Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Когато избираме като родители, избираме от името на децата си и от името на обществото

Снимка

Ралица Ковачева

Не, ваксинирането не трябва да е право на личен избор. Имам две деца и двете са ваксинирани надлежно. Защото:

Няма да припомням историята за Едуард Дженър, който благодарение на гения си и една крава е отървал човечеството от едрата шарка. Оттам именно идва и името на ваксините - vacca е крава на латински. Оттогава е изминало много време, достатъчно хората в цивилизования свят да си позволят лукса да забравят за болести като детския паралич, дифтерията, коклюша, туберкулозата, морбилите. Това е причината в много европейски държави ваксините да не са задължителни - израз на онова човешко високомерие, с което строим атомни централи в земетръсни зони.

Факт е обаче, че в последните години "забравените" болести напомниха за себе си - дали по социални, дали по чисто еволюционни причини. Факт е също, че в някои западни общества, където ваксинирането не е задължително, се наблюдава много висок процент на доброволно ваксиниране. Въпреки това, Европейската комисия намери за нужно да постави въпроса и да направи опит да повиши информираността на гражданите на ЕС, за да могат, напълно доброволно, да направят информиран избор в полза на ваксините.

Изборът, обаче, има две страни. Лична - това е моето дете и аз решавам кое е добро за него, мога да поема риска. И социална - живеем в общество и трябва да се съобразяваме с този факт. Децата ни ходят в детски ясли и градини. Общуват едни с други. Не приемам, заради правото на някои майки да не ваксинират децата си, други деца да са изложени на риск. Да, ваксинираните имат имунитет, но ако в бъдеще те станат малцинство? Не разбирам тези майки, които вярват, че ваксините са плод на световната фармацевтична конспирация, как смятат да отглеждат децата си - в стерилна среда? Изолирани?

Аргументът със страничните ефекти от ваксините също е спорен. Аз като дете съм щяла буквално да умра, бидейки ваксинирана срещу детски паралич със зачервено гърло. Въпреки тази страшна семейна история, ваксинирах без колебания (но със съответната доза притеснения) и двете си деца. Съчувствам на всички родители, чийто деца са пострадали при подобен случай, но калпавата здравна система в България не е повод да се отрича ползата от ваксините. Родителите са тези, които са длъжни да разпознават и най-малкия симптом на най-невинната хрема у децата си. Длъжни са да изберат надежден личен лекар. Да са сигурни, че детето им е щателно прегледано преди ваксинирането. Да накарат педиатъра си, ако е необходимо, да провери срока на годност на ваксината. Да следят имунизационния календар на детето и сами да инициират ваксиниране, ако личният лекар не го направи (което се случва често и смятам, че за пропуснати ваксинации джипитата трябва да бъдат строго следени и санкционирани).

Другото спорно понятие е "информираният избор". За да стане лекар, един човек трябва да учи (в България) 6 години медицина и след това още 4 години, докато придобие специалност, като междувременно практикува. Всеки лекар ще ви каже колко е трудно понякога да вземе решение, нищо, че формално е информиран. Как тогава се очаква от редовия гражданин да направи "информиран" избор по медицински въпрос? Откъде да получим информация и сигурно ли е, че я разбираме в пълна степен? Проверяваме ли кой ни съветва - от екрана, в интернет или от пейката пред блока? Извинете, но познавам хора, които и чанта си избират според рекламите в списанията и препоръките на съседките, може ли това да е надежден източник на информация за толкова важно решение като ваксинирането на детето? Или "мамешките" форуми, които могат да предизвикат тежко психическо разстройство у всяка млада жена, особено скоро родила? Интернет може да е опасен, ако го ползвате без предпазни мерки и без предразсъдъци.

Всички съмнения в българската здравна система, компетентността и морала на лекарите, интересите на фармацевтичните компании и отражението им в здравната политика на държавата са напълно основателни. Но те са повод всички ние да имаме повече претенции в това отношение и да отстояваме информирано правата си на пациенти. Не да отричаме завоеванията на науката, от които обществото ни се възползва от десетилетия, за да има сега комфорта да обсъжда този въпрос. Щяхме ли да водим този разговор, ако човечеството все още се бореше с едрата шарка? Щяхме ли да имаме лукса да избираме, ако болестта избираше вместо нас?

Накрая ще ви кажа нещо много лично относно информирания избор. На три годишна възраст и след дълго отлагане подложихме сина си на операция от трета сливица. Безобидна, рутинна манипулация, с пълна анестезия. Направихме всички необходими прегледи и изследвания. Оказа се, обаче, че е реагирал неочаквано на анестезията и е спрял да диша. Повиканите допълнителни екипи са успели да го върнат на този свят. Две години по-късно сливицата направи рецидив. Оказа се, че другите две също са силно увредени и има намаление на слуха с около 20% на двете уши. Наложи се втора операция, с пълна анестезия. Знаехме какво рискуваме - трайно увреждане на слуха и всички допълнителни усложнения срещу вероятността инцидентът с анестезията да се повтори. Направихме операцията. Най-дългият един час в живота ми.

Човешкият организъм продължава в много отношения да е terra incognita за медицината. Рисковете съществуват и те не може да не се осъзнават. Но в крайна сметка, когато избираме като родители, избираме от името на децата си и от името на обществото. Нямаме право да не си даваме сметка за това, в опит да отстояваме личните си права.

Резултати от гласуването на този етап

68%145 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%68 гласа

Кристина Христова

Модератор
Щяхме ли да имаме лукса да избираме, ако болестта избираше вместо нас? Така отговаря на въпроса за правото на личен избор при ваксинирането, Ралица Ковачева, втората майка, която се включва в дебата на Капитал, този път с позиция "против" свободния избор.

В този дебат поканихме две майки, за да допълнят мненията на основните участници, с техните лични позиция. Защото в крайна сметка родителите са тези, които са най-заинтересовани от дискутираната тема. Освен всичко друго, поканихме участничките и като представители на гражданското общество, които отстояват позициите си. Първата майка, която включихме в дебата, Елеонора Ризова, е и първият гражданин завел дело срещу задължителните ваксинации. Сега даваме думата на Ралица Ковачева от euinside.eu, една от българските журналистки, които упорито отстояват независимостта на мнението си.

Тя ще да даде още една гледна точка затова докъде стига правото на личен избор и отговорността на родителите по тази толкова противеричва тема.
Снимка

Да

Румен Стойчев

магистър по хомеопатия, магистър по медицина

За да се намери решение на проблема "задължително ваксиниране", задължително трябва да се направи ясно разграничение между двата най-важни аспекта, който той съдържа в себе си. Тези два аспекта обикновено се смесват, което издава нежелание за решаване на проблема.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Не

Евгени Генев

председател на Българско сдружение по ваксинопрофилактика

Ставал съм свидетел как в някои телевизионни предавания се дава думата на колеги, "практикуващи холистична медицина" да громят ваксините и да предлагат да ги заместим с хомеопатични препарати и да разчитаме само на естествения имунитет, подсилен с някои хранителни добавки.

Основна теза Заключителна теза

Резултати от гласуването на този етап

68%145 гласа
 Благодарим за вашия глас!
32%68 гласа
Този етап е приключил

1282 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
18 юли 2011 18:25 1282
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1224] от "bugotrep":


"Ако отричате написаното в здраве.бг, то отричате ли историите на хора писали тук, които описаха реални проблеми на техните собствени деца?"
Щом има доказателства за връзка м-у проблема и ваксината, защо не сте в съда? Айде, нашият за нищо не става, а европейския? Защо спекулирате с нещастието на хората с увредени деца и ги хвърляте в лапите на шарлатани и магьосници и им пълните главата с простотии? И не ми опонирайте, защо съм виждал резултат от съвети на капацитете като Вас. И ще виждам и в бъдеще за най-голямо съжаление. Нивото на медицинските Ви познания се колебае около точката на замръзване, обаче имате самочувствието на новатор и борец за права.

-----------------------------------------------------------------------------------
"И изобщо по пътя на отрицанието ли трябва да става всичко? Вие ни отричате и правото на личен избор, в същото време не поемате грам отговорност от решението си. Вас ли да търся и да съдя, ако нещо се случи на детето ми, след някоя ваксина?"
Нищо не Ви отричам. Заявих, че в България всеки има пълно право да си осере децата без последствия. Вие също. Обаче Вие много държите да получите уважение за идиотския избор който правите. Е няма как да стане. Можете да се окуражавате взаимно в сектата, да се надъхвате и да си викате браво...и дотам. Убеден съм, че и вашите деца...

Прочитане на целия коментар
/ако изобщо имате/ са ваксинирани, като оправданието Ви е, че няма да ги пуснат в градината, но истината е, че Ви е страх и няма да посмеете да действате алтернативно.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 18:22 1281
- +Оценка
-11 +2

Само ще допълня, че ако използвате същите методи и средства, като онези в политическата клоака, за доказване вашата теза срещу имунизацията пред законодатели и съдии, сте обречени на неуспех.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 18:14 1280
- +Оценка
-11 +2

Освен това като кода на песента, ще ви представя феноменални изказвания на синята лента, достойни за публикуване в "Книга на световните рекорди ГИНЕС"

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 18:09 1279
- +Оценка
-3 +6

аз ще си пусна пак моето обобщение:

медицината не може да отговори защо някои хора носят цял живот вируси в телата си и не се разболяват - т.е. нямат никакви симптоми, с което са практически здрави. медицината не може да каже нито колко са тия хора, нито дали въобще някога се разболяват, нито дали са носели вирусите още от раждането си. всичко това показва, че не е ясно дали само присъствието на вирус в тялото е достатъчно да се разболеем - медицината даже признава, че са необходими други фактори, наричани от нея с общото понятие "стрес". тогава защо ни е да ползваме ваксини срещу вируси, които не причиняват вреди, докато не ги закачи външен трети фактор? не е ли по-добре да се стремим да подсилим организма си така, че тоя трети фактор да не е вече стрес за него? как можем да кажем, че ваксините помагат при т.н. "латентна форма" на вирусите, ако не знаем дали те не са присъствали в тялото ни още преди самото поставяне на ваксините?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 18:00 1278
- +Оценка
-12 +2

До коментар [#1275] от "jorin":

Колега не разбирам причината за вашето изпадане в екстаз?!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 17:59 1277
- +Оценка
-9 +2

Питане към синята агитка: ВИЕ, СИНИТЕ, ИМУНИЗИРАНИ ЛИ СТИ ИЛИ ДА?!

Съберете малко кураж, де!!! :):):)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:58 1276
- +Оценка
-2 +4

горе да се чете "НЕ искам да ги ползвам"

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 17:57 1275
- +Оценка
-2 +11

До коментар [#1273] от "Зам. Директор":

- Много си зле ... Повикай бърза помощ!

"Що се отнася до чатала, в момента е на вашите вратове и за това квичитие толкова жалко и не искате аргументации, а ви гони меракът всички от червената лента да изчезнат, за да си гугукате само сините."

- Четеш ли се какво си написал? Прочети го утре пак ... и си прости.

- Естествено, е че е на врата ми. Естествено е да се боря за правата си. Естествено е да квича когато ме колят. Може и да поплача даже - искаш ли да се изкефиш максимално?

"и не искате аргументации"
- Искаш да ВЗЕМА твоята аргументация и да направя нещо против волята си?

"а ви гони меракът всички от червената лента да изчезнат, за да си гугукате само сините."
- Ти не ми пречиш. Не ме плашиш. Аз наистина се притесних за теб. Плаши ме злобата ти. ... Която няма никаква видима причина. Според теб защо си толкова озлобен? Кой те нарани?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:56 1274
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1272] от "fluti":

радвам се, че се сещаш сам. иначе и на мен това, което знам за ваксините явно ми е достатъчно, за да кажа че искам да ги ползвам;)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 17:45 1273
- +Оценка
-11 +2

До коментар [#1263] от "jorin":

"Един ден, когато обществото сложи чатала на врата ти ще запееш друга песен ... Този ден идва и си нямаш идея колко скоро е това. Осъзнай се!"

Що се отнася до чатала, в момента е на вашите вратове и за това квичитие толкова жалко и не искате аргументации, а ви гони меракът всички от червената лента да изчезнат, за да си гугукате само сините.

С подобно болшевишко мнение не мога да се съглася в никакъв случай.

Що се отнася до "този ден идва и си нямаш идея колко скоро е това", ще трябва да ви отговоря, че със същото настървение някои хора чакаха комунизЪма и продължавата да го чакат.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 17:42 1272
- +Оценка
-5 +2

До коментар [#1271] от "blah":
Ах, да, конспирацията, как можах да забравя! Прощавай.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:40 1271
- +Оценка
-2 +4

или паричките, които са му наляли за да пише глупости са били достатъчни? :)

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:40 1270
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#1260] от "Maria Ninova":"Как изграждате имунитет срещу полиомиелит по "естествен начин" - заразявате ги с дивия щам на вируса?"

А ти как ще изградиш на евентуалните си бъдещи деца? С ваксиналния щам на вируса? Екстра. И кво ще правят без имунитет срещу дивия щам?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 17:24 1269
- +Оценка
-4 +2

До коментар [#1266] от "blah":

"Ernst began his medical career at a homeopathic hospital in Munich"
Явно тренингът му е бил достатъчен. Пък и не е особено трудно да станеш професор по псевдонаука :)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:16 1268
- +Оценка
-1 +3

предишният ми пост да се чете като коментар към [#1255]

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 17:12 1267
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#1260] от "Maria Ninova":

Да де среща с антиген.
Желая да е по естествен пьт.Без допьлващите "екстри".Подгответе се пьрво,тогава говорете за имунна с-ма.Твьрде далееече сте.Щом искате всички да видят липсата на познания,ваша воля.Аз не натрапвам нищо,докато вие сьс сетни сили се борите с туй дето не можете да го стигнете.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 17:06 1266
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1256] от "Зам. Директор":

Цитати от линка: "He has received some training in... homeopathy ... but never formally registered as a homeopath."

мдам и аз имам "some training in medicine" понеже съм попрочел някоя и друга медицинска статия. предполагам това автоматично ме прави професор по медицина нали..?! Не се излагай с подобни скалъпени глупости зам. директоре;)

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 17:06 1265
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#1256] от "Зам. Директор":

Да ,до едно време.След това се запознах с правата си и ще ги защитавам според законите,които ми осигуряват тези права.И м/у другото,с голямо закьснение научих за моите си права.Сега си нося здр. последствия.Пожелавам и на вас да ви "просветне".

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 17:03 1264
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1261] от "Зам. Директор":

Не ги питай, прави са хората, те са живия пример какви тежки мозъчни увреждания могат да причинят живакът, алуминият, фенолът и т.н. във ваксините :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 17:03 1263
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1244] от "Зам. Директор":

"Ако ти, и подобните на тебе, влязат в конфликт със законодателната система, влизат в конфликт и с обществото и тъй като сте единици, ще се наложи да ....."

Пич (това е пренебрежително обръщение),
всички големи нововъведения по света са направени от единици хора. Не от обществото. Не от стадото без което виждам, че ще ти е скучно. Ввиждам че имаш амбиции за шефски постове - иди си паси оФците и не ме занимавай ...

Един ден, когато обществото сложи чатала на врата ти ще запееш друга песен ... Този ден идва и си нямаш идея колко скоро е това. Осъзнай се!

Един ден когато обществото реши, че трябва да имаш чип в празната ти кратуна ... за да си контролиран тотално предполагам, че пак ще ревеш това да е задължително нали? Твоя аргумент този път ще е може би - дааа то ще е хубаво да знаят къде съм в случай че се изгубя в гората ....

Няма по-здрав човек от естествения ..(неваксинирания) !

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 17:02 1262
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1252] от "Зам. Директор":

Защото и в сьда има такива необразовани като вас .Не познават законите,ами си чакат заплатата.Затова Бг е на такьв хал-заради скудоумници.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 17:01 1261
- +Оценка
-9 +3


Последно питане към синята агитка: ВИЕ, СИНИТЕ, ИМУНИЗИРАНИ ЛИ СТИ ИЛИ ДА?!

Не се срамувайте да отговорите. Не ви питам как и с кого правите секс и дали сте чели Кама Сутра, а само дали сте имунизирани.

Отговорете, не боли!!!

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
18 юли 2011 17:00 1260
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#1234] от "ditamo":

"Моля! И как тоцно се вьзползваме от "колективен имунитет" - навсякъде около вас, и предпазва и вас и вашите деца от епидемии.

"Ние по естествен начин изграждаме имунитет на децата си.А вие като сте от "колектива'/стадото/,блейте си на воля.Ако сте поне малко образована,елементарно,щяхте да знаете как действа имунната с-ма..."

Аз може да не съм много образована, но Вие и толкова не сте. В противен случай щяхте да знаете, че единствения начин да се изгради специфичен имунитет спрямо даден патоген е среща с антиген на въпросния патоген. Как изграждате имунитет срещу полиомиелит по "естествен начин" - заразявате ги с дивия щам на вируса?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 16:59 1259
- +Оценка
-6 +2

До коментар [#1257] от "ditamo":

Хех, аз мойте ла*на поне си ги оставям във ВЦ-то, вместо да ги размятам по форумите като вас :)

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:59 1258
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1219] от "Maria Ninova":
Напротив!Това се нарича родителски егоизьм.Ти искаш да играя рулетка сьс здравето на моите деца,а в сьщото време твоите да не получат стр.ефекти,а моите.Е,няма да стане.Твоите ще получат,ако искаш да си част от обществото!

Коровиев,
Каквито и болести да получа,знам как да си ги излекувам без твоя помощ!Дерзай и завиждай!А ако не си ваксиниран за бяс,ваксинирай се преди да е променен закона за правото на избор,за да не се разболееш.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:57 1257
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1251] от "fluti":

Тук подозирам коплекс на недоказване.Ти не си наясно сьс себе си/защото ти е гот да бьркаш в л..на/,а си трьгнал да квалифицираш другите.Стой си вьв WC и не излизай от там.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:56 1256
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#1253] от "ditamo":

Не, има!!! Само че трябва да признаеш не във форума, а пред себе си, защото ние знаем, че и ТИ си имунизиран. :):):)

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 16:54 1255
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1250] от "blah":
"никога хомоепат не се октазва от хомеопатията в полза на "официалната" медицина"

Хмм, дали?
http://en.wikipedia.org/wiki/Edzard_Ernst

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:54 1254
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#1250] от "blah":

А ти знаеш ли защо имиграционните служители на щатските служби са адвокати и защо от адвокати са станали имиграционни офицери?!

Ако схванеш за какво става дума, ще намериш отговор и на въпроса, защо някои лекари стават хомеопати и по какви причини.:):):)

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:51 1253
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1249] от "Зам. Директор":

Едно знам сьс сигурност,при това доказано-ЗА ПРОСТОТИЯТА ЛЕЧЕНИЕ НЯМА!

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:51 1252
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#1248] от "ditamo":

"Ние не влизаме в противоречие сьс закона,а законите са противоречиви"
==============================
По-горе ме питаха дали съм лекар и отговори отрицателно. СЕГА, вие юрист ли сте, защото не сте и лекар.

И ако считате, че законите са противоречиви, защо не ги интерпретирате пред съда - български, европейски или международен, а само плямпате из форумите?!


 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
18 юли 2011 16:51 1251
- +Оценка
-6 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 16:48 1250
- +Оценка
-4 +7

зам. директоре, ти наясно ли си, че голяма част от хомеопатите са И лекари - т.е. те завършили и двете и имат поглед върху двата лагера.. и по една "случайност" винаги става така, че пъво са завършили "официална" медицина и после хомеопатия, а никога хомоепат не се октазва от хомеопатията в полза на "официалната" медицина? това да ти говори нещо?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:47 1249
- +Оценка
-8 +3

До коментар [#1245] от "ditamo":
Зная, че простотията не ходи по гората, а по човеците. Доказано от практиката правило. :):):)

Позовавайки се на този момент, ние имунизираните, а съм 100% сигурен, че и Вие сте от тях ("синята дружинка"), благодарение на "редовете на Менделеевата таблица" отдавна трябва да ни няма, но както виждате ние сме живи, което влиза в конфлкит с вашите разбирания за отровния живак.

А ако Вие считате, че всички НИЕ/ВИЕ сме мъртви, поради факта, че сме имунизирани, тогава не се нуждаете от неимунизационни мерки и дори хомеопати, а от съвсем друго лечение.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:42 1248
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1244] от "Зам. Директор":

Ние не влизаме в противоречие сьс закона,а законите са противоречиви.ЛИПСВАТ ВИ ЮРИДИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ.От толкова четене/предполагам /не ги разгадахте тези закони/ .Когато Бг е ратифицирала м/ународен закон,той е над вьтрешните закони в страната.По просто обяснение няма.И 1 вьпрос-на какво сте Зам.?На тези с купените дипломи?Че вие не можете да се аргументирате и на средно ниво.Сега ми просветна.Сигурно затова сте зам.Пьк на мен ми звучи като "АМ".

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:42 1247
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#1243] от "jorin":

Явно трябва да обяснявам с по-малко думи. НЕ, не съм лекар!!!
Ето защо се КОНСУЛТИРАМ с лекари, когато имам нужда от лечение, със заболекари, а не с хомеопати или екстрасенси, когато имам проблем със зъб и т.н.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 16:35 1246
- +Оценка
-3 +3

Изненадан съм. Има и други начини да се съсипе връзката с главния ....

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:33 1245
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1237] от "Зам. Директор":

Ако беше внимавал в час по химия ,щеше да си запознат с Менделеевата т-ца.Провери живака,алуминия и тн.,другите са сьединения-фенол...на кой ред са и защо.Абе толкова ли сте глубави,че не разбрахте,че за тези елементи и сьединения няма безопастно количество.Спрете да се излагате.Нямате елементерни познания от основно образование.Тьпчете на едно място,щото не можете повече.Аз познавам лекари и в БГ,и в Букурещ,които НЕ ВАКСИНИРАТ децата си.Хайде сетете се защо.Но поради липсата на живи моз. клетки ,не очаквам адекватен отговор.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:32 1244
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#1241] от "jorin":

Ти и компания не искате да разберете, че живеете в ОБЩЕСТВО, а не в гората.
Обществото се ръководи от закони, разпоредби и всички допълнителни резолюции, които са създадени да го защитават.

Ако ти, и подобните на тебе, влязат в конфликт със законодателната система, влизат в конфликт и с обществото и тъй като сте единици, ще се наложи да бъдете въдворявани, ако пък искате да промените законодателната уредба - в случая ВАКСИНАЦИИТЕ - ще се наложе да промените законодателната уредба като докажете, не с голи приказки, а с ФАКТИ пред съда вашата теория, съдът ще разпореди нещата да се стиковат и променят, тъй като имате неопровержими доказателства и т.н.

Останалото идващо от вашия син лагер е само празни приказки, които НЕ могат да променят нищо - нито Вас, нито НАС, нито ЗАКОНА.

Нещо против?!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 16:31 1243
- +Оценка
-2 +4

Директоре, ти дипломиран лекар ли си?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:26 1242
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#1238] от "jorin":

Аз не съм доктор и за това се съветвам с доктори, а не с окултисти и илюзионисти, не съм и пилот и ако искам да науча да карам самолета ще се съветвам с професионален пилот-инструктор, а не със селски каруцар-олигофрен.

И ако ти се движиш по друга полоса, си паднал от влака и ще трябва да чакаш следващият. Гледай само да не хванеш пътническия София - Варна. :):):)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 16:23 1241
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1237] от "Зам. Директор":

"Вие не разполагате с никакви сериозни аргументи СРЕЩУ ваксинацията, а само с голи думи, мъгливи неясни случаи за тежки последствия от ваксиниране и цитиране на порнографски студии от интернет, нямащи нищо общо с реалната медицина или нещо като "врачки и телепати срещу лекари и учени".
Разбирам, че ви влече езотеричното, но когато се опитвате да го прилагате върху вашите деца, те трябва да ви бъдат отнети, с цел осигуряване на бъдещето им."


1-во. Изказването ти е безобразно и .... дано не те стигне това, което проповядваш сега (така става обикновено) Какво ще отнемаш? Имаш нещо твое при мен ли? Забравил си нещо.... или си положил усилие някакво? Или просто Егото ти вие и пищи до небето и ти се чудиш как да те видят значим и добродетелен? Ти Господ ли си?

2-ро Защо ми е да се аргументирам пред хора като теб за това защо да не се самоубивам???
Пич, нека си останем приятели, нека всяка жаба да си знае гьола, а? или искаш да пикаеш по моите дръвчета ... ??

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 16:22 1240
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1236] от "Зам. Директор":

Ами кажете го на coroviev, той ги дава цитатите от уики, не аз съм давал цитати оттам, можете да го проверите или не сте много по проверките на фактите :)

До коментар [#1237] от "Зам. Директор":

За съжаление не са мъгливи и неясни, а съвсем реални случаи с реални деца. Просто Вие отказвате да го признаете. Така е по-лесно.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:20 1239
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#1229] от "jorin":

Правят се разумни отстъпки, но отстъпка от факта, че не трябва да се скача от 5000 метра без парашут, е отстъпка на пълен идиот. Поне аз се считам за полуидиот или ако не вярваш посети моя сайт www.izrod.com

Той е в конструкция и може би ще остане в същата позиция.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 16:13 1238
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1232] от "Зам. Директор":

Коя лъжа е по-истнска - красива :) Твоята или моята?

"да ги оставим да живеят в блатото на незнанията" - Ти доктор ли си? Кажи ми да и да те оставя да почиваш. Безсмислено е да говориш на стената..

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:13 1237
- +Оценка
-9 +3

До коментар [#1235] от "blah":
"...."колективният" имунитет е една измишльотина, продукт на невъзможността на про-ваксинаторите да оборят другите аргументи срещу тях. ваксините обаче или пазят или не пазят, няма средно положение"
=============================
Вие не разполагате с никакви сериозни аргументи СРЕЩУ ваксинацията, а само с голи думи, мъгливи неясни случаи за тежки последствия от ваксиниране и цитиране на порнографски студии от интернет, нямащи нищо общо с реалната медицина или нещо като "врачки и телепати срещу лекари и учени".
Разбирам, че ви влече езотеричното, но когато се опитвате да го прилагате върху вашите деца, те трябва да ви бъдат отнети, с цел осигуряване на бъдещето им.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 16:08 1236
- +Оценка
-9 +4

До коментар [#1227] от "bugotrep":

Уикипедията, която ми цитирате едва ли не като "светая светих" е крайно НЕ сериозен източник и с невероятно по количество груб и неточно преведен материал.
Ако става въпрос за сериозни енциклопедични данни има енциклопедии от рода на Britannica, Encarta, Columbia, Medical Encyclopedia, но явно за доста хора "мейд ин Бългериъ" същите са табу.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 16:07 1235
- +Оценка
-4 +4

"колективният" имунитет е една измишльотина, продукт на невъзможността на про-ваксинаторите да оборят другите аргументи срещу тях. ваксините обаче или пазят или не пазят, няма средно положение - иначе да си ваксиниран и да разчиташ на колективния имунитет звучи като "малко съм бременна" :)

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 16:00 1234
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1198] от "Maria Ninova":

Моля! И как точно се вьзползваме от "колективен имунитет"?Кьде е той?Това е вьрха на простотията.Ние по естествен начин изграждаме имунитет на децата си.А вие като сте от "колектива'/стадото/,блейте си на воля.Ако сте поне малко образована,елементарно,щяхте да знаете как действа имунната с-ма при нормални обстоятелства и при екстремни и насилствени.Личи си кой е чел,когато трябва.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 15:54 1233
- +Оценка
-3 +6

ама ние точно да спазваме правилата на обществото искаме, бре г-н зам. само че на по-голямото - европейското, по законите на което ваксинирането е въпрос на личен избор. не може България да се цепи от по-голямото общество, част от което е;)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 15:46 1232
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#1178] от "Владимир Райков":
Господине, като българскси гражданин, прекарал по-голямата част от живота си в България, познавам отлично българската душевност, настроения, лесна хипнабилност и податливост на всякакви форми на влияния new wave, екстрасензорни въприятие и срещи "трети тип".

Не може да се обясни на фанатици, че земята е кълбовидна, защото ще ви обявят за еретик и изгорят на кладата.... и не само вас.
Шекспир е бил много точен: "....Колко красива изглежда на пръв поглед лъжата."
Най-доброто нещо към опонентите е, да ги оставим да живеят в блатото на незнанията, но това е възможно, ако те не живеят в обществото. А след като са вътре в обществото са длъжни да съблюдават неговите норми и правила, защото в противен случай влизат в конфликт със самото общество, което се грижи за тях.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 15:45 1231
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1219] от "Maria Ninova":

Ами,само вие ли имате права?След като сте избрали да вкарвате отрови в телата на децата си,какво очаквате?Както вие имате права,така и ние.От толкова много коментари да не го разберете досега си е само ваш проблем.Така,че се интересйвайте САМО от вашите,ние се грижим за НАШИТЕ.Не си знаете мястото ли?

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 15:44 1230
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1194] от "agent0range":

от бесзмислените ви брътвежи да разбирам, че не можете да отговорите на въпросите ми, нали?

значи да обобщим:

медицината не може да отговори защо някои хора носят цял живот вируси в телата си и не се разболяват - т.е. нямат никакви симптоми, с което са практически здрави. медицината не може да каже нито колко са тия хора, нито дали въобще някога се разболяват, нито дали са носели вирусите още от раждането си. всичко това показва, че не е ясно дали само присъствието на вирус в тялото е достатъчно да се разболеем - медицината даже признава, че са необходими други фактори, наричани от нея с общото понятие "стрес". тогава защо ни е да ползваме ваксини срещу вируси, които не причиняват вреди, докато не ги закачи външен трети фактор? не е ли по-добре да се стремим да подсилим организма си така, че тоя трети фактор да не е вече стрес за него? как можем да кажем, че ваксините помагат при т.н. "латентна форма" на вирусите, ако не знаем дали те не са присъствали в тялото ни още преди самото поставяне на ваксините?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 15:43 1229
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1226] от "Зам. Директор":

Ти май си мислиш, че си по-умният, м?

Има една приказка "По-умният винаги отстъпва" - Тя е стара комунистическа поговорка - Сигурен съм, че си падате по такива.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 15:38 1228
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1225] от "Зам. Директор":

Директоре, нещо не сме на едно мнение с тебе,

Изборът е ваксиниран труп или неваксинирано дете.

И още нещо. Отговорността за последствията от естественото развитие на детето ми си ги поемам аз. Отговорността от последствията от ваксините ги поемам .. пак аз. Теб те няма и при двата случая, нали така?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 15:34 1227
- +Оценка
-1 +7

До коментар [#1225] от "Зам. Директор":

Съгласен съм с Вас, директоре! Ако лекарят постъпи така, шапка му свалям - той неговата работа си я е свършил!
Дайте ни избор тогава, какво се дърпате? Ние сме малко и може и да не станем повече. Нищо не губите от това :)
А трупове дали ще има, зависи от заболяването, от общото здраве на човека, от условията в които живее и от начина на живот, който води, все неща които една ваксина не дава и никога няма да даде. Както знаем и ваксинираните умират, не съм чул ваксините да дават безсмъртие, макар че може и да има такава статия в уикипедия :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 15:31 1226
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#1155] от "jorin":

"Също така директоре ... в даден момент дискусията става безсмислена ... меле от думи, който губят смисъл. Нито аз ще ти кажа на теб дали да се бодеш нито ти на мен ... "

Никой не иска да ви втълпява контрааргументи, а само да ви подсети, че живеете в обществото на 21 век и не е задължително, но е желателно, да избягвате разни шарлатански приоритети натресени във вашите глави от съмнителни лекари и знахари, за да не гледате живи трупове до края на живота си.
И ако това е лошо...

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
18 юли 2011 15:24 1225
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#1177] от "eleonorarizova":

Лекарят не само трябва да ви обясни страничните ефекти от ваксинацията, но също така и да ви изясни какво може да се случи на вашето дете, ако не го ваксинирате. От двете опции - да имате ваксинирано дете или неваксиниран труп - изборът ще се наложи от само себе си.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 14:38 1224
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1222] от "coroviev":

Ами сигурно мога да чета и дори да пиша, щом успявам да Ви отговоря :)
Ако отричате написаното в здраве.бг, то отричате ли историите на хора писали тук, които описаха реални проблеми на техните собствени деца?
И изобщо по пътя на отрицанието ли трябва да става всичко? Вие ни отричате и правото на личен избор, в същото време не поемате грам отговорност от решението си. Вас ли да търся и да съдя, ако нещо се случи на детето ми, след някоя ваксина?

До коментар [#1218] от "80286":

Ами браво на Вашите лекари. Но пък излиза, че Вие не сте били ваксиниран в тази ситуация. Това според общата теза в полза на ваксините не Ви ли прави опасен за околните? :) Или чесънът и лимоните са се оказали по-ефикасни от ваксината? :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 13:40 1223
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1168] от "coroviev":

"Бихте ли посочил, къде настоявам да си вкарвате каквото и да е, където и да е?"

Аз не говорех за секс, coroviev.

Аз държа ти и който и да е да не ме принуждава да се ваксинирам. Ваксинирането се прави с вкарване на игла в тялото. После през иглата преминава течност-отрова, която се влива в кръвта. Така е ясно надявам се!? Ако имаш още подобни въпроси - пиши ми на мейла...


До коментар [#1200] от "coroviev":

"Тц, тц, тц, какво мръсно подсъзнание имате, засрамете се! Въпроси към Вас нямам. Надценявате се, като мислите, че можете да бъдете част от разумна дискусия."

Прав си., когаро човек почне да забравя за какво става въпрос е много по-подходящ за разумна дискусия.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
18 юли 2011 13:34 1222
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1220] от "bugotrep":

Наричам дивотии писаниците в портала здраве.бг. Вие можете ли да четете?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
18 юли 2011 13:28 1221
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#1172] от "Владимир Райков":

"Себе си съм спасил отдавна като съм се ваксинирал. Детето си също. И недей да фамилиарничиш. :-)"

Влади, да се спасиш не означава да се хербаризираш (замразиш, консервираш, отрежеш, да си заровиш главата в пясъка)!

Има разлика .. надявам се, че ще я усетиш. Успех!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 13:19 1220
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1215] от "coroviev":

А Вие наричате дивотии доказаните случаи на увредени от ваксини хора.
Отричате и проблемите на хората писали тук. Все едно да изкарвате черното бяло :) Не се получава, няма как. Докато не се сблъскате с нашите проблеми, явно няма да ги разберете. Не Ви го пожелавам, нито на който и да е друг! И понеже не го желая и на себе си и на децата си съм тук.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
18 юли 2011 12:27 1219
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#1203] от "chris.1_":

"И щом всички признахте,че ваксините имат 1на милион стр.ефекти, искам те да се случват на ВАШИТЕ деца!"

Ето това изречение е еманация на начина на мислене на привържаниците на "правото на личен избор". Благодаря. Нямам какво да добавя.

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
18 юли 2011 11:58 1218
- +Оценка
-4 +9

Ех, тези лекари бе... Добре, нали вие сте си избирали GP-тата? Какви сте си ги избрали такива - съдейки по коментарите - егати некадърните темерути? Никой грам информация не дава, докато влезеш в кабинета и вече си надупен за ваксинация, така ли?
Аз пък съм доволен и от предишното ми GP, и от сегашното. Нещо повече - шапка им свалям. Не е имало случай да съм попитал за нещо и да не са ми дали напълно актуална и изчерпателна информация, в това число и за ваксини.
Преди време в офиса няколко души пипнаха хепатит и се бяха развилняли да слагат на всички... гама глобулин, ако не се лъжа. Питах докторката си, тя отсече "Няма полза тепърва да си слагаш, по-добре нагъвай мощно чесън и лимони." Съответно не си сложих, това е. А вие откъде ги намирате тези вашите не-даващи информация лекари - не знам...

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
18 юли 2011 11:34 1217
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#966] от "coroviev":


Не разбирате ли колко абсурдно звучи това, което сте написал? Хората не били достатъчно грамотни и информирани, затова смятате за правилно да им се отнема правото на избор.

Кой според вас трябва да ги информира, не са ли лекарите, които са длъжни да го правят? В демократичните държави се провеждат информационни кампании, а всеки лекар в кабинета си отговаря на въпросите, които му се поставят от пациентите. Няма форма на принуда и не се отнемат човешки права.

А у нас мотивът за задължителните имунизации звучи буквално много грозно: Ние нямаме намерение да ви информираме, затова решаваме вместо вас, като ви лишаваме от законното ви право на информиран избор.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 10:22 1216
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1194] от "agent0range":

Леле! Това е блестящо! Веднага да се организира нова религия! Това е пъти по-добро от приказките за Анунаките! Ако това го поразвиете и публикувате, гарантирам, че Алек Джоунс и Дейвид Айк ще Ви дишат прахта! Поклон, поклон и пак поклон!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 09:19 1215
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1214] от "bugotrep":


"Значи когато информацията показва, че ваксините са опасни, това са разни "жълти и полужълти сайтчета" ....защо това е така съм посочил в коментар 1193, като дори съм свършил вашата работа и съм предположил първоизточника на дивотиите.

"цитирате непреведени статии от уикипедия"...Нивото Ви на познание и компетентност не позволява цитирането на по-сложни източници. Ако чакате някой да Ви ги преведе, че да Ви ги преразкаже и Вие да обобщите " Така твърдите Вие, докажето го", просто няма да стане.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 09:06 1214
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1213] от "coroviev":

Значи когато информацията показва, че ваксините са опасни, това са разни "жълти и полужълти сайтчета", а когато цитирате непреведени статии от уикипедия, където всеки може да напише всичко, това трябва да го приемаме за "официален" източник :)))
После как да водим разумен диалог с Вас, след като отричате всяка информация давана от нас? Вярно, не е в подкрепа на Вашата теза (която и да е тя, защото Вие сте тук да се забавлявате по Ваши думи), ама нали затова е дебата, да се представят ФАКТИ в подкрепа на едната и другата страна в спора. С реплики - "ти си тъп", "не, ти си тъп", става едно надвикване в стил Сблъсък. А Вие точно това и правите, просто викате едно и също вече колко дни, при това не съм сигурен, че знаете защо изобщо го правите :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 08:26 1213
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1211] от "ditamo":

В желанието си да блеснете с доказателства дори не гледате, че сте пуснали същия линк.

"Дадохме много д/ва,нооо някои хора не могат да поемат в повече инфо.Такива са им вьзможностите"

Това е вярно. Трябва едно по-особено състояние на духа за да се възприеме сериозно бълвочътна жълти и полужълти сайтчета.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 08:20 1212
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1209] от "chris.1_":

"В коментар 407 сьм казал ИСТИНАТА и само ИСТИНАТА!И го знаеш много добре."

Точно затова предложих халоперидол.
-----------------------------------------------
"Опитьт ти да ме квалифицираш виртуално..."
Това е по силите само на ентомолог. По-спокойно, ще получите конфликт в ендодермата.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 06:49 1211
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1193] от "coroviev":

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5467 Сигурно и тази статия е измислена?Дадохме много д/ва,нооо някои хора не могат да поемат в повече инфо.Такива са им вьзможностите.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
18 юли 2011 02:46 1210
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#1194] от "agent0range":
Просто невероятен, дълбок поклон.
До коментар [#1203] от "chris.1_":
"Химията се влияе от емоции!" - някой се изкряска, и трупове мъртви хвръкнаха завчаска...

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 01:42 1209
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1205] от "coroviev":
Изразьт "опасни решения" ме накара да го напиша.Решенията са опасни,ако можеш да ги докажеш в бьдещето като такива.
В коментар 407 сьм казал ИСТИНАТА и само ИСТИНАТА!И го знаеш много добре.А и се доказа стократно,че червените мьлчат или обиждат при неудобни вьпроси.
Опитьт ти да ме квалифицираш виртуално чрез осезанията си е много несполучлив,но пьк признавам:за мен е комплимент от твоите уста!

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 01:27 1208
- +Оценка
-2 +8

Играят ли вирусите някаква положителна роля в организма?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 01:23 1207
- +Оценка
-7 +3

До коментар [#1187] от "truth8407":

Прати им много поздрави от мене и им кажи, че се извинявам, за това че не присъствах на коктейла, на който се сервираха бебенца в холандски сос - трябваше спешно да отида и да инжектирам с невротоксини цяло едно отделение в Пакистан.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
18 юли 2011 01:19 1206
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#1188] от "eleonorarizova":

На тази статия дори не пише кой и е автора - как въобще може да и вярвате??????

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 01:03 1205
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#1203] от "chris.1_":

"Аз мисля,че ти си много опасен защото през Март 2012 ще изнасилиш жена ми и децата ми.Искаш да го докажа ли?Ти докажи,че моите деца ЩЕ се разболеят! "

Защо смятате, че искам нещо да ми доказвате или аз да Ви доказвам? Кое Ви наведе на тези бесни мисли? Смятам, че след коментар 407, който сътворихте с такъв замах и вдъхновение, една по-дълга почивка на мозъка ще си ви се отрази идеално. Халоперидолът също е опция, но поискайте и второ мнение, все пак. Лека нощ и не се преуморявайте.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
18 юли 2011 01:01 1204
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1198] от "Maria Ninova":

Кой това? Ти отново не си в час.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
18 юли 2011 00:51 1203
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1142] от "Зам. Директор":
Това не е отговор на вьпроса ми,но и аз не сьм очаквал да имаш такьв.Нито сьм очаквал да намериш такива изследвания.
До коментар [#1181] от "80286":
Химията се влияе от емоции.Ако те ухапе куче,може и да заплачеш.Тук в дебата сигурно и ангиотензина ти се завишава.
До коментар [#1151] от "coroviev":
"Аз уважавам правото Ви да вземате решения опасни за здравето и живота на децата Ви"
Аз мисля,че ти си много опасен защото през Март 2012 ще изнасилиш жена ми и децата ми.Искаш да го докажа ли?Ти докажи,че моите деца ЩЕ се разболеят!

Мариа,Мариа,
Какво е корелация и какво е каузалност?
И щом всички признахте,че ваксините имат 1на милион стр.ефекти,искам те да се случват на ВАШИТЕ деца!Ще поемете ли тази отговорност?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 00:28 1202
- +Оценка
-7 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
18 юли 2011 00:19 1201
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1157] от "agent0range":

Значи признавате, че ваксините не са безопасни. Постигнахме съгласие по този въпрос. Обаче за пострадалите от ваксини изобщо не е важно, че тези ефекти са били "много редки", те са си го отнесли и никой не е поел отговорност за това. Щом търсите отговорност от нас, задето отказваме да ваксинираме себе си и децата си, то трябва Вие да поемете отговорност като се опитвате да ни ги налагате с принуда, ако възникнат усложнения. Защото възникват усложнения, не си заравяйте главите в пясъка за това. Сума ти майки в България сега лекуват деца с алергии и астма, отключени след поредната ваксина в имунизационния календар. А тези случаи дори не се докладват като странични ефекти. Просто всички казват, че не е от ваксините, въпреки очевидната връзка. Така е по-лесно и никой не поема отговорност.
От такива като мен можете да търсите отговорност, ако предизвикаме епидемия. Само че подобно на вредите от ваксините и това ще трябва да го докажете, а не да ни лепите етикети, че сме безотговорни, невежи и какви ли не още.

До коментар [#1196] от "Maria Ninova":

Честито, току що оплюхте всички майки, които пишат там. А повечето от тях слагат ваксини на децата си :)

Така или иначе дебатът се е изчерпил, остава да видим крайния резултат.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
18 юли 2011 00:13 1200
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#1189] от "jorin":

Тц, тц, тц, какво мръсно подсъзнание имате, засрамете се! Въпроси към Вас нямам. Надценявате се, като мислите, че можете да бъдете част от разумна дискусия.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
18 юли 2011 00:11 1199
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1196] от "Maria Ninova":

"- защото в него се разпространяваа невярна информация, всява се паника сред младите родители, и се обменя опит как да се нарушава закона . Също така защото е рекламна платформа на всевъзможни шарлатани (някои от тях откровено практикуващи незаконна дейност, като хомеопатите без медицинска диплома), които си изкарват хляба за сметка на здравето на наивни родители и техните деца. "

Дааа, къде бил проблема! ... Права си ... кой си позволява да разпространява информация?!?! :) Особено ако тази информация разказва играта на 6 години от живота ми.

А относно тези шарлатани без дипломи!! Въй въй .. как си позволяват да лекуват само, а!?
Мария, аз бих се доверил на 80% от тях и на 30% от тези, които имат дипломи като твоята.
Моля не подценявай способността на хората да решават съдбата си. В частност чии съвет относно здравето си да послушат. В частност дали да се ваксинират. В частност ... каквото си поискаш. Трудно е да си признаеш, че знанията ти не струват 5 пари нали?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
18 юли 2011 00:05 1198
- +Оценка
-10 +7

Наглост е да искаш да се възползваш от колективния имунитет без да допринасяш за него.

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
17 юли 2011 23:39 1197
- +Оценка
-7 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
17 юли 2011 23:23 1196
- +Оценка
-11 +6

До коментар [#1182] от "eleonorarizova":

"Не разбирам защо бг мама така Ви боде очите? Това е чудесен форум, в който пишат много на брой начетени и интелигентни хора. "

- защото в него се разпространяваа невярна информация, всява се паника сред младите родители, и се обменя опит как да се нарушава закона . Също така защото е рекламна платформа на всевъзможни шарлатани (някои от тях откровено практикуващи незаконна дейност, като хомеопатите без медицинска диплома), които си изкарват хляба за сметка на здравето на наивни родители и техните деца.

А за другото: погледнете само коментар 1192. Какво да прави лекаря в такъв случай? Лишава детето от правото му на здравни грижи, защото родителя е параноик или изпитва затруднения да схване елементарни концепции като проста корелация и причина/следствие?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 23:14 1195
- +Оценка
-6 +5

мдам, "няма" връзка ваксини-аутизъм и в същото време почти половината от компенсираните в САЩ деца за последните десет години в момента са с аутизъм, въпреки че първоначалната им диагноза е била друга. трябва да си много наивен, за да го вярваш това....


или много силно финансово заинтересован...

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 23:12 1194
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#1186] от "blah":

Всъщност вирусните инфекции са причинени от Raptor Jesus (http://bit.ly/kTgYAB), който имплантира на хората вирусите докато спят. Понеже живакът във ваксините променя енергийното поле на хората, Raptor Jesus не може да се свърже винаги с нас и затова ваксинираните хора по-рядко боледуват. Понякога обаче, когато енергийното поле стане равно на точно 666 джаула (заради вредното действие на ваксината), детето получава анафилактичен шок.

Никой все още не е правил изследвания зa това дали Raptor Jesus съществува и дали той ни имплантира болестите, така че по никакъв начин не можете да ме опровергаете, а вашите разсъждения за стресът, който причинява злите болести са долна спекулация.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 23:00 1193
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1188] от "eleonorarizova":
Прави ли Ви впечатление, че в тази статия никъде не са посочени източници? Това е първото което трябва да Ви усъмни в една статия. Предполагам, че този компот е сътворен на база това http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623535

А за какво става въпрос всъщност, тук: http://neuroskeptic.blogspot.com/2011/05/vaccines-cause-autism-until-you-look-at.html

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
17 юли 2011 22:58 1192
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#1179] от "Maria Ninova":"Майка: "Причиняват ли ваксините аутизъм?"
Лекар: "Не, това бяха спекулации на един мошеник, който осъдиха"."

А защо лекарят ще лъже? Лъжливата информация е по-лоша и от липсата на информация. Ти познаваш ли родители на деца, при които ваксините са причинили заболявания от аутистичния спектър след ваксина? Щото аз познавам няколко, лично. За мен няма значение кого са обявили за мошеник и дали наистина е такъв или просто е бил неудобен. Познавайки лично увредени хора, лафът, че ваксините са напълно безвредни не върви. Та ако лекарят ще ме лъже, по-добре да не започва да ме "информира".

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 22:56 1191
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#1177] от "eleonorarizova":

Браво!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 22:52 1190
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#1182] от "eleonorarizova":

Браво!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 22:50 1189
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#1168] от "coroviev":

"Бихте ли посочил, къде настоявам да си вкарвате каквото и да е, където и да е?"

Аз не говорех за секс, coroviev.

Аз държа ти и който и да е да не ме принуждава да се ваксинирам. Ваксинирането се прави с вкарване на игла в тялото. После през иглата преминава течност-отрова, която се влива в кръвта. Така е ясно надявам се!? Ако имаш още подобни въпроси - пиши ми на мейла...

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
17 юли 2011 22:48 1188
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1184] от "80286":

Да, има начетени и в тази материя. Ако почетете, ще се убедите лично.

Бихте ли дали коментар на тази статия:
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5467

 
Преглед на профил truth84 Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 22:47 1187
- +Оценка
-2 +5

Фамилията Рокфелер ви поздравява и ви стиска ръка.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 22:46 1186
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#1176] от "agent0range":

Ами не, въобще не виждам защо трябва да се извади заключението, че това е част от жизнения цикъл на вируса? А, как стигна до заключението, че пък точно щото нямали комуникация вирусите се активирали по определен сигнал отвън? Това си е чиста спекулация! Или може би е интервюирана контролна група вируси и са взели средностатистическия им отговор? :)

И, къде са доказателствата, че всички, които имат вирус в "латентна" форма после се разболяват? А, къде са доказателствата, че не всички хора носят вирус в латентна форма, при положение, че пише, че в повечето случаи вирусът се открива случайно? Пак по тая логика, къде са доказателствата, че и другите вируси, които уж нямат латентна форма, наистина я нямат?

 
Преглед на профил truth84 Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 22:40 1185
- +Оценка
-4 +5

Продадохте душите си. Дано се осъзнаете!

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 22:40 1184
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1182] от "eleonorarizova":
Интелигентни и начетени на тема "медицина" ли, г-жо Ризова?

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
17 юли 2011 22:36 1183
- +Оценка
+4

До коментар [#1105] от "Зам. Директор":"Явно форумният корифей не е чувал за специални медицински лаборатории, където електронните микроскопи довеждат и най-малката вирусна бактерия до размерите на слон или хипопотам."

Форумният корифей, с ръка на сърцето си признава, че за първи път в живота си чува за вирусна бактерия. В дадените от мен примери мисля, че ставаше въпрос само за вируси, вирусните бактерии не мога да коментирам.

До коментар [#1111] от "Зам. Директор":"Освен това, спори се за неща, които явно не се познават от неимунизаторите в синята агитка, тъй като същите не правят разлика между ВИРУСИ и БАКТЕРИИ и какво предизвикват едните и какво другите."

Прав си, само че не сините, а май червените не правят разлика, виж пост [#1115]

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 22:35 1182
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#1179] от "Maria Ninova":

Не разбирам защо бг мама така Ви боде очите? Това е чудесен форум, в който пишат много на брой начетени и интелигентни хора.
А относно очакванията към лекаря - очаквам първо ТОЙ самият да се е информирал добре и ДА ЧЕТЕ. /Като Синбалон например./ А не да бъде "дистрибутор" на лекарства и да изписва, за което се е договорил с поредния фармацевтичен агент.
Освен това очаквам да отговори на въпроса ми как да разберем ДАЛИ детето ми има противопоказания за конкретната ваксина. В листовката пише "Не ваксинирайте ако детето ви е алергично към някоя от съставките". Та - кои са съставките, как да разберем дали е алергично.
А после да си поговорим и за рисковете.
И тогава ДА РЕША, да направя своя ИНФОРМИРАН ИЗБОР.

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 22:34 1181
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1175] от "blah":
Химията и микробиологията не се вляят от емоции, бла-бла, въобще не ги е еня за стреса. Цифри, цифри, проценти, проценти....

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 22:31 1180
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#1175] от "blah":
Тъй де, една бабка черно на бяло ми обяснява как като се изплашиш и може да те хване жълтеница... факторът "стрес" е дотолкова фактор, доколкото оказва - незначително - негативно въздействие над съпротивителните сили на имунната защита. Ни повече, ни по-малко.

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
17 юли 2011 22:16 1179
- +Оценка
-8 +8

Ами след като лекаря така е казал какво смятате да направите, г-жо Ризова? Примерно:

Майка: "Причиняват ли ваксините аутизъм?"
Лекар: "Не, това бяха спекулации на един мошеник, който осъдиха".
Какво прави БГ мама тука? (съдейки по коментарите в този "дебат")
"Аа, лъжете ме, аз много съм чела много съм се информирала, няма да се бода НЯМА НЯМА. Вие сте подкупени от биг фарма!".

Е какво очаквате да направи лекаря? Или ако му зададат откровено тъпи въпроси като тези по-горе "ама вирусните заболявания има ли доказателства че се причиняват от вируси?"... Все пак това е лекар, не е учителка по природознание, 3ти клас.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
17 юли 2011 20:41 1178
- +Оценка
-3 +6

Съгласявам се с Ризова. Само не ми стана ясно едно: ако ваксините станат препоръчителни, защо ще трябва лекарят да убеждава в нуждата им? Нали хората били образовани, умни, имали право на избор?
Защо да ги убеждавам?
Това, което трябва да правят лекарите е да информират, да информират, да информират. Проблемът в България е липсата на качествена информация. Не само медицинска. В България сме зле информирани за всичко.
Ако хората са информирани, няма да се налага някой да ги убеждава, че Слънцето изгрява от изток...

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
17 юли 2011 20:00 1177
- +Оценка
-2 +12

Този дебат е изключително полезен. Защото тук лекарите изнасят информация, убеждават, аргументират, защитават нуждата от ваксини. В реалния живот, когато ги посещаваме, НИКОЙ НИКОГА не си прави труда да ни убеди в каквото и да е. Защото ваксините са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Ако станат препоръчителни, всеки личен лекар ЩЕ ТРЯБВА да ни ИНФОРМИРА и УБЕДИ в нуждата от всяка ваксина.
Което априори ще го принуди и той САМ да се информира. Защото болшинството от личните лекари в момента ИЗОБЩО НЕ чете, и НЕ разсъждава по този въпрос. Това е страшно. А ако задаваш въпроси, предизвикваш раздразнение и досада у лекаря. Едва ли не - щом АЗ казвам, слушай и изпълнявай...
Ето още една полза от премахване на всичко задължително.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 19:42 1176
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1175] от "blah":

Ако беше прочел малко по-винимателно статията в уикипедия щеше да разбереш, че съвсем не всички вируси могат да влязат в латентно състояние. Ако беше прегледал и начините за постигане на тая латентност щеше да разбереш, че тя се постига не ЧРЕЗ, а ВЪПРЕКИ всички системи на тялото за справяне с инфекции.

От тук следва да направиш и следната логическа връзка - че това е просто част от жизнения цикъл на вируса, да се забави за известно време деленето му, за да не се провокира отговор от страна на имунната система на приемника, който през това време сее заразата наляво-надясно.

Сега идваме до момента на преминаването от латентна в остра инфекция. Предполагам, че ти е ясно, че вирусите не могат да комуникират помежду си, а за да бъде ефективна атаката трябва всички патогени да се активират сравнително едновременно. Затова тази активация става при промяна на условията - които са наречени в статията стрес.

От цялата тая работа трябва да разбереш, че начинът за превенция на инфекциите е да не се разболявяваме изобщо, дори от латентната форма на вируса, понеже съвсем не е ясно какво е условието да го "събудим". Защото природосъобразното, еко-, зелено-, без Е-та, антибиотици, азбест, алкохол, ваксини, живак, и тежки натоварвания съвсем не гарантира, че вирусът няма да се събуди изведнъж.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
17 юли 2011 19:05 1175
- +Оценка
-7 +6

В линка за вирусната латентност, който някой пусна по-горе, черно на бяло пише, че освен болестотворни агенти и имунна защита има и фактор стрес;)

Кой може да докаже, че имунната им защита устоява именно защото е подготвена, а не по друга причина? А, какво да кажем за ония, които не са ваксинирани, носят вируса, но не се разболяват никога - тях светия дух на ортодоксалната медицина ли ги пази?

П.П. Харесва ми като опонентите ми започват да бълват отрова - обикновено означава, че съм набарал нещо, на което не могат да отговорят:)

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 18:37 1174
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#1171] от "blah":
Защото имунната им защита устоява, капацитет. А устоява, защото е подготвена. А е подготвена, в 90%+, защото е била ваксинирана. На теб никой нищо никога не може да ти докаже. Може ли някой да ми докаже, че откакто си се пръкнал в този дебат не дрънкаш нищо освен глупости? Не, и не е нужно.
Освен болестотворни агенти и имунна защита други фактори няма. Силната вяра и билковите чайчета не можеш ги класира в графа "фактори". А можеш ли всъщност, я пробвай! Ти си пълен с изненади.
Също, доколкото знам, "-" значи "не съм съгласен", нали така, модератори? Поне така пише. Така че, премного ми е смешно, като слагате минуси на коментари, които са въпроси. Не сте съгласни с въпроса, така ли? Нещо в централата не е в ред, ако не си съгласен с въпрос... Бърка ви на лично място ли, що ли?

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
17 юли 2011 18:23 1173
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#1171] от "blah":

Ако ти бяха ясни поне основите на вирусологията, няма да питаш "ЗАЩО?"

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
17 юли 2011 18:07 1172
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#1162] от "jorin":

Себе си съм спасил отдавна като съм се ваксинирал. Детето си също. И недей да фамилиарничиш. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
17 юли 2011 17:10 1171
- +Оценка
-6 +6

в крайна сметка някой ще каже ли защо има много хора, които носят с години вируси без да са се разболели и на практика са здрави? повтарям ЗАЩО, а не как - не ми давайте тъпи линкове. кой може да докаже, че всички тия хора биха се разболели, ако не са ваксинирани, при положение, че в повечето случаи откриват вирусите случайно при тях? кой може да докаже, че не носят вирусите още от раждането си и че не биха си ги носили цял живот, без да им създадат проблеми? кой може да докаже, че ваксините въобще биха им помогнали? защо са ни ваксини, при положение, че е очевидно, че вирусите само с присъствието си не предизвикват болестите, а са необходими и други фактори?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 17:02 1170
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1166] от "jazzi":

И след като се екзалтирате от това-A Positive Association found between Autism Prevalence and Childhood Vaccination uptake across the U.S. Population. -на 2-ро място при аутизма, прочетете това-http://neuroskeptic.blogspot.com/2011/05/vaccines-cause-autism-until-you-look-at.html.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 16:55 1169
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 16:48 1168
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#1165] от "jorin":

Бихте ли посочил, къде настоявам да си вкарвате каквото и да е, където и да е?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 16:46 1167
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1166] от "jazzi":

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21653297 статия за смъртността от полио в Индия, не ваксинирани при 2 епидемии.Сравнете със смъртността в страни с обхванато население, например България, не само няма смъртност, а дори няма и заболели. Така както сте формулирал въпроса, нищо няма да излезе. Сигурен съм, че съпругата Ви ще даде насоки как да търсите.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 16:30 1166
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1158] от "coroviev":

Сигурен съм, че сте прочели всички статии в пъб-меда :))) Жена ми има там няколко там за неврогенезата. Вероятно сте намерили статистики, изследвания и т.н....Синия балон на същия въпрос също ме "светна" да търся в пъб-меда...даже ми даде този линк...и сега какво да правя - вероятно да напиша "statistics vaccinated unvaccinated death" ЕТО: No items found - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=statistic%20vaccinated%20unvaccinated%20death
http://www.ncbi.nlm.nih.gov .....пиша "statistics vaccinated unvaccinated autism" ETO: No items found - unvaccinated/pubmed?term=statistic%20vaccinated%20unvaccinated%20death
Къде са ви статистиките и изследванията?!?!?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 16:29 1165
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1163] от "coroviev":

С теб ще се разберем.

---------------
"Очевидно е, че твоите права са по-уважителни :)"------ Грешите.
---------------
Мога ли да "перефразирам" това така:
Правата ни са равни. И е проява на арогантност и дори наглост един от нас да казва на другия какви отрови да вкарва в кръвта си!?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 16:20 1164
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1160] от "anihilator_jack":

При някои - да. При други направо ми се плаче виждайки в какви идиотщини вярват хората!

Нямате опит. След година-две ще свикнете.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 16:15 1163
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1159] от "jorin":

Титан на мисълта! Аз съм възхитен!

"Очевидно е, че твоите права са по-уважителни :)"------ Грешите.

"Що си мислиш, че забавлението е едностранно? :)" Изключително се радвам, че Ви доставям радост така, както Вие на мен! Само по тази начин можем да достигнем до бленувания рахатлък, който индийците по неизвестни причини наричат нирвана.

"Притесних се за теб. " Оценявам с голяма благодарност този Ваш жест! Имате основание, погледнете моят коментар 1154.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
17 юли 2011 16:09 1162
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#1144] от "Владимир Райков":

"..... Сега обаче смятам, че всяко дете в България, а и по света, има право да бъде спасено от подобни родители. Децата не са виновни... "


Владко, първо спаси себе си!
И когато спреш да трепериш от страх - ще се радвам да чуя мнението ти.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 16:09 1161
- +Оценка
-5 +5

в крайна сметка някой ще каже ли защо има много хора, които носят с години вируси без да са се разболели и на практика са здрави? повтарям ЗАЩО, а не как - не ми давайте тъпи линкове. кой може да докаже, че всички тия хора биха се разболели, ако не са ваксинирани, при положение, че в повечето случаи откриват вирусите случайно при тях? кой може да докаже, че не носят вирусите още от раждането си и че не биха си ги носили цял живот, без да им създадат проблеми? кой може да докаже, че ваксините въобще биха им помогнали? защо са ни ваксини, при положение, че е очевидно, че вирусите само с присъствието си не предизвикват болестите, а са необходими и други фактори?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
17 юли 2011 16:09 1160
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1155] от "jorin":

"Може би за "белите престилки" ваксината е нещо напълно естествено. Простете ме, но аз не мисля така. В нея няма нищо естествено. Ваксината е АНТИ. Тя е ПРОТИВ .. всичко.
Ваксина <=> АнтиЖивот."

Майко мила - ужасТ и безумие! Пази Боже сляпо да прогледа!

До коментар [#1153] от "coroviev":

При някои - да. При други направо ми се плаче виждайки в какви идиотщини вярват хората!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
17 юли 2011 16:01 1159
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1151] от "coroviev":

"Аз отдавна говоря, че тук всеки има право да осере детето си както намери за добре. Аз уважавам правото Ви да вземате решения опасни за здравето и живота на децата Ви, също така уважавам правото да не понесете отговорност за действията си при нещастно стечение на обстоятелствата. Обаче, моето право е да считам тези действия за идиотски и да се забавлявам с хора като Вас. "

Очевидно е, че твоите права са по-уважителни :)!
Аферим!
Ашколсун!
Машала!
Амин!
Хари ОМ!
Да бъде!

Що си мислиш, че забавлението е едностранно? :) Жалко е .. все едно гледам култирист, който чупи стойки и се надява така да изплаши лъва.
Иди се ваксинирай и въвведи имунизационния календар в органайзера на телефона си, че работата е сериозна. Притесних се за теб.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 15:59 1158
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1156] от "jazzi":

Не приемам нищо безусловно, тук не става въпрос за вяра, а за изследвания, статистически данни, метаанализи и т.н. Никого в нищо не убеждавам. Даже напротив, ако всички си промените вижданията, много ще ми липсвате, защото сте адски забавни. Обаче, ако наистина търсите отговори и сериозно се интересувате, заповядайте, това е мястото, където ще намерите всичко- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 15:48 1157
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#1152] от "bugotrep":

Айде стига с тая тъпня за аутизма, пак ли трябва да се изписва едно и също. "Проучването" на Andrew Wakefield смърди от всякъде на конфликт на интереси, опровергано е вече много пъти, а самият Wakefield дори вече не е лекар. Всички по-нови изследвания показват, че няма никаква разлика в честотата на децата аутисти сред ваксинираните и неваксинираните.

Ваксините не са безопасни, това много пъти го казахме. Но сериозните странични реакции са много редки, а болестите против които се ваксинират децата съвсем не са леки. Заради факта, че едно несаксинирано дете увеличава и риска на околните, и заради като цяло малката вероятност от сериозни странични реакции (леките изобщо не ги коментирам -- не разбирам родителите, които оревават света заради зачервяване на мястото на ваксината или един обрив, като се има в пред вид как се умира от тетанус например) ваксините са задължителни. В други страни, където медицинската култура на хората е доста по-добра не са, но за съжаление в България, където половината родители ще предпочетат да отидат за гъби или да гледат турски сериал вместо да заведат детето на преглед при зъболекар или да му бият ваксина, всичко трябва да става насила.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 15:44 1156
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#1151] от "coroviev":

Вие приемате безусловно, че ваксините са полезни и ефективни, но дали ще успеете да убедите в това тези, които са пострадали от тях. Вместо да се опитвате да убеждавате хората в това колко полезни са ваксините - разбира се забавлявайки се, мисля, че е по-подходящо да се опитате да погледнете проблема от тяхната гледна точка. Не може да отречете, че има сериозни основания за притеснение.
Аз лично съм имунизиран с всички ваксини до 18 г., а само месец след предказарменото БЦЖ получих пристъп на астма и после се намери и алергия - естествено няма доказателство за връзката между двете, аз едва преди около 2 години разбрах за възможността това да се дължи на ваксините. Разбрах още, че БЦЖ е отпаднала в Япония, Германия, Франция...Защо ли?!?
ОФИЦИАЛНО се признават множество случаи на усложнения и не-малко смъртни случаи...Листовките на ваксините предупреждават за усложнения и смърт...Защо считате, че предвид на всичко това не трябва да се дава право на избор? Статистики за смъртността и причините за това на база ваксинирани - неваксинирани НЯМА или поне досега никой не е показал таква!
Разберете, че никой не отрича ИМУНИЗАЦИЯТА - просто начинът, по който поголовно се прави сега - чрез ВАКСИНАЦИЯ, не е толкова безопасен, колкото ни се иска на ВСИЧКИ. Има клинични изследвания след като ваксините са на пазара, но защо не им се даде публичност предвид...

Прочитане на целия коментар
нарастващото безпокойство? Противопоказанията и възможните последици на листовките са изготвени на база клиничните изследвания - как ви звучи възможността за "гърчове", "безсъзнание", "смърт"....твърди се 1:100000, но в САЩ ОФИЦИАЛНО признават за хиляди случаи на усложнения и смърт. За това докато не се направят публични, независими, практически, сравнителни, мащабни, задълбочени, продължителни изследване на всяка една васксина винаги ще има страх и съмнение! Поздрави

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 15:42 1155
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1141] от "Зам. Директор":

"Не мога да не отбележа радостния факт, че много от неимунизаторите са размислили в резултата на правилните постановки на червената лента в предаването, ФАКТ който се вижда от неутралните им мнения, гарнирани с черна лента."

Няма как да не ти благодаря, че ме подсети, че не съм гласувал .... отново.
Също така директоре ... в даден момент дискусията става безсмислена ... меле от думи, който губят смисъл. Нито аз ще ти кажа на теб дали да се бодеш нито ти на мен ...
Всеки така или иначе избира сам всеки път. Това да не избираш пак е избор. Да се понесеш по течението .. пак е избор. Въпроса, който дискутираме тук е: Дали това нещо да е облечено в закон. Т.е. дали ще ме наречете престъпник понеже предпочитам да не бода като наркоман с някви консерванти детето и себе си?
Та питам: Аз престъпник ли съм?

Може би за "белите престилки" ваксината е нещо напълно естествено. Простете ме, но аз не мисля така. В нея няма нищо естествено. Ваксината е АНТИ. Тя е ПРОТИВ .. всичко.
Ваксина <=> АнтиЖивот.

И като нещо НЕестествено не виждам как то ще е задължително .. просто е нелепо!? дори възмутително.

Нима не виждате, че мотивацията за ваксиниране е водена от СТРАХА! Рекламата на ваксините се състой във реклама на СТРАХА от болестите. Колкото повече страх - толкова...

Прочитане на целия коментар
повече контрол. Толкова повече свиване. Толкова повече липсва живота. Има толкова много области в живота, при който страха се превръща в пари ... толкова много. Има страх => има ваксини. Няма страх - за какво ми е.

Господа "за задължителни ваксини",
Страха рядко е добър съветник.
Колко решения в живота си сте взели под влияние на страха и те са били правилните???
(надявам се сте разбрали въпроса ми и ще се опитате да направите разлика м/у здравословния страх и другия .. , който ни държи на едно място, свити, бронирани зад всевъзможни огради .... )

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 15:10 1154
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1150] от "jazzi":

Нещо ми се губи идеята Ви. Бихте ли перефразирали, моля? Вчера ме реимунизираха за тетанус и днес страничните ефекти са налице, трудно схващам.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 15:07 1153
- +Оценка
-2 +2

До коментар [#1147] от "anihilator_jack":

Обаче забавлението е гарантирано!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 15:05 1152
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1132] от "Зам. Директор":

Веднъж да сме на едно мнение с Вас, г-н директоре :)
Не съм твърдял, че хомеопатията е панацея и съм се убедил, че не е всесилна. За мен тя е едно чудесно допълнение към конвенционалната медицина и в много от леките случаи е напълно достатъчна, за да не се налага друго лечение.

До коментар [#1128] от "agent0range":

И какво за тази теория? Моят пример целеше да илюстрира, че едно и също нещо може да се изтълкува по различни начини. Всичко зависи кои фактори са взети предвид.
Едно не можете да отречете - има реални поражения вследствие на ваксини. Може да са редки, но ги има. В САЩ има спечелено дело, което доказва категорично връзката между ваксините и аутизма.
Докато има риск при ваксинация тя не трябва да е задължителна.
И понеже самото естество на ваксинирането е непредвидимо - не се знае кой човек по какъв начин ще реагира дори на най-пречистената ваксина, те не трябва да са задължителни. Просто защото, ако стане нещо вследствие на тях никой няма да поеме отговорност. Какви са обезщетенията в България, при увреждане от ваксина, има ли въобще такива? И как да ги докажем, когато всички повтарят мантрата, че са безопасни. С очите си съм виждал, че не са. Не Ви пожелавам детето ви да пищи 4 часа без прекъсване след поставена ваксина. Не Ви пожелавам...

Прочитане на целия коментар
отключването на куп алергии към какво ли не, загубата на апетит и всички други неща, които се случват на здравите деца след една "невинна" инжекция.
Искате много от нас, а отговорност не поемате. Как да стане това?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 15:04 1151
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1149] от "jazzi":

"говорим за ПРАВО НА ИЗБОР дали НА МЕН или НА МОЕТО ДЕТЕ "

Аз отдавна говоря, че тук всеки има право да осере детето си както намери за добре. Аз уважавам правото Ви да вземате решения опасни за здравето и живота на децата Ви, също така уважавам правото да не понесете отговорност за действията си при нещастно стечение на обстоятелствата. Обаче, моето право е да считам тези действия за идиотски и да се забавлявам с хора като Вас.
-------------------------------------------------------------------------------------- "Как решихте, че жертвите сред ваксинираните са в пъти повече след като в РБ например имаме около 98% имунизирани, т.е. няма как жертвите на болести да са повече от страна на неимунизираните. Няма статистики - няма изследвания в това отношение."

Заявих, че изявата ми в този дебат е личното ми забавление, а не отговаряне на невежи въпроси. За вас ще направя изключение. Струва ми се, че Вие се различавате от масата антиваксери бълващи невежество тук. Та, всичко, което Ви интересува, проценти, статистики и т.н. Можете да откриете с помощта на Гугъл вездесъщи /да се свети името му/ без проблем.
--------------------------------------------------------------------------------------
"И какво общо има диагностиката с ваксинацията? "------терминът използван от Вас...

Прочитане на целия коментар
"медицинска манипулация", изброените от мен манипулации също не са безобидни.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 14:49 1150
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#1138] от "coroviev":

Хващаш бяс и сигурно ще умреш! Хващаш СПИН и сигурно ще умреш! Пипваш ебола и сигурно ще умреш...Да изброявам ли още...Значи щом се измисли някаква ваксина дайте да се уцелим дружно, за да не прихванем тая болест...А защо да е така?!?!? Може да не хванете бяс, СПИН, ебола...ако има някакъв изход и шанс - ползвате го, но това съвсем не значи, че след като в този случай ваксината може да помогне, то тя задължително е полезна и помага във всички случаи.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 14:33 1149
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1135] от "coroviev":

Забавно е да ви чета, но нали се сещате, че говорим за ПРАВО НА ИЗБОР дали НА МЕН или НА МОЕТО ДЕТЕ да вкарат в кръвта коментираните ваксини!!! Пак е въпрос на избор дали да се ползва презерватив, да се носят китайски джапанки, да се пие кафе от автомат и т.н. Да, животът е непредвидим и светът е несигурно място и точно затова след като няма универсална ваксина или ваксини срещу всички болести, няма никаква гаранция, че няма да хванете някоя болест. Как решихте, че жертвите сред ваксинираните са в пъти повече след като в РБ например имаме около 98% имунизирани, т.е. няма как жертвите на болести да са повече от страна на неимунизираните. Няма статистики - няма изследвания в това отношение. И какво общо има диагностиката с ваксинацията?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 14:28 1148
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1146] от "jazzi":

Аз не твърдя, че амалгамата е безвредна, но трябва да се съгласите, че все по-малко се прилага при положение, че има избор при фотополимери.

Препоръчвам Ви да прочетете инструкцията на фотополимер "Филтек Z250" на фирма 3М, раздел "мерки за безопасност".

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
17 юли 2011 14:21 1147
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1138] от "coroviev":

Хахахахахаххахаха - право в десятката! Затова и аз вече почти не пиша тука - с хора, на които източниците на информация са им "Монитор", VacTruth и сайтовете на разни вещери няма смисъл да се спори.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 14:16 1146
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1134] от "Зам. Директор":

1. Нали не твърдите, че стоматолозите поставят амалгама в плътта и кръвта на пациентите си, а живакът и другите токсини във ваксините отива точно там! Аз не твърдя, че амалгамата е безвредна, но трябва да се съгласите, че все по-малко се прилага при положение, че има избор при фотополимери.
2. Значи сте съгласен, че ВАКСИНАТА НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ!
3.....
4. Прочетете листовките на ваксините - прочетете ги внимателно и после прочетете възможните реакции и последици.
5. Ако това не е вярно защо има фондове специално създадени с цел да обезщетяват пострадали от ваксини?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 13:52 1145
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1143] от "Зам. Директор":

Мислят по същия начин. Познавам ги не само виртуално. Но ги е страх да предприемат реални действия, въпреки ,че системата е толкова разкапана, че не е проблемно да заобиколиш разпоредбите. То даже е по-лесно сега да не си ваксинираш детето, отколкото да се приемат специални разпоредби. Всички са много езотерични и плюят медицината, ама Стойчев си е заковал под заглавието табела-"магистър по медицина", защото му придава повече тежест в очито даже и на антиваксерите. Страх ги е и гледат все пак гуруто да има и нещо стандартно като образование. Ей така, на всякой пожарный, как говорят у них.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
17 юли 2011 13:35 1144
- +Оценка
-5 +9

В началото смятах да се включвам активно в етапите на този дебат, защото вярвах в наличието на мисъл у "синята агитка".
Сега обаче смятам, че всяко дете в България, а и по света, има право да бъде спасено от подобни родители. Децата не са виновни...

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 13:33 1143
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#1138] от "coroviev":

Интересен ми е начинът на техните постановки и размишления, защото много често избиват в комични ситуации или отричат очевадни неща, прибягвайки до трансцедентални съждения.

Все пак мисля, че те не мислят по този начин в живота, но търсят сподвижници на прочетеното от тях в несериозната "литература" на така щедрия интернет, който на ред със сериозни изследвания сервира какви ли не щуротии.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 13:26 1142
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#1139] от "chris.1_":

Естествено, че всяка лаборатория си има ® (Trade Mark) и формулите, както и начина на производство и химическия процес са тайна на производителя - така е и с оръжейните компании, електрониката, дори и готвачите на шкембе чорба имат тайна на приготвяне на чорбата и не желаят да я споделят.

Цигулките "Страдивариус" са уникати, защото Страдивариус не е споделил дори и с най-близките от фамилията начина за извличане смолата от дървесината, за да може да се освирват (колкото повече свириш, толкова тонът става по сочен).

Така стоят и нещата с имунизациите, но съставките или съдържанието на всяка имунзация са НАПИСАНИ върху кутийката на самата имунизационна композиция или върху листовката, а как се приготвят в лабораториите е стандартна фирмена тайна.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 13:08 1141
- +Оценка
-10 +5

Не мога да не отбележа радостния факт, че много от неимунизаторите са размислили в резултата на правилните постановки на червената лента в предаването, ФАКТ който се вижда от неутралните им мнения, гарнирани с черна лента.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
17 юли 2011 13:03 1140
- +Оценка
-5 +5

До Ралица Ковачева:

"Не приемам, заради правото на някои майки да не ваксинират децата си, други деца да са изложени на риск. Да, ваксинираните имат имунитет, но ако в бъдеще те станат малцинство?"

Интересно защо се опасяваш от това? Нима смяташ себе си, че си от малцината избрани да проумеят "ползата" от ваксината?? Ако нешо е добро за обществото - то ще се случи - бъди сигурна.


" Не разбирам тези майки, които вярват, че ваксините са плод на световната фармацевтична конспирация, как смятат да отглеждат децата си - в стерилна среда? Изолирани?"

За изолираност говорите вие. .. Аз не се притеснявам когато в детската градина има сополиви деца ... и знаете ли какво - детето ми е боледувало 3 пъти (сега е на 4 и половина)

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 13:01 1139
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1131] от "Зам. Директор":
"В тази материя точен отговор могат да дадат специалистите от лабораторията на FBI в Куантико, Вирджиния, които имат отдел, занимаващ се с ваксини или френския институт "Пастьор".
За съжаление отправката е на френски, но може да се позаинтересуваш. Лаборантите в изследванията не крият постиженията си.
Давам "Пастьор" за пример, тъй като е един от водещите в света."

Да разбирам ли,че няма достьпни изследвания,които да се прочетат например в научни списания?
Запитвания до дадената от теб и в други инстанции има,но завьршват с отговор,че е тайна на производителя.
Та,кьде да намерим отговор на този важен вьпрос?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 12:58 1138
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#1137] от "Зам. Директор":

Отговорът ще е следният: " Да не би традиционната медицина да лекува всичко?", после Вие ще кажете: "Да, ама срещу бяс има ефикасна ваксина."
ТЕ:
-Можете ли да го докажете?
Вие:
-Ето статистика.
ТЕ:
- Не ни навирайте тези измислени стъкмистики спонсорирани от фармамафията, дайте научни доказателства!....

И така до безкрай. Още ли имате желание да им задавате въпроси?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 12:39 1137
- +Оценка
-10 +7

До коментар [#1133] от "80286":

Колега, ами направили сте сериозен пропуск - ще търчат при хомеопатите.
Те ще излекуват детето им. :):):)
.................................................
Между другото ще е много интересно на зрителите във форума да научат от синята лента как се справя хомеопатията с бяс?!
Това е фундаментално питане за доказване силата на хомеопатичната "медицина".

И само да подскажа на хомеопатите, че БЯСЪТ не се поддава на лечение!!!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
17 юли 2011 12:35 1136
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#19] от "Галя Тодорова":

"Ако Вие като родител прецените, че най-доброто за Вашето дете е да остане неваксинирано, а друг родител пък реши, че най-доброто за детето му е да остане неграмотно...
Има ли принципна разлика в тези две позиции според Вас?
Убедена съм, че родителите не трябва да имат неограничени права над децата си. Живеем в държава, в общество, което би трябвало да гарантира и правата на децата."

Бинго!! Няма принципна разлика. Щастието на детето ми не се определя от това колко грамотно е. За мене щастието на децата ми е преди това то да е грамотно, ваксинирано, умно, послушно и т.н.
Уважаема Галя, ти би ли поела отговорност за щастието на моето дете и как? Ако отговора ти не ми прозвучи достатъчно положително-убедителен - прости ме, но ... можеш да си говориш колкото искаш ...
Аман от думи.

Кой е този който знае правата на моите деца? Кой знае какво иска моето дете по-добре от майка му и баща му?? Детето не иска да е грамотно!! Детето не иска да е ваксинирано. Не иска да е послушно! Бъдете убедени в това. Детето иска да изпитва удоволствие от живота. Как по дяволите да се случи това когато някой му защитава "правата"?? Как по дяволите ще изпитваш удоволствие от живота, когато от малко бебенце те натъпчат с всевъзможни консерванти ??
Обществото, държавата, и ти също Галя, нямаш никакъв интерес...

Прочитане на целия коментар
детето ми да е щастливо. Но виж ако ще да е послушно - тук вече всички сте за. Имам лоша новина за вас - трябва да минете през мен!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 12:32 1135
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#1125] от "jazzi":

1. ПОСТАВЯНЕТО НА ВАКСИНА НЕ Е ЕСТЕСТВЕН БИОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС И ЗАСЯГА ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!.......... Изключително вярно наблюдение! Към пречещите прибавям и поставянето на презерватив. Също пречи за тренирането на естествения имунитет ....нали се сещате за какво говоря? А като подгрупа ще сложим и цялата гама знайни и незнайни нестероидни противовъзпалителни, те също пречат ужадсно.

2. ВАКСИНИРАНЕТО НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ, А МЕДИЦИНСКА МАНИПУЛАЦИЯ, КОЯТО НОСИ РИСК ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!.... Отново десятка! Прибавяме и гастроскопия, колоно ректо скопия, инвазивни кардиологични методи за диагностика, пресичане на улицата, возене в транспортно средство.


3. ВАКСИНИРАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!...... И слава Богу!

4. ВЪВ ВАКСИНИТЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ОПАСНИ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО ВЕЩЕСТВА - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!.....Няма да споря, но ще попитам, пиете ли кафе от автомат, ядете ли сладолед използвайки пласмасова лъжичка, ползвате ли китайски джапанки, децата Ви играят ли с китайски играчки? Ако поне един отговор е "Да", то добре дошли в света на остатъчните мономери! Поинтересувайте се какво е това и ще откриете нови каузи за борба, този път однователни.

5. ВАКСИНИРАНЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО - СПОРНО Е!!! ИМ...

Прочитане на целия коментар
А ЖЕРТВИ - ИМА ПОСТРАДАЛИ - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!! и т.н. и т.н. ............... Има. И от ваксинираните и от не ваксинираните. От не ваксинираните са в пъти повече.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 12:20 1134
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#1125] от "jazzi":

ФАКТ 1. Повече от 85% от българите, а и не само те, имат пломби в устата, направени от два композита – живак и сребърен нитрат.
ФАКТ 2. Ваксината не е лечение, а първопричина за предпазване от лечение, докато лечението на животозастрашаващи инфекции е следствие от неваксиниране и носи тежки последици.
Факт 3. По точка 3. съм съгласен с вашето мнение, "ВАКСИНИРАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!"
ФАКТ 4. Ако във ваксините се съдържат опасни за живота и здравето вещества, този форум няма да бъде факт, както и вестник КАПИТАЛ.
ФАКТ 5. Доказано от практиката е, че ФАКТ 5 не е факт.

 
Преглед на профил kirka80286 Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 12:06 1133
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#1130] от "blah":
Опитах се да открия смисъл в 7-редовото ти изречение - не успях.
Но на вълна "кучета":

Синичките, ако някоя мастия ухапе (или само одраска със зъби) Вашето дете - какво ще предприемете? Бяс, тетанус - все болести, срещу които борбата до ден днешен остава само превантивна. Т.е. като се установят е вече безвъзвратно късно и спасението е... абе нека кажем, че направо си пътник. И какво - ще стоите със скръстени ръце ли? Ще оставите живота на детето си на произвола на съдбата ли? Познавах човек, който умря от бяс като стой та гледай. Не му помогнаха ни билки, ни знахари, ни светена вода. Отговорете искрено, моля, какво ще правите?

_____

"Тhe lack of major wars may be hurting economic growth." New York Times
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 11:57 1132
- +Оценка
-10 +6

До коментар [#1123] от "bugotrep":

"При двумесечно бебе едва ли може да става дума за плацебо ефект, но дори и да е това, ключовата дума е ефект - има такъв."
============================
Естествено, че при бебетата не може и дума да става за плацебо ефект, но за сериозни инфекции и заболявание се налага приложна терапия на доказаната медицина, а не на експериментални клонове, които на практика ползват медицинските постижения за своя изгода.

За хомеопатията хортувам.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
17 юли 2011 11:52 1131
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#1118] от "chris.1_":
В тази материя точен отговор могат да дадат специалистите от лабораторията на FBI в Куантико, Вирджиния, които имат отдел, занимаващ се с ваксини или френския институт "Пастьор".
За съжаление отправката е на френски, но може да се позаинтересуваш. Лаборантите в изследванията не крият постиженията си.
Давам "Пастьор" за пример, тъй като е един от водещите в света.

http://www.pasteur.fr/ip/easysite/pasteur/fr

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 11:17 1130
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1128] от "agent0range":

а, вие пропускате дребния факт, че като се ваксинирате, не е ясно после дали не се разболявате заради това, че сте ваксинирани или заради това, че не сте изложени на стрес :) също така пропускате дребния факт, че и ваксинирани се разболяват.

разликата между антиген, патоген и антитела звучи горе-долу така:

за да не ни хапе куче, ще позволим на вързано куче да ни ухапе като дете. в добавка ще гледаме снимки на зъби и нокти на кучета. за по-сигурно, това ще се прави няколко пъти в първата година след раждането, като ще даваме да ни хапят различни породи кучета и ще гледаме снимки на зъби на същите тези породи. всички трябва да са ухапани от куче, за да сме сигурни, че никой няма да бъде ухапан в последствие.

само дето на някои хора да ги ухапе куче 10+ пъти за една година може да им остави психическа травма за цял живот...

не-ваксинирането е гарант донякъде, че няма да имаме тая травма още от малки. то не ни дава 100% гаранция, че по-натам никога няма да ни ухапе куче. за да не ни хапе трябва да стоим по-далече от кучета (т.е. да пием чиста вода, да си мием храната, да спазваме хигиена), или да сме силни, за да реагираме адекватно, ако се срещнем с куче - т.е. да се храним здравословно, да пием достатъчно вода, да спим достатъчно, да се движим достатъчно и т.н.
.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 11:16 1129
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1128] от "agent0range":
Toва ли е единствената алтернатива,която можеш да си представиш?
Щом няма по добро,дай да гьлтаме арсен,пьк няма значение дали помага или не.Или арсен или марш в Африка.В Африка има много хубави места!В момента там се изземват земите от Федералния резерв покривайте дьлговете на страните.
Нека да се правят изследвания и да се измислят безвредни и ефективни ваксини,които всеки да иска да си слага!
Така няма да се праща никой в каменната ера.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
17 юли 2011 10:52 1128
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#1124] от "bugotrep":

Чували ли сте за закона на големите числа?
http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_large_numbers

До коментар [#1125] от "jazzi":

"ПОСТАВЯНЕТО НА ВАКСИНА НЕ Е ЕСТЕСТВЕН БИОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС И ЗАСЯГА ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!"
През 13в човечеството е живеело много естествено - без никакви консерванти, ваксинии и други такива порочни зли нови технологии. И е имало 50% детска смъртност и средна продължителност на живота 30 години. Ако искате да живеете естествено, марш в Африка.

До коментар [#1126] от "blah":

Само че пропускате "дребния" факт, че ако сте ваксинирани и придобиете имунитет (да кажем в 95% от случаите) вие изобщо няма да се разболеете от латентата форма на вируса. Така че празните приказки за "необходимо" и "достатъчно" условие си ги задръжте, не сте много добри в логиката. Освен това научете каква е разликата между антиген, патоген и антитела.

И пак не разбрах как не-ваксинирането ще ме спаси от стреса, на който подлагам тялото си при всеки по-епичен спортен подвиг.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 10:21 1127
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#1121] от "blueballoon":
"Вие бяхте от сектата на германската нова медицина, нали така? :))) "

Не,не членувам в никаква секта,"нали така"?
Знам обаче Вие Блубалон в коя точно членувате,но няма да я пиша,за да не ви излагам.

Ще потвьрдите ли,че вьпреки наличие на микобактерии (дори и вируси) не винаги се развива заболяване/симптоми?Или ще се приберете в сектата си?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
17 юли 2011 09:37 1126
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1119] от "blueballoon":

До тук видяхме, че никой не може да отговори на въпроса. Ако можехте, щяхте да сте го направили, а не да отклонявате темата.

Отговорът, който видяхме до момента, е, че вирусите са необходимо, но не достатъчно условие за разболяване. Достатъчното условие е стресът. Ваксините не се борят с достатъчното условие, а с необходимото условие, но те не се борят като премахват необходимото условие - т.е. те не премахват микроорганизмите, а вкарват в хората още от тях, така, че дори и човек да се е родил без определен вирус, след ваксината той със сигурност ще го има, с което ваксините правят така, че необходимото условие да е изпълнено при всички - дори и при тия, които може да са се родили без необходимото условие. От там нататък, е необходимо само от достатъчното условие - стрес и се разболяваш, с което ваксините реално увеличават риска от разболяване като правят необходимото условие изпълнено при всички ваксинирани.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
17 юли 2011 08:53 1125
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1124] от "bugotrep":

Добро утро!
Според проваксинаторите ваксините са най-революционното, прогресивното и неоспоримо откритие и откакто се прилагат в медицината много болести били изчезнали. Ваксините са свещени защото заради тях човечеството е оцеляло. Няма как такава манна небесна да се оспорва и подлага на съмнение и изследване.
Да се оспорва ползата и ефекта на ваксините е като да се оспорва фундаменталната същност на медицината и проваксинаторите, както се вижда и от дебата досега, много често клонят и препращат натам, но както бях казвал и преди, като се съобразяваме със спорното и безспорното, се установява следното:

1. ПОСТАВЯНЕТО НА ВАКСИНА НЕ Е ЕСТЕСТВЕН БИОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС И ЗАСЯГА ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!
2. ВАКСИНИРАНЕТО НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ, А МЕДИЦИНСКА МАНИПУЛАЦИЯ, КОЯТО НОСИ РИСК ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!
3. ВАКСИНИРАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!
4. ВЪВ ВАКСИНИТЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ОПАСНИ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО ВЕЩЕСТВА - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!!
5. ВАКСИНИРАНЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО - СПОРНО Е!!! ИМА ЖЕРТВИ - ИМА ПОСТРАДАЛИ - ненуждаещ се от доказване ФАКТ!!! и т.н. и т.н.

При това положение, аз считам, че трябва да се гарантира правото на избор независимо от чудесата, които са свършили ваксините. Може навремето ...

Прочитане на целия коментар
да не са били пострадали толкова много хора от тях, може да не са им слагали толкова много токсини и гадости, но със сигурност не се е водила статистика на уврежданията от ваксини в миналото и такава не се води и до ден днешен. С напредването на информационните технологии узнаваме за все повече случаи на увреждания вследствие на ваксини и все повече хора предпочитат да не се ваксинират и кой може да ги упрекне?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 01:22 1124
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1075] от "agent0range":

Това е хубава теза, но неиздържана. Как се измерва увеличеният риск? Ако вземем 100 деца и ги ваксинираме, а после се разболеят 5 ще кажете, че ваксината защитава на 95%. Но реално контакт с болестоносител може да са имали само петте деца и тогава защитата от ваксината ще е 0%. Та пожеланията и реалността може драстично да се разминават, но да се представят по желания начин :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
17 юли 2011 01:18 1123
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1099] от "Зам. Директор":

Ходя при дипломирани лекари, понякога пия дори антибиотици по лекарско предписание, последно преди 10 години. Но не отричам хомеопатията, защото е изпробвана и дава резултат. При двумесечно бебе едва ли може да става дума за плацебо ефект, но дори и да е това, ключовата дума е ефект - има такъв. Който я смята за шарлатания да не ползва хомеопатия. Нея никой не я прилага с принуда за разлика от прехвалените ваксини.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
17 юли 2011 01:10 1122
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1120] от "chris.1_":


"Нари4ате Принц Чарлз шарлатанин?? "
Да.

"Дали ще му хареса,ако разбере? "
Не ме интересува.


 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 23:55 1121
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#1120] от "chris.1_":

Вие бяхте от сектата на германската нова медицина, нали така? :)))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 23:52 1120
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#1114] от "coroviev":
"Обяснението за техните постъпки всъщност е просто. Хората са отчаяни и обезверени, системата на здравеопазване е ужасна меко казано. Нормално е да се хвърлят в обятията на всякакви шарлатани."

Нари4ате Принц Чарлз шарлатанин??
Дали ще му хареса,ако разбере?

Мариа,нали правите разлика между бактерии и вируси.Хората говорят за вируси,не за бактерии.
При всяка тбц има наличие на микобактерии,но наличието на тб не е предпоставка за развиване на заболяване.
И ти носиш ТБ бактерии в себе си,но не си болна от ТБЦ.
Но с всеки свой коментар затвьрждавате собственото си мнение за "нормалното" общество.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 23:49 1119
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1117] от "blah":

На този въпрос, както казах, и от лесотехническия могат да ви отговорят :)))

Ако искате, дайте да го обсъдим този случай с човек с латентен хепатит Б :)) За да е точно всичко, споделете какви са му вирусологичните показатели, за да си говорим конкретни неща :))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 23:44 1118
- +Оценка
-7 +3

До коментар [#1105] от "Зам. Директор":
"А вирусът е вътрешноклетъчен паразит, койт не е клетка, но не може да се размножава и развива без наличието на клетката, а изолирането му е неизвестно за хомеопатите, но много известно за лекарите-лаборанти и микробиолозите."

Може ли някакви нау4ни факти как са изолирани тези вируси (вакс вируси) и са предадени на друг 4овек,който да развие симптоми 4рез този вид заразяване?Има такива Studies,в които изолирват например полио вируси и "заразяват" пробанти.Имаш ли някакви линкове?
Тенкс.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 23:41 1117
- +Оценка
-6 +3

явно официалната медицина не може да отговори на тоя въпрос:

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 23:36 1116
- +Оценка
-5 +3

lunatik, моля Ви, въобще не противоречите - даже напротив - ако това, което казвате, е вярно, значи дори и необходимото условие наличието на вирусите да е причина за болести не е изпълнено, камо ли пък достатъчното...

оранжевияагент, защо си мислиш, че ваксините пък ще те предпазят от стреса? както казах вече, не можеш да се предпазиш от ухапване от улично куче като те ухапе преди това вързано домашно. Не можеш да се предпазиш по тоя начин дори от ухапване от домашно куче, а нали се сещаш, че и домашните кучета хапят? За да не те ухапе домашно куче, просто трябва да знаеш как да се пазиш и да си във форма. По същия начин за да не те тръшне грип като изкачиш Витоша, трябва да се храниш добре, да пиеш чиста вода, да спиш достатъчно, да се движиш достатъчно и т.н.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
16 юли 2011 23:06 1115
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#1107] от "lunatik":

"Твърдя само, че наличието на вируси при вирусни заболявания не е
"необходимо условие" по дифолт, защото не е доказано, че при 100% от болните от вирусно заболяване има наличие на вирус. "

Хахаха, значи, викате, не всички болни от туберкулоза имат микобактерия, а ? :)))))))

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 23:02 1114
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#1113] от "Зам. Директор":

Обяснението за техните постъпки всъщност е просто. Хората са отчаяни и обезверени, системата на здравеопазване е ужасна меко казано. Нормално е да се хвърлят в обятията на всякакви шарлатани.
Това е процес, който започна още в началото на 90-те. Тогава бяха екстрасенсите, проф. Золотов, сектите, полтъргайстите. Постепенно щенията еволюираха към "еко" тематиката и тази мода е до днес. Хомеопати, холистични лекари, конспиратори разкриващи съкровени тайни и най-вече неграмотност, която не знам дали е съществувала и по турско.Признавам, че вече ми доскучава и чакам с нетърпение следващата модна вълна.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 22:49 1113
- +Оценка
-10 +7

До коментар [#1106] от "coroviev":
"Разбира се, ако това което дрънкат го прилагатв живота. Аз крепя огромни съмнения, че някои от най-яростните привърженици на това движение не си ваксинират децата, защото нашата нация много голяма на приказки, ама действията хич ги няма."
==================================
Колега, точно в десятката. Всички лекари, които са ми казвали да не пуша, бяха закоравяли пушачи, а че така стоят нещата и с НЕимунизаторите, няма съмнение.

Те приличат на окултни натурфилософи, но са с подсъзнателен статут на епикурейци и киренайци.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 22:43 1112
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1109] от "lunatik":

"С тази разлика, че са се опитвали да удавят фетуса."

Учител по физическо, чете написани на ръка от милиционер СРС-та събрани и анализирани от милиционери!!! Разбира се, че е достоверно! Само дето ако това беше вярно, лудия поп от Пловдив, трябва да направи некадърниците архонти, защото при тези обстоятелства те са утрепали антихриста. Само той ще изкара толкова време във фризер и ще шава. Айде да се върнем към ваксините, моля!

П.С. В пост 1110 СМП да се чете СМЕ

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 22:41 1111
- +Оценка
-11 +8

Освен това, спори се за неща, които явно не се познават от неимунизаторите в синята агитка, тъй като същите не правят разлика между ВИРУСИ и БАКТЕРИИ и какво предизвикват едните и какво другите.

Когато си научат урока, тогава ще може да продължим тази толкова интересна нонстоп беседа и да сме полезни за себе си и за обществото, не с "художествени" епитети, изстрелвани един към друг, а чрез сериозни и мотивирани мнения.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 22:37 1110
- +Оценка
-3 +5

Хоп, специалистите от "Монитор" писали, че го утрепали, щото шавало!!! Забравиха да споменат, че СМП показа, че са го реанимирали също така!!
Наистина са некадърници, първо го реанимират, после го трепят, щото още шава! На Вас още веднъж поздравления за източниците, които ползвате!

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 22:36 1109
- +Оценка
-8 +2

До коментар [#1106] от "coroviev":

С тази разлика, че са се опитвали да удавят фетуса. Сами си го казват. Е, някои са се чудели дали да го поят и хранят 15 часа след раждането му, което говори още повече колко са кадърни. Добре е да могат да различават живи от умрели бебета.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 22:36 1108
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1107] от "lunatik":

Значи нямате варицела, разбира се :)))))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 22:30 1107
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#1103] от "blueballoon":"И какво, някак от думите ви се оказва, че не е необходимо да има Varicella zoster вирус, за да сте болна от варицела? ROFL!!!!"

Не. Твърдя само, че наличието на вируси при вирусни заболявания не е
"необходимо условие" по дифолт, защото не е доказано, че при 100% от болните от вирусно заболяване има наличие на вирус. Какво правим, ако утре отида болна от варицела в лабораторията и се окаже, че нямам варицела зостер вируса?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 22:29 1106
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1072] от "lunatik":

Адмирации за източниците Ви на информация от които очевидно черпите знания и информация с пълни шепи! Това обяснява Вашето развитие до момента. Понеже тази вечер съм на кеф, ще Ви дам следната информация: Ако тези некъдърници в Г.Оряховица не бяха правили опити да съживят фетуса /ей на и аз знам някой-друг латински лаф като хомеопатите./ , щяха да са нарушили закона, защото независимо дали смъртта е мозъчна, биологична или героична те са длъжни в продължение на зо мин. да реанимират. Единственото изключение е, ако смъртатта е проптер инсуфициенциа церебри хроника актива, така, че.....умната!

До коментар [#1074] от "jazzi":

Този пример го дадох за илюстрация какво се случва, когато се правят избори ей тъй на пук, щото сме много "еко". Същото ще се случи на една част от антиваксерите рано или късно със собствените им деца. Разбира се, ако това което дрънкат го прилагатв живота. Аз крепя огромни съмнения, че някои от най-яростните привърженици на това движение не си ваксинират децата, защото нашата нация много голяма на приказки, ама действията хич ги няма.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 22:26 1105
- +Оценка
-10 +5

До коментар [#1102] от "lunatik":
"Да твърдиш, че във всеки случай на вирусно има наличие на вирус, означава да са изолирани вируси на 100% от всеки болен. Другото са предположения и догадки, както и това, че ваксините предпазват, а неваксинираните са опасни за околните."
==============================
Подобни фундаментални мнения не бива да се подминават с лека ръка.
Явно форумният корифей не е чувал за специални медицински лаборатории, където електронните микроскопи довеждат и най-малката вирусна бактерия до размерите на слон или хипопотам.

А вирусът е вътрешноклетъчен паразит, койт не е клетка, но не може да се размножава и развива без наличието на клетката, а изолирането му е неизвестно за хомеопатите, но много известно за лекарите-лаборанти и микробиолозите.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 22:14 1104
- +Оценка
-9 +5

До коментар [#1092] от "blueballoon":
"Няма смисъл. Човекът се е объркал и без това малко с причината и следствието, след като пита как така се "защитаваме от стрес с ваксина"."
============================
Все пак на подобни хора, които се объркват в имунизациите, за да се "защитят от стрес с ваксина" е добре да подскажем, като имунизатори, че един от добрите начини да се премахне стресът от ваксина е скачането от самолет без парашут.

Ефектът е доказан при съответните клинични падания от въпросното превозно средство.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 22:09 1103
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1102] от "lunatik":

"Вирусна инфекция" означава... (drum roll) Инфекция с вирус! :))

"Да твърдиш, че във всеки случай на вирусно има наличие на вирус, означава да са изолирани вируси на 100% от всеки болен."

И какво, някак от думите ви се оказва, че не е необходимо да има Varicella zoster вирус, за да сте болна от варицела? ROFL!!!!

Вируси (количество) се търсят само когато имат някакво клинично значение, разбира се :))) С какво ще ви помогне да разберете колко VZV има, щом няма отношение към терапията?

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 21:48 1102
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#1097] от "blueballoon":"При всички болни от вирусно заболяване е наличен съответния вирус."

:))) Нямам спомен някога да ми е изолиран вирус, за да се докаже, че съм болна от грип, варицела или каквото и да било. Боледувала съм ги, но диагнозата се поставя по клинична картина. Сега да не ми твърдиш, че не съм разбрала кога какво ми е изолирано. :)) И не, не вярвам, че по презумпция се приема наличието на вируси, след като съм регистрирана като болна от вирусно само по симптоматиката. Да твърдиш, че във всеки случай на вирусно има наличие на вирус, означава да са изолирани вируси на 100% от всеки болен. Другото са предположения и догадки, както и това, че ваксините предпазват, а неваксинираните са опасни за околните.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 21:33 1101
- +Оценка
-10 +3

До коментар [#843] от "mirohero":

"Такива данни има на сайта на ЦРУ, който е публичен, и поне в САЩ е един от основните популярни източници на информация при пътуване в чужбина."
===================================
Само леко да откорегирам колегата - не е сайтът на ЦРУ, а на Държавния департамент.

http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis_pa_tw_1168.html


 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 21:32 1100
- +Оценка
-2 +8

http://www.vbox7.com/play:00091165?r=google

Аз не съм против ваксинирането, а против задължението да се ваксинират децата/без предварителни изследвания и преценка за индивидуалния риск/.Ако имате дете пострадало от ваксина ще го ваксинирате ли пак следващият път със същата ваксина след време?

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
16 юли 2011 21:25 1099
- +Оценка
-12 +6

До коментар [#1071] от "bugotrep":

"Не отричам съвременната медицина, но не и се и доверявам сляпо,..."
=======================================
А бих ли могъл да те попитам процедурно, ако е спукан апендикс (апандесит), херния или счупена кост, при хомеопат ли ще се лекуваш или на "недоверЕн" доктор.
Така стоят нещата и с имунизациите и за това лаиците не бива да им гледат на кафе или на ръка, а да ги посъветват вещи лица, в конкретния случай, лекарите с медицинско образование, а не ония дргугите пишман доктори.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 21:13 1098
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1096] от "agent0range":

Ц - ваксинираме се и даваме акъл на другите как не трябва да имат право да избират да не се ваксинират.
Заразите ще си ги сипете независимо дали сте ваксиниран, но поне за стреса имам чудесна новина за вас: http://www.pharmacy-bg.com/farmaciya/vaksina-sreshtu-hronichen-stres/
Още малко и хайде на ваксинитеееееееееее :))))) Хайде сега да не пропуснеш "цък" на минусчето :)))

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 20:49 1097
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1095] от "lunatik":

"Извинявам се, че ще противореча на "синият отбор", но не е вярно, че вируси има при всички болни. Изолиране на вируси при болни от вирусни заболявания на практика не се прави, т.е. не е сигурно дали болните от морбили например носят в себе си вируса на морбили. При не всички болни от рак на маточната шийка се открива човешки папилома вирус, т.е. наличието на вирус не е необходимо условие в случая."

Абсолютно невярно. При всички болни от вирусно заболяване е наличен съответния вирус. А ракът на шийката на матката не се развива САМО в присъствие на HPV! http://www.cancer.org/cancer/cervicalcancer/detailedguide/cervical-cancer-risk-factors

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 20:42 1096
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1093] от "blah":

Аха, изясни ми се каква е "голямата картинка". Не се ваксинираме и се надяваме да се разболеем само от латентната форма на вирусите - хепатит, туберкулоза. След това гледам да избягвам стреса за да не "събудя" болестите, като междувременно сипя зараза на околните и им помагам да стигнат моето състояние.

През цялото време избягвам например да ходя на планина, за да не би един голям преход и последвалия от него стрес да "събуди" болестта. Жените пък не трябва да забременяват, защото също си е доста голям стрес за организма (значи и за клетките) и ще вземат да се окажат болни едновременно от 3-4 тежки заразни болести.

Ей на това му се казва превенция, как ли не съм се сетил до сега.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 20:40 1095
- +Оценка
-2 +3

До коментар [#1079] от "blah":"Именно от нейния тест се вижда ясно, че наличието на определен вирус може да е необходимо условие за разболяване, тъй като вируси има при всички болни, но не е достатъчно условие, тъй като има и доста носители на вируси, които не са болни на практика."

Извинявам се, че ще противореча на "синият отбор", но не е вярно, че вируси има при всички болни. Изолиране на вируси при болни от вирусни заболявания на практика не се прави, т.е. не е сигурно дали болните от морбили например носят в себе си вируса на морбили. При не всички болни от рак на маточната шийка се открива човешки папилома вирус, т.е. наличието на вирус не е необходимо условие в случая.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
16 юли 2011 20:33 1094
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1090] от "blah":

И в двата случая, се пънете да участвате в разговор за който ви липсва основното условие. Лека вечер.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 20:22 1093
- +Оценка
-7 +3

Не, по-скоро стигнах до извода, че кучето не е достатъчно условие, за да бъдеш ухапан;)

Как мислите, дали за да изтребим уличните кучета, е достатъчно да дадем на вързано куче да ни ухапе?

"Ами какво правим ако болестта се "събуди" не от ваксината, ами да кажем от тежко физическо натоварване, което отслабва временно организма?"

Точно това казва и холистичната медицина, в т.ч. и хомеопатията - микроорганизмите са в нас и са необходимо условие може би, но достатъчното условие е стрес, в т.ч. и тежко физическо натоварване.

Много се радвам, че започваме да говорим на един език:)

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 20:20 1092
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1091] от "agent0range":

Няма смисъл. Човекът се е объркал и без това малко с причината и следствието, след като пита как така се "защитаваме от стрес с ваксина", защото стресът (ама само обиктовен стрес, стреса за клетката не го броим, явно) бил събуждал латентна инфекция - а как ще се случи тази латентна инфекция, ако си имунизиран (с добър титър) - явно и той не е съвсем сигурен. :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 20:10 1091
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#1086] от "blah":

Аха, и до какъв извод стигнахме? Че кучето е необходимо условие за да бъде един човек ухапан от куче. И вие предлагате вместо да се отървем от уличните кучета (което ще ни гарантира не-ухапване) да се опитваме да не ги ядосваме като ги ловим. Нищо че никой не знае какво точно може да провокира всеки един конкретен пес.

Ами какво правим ако болестта се "събуди" не от ваксината, ами да кажем от тежко физическо натоварване, което отслабва временно организма?

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 20:08 1090
- +Оценка
-5 +2

До коментар [#1089] от "7777":

или идват от хора с мозък :)

ако продължим кучешката аналогия, да се ваксинираш означава да дадеш на вързано куче да те ухапе и така да мислиш, че никое друго куче от същата порода няма да те ухапе:)

за да бъдеш ухапан от куче, необходимо условие е да има куче, но не е достатъчно условие. ако имаш достатъчно адекватни реакции и си във форма, би могъл дори и при много агресивно куче да не позволиш да те ухапе. друг е въпросът, ако те нападне глутница от 50 кучета, както би станало ако пиеш заразена вода например.. за това е много по-важно да не пускаме глутници кучета до себе си от една страна и да сме във форма да се пазим от кучета, когато са малко на брой. последното обаче не става като даваме на кучета да ни хапят, а като се стремим да сме във форма.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
16 юли 2011 19:48 1089
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#1087] от "blah":

Доказателствата за за хора с мозък.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 19:47 1088
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#1086] от "blah":

"Това е една титанична глупост:)"

Ами, хайде, какво тогава е стресът за клетката? :)

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 19:45 1087
- +Оценка
-6 +2

До коментар [#1085] от "7777":

Докажете, че е елиминиран заради ваксината;)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 19:43 1086
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#1082] от "agent0range":

Съжалявам, но не питам "как сте сигурни, че ухапванията от куче стават с помощта на куче, при положение, че понякога те не хапят", а питам: "как сте сигурни, че всеки, който се срещне с куче, е ухапан?". всички са срещнали кучета, но далеч не всички са ухапани, нали?;)


""Стрес" за клетката и "стрес" за организма са абсолютно, тотално, титанично различни неща, колега."

Това е една титанична глупост:)

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
16 юли 2011 19:34 1085
- +Оценка
-3 +6

"Вие първо ми отговорете на въпроса как ще докажете, че липсата на ваксини води до увреждане, пък после ми берете грижа за капацитета. :)"

Как ваксина срещу смъртоносен вид шарка, почти елиминиран заради ваксината, води до увреждания. Прав сте, че този вид шарка в масовия случай не води до увреждания, а директно до смърт.

Като чета изказвания като цитираното, почвам да си мисля, че отрицателите на еволюцията имат право...

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 19:32 1084
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#1080] от "agent0range":

Ето какъв е моят отговор:

1. Отказът от ваксиниране все още не е престъпление и вероятно никога няма да бъде;
2. Водим този дебат не защото хората нямат възможност да избегнат ваксинирането, а преди всичко защото ако сторят така им се налагат глоби и санкции;
3. Ако вие изберете да направите споменатото, вие също ще бъдете санкционирани, но разликата е там, че във вашият случай погазвате описаните деяния са обявени от закона за грешни и се третират като престъпления, а на неваксинирането в ЕС и много държави по света не се гледа като на нещо грешно и не се преследва.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 19:19 1083
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#1079] от "blah":

"Значи не е достатъчен само вирусът, а трябва стрес? Какъв ли ще да е тоя стрес? И как една ваксина ни пази от стрес? "

"Стрес" за клетката и "стрес" за организма са абсолютно, тотално, титанично различни неща, колега.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 19:09 1082
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1079] от "blah":

Въпросът ви е тъп. Все едно да питате "как сте сигурни, че ухапванията от куче стават с помощта на куче, при положение, че понякога те не хапят". И съответно и предложението ви е по-абсурдно - вместо да ги кастрираме или отстреляме за да им намалее бройката, вие предлагате да не им правим нищо, понеже може да се стресират от ветеринарите и да вземат да ухапят някой.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Hamster Рейтинг: 1059 "Не"
16 юли 2011 19:05 1081
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1080] от "agent0range":

Направо ме убихте! Не мога да повярвам , че още пишете тук!

Наградният фонд на наградите "Даруин" няма да е достатъчен за всичките ни "опоненти" и цент няма да им се падне :):):)

_____

Hamster
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 18:59 1080
- +Оценка
-4 +6

Окей, значи ето какъв е моя избор:
- обръщам половин бутилка уиски;
- качвам се във автомобила;
- отивам да карам между хората в парка;
- пак между тях ще потренирам и стрелба с лък.

Не може някакви си наредби за обществения ред и закон за движение по пътищата да ми пречат на ПРАВОТО НА ИЗБОР, описана в ХАРТАТА за правата на човека и КОНСТИТУЦИЯТА. Освен това предния път като карах пиян не убих никого, така че няма 100% гаранция, че ще пострада някой. Същото се отнася и за стрелбата с лък - аз съм много добър и до сега не съм уцелвал случаен минувач, така че няма да спра с нито едно от двете докато някой не ми докаже, че 100% ще пострада някой човек. Освен това и да пострада някой, той е част от обществото, а моите интереси са по-важни от тези на обществото.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 18:56 1079
- +Оценка
-5 +3

Съжалявам, но т.н. вирусна латентност, за която пуснахте линк не отговаря на въпроса ми, а само потвърждава част от предварителното условие в него - т.е. обясненото там отговаря на въпроса "КАК", но не и на въпроса "ЗАЩО" има хора, при това голям брой, които носят вирусите в телата си и са напълно здрави. Няма отговор на въпроса защо вирусът не атакува веднага след попадане в тялото и не предизвиква симптоми, както при хората, които се разболяват. В същност, отговорът може би го има в ей тоя цитат от линка:

"While viral latency exhibits no active viral shedding nor causes any pathologies or symptoms, the virus is still able to reactivate via external activators (i.e. sunlight, stress) to cause an acute infection"

Значи не е достатъчен само вирусът, а трябва стрес? Какъв ли ще да е тоя стрес? И как една ваксина ни пази от стрес?

Мария Нинова да си провери теста за интелигентност добре и да помисли върху понятията "необходимо условие" и "достатъчно условие", преди да пише глупости. Именно от нейния тест се вижда ясно, че наличието на определен вирус може да е необходимо условие за разболяване, тъй като вируси има при всички болни, но не е достатъчно условие, тъй като има и доста носители на вируси, които не са болни на практика. Кое ли ще е тогава това достатъчно условие? Стресът, за който се говори в гореспоменатия линк? И отново - как ваксините пазят от стрес?

...

Прочитане на целия коментар
Та, моят въпрос продължава да виси със страшна сила:) :
ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 18:03 1078
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1075] от "agent0range":

Напротив - може да се прави аналогия защото и в двата случая става въпрос за ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР. Разликата е във възможните последици, но тук имайте предвид, че законовите права и задължения се установяват за индивидите, но не и за общността, защото отделните индивиди образуват общността и всички трябва да спазват закона! За това съображенията нямат отношение към правото! Не говорим за интересите на общността, а за правата на отделния човек! Има голяма разлика ако се замислите, но общото е, че в интерес на общността е да има справедливи закони, които да се спазват, а нашите наредби по отношение на санкциите за отказ от ваксини, противоречат на европейското право!

 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 18:03 1077
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#1073] от "anihilator_jack":"Въпросните лекари бяха оправдани от всички направени до момента експертизи като са единствено виновни за циничен език, което не е наказуемо, по който и да е кодекс."

Оправдаха ги, защото бебето било вече мъртво. Дивотията е, че лекарите, явно поради некомпетентност (така каза и един от експертите, правил експертизата, забравих му името) са помислили, че бебето е живо и съответно са опитали да го убият. Прекрасно, нали?

До коментар [#1075] от "agent0range":

Когато някой успее да ми докаже на 100%, че неимунизираното ми дете ще се зарази и ще зарази и други деца с някоя болест срещу която има задължителна ваксина и че ако го имунизирам, горното няма да се случи, тогава ще призная, че всички, които сте против правото на избор сте прави. До тогава, изяжте боба, изхвърлете кристалните топки, а с картите сформирайте четворка белот.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 17:49 1076
- +Оценка
-5 +5

„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5467
Японското правителство спира собствената си програма за имунизация след смъртта на шест деца поради ваксинация срещу Haemophilus influenzae (менингит) и пневмококи.

Като майка на дете със СОП, ако знаех рисковете за детето ми нямаше да бъда толкова изпълнителна към задължителните ваксини.Сега трябва да чакам октомври детето ми да стане на 3 години да отида и да ми кажат имаме ли аутизъм или не.
Жалко, че в България няма подобна статистика като в Япония.

Правителствената програма тихомълком плаща обезщетения на увредени от ваксини деца с аутизъм в продължение на две десетилетия, но продължава отрича връзката ваксини-аутизъм.
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/384.html

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 17:20 1075
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1074] от "jazzi":

Това, че майката е решила да ражда вкъщи поставя под риск само нея и детето ѝ. Майка, която не ваксинира детето си увеличава риска да се разболее както детето ѝ, така и околните хора. Ето защо не може да се прави аналогия между двете неща.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 17:03 1074
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1070] от "coroviev":

За да квалифицирате деяния по НК (НПК е процесуалния закон) освен познаване на закона, е необходимо чрез надлежно проведено (по НПК:) разследване, да установите всички факти, които имат отношение към случая. С конкретния случай не съм детайлно запознат, но от това, което се изнесе в медиите става ясно, че "момата" е ветеринарен лекар, а детето се е задушило заради продължителното израждане защото е било доста едро - над 4 кг.
Била е информирана - направила е своя избор - налице е трагичен резултат, а колкото до отговорността - има ли по-тежко наказание от това да загубиш детето си. Смъртта на детето не е следствие само и единствено от избора на майката, но този избор е предопределил последващото развитие на събитията. Причинно-следствената връзка може да се търси и се отнася само за фактите, но не и за предполагаемите, бъдещи събития, т.е. изводът, че "Всяко раждане вкъщи води до смърт" е неверен защото милиарди са се родили вкъщи или по полетата и горите, а не можем да заключим и че "Еди си колко % от ражданията вкъщи водят до смърт" защото не се води такава статистика.
Изводът е: "Раждането вкъщи е опасно и може да доведе до смърт"., а листовките на ваксините също предупреждават за много опасности, включително и смърт, т.е. изводът, че "Всяка ваксина води до смърт" е неверен защото милиарди са били...

Прочитане на целия коментар
ваксинирани досега и не са умрели от това, а не можем да заключим и че "Еди си колко % от ваксинациите водят до смърт" защото не се правят такива изследвания и разследвания и не се води такава статистика.
Изводът е: "Ваксинирането е опасно и може да доведе до смърт".
Ако вие твърдите, че рискът от смърт след раждане вкъщи е по-голям от смъртта в резултат от ваксина, то не считате ли, че по аргумент на по-голямото основание, след като за първото имаме право на личен избор, то това в пълна степен следва да се отнася и за второто?!?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
16 юли 2011 17:02 1073
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1072] от "lunatik":

Тва да цитирате "Монитор" е като да цитирате "Разбойническо дело" - сетете се сама защо. Въпросните лекари бяха оправдани от всички направени до момента експертизи като са единствено виновни за циничен език, което не е наказуемо, по който и да е кодекс.

До коментар [#1066] от "nodka":

В момента съм на "тлъстата" заплата от 180 паунда седмично, което е по-малко от това, което взима всяка тъпа сервитьорка, а да не говорим и че аз бачкам доста повечко от определените за максимални 40 работни часа седмично. Но не си мислите, че се оплаквам - науката изисква жертви, особено на младини.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 16:43 1072
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#1070] от "coroviev":"Спомнете си "бебето във фризера", в този случай дори хомеопат е наясно, че е пълна дивотия, ама докторята ги разчекнаха, нали?"

Вярно е пълна дивотия.

"Последните данни на разследващите сочат, че момченцето е било с мозъчна смърт, когато е било родено. Поради вероятна некомпетентност или незнание горнооряховските медици са решили, че послесмъртните потрепервания са признак на живот и са преценили, че трябва да убиват вече починалото дете. Това показват събраните до момента факти по разследването, научи „Монитор”."

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 16:39 1071
- +Оценка
-4 +5

Ако обичате не намесвайте хомеопатията в този спор. Но така и така го правите ще вметна, че повечето от нас са пили хомеопатични лекарства под една или друга форма, че в днешно време ги изписват масово всякакви лекари, при това доста от тях не са класически хомеопати и че ги произвеждат наред с антибиотиците и ваксините точно големи фармацевтични компании :)
Не отричам съвременната медицина, но не и се и доверявам сляпо, защото от лекар до лекар разликата е като от човек до човек и когато става дума за нещо важно както в случая, то си правя проучване не просто от телевизията и интернет, а от реални хора с реален опит и реални проблеми.
И типичният пример, че медицината не е единственият и решаващ фактор за здравето ни е, че въпреки, че живеем в демокрация много хора не могат да си позволят да отидат на лекар, други умират, защото не достигат линейките и затварят болници. И да много от тези фактори поставят лекарите пред дилема дали да изберат лесния път или да останат верни на професията си.
Затова не трябва да има вяра, която отрича осмислянето, а трябва да има здравословното съмнение и скептицизъм.
Не мога да гарантирам, че аз и децата ми няма да боледуваме и да има усложнения, но и ваксините не могат да ми гарантират тези неща.
И съм направил своя избор, защото това е моя отговорност и аз съм я поел и съм взел мерки да променя своя и на децата си живот, така че да им осигуря по-добро здраве.
А вашия страх от неваксинираните...

Прочитане на целия коментар
хора може да се обясни с това, че там някъде вътрешни самите вие не вярвате в защитата, която ви е обещана.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 16:07 1070
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1061] от "anihilator_jack":

"Абсурд - Костов ще е виновен, а чак след него и фарма мафията. " Чест и почитания! Как го пропуснах! Ето, сини, даже аз мога да стреша, пишете си точка!
До коментар [#1065] от "jazzi":

Нямам претенции да знам как се квалифицира според НПК това деяние. Аз не съм хомеопат и немога да си позволя да тълкувам материя, която не познавам. Това което знам е, че момата е направила "информиран избор", въпреки предупрежденията, секретните протоколи от форума "Родилница" точно показват това. Знам също, че въпросната е с медицинско образование, което според мен е утежняващо вината обстоятелство. Смятам, че примерът е съвсем подходящ, показва "информиран избор" и неговия резултат. Показва също и липсата на отговорност след това. Това дали тази жена страда, не я освобождава от отговорността за действието и. Не намесвайте и болниците, защото това вече е друг въпрос. Спомнете си "бебето във фризера", в този случай дори хомеопат е наясно, че е пълна дивотия, ама докторята ги разчекнаха, нали?

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 15:55 1069
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1066] от "nodka":

На червените ни раздават доста тлъсти бонуси за вреден труд.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 15:37 1068
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#1058] от "blah":

Въпросът ви е от компетенцията на всеки студент (по медицина), завършил трети курс (гледайте да са си взели изпита по патофизиология и микробиология). И на биолозите. И на молекулярните биолози. И от лесотехническия могат да ви отговорят. И ветеринарите. Не разбирам, сложен и "забиващ" ли ви се струва? :))))))) Много подценявате хората около себе си :)))))

До коментар [#1063] от "agent0range":

Хахахах, тъкмо щях да дам на blah линк към Virus latency в Уикипедия
:))))))
http://en.wikipedia.org/wiki/Virus_latency

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
16 юли 2011 15:33 1067
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#1058] от "blah":
До коментар [#1020] от "chris.1_":

Кратък тест за интелигентност: ако някои А са Б, и всички Б са В, то твърдението "Всички А са В" е:
а/вярно
б/невярно
в/луд съм мамо ям паркет

Не всички инфектирани с полио вирус проявяват симптомите на болестта полиомиелит и се увреждат, но всички със симптомите на тази болест са били инфектирани с полиовирус, и никой не е развил болестта без да бъде инфектиран със същия.

Тези неща са установени доста отдавна, но за разлика от любимата ви хомеопатия, не се е появил случай да ги опровергае. Няма болен от туберкулоза в който да не откриете Mycobacterium tuberculosis.

Гинка от селото - не знам защо решихте че хората от село са по-прости от тези от града но ще приема примера - може да е необразована, но не е тъпа, и като и се обясни схваща.

 
Преглед на профил nodka Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 15:33 1066
- +Оценка
-4 +5

Платени, платени КАПИТАЛисти... алчни до няма и къде...

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 14:31 1065
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1059] от "coroviev":

Естествено, че родителят носи отговорността и последствията за смъртта на детето си. В случая, който вероятно визирате, "момата" не е убивала детето си и не искала смъртта му, но е безспорно, че нейното решение е причината за смъртта му, т.е. майката има вина в случая, но това не е пряк умисъл, за да говорите за убийство. Има случаи, в които деца умират и в болниците, но никой не говори, че лекарите са ги убили...Вие сериозно ли мислите, че майката не преживява трагедия заради загубата на детето си и че не се чувства отговорна за изборът си?
Както и да е - това няма никаква връзка с темата за правото на личен избор освен, че потвърждава тезата, че отговорността и изборът са неизменно свързани.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
16 юли 2011 14:31 1064
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#1062] от "agent0range":

Той вече ги е убил, ама после е платил на медиите да покрият цялата история. Не четете ли www.истинатазаилюминатитеисветовнатаконспирация.com?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 14:29 1063
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#1058] от "blah":

http://en.wikipedia.org/wiki/Latent_viral_infection

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
16 юли 2011 14:24 1062
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#1061] от "anihilator_jack":

Ами Бил Гейтс?!? Та той искал да убие почти милиард деца с новата ваксина!

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
16 юли 2011 14:20 1061
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1055] от "bugotrep":

Има едно четиво, което се намира на българския книжен пазар - нарича се "Семейна здравна енциклопедия" и е написана от немски лекари именно за лаици като Вас и останалите от синия отбор. Така че отивате в книжарницата, вадите 35 лева и четете. Но тъй като Вие и останалите от синия отбор отказвате да спонсорирате фарма мафията то аз лично се съмнявам да го направите. Ако все пак размислите:

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=1686

До коментар [#1059] от "coroviev":

Абсурд - Костов ще е виновен, а чак след него и фарма мафията.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 14:19 1060
- +Оценка
-3 +4

jazzi, писах ти лично съобщение. Моля, ако не си го видял до сега, отговори ми. Мерси!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 14:10 1059
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1056] от "jazzi":

Уверявам Ви, че нищо не искам и не желая. Но, това което казвате:
"Когато правите избор следва да понесете отговорността за него, а кой друг, ако не родителите, носи отговорността за децата. "

Точно тук е тънкият момент, отговорността. Когато естествено-раждащата мома, уби детето си, като въпреки предупрежденията на лекарите го роди в къщи, кой понесе отговорността? Тя, бащата, малоумниците от "Родилница" ? НИКОЙ!!!! Виновни няма! Така ще бъде и ако избухне епидемия благодарение на вашите виждания за свобода. Това разбира се е невъзможно, защото сте шепа хора. Обаче, дълбоко се съмнявам, че ще понесете отговорност, ако нещо се случи. Пак фармамафията ще ви е виновна.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 14:09 1058
- +Оценка
-4 +4

Ще си повторя въпроса:

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 14:01 1057
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1055] от "bugotrep":

Вашият коментар 1051 е пряка илюстрация на тирадата ми в 1041, благодаря за нагледния пример! Вашата молба със сигурност ще бъде удоволетворена, когато проучите епидемията от полиомиелит през 50-те. Също така, по някой от каналите на "Виасат" тече поредица точно за ваксини, епидемии и учени. Горещо препоръчвам на целият ви отбор, начело със Стойчев, да изгледате поредицата. "Истината е някъде там!", нали така, убиецо на буболечки?

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
16 юли 2011 13:54 1056
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1050] от "coroviev":

Мнение 479 е наистина съдържателно и в него има доста интересни идеи и сравнения. Разбирам, че искате всички деца да бъдат ваксинирани, както и вашите, но трябва да се съгласите, че тук става въпрос за други ЖЕЛАНИЯ, за други ЛИЧНОСТИ, с друг ИЗБОР и друга ОТГОВОРНОСТ. Когато правите избор следва да понесете отговорността за него, а кой друг, ако не родителите, носи отговорността за децата.
За Мария Нинова - ГеМеОто не ми се говори, но искам да ви обърна внимание, че е хубаво да започнете да вземате на сериозно излаганите от нас аргументи и идеи защото мнението на "обществото" което се е произнесло по въпросът на дебата е на наша страна.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 13:50 1055
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1054] от "coroviev":

Вашата теза беше, че отказването от ваксини УВРЕЖДА децата. И аз Ви помолих да я подкрепите с аргументи и факти, какви точно увреждания настъпват при едно неваксинирано дете?
Дотук не съм видял нищо.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 13:42 1054
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1053] от "bugotrep":

Не, това е изразено възхищение от Вашия въпрос и последващ въпрос от моя страна към Вас! А аз собствено съм бивш диригент на църковен хор, приятно ми е!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 13:36 1053
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1025] от "coroviev":

Това ли е Вашият отговор? :)
А Вие собствено в коя сфера точно сте капацитет, като ще си ги мерим? :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 13:34 1052
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1048] от "blah":

"Или искате да кажете, че Интернет, книгите и контактите ми с лекари имат по-ниска образователна стойност от телевизията? "---- Аз казах достатъчно, по-ясен немога да бъда. Вината, че не можете да ме разберете е изцяло моя. Не обяснявам добре. Това вероятно е следствие на ваксините с които съм натъпкан. Затова, моля Ви, спрете да ми обръщате внимание.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 13:34 1051
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#1024] от "Кирил Тодоров":

И какво точно трябва да доказва тази картинка? Тя на ваксинирано дете ли е, на неваксинирано или просто някой е скучал и се е чудел какво да прави с фотошоп?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 13:29 1050
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#1047] от "jazzi":

Призовахте ме!

"Темата е за правото на личен избор..." ---Мнението ми по въпроса е в коментар 479.

"...само се заяждате, както и Мария Нинова"---а аз Ви призовавам да се задълбочите повечко в това, което тя казва, ще е от полза, както за Вас, така и за Вашите деца. И не се заяждам, а се забавлявам.
"...полемика за вредността и ползите от ваксините". Такава полемика съществува само във вашите среди. Наистина ли смятате, че някъде извън обществото "антиваксер" някой взема на сериозно Вашите идеи?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 13:20 1049
- +Оценка
-3 +4

П.П. в добавка, все още никъде не сме казали, че Гинка е избрала ваксините, за да претендирате за смешното "вродено селско здравомислие", което уж я карало да избере да ваксинира..

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 13:18 1048
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1046] от "coroviev":

Аз също събирам информация от лекари за Ваше сведение. Или искате да кажете, че Интернет, книгите и контактите ми с лекари имат по-ниска образователна стойност от телевизията? Или пък, че личният ми негативен опит с "чудесата" на модерната медицина е по-маловажен от някой, на който са платили някой и друг лев, за да се покаже по телевизията? Аз пък имам вродено градско здравомислие и то ми пречи да си ваксинирам детето ;)

Ще си повторя въпроса:

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 13:08 1047
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#1039] от "coroviev":

Значи сте откровен спамер и модераторът трябва да ви удари баничката! Не пишете по темата, а само се заяждате, както и Мария Нинова. Темата е за правото на личен избор и около това се води и полемика за вредността и ползите от ваксините, а вие не засягате нито едното, нито другото. Призовавам ви да си промените отношението и подхода защото в противен случай присъствието ви в този дебат е излишно и дори вредно!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 12:55 1046
- +Оценка
-3 +3

До коментар [#1045] от "blah":

"Значи Гинка от Горно Нанадолнище, дето е завършила 8-ми клас е информирана колкото един лекар, който е учил 6-10 години висше?"


Пак нищо не разбрахте! По-информирана и отговорна е от Вас. Това е поантата. Защото събира информация от лекари. Вроденото селско здравомислие инстинктивно я предпазва от изчанчени влияния, въпреки ниското образование.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 12:47 1045
- +Оценка
-6 +4

Значи Гинка от Горно Нанадолнище, дето е завършила 8-ми клас е информирана колкото един лекар, който е учил 6-10 години висше? Или да обърнем въпроса: един лекар с 6-10 години висше е информиран колкото Гинка от Горно Нанадолнище, дето има 8-ми клас? Защо ни е тогава да питаме лекарите въобще, като всеки с 8-ми клас е информиран колкото тях?

Някой ще ми отговори ли на въпроса ми по-горе, щот' г-н coroviev явно не може? Ще взема да го повторя за улеснение:

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 12:46 1044
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#1042] от "blah":

"П.П. в една толкова важна дискусия като настоящата, или участвайте, или се разкарайте, ако нямате аргументи по темата, г-н недоброжелателен"

Вие изглежда не схващате, че може да се обясни, разясни и да се води дискусия с хора, които имат желание наистина да се информират. Вие нямате това желание. Вие сте застанали на позициите на анти-науката в момента. За да се обори 1 изречение глупости, като това например:"Когато науката докаже научно пьтят на заразяване и неоспоримата патогенност на микроорганизмите тогава ще се ваксинирам и аз и моите деца.И аз искам да сьм предпазен от болести с една инжекция.Няма нищо по хубаво от това.
Когато "наука" "доказва" "научните" си доказателства единствено сьс статистика,няма как да се уверя.", трябва да се изпишат поне 75 изречения. Това може да се преглътне, ако не следва най-често използвания от вашего брата аргумент- "Така твърдите Вие, докажете го". Затова, най-доброто решение, което съм взел за себе си е забавление с вашата клика.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 12:28 1043
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#1040] от "blah":

Парадоксалното е, че "Гинките" от Долно нанагорнище, без да имат достъп до интернет правят по-разумни и отговорни избори за своите деца, без никой да се опитва да им вменява каквото и да е. И не се заблуждавайте, че тези "Гинки" не са чували за вашите напредничави теории, защото те не ползват интернет, ама имат телевизия и са виждали и Стойчев и онова недоразумение дето се мотае по "Нова телевизия", нещо с П. Та така по въпроса за "Гинките"

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 12:21 1042
- +Оценка
-6 +4

П.П. в една толкова важна дискусия като настоящата, или участвайте, или се разкарайте, ако нямате аргументи по темата, г-н недоброжелателен

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 12:21 1041
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1038] от "jazzi":

Ами дерзайте, призът "Дарвин" е някъде там, ще го достигнете, аз вярвам във Вас!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 12:20 1040
- +Оценка
-4 +6

Аааа, не така. Аз може и да имам възможност да намеря посочената литература, но Гинка от Горно Нанадолнище, където няма и Интернет дори, нея как ще я убедите, че трябва да инжектира в детето си отрови за да бори вирус, който едно че не е сигурно дали е там, второ може цял живот да си е там, без да предизвика никакви бели? Или разчитате, че тя, като няма възможност да се информира, не би задала тоя въпрос, щото няма да знае, че има вируси, които може цял живот да си носиш, без да имаш симптоми и да си реално здрав?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 12:13 1039
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#1036] от "blah":

Посочих Ви литература, освен това аз не съм добронамерен като Блубалуун или Мария Нинова, например и смятам, че всякакви опити за вразумяване на сините са кауза пердута. Присъствието ми в този дебат е единствено и само с цел личното ми забвление и колекционирането на бисери от сини изказвания. Просвещението на масите направили своя "информиран избор" не ми е приоритет. Все пак, трябва да призная, че без Вас /антиваксери, конспиратори и т.н./ светът щеше да е доста по-сиво и скучно място.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 "Да"
16 юли 2011 12:11 1038
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#1035] от "coroviev":

Въпросът за "информираността" по темата стига до това, че все повече хора търсят и намират информация по въпроса за ваксинациите и точно заради това вземат решение да не рискуват живота и здравето на децата си. Сега се търси решение как да се мотивират хората да вземат решение да ваксинират децата си въпреки всички данни и оплаквания за пострадали от ваксини. Най-радикалният начин е да се премахне възможността на хората да избират и децата да се бодат принудително.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 12:08 1037
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#1032] от "blah":

Много точно, конкретно и ясно може да го обясни вашият лекар. :) И около 95% от лекарите.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 11:57 1036
- +Оценка
-6 +5

Вие нали сте информиран - моля отговорете на горните въпроси на мен "неинформирания" :)

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 11:52 1035
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1030] от "blah":

На Вас, по абсолютно никакъв начин не може да се докаже каквото и да е. Освен това, Вие вече сте направили своя "информиран избор", което означава, че сте информиран достатъчно. Но, ако тези въпроси, които задавате, вкл. и за носителството на хепатит Б вируса, не са зададени на шега, то следва, че Вашият "избор" не е "информиран". Информиран човек няма да зададе точно тези въпроси. Ако все пак сериозно сте заинтересуван от отговорите, нещо в което силно се съмнявам, добре е да прочетете на първо време учебниците по микро-биология, инфекциозни болести и вътрешни болести. Само незнам откъде ще намерите издания, които не са спонсорирани от фармамафията, илюминатите и масоните. Ама то това е сладкото да си конспиралник, вечното търсене на несъществуващи неща. Искрено Ви пожелавам успехи във всички избори, които ще правите от тук нататък! Не обръщайте внимание, ако резултата е печален, за това е виновна фарма-мафията.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 11:46 1034
- +Оценка
-5 +5

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
16 юли 2011 11:22 1033
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#1011] от "eleonorarizova":

Поискахте място, където са описани честоти - и ви дадох пример. Това е информацията, която е свързана с проучванията на самата ваксина и последствията от поставянето й - конкретната информация. В листовката са задължени да опишат всичко, което може да се случи (дори рискът да е само теоретически). Като юрист със сигурност разбирате това.

За ваксината за HBV:
Това е единственият риск, за който си заслужава да се притеснявате като родител: "Severe problems are extremely rare. Severe allergic reactions are believed to occur about once in 1.1 million doses."

Затова ваксинацията трябва да се прави в лекарски кабинет, където има достъп до лекарства, с които се овладява анафилактичен шок. Но и тук трябва да се сметне риск: тежка алергична реакция се наблюдава веднъж на 1 100 000 ваксинации, от които 1% завършват със смърт. Рискът от заразяване с хепатит b (и усложнения) е много, много, много пъти по-висок.

Разбирам, че това, което ви притеснява, са предимно листовките и нежеланите реакции за тях (за разлика от повечето присъстващи тук, които се паникьосват от пълни безумия). Единственият начин да се справите с това притеснение е да говорите с лекар, който може добронамерено и максимално ясно и точно да ви обясни и ползите, и рисковете. Решението остава ваше.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 10:55 1032
- +Оценка
-6 +6

ако директният контакт с микроорганизмите е единствената причина за разболяване, някой може ли да обясни защо много хора носят определени обявени за патогенни микроорганизми в телата си с години без да се разболеят, какъвто е случаят например при хепатит Б, при който с години може да няма никакви симптоми и човек да изглежда здрав (и на практика е здрав, тъй като реално по никакъв начин не е нарушено равновесието на организма му)?

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 450 Неутрална
16 юли 2011 10:36 1031
- +Оценка
-4 +7

"Не, ваксинирането не трябва да е право на личен избор..."
"...Европейската комисия намери за нужно да постави въпроса и да направи опит да повиши информираността на гражданите на ЕС, за да могат, напълно доброволно, да направят информиран избор в полза на ваксините."
"Не приемам, заради правото на някои майки да не ваксинират децата си, други деца да са изложени на риск."
"Но в крайна сметка, когато избираме като родители, избираме от името на децата си и от името на обществото. Нямаме право да не си даваме сметка за това, в опит да отстояваме личните си права."

Алоооооо, аФтУрката, аз не разбрах имам ли право на личен избор или нямам...трябва ли да имам или не трябва да имам личен избор...и най-важното...КАК МОЖЕ СПОРЕД ТЕБ, ВЪОБЩЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ИЗБОР НА ДАДЕНА ЛИЧНОСТ АКО ТОВА НЕ Е ЛИЧЕН ИЗБОР?!?!? АКО НЯКОЙ ДРУГ (ЕК, ДЪРЖАВАТА) ВЕЧЕ Е ИЗБРАЛ, ТОВА ЯВНО НЕ ТИ ОСТАВЯ ИЗБОР, А ТИ НАЛАГА ЗАДЪЛЖЕНИЕ, НАЛИ?!?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 10:33 1030
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1025] от "coroviev":

Вие първо ми отговорете на въпроса как ще докажете, че липсата на ваксини води до увреждане, пък после ми берете грижа за капацитета. :)

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 10:11 1029
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#1027] от "blah":

Хайде още един, дето е убеден, че има капацитет да се информира, че и да се съгласи!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 10:09 1028
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#1015] от "Maria Ninova":

Скъпа, това с противогрипните ваксини е само един малък пример за това как се правят по принцип нещата с ваксините... И, защо забрави да коментираш факта, че предишния шеф на CDC сега е шеф на Мерк - за тая очевадеща корупция каква глупост ще стъкмиш като оправдание?

Колкото до уеб-брояча - що не го приложиш към някоя западноевропейска страна, в която вече ваксините са задължителни? Щото ще те е срам да показваш истинската му стойност и ще трябва постоянно на ръка да я увеличаваш, за да си докажеш тезата, нали? :)

На тоя дето не верваше, че в БАН се работи по проекти, свързани с имунология, ще му кажа да потърси повечко - въобще не става въпрос за някое старче, а за доста по-млад, арогантен и самозабравил се учЕн, парадиращ с пари и глупост, финансиран естествено от САЩ.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 09:58 1027
- +Оценка
-7 +6

и как ще докажеш, че именно липсата на ваксина е причина за тая картинка?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 09:51 1026
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#1022] от "stoycho_rumenov":

Напротив,не те интересува.Каза,4е да правим каквото искаме(да фалшифицираме картони и тн-Насьр4аваш ли го?),но законьт нямало да се промени.Ето затова говорим.
Законьт може да се заобиколи по много на4ини.Глоби,корупция,лекари,които вписват,гледане на деца в кьщи от баби щом градината не допуска(особено лелките в градините приемат всякакви подарьци) и тн.Изпробвано работи.
Ако имаше добра система за монитиране на целия този проблем щяхме да спе4елим вси4ки.
Вие постоянно твьрдите,4е здравите сеят зарази,не ние.Не ми слагай ваши думи в устата!Здравите деца не сеят зарази!!!
Само ВИЕ губите,защото ние сме поели отговорност за страха си,а вие не сте и живеете в страх и 4акате някой друг да ви е виновен,когото да обвинявате.Ако не сте способни да отгледате здраво дете,то проблемьт е изцяло ваш!!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
16 юли 2011 09:17 1025
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#1023] от "bugotrep":

"Как точно липсата на ваксини уврежда едно дете? Кое му се уврежда?"


Изключително задълбочен въпрос! И Вие ли твърдите, че имате капацитет да правите информиран избор?

 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 174 "Не"
16 юли 2011 08:57 1024
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#1023] от "bugotrep":

За наше огромно съжаление, да:

http://bit.ly/nRYpCX

Но имай предвид, картинката няма да ти хареса.

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
16 юли 2011 08:13 1023
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#952] от "coroviev":

Да Ви имам логиката! Как точно липсата на ваксини уврежда едно дете? Кое му се уврежда?
Защото за обратното мога да дам конкретни примери. А Вие можете ли?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил stoycho_rumenov Рейтинг: 8 "Не"
16 юли 2011 02:35 1022
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#1006] от "chris.1_":

"Аха.Зна4и не ви интересува какво ще стане реално с епидемиологи4ната обстановка,а само законьт дали щял да се промени или не.
Дори и така да е,децата ви и ВИЕ ще сте обре4ени на тежки заразни болести поради неспособност на бьлгарското законодателство да реши този проблем.
Кой губи ли?Само ВИЕ!"

Напротив - много ме интересува епидемиологичната обстановка. Но докато законът си остане непроменен, вписването на непоставени ваксини ще е незаконно и много малко лекари го правят и ще го правят.
Значи ти откровено признаваш, че когато ти и такива като тебе не имунизирате децата си, а вписвате непоставени ваксините, сте причина за разпространението на тежки заразни болести и утежняване на епидемиологичната обстановка. Интересно самопризнание.
Само ще те поправя, че от тежките заразни болести не губим "ние", а всички - включително и най-вече "вие" и вашите деца.

 
Преглед на профил pourquoi Рейтинг: 782 "Не"
16 юли 2011 02:12 1021
- +Оценка
-6 +7

Няма нужда от повтаряне на едно и също, против съм. Би било добре обаче, експертът да е медицинско лице (можеше и повечко да са), специалист в тази сфера.

_____

Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
16 юли 2011 02:11 1020
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#1019] от "Maria Ninova":
Не се ли интересувате кой номер обувки нося?
Коментар 407 не доказва в какво вярвам.Споделил сьм един факт,който науката не отри4а (дразни ли ви "4"?).
От него оба4е вие си правите изводи,за които не сьм виновен.
Да,ще изолирам 5% сьс симптоми (кои по то4но симптоми имате пред вид?)
А вие какво ще направите с останалите 95% без симптоми,но заразоносители и опасни за обществото и неродените ви деца индивиди?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
16 юли 2011 01:35 1019
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#1017] от "chris.1_":

A Вие защо толкова мразите буквата ч? Какво Ви е направила?

"ПП Кьде написах,4е не вярвам,4е при4иняват заболявания?Вие оби4ате да правите свободни сь4инения ли?"

- ами в коментар 407, където заявявате, че науката не била доказала как патогените причиняват заболявания. Може и да съм разтълкувала грешно думите Ви: кажете сега по-ясно - причиняват ли патогените заболявания или не причиняват? И тези 5% със симптоми на полио ще ги поставите ли под карантина?

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 01:33 1018
- +Оценка
-6 +6

Вижте какви "конспирации" вьрши CIA
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jul/11/cia-fake-vaccinations-osama-bin-ladens-dna
И понеже никой не вярва в конспирации,вкл.и аз,те сами се доказват,4е са реалност.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%9D%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%83%D1%83%D0%B4%D1%81

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
16 юли 2011 01:26 1017
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#446] от "Maria Ninova":
относно патогените - ако не вярвате, че причиняват заболявания, значи ли това, че едно дете болно от полиомиелит или туберкулоза не трябва да бъде държано под карантина, за да не зарази другите"

Мариа,как ще разпознаете едно дете болно от полио,ако е от 95%,които са без симптоми?
ПП Кьде написах,4е не вярвам,4е при4иняват заболявания?Вие оби4ате да правите свободни сь4инения ли?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
16 юли 2011 00:34 1016
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#998] от "blah":

апахахаххахахаххахаха - БГ учен от БАН разработва ваксини - апхахаххахаххахахаххахахаха Те учените от БАН ако ги питаш и совалки за летене до Плутон разработват:))))) Най-много в някакви клинични изпитания да участва, но самото разработване се случва доста далеч от България. А и относно БАН там Дянков много добре си им го каза - феодални старчета от бай Тошово време, които се взимат за велики.

А относно печалбите на фарма мафията - нещо да не завиждате? Който може печели, който не виси във форумите и конспиративните сайтове - тва е! Само и единствено в България е престъпление от това, че си достатъчно умен, сръчен и находчив да печелиш пари. Разбирам да бяхме мутри или убийци и да си печелехме хляба с убийства, рекет, проституция или контрабанда, ама не - с наука се занимаваме при това високо хуманна и въпреки това пак псувни и хули хвърчат отвсякъде. С много хора съм се срещал на запад и никой досега не е тръгнал да ме хули, че съм пионка на илюминатите и масоните - даже напротив всички са изключително впечатлени и изказват подкрепата си. В България обаче не - тука всички трябва да мизерстваме. Сори пичове комунизЪмът умря - край с веруюто всички да бъдем еднакво бедни - тези от нас, които могат се измъкват от калта, образоват се, печелят пари и живеят добре и в това няма нищо лошо или неморално. И разбирам да се възмущавате от Николери Божинов или някое...

Прочитане на целия коментар
друго футбалерче, защото кара мерцедес, ама доктори??? Института, в който работя се намира точно да най-голямата болница в радиус от 500 километра и половината коли на паркингите са ягуари или БМВта - викам да дойдете и да ги линчувате. А и в България колко лекари наистина взимат заплати, които им позволяват да водят такъв стандарт на живот - само най-големите специалисти в Пирогов, ВМАи други специализирани болници и на тях никой не може да им каже копче, че не са си ги заслужили. Не можете да поставяте на един кантар професор Чирков и др. Енчев или както там се казваше оня дето слагаше силиконовите цици на чалга звездите!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
16 юли 2011 00:18 1015
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#1013] от "blah":

Ваксините против грип никога не са били задължителни, освен това задължителните имунизации са въведени много преди въпросния министър. Тази случка колкото и неприятна да е не променя факта, че България е наложила задължителните ваксинации, не някоя компания.

"Така или иначе обаче законът в България е в несъответствие с европейските закони, и скоро ще бъде променен, и всеки ще може сам да избира дали да ваксинира детето си, без да бъде притискан с глоби и други простотии." - това като стане обещавам да ви направя уеб-базиран брояч на трупове. Kaто този http://www.jennymccarthybodycount.com/Jenny_McCarthy_Body_Count/Home.html

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
16 юли 2011 00:11 1014
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#1012] от "eleonorarizova":

"Знаете ли каква е вероятността ЗДРАВО дете да изкара с усложнения ДЕТСКА болест?" - зависи от болестта, за коклюш както ви казах, вероятността да направи пневмония е 20%, а енцефалит 1%, да умре също е някъде 1-0.1%.

"Защото на мен ми се струва, че децата, при които се достига до усложнения след прекарана детска болест са имали друг здравословен проблем, който е отслабил силите им до такава степен, че не са успели да се справят с тази ДЕТСКА болест. " - ами не знам защо ви се струва така, наблюденията ви противоречат на изследвания, които показват, че инфекциозните заболявания могат да покосят и съвършено здрави хора. А какви са тези "сили" за които говорите също не знам. В какво се мерят тези сили - джаули? Деца със сила над 100 килоджаула не се разболяват?

"В крайна сметка, не е ли вярно, че и от грип умират стотици хора по света ежегодно? Те всъщност не умират от грип, а от усложненията" - така е, сезонния грип е е сериозно заболяване, и срещу грип имунизациите не са задължителни. Задължителни са срещу по-сериозни заболявания, които покосяват здрави хора и ги убиват. Като детски паралич - той не е грип.

" Вие сте лекар" - ама моля Ви, обидихте ме, аз съм по-лоша от лекарите и фармацевтите взети заедно, аз съм генен инженер :)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
15 юли 2011 23:57 1013
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#1009] от "Maria Ninova":

Да припомним ли как излетя по-предишният министър на здравеопазването на същата тая мила Република? С коя фирма беше сключил договор за 5 000 000 лв. за никому непотребните ваксини за свински грип? Рош ли беше, а? Ето как се правят законите в същата въпросна Република, па и не само в нея - в предишния тур показах как бивш шеф на CDC, което би трябвало да отговаря за регулацията на ваксините в САЩ, е настоящ шеф на подразделението за ваксини на Мерк - на тая очевидна корупция човек стои и се чуди как може да има такава наглост. Така или иначе обаче законът в България е в несъответствие с европейските закони, и скоро ще бъде променен, и всеки ще може сам да избира дали да ваксинира детето си, без да бъде притискан с глоби и други простотии.

Колкото до лекарите и заплатите им - айде да не си говорим пък за това как се взимат бонуси от фарма-компаниите за определен брой ваксинирани деца в контингента на даденото джи пи, или как се ходи по "семинарчета" на Боровец или на морето пак за сметка на фарма-мафията - това от лекари и хора били във фарма бизнеса го знам, а и съм го виждал с очите си - как едни мазни, мазни субекти се навъртат при педиатъра ни от време на време и му пробутват разни брошурки...

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
15 юли 2011 23:26 1012
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#975] от "Maria Ninova":

Приемам, че изнесената от Вас статистика е достоверна. Вие сте лекар, доколкото разбирам и сигурно имате достъп до достоверна информация.
Това, което искам да питам е: Знаете ли каква е вероятността ЗДРАВО дете да изкара с усложнения ДЕТСКА болест? Защото на мен ми се струва, че децата, при които се достига до усложнения след прекарана детска болест са имали друг здравословен проблем, който е отслабил силите им до такава степен, че не са успели да се справят с тази ДЕТСКА болест.
В крайна сметка, не е ли вярно, че и от грип умират стотици хора по света ежегодно? Те всъщност не умират от грип, а от усложненията, предизвикани от него. Когато един здрав организъм пипне грип, след седмица ще е забравил за него. Обаче за една баба с хиляди болежки грипът може да е фатален.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
15 юли 2011 23:14 1011
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#976] от "blueballoon":

Благодаря Ви за линка. Не знам кой точно изнася тази информация, но вижте за хепатит какво са написали - коментират ДВЕ странични реакции. САМО две, а посочените в листовката на ваксината са МНОГО ПОВЕЧЕ:
Mild problems reported

* Soreness where the shot was given (up to about 1 person 4)
* Temperature of 99.9°F or higher (up to about 1
person in 15).

Severe problems are extremely rare. Severe allergic reactions are believed to occur about once in 1.1 million doses.

А в следващото изречение се говори за СМЪРТ като възможна странична реакция. В комбинация с "любимото" ми "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО рядко".

A vaccine, like any medicine, could cause a serious reaction. But the risk of a vaccine causing serious harm, or death, is extremely small. More than 100 million people have gotten hepatitis B vaccine in the United States.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
15 юли 2011 23:09 1010
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#1007] от "Зам. Директор":

Те понеже им се заплаща от фармамафията, лъжат, че не са умрели от ваксините :-)

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 Неутрална
15 юли 2011 23:05 1009
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#991] от "blah":

"не ме бъркат колко са, стига да не ми налагат правила"

- ами то правилата ви ги налага Република България, не Ви ги налагат фармацевтичните компании. Какъв Ви е проблема с последните?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
15 юли 2011 22:43 1008
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#711] от "Emilia07":

Как точно се върнахте към природата? Изхранвате се с лов и каквото отгледате в градината, някъде без трафик и далече от всякакви производства? Наистина съм любопитна.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
15 юли 2011 22:39 1007
- +Оценка
-10 +8

Някой беше повдигнал въпрос, че ваксините не били изпитвани за евентуални въздействия.

Хм, някои колеги май не са чували, че дори и в Европа, има отдел към болниците, който се нарича Human Research - не Human Resource - където всичко се изпитва на мераклии подложили се ДОБРОВОЛНО и срещу подпис да приемат лекарства, медикаменти, вкл и ваксини.

На същите лица се ЗАПЛАЩА за престоя + допълнителни пари по договор.

Дано сега ви стане ясно къде се изпробват и КАК лекарите знаят за възможни страничните ефекти на същите - не са изсмукали инфото от пръстите си.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
15 юли 2011 22:28 1006
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#918] от "stoycho_rumenov":
"Не ме интересуват байганьовщините ви. Важното е, че законът няма да се промени, имунизациите ще останат задължителни, а действията ви ще си остане незаконни"

Аха.Зна4и не ви интересува какво ще стане реално с епидемиологи4ната обстановка,а само законьт дали щял да се промени или не.
Дори и така да е,децата ви и ВИЕ ще сте обре4ени на тежки заразни болести поради неспособност на бьлгарското законодателство да реши този проблем.
Кой губи ли?Само ВИЕ!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
15 юли 2011 22:26 1005
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#1000] от "mayabaya":

Много правилно и за това има лекари към които да се обръщат за съвет, защото, ако отидат в съда не се съветват с ренегат, а с адвокат.

Така е и с летящите мeтални птици, ако не си пилот, ще си пасажер, а като си пасажер не трябва да играеш дори ролята на back-seat driver.

А когато си лаик или ученик от блоговете на някакви измислени хомеопати, ситуацията е същата. Добре, че тези хора не са решили да стават политици или lawmakers - спукана ни е работата.:):):) 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
15 юли 2011 22:24 1004
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#1002] от "araxna":

Няма нужда да спорим, не се и съмнявам, че не подлежите на убеждаване, пък и не е нужно - нали . Отбелязвам някои леки неточности в твърденията ви. :)

Перианалните фистули са отвратителни, уви - не можем да ги предотвратим с ваксина. Не знам цифри за заболеваемост, така че не мога да коментирам дали ще си заслужава риска от нежелана реакция спрямо риска от болест.

"Иначе за лекарски грешки, закъсняла диагноза и неправилно лечение заради това, излишно лечение, деца до 6 месеца и такива с компрометиран имунитет не ми говорете."

(Между другото - децата до 6 месеца защо не ги броите, да не би да се срещат рядко?)

Не, тези дори не ги включвам. Те пък правят картинката още по-страшна. Дифтерията е страшен пример. Или туберкулозата. За хепатита пък да не говорим. Направо - давайте ги всичките болести, да ги церим с аналгин и хомеопатия. And they lived happily ever after.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
15 юли 2011 22:14 1003
- +Оценка
-10 +4

До коментар [#998] от "blah":

Малко май си джелъси?! :):):)

Дават ги само на имунизирани българи, за да се чудят къде е клавиатурата и кой неимунизатор я е откраднал.

http://joedale.typepad.com/photos/uncategorized/computer_wizard_hg_wht_10697_1.gif

[img]http://www.pic4ever.com/images/5yjbztv.gif[/img]

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 229 "Да"
15 юли 2011 22:10 1002
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#980] от "blueballoon":

Абе и аз съм виждала как умира човек от перианална фистула, ама никой не обявява перианалната фистула за смъртоносно заболяване. Иначе за лекарски грешки, закъсняла диагноза и неправилно лечение заради това, излишно лечение, деца до 6 месеца и такива с компрометиран имунитет не ми говорете. Ееех, коя съм аз да споря с такива капацитети, като видя такава убеденост ми се отщява да споря. Мислете си каквото искате, радвам се че живеете в мир със себе си.

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
15 юли 2011 22:03 1001
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#998] от "blah":

И какво, заради някакви шмекери (или някакви единици, които някак са успели да получават пари, които заслужават) - айде да заклеймим професията с "докторчета с мерцедеси". Честно, много ми е смешно. Един познат специализант на държавно място (с минимална заплата, ама все пак не плаща по 180 лв. месечно за "обучение") освен пълния работен ден в болницата взима 15-тина нощни смени месечно в някаква смотана аптека, за да си издържа бебето. А лекар с 15 г. стаж в държавна болница направо ме е срам да кажа колко взима. Убивате ме с тези глупости колко взимали лекарите.

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил mayabaya Рейтинг: 450 "Не"
15 юли 2011 22:01 1000
- +Оценка
-5 +8

Огромната част от хората не са компетентни да направят такъв избор дори да разполагат с информация. Друг е въпросът дали и доколко са добросъвестни тези, които вземат решението. Но какво ни остава освен да се надяваме.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
15 юли 2011 21:51 999
- +Оценка
-6 +4

горе да се чете $45 милиарда годишно

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
15 юли 2011 21:50 998
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#993] от "blueballoon":

в един друг форум èсто си хортуваме с един БГ-учен от БАН, който разработва ваксини - е, ела да видиш как парадира с богатството си и с пътешествията си по света на разни конференции по имунология, спонсорирани от разни фарма-компании.. и с един друг, хирург, който кара мерцедес.. не съм си ги измислил даже хич тия неща..

зам, директоре, па като не е само една тая компания, още по-лошо, бре умник! значи не една, ами например 10 или 20 компании, които печелят по $45 годишно - няма по-доходоносен бизнес от това! колкото до компютъра ти, нито ме вълнува, нито има отношение към ваксините. като те гледам колко си неграмотен, направо ти е като на свинче звънче!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
15 юли 2011 21:21 997
- +Оценка
-11 +7

До коментар [#988] от "blah":
И да ти покажа моя "хард и софт" джобен компютър, за да спиш спокойно. Работи и в самолет и е имунизиран в Лондон, където са и всичките ми IPs, без значение в коя точка на света се намирам.
Така че имунизациите са важно нещо.

http://4.bp.blogspot.com/-697xLjIugOE/TgdrcM-KeGI/AAAAAAAAAUs/L9vJs2D-TLU/s1600/sense_2011_SLN300.jpg

А това е антиимунизационният комп от миналата година. Можеш да пишеш и върху неимунизирания гръб на стюардесата.

http://2.bp.blogspot.com/-M_-Mt66KpJk/Tgdltqwu-AI/AAAAAAAAAUk/zQr_DWvEGhI/s1600/My_Keyboard_2010.JPG

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
15 юли 2011 21:10 996
- +Оценка
-5 +4

Аз не разбрах, защото гуруто се нацупи и не се появява. Може би тази вечер ще ни ощастливи с нова пледоария. Без него е леко скучно.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
15 юли 2011 21:09 995
- +Оценка
-10 +6

До коментар [#988] от "blah":

А ти да не би да мислиш, че има САМО една фирма за производство на имунизации и ваксини, а?!

Ти си бил голям майтапчия. :):):)


 
Преглед на профил batmilen Рейтинг: 395 "Не"
15 юли 2011 21:07 994
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#992] от "lunatik":

Ееее това с Папата беше доста грубо. Особенно за децата жертви на педофили. Засрамете се!

 
Преглед на профил blueballoon Рейтинг: 727 Неутрална
15 юли 2011 20:49 993
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#987] от "blah":

"моят хомеопат кара кола на 20+ години, за разлика от доста докторчета с лъскави мерцедеси.."

Това го кажи на специализантите, които плащат 180 лв. на месец за специализацията си и получават 1 минимална заплата :))))) Или на тия, които не плащат нищо за специализацията (някак са се добрали до държавно място), получават една минимална заплата и после са длъжници и роби на държавата за срока на същата тази специализация (3-4-5 и пр. години - разпределение!) :))) И на лекарите по държавните болници, че и в не толкова държавните - също го кажи :))) Тоя мит с "доста докторчета с лъскави мерцедеси" не знам кой го е родил, обаче е комичен :)))))

_____

"science - if you ain't pissin' people off, you ain't doin' it right" - abstruse goose
 
Преглед на профил lunatik Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:47 992
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#989] от "Maria Ninova":"Е Вие какво - само на губещи компании ли вярвате? :) Колко най-малко трябва да са годишните загуби, та да се класират от "добрите"? :)"

Не. И на Папата вярваме, пък не е последен бедняк. :))) А и е от добрите. :)))

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:46 991
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#989] от "Maria Ninova":

не ме бъркат колко са, стига да не ми налагат правила. като започнат да ми налагат правила, започва печалбата им да ми изглежда подозрително висока и се питам що па трябва да им плащам.. понимаеш?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:45 990
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#989] от "Maria Ninova":

не ме бъркат колко са, стига да не ми налагат правила. като започнат да ми налагат правила, започва печалбата им да ми изглежда подозрително висока и се питам що па трябва да им плащам.. понимаеш?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
15 юли 2011 20:41 989
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#981] от "blah":

"годишен приход 45 милиарда доларес за 2010 г. само на една от фарма-компаниите.. айде бегай се снимай колко си зле:) "

Е Вие какво - само на губещи компании ли вярвате? :) Колко най-малко трябва да са годишните загуби, та да се класират от "добрите"? :)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:40 988
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#984] от "Зам. Директор":

Нямам нищо против някой да печели, само дето да не е за сметка на това да ме задълждава да ползвам продуктите му. изборът трябва да е мой.. Микромеките, колкото и да им се иска, не въвждат лобистки закони всички да ползват само Уиндоус - нали? Даже ги осъдиха за монопол преди време! Освен Уин, има и Линукс, Мак, Соларис, Аикс и още други ОС, дето не си и сънувал за тях! Айде не се набутвай между шамарите и тук!:)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:37 987
- +Оценка
-3 +8

и още: хомеопатът, като идеш за цялостно снемане на случая, ти отделя 1-1,5 часа. значи в най-добрия случай може да поеме към 4-6 пациента на ден, щото не е машина да работи нон-стоп.. при това положение, всеки може да си направи сметка колко печели един хомеопат и да разбере, че най-вероятно е по-малко от средностатистическо джи пи, което се е набълбукало с 4000+ пациента и като идеш пред вратата му има опашка все едно раздават безплатно салам, а като му искаш направление, те гледа сякаш искаш да легнеш при жена му.

моят хомеопат кара кола на 20+ години, за разлика от доста докторчета с лъскави мерцедеси.. и пак е човек и често за по-дребни неща дори не прави дума за пари, а ако трябва да идеш на обикновен доктор, само с влизането вече си олекнал с 20-30 бгн.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
15 юли 2011 20:31 986
-