска тема и логичният факт, че всички сме поставени под един знаменател. 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 18:41 150
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#147] от "7777":

Весело:
Може, ако и тези, които правят деца оцелеят.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 18:43 151
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#64] от "fanni":

"Аз очаквах червените да зададат този въпрос като имам предвид предишната теза!"

Аз продължавам да смятам, че "Капитал" далеч не организира дебата по най-добрия начин: мнение, което и аз, и други, вече изразихме многократно. Ако "Капитал" действително искаш да представи мненията "против" в добра светлина, трябваше да представи такива мнения от епидемиолози и т.н., публикувани в научни медицински списания.

Дебатът, в настоящия му вид, може да е интересен само за социолозите, особено ако участниците се съгласят да си покажат и дипломите. Аз бих пратила копие от дипломата си на "Капитал", ако пожелае да поведе проучването си в тази посока.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 18:47 152
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#64] от "fanni":

"Елеонора Ризова е юрист."

Вярно, че е юрист, но явно не специализира медицинско право, защото в мнението си никъде не каза нищо за регламентирането на пожелателното ваксиниране в страните, където то съществува. Всички ваксини ли се слагат по избор на пацианта или някои са задължителни? Какви са последствията, ако пациент, отказал да се ваксинира, търпи, ако се разболее от съответната болест? Сам ли си плаща лечението? Сам ли поема последствията на една евентуална инвалидност и т.н.? Учтиво казано, коментарът на Ризова беше крайно неизчерпателен и с нищо по-добър от този на Ралица Ковачева.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 18:50 153
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#68] от "generation":

За правата ясно. А отговорностите по закон? Кажете ми как мислите вие. Ако дете, неваксинирано срещу дестки паралич, осакатее от детски паралич, трябва ли всички данъкоплатци да финансират лечението му и евентуалната му инвалидност?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 18:50 154
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#146] от "chris.1_":

"Нещо не разбирам. Резервоарьт са градовете, местата, вьздуха? Може би Димитьр знае,но продьлжава да мьлчи?"

Ако нямате предвид утопично и хипотетично "здраво" общество, където по дефиниция няма вируси, то огнище на вируса все някъде има, понеже вирусът не е изчезнал. Тъй като е достатъчно да има *някъде* огнище на вируса, то няма значение къде точно е то — заразата рано или късно ще се разпространи.

Не успявам да разбера какво значение има къде точно е въпросното огнище.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 18:50 155
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#144] от "medius":

"И ВИЕ, които сте ЗА ваксините НЕ СТЕ СИГУРНИ, че те действат. Е супер аргументация, няма що."
========================================
Не, чисто и просто не искаме да се качваме на малка лодка, за да преплаваме експериментално океана - не че не е възможно, но е много рисковано и в повечето случаи не се стига до отсрещния бряг.

Така е и с имунизациите - имаш имунизация, имаш сигурен плавателен съд, нямаш имунизация, плаваш с пробита лодка.

Що се отнася до децата ми (ни), не мога да си позволя да ги изпратя за САЩ или от САЩ за Европа по вода, като ги кача на някакъв сал в океана - нямам МОРАЛНОТО право да ги убия.

 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 18:51 156
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#145] от "blueballoon":

"Реагирано" какво означава? Ако сте сигурни че ваксините действат защо ви е страх?

И ОТНОВО - СТАВА ВЪПРОС ЗА ДРУГО! Знаете ли в колко от западноевропейските държави има задължителни ваксинации?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:51 157
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#148] от "blueballoon":
За госпожата няма да дискутирам повече,не е нужно.
Но ви благодаря,че написахте истината,а именно:
"РЕЗЕРВОАРЪТ СА БОЛНИТЕ."

Предполагам затова вьпросьт ми остана без отговор и от Димитьр.

В едно хипотетично здраво изолирано неваксинирано общество откьде ще дойде една епидемия?
И кое е пьрво кокошката или яйцето?
От кьде се е заразил пьрвият болен?
От себе си?
Ето затова в подкрепа на хипотези и теории са нужни теории на вероятностите.
И както Зам.Директорьт сам потвьрди: една круша и една ябьлка не са две ябьлки,така и едно болно негьрче и едно болно арабче не са две болни деца.
Дано се замислите.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 18:54 158
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#149] от "Зам. Директор":

"Мария, при "синия отбор" на хомеопатите съществува колективизация" - да, и много държат да победят! все едно това ще промени нещо.

Те не ми отговориха - за личния избор - е, и понастоящем никой не ти отнема правото да се откажеш от ваксини. Подписваш се, че отказваш, и това е - какъв е проблема?

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 18:55 159
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#145] от "blueballoon":

Никога не бих отговорила на човек , който използва думата "негирате". Завиждам ти на нервната система :):):)

_____

Hamster
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 18:56 160
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#110] от "lunatik":

"Какво значение има на коя страна е статистиката, ако точно ТВОЕТО дете развие множествена склероза след Енжерикс? "

Какво значение има колко рядко заболяване е полиото, ако точно ТВОЕТО неваксинирано дете осакатее от полио?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 18:57 161
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#154] от "Димитър":
Вижте,вече отговориха на вьпроса и понеже виждам,че колежката поне разбира от тези неща,макар и да е в опозиция уважавам доблестта й.

Този ваш коментар показва,че не можете да направите правилна преценка в проценти за шансовете защото от пьрвостепенно значение е да знаете резервоарьт.
"то огнище на вируса все някъде има, понеже вирусът не е изчезнал. Тъй като е достатъчно да има *някъде* огнище на вируса, то няма значение къде точно е то — заразата рано или късно ще се разпространи"

Резервоарьт е САМО човек! Вирусите не са по чиниите и по дьрветата.
Сега дали ще можете да си представите едно здраво,неваксинирано и изолирано общество,за което да дадете 100% шанс да бьде лишено от епидемия?

 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 18:59 162
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#155] от "Зам. Директор":

"имаш имунизация, имаш сигурен плавателен съд"

Първо - "ваксинация" не е равно на "имунизация".

Второ - един прост пример - едно време, когато е бил големият начален бум на СПИН общото разбиране е смятало, че това е болест разпространена САМО СРЕД хомосексуалистите.

Вие бихте ли искали ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране на всички хомосексуалисти срещу СПИН (ако предположим, че има ваксина) след като вие се чувствате сигурна в собствената си хетеросексуалност?
Не, нали.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 18:59 163
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#157] от "chris.1_":

"една круша и една ябьлка не са две ябьлки,така и едно болно негьрче и едно болно арабче не са две болни деца."

ХАХАХАХА, и кое сега не е дете - арабчето ли не е дете, или чернокожото не е дете? :)))

 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:06 164
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#159] от "John Galliano":

Благодаря ви за конструктивния урок по лексикология. След като сте толкова високопоставена "високоноска" би трябвало да знаете, че диалектите са богатството на един език. ;)
А ако не нося само маркови дрешки ще съберете ли "нервната система" да ми отговорите?
Баси колко мъка има по тоя свят...

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:07 165
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#157] от "chris.1_":

Няма откъде да дойде епидемия в изолирано и неконтактно общество, освен от животни (в почти редкия случай, в който животни са преносител на вирус). И от тук причината, поради която в нашето общество, в което не сме контактни с жълта треска, не се ваксинираме масово за нея. От друга страна - контактни сме с коклюш, морбили, туберкулоза и т.н. И се ваксинираме. Какъв е проблемът?

"И кое е пьрво кокошката или яйцето?
От кьде се е заразил пьрвият болен?
От себе си? "

Може би не правите разлика между "причина" и "резервоар". Резервоарът за болестта са болните (и преносителите), но причината за болестта е именно вирусната или бактериална (с уточнението, че повечето бактерии живеят свободно в природата) инфекция, а естествената еволюция на всеки биологичен вид и превръщането на непатогенни организми в условнопатогенни можете да си илюстрирате с E. coli O104:H4.

"Ето затова в подкрепа на хипотези и теории са нужни теории на вероятностите. "

Напълно съм съгласна, че са нужни.

"...едно болно негьрче и едно болно арабче не са две болни деца..."

Едно болно негърче, дошло в българска детска градина, може да стане 100 болни деца и възрастни. Оспорете.

"Дано се замислите."

И вие.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:08 166
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#158] от "Maria Ninova":

Проблемът е, че подписваш и държаваното изнудване детето ти да посещава ясли и детски градини.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:08 167
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#159] от "John Galliano":

Аз пък си мисля за горкия кекс, който изгорих тези дни заради този дебат.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 19:08 168
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#157] от "chris.1_":

:):):):):)
Реакцията ми на този твой пост беше равнозначна на стрелба във въздуха от мексиканска банда в уестърн филм. Този беше по-добър от поста със седмичната профилактиака с антибиотици!
Поздравления! Успя да надскочиш себеси!!!

_____

Hamster
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:10 169
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#166] от "medius":

Какво имате предвид? Откога детските градини и яслите са задължителни?

А според вас, ако неваксинирането ви срещу полио дете, не дай боже, се разболее от полио, кой трябва да плаща лечението му?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:10 170
- +Оценка
-3 +8

Да НЕ посещава разбира се.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 19:10 171
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#157] и [#161] от "chris.1_":

"В едно хипотетично здраво изолирано неваксинирано общество откьде ще дойде една епидемия?"

— В едно хипотетично здраво изолирано неваксинирано общество и магията е възможна, и Хари Потър лети на метлата си. Защо изобщо разводнявате дискусията с невъзможни неща?

"И кое е пьрво кокошката или яйцето?"

— Кокошката, разбира се, или по-точно организмът, от който тя е еволюирала. Впоследствие механизмът, по който въпросният организъм се е размножавал, е еволюирал до яйце.

"От кьде се е заразил пьрвият болен?"

— От първия вирус. Вирусите, както и самите хора, са еволюирали отнякъде. Нито някой е седнал да създаде първия човек, нито първия вирус.

"Резервоарьт е САМО човек! Вирусите не са по чиниите и по дьрветата."

— Вирусни преносители далеч не са само хората. Вируси има и по чиниите, и по дърветата, и във въздуха.

"Сега дали ще можете да си представите едно здраво,неваксинирано и изолирано общество,за което да дадете 100% шанс да бьде лишено от епидемия?"

— Представям си го. Давам му 100% шанс да остане здраво. Прав сте. Но такова общество може да съществува само в моите и вашите представи. Никога в реалността.

Губи ми се нишката...

Прочитане на целия коментар
на вашата логика. Какво общо има общество, което не може да съществува, с текущия дебат?

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:11 172
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#166] от "medius":

Държавата е отговорила на това със съдебно решение:

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d6397429a99ee2afc225661e00383a86/3e6803c916732b55c22577de002914c9?OpenDocument

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 19:12 173
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#164] от "medius":

И на к'ъв диалект е "негирате" бе чичо? На граовски?

И все пак си прав - много мъка има на тази земя :):):)

_____

Hamster
 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:14 174
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#169] от "7777":

А кой трябва да плаща лечението на милионите пушачи с болести ДИРЕКТНО свързани с техния "навик"? Не съм разбрал на някой да му е отказано лечение щото е пушач...

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 19:16 175
- +Оценка
-11 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 19:17 176
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#115] от "Димитър":

"И ако въпросните аргументи са с по-голяма тежест от вашите, може би трябва да преосмислите тезата си. Това е много трудно, за когото и да е. Но е и много ценно умение."

Нямам против аргументите на когото и да било, но обобщено те звучат така: "вие кои сте, че да решавате дали да подлагате детето си на риск?" или "нямате право на избор, защото ме застрашавате мен лично".

Недостатъците на здравната ни система всички ги знаем, известно ни е в каква степен се прилагат добрите медицински практики, които минимизират риска и колко вредни остатъци от социалистическото минало продължават да присъстват, застрашавайки здравето и живота на много хора. И понеже сте любител на статистиката, ще ви припомня резултатите от последното преброяване - отрицателния прираст не се дължи толкова на снижаване на раждаемостта, колкото на висока смъртност. Една от най-високите в ЕС.

Извинете ме за отклонението, но ако смятате, че няма нужда от промяна на имунизационните практики в тази държва, то няма как да уважа вашите аргументи предвид крайния резултат. 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:17 177
- +Оценка
-4 +7

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил medius Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 19:19 178
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#175] от "Зам. Директор":

За протокола - и аз не съм жена или "педал", но с изказването

"оставят педерастите да измират като мухи, което е правилната позиция." мисля, че разбрах колко е "демократично" виждането ти за живота.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 19:21 179
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#160] от "7777":

а, какво значение има колко (уж) "рядко" се проявяват негативните реакции от ваксините, ако точно на твоето се случи да вземе да поумре например от такава?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 19:21 180
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#174] от "medius":

Лечението го спонсорират самите производители и за това цигарите - заради малоумника Клинтън "Люински" скочиха и вече гонят 12 долара в САЩ и 7 паунда и отгоре (Марлбъро, Бенсън & Хъджиз, Дънхил, Честърфийлд) в Лондон.

Значи, самите фирми плащат жестоки данъци, а пушачите инвестират в своето здраве, като плащат по-горе написаните суми.

Така че, който живее в обществото не може да бъде НЕзависим от него. Така стои и въпросът с ваксинации и имунизации.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
12 юли 2011 19:22 181
- +Оценка
-7 +6

На доц. Генев ще му се изправят косите ако изчете безумните сини коментари. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:22 182
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#174] от "medius":

"Не съм разбрал на някой да му е отказано лечение щото е пушач..."

Може да ти бъде отказана трансплантация, защото си пушач.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 19:25 183
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#178] от "medius":

Камъните бяха хвърлени в градината на "синия отбор", но не си доловил алегорията в думите ми.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:25 184
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#174] от "medius":

Според мен, пушачите лично. Сега ми отговорете: ако неваксинираното ви срещу полио дете, осакатее от полио, ще поемете ли сам леченито му?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 19:26 185
- +Оценка
-5 +7

между другото, като гледам как се развиват нещата в тая дискусия в последните дни, забелязах, че тези, които са пряко заинтересовани от това да се даде свободен избор за ваксиниране, показаха че са повече, и като цяло си тръгнаха от дебата. останаха обаче няколко лица, които не са пряко заинтересовани, и които продължават с неистова злоба да пишат про-ваксинационни глупости.. а, може би пък са пряко заинтересовани? финансово например? твърде вероятно изглежда, иначе не виждам кой нормален човек ще продължава да седи толкова дни и нощи, без да има пряка изгода.. следвай парите...

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 19:27 186
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#184] от "7777":

а, ако вашето дете осакатее или дори умре от ваксина, кой ще поеме лечението му?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 19:28 187
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#182] от "blueballoon":

И задължително, ако имаш застраховка живот сумата може и да е двойно по-голяма от един не пушач.

Същото правило е желателно да се прилага и на някои места се прилага!
Ако си имунизиран плащаш по-малко, ако не си, тъй като си рисков контингент - двойно, защото ако се случи нещо, а е напълно възможно, онзи който ще изплаща парите иска да бъде сигурен, че ще дойдат отнякъде.

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 19:29 188
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#180] от "Зам. Директор":

9.90 е честъра в НХ , а в Мадрид е 3.75 и 80% са данъци. С какви данъци трябва да се облагат родителите на неваксинирани деца трябва да е следващият дебат на "Капитал"!

_____

Hamster
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:30 189
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#186] от "blah":

Ако детето ми осакатее или умре от ваксина, завеждам дело срещу поставилия ваксината. Ако успея да докажа, че не са преценили риска поради лекарска небрежност, плащат те. Ако няма лекарска небрежност, аз си поемам разноските по заведеното дело. Да ме поправи юрист, ако бъркам.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:31 190
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#186] от "blah":

След като ви отговорих, отговорете ми е вие: съгласни ли сте сам да поемете цялата финансова тежест, ако неваксинираното ви дете осакатее от болетс, срещу която вие лично сте решили да не го ваксинирате?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 19:31 191
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#186] от "blah":

Обратният сценарий е много по-вероятен.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:32 192
- +Оценка
-8 +6

Защо радетелите на индивидуалните права се смълчаха по въпроса за индивидуалната отговорност?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 19:33 193
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#185] от "blah":

Ти си тук от първият дебат , както и хомео-шамана. Фолоу дъ мъни :

http://www.youtube.com/watch?v=2AFc48YUeIU&feature=feedf

_____

Hamster
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 19:36 194
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#185] от "blah":

Всъщност, blah, в тази дискусия повечето "сини" са едни и същи лица, които силно вярват в конспиративни теории и упорито отказват да приемат логични аргументи, доводи или факти, които не са в подкрепа на често безумните им убеждения.

За мое успокоение въпросните "сини" не са повече, тъкмо обратното. Много по-малко са, иначе досега в България да са плъзнали всякакви ужасни епидемии. Сините са, да кажем, 200 човека в държавата, но обикалят навсякъде и търсят всякакви начини да се изявят. Затова изглеждат повече :) За щастие не са.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:38 195
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#193] от "John Galliano":

Ти виж тука геоложката: http://www.youtube.com/watch?v=VJbc9Xw3yHc

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 19:40 196
- +Оценка
-9 +7

До коментар [#166] от "medius":

"Проблемът е, че подписваш и държаваното изнудване детето ти да не* посещава ясли и детски градини."

*коригирах го вместо Вас, защото явно това имате предвид

И можете ли да ми дадете пример за детска градина или училище, което е отказало да запише дете без ваксинации? Има ли някой тук, който се е подписал, че не иска да се ваксинира, платил си е глобата, и са му отказали записване в училище?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 19:42 197
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#163] от "Maria Ninova":
Госпожице Нинова,това го заяви Зам.Директорьт,не аз.

До коментар [#165] от "blueballoon":
Не е нужно АЗ да оспорвам чуждо твьрдение.Вие като негов откривател сте дльжна пьрво да го докажете.
Примерьт с Е.Коли е неадекватен.В момента се занимавам с това.Няма нищо общо с вирусите.

До коментар [#171] от "Димитър":
"Вирусни преносители далеч не са само хората. Вируси има и по чиниите, и по дърветата, и във въздуха."
Ето заради тази грешна представа ви се губи нишката на логиката ми.
Вирусоносители са САМО хората.
Това означава,че тези частици,наречени вируси са част от нашия организьм и предаването им става само от човек на човек.
На мен би ми било интересно да се замислиш как точно един организьм се разболява от само себе си без да има епидемия наблизо.


 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 19:42 198
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#194] от "Димитър":

така си мислиш само

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:43 199
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#196] от "Maria Ninova":

ПО-горе някой даде линк към съдебно решение относно такъв отказ. Съдебното решение, което оправдава правото на градината да не приеме неваксинираното дете, подлежи на обжалване. Не разбрах от линка дали е обжалвано вече.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 19:44 200
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#181] от "vierko":

"На доц. Генев ще му се изправят косите ако изчете безумните сини коментари. :-) "

и особено коментара на самия д-р Стойчев, според който "колегите от фармакологията не са запознати с много неща" :-)

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:45 201
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#198] от "blah":

Защо не ми отговаряш на въпорс 190, радетелю за индивидуални права? Освен личен избор, готов ли си да поемеш лична отговорност, ако става дума за скъпо и пордължително лечение?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 19:46 202
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#197] от "chris.1_":

"Вирусоносители са САМО хората."

:)))))))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 19:50 203
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#176] от "generation":

generation, продължавайки вашата мисъл и допълвайки я с моето виждане за нещата:

От промени и подобрения здравеопазването има голяма нужда, наистина. За това спор не може да има и ви подкрепям с две ръце. Но сигурна ли сте, че убеждението на една майка е по-безопасно за нейното дете от компетентното мнение на съответния педиатър? Всъщност не е ли това основният въпрос, над който дебатирате?

А относно отрицателния прираст — можете ли да ми посочите откъде са тези данни? Аз си мисля, че е точно на ниската раждаемост. Една популация винаги ще има отрицателен естествен прираст, ако раждаемостта й е под средно две деца на семейство, а при нас е точно така. Ако не се лъжа, последните данни са за около 1.5 деца на семейство. Тоест, отрицателният прираст определено се дължи на ниската раждаемост.

Отделно нацията застарява, пак следствие на ниската раждаемост, която е продължила в последните 20-ина, ако не и повече, години. Това пък води и до повишаване на процентила смъртност, но това няма директна връзка с прираста.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 19:51 204
- +Оценка
-2 +9

До коментар [#169] от "7777":

Ако вашето ваксинирано срещу коклюш дете се разболее от коклюш, кой плаща за лечението? Питам, защото в градините често се случва да се разболяват големи групи ваксинирани деца.

 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 19:52 205
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#198] от "blah":

Ти така мислиш само за това, че "сините" са повече :)

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 19:53 206
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#197] от "chris.1_":

"Примерьт с Е.Коли е неадекватен.В момента се занимавам с това.Няма нищо общо с вирусите"

Браво!
Има разлика межди вирус и бактерия. До тук добре , открила си една истина. Утре да споделиш приликите и разликите межу автокран и хвърчило :):):)

_____

Hamster
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:54 207
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#204] от "generation":

Ако ваксината не е подействала, а съм ваксинирала детето си, както изисква закона, според мен здравната каса трябва да поеме лечението.

Вие бихте ли поели лично скъпо лечение на детето ви за заболеване, срещу което съзнателно не сте го ваксинирали?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
12 юли 2011 19:54 208
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#200] от "Maria Ninova":

Класика в България е да разбираш от всичко и най-вече от медицина. Ако си хомеопат обаче, добиваш познания и за цялата вселена.

Винаги съм искал да бъда хомеопат! :-) В краен случай бих се задоволил и да бъда Бойко Борисов. Ама в много краен случай. :-P

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:55 209
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#204] от "generation":

Сериозно ли има документирани случаи на масово заболяване от коклюш на ваксинирани срешу коклюш деца? Кога и къде?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 19:57 210
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#204] от "generation":

Дженерейшън, защо и вие, и медиус, и бла, го заусуквахте толкова, когато опряхме до личната отговорност? Личен избор означава лична отговорност? Защо само са избора имате ясна позиция? Дайте и ясната си позиция по въпроса за личната отговорност.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Димитър Рейтинг: 782 "Не"
12 юли 2011 20:03 211
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#197] от "chris.1_":

"Вирусоносители са САМО хората. Това означава,че тези частици,наречени вируси (...)"

— Тези вируси-частици, като всички останали частици, могат да бъдат пренесени физически по доста начини. Хората са преносители, да. Вируси, обаче, могат да се въртят и във въздуха, разбира се. Не е ли така? Вируси могат да се пренасят от птици, насекоми (напр. комари) и какво ли още не. Не е ли така? Един вирус може да е хибернирал някъде и само да чака да попадне по някакъв начин в жив организъм, където да се закачи и да започне да се репродуцира поради липсата на адекватен механизъм, който да го спре. Не е ли така?

"Това означава,че тези частици,наречени вируси са част от нашия организьм и предаването им става само от човек на човек."

— Това не е вярно, зарази не се предават само от човек на човек.

"На мен би ми било интересно да се замислиш как точно един организьм се разболява от само себе си без да има епидемия наблизо."

— Епидемия е зараза с масови мащаби. Един човек може да се зарази и без да има епидемия, разбира се.

Да си представим следната ситуация — приятелят ти Иван отива на екскурзия в Уганда. Там обикаля доста места, среща се с доста хора, накичва се с доста "вируси-частици". Връща се в България, виждате се на кафе, той ви предава своите...

Прочитане на целия коментар
преживявания и своите вируси. И — хоп — chris.1_ е вече болен, понеже не обича ваксините. Ако chris.1_ не е късметлия, може и да е болен от нещо много, много гадно. Ако сънародниците му не са късметлии, chris.1_ и приятеля му могат да предизвикат и епидемия. Не е ли така?

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:07 212
- +Оценка
-5 +7

Ето и един цитат (кратичък , за да не се преуморяваме) от любимата на специалистите по всичко уикипедия : "Because there is no long term carrier state for poliovirus in immunocompetent individuals, polioviruses have no non-primate reservoir in nature, and survival of the virus in the environment for an extended period of time appears to be remote. Therefore, interruption of person to person transmission of the virus by vaccination is the critical step in global polio eradication. The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."
"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."
The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 20:09 213
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#194] от "Димитър":

Много точно!!! Те са като онези в Ню Йорк, Лондон или Страсбург, които по цял ден се мотаят като разплетени дамаджани по улиците и викат "Хари-Кришна-Кришна-Криша, Хари-Рама-Рама-...Драма" и казват, че това се божествени вибрации, с които те спасявта света от болести и войни.

Значи, полудяването може да има различни форми, но в случая не считам опонентите за луди, а леко изместени от центъра на нормалното общество.

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:09 214
- +Оценка
-5 +6

"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world,
and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."
"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

_____

Hamster
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 20:10 215
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#212] от "John Galliano":

А в същото време така хубаво пропуснаха казуса с Нигерия и как изглежда на практика спирането на ваксинация. Ще пейстна от миналия етап, надявам се някой да обърне внимание:

"Although this vaccine has been used in every other country in the world including other Muslim states, some religious leaders in the north found reason in August 2003 to advise their followers not to have their children vaccinated with OPV. Subsequent to this boycott, which the Kano governor had endorsed for a year and then ended in July 2004, cases of polio occurred in African nations previously free of the virus, and the DNA finger-print of the virus indicated it had come from Nigeria. In other words, Nigeria became a net exporter of polio virus to its African neighbours and beyond. Now the disease has spread to a dozen formerly polio-free countries, including Sudan and Indonesia. We show that, while the outward manifestations of the northern Nigerian intransigence were that of distrust of vaccine, the underlying problem was actually part of a longstanding dispute about political and religious power vis a vis Abuja. It is unlikely that polio transmission will be interrupted by 2005 if this dispute is allowed to run its course."

"WPV Incidence

During 2002--2004, the number of confirmed WPV cases in Nigeria increased from 202 (2002) to 355...

Прочитане на целия коментар
(2003) to 782 (2004) (600 WPV type 1 [WPV1], 182 WPV type 3 [WPV3]) (Table, Figure). In 2004, a total of 30 states (81%) and 245 LGAs (32%) reported at least one WPV case, representing a wider area of circulation than in 2002, when 15 states (41%) and 111 LGAs (14%) reported WPV, and in 2003, when 30 states (81%) and 180 LGAs (23%) reported. As of August 26, a total of 377 cases (207 WPV1, 170 WPV3) had been confirmed in 2005 from 19 states (51%) and 135 LGAs (17%), compared with 574 cases (451 WPV1, 123 WPV3) during the same period in 2004.

Of the 782 WPV cases with onset in 2004, a total of 184 (24%) were in Kano (143 WPV1, 41 WPV3), and 532 (68%) were in the other 12 states where polio is endemic (401 WPV1, 131 WPV3). The 2004 WPV1 outbreak peaked in May, whereas outbreaks in previous years peaked in July. The decline in incidence was less steep in the Northwest and Northeast zones, where WPV3 increased in circulation. Of the 782 cases, 717 (92%) occurred in children aged <3 years; 78% of all 782 children were either never or incompletely vaccinated.

In both 2003 and 2004, a total of 32 WPV1 and six WPV3 genetic clusters (of only one genotype each) were observed in circulation.**** In 2005 to date, 14 WPV1 and five WPV3 genetic clusters have been observed in Nigeria, with genetic analyses pending for many isolates."

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:12 216
- +Оценка
-5 +6

http://www.who.int/buruli/en/

"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

_____

Hamster
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 20:13 217
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#203] от "Димитър":

"Но сигурна ли сте, че убеждението на една майка е по-безопасно за нейното дете от компетентното мнение на съответния педиатър? Всъщност не е ли това основният въпрос, над който дебатирате?"

Ако се даде шанс на педиатрите да правят оценка на риска, смятам че драстично ще намалеят случаите на странични реакции от ваксинация или поне най-тежките. Те също са ощетени от системата, защото нямат това право - ваксинират всяко дете, което се води "клинично здраво", защото закона е такъв. Негативните ефекти рефлектират върху тях, което довежда до спад в доверието и дори обвинения в некомпетентност. Едва ли са много щастливи от липсата на възможност да решават за пациентите си, като в същото време носят отговорност за тях. Предполагам четохте в предните части на дебата за лекар, който отказва да поеме риска за дете с проявена вече реакция след ваксина и го праща на комисия. Там не отчитат аргументите на лекаря и настояват детето да продължи да се имунизира. Ако това е вашето дете, вие как бихте реагирал?

Относно отрицателния прираст, беше публикувано в пресата след последното преброяване. Идея нямам какво са ползвали като данни, за да достигнат до това обобщение. Можете да потърсите из медийните публикации в този период.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 20:18 218
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#217] от "generation":

Съгласна съм с това, което пишете за оценката на риска. Ако не сте си ваксинирали детето срещу полио, въпреки че не е имало показания за риск, и то се разболее от полио, кой според вас трябва да плати за лечението му?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 20:19 219
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#207] от "7777":

Да.
До коментар [#209] от "7777":

Пуснаха доклад в предишните етапи на дискусията. Потърсете го. Според него заболеваемостта на деца със завършена имунизационна схема (всички реваксинации по календар) е доста сериозна и буквално плашеща. Мен ме замисля за ефективността на тази ваксина. А вас?

До коментар [#210] от "7777":

Какво за личната отговорност? Та тя и сега е само на родителите. Кой носи отговорност за пострадалите от ваксини деца, държавата ли?

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:21 220
- +Оценка
-5 +5

Ако някой се чуди защо пускам линк за язвата на Бурули - ще обясня. Защото до сега си мислехме , че тя си е африканска болест и ... ами те да си страдат и без това не ни пука за тях (това е сарказъм , не е мое мнение).
Само , че сега си я имаме и в Европа , "а после и в други страни".
Защо това е така? Ами защото хората ПЪТУВАТ! Крис едно може и да не ходи никъде , но хора от някъде идват в хабитата на Крис едно и е време Крис едно да разбере , че вече никой не е изолиран от света.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 20:21 221
- +Оценка
-8 +3

До коментар [#188] от "John Galliano":

Хей Майк, (баш английски сланг!))))))
Много ценна идея. Да се надявам, че вестникът е готов да я приеме, дори и под друга формулировка. 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 20:23 222
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#218] от "7777":

Този въпрос ми го задаохте за коклюша, има ли смисъл за всяко заболяване поотделно или има причина?

А кой ще поеме отговорност, ако след полио ваксина детето се разболее от полиомиелит и получи усложнения? Или която и да е друга болест.. Държавата заплаща ли обезщетения, след като ваксините са задължителни?

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:23 223
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#218] от "7777":

"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 20:28 224
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#220] от "John Galliano":

Да не се зсегнеш нещо относно "Майк", защото в САЩ е "Ман" и за това вложих малка шега бритиш инглиш - америкън инглиш.

Та по въпроса. Спомням си като ги удари свинския грип в Мехико, щяха да счупят вратите на САЩ да се преселват, бягайки от болестта. Всички, които имаха пострадали от тази болест и видяха тяхното състояние търчаха като луди към болниците, за да се имунизират. Не ми се търси из нета в момента, за да го доказвам. Достатъчно го показваха по NY1, CNN, Fox и прочее.

Така ще бягат и неимунизираните, когато децата им лепнат някоя болест за това, че родителите са били достатъчно умни, зрели и трезви, за да изложат децата си на риск.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 20:29 225
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#222] от "generation":

Всички тук сме съгласни, че регламентирането на ваксинацията може да бъде по-добро. Държавата би трябвало да поеме разходите по лечението на усложнения, предизвикани от задължителни ваксини. Това трябваше да каже Ризова: поема ли или не поема държавата такова лечение.

Иначе благодаря за отговора. Съгласна съм ваксинирането да стане по желание при ясна статистическа оценка за риска ваксинираните да се заразят от неваксинираните и ако законът изрично предвижда родители, които по собствено желание не са си ваксинирали децата, без наличие на риск от ваксината, изцяло да поемат финансова отговорност за лечението на тези деца, ако се разболеят от съответното заболяване.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:29 226
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#222] от "generation":

Полио ваксината е срещу полиомиелит.
Тя е като боя , "тя изгражда , тя не е да разгражда" ако мога да си позволя да цитирам класика.

_____

Hamster
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 20:29 227
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#220] от "John Galliano":

Не се чудя, тролове има навсякъде. :)) 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:31 228
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#224] от "Зам. Директор":

Хехе и аз се препитавам от фармафията в Довър НХ , не бери грижа:):):)

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 20:31 229
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#223] от "John Galliano":

350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007
= = = = = = = = = = = = = = = =
Когато фактите са на лице и Боговете мълчат.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 Неутрална
12 юли 2011 20:32 230
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#225] от "7777":

Пребройте майките сред червената агитка. Май вие сте единствената, която базира позицията си на грижи за живота и здравето на собствените си деца. Благодаря за разбирането.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 20:33 231
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#229] от "Зам. Директор":

И ти ли не разбра, че това било от хигиената. :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 20:36 232
- +Оценка
-8 +4

Важно уточнение.

Всички мои мнения, дори и с черна лента, да се приемат като "червени".

От любов към червения цвят, тъй като съм "Скорпион". :) :) :)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 20:40 233
- +Оценка
-8 +2

До коментар [#231] от "blueballoon":

Не ми се ще да приказвам много за туй-онуй, ама айде от мен да мине.

Рядко, ама МНОГО рядко ще видиш ХАМЕРИКАНЕЦ в Манхатън от тези, които са с врътовръзките по високите етажи, да си мият ръцете след ползване на тоалетната.

Ако от тоалетната се хващат бактерии, то враговете на комунизма, отдавна да са хвърлили топа.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 20:42 234
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#160] от "7777":"Какво значение има колко рядко заболяване е полиото, ако точно ТВОЕТО неваксинирано дете осакатее от полио?"

Къде прочете, че взимам решения според каквото показва статистиката?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 20:46 235
- +Оценка
-1 +6

До коментар [#209] от "7777":
"Сериозно ли има документирани случаи на масово заболяване от коклюш на ваксинирани срешу коклюш деца? Кога и къде?"

Ето го доклада: http://vaksinite.eratrio.com/222-1283417028-4d34091e69e868074cbb2af4ec5b5231.pdf

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 20:50 236
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#234] от "lunatik":

"The two vaccines have eliminated polio from most countries in the world, and reduced the worldwide incidence from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,652 cases in 2007."

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 20:50 237
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#230] от "generation":

Ние мислихме за нашите деца навремето, защото те вече порастнаха и са живи и здрави, но и четем сериозни вестници и гледаме сериозни предавания по сериозни ТВ канали и сме наясно, че не сме сбъркали.

На младите родители ще пожелая да не се подават на чувствата си и ако не вярват, че Бин Ладин е мъртъв, или че на Луната не са стъпвали хора, или че сградите на WTC са съборени не от терористи от самите строители, или че..., да не прехвърлят тези събития върху безотговорното си отношение към собствените си деца, които са бъдещето на планетата.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 20:57 238
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#235] от "generation":

Става въпрос за коклюшовата инфекция в България, а не в целия останал свят, доколкото разбрах от прочитане на публикацията на старши научен сътрудник първа степен д-р Владимирова.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 21:02 239
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#238] от "Зам. Директор":

Ахам, точно коклюшОВАТА обсъждахме :)))))) - в нашите детски градини. Та какво за "целия останал свят"?

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 21:03 240
- +Оценка
-7 +4

"старши научен сътрудник първа степен" идва да каже , че жената е вече на възраст , че учила и градила кариера по тошово време , което от своя страна навежда на мисълта , че методологията не е като да кажем съвременна , пък и знаем кои и как получаваха степени тогава , и за какво. Майка ми , омъжена за враг на народа не получи.
Препочитам да вярвам на идеологическият враг - империализма от англо-саксонски тип.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 21:03 241
- +Оценка
-7 +4

"старши научен сътрудник първа степен" идва да каже , че жената е вече на възраст , че учила и градила кариера по тошово време , което от своя страна навежда на мисълта , че методологията не е като да кажем съвременна , пък и знаем кои и как получаваха степени тогава , и за какво. Майка ми , омъжена за враг на народа не получи.
Препочитам да вярвам на идеологическият враг - империализма от англо-саксонски тип.

_____

Hamster
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 21:05 242
- +Оценка
-2 +8

До коментар [#241] от "John Galliano":

:)))))))))))
Достоен аргумент за оборване на статистически данни. :))

 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
12 юли 2011 21:10 243
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#242] от "generation":

"Данните са манипулирани от фармафията , фолоу дъ мъни" е основният ви аргумент , така че идвайки от теб , се усеща голяма доза ирония.

_____

Hamster
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 21:13 244
- +Оценка
-8 +2

До коментар [#239] от "generation":
"......Та какво за "целия останал свят"?"
=============================
Че си падам малко космополит и съм лишен от чувството егоцентризъм и не считам, че написаното е валидно за другите държави, а конкретно за БЪЛГАРИЯ.

 
Преглед на профил eldred Рейтинг: 506 "Не"
12 юли 2011 21:15 245
- +Оценка
-4 +10

"мамешките" форуми, които могат да предизвикат тежко психическо разстройство у всяка млада жена, особено скоро родила" - изключително точно изказване

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 21:15 246
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#239] от "generation":

Докладът си е чудесен. Аз бих се поинтересувала повече от конкретни цифри и разпределение. Тоест - кое е огнището на инфекцията при всяка епидемия, как се е разпространило. Какъв е броят на неваксинираните заразени и какъв процентен дял представляват от всички неваксинирани. Същото важи и за ваксинираните - какъв е броят им и какъв процентен дял са от всички ваксинирани. Така може да се добие по-ясна представа за разпределението на инфекцията. Не виждам защо сте си харесали изречението с това какъв процент са ваксинирани, пропускайки много други - и наистина ли нямате нужда от повече информация, за да си изясните картината? Това изречение доказателство за какво е - че ваксините не работят "хич, въобще, изобщо"?

Също така защо никой от вас по никакъв начин не адресира факта, че според статистиката в същия този доклад имунизационното покритие е паднало към 2008/2009-та година в сравнение с предни години? Интересно ще е да видим как корелира този спад към покачването на заболеваемостта. Жената също така е адресирала промяната в използваната ваксина, но не виждам каква е промяната в заболеваемостта спрямо тази промяна, тъй като статистиката е обща - между 2006 и 2009.

Човек трябва да може да прилага критичен поглед над всичко, не само над това, което му изнася.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 21:19 247
- +Оценка
-11 +4

До коментар [#241] от "John Galliano":

Не само ти му вярваш, но и всички, които са стъпили върху неговата територия, като не пропускаме и ония, очакващи с нетърпения неговия край, само че докато го чакат, може и да го пропуснат - поне в този живот.
Гневно:
За съжаление дядо ми Никола Петков беше убит от дядовците и прадядовците на онези в България, които продължават да очакват сриването на гнилия строй и пришествието на "бленувания".

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 21:29 248
- +Оценка
-12 +3

Да ви кажа още веднъж (офтопик), че наблюдавам МНОГО внимателно гласуването и ще попитам един щекотлив въпрос присъстващата аудитория под тази тема: Допускате ли, че има хора, които НЕ участват в анкетата (дебата), но само минават като попътен вятър, гласуват и изчезват някъде, защото ако има, в което се съмнявам, дори и да са 2-3 човека, как така без да се наливат коментатори от синята агитка, процентите се смениха така драстично?!

Да не би да имат Божествен произход или хакери да са ударили форума?!

Само питам.

С уважение,

Другаря Зам. Директор

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 21:36 249
- +Оценка
-5 +5

Правя уточнение, защото при препрочитането видях, че не съм се изразила правилно: "Също така защо никой от вас по никакъв начин не адресира факта, че според статистиката в същия този доклад имунизационното покритие е паднало към 2008/2009-та година в сравнение с предни години?"

Също така защо никой от вас по никакъв начин не адресира факта, че според статистиката в същия този доклад имунизационното покритие е паднало незначително към 2008/2009-та година в сравнение с предни години, а бустерната доза е въведена към 2007 - въпросът е това как се е отразило на заболеваемостта, при положение, че единствената статистика, предложена за нея, е сборна сумарна статистика от 2006 до 2009. Изобщо, какви изводи човек може да направи реално за заболеваемостта в България на базата на тази статистика? Никакви, защото това не е рапорт за заболеваемостта, а рапорт за мерките (ваксинационни), които могат да се вземат и са взети за ограничаване на тази заболеваемост --- и чиито резултати не са коментирани никъде, защото все още няма данни.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 21:36 250
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#246] от "blueballoon":

Мисля, че няма нужда да ни "превеждате", всеки сам може да прочете. А и да бяхте го прочела по-подробно, преди да коментирате. Написано е в прав текст:

"Въпреки високото имунизационно покритие през последното десетилетие се наблюдава подем в заболеваемостта от коклюш, а показателите за годишната заболеваемост се доближават до стойностите регистрирани през 80-те години на миналия век.
............................

Данните относно имунизационния статус на случаите на коклюш показват, че ок. 50% от всички съобщения случаи през последните 2 години са при имунизирани с 3 и повече дози ДТК.

Имунизационният стаус на съобщените между 2006 и 2009 г.случаи показва, че 30% от заболелите под едногодишна възраст и 72% от всички случаи над 1 г. са ваксинирани и са със завършена имунизационна схема, т.е. получили са 3 дози ДТК ваксина." 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 21:39 251
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#248] от "Зам. Директор":

Пребройте колко пишете в дебата вижте колко са гласували с "не", и сам ще си отговорите на въпроса. Вярвам че можете.:))

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 21:39 252
- +Оценка
-8 +4

Да се надявам, че не ви дотягам, но поразпитах тук-там лекари и друг медицински персонал в някои западни държви, в които ми се налажи да прехвърчавам през последните седмици, фамилиарни с пораженията от не- и имунизирани деца и възрастни и виждали не веднъж клиничните картини на същите.

НЕ срещнах вещо медицинско лице или метач в болница, които да са срещу имунизациите - ЗАЩО?!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 "Да"
12 юли 2011 21:40 253
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#248] от "Зам. Директор":

"...така без да се наливат коментатори от синята агитка, процентите се смениха така драстично?!
Да не би да имат Божествен произход или хакери да са ударили форума?!"

Твърде много конспирални сайтове четете.
Хората се омерзиха от подхода ви към дебатите и си дават гласа, след което избират по-приятна компания от вашата - имам предвид цялата ви самопожертвувателна агитка.
Подкрепящите правото на избор в България са повече, отколкото може да си представите.
С безчестните си номера вие ги умножавате, в което има доста здрава логика.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 21:42 254
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#251] от "generation":

Най-вероятно ще се наложи да използвам програмата "Майкрософт Ексел", за да ви направя и някоя графика?!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
12 юли 2011 21:46 255
- +Оценка
-7 +9

Каква въпиющо невежество струи от бг- мамешките коментари, Босгоди Може Гой! А аз грешния, крепях съмнения за верноста на теорията на Опарин, че живота може да се самозаражда в първичен бульон, Естественият Отбор да ме прости! Ми бг-мамите са живото доказателство за правотата на Опарин, да се свети Името му!
Амин!

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 21:48 256
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#250] от "generation":

Точно тези изречения коментирам. Дамата е споделила факт и не го е тълкувала. Вашето тълкуване е на базата на презумпцията, че ваксините не работят и това е причината. Но прекрасно знаете колко фактори участват тук и какво огромно значение имат тези 70% неваксинирани под 1 г. и 28% неваксинирани над 1 г. от всички болни за генезата и разпространението на епидемиите. Ако си илюстрирате с цифри бройката ваксинирани спрямо бройката неваксинирани в този процент и спрямо ВСИЧКИ ваксинирани и неваксинирани в страната, предполагам и сама можете да разберете какъв огромен множител на риска е липсата на ваксинация.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 21:50 257
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#253] от "homeohelp":

"Твърде много конспирални сайтове четете.
Хората се омерзиха от подхода ви към дебатите и си дават гласа, след което избират по-приятна компания от вашата - имам предвид цялата ви самопожертвувателна агитка."

Разбира се, че трябва да има опозиция. Ако всички са ЗА или всички са "ПРОТИВ", не ви ли замирисва на партийно събрание или конгрес на БКП или КПСС?! Тогава няма да има кьорава дискусия, а монолог по вертикала.
В спора се ражда истината. Доказана от практиката правило.

Що се касае до конспирациите, когато съм уморен от сериозни неща се обръщам и към тях, за да се забавлявам и развличам, което съвсем не означава, че им вярвам или се осланям на тях, като източник на "информация".

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 21:55 258
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#189] от "7777":

Мила, сега виждам този ти пост. Обади се на Зоя Трифинова, която основа "Център за надежда" с идеята да подпомага увредени деца, след като нейното собствено се инвалидизира от имунизация. Тя може лично да ти разкаже как държавата се "грижи" за нейното трайно увредено дете и другите като него. Също за делата, които е водила, и от които не е получила нищо, освен унижение...

Не си пожелавай да ти се налага да доказваш кой е виновен. А целта на този дебат и на зявките за промяна в имунизационните практики са именно за да не се налага на никой да стига до там. Защото отношението на държавата е като на мащеха, а не майка.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 21:58 259
- +Оценка
-5 +6

Ще дойде ден, скъпи "червени" приятели и
вие ще си дадете сметка за точния смисъл на думите дом, семейство, майка, баща, дете; болест, здраве, излекуване...
Този ден идва за всички.

От сърце ви желая в този ден да сте "тук и сега"!

Защото много често този ден идва само веднъж...

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 22:02 260
- +Оценка
-5 +2

До коментар [#234] от "lunatik":

Отдавна ми е ясно, че не взимаш решения на базата на статистиката. Но ако все пак детето ти се разболее от болест, срещу която си отказала ваксиниране, ще поемеш ли пълна финансова отговорност за лечението му?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 22:05 261
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#256] от "blueballoon":

В доклада има статистически данни, а вие какво очаквахте? Не си позволих да коментирам и не виждам смисъл - фактите говорят сами за себе си. Друг е въпроса до какъв извод за ефективността на ваксината всеки, който ги е прочел. :)))

Вие очевидно не знаете на каква възраст се поставя първото ДТК и колко игли има до 1г възраст. :))) Това май само майките ги вълнува. Нима очаквахте повече от 30% да са със завършена схема, защото това пише? А защо ли пък 72% от всички случаи са със завършена имунизационна схема?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 22:06 262
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#258] от "generation":

Мила, напълно подкрепям Зоя Трифонова да си търси правата. Ако детето й е жертва на лекарска небрежност--непреценен, но предвидим риск, предвид състоянието му, когато е било ваксинирано, ваксина с изтекъл срок и т.н.--лекарят трябва да поеме пълна отговорност. Но според мен абсолютно всички трябва да поемат отговорност за действията си: и лекарите, които проявяват небрежност, и родителите, които без никакво медицинско основание отказват децата им да бъдат ваксинирани.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
12 юли 2011 22:07 263
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#235] от "generation":

Ох, пак ли цитирате доклада, в който не бяхте схванали процентите. Хубаво че го цитирате, защото той подкрепя ефективността на масовата имунизация, а не обратното.

Да вземем конкретна възрастова група: 4 на 100 000 във възрастта 10-14 години са се разболели; около 50% от всички съобщени случаи са били при имунизирани. 50% от 4, госпожо, е 2, а 2 на 100 000 прави 0.002%. Значи, ако приемем, че приблизително всички са имунизирани както е по закон, на 0.002% от децата ваксината не е подействала. Е на това ли викате ниска ефективност на ваксината?

Преди въвеждането на ваксините, пише, че 150-300 души на 100 000 са се разболявали, което е доста повече от 4 на 100 000. Сравнете числата 4 и 150.

И преди да кажете, че това е чисто съвпадение, помислете за другите случаи на въвеждане на ваксини и намаляване на заболеваемостта, както и изследванията, които ясно показват причинно-следствената връзка между ваксините и имунитета. Разбрахме, че не вярвате да има такава връзка, но фактите не са въпрос на вяра и лично мнение, болестите и смъртта също.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 22:18 264
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#263] от "Maria Ninova":

Госпожице, няма нужда от никакви общи приказки и локуми за васкините по принцип. Имате пред себе си доклад за коклюша с точни данни, но изглежда ви е проблем четенето с разбиране, след като интерпретациите ви нямат нищо общо с доклада :))). Върнете се и прочетете статистиката, тя говори много. И разгледайте подробно имунизационния календар, защото явно ви липсват съществени подробности.

В спор с вас няма нужда да влизам. :))
Препоръчвам на майките да си го прочетат сами, а не да разчитат на "специалисти" като г-цата да им разказва какво пише вътре и как да го тълкуват.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 22:19 265
- +Оценка
-11 +3

Сега аз да ви подкарам по бабешки или бебешки и върна в първи клас, за да си скъкате дипломите за средни, полу-висши и висши образования!!!

Синя агитка: "Комунистическа" агитка:
Chris.1 Зам. Директор
generation bluebaloon
lunatik coroviev
specialist eldred
absurdistan John Galliano
Emilia07 7777
damegeman Димитър
pavka14 Maria Nikolova
medius vierko
blah NPain
id.1 ralicakub
Кирил Тодоров
peho


Заб. Не броя Люба Йорданова, тъй като тя е неутрална!!!

А моето име е на първо место, защото много обичам личното местоимение, първо лице, единстено число, което на английски се пише с много главна буква.

Имате думата за поправки.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:20 266
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#260] от "7777":"Отдавна ми е ясно, че не взимаш решения на базата на статистиката. Но ако все пак детето ти се разболее от болест, срещу която си отказала ваксиниране, ще поемеш ли пълна финансова отговорност за лечението му?"

Цитирам се от предишния етап и спирам да отговарям на този толкова важен за червената агитка въпрос, щото ми писна от нечетене и тъпи въпроси.

"До коментар [#1343] от "VеnRus 2008":"Ако поради Вашата немарливост и твърдоглавие детето Ви умре или остане инвалид, защото сте отказали да му сложите съответните ваксини, то Вие би трябвало да бъдете съден. А, и да си заплатите за лечението и медицинските грижи, дори и да имате здравна застраховка."

Твърдиш, че имунизираните деца не се разболяват от съответните болести? Как точно ще докажеш, че детето ми нямаше да се разболее и да умре, дори и ваксинирано?
С чий пари се купуват "безплатните" задължителни ваксини? С чий пари се лекуват пострадалите от странични реакции? С чий пари се лекуват болните ваксинирани, при които ваксината не е подействала? Моля, ако ще се ползват моите (като данъкоплатец) пари за тези дейности, да не ми се обяснява какво трябва да заплатя, ако неимунизираното ми дете се разболее.

До коментар [#1317] от "Maria...

Прочитане на целия коментар
Ninova":"Хубаво, значи сте съгласни, че родителите трябва да поемат наказателна отговорност ако детето се разболее след като те не са го ваксинирали. Следващ въпрос - ако семейството не може да поеме разходите по лечението, какво правим?"

И за теб се отнася горното, няма да повтарям."

(мой пост 1348)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 22:26 267
- +Оценка
-10 +5

Сега аз да ви подкарам по бабешки или бебешки и върна в първи клас, за да си скъкате дипломите за средни, полу-висши и висши образования!!!

"Синята" лагуна

Chris.1
generation
lunatik
specialist
absurdistan
Emilia07
damegeman
pavka14
medius
blah
id.1


"Комунистическа" агитка:

Зам. Директор
Bluebaloon
Coroviev
Eldred
John Galliano
7777
Димитър
Maria Nikolova
Vierko
NPain
Ralicakub
Кирил Тодоров
Peho


Заб. Не броя Люба Йорданова, тъй като тя е неутрална!!!

А моето име е на първо место, защото много обичам личното местоимение, първо лице, единстено число, което на английски се пише с много главна буква.

Имате думата за поправки.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 22:30 268
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#253] от "homeohelp":

"С безчестните си номера" - понеже не отрекохте, че сте д-р Стойчев, приемам, че сте.

Като заговорихте за честност, д-р Стойчев, честно ли е някой да обвинява друг (в случая фармацията) че манипулира хората с цел печалбарство, когато същевременно самият той манипулира хората (че имало полза от хомеопатията) и си изкарва хляба от хомеопатия.

А честно е да се печели от даване на напразни надежди и продаване на доказано неработещи терапии на жени с рак на гърдата:

"че хомеопатичните лекарства имат ефекти, сходни с тези на химиотерапията върху раковите клетки при рак на млечната жлеза, но без да засягат нормалните клетки. "
http://homeohelp.eu/homeopatiya-za-vsichki/dajdzhest/337-rak-na-gardata-homeopatichnite-lekarstva-sa-efektivni-i-netoksichni.html

 
Преглед на профил kazakowa Рейтинг: 395 "Да"
12 юли 2011 22:30 269
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#119] от "Зам. Директор":

"В много случаи на лице е автосугестията или аблационната самохипноза.

Те също помагат, но временно."

Да приемем,че точно това се е случило и с моето дете/макар че в отчаянието си тогава буквално реших да пробвам с хомеопатията,до него момент бяхме на абсолютно "Ви"с нея/ все пак той е вече осъзнато 11 годишно дете,но тя подейства и на племенника ми,а той беше тогава бебе на 4 месеца.Според мен не ще да е от самохипнозата

 
Преглед на профил den_zuk Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 22:32 270
- +Оценка
-6 +6

Излишна полемика за излишен въпрос, да беше се изказал един епидемиолог да затвори на всички устите ни ама найсе,
Трябва ли да се стига до там да почнем да горим трупове по улиците след пандемия, за да приемем за императивен акт имунизацията.
Никой не казва че имунизацията и ваксините са панацея, но са най доброто което имаме срещу познатите ни щамове.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:33 271
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#265] от "Зам. Директор":

Коя е тая Maria Nikolova? :))) А хомеохелп къде е? Въобще що не се върнеш в първи клас, че много грешки, много нещо.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 22:37 272
- +Оценка
-10 +4

Или иначе казано:
Общо гласували 78 (41 + 37)
41 - ДА
37 - НЕ
В процентно отношение:
53% - ДА
57% - НЕ

Ще последват и диаграмите на Microsoft Office Excel !!!

Значи, и да докарате тук ВСИЧКИ участници от форума, сметката Ви пак няма да излезе вярна - и това съм проверил!!!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 22:38 273
- +Оценка
-11 +3

До коментар [#271] от "lunatik":

Да се чете Maria NINOVA, която и да я пиша във вашата група, пак няма да стане номера!!!

Силен Смях :) :) :)

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 22:40 274
- +Оценка
-3 +3

До коментар [#272] от "Зам. Директор":
"Или иначе казано:
Общо гласували 78 (41 + 37)
41 - ДА
37 - НЕ
В процентно отношение:
53% - ДА
57% - НЕ"

Егати математиката след като 41 гласа прави 53%, а 37 гласа правят 57% :))) Та общо 110% - прекрасно.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 22:41 275
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#261] от "generation":

"В доклада има статистически данни, а вие какво очаквахте? Не си позволих да коментирам и не виждам смисъл - фактите говорят сами за себе си."

Уви, където вие виждате факти, които говорят сами за себе си, аз виждам предоставени данни, които не биха могли да говорят по никакъв начин за причините за заболеваемостта от коклюш такава, каквато е. Нима вие можете? Ако да - кажете ми броят на заболели с недовършена ваксинационна схема спрямо броят на тези с довършена и какъв процент от населението (с довършена/недовършена) представляват те, за да разберем какво се крие зад тези проценти, т.е. какво разпределение на риска (което не е засегнато в доклада). Слушам с интерес и нетърпение, тъй като считате този доклад за показателен за нещо (?) и "не си позволявате да коментирате", а в същото време го давате за пример за неефективност.

"Вие очевидно не знаете на каква възраст се поставя първото ДТК и колко игли има до 1г възраст. :))) Това май само майките ги вълнува. Нима очаквахте повече от 30% да са със завършена схема, защото това пише? А защо ли пък 72% от всички случаи са със завършена имунизационна схема?"

Абсолютно нищо не "очаквам" и не коментирам схемата на ваксинация. Процентното разпределение е важно, когато се отнесе към конкретни данни, за които попитах преди този цитат. Чакам отговор.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:41 276
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#273] от "Зам. Директор":

Да, верно е голям смях. То по това време и съпругът ми е на 4-тата бира, но поне не се наема да смята проценти. :)))

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 22:43 277
- +Оценка
-9 +2

До коментар [#268] от "Maria Ninova":

Мария, извинявам се за досадната грешка, за която е виновен коректорът на компанията ми. :) :) :)

И прибавям към нашата група уважаемия (та) ben_zuk, а към вашата "синя лента" - kazakova и пак статуквото се запазва в нечия полза. :) :) :)

Разбирате ли сега за какво ви хортувам или йок?!

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
12 юли 2011 22:43 278
- +Оценка
-5 +8

Г-жо Ковачева,
Вашето изложение всъщност подкрепя тезата за нуждата от право на избор. В описаните от Вас житейски ситуации аз никога не бих могла да постъпя по същия начин.
Ако аз съм имала усложнение от ваксина, никога не бих посмяла да ваксинирам детето си. Защото евентуално може да съм му предала някаква генетична предразположеност. Лично аз не бих могла да поема този риск.
Операцията на сливиците, която е претърпяло детето Ви, макар да е считана по принцип за много лека и рутинна операция, във Вашия случай е довела до нещо много опасно - спиране на притока на кислород до мозъка на детето. А рецидива на проблема, който е последвал скоро след операцията, показва, че риска и всичко претърпяно от детето е било напразно. Съжалявам, че сте преживяли това.
Аз не бих могла да постъпя така. Не посмях да дам детето ми да го оперират от херния. Буквално избягах от Пирогов, след като два часа седяхме на пейка в двора на болницата и се лутахме какво да решим. Вие виждате - лекарите ти казват едно, а на практика се получава друго. Увреждат слуха на детето с една уж съвсем безобидна, рутинна операция.
Затова ние трябва да имаме право да избираме и да решаваме за онова, което касае здравето на децата ни.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
12 юли 2011 22:45 279
- +Оценка
-10 +1

До коментар [#274] от "lunatik":

56 и 44 - моя е грешката, но всичо е написано и можете да смятате - имате шанс.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:46 280
- +Оценка
-5 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:48 281
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#279] от "Зам. Директор":"56 и 44 - моя е грешката, но всичо е написано и можете да смятате - имате шанс."

Както мога да вземам решения дали да имунизирам детето си, така мога и да смятам. За това се чудя що се пънеш вместо мен?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 22:50 282
- +Оценка
-10 +2

И аз продължавам да се чудя как за кратък период от 10 минути гласовете станаха
47 - ДА
37 - НЕ :):):)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 22:51 283
- +Оценка
-11 +2

До коментар [#281] от "lunatik":

Я сметни да видим, защото ако смяташ "правилно" и НЕимунизациите, децата ти ще страдат много.

Преброй участниците!!! Проста работа!!!

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
12 юли 2011 22:54 284
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#268] от "Maria Ninova":

Г-жо Нинова, разберете най-сетне - хомеопатията НАИСТИНА помага. Малката ми дъщеря не е лекувана с НИЩО друго до момента, освен с хомеопатия. Останалите членове от семейството сме на хомеопатия от около 5 години. Ще изброя само част от диагнозите, които са ни поставяни от личния лекар и от лекари в бърза помощ, и които са ИЗЛЕКУВАНИ с хомеопатия, без дори да си помислим да изпълняваме рецептите за антибиотици: пневмония, брохит, ангина, световъртеж, диария и т.н.
Но не за това е темата, затова спирам.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 22:55 285
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#283] от "Зам. Директор":"Преброй участниците!!! Проста работа!!!"

Ти нали ги преброй и старателно описа? Станаха ли 37 от червените? Проста е, но не ти се отдава.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 22:55 286
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#266] от "lunatik":

Ами, направете един разчет какъв процент от данъците ви отиват за ваксинации и лечение от странични ефекти и вижте дали този процент покрива лечението от полиото.

Дотук оставам с впечатлението, че за вас личната отговорност значи да си правите, каквото си искате индивидуално, но сметката, ако може, да я плащат всички. Въпреки че не съм радетелка на идеята на здравеопазването да се гледа като на бизнес, започва да ми харесва американската застрахователна политика: пушиш--плащаш много повече или застрахователят може да ти откаже пари за лечение на болести, свързани с пушенето; не се имунизираш--нямаш право на застраховка освен за спешни случаи: катастрофи и др. Ей това е личен избор и лична отговорност, а не "ти ли шъ ми каеш на мене, ве."

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 22:58 287
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#284] от "eleonorarizova":

Здравейте. Помолих ви в предишна дискусия да ми дадете заглавията на медицинска литаратура против ваксините, която сте прочели преди да стигнете до решението да заведете дело. Бихте ли го направили? Благодаря.

Според вас, ако доброволно неваксинирано срещу полио дете се разболее от полио с трайни последствия, държавата или родителят, взел решение да не ваксинира детето?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:00 288
- +Оценка
-8 +3

До коментар [#284] от "eleonorarizova":

А на мен хомеопатията никога не ми е помогнала, нито на семейството ми. Това как подкрепя вашата теза за ефективността на хомеопатията?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 "Не"
12 юли 2011 23:00 289
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#259] от "homeohelp":

"дом, семейство, майка, баща, дете; болест, здраве, излекуване"

Препрочетете си изказването и ми кажете колко точно снизходително ви звучи. Защото защитаваме определена теза, значи не разбираме смисъла на дом, семейство, майка, баща, дете, болест, здраве, излекуване - така ли?

Ние не живеем в един свят с вас - не сме се раждали, нямаме семейства, не сме боледували тежко и леко? Имате ли вие някаква представа аз от какво съм боледувала и дали разбирам какво е "излекуване", за да се изказвате по този начин - и да омаловажавате мнението и позицията ми?

Ако сте завършил медицина и сте практикуващ хомеопат - вие сте избрал своя път. Заменил сте тежестта на взимането на критично и мигновено решение за тежък пациент с приятно и уютно кътче, където можете да живеете само и едиствено с "не вреди!" - и сте щастлив. Не ви обвинявам за това и считам, че предлагате услуга и внимание, от която много хора имат нужда. Но кой сте вие да казвате, че не зная какво е дом, майка, болест и здраве, защото съм избрала позицията на отговорност, с която мога да причиня много болка, но и мога да помогна неимоверно?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 23:00 290
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#286] от "7777":"Ами, направете един разчет какъв процент от данъците ви отиват за ваксинации и лечение от странични ефекти и вижте дали този процент покрива лечението от полиото."

Аз ли да си правя разчет на данъците? И като си направя разчет, да откажа ли да плащам данъци?

Какви застраховки, какви 5 лева!? Системата в България е малко по-различна, но явно не я знаеш. Ако държиш да е като в САЩ, обърни се към компетентните власти да променят законите. Тогава няма да се притесняваш, че ще отделяш пари за увредени или болни хора. Аз лично нямам против всичките ми здравни вноски да отиват за твоето ваксинирано дете - разбираш ли ме правилно?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:02 291
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#290] от "lunatik":

Разбира се. Бори се да не плащаш данъци, които ти се струват безсмислени. От това има повече полза, отколкото от истериите ти тук, макар че вероятно те разтоварват и облекчават семейството ти.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
12 юли 2011 23:06 292
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#267] от "Зам. Директор":

Като си започнал да правиш списъци, добави ме към "комунистическата" агитка. Нямам нерви да споря с конспиралници обаче.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил ralicakub Рейтинг: 8 Неутрална
12 юли 2011 23:09 293
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#108] от "chris.1_":

Източниците, които цитирам са:
СЗО
http://www.hepasist.com/
www.hepactive.org
Разговори с лекари
Личен опит

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 23:09 294
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#291] от "7777":"Разбира се. Бори се да не плащаш данъци, които ти се струват безсмислени. От това има повече полза, отколкото от истериите ти тук, макар че вероятно те разтоварват и облекчават семейството ти."

Кои истерии, извинявай? :))) Явно не си ме разбрала, подарявам ти всичките си здравни вноски - да си ги ползваш със здраве. :)))
Ти си тази, която претендира кой какво лечение трябва да си плаща, нали?

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 23:11 295
- +Оценка
-5 +7

Ех, Директоре, направо ме уби с тези списъци и криви сметки :)))

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:12 296
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#287] от "7777":

Здравейте. Конкретно за да заведа делото медицинска литература не ми беше нужно да чета. Въпросът е юридически - противоречи ли Наредба № 15 на Конституцията и международните актове или не. Това е предмета на делото. В него не се обсъждат ползи и вреди от ваксини. Защото, нали разбирате - правото на избор по отношение на медицинските интервенции е вече гарантирано от международните актове.
За полиото - ако неваксинираното ми дете се разболее, отговорността е изцяло моя, не на държавата. Защото тя ми е осигурила ВЪЗМОЖНОСТ да ваксинирам. С това е изпълнила своя ангажимент.
Обаче аз друго се питам - ако се разболее ваксинираното ми дете, кой ще е отговорен. Всъщност, знаете ли, няма никакво значение. Ако не дай боже, това се случи, въобще няма да ми пука за отговорности, ще мисля само за детето.

 
Преглед на профил emilia07 Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:12 297
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#268] от "Maria Ninova": Оххх не се ли изморихте да говорите само неща за които си нямате никаква идея!!!Ние сме много доволни от хомеопатията и повечето познати се лекуват по този начин.Евтино, ефикасно и най-важното без станични ефекти.Защото съм си напатила от традиционните хапове......И хомеопатията ни е помагала в такива случаи в които традиционната медицина е напълно безпомощна- като пример гъбички.

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 23:15 298
- +Оценка
-5 +8

И какво толкова се впрягаш-все пак не гласуваме приемането на закон,нали?Това е просто един дебат за общественото мнение.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:15 299
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#288] от "7777":

Яла съм такава попара и аз. Сменихме трима хомеопати преди да попаднем на сегашната. Защото в нашия град хомеопатите са кът, затрупани са с пациенти и са се превърнали в търговци.
За да намери правилното лекарство, хомеопата трябва да отдели време и да положи усилия. Когато не го направи, няма да Ви даде правилното лекарство и няма да Ви помогне.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:18 300
- +Оценка
-6 +2

До коментар [#294] от "lunatik":

Наистина ли? Ще изпратиш ли на "Капитал" данните си? Аз ще им изпратя личната си сметка? :))) По плямпането видях, че те бива. Дай да видим по действията ли си.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:21 301
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#299] от "eleonorarizova":

Да. Човек трябва и да търси, докато намери добър лекар. Защо един лош лекар да е по-представителен за ефективността на медицината от един лош хомеопат за ефективността на хомеопатията?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 "Не"
12 юли 2011 23:22 302
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#284] от "eleonorarizova":

Хомеопатията помага толкова колкото и плацебото. И това е медицински факт :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
12 юли 2011 23:25 303
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#284] от "eleonorarizova":

"Ще изброя само част от диагнозите, които са ни поставяни от личния лекар и от лекари в бърза помощ, и които са ИЗЛЕКУВАНИ с хомеопатия, без дори да си помислим да изпълняваме рецептите за антибиотици: пневмония, брохит "

Ами ако бяхте изпълнили рецептите, госпожо, може би нямаше да се стигне до пневмония.

Аз пък да Ви споделя, последните няколко пъти като боледувах от грип не взимах никакви лекарства, ами си стоях вкъщи и редих пасианси. И оздравях! Да кажеш веднъж да е било, съвпадение, ама няколко пъти? Опитайте и Вие при грип да не взимате лекарства, а да редите пасианси, и ще се убедите, че те наистина действат :)

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:26 304
- +Оценка
-5 +2

До коментар [#296] от "eleonorarizova":

Благодаря за отговора. Имате ли представа в колко държави в ЕС ваксинирането е по желание и за всички ваксини ли важи това? Действието на нормативните актове, които посочвате, абсолютно ли е или има други разпоредби, които, при определени обстоятелства, се считат за по-важни?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:30 305
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#297] от "Emilia07":

Аз имах двама познати, които отказаха химиотерапия заради страничните ефекти, и се лекуваха с хомеопатия. Умряха си без странични ефекти. Бог да ги прости.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
12 юли 2011 23:30 306
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#297] от "Emilia07":

Аз имах двама познати, които отказаха химиотерапия заради страничните ефекти, и се лекуваха с хомеопатия. Умряха си без странични ефекти. Бог да ги прости.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 23:31 307
- +Оценка
-10 +3

До коментар [#295] от "specialist":

Вие сте свикнали май всичко да ви се сервира наготово. Ами вложете малко усилия и се уверете сами.

Следващият път ще използвам опцията Print Screen, с часа, минутата и секундата, за да не стават далавери.

Вие подхождате така и към НЕимунизациите. Това не беше тест, а само поредно доказателство, че не мислите по отношение здравето на децата си.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:33 308
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#303] от "Maria Ninova":

Не ме разбрахте. Прегледаха детето в бърза помощ, направиха снимка, казаха "пневмония", написаха документи да влезем в болница. Взехме документите и отидохме при хомеопата.
При грип лично аз никога нищо не пия, нито хомеопатия, нито каквото и да било друго. Децата обаче водя на доктор.
Когато организма може да се пребори сам, лечение не прилагам. Хомеопатичните лекарства също не са бонбонки.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:39 309
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#304] от "7777":

Опасявам се, че не съм детайлно запозната със законодателствата на другите държави-членки на ЕС.
Доколкото знам, няма задължителни ваксини в ЕС. Хората обаче се ваксинират масово, защото такъв е техния избор.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
12 юли 2011 23:39 310
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#300] от "7777":"Наистина ли? Ще изпратиш ли на "Капитал" данните си? Аз ще им изпратя личната си сметка? :))) По плямпането видях, че те бива. Дай да видим по действията ли си."

Кои точно данни да ти пратя? В България ли живееш? Ако не живееш в БГ, какъв ти е проблемът с правото за отказ от имунизации в БГ? Оставам с впечатление, че въобще не ти е ясна системата тук. Ще ти подскажа като ти осигуря достъп до Закона за здравното осигуряване - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134412800

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
12 юли 2011 23:39 311
- +Оценка
-9 +2

Лекарите и специалистите са вътре в играта и знаят висчко или могат да изследват препаратите за ваксинация по един или друг начин.

Ако ваксините съдържат "отровния живак" и разни други отровни компоненти, ЗАЩО същите вещи специалисти не отчитат световната здравна мафия и печалбарските й проекции, а ИМУНИЗИРАТ децата си и съветват най-приятелски и другите да ги последват.

Може би това е част от Световната конспирация или оживели елементи от шедьоврите на Никола Николов(да почива в мир)писани от изрезки на таблоиди и разни журналчета или същите от Волен Сидеров?!

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
12 юли 2011 23:41 312
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#306] от "7777":

А ако бяха провели химиотерапия, дали щяха да се излекуват? Въпросът ми е сериозен, а не е заяждане.