Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Заключителни тези - Силният интерес и страсти до голяма степен изместиха истинската тема на дебата

Снимка

Родителите вече имат реална възможност да се възползват от правото си на избор

Румен Стойчев

Разгорещеността на тези дебати потвърди, че нашите домакини от "Капитал" са преценили правилно важността на темата. Навлизайки в заключителния етап на дебатите, може да направим няколко важни извода. 1. Конструктивна е само страната, защитаваща правото на свободен избор на родителите.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите

Евгени Генев

Твърдението, че липсва консенсус "…дали ваксините са полезни за здравето, или са вредни" е неверен и зловреден. Ваксинопрофилактиката има достатъчно дълга история в медицината (не в правото!) и толкова много доказателства, че е спасила и продължава да спасява милиони деца.

Основна теза Заключителна теза

Резултати от гласуването на този етап

80%184 гласа
 Благодарим за вашия глас!
20%46 гласа

Кристина Христова

Модератор
Когато преди около две седмици започнахме дебата "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?", аз лично научих много от аргументираните коментари във форума. За съжаление обаче донякъде твърде силният интерес и страсти до голяма степен изместиха истинската тема, а именно "за или против свободния избор при ваксинирането". Дебатът не е "за" или "против" ваксините, нито "за" или "против" хомеопатията, нито "за" или "против" съвременната медицина или който и да е било друг метод на грижа за човешкото тяло. И докато част от коментиращите се опитваха упорито да върнат дискусията към началната тема, страстите "сини" срещу "червени", за каквито си спомням от началото на 90-те години и футболните разделения от детството ми, превзеха терена.

Междувременно включихме и мненията на две майки - адвокатката Елеонора Ризова и журналистката Ралица Ковачева, и двете доказали се с активна гражданска позиция, които застанаха от двете страни в спора. Въпреки че техните мнения бяха обективно аргументирани и не конфликтни, дебатът продължи да се води твърде разгорещено.

Сега публикуваме заключителните позиции на двамата основни участници доц. Евгени Генев и д-р Румен Стойчев.

Използваме този повод да помолим всички участници във форума на "Капитал", които нееднократно са се доказвали с висока обща култура и умения да дават обективни доводи, да върнем заедно темата на този дебат към: "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?".

Като модератор искам да споделя и усещането си, че личните нападки никога не са аргументирана позиция. Сигурна съм, че може да потърсим доводите "за" и "против" в по-интригуващи посоки. Защото правото на информиран или неинформиран избор при ваксинирането е свързано с многообразие от права и отговорности и определяне на тънки граници между индивид и общество. А именно тези тънки граници са мерител и за развитието на обществено и лично съзнание. Затова нека се опитаме поне грубо да ги начертаем, този път по отношение на тема, която засяга директно дори собственото ни тяло.
Снимка

Родителите вече имат реална възможност да се възползват от правото си на избор

Румен Стойчев

Позиция Да
Разгорещеността на тези дебати потвърди, че нашите домакини от "Капитал" са преценили правилно важността на темата.

Навлизайки в заключителния етап на дебатите, може да направим няколко важни извода.

1. Конструктивна е само страната, защитаваща правото на свободен избор на родителите да ваксинират или да не ваксинират децата си.

В основната си позиция предупредих, че опитите за смесване на юридическия и медицинския аспект на проблема "ваксинации" се обуславят от нежелание на съответния опонент за търсене на решение.

За жалост, сигнал за това даде основният ми опонент проф. Евгени Генев, в чиято позиция по въпроса "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?" нито веднъж не е спомената дори думата "избор".

Подкрепящите неговата теза очаквано се стремиха много активно да изтеглят дискусията в посока към медицинските аспекти на проблема с твърде прозрачната цел да осуетят конструктивното протичане на дебатите.

2. Опонентите на моята теза не оспорват факта, че ваксинирането е медицинска интервенция, която носи риск от причиняване на сериозни увреждания на децата ни.

Това е общопризнат медицински факт, правна последица от който е въвеждането на правилото за информирано съгласие.

В хода на дебатите стана ясно за всички, че преди всяка ваксинация лекарят е длъжен да представи на родителите формуляр за информирано съгласие.

Лекарят не може да извърши ваксинацията, ако не е получил това информирано съгласие, при това писмено.

Избягването на тази процедура е масово прилаганият начин лекарите да се освобождават от отговорност за причинени чрез ваксинации увреждания на децата.

3. Беше разбито на пух и прах голословното твърдение, че отстояващите правото си на избор родители отстъпват интелектуално на останалите (това се привежда като аргумент, че не бива да им се дава право на избор).

Подкрепилите моята теза са лекари, биолози, юристи, филолози и пр. високо образовани хора. Неслучайно именно от тях дойдоха най-издържаните коментари.

4. Опонентите на моята теза насочиха усилията си главно към твърдения, че неваксинираните деца са заплаха за здравето на техните – предполага се, ваксинирани – деца.

Тази теза не издържа на критика първо от чисто медицинска гледна точка, доколкото от ваксинираните деца се очаква да са изработили имунитет, независимо откъде идва заразата.

Тази теза не издържа на критика и особено от юридическа гледна точка.

Първо, дори и да се предположи, че в нея има някаква медицинска логика – каквато тя няма - Конвенцията за правата на човека и биомедицината постановява недвусмислено в Чл. 1, чл. 2, че "Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката."

Второ, именно тези дебати разкриха едно сериозно нарушаване на правата на неваксинираните деца в България – практическото им третиране им като заразно болни (и обратно – практическото третиране на ваксинираните деца като незаразни, което не почива на никаква логика). Това е дискриминационен акт par excellence. Нито от медицинска, нито от юридическа гледна точка неваксинираното дете не може да бъде третирано като заразно болно.

На практика това означава, че на едно неваксинирано дете може да бъде отказан достъп до детска градина, само ако е заразно болно (същото в същата степен се отнася и за ваксинираното дете). Това трябва да бъде доказано от лекар във всеки конкретен случай.

4. Правото на избор не се дава, а се признава от европейското законодателство. Някои български закони само правят неправомерни опити то да бъде ограничено.

При новосъздалата се след тези дебати ситуация в обществото родителите получават реална възможност да се възползват от правото си на избор да ваксинират децата си или не.

Аз бих ги призовал да ползват активно това си право като не забравят, че трябва да го правят информирано и че ползването на всяко право е свързано с поемане на отговорност.

Вярвам, че българските майки и бащи са готови и за двете.
Снимка

Никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите

Евгени Генев

Позиция Не
1. Твърдението, че липсва консенсус "…дали ваксините са полезни за здравето, или са вредни" е неверен и зловреден. Ваксинопрофилактиката има достатъчно дълга история в медицината (не в правото!) и толкова много научни и всякакви други доказателства, че е спасила и продължава да спасява милиони и милиони деца от смъртоносни и тежко увреждащи организма заразни болести. Който твърди обратното показва неосведоменост по въпроса (това е простено на неспециалистите), или хитро спекулира с проблема, воден от не особено чисти намерения.

2. По отношение на юридическия проблем. Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите! Проява на егоизъм и краен индивидуализъм е да развявате т.н. "право на личен избор" по принцип. Да, вие имате право на личен избор, когато от вашия личен избор не се засягат правата и личният избор на други хора. Та нали всички закони, подзаконови нормативни актове, правилници, заповеди и т.н. (ами те са хиляди!) съществуват точно за да регулират правата, но и задълженията (защо ли пък нито един от участниците в дискусията, гласувал в синьо, не споменава нищо за задължения?) на членовете на обществото. Да, на ОБЩЕСТВОТО! Защото ние живеем в малки и големи общества и зависим твърде много един от друг, за да не забелязваме това. Или просто така ни е по-удобно. Какво ми пука за другите!

Аз лично не съм изненадан от тази позиция на много от участниците в дискусията, защото подобно поведение се дължи освен на тежка характеропатия, която явно проявяват някои от участниците, но също и на незнание и неосведоменост, лесна доверчивост на лъженаучни факти и аргументи, лошо отношение на отговорните специалисти и други подобни причини. Съгласен съм с твърдението, че много мои колеги не обичат да обясняват и да информират своите пациенти или родителите на малките деца, а правото на информираност е наистина неотменимо право и то трябва да залегне като фундамент в отношенията между пациента и лекаря. Много от застъпниците на тезата срещу задължителното ваксиниране заявяват, че биха се ваксинирали лично или своите деца, ако им бъде обяснено всичко за и против (ДА, ИМА и ПРОТИВ!) ваксините и за евентуалните тежки последствия от боледуването от ваксинопредотвратимото заболяване. Такова поведение аз адмирирам. Но у нас задължителността на ваксинирането следва все още да остане по много причини, които бяха изтъкнати в дискусията, което не отменя необходимостта да работим и в другата посока – да убеждаваме убедително!

3. Няма никакви убедителни доказателства, че ваксините предизвикват аутизъм!

Познавам проблема по-добре от всички вас. Има достатъчно валидни доказателства, че истинският аутизъм има и наследствена генеза.

4. На личните нападки няма да отговарям. Който ме познава като човек и специалист има собствено мнение за мен. Лаская се, че то е високо. Давам си личният телефон на всеки, който иска да се свърже с мен: 0888/688-300.

5. Благодаря на всички участници в дискусията, защото истината се ражда в спора. Вярно е, сините са по-кресливи, но и това е нормално – светът е шарен.

Благодаря на червените, които в тази дискусия проявиха завидно мъжество да отстояват позицията си с много сериозни факти и аргументи – дерзайте и в бъдеще.

6. Малко допълнително информация. Имунната система е една много сложна и комплексно работеща система, чиято основна задача е да ни пази от всички чужди на нашия организъм вредни, главно биологични агенти, които биха го увредили. И тъй като имунната система на всеки човек си е негова индивидуална, то нейният индивидуален отговор не винаги може да се прогнозира – в огромния брой от случаите (над 95%!) отговорът е в рамките на средната статистическа норма на реакция, но в някакъв малък процент реакцията може или да липсва, или да бъде хиперергична и да притесни родителите. Тези случаи следва предварително да бъдат определени от специалистите (лекарите!) и да бъдат или изключени трайно от имунизация по медицински показания (например деца с вроден имунен дефицит или тежка полиалергия) или да се вземат съответните предохранителни мерки срещу по-сериозните нежелани реакции.

Резултати от гласуването на този етап

80%184 гласа
 Благодарим за вашия глас!
20%46 гласа
Този етап е приключил

608 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 15:06 608
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#601] от "coroviev":

"За разлика от болшинството от синята агитка, ще се въздържа да изказвам мнение за неща които не разбирам."

Това означава ли, че нямам право на мнение за медицината и възможността за лекуване на болшинството държавни доктори, макар да не съм завършил медицина?
Не налагам мнението си на никого освен на непълнолетните си деца, за които нося лична отговорност. Дори смея да твърдя, че и на тях не им го налагам - те не желаят да се ваксинират!
Да сте виждали бебе, което се радва на ваксините? :) :) :)
За мене желанията на децата ми са важни. За вас не знам.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 14:48 607
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#605] от "eleonorarizova":

"Вярвам на онова, което съм видяла с очите си" ..

Обаче човек вижда толкова, колкото знае. Аз ако видя с очите си някакви документи от Ваше дело, няма да разбера и 1/3, от това, което ще разберети Вие, нали? Хем ще съм видял, хем обаче не е съвсем това, което съм видял.

"хомеопата не се дразни на това, че не му вярвам безрезервно и все питам и разпитвам, а личния лекар се дразни. " Какво Ви възпира да си намерите поносима джипка, това първо. Второ, щом отстоявате права, защо не му кажете в очите, че така не бива и вие искате да знаете, защото имате право?

"Чета листовките им, чета за заболяванията....."

Вие наистина ли незнаете историята за тези листовки? Ще ви я разкажа. В края на 50-те, началото на 60-те на пазара пускат хапчета-пенкилер. Бременните могат да ги пият на кило без проблем. Нерви всякакви успокояват и не пристрастяват. Обаче, като почнали да раждат тея бременни едни чудовища и избухнал скандала. В съда доказали връзката м-у хапчетата и малоформациите и обезщетенията заваляли с милиони. Оттогава, контролът е затегнат толкова много, че по-лесно ще си купиш ядрена ракета отколкото да пуснеш неизследвано хапче на пазара. А фарма компаниите/ака БигФарма/, така си връзват гащите, че пишат всевъзможни откровени глупости. Ако потърсите внимателно, ще откриете лекарство в...

Прочитане на целия коментар
листовката на което пише "В редки случаи предизвиква слънчев удар". Щом четете листовки, трябваше да почнете с аспирин. Ще се чудите защо сте още жива, след като я прочетете. А онова забавното с "Енерджикс" и МС е просто супер. Ако беше вярно, значи вече е известен причинителят на МС, а именно -австралийския антиген. Пустият живак няма как да бъде, щото живачни пломби се поставят от 1828г. и досега човечеството щеше да е изчезнало.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 14:36 606
- +Оценка
+1

До коментар [#601] от "coroviev":

Работата е там, че чл. 7 ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс ни ПРИНУЖДАВА да смесим двата аспекта - юридическия и медицинския. Съдът казва, перефразирам: "обжалваната наредба е в съответствие с ЦЕЛТА на закона - да брани живота и здравето на хората". А чл. 7 ал. 3 АПК казва "Истината за фактите се установява по реда и със средствата, предвидени в този кодекс.", сиреч - с доказателства.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 14:29 605
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#599] от "coroviev":

Не вярвам безрезервно на нищо. Вече съм достатъчно голяма, за да вярвам сляпо на каквото и да е. Вярвам на онова, което съм видяла с очите си - че хомеопатията помага. Не вярвам на хомеопата безрезервно, така, както не вярвам безрезервно и на личния лекар. Подлагам на проверка абсолютно всичко. И, знаете ли - хомеопата не се дразни на това, че не му вярвам безрезервно и все питам и разпитвам, а личния лекар се дразни.
За ваксините колебанията ми дойдоха не от някой хомеопат. Чета листовките им, чета за заболяванията, чета споделеното от майки на деца с увреждания, чета статистики, статии, всичко, до което се добера. Даже първата хомеопатка, която посещавахме, НЕ беше против ваксините. Което не ми попречи да започна да се тревожа по този въпрос.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 Неутрална
22 юли 2011 14:26 604
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#602] от "eleonorarizova":

Личните преживявания са субективни, затова те нямат никаква доказателствена стойност. Ето как се прави наука:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_experiment#Double-blind_trials

Странно, но всички такива експерименти показват, че няма съществена разлика между плацебо ефект и ефект от хомеопатия. Същото се отнася и за всякакви "рейки", енергийни медицини и подобни ню-ейдж алтернативи. Ако се докаже, че някакво лечение наистина има ефект, то вече става не алтернативна медицина ами... медицина.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 14:22 603
- +Оценка
-2 +4

тя медицината е за това на тоя хал, щото именно не се интересува от личните преживявания на хората, а се опира само на лабораторни изследваня и цифри, които нямат нищо общо с реалността

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 14:19 602
- +Оценка
-2 +8

До коментар [#593] от "coroviev":

"за науката личните преживявания нямат никаква стойност."

Ако това е вярно по отношение на хуманните науки, то тогава и те няма да имат никаква стойност. Защото нали целта на хуманната наука е да помага на хората?
Кому е нужна наука, която не се интересува от личните преживявания на хората?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 14:17 601
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#596] от "eleonorarizova":

Чистосърдечно си признавам, че правният аспект ми е безкрайно неразбираем, скучен и отегчителен. За разлика от болшинството от синята агитка, ще се въздържа да изказвам мнение за неща които не разбирам. Мнение бих изказал, ако имам някаква база знания върху която да стъпя. Аз нямам такава. Смятам, че в този случай, ако започна да пиша изречения като : "Аз смятам,че....защото четох там ....и там казаха,... а пък в щатите чух, че..." само ще Ви разсмея. Затова, прием думите Ви на доверие, а ако имам съмнение в правотата им ще се консултирам с друг правист, а не с водопроводчик. Прав ли съм?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
22 юли 2011 14:16 600
- +Оценка
-2 +6

Както казва д-р Хаус:
"Ние не ремонтираме коли. Не даваме гаранция."

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 14:07 599
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#594] от "eleonorarizova":

"Гарантирал е, че ще ПОВЛИЯЕ положително,..."
Именно, не повлия.

"Моя близка е с диабет. Няма да се излекува от него с хомеопатия. "

Радвам се, че не вярвате сляпо. А сега разгледайте сайта хомеохелп и погледнете какви лечения на рак се предлагат. На едното дори пише "не правете това в къщи, а се обърнете към специалист". Та, този род спецове си позволяват да предлагат невъзможни неща. При положение, че сама казвате, че панацея няма, че диабет и ДЦП не се лекуват с хомеопатия. Експертите анти-ваксинатори на собствените си сайтове предлагат такива. Как дявол да го вземе за едното им вярвате безрезервно, а за другото казвате, че не е вярно? Вижте и в бг-мама-та и там хомеопатите твърдят, че имало случаи на излекуван диабет, защото хомеопатията лекувала човека, а не болестта.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
22 юли 2011 14:05 598
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#595] от "blah":
Разбира се, че "може да се каже". Нали точно затова се провеждат двойно слепи рандомизирани експерименти. Това е целия смисъл на науката и научния метод - да се елиминират съвпаденията и елемента "може да се каже".

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 14:02 597
- +Оценка
-2 +3

До коментар [#591] от "coroviev":

Аха, значи, когато хомеопатията и билките не действат става дума за врачки и шамани, а когато традиционната медицина е безсилна лекарите свиват рамене.
За Вашия случай не знам какъв е бил проблемът, при прием на хомеопатия си има някои правила, свързани с видовете храни, не трябва да се пият течности преди и след прием на хомеопатия, дори вида на пастата за зъби има значение. Това са особености на този вид лечение. А може и лекарят да не е предписал вярното лекарство - не е ясно.
Но все едно, не съм твърдял, че хомеопатията е всесилна. Имало е случаи, когато не е помагала при нас и сме ползвали нормални лекарства. В повечето случаи, обаче не се е налагало да даваме нещо допълнително.
Не виждам какво отношение има това към ваксините и към задължителността им и за какво е този лов на вещици? Винаги се нападат и други методи и здравия разум на хората, които се съмняват в официалните източници. Докога с тези евтини манипулации?
Загубихте този диспут, всички които пишете нормално се съгласихте, че имаме право сами да решаваме дали да се ваксинираме или не.
Останалото е безсмислено тракане по клавиатурата.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 14:01 596
- +Оценка
-1 +4

До коментар [#593] от "coroviev":

Благодаря за изразеното мнение. Върху правната страна на въпроса съм се съсредоточила в жалбата, която пиша в момента, както и в публикуваното ми становище. Но аз търся отговори и разсъждавам и като родител.
Ще Ви споделя нещо, върху което в момента работя по жалбата. Чл. 7 (3) от АПК гласи: Истината за фактите се установява по реда и със средствата, предвидени в този кодекс. Това означава, че за да приеме съдът, че ваксините са от полза за обществото, трябва да се опре на събрани по делото доказателства. А по делото не е представено нито едно доказателство в тази връзка.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 13:59 595
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#593] от "coroviev":

то по вашата логика и за антибиотиците например може да се каже, че не лекуват нищо, а е само съвпадение;) както и за ваксините, че не предпазват от нищо, а пак е съвпадение.. и т.н. ;)

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 13:51 594
- +Оценка
+4

До коментар [#591] от "coroviev":

Гарантирал е, че ще ПОВЛИЯЕ положително, не че ще излекува. Има разлика. За излекуван от ДЦП не съм чувала. Не само с хомеопатия, с каквото и да е. Моя близка е с диабет. Няма да се излекува от него с хомеопатия. Бие си инсулин ежедневно. Но за лечение на остри състояния ползва хомеопатични лекарства, които и спестяват добавянето на още медикаменти към шепата хапове, които пие ежедневно. Панацея няма, всички го знаем.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 13:48 593
- +Оценка
-1 +2

До коментар [#582] от "eleonorarizova":

Госпожо Ризова, вчера чух много хубави думи за Вас от наш общ познат, чието мнение високо ценя. Затова Ви предлагам, да се съсредоточите върху правната част на въпроса, а не медицинската. Там Ви е силата. Иначе става съвсем по български: хомеопата разсъждава върху правните аспекти, а адвоката върху медицинските.
Ако все пак искате странни истории за чудотворно изцеление, моля: Последният грип който карах ми мина само за 3 дни без лечение. Обаче гледах телевизия. Обикновено, не гледам телевизия когато съм болен и ми минава за 1 седмица. Извод-телевизията лекува грип. Та ако излезем от сферата на хумора и сатирата, трябва да знаете, че за науката личните преживявания нямат никаква стойност. Благодарение на този тип мислене, в момента са известни свойствата на аспирина, а също така и фармакодинамиката на огнената вода. За по-големи подробности и разяснения от рода на"Защо?" и ама "Как така?", може да се обърнете към Мария Нинова. Виждам, че има желание да обяснява, а освен това се намира и в кухнята и ще Ви бъде по-полезна от мен. Това разбира се, ако наистина търсите отговори. Иначе ще е загуба на време.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 13:35 592
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#589] от "jorin":

Много може да се говори по въпросите на ИЗлекуването...Струва ми се, че твърде много залитате по хомеопатията. Аз, без да съм така сведущ по въпросите на хомеопатията, но и без да отричам методите и ползите и, считам, че не бива да се пренебрегват достиженията на съвременната медицина в областта на диагностиката, хирургията, терапията и т.н. Просто ваксините не спадат в категорията на полезните медицински практики. Против ваксините съм защото те, както и кръвопускането с пиявици, са една отживелица и дават многократно повече вреди отколкото ползи. Придобиването и развиването на естествения имунитет е незаменимо, а с ваксинациите се прави едно неестествено вмешателство в този процес. Трябва да се отдава приоритет на добрите практики за постигане на оптимално здраве и по-добри условия на живот, отколкото на търсенето на методи за лекуване на болестите, защото заболяванията са липса на здраве. Това е така защото естественото състояние на човека е да е здрав и за оптимално здраве следва да се обръщаме и да търсим естествени източници, а ваксините далеч не са такива. Трябва да имаме избор преди да решим дали да вкараме в кръвта и телата на нашите деца разни токсини и полу-умрели гадости!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 13:30 591
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#576] от "bugotrep":

Прочел съм повече от достатъчно и съм комуникирал с хора практикуващи това "изкуство" от време, когато Вие със сигурност не сте и чувал за "нежната медицина". Не е необходимо да изпитвам върху себе си, защото достатъчно хора около мен пробват. Последният проблясък е отскоро. Дете с ДЦП /не е от ваксини/ с тотално объркана нервна система беше поето от хомеопат , много известен и много препоръчван точно от бг-мама. Съответно гарантира, че ще повлияе положително на детето. След няколко дневно мислене, какво точно вода на капки да изпише, даде дъ мирикъл кюър ин дъ ботъл, като таксува 50лв интервю /това е с 35пр. отстъпка за социално слаби/, и водата незнам колко е била. Необходимо ли е да споменавам, че въпреки контролните прегледи резултат няма? Родителите са рационални хора, не вярват в магии. Казват така" Отчаяни сме, хващаме се на всяка сламка." Та питам аз, къде е моралът тук? Защо подвеждат хората с фалшиви надежди? Защо спекулират също и с родителите с проблемни деца, като ги уверяват, че това е от ваксини? Това е гадно! А на хомеохелп ще кажа, че не зная каква документация водят шаманите, ама бившите му колеги, дето се гърчат с касата, дават едни листа, дето отдолу пише: "Информоримран съм, че......" Та и сега го има това, и сега можете да откажете ваксини, а ако джипката е темерут/може би прикрит аутист/ не обяснява и се държи гадно...

Прочитане на целия коментар
/ а такива с лопата гда ги ринеш/, просто го сменяте. Права имат всички и сега, ама никой не си ги търси. Освен индо-българите, които са запознати по-добре от всички вас, какво им се полага и каво не и как да метнат системата./ Към модератора: Това не е расистко изказване, това е факт/. И още нещо, разликата м-у "Доктърът не ме информира..." и " Докторът не иска да ме убеждва, че..." има огромна разлика. Докторът по закон няма право да налага с или без убеждение каквото и да е на пациент. Пък и с убеждаване не се прави "информиран избор", нали така, той се прави с мислене, а не с вярване.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 13:11 590
- +Оценка
-3 +6

Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!

(Реален съществувал лозунг от социалистическа болница)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 12:58 589
- +Оценка
-2 +7

Ето още няколко чудеса от мен:

Дъщеря ми едва си държеше главата исправена докато я разносех на ръка из кабинетите на градска болница. Една от "белите престилки" рече: "Ооо тя е зела-дала"
Рентгенова снимка на белия дриб ... после рецептата беше готова. Няма да казвам какво имаше вътре? (всеки знае ..)

Заведохме я на хомеопат. За 3 дена нямаше помен от "неразположението й". Като казвам 3 дена. Имам предвид следното: на първия се усмихваше, на 2-рия имаше сополи, но вече щъкаше наляво-надясно. На 3-ия беше по-здрава и жизнерадостна от мене :)

-------
Само да вметна нещо, което не е писано по учебниците но е много важно за мен. Смисъла на това да си лекар не е да лекуваш! Смисъла е да ИЗлекуваш!
Добрия лекар се познава по големия брой клиенти-пациенти, а не по честите посещения.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 12:34 588
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#587] от "n_alex76":

".. ех .. ама тук няма наука. липсват доказатества ...
Просто няква "сълзлива историика". - не се брой

Това не е някаква "сълзлива историйка", а моят живот и това на детето ми.Щеше да е история ако е в миналото, но това е моето настояще."

Опитах да бъда ироничен (както и при eleonorarizova), но май не съм успял този път. Извинявам се за недоразумението!

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 12:26 587
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#568] от "jorin":
.. ех .. ама тук няма наука. липсват доказатества ...
Просто няква "сълзлива историика". - не се брой

Това не е някаква "сълзлива историйка", а моят живот и това на детето ми.Щеше да е история ако е в миналото, но това е моето настояще.
Нека няма доказателства.Не очаквам някой да иска да ги търси от лекарското съсловие.
Нека фактите говорят сами за себе си.Жалко, че е за сметка на здравето на децата ни.Не го пожелавам на никой.
Дано минете тази ваксина без проблем.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 12:24 586
- +Оценка
-2 +5

На един приятел детето пет пъти се разболява от скарлатина и антибиотиците все не решаваха окончателно въпроса. Накрая с хомеопатия приключиха със скарлатината.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 12:21 585
- +Оценка
-3 +5

Ето още няколко чудеса от мен:

В началото след раждането жена ми получи запушване на канали на едната гърда и нещата отиваха към мастит - имаше подуване, зачервяване, температура. Първото хомеопатично лекарство помогна до известна степен, но после се наложи смяна на още едно-две докато правилното реши проблема, без да се налага хирургическа намеса и без антибиотик.

В един момент нашето бебче искаше твърде много да бъде носено на ръце, а беше вече много натежало, и жена ми се сецна в кръста като буквално стоеше изкривена на една страна - човек не можеше да повярва като я гледа, че тя не може да се изправи и не стои така нарочно. Еднократна доза от определено хомеопатично лекарство и болките намаляха до минимум и се изправи отново..

Един декември водихме бебчето на коледно парти с други деца и тъй като там беше много топло, то се беше прегряло, а ние направихме грешката без да се аклиматизира да побързаме да се приберем пеша до дома в изключително студената зимна вечер. По-следващата нощ то спа много неспокойно и на сутринта беше с 38.5 и супер кисело. Отидохме при нашия хомеопат, който е и педиатър, и той ни даде две лекарства - основно и резервно. На следващия ден бебчо беше ок само с хомеопатия. До момента не е пило никакви алопатични лекарства.

Аз поне два пъти съм се излекувал за един ден от грип с хомеопатия. От 15 години не съм пил антибиотици.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 12:06 584
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#582] от "eleonorarizova":

хм, .. и тук не виждам фундаментално научно доказателство....
Не е ли написано в някой учебник от Проф.дмн. ст.н.с. Всичко Знам, не го признавам!

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 458 Неутрална
22 юли 2011 12:03 583
- +Оценка
+3

До коментар [#553] от "fluti":

+1. Поздравления за стиха. Голям смях му ударихме...Позволих си да ви цитирам и всички са на мнение, че това е един чудесен стих - дори и мамите :)))

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 11:43 582
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#572] от "coroviev":

"къде точно е описано онова чудотворно въздействие на хомеопатичните лекарства"

Не знам защо връщате разговора към хомеопатията. Споменатата статия не прочетох, но ето последното чудотворно въздействие, което видях с очите си, от моят личен живот: Мъжът ми получи световъртеж, спеше по цял ден, стана физически вял и психически раздразнителен. Изчака два-три дни да му мине, и след като не стана, отиде при личния лекар. Той го изпрати на невролог, който му каза, че има проблем с вестибуларния апарат, който се лекува много трудно и продължително. Мъжът ми се прибра с рецепта за три лекарства и аз отворих листовките им в нета. Сигурно се сещате, че въобще не бях възхитена от прочетеното. Тогава той отиде при хомеопата. На следващия ден, след 5 приема на хомеопатичното лекарство, той се чувстваше отлично. За да провери дали не си внушава, дойде с нас на плаж. И когато излезе от водата ми каза, че е правил колела под водата, и въобще не му се вие свят. За един ден, разбирате ли? Чувства се добре след еднодневно лечение с хомеопатия!!! Ако бяхме купили онези три лекарства от рецептата на невролога, трябваше да ги пие три месеца. Отделно докато си лекува световъртежа, щеше да си увреди други органи.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 11:42 581
- +Оценка
-1 +5

До коментари от "homeohelp":

Заставам зад всичко, което казваш!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 11:34 580
- +Оценка
+5

До коментар [#575] от "homeohelp":

Дано това, което казвате да се случи! То всъщност затова и сме тук.
По-скоро въпросът ми беше какъв е статусът на този диспут? Резултатите от него ще бъдат ли представени някъде, ще има ли предложение за промяна на текущото статукво или за пореден път ще стане кучетата си лаят, керванът си върви?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
22 юли 2011 11:32 579
- +Оценка
-3 +7

Благодаря на Капитал за куража да домакинстват на толкова важни и сложни дебати.

Благодаря на проф. Генев, че представи толкова точно автентичната позиция на официалната медицина по отношение на правото на избор на нейните пациенти.

Благодаря на опонентите на правото на родителите на свободен избор ... че бяха себе си. Отстояването на една губеща позиция изисква доста смелост – вие показахте, че поне смелост не ви липсва.

Благодаря на подкрепилите правото на свободен избор за интелигентните, аргументирани и загрижени коментари.

Най-вече благодаря на всички гласували в дебатите. Благодарение на всички вас и на всеки един от вас позицията „За право на избор” удържа безапелационна и неподлежаща на съмнение победа във всичките четири етапа на дебатите.
Това е изключително важно най-вече за родителите на увредени от ваксини деца, които се убедиха, че не сами срещу проблемите си!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
22 юли 2011 11:32 578
- +Оценка
-4 +8

Благодаря на Капитал за куража да домакинстват на толкова важни и сложни дебати.

Благодаря на проф. Генев, че представи толкова точно автентичната позиция на официалната медицина по отношение на правото на избор на нейните пациенти.

Благодаря на опонентите на правото на родителите на свободен избор ... че бяха себе си. Отстояването на една губеща позиция изисква доста смелост – вие показахте, че поне смелост не ви липсва.

Благодаря на подкрепилите правото на свободен избор за интелигентните, аргументирани и загрижени коментари.

Най-вече благодаря на всички гласували в дебатите. Благодарение на всички вас и на всеки един от вас позицията „За право на избор” удържа безапелационна и неподлежаща на съмнение победа във всичките четири етапа на дебатите.
Това е изключително важно най-вече за родителите на увредени от ваксини деца, които се убедиха, че не сами срещу проблемите си!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
22 юли 2011 11:30 577
- +Оценка
-2 +7

Чрез активното участие на родителите във вземането на решение за или против конкретно ваксиниране на конкретно дете в конкретен момент ще се създадат реални условия за споделяне на отговорността за последствията между родителите и лекарите.
В сегашната ситуация лекарите уж носят отговорност, но много лесно се освобождават от нея чрез елементарно отричане на връзката между конкретна ваксинация и конкретен здравословен проблем, появил се след нея. Така „контрата” остава изцяло в родителите, които изведнъж осъзнават, че всъщност отговорността винаги е била и ще бъде само тяхна – защото те са хората, които винаги са най-заинтересовани и най-загрижени детето им да е здраво.

В това аз виждам директните практически последици от тези дебати.
Не е лошо като начало, нали?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 11:30 576
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#572] от "coroviev":

"Луди майки", това нещо като "стаден имунитет" ли ще да е? :)
И Вие ползвали ли сте хомеопатия или само сте чели за нея? :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 226 "Да"
22 юли 2011 11:30 575
- +Оценка
-2 +9

До коментар [#506] от "bugotrep":

"И всъщност какво ще следва от този диспут?"

Родителите ще започнат да изискват да им се търси информирано съгласие, когато им се ПРЕДлага, а не НАлага ваксиниране на детето им.

Ще започнат най-сетне да поставят въпросите си пред лекарите без абсурдния страх, който изпитват сега.

Лекарите ще се подготвят по-добре за отговорите (които вече ще трябва да дават, а не да отклоняват под взевъзможни предлози), защото въпросите на родителите (и изобщо) на пациентите по принцип не са от лесните.

Това неизбежно ще оздрави взаимоотношенията пациент-лекар.

Родителите ще започнат да водят детето си при лекаря при всеки здравословен проблем, възникнал след ваксинация и ще изискват този проблем да бъде надлежно регистриран в официалната здравна документация.

Лекарите ще видят с очите си, че здравословните проблеми, появяващи се след ваксинация са повече и по-сериозни, отколкото им се внушава в момента. Логично е те да започнат да ги докладват „по-нагоре”, което би създало условия за по-задълбочено осмисляне на цялостното влияние на ваксинациите върху здравето на децата.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 11:29 574
- +Оценка
-4 +6

я покажете къде съм твърдял, че въпросната статия описва "чудотворно" въздействие? ако се зачетете внимателно там пише, че хомеопатичното лечение при раковоболни води до по-добро качество на живот при тях, намаляване на умората и подобряване на общото им себеусещане. в крайна сметка това никак не е малко, още повече, че ако се зачетете пак, ще откриете, че повечето пациенти, започнали хомеопатично лечение там, са били в по-напреднал стадий на заболяването, тъй като първо са опитали традиционните методи, които не дават резултат.

за мен пък про-ваксинаторите са "луди учени", "луди скептици", а някои от тях и не толкова луди, само че с добре напълнени джобове.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 11:24 573
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#572] от "coroviev":

И на теб ли трябва да пиша специално за ... погледа?
Отношението ти е меко казано .. "неразбиращо случващото се" и как да кажа .. безобразно нагло.

И за теб се отнася с пълна сила:
"Когато успееш да погледнеш в очите на една майка прекарала 10-15-20 и повече години от живота си в грижите на "вечното" си детенце ... ще разбереш за какво говоря ... Потърси такава майка! Този поглед ще те излекува!"

Помисли ..coroviev,
дали движението "луди майки" не е движение на хора .. просто загрижени за децата си. Обратното на това е .. да се оставиш на волята на другите, да си заровиш главата в пясъка и да .. ногодуваш срещу всичко. Теб лично притеснява ли те това, че аз решавам съдбата на децата си? Или може би и ти искаш да сложиш ръка на врата ми ???

Мже да те уважавам много .. но много повече уважавам себе си! За мен АЗ решавам. За теб не знам - не е моя работа.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 11:05 572
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#570] от "blah":

Аз още чакам да ми кажете, къде точно е описано онова чудотворно въздействие на хомеопатичните лекарства в статията, която бяхте така добър да линкнете.

"...опитите да се дискредитира антиваксинационната идея, като се приписва само на "луди" майки..."

"Луди майки" вече е термин надхвърлил рамките на пола и превърнал се в описание на едно по-особено състояние на духа, така добре представено в стихотворението на флути. Освен това, в нашият полит-коректен,информирано-съгласиран, метросексуален свят си е чиста проява на сексизъм това толкова напредничаво движение да се отъждествява само с жени.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:50 571
- +Оценка
-3 +4

Аз също съм татко!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 10:47 570
- +Оценка
-3 +8

естествено, че майките ще са най-загрижени за децата си. като татко от сравнително скоро, го разбирам всеки уикенд, в който ми се налага да остана сам с детето дори и само в един от дните. освен това, както се вижда, татковците също подкрепят майките, така че опитите да се дискредитира антиваксинационната идея, като се приписва само на "луди" майки, може да си ги сложите там... където искате..

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 10:40 569
- +Оценка
-4 +8

1) Кой трябва да решава бъдещето на децата - родителите или държавата?
- Реторичен въпрос, родителите имат първата и последна дума.
2) Ваксините безопасни ли са?
- Не са, дори привържениците им го признават.
3) Лекарите гарантират ли, че няма да има проблеми с ваксините?
- Не, не дават никакви гаранции, не правят предварителни изследвания и като цяло не дават и много информация.
4) Прави ли нещо държавата за увредените от ваксини деца?
- Не, в България НИЩО не се прави, дори не се регистрират повечето проблеми, съобщени от родителите.
5) От всички изброени точки какво следва, трябва ли ваксините да бъдат задължителни или не?
- НЕ трябва да са задължителни. Това всеки сам трябва да прецени и ако трябва да подпише формуляр за информиран избор, БЕЗ да бъде санкциониран и преследван САМО заради избора си, без значение какъв е той.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:24 568
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#556] от "n_alex76":

.. ех .. ама тук няма наука. липсват доказатества ...
Просто няква "сълзлива историика". - не се брой

луда работа.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 10:22 567
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#546] от "jorin":

"Това се отнася и за ваксините - за обикновения човечец те са без пари!"

Това е напълно невярно! Държавата плаща ваксините от бюджета. А той се формира от нашите пари. Всички плащаме за ваксините, независимо дали ги желаем или не.
Не вярвам също, че производителите им лобират за отпадане на задължителното ваксиниране. В момента приходите им са напълно гарантирани.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
22 юли 2011 10:22 566
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#546] от "jorin":

"Това се отнася и за ваксините - за обикновения човечец те са без пари!"

Това е напълно невярно! Държавата плаща ваксините от бюджета. А той се формира от нашите пари. Всички плащаме за ваксините, независимо дали ги желаем или не.
Не вярвам също, че производителите им лобират за отпадане на задължителното ваксиниране. В момента приходите им са напълно гарантирани.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:19 565
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#553] от "fluti":

Браво бе Флути. За малко да ме объркаш :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:18 564
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#554] от "Sulla":

"Ваксинирането нека е въпрос на личен избор, но който откаже да го направи и вследствие от това се разболее, да се лекува за своя сметка."

Съгласен!
Само дето е редно и да плащам по-малко здравни .. нали така?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:11 563
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#552] от "mirohero":

"Жорин, има още почти 10 милиарда хора освен теб. Намаляйки твоите конкурентни шансове, се увеличават шансовете на поне стотина индиеца например да живеят по-добре - къде виждаш егоизъм? Един за сто, кое според теб е по-хуманното?"

Не си ме разбрал. Да си егоист е прекрасно! Съвсем не исках да те засягам, наистина. Зарадвах се че си го призна ... макар да се срамуваше от това. Това е толкова естествено.
Иначе виждам, че начина ти на мислене (според мен) е вкаран в коловоза и нуждите на тези които ти плащат. ... Остави ме да преценя как да се справям с конкуренцията, м? Става ли? М/у другото аз предпочитам да гледам на другите като на партньори .. не като на конкуренция.
Какво лошо има в това 100-ина индиеца да живеят добре :) ??? Свърши житото ли? ...

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:05 562
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#550] от "mirohero":

"Работа е на самите такива да им пука и да се грижат за себе си и своя най-добър интерес"

Ти го каза! Благодаря!
Ти би ли позволил да се погрижа за себе си и непълнолетните си децата?
(и това е личен въпрос и моля за отговор)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 10:01 561
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#547] от "anihilator_jack":

"Като гледам тоя дебат ептен уйде у киреча и е заприличал на кафеджийницата в бгмама. Правилно казват, че труда осмислял човека и виждаме с какви глупости се занимават маминките, които по цял ден си висят вкъщи. Аман от хайлази!"

Забравяш, мамино детенце, за погледа ....
Ти определено имаш нужда от оня поглед за който ти говорех два пъти.
Що не си гледаш науката и оставиш хората да си живеат както им харесва?

И ти ли се страхуваш до смърт, че някой неваксиниран ще те зарази?
(позледния въпрос е личен и ако ти стиска отговори)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
22 юли 2011 09:54 560
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#547] от "anihilator_jack":
До коментар [#553] от "fluti":

До коментар [#559] от "generation":


Много е важно да се изкорени всяка забелязана жизненост у децата .. и то колкото по-рано - толкова по-малко вероятно е детето да се усети и да надине глава. Детето не бива да има желания и мечти различни от тези на мен и теб. То ТРАБВА ДА СЛУЖИ на обществото. ...

Странното е, че това го забелязвам дори у всеки родител. Какво остава за обществото. Дори у себе си.
Има общества където децата са откровена стока (особено женските) ...
"Недей така ще ти се смеят" НЕ НЕ НЕ.... и толкова малко ДА

Ваксините от кой отбор са? На някой червен щракна ли му защо няма да позволя да бодете детето ми?!?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
22 юли 2011 09:29 559
- +Оценка
-4 +12

До коментар [#547] от "anihilator_jack":
До коментар [#553] от "fluti":

Много ясно, че майките са тези, които най-много роптаят срещу задължителното ваксиниране. Държавата не притиска никой друг по този агресивен начин, както децата! Кой очаквате да има претенции към системата - попа, кмета или даскала? А роптаещи майки има всякакви – от целия спектър на социалната стълбица. Причината не е нито в интелекта, нито в липсата на заетост, а в негативните последици от ваксинациите при собствените им деца. Няма грижовен родител, който не е загрижен от факта, че системата у нас подлага децата и на риск за живота и здравето.

Уж за всички е задължително ваксинирането, но да сте чули някой възрастен да е преследван, глобяван или дискриминиран, защото не ходи за реваксинации? Случайно на някой друг да се отнемат социалните помощи заради този факт? Да не би медицинските лица, като най-голям потенциален разпространител на зарази, да подлежат на контрол или санкции от страна на държавата? Този „лов на вещици”, който държавата официално подкрепя, удря предимно върху деца и родители. Срамно е това, освен че е неморално и противозаконно.


 
Преглед на профил Кирил Тодоров Рейтинг: 177 "Не"
22 юли 2011 09:15 558
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#553] от "fluti":

Искам клонинги от теб!!

_____

unbent, unbowed, unbroken.
 
Преглед на профил jojo2222 Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 07:29 557
- +Оценка
-1 +8

До коментар [#553] от "fluti":
Аааа човек , не смятах да пиша, но стихотворението ти е уникалноо.Иначе за ваксините,добре е да е право на личен избор,иначе то и без това,човек който не желае да ваксинира ще намери начин.Иначе съм за вакснирането държи имунитета,но за ваксините липсват изледвания и крият странични ефекти от облага,както и се увеличават без причина.Колко са биле заболелите преди и сега.А сега слагат повече от два пъти повече ваксини.Май и затова има увеличени болести в следствие на ваксини.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
22 юли 2011 07:23 556
- +Оценка
-5 +12

До коментар [#544] от "mirohero":

Като говорим за математика, ето пример:

Детето ми се развиваше нормално.На 1 година започна да не говори и да не разбира.На 2г. и 7м. има епикриза, в която пише:показатели на Манова-Томова: говор- 10-11 м., психическа възраст-14 м.
Какво се е случило за периода 10-14 м., че е спрял мозъка да се развива?
Това е периода м.08-12.2009г. Отварям имунизационния паспорт.За периода има бита 1 ваксина - морбили-паротит-рубеола.
Изводите оставам за Вас.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
22 юли 2011 06:17 555
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#553] от "fluti":

Поклон!

 
Преглед на профил Sulla Рейтинг: 515 Неутрална
22 юли 2011 05:41 554
- +Оценка
-4 +12

Ваксинирането нека е въпрос на личен избор, но който откаже да го направи и вследствие от това се разболее, да се лекува за своя сметка.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
22 юли 2011 02:15 553
- +Оценка
-8 +34

Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
"Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!"
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш'та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
"Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!"
Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама!

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
22 юли 2011 02:00 552
- +Оценка
-3 +3

До коментар [#521] от "jorin":

Жорин, има още почти 10 милиарда хора освен теб. Намаляйки твоите конкурентни шансове, се увеличават шансовете на поне стотина индиеца например да живеят по-добре - къде виждаш егоизъм? Един за сто, кое според теб е по-хуманното?

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
21 юли 2011 23:15 551
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#546] от "jorin":

Жорин, на мен това което коментирам тук ми е всъщност работата. Забележи, аз не искам да те убеждавам в каквото и да било, просто констатирам, че според моя житейски опит Вие ще бъдете самопрецаканите накрая. По света и бизнеса на никой не му пука дали има и един жив останал българин, непалец или зинзибарец. Работа е на самите такива да им пука и да се грижат за себе си и своя най-добър интерес.

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
21 юли 2011 23:15 550
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#546] от "jorin":

Жорин, на мен това което коментирам тук ми е всъщност работата. Забележи, аз не искам да те убеждавам в каквото и да било, просто констатирам, че според моя житейски опит Вие ще бъдете самопрецаканите накрая. По света и бизнеса на никой не му пука дали има и един жив останал българин, непалец или зинзибарец. Работа е на самите такива да им пука и да се грижат за себе си и своя най-добър интерес.

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 Неутрална
21 юли 2011 22:56 549
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#547] от "anihilator_jack":

Стани и ти маминка, сдобий се с увредено или вечно болно дете или дори 2 и ще разбереш що е 24/7 дежурство. После ще си говорим кой е хайлазин.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 22:50 548
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#547] от "anihilator_jack":

Пробвай ти да "висиш" цял ден вкъщи, да домакинстваш, да пазаруваш, да гледаш децата и евентуално да ходиш и на работа.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
21 юли 2011 22:35 547
- +Оценка
-7 +5

Като гледам тоя дебат ептен уйде у киреча и е заприличал на кафеджийницата в бгмама. Правилно казват, че труда осмислял човека и виждаме с какви глупости се занимават маминките, които по цял ден си висят вкъщи. Аман от хайлази!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 21:50 546
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#544] от "mirohero":

"Фарма компаниите това и правят - лобират за спиране на държавно субсидираните ваксини"
- Прекалено е хубаво за да е истина :)
Ще се повторя, но ти май мислиш, че макар голямата разлика в цената на дребно и едро ... бройката си я бива!! Мислиш ли, че фармаджиите биха изгубили такъв сериозен съюзник в лицето на държавата? Тая измама не се крепи лесно ей!

"Разбираш ли, по света никой не ти дава лесно пари и никой не ти плаща, освен ако не си заслужаваш."

Прав си - няма безплатен обяд.
Понякога ти дават нещо безплатно .. ей така от "добро сърце" .... но и баба знае, че на тоя свят няма нищо безплатно. И винаги е за предпочитане да си платиш цената сега .. вместо после с лихвите.

Това се отнася и за ваксините - за обикновения човечец те са без пари!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 21:50 545
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#536] от "асдасд":

Хайде поредният, дето напира да взема решения вместо другите, но без да поема отговорност, ако възникне проблем :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
21 юли 2011 20:09 544
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#520] от "jorin":

Фарма компаниите това и правят - лобират за спиране на държавно субсидираните ваксини. Като имаш опция за избор, лесно може да лобираш и за премахване на субсидирането и вместо държавата да изисква да й продаваш по 5 кинта ваксината, ще продават по 500 на крайни клиенти, които имат желание да си платят.

п.п. Ако не бях разбирал от математика или не бах "от умен по-умен финансист" очевидно нямаше да съм това, което съм. Разбираш ли, по света никой не ти дава лесно пари и никой не ти плаща, освен ако не си заслужаваш.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
21 юли 2011 18:41 543
- +Оценка
-1 +5

И нека не забравяме, че улица "Път към комунизма" в София извеждаше точно срещу един от входовете на Централните гробища.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
21 юли 2011 18:40 542
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#536] от "асдасд":

Кой си позволява да избира тук :) !!
Хммм, ще видите вие кон боб яде ли.

"Знанието е сила", "Здрав дух здраво тяло", "Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия", "Не слагай чужди тела в устата си!", "Другарю, помни, че всяка изгубена минута струва 0.05 стотинки".
"Да живее българо-съветската дружба между народите!", "Да живее международното положение! ", "Комунизмът е неизбежен. ", "Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък) " и т.н.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
21 юли 2011 18:15 541
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#536] от "асдасд":

"Браво на Евгени!!!! В българия всички вярват в какви ли не врачки и ясновидци!!! Тотална липса на знание! Да се използва аргумента за избора е смешно"

ММММ къде бил моя Гуру :) Поклон Гуре! От кога те търсех
Вече знам какво ще правя в живота си. Няма да мисля - ще звънна на Евгени - дано има телефона на АСДАСД. за да ме ориентира ... их че кодирано име.
АСДАСД, да се използват аргументи е смешно по принцип ... но това е много дълга тема и въпрос на друга дискусия.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
21 юли 2011 18:13 540
- +Оценка
-3 +7

Браво на Евгени! Защити с тяло пукнатината в потока от пари към фарма-мафията! Дано му се отлбагодарят подобаващо!

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 18:10 539
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#531] от "kazakowa":

На приятел котката му умира от фибросарком. Ветеринарят, дето я е оперирал въобще не се въздържал да му каже че е от ваксините. Явно ветеринарите не се притесняват от истината. Тях явно няма кой да ги глоби.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 18:03 538
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#525] от "Тони Гетова":

Няма основни и второстепенни случаи, при които трябва да имаме право на избор дали да бъдем ваксинирани или не, защото в случая правото на избор произтича от гарантираната от европейското и международното законодателство възможност на дадена личност да приеме или откаже извършването на медицинска манипулация, която носи риск за живота и здравето, каквато именно е ваксинацията - видно и от листовките на ваксините.
В определени случаи, какъвто е и случаят с ухапване от куче, което не значи задължително зараза с бяс, може да определим един избор за правилен или грешен, дори престъпен, какъвто би бил случая да се ударят 9 ваксини в един ден, но НИКОГА не трябва да отричаме правото да ни бъде дадена и да получим пълна информация и правото да направим своя избор.

 
Преглед на профил асдасд Рейтинг: 458 "Не"
21 юли 2011 17:35 537
- +Оценка
-7 +6

Браво на Евгени!!!! В българия всички вярват в какви ли не врачки и ясновидци!!! Тотална липса на знание! Да се използва аргумента за избора е смешно!

 
Преглед на профил асдасд Рейтинг: 458 "Не"
21 юли 2011 17:35 536
- +Оценка
-9 +8

Браво на Евгени!!!! В българия всички вярват в какви ли не врачки и ясновидци!!! Тотална липса на знание! Да се използва аргумента за избора е смешно!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 17:11 535
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#534] от "kazakowa":

ами опитвай :) и без това опозицията се умори първа (те са по-малко милите) ... нека си покликаме и един на друг

 
Преглед на профил kazakowa Рейтинг: 402 "Да"
21 юли 2011 16:49 534
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#520] от "jorin":

ако можех щях да чукна два пъти на плюсчето

 
Преглед на профил kazakowa Рейтинг: 402 "Да"
21 юли 2011 16:03 533
- +Оценка
-4 +6

тоя дето чукна"минусчето" с кое точно не е съгласен.Мисля че добре прочетох званията и на д-р Гълъбов и на д-р Цачев,втория май беше и доцент.А,да ,те са от "вещерите,хомеопатите и т.н.",сложили са си едно "партизанско" доктор пред името.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 15:39 532
- +Оценка
-6 +7

http://www.yosif.net/bg/med/index5.htm

д-р Атанас Гълъбов
Световната конспирация срещу здравето
Глава 5. Безопасни ли са ваксинациите?
"Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не е слагана" - това заявява д-р Джеймз Шенън от Националния здравен институт на САЩ."
В Европа първото дете с аутизъм е регистрирано през 50-те, след въвеждането на ваксината срещу коклюш.

 
Преглед на профил kazakowa Рейтинг: 402 "Да"
21 юли 2011 15:32 531
- +Оценка
-3 +6

И така дебата продължава по същия начин.Не видях някой да е намерил проучване как се отразяват ваксините при хора.
Ще дам пример,заведено кученце на 2 мес и половина,абсолютно здраво на първа ваксина.10 мин след поставяне на ваксината животното започва да нервничи и скимти,след 40 мин.повръща.След 1 час и половина започва да се чеше навсякъде.Чесънето продължава 3 дни.На 2 ден разстройство,на 3 ден отново повръщане.Та рекох да погледна в нета каква е информацията за кучешките ваксини.Хората правят проучвания за кучетата,но не и за хората ,От хората явно се печели повече,незнам.Ето ви линка да погледнете,ако ви интересува
http://www.bgvet.org/science/publications/newvacshed.php

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 14:34 530
- +Оценка
-1 +7

До коментар [#529] от "blah":

Това няма значение, ако подлагаме на съмнение правотата на избора на хората, то сами си вредим на каузата. Всеки има глава на раменете, нека я използва и да си понесе последствията.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
21 юли 2011 14:07 529
- +Оценка
-1 +4

той не осъжда избора им, доколкото виждам, а цената на ваксината и това, че изборът им е продиктуван от неетична реклама, експлоатираща страха на хората

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 13:53 528
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#527] от "jorin":

Така са си решили, защо ги осъждате? Нали ние се борим за правото на избор. Нека уважим техния, дори да не го смятаме за правилен.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 13:19 527
- +Оценка
-4 +6

Вчера говорих с моя добра позната. Събира над 600 лева !!! за да ваксинира 14-годишната си дъщеря против рак на шийката на матката. ... безработна е и имам идея колко са за нея тези пари.
Реклама! Често всички се хващаме в капана й.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
21 юли 2011 12:42 526
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#525] от "Тони Гетова":

От онова, което съм чела до момента, съм формирала твърдо решение против ваксината морбили-паротит-рубеола. Не считам, че тези три заболявания са с такава опасност, че да си струват риска от ваксиниране и реваксиниране.
Твърдо против съм и ваксината Гардасил. Тя не е задължителна, но си струва да се отбележи, че: вирусите, които предизвикват рак на шийката на матката са много на брой, а ваксината е създадена срещу единици от тях. Което означава, че, макар и ваксинирана, жената въобще не е предпазена от рак. Освен това тази ваксина е ужасно нова. Ефектите от тея /желани и нежелани/ тепърва ще се видят. В никакъв случай не бих допуснала да бъде сложена на децата ми. А рекламната и кампания ме погнусява с бълваните очевидни лъжи.

 
Преглед на профил Тони Гетова Рейтинг: 1416 Неутрална
21 юли 2011 12:19 525
- +Оценка
-2 +3

Поправете ме ако греша, но доколкото знам, ваксинация против бяс се прави "при нужда а не "по график". При нужда се прави и ваксинация против тетанус. За туберкулозата има лечение, но сте прави , че основният фактор-лошите градски условия на живот са основен фактор за повишаване на заболеваемостта, а не липсата на ваксини. Т.е. това е втори казус. Трети казус е ваксинацията срещу рубеола, от която са заплашени бременните или по-точно плода. Четвърти казус е ваксинацията срещу човешки папилома вирус, която струва абсурдните 500 лв. и не е включена в здравното осигуряване.Може би било интересно дебатиращите да коментират основните случаи пир които трябва да решаваме дали ваксинирането да е въпрос на личен избор или не.

_____

Отдел "Проучвания и бази данни"
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
21 юли 2011 11:48 524
- +Оценка
-2 +6

До коментар [#496] от "anihilator_jack":

"Вие чрез такива четива ли се информирате, за ваксините?"

С въпросното четиво, представено като интервю със създател на ваксини се запознах вчера, благодарение на линка, който Вие дадохте. Така, че то няма нищо общо с делото.
Достоверно или не, това четиво насочи моето внимание към въпроса за метода, начина, по който се произвеждат ваксини.
Защо нито Вие, нито някой друг желае да говори по същество по този въпрос?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
21 юли 2011 10:53 523
- +Оценка
-4 +10

Горките производители на ваксини! Само на един от тях годишният му приход за 2010 г. е $46 милиарда ($46 000 000 000)!

http://en.wikipedia.org/wiki/Merck_%26_Co.

Направо гладни ходят хората, а децата им боси и голи! А шефът на ваксинното подразделение на горепосочената компания бил преди това шеф на CDC - институцията, която трябва да следи за това ваксините вредни ли са или не. Егати "съвпадението"!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 10:15 522
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#4] от "Зам. Директор":

"лица с неимунизационен начин на мислене"

Това го открих случайно и много ми допадна! :)

Нека имунизираме мисленето си ...страхотно. Опасно е да мислим! :)
По-горе четох за реална ваксинам която действла и убивала духовния стремеж .... Браво :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 07:51 521
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#513] от "mirohero":

"От друга страна, поддържам правото на избор. Съвсем рационално погледнато, това дава шанс на мен и моето потомство да е по-конкурентно от Вас и Вашето потомство, без така да нарушавам Вашия избор. Вярно, безсърдечно е, но светът е такъв, свиквайте."

Типичен пример за Егоист. Тук те харесвам - искрено! - кликам [+] на този твой коментар. Харесва ми да не се грижиш за мен .. а за себе си!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 07:37 520
- +Оценка
-9 +11

До коментар [#509] от "mirohero":

"Драги Алекс,
Като финансов анализатор работил с големи фармацевтични корпорации, гарантирам ти че няма никакви "огромни" финансови интереси във ваксинирането. Статистически масовото ваксиниране е в полза на населението/държавата и в ущърб на фармацевтичните компании, понеже канибализира гигантски приходи от иначе сигурни продажби на медикаменти."

Г-н Мирохеро, експерт финансов анализаторе,
Предлагам да организираме спомагателен фонд за самоотвержните производители на ваксини.
Като второ направление на подпомагане на тези безкористни компании предлагам да спрем да се ваксинираме, белким изкарат някой лев от нас като си купуваме "незаменимите" им медикаменти. Иначе горките ще умрат от глад. Те дали успяват да произведат достатъчно ваксини за началниците си? Горките .. Утре ще запаля свещичка за тях и ще се помоля горещо!

"Ето ти още един фрапиращ пример - даже и абсолютно безнадеждно болен пациент, който получава само обезболяващи е по-печеливш отколкото ваксиниран такъв. Поне в САЩ анестезията струва около 1000 долара спринцовката цена на дребно, а ваксината под 10-ина...за тетанус. "

Малко математика? (това се учи в 4-ти клас - ти къде спа тогава?)
Вземи си един калкулатор и сметни (и ти си човек на науката - финансист дори - от учен по-учен)
10-ина...

Прочитане на целия коментар
долара го умножи по броя ваксини ... (вземи "имунизационния" календар) .. после го умножи по броя ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ пациенти!!
И накрая добави лекарствата, които се купуват ТОЧНО поради приемането на тези "спасителни" ваксини. Това последното перо може да се окаже най-печелившо наистина - прав си, Самите ваксини са капка в морето. Все пак целта на ваксината не е да ме уморят директно въпреки, че има изключения (някакви си проценти). Целта на ваксината е - осигуряване на стабилен, регулярен приход!
Колко анестезии си е докарала една ваксина средно статистически може да се види от някой секретен вътрешен документ - всичко е сметнато.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 07:24 519
- +Оценка
-5 +8

http://zdrawe.eu/vreda-ot-konservanti-i-emulgatori/svetovnata-konspiratsiya-sreschu-zdraveto-3-ch.htm

Ваксината против магарешка кашлица (пертусис/коклюш) и особено комбинираната ДТК (дифтерия-тетанус-коклюш) е смятана за една от най-опасните.
Тази ваксина е отговорна за голяма част от случаите на СВДС18 и за необратими мозъчни увреждания.
18 СВДС - синдром на внезапна детска смърт

След масовото прилагане в практиката на комбинираната ваксина МПР през 1988 г. случаите на аутизъм са се увеличили драстично. Според едно научно изследване при 24 деца от 25 с аутизъм, които допреди ваксинирането са били нормални, е установен вирусът на дребната шарка.
В Йоркшир, Англия, броят на аутистичните деца се е увеличил 22 пъти след въвеждането на ваксината! В Съри 1 на всеки 69 деца започнало да развива аутизъм. На Шетлъндските и Западните шотландски острови допреди 1988 г. това състояние е било непознато.
Същата е картината и в САЩ. В Ню Джърси случаите на аутизъм в последните 2 десетилетия са се увеличили с 876%, в Калифорния - с 275% от 1987 до 1998 г., а в Пенсилвания - със 109% от 1993 до 1997 г.! Само в щата Калифорния за първите 6 месеца на тази година са регистрирани 1027 деца с аутизъм, което прави по 6 нови случая всеки ден!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 07:18 518
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#512] от "anihilator_jack":

Разбираш обречеността на каузата, за която работиш?
Няма шанс! Вие сте лекари и лекувате ... вашата работа е да лекувате .. научно :))))
А недоумявам какво друго освен парите (заплата и други) ви държат в този БИЗНЕС ?
Нима сте ИЗлекували някого? И дъщеря ми си лекува куклите постоянно .. боцка ги, преслушва ги .. мери им "темперуната" ... лекува ги и си играе на лекар. ВИЕ ПРАВИТЕ СЪЩОТО!!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 07:18 517
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#512] от "anihilator_jack":

Разбираш обречеността на каузата, за която работиш?
Няма шанс! Вие сте лекари и лекувате ... вашата работа е да лекувате .. научно :))))
А недоумявам какво друго освен парите (заплата и други) ви държат в този БИЗНЕС ?
Нима сте ИЗлекували някого? И дъщеря ми си лекува куклите постоянно .. боцка ги, преслушва ги .. мери им "темперуната" ... лекува ги и си играе на лекар. ВИЕ ПРАВИТЕ СЪЩОТО!!

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
21 юли 2011 07:08 516
- +Оценка
-5 +8

http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=325292&df=482560&dflid=3&GDirId=24ecf10479183f2c7304e2d3ea16706c
Но от 1 януари 2001 г. у нас се въведе промяна в имунизационния календар - МПР-ваксината ще се прави не един път, както беше досега, а два пъти.
В Япония ваксината МПР е забранена, а във Великобритания някои лекари също отказват да я правят. Но във Великобритания правителството не желае да признае връзката между ваксините и аутизма и да плаща обезщетения.
Д-р Б. Римлънд, основател и директор на Института по изследване на аутизма и основател на Американското общество по аутизъм, заявява: "Нелепо е да се твърди, че връзката между многото случаи на аутизъм и ваксинациите е случайност... Очевидната истина е, че някои деца са увредени от ваксинациите..." Японски учени също установяват подобна зависимост.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 05:54 515
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#512] от "anihilator_jack":

"и трябвало да знаете, че с такива средства не се лекуват рак, аутоимунни заболявания, Паркинсон и прочие"

Опсс, че ме опари
Как лекувате вие тези болести????

Искам ЕДИН пример на излекуван!!??!!??!?!?!?!

Само един и ще гласувам ЗА :)!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
21 юли 2011 05:52 514
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#509] от "mirohero":

опирай пак :)!

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
21 юли 2011 01:35 513
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#511] от "a2009":

Това е изключително късоглед коментар: ако някой нарочно позволи такава ваксина с доказуема връзка към заболяване, резултатът ще е групови дела за милиарди, докато фирмата бъде унищожена от адвокатите. В бизнеса никой не би поел подобен риск. Прагматично погледнато, цената на такъв риск ще е по-голяма от реализирания доход - шанс да се открие нарочно деяние при база от милиони ваксини е по-голям, отколкото доход от единични случаи на противореакция и съответното й лечение. Тоест, опитвам се съвсем последователно и логично да Ви обясня, че конспирации по света няма, още по-малко с ваксини, най-малкото защото е ама съвсем неизгодно.

От бизнес гледна точка - трябва ли да имате право на избор? Разбира се, това е фундаментално демократично право. Дали ще бъдете по-добре - едва ли, но затова решението си е Ваше. Тази полемика се изражда в две насоки - едната дискусия е дали по принцип ваксините са полезни, другата е дали по принцип трябва да имате право на избор.
От каквото съм видял, статистически, ваксините са изключително полезни за човечеството. Това е моята абсолютно неемоционална професионална гледна точка. От друга страна, поддържам правото на избор. Съвсем рационално погледнато, това дава шанс на мен и моето потомство да е по-конкурентно от Вас и Вашето потомство, без така да нарушавам Вашия избор. Вярно, безсърдечно е, но светът е такъв, свиквайте. ...

Прочитане на целия коментар />

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
21 юли 2011 01:18 512
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#510] от "a2009":

Това да правиш бизнес от наука НЕ е престъпление и НЕ е неморално! И минерали, билки и тн се препоръчват за много неща, но като потърпевш би трябвало да знаете, че с такива средства не се лекуват рак, аутоимунни заболявания, Паркинсон и прочие. Фармацевтичните и други подобни компании се стремят към колкото се може повече прозрачност именно, за да не тръгват подобни безпочвени слухове за това как ваксините били пълни с отрови и само ни разболявали. И се поинтересувайте, за да видите от какво печелят най-много, защото това въобще не са ваксините!

пс: Как пък го определихте, че точно след 45та са станали големи кръвопийци?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
21 юли 2011 00:27 511
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#509] от "mirohero":

Като ти "лепнат" авутоимунно заболяване заради ваксина. Провери колко струват на месец стероидите и другите лекарства за 1 човек.
Аз ще ти кажа, защото съм потърпевш. Грубо около 100 на месец. Сега провери колко хора са с автоимунни заболявания в БГ и си направи сметката. А за другите болести трябва ли да говорим?

Ваксината е билетът ти към болестта. Парите после потичат... към компаниите

 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
21 юли 2011 00:21 510
- +Оценка
-9 +11

Anihilator_Jack, тя твоята "хуманна" наука след 1945г. се превърна точно в бизнес(това, което ти не си записал да учиш). Щом я наричаш полезна и хуманна, кажи ми колко хора сте излекували НАПЪЛНО и не са се върнали повече при вас за лечение? Май хроничните заболявания рязко се увеличиха последните години. Знам, за теб и това е конспирация... какво друго ще кажеш...

Защо не предписвате лечение с минерали, витамини, ензими, билки а давате само скъпи фармацевтични лекарства. (ЗАЩОТО НАТУРАЛНИТЕ МОЛЕКУЛИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ПРИРОДАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ПАТЕНТОВАТ В СРАВНЕНИЕ С ИЗОБРЕТЕНИТЕ ТАКИВА)

Нали се стремите към хуманизъм, а не към печалбарство? Защо не лекувате хората, а ги приковавате към оковите на ХРОНИЧНАТА болест още повече. Като златни кокошки, които трябва постоянно да снасят. Това е отношението на повечето лица от конвенционалния ешелон на медицината както по света, така и у нас.

Разбирам, че живеете в розов цвят, където лекарите са богове и са единствените, които мислят за нас страдащите... но моля ви, излезте от него!

 
Преглед на профил mirohero Рейтинг: 877 Неутрална
21 юли 2011 00:15 509
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#499] от "n_alex76":

Драги Алекс,
Като финансов анализатор работил с големи фармацевтични корпорации, гарантирам ти че няма никакви "огромни" финансови интереси във ваксинирането. Статистически масовото ваксиниране е в полза на населението/държавата и в ущърб на фармацевтичните компании, понеже канибализира гигантски приходи от иначе сигурни продажби на медикаменти.

Ето ти още един фрапиращ пример - даже и абсолютно безнадеждно болен пациент, който получава само обезболяващи е по-печеливш отколкото ваксиниран такъв. Поне в САЩ анестезията струва около 1000 долара спринцовката цена на дребно, а ваксината под 10-ина...за тетанус.


 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 22:57 508
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#506] от "bugotrep":

Идеята на Капитал не знам каква е .. но знам, че има доста хора в България, които водят сериозна битка за свободата си/ни в тази посока .. на различни нива. Благодарен съм им! И на мене понеже не ми стига акъла за друго - пиша тук.

Айде лека нощ на всички!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 22:53 507
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#505] от "anihilator_jack":

"И да смятам, че с това, което се занимавам е далеч по-важно и отговорно от това да си седиш на гъза от 9 до 5 всеки ден и да гледаш в един монитор! Ако искате и над Библията ще се закълна! "

Вярвам ти. Не е необходимо да се кълнеш ...
Но това е вярно за теб! Не и за мен или за още доста хора. Разбираш ли за какво рева аз? Дера се, че всеки си има свой живот и е безобразие да се бърка в живота на другите.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 22:41 506
- +Оценка
-1 +10

Още ли се дърляте? То май вече само заради спорта го правите, вече всичко е казано по няколко пъти, остана да видим резултатите. И всъщност какво ще следва от този диспут? Каква е идеята на Капитал?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 22:36 505
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#504] от "jorin":

Не съм разбрал - моя грешка! Не бях видял кавичките.
И такива деца и майки виждам всеки ден - работя близо до детска болница, в която е пълно с деца страдащи от синдрома на Даун, цистична фиброза и тн. И знаете ли какво - всички тези родители се надяват науката да открие лек за децата им и редовно участват в кампании за събиране на дарения за спонсориране на института, в който работя. Не ходят по вещери, не се надяват на някакви илачи и не висят в конспиративни форуми. К

И да смятам, че с това, което се занимавам е далеч по-важно и отговорно от това да си седиш на гъза от 9 до 5 всеки ден и да гледаш в един монитор! Ако искате и над Библията ще се закълна!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 22:19 504
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#502] от "anihilator_jack":

Ой на мама голямото момченце!
Браво, да ти изям дробчето. Изпълнил си мечтите на мама.

Това, че смяташ една дейност (мениджмънт, икономика, бизнес и ... наука!) за по-висша от друга само показва как си отсъствал в часовете по ... живеене. Науката няма много общо с живеенето - разбирам те.

Ще ти припомня:
Говорехме за отговорността ... ти ме недоумяваше как се поема отговорност .. и дадох пример!

"Абе ти ли се грижиш за децата ми?
(това е отговорност)
Когато успееш да погледнеш в очите на една майка прекарала 10-15-20 и повече години от живота си в грижите на "вечното" си детенце ... ще разбереш за какво говоря ... Потърси такава майка! Този поглед ще те излекува!"
Ти може и да се смяташ за вечно дете на майка си ... няма лошо (като те гледам си е баш така). Аз имах нещо съвсем друго предвид и май само ти не разбра. Говорех за дете, което не може да се изпишка само на 20 години!
Сигурен съм, че в момента в който погледнеш такава майка в очите ще напълниш гащите!
На твое място бих навел глава ...

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 21:53 503
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#477] от "blah":

Оп, сега се зачетох в 1 част на поста Ви. Оказва се, че и това изследване не сте чели. Не става въпрос въобще за пациенти, а за ракови клетки. Толкова бях екзалтиран, че има изследване, което показва, че хомеопатията работи, а аз не съм прав, че пропуснах първата част. Извинения!
П.С. А Коровиев се превежда Кравов, не кравешки.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 21:32 502
- +Оценка
-6 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 21:18 501
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#496] от "anihilator_jack":

"Имам си една майка в къщи, която е отгледала двама катила така че познавам този поглед. Не се тревожете за мен! "

Думата "отгледала" ме навежда на мисълта, че "катила" за който говориш си ти? (това е без ирония)

Явно не те трогнах с № 380
Ти сърце имаш ли? Я провери тупка ли нещо ...?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
20 юли 2011 21:15 500
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#488] от "blah":

Е какво толкова видяхте дето аз не го виждам. Те хората си пишат точно и ясно:

The homeopathic clinics offered a constitutional homeopathic treatment according to the principles of classical homeopathy accompanying or following conventional cancer treatment.


Допълнително лечение към основното на пациенти с различни видове рак. Заключението го видяхме по- рано, това е извадка от статията, къде е този революционен пробив при лечение на рак?

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 21:09 499
- +Оценка
-12 +4

Не вярвам, че не се знае истината за аутизма.Крие се заради огромните комерсиални интереси от производство на ваксини.

 
Преглед на профил eldred Рейтинг: 515 "Не"
20 юли 2011 21:06 498
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#495] от "n_alex76":

И кое в дадения линк доказва връзката между аутизма и ваксините? Абсолютно нищо, ама дай да пишем без логика и смисъл.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 21:03 497
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#495] от "n_alex76":

И от всички промени настъпили в модерното общество през последните 20 години ще обясните ли защо точно ваксините са виновни?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 21:01 496
- +Оценка
-5 +11

До коментар [#380] от "jorin":

Имам си една майка в къщи, която е отгледала двама катила така че познавам този поглед. Не се тревожете за мен!

До коментар [#389] от "blah":

О да тоя филм го гледаме редовно. Докарват в болницата едно циганче ни живо ни умряло с диагноза тетанус, при което доктора единствено може да стои и да го гледа как умира. После майката писва и вика цялата рода да линчуват доктора, че убил детето й, идват от СКАТ, Сашо Диков и сие и се почват едни сърцераздирателни репортажи за доктора кръвопиец. После той бива оправдан и вестник Монитор излиза със заглавие на първа страница: Докторът убиец беше оправдан! Но така е в държава, където мотото на премиера е "Ние ги хващаме, те ги пускат" и клеветата и разпространението на невярна информация са трудно и изключително рядко наказуеми.

До коментар [#382] от "jorin":

Точно така, страха произлизащ от криворазбраната любов.

До коментар [#381] от "generation":

Е добре де каква отговорност поемате Вие пред закона, ако уморите детето си? Това питам аз. Както трябва да се преследват и наказват некадърните и безхаберни доктори, така трябва да е и с "информираните" и "отговорни" родители....

Прочитане на целия коментар
Танто за танто!

До коментар [#400] от "bugotrep":

Имате ли поне малка представа какво представляват клиничните изпитания, през които минава ВСЕКИ медицински продукт преди да бъде пуснат на пазара? Знаете ли, това отнема 10-15 години и милиарди долари? И регулациите постоянно се увеличават!!!!

До коментар [#390] от "eleonorarizova":

Елеонора, имам два въпроса към Вас:

1. Вие чрез такива четива ли се информирате, за ваксините? Защото ако аз предам доклад, в който източниците ми са такива, ви гарантирам, че шефа ще ми го върне задраскан с едно голямо червено хиксче и ще поиска очна ставка, на която да обясня как по дяволите съм могъл да изкарам такова л****.

2. С такива източници ли заведохте дело срещу България и задължителното ваксиниране? Защото в такъв случай шансът ви да спечелите делото, е как да се изразя по-деликатно........малък!

До коментар [#469] от "blah":

Пак не сме чели внимателно. Антибиотиците ще станат неефективни заради прекомерна и най-вече НЕПРАВИЛНА употреба. Като на листовката пише да се пие 2 седмици, се пие 2 седмици, а не 1, защото така бактериите придобиват резистентност. Анадънма? И какво стана със статистиките, че сапуна ни избавил от едрата шарка?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 19:50 495
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#387] от "fluti":
"И на моето му биха същата ваксина три пъти и нищо му няма."
Радвам се, че имаш здраво дете.

http://www.vesti.bg/index.phtml?oid=3447311&tid=40

Колко аутисти трябва да има за да се замислим, че има проблем?
И е прекалено притеснителен темпа на увеличение на случаите.


 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 19:33 494
- +Оценка
-3 +9

малка корекция само, ако позволите: "ваксинира" НЕ означава "имунизира"

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 19:32 493
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#486] от "bugotrep":


Така си е, никой не може да направи насила или по принуда гастроскопия на някого, въпреки диагностичната ценност на метода и опасността без нея и диагнозата след нея човека да умре. Това го дъвчем от началото, ама пак някой не разбрал.

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 19:31 492
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#478] от "fluti":

Работата е там, че МЕДИЦИНАТА НЕ ЛЕКУВА ВСИЧКО, но ВАКСИНИТЕ НЕ ЛЕКУВАТ НИЩО!!! Общото между двете е, че се поставят от лекари - най-често педиатри, но иначе всяка сестра може безопасно да ти постави ваксина...Спорният въпрос е дали самите ваксините са безопасни при положение, че има стотици хиляди оплаквания по света, включително и у нас, от усложнения и смъртни случаи след ваксинация (казвам след, а не вследствие...следствие не се провежда въпреки всичко;), а темата на дебата е дали при всичко това трябва да имаме право на избор дали да се ваксинираме...или по-скоро дали трябва да бъдем гонени и санкционирани заради това, че сме избрали да не се ваксинираме!
Досега позицията ЗА убедително води и се надявам накрая Капитал да не направят обобщение като първия дебат за ГМО...66% срещу 34% - Дебатът на тема "Опасни ли са ГМО?" завършва без категоричен отговор на този въпрос :)))

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 19:29 491
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#454] от "generation":

"Ааа, аз си живея много спокойно без ваксини.
Който го е страх да отива да се имунизира. :))))))))))"

Бинго!

Аз се страхувам от ваксината ...

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 19:21 490
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

"Вие не сте притеснени. Вас ви е страх. Всички. Защото не знаете. И сте прави, защото никой не ви обяснява нищо."

От какво имаме страх?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 19:18 489
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#401] от "fluti":


""Ти как предлагаш да се докаже, че липсата на усмивката по лицето ми не е в следствие от ваксината? "
Никак. Който твърди нещо, да бъде така добър да го докаже. Щом някой твърди, че детето му е увредено точно от ваксина - нека го докаже."

Флути, не ме карай да ставам професор по медицина ... само и само да доказвам очевидни неща.
Нека направим живота си по-лек? сам разбираш, че издържаните доказателств са следствие на упорита работа на юристи и лекари .... Лекарите нямат интерес от това и цялата процедура е много тежка и скъпа. Кому е нужно това? Мен не би ме топлил факта, че съм осъдил държавата или който и да е ако детето ми е повредено.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 19:15 488
- +Оценка
-6 +4

а, я прочетете вие цялата статитя, за да разберете какво означават посочените от вас две изречения;)

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
20 юли 2011 19:12 487
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#477] от "blah":

Вие четохте ли го, или заглавието ви хареса? Я вижте заключението:
Conclusions

We have shown that under homeopathic care sizeable benefits were achieved for patients' QoL, as measured by FACT-G and also for spiritual well-being as measured by the FACIT-Sp. The improvement was clinically relevant and statistically significant. It could also be seen in symptoms of physical and mental fatigue. Thus our data suggest that classical homeopathic care could complement conventional cancer care to the benefit of patients. However, the attempt to prove a definite verification by using a Matched Pair control concept did not succeed.

Конкретно предпоследното и последното изречение.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 19:05 486
- +Оценка
-3 +7

В медицината има място за хирургия, антибиотици, синтетични лекарства, билки, хомеопатия, иглотерапия и всякакви други методи, стига да помагат. Всеки си има своето място и време за прилагане. За едно нещо обаче няма място - принудата за "лечение". Това противоречи на цялата идея за медицината.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 18:56 485
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#484] от "araxna":

тия случаи не ги оспорвам, макар че едно на ръка говорим за случаи, при които би трябвало или всичко друго възможно да е опитано и да не помага от една страна и от друга - така както се ползват там, к'во ще правят, ако тотално спрат да действат антибиотиците, както прогнозира СЗО, не ми се мисли...

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 18:51 484
- +Оценка
-1 +6

До коментар [#481] от "blah":

Между другото нямаш си идея колко много се използват антибиотици в хирургията и интензивното лечение, обаче в тези случаи наистина става въпрос на живот и смърт.

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 18:47 483
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#473] от "Maria Ninova":

Защо на мен все никой не ми отговаря какви епидемии ще тръгнат, чума ли, тиф ли, какво ли? Преди 10 години гогато няколко циганета се обзаведоха с НАГ вибрион, защото ядоха миди от езерото тръгна ли епидемия? Ми не, не тръгна, странна работа!? А НАГ вибриона причинява гадна чревна токсикоинфекция, и е доста заразен. Ако все пак имате предвид дифтерия, аз не знам как АНАТОКСИНА ще ви предпази от епидемия, но явно вие разбирате повече.
Моля за отговор на горния въпрос.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 18:42 482
- +Оценка
-5 +6

ако медицината не лекува всичко, да не ми я сочат за "свещенна крава", или (опс) за монополна Корпорация "Кеш§Кери" с ненакърнимо право на служителите и да ме третират по тяхно усмотрение в нарушение на Конституцията!

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 18:39 481
- +Оценка
-6 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 18:37 480
- +Оценка
-5 +5

причините за някои заболявания може да са с психически или емоционални корени, и това че един доктор не може да ги разпознае, може да означава и липса на правилно лечение, или въздействие върху симптомите, което също не е лечение, ако причината остава

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 18:34 479
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#476] от "blah":

Според мен бирата ще ти помогне да излезеш от междучасието. Ок? :-)

P.S. Не говорехме за хроники изобщо. Следиш ли диалозите или наистина имаш нужда от бира? :-P

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 18:33 478
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#476] от "blah":
Абе кой ви е казал, че медицината лекува всичко? Самата медицина не твърди такова нещо. Явно изхождате от погрешно разбиране за медицината и науката.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 18:33 477
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#471] от "coroviev":

мога. това изследване е правено в разрез с един от основните принципи на класическата хомеопатия да се предписва според индивидуалността на пациента. в него хомеопатичните лекарства са използвани без да се съобрази това дали пациентът има нужда точно от предписаното лекварство - точно както предписва "официалната" медицина - на конвейер. такива "изследвания" са прах в очите на лековерни индивиди като вас г-н кравешки, които си нямат и понятие от основните принципи на класическата хомеопатия.

ето едно друго изследване, при което хомеопатията е предписвана спрямо индивидуалните особености на пациента, което показва, че хомеопатията има по-голям ефект при раково болни от конвенционалните терапии:

http://www.biomedcentral.com/1471-2407/11/19

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 18:24 476
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#472] от "Владимир Райков":

я кажи едно, хронично заболяване, което медицината ЛЕКУВА?

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 18:14 475
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#473] от "Maria Ninova":

"А знаете ли, че любимия ви екс-доктор Уейфийлд - хитреца с аутизма - е внесъл патент за свой вариянт на ваксина срещу морбили малко преди да накисне ваксината, която се използва в момента :) "

Може ли линк?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 18:10 474
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#473] от "Maria Ninova":

"биг фарма пуска болести нарочно, за да ни заблуди да върнем ваксинациите. " Подкрепям!

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
20 юли 2011 18:03 473
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#433] от "coroviev":

"Докато някое от техните деца не стигне до летален изход, няма да се замислят. Но дори и след най-лошото се съмнявам, че ще се осъзнаят. "

Да, в случай, че имунизационното покритие падне и тръгнат епидемии, прогнозирам ще кажат следното : биг фарма пуска болести нарочно, за да ни заблуди да върнем ваксинациите.

До коментар [#470] от "jazzi":

А знаете ли, че любимия ви екс-доктор Уейфийлд - хитреца с аутизма - е внесъл патент за свой вариянт на ваксина срещу морбили малко преди да накисне ваксината, която се използва в момента :)

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 18:00 472
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#469] от "blah":

Пак си в междучасие! Дай да вземем да се видим и да пием по бира, да ти обясня за носителството, хроничните заболявания, автоимунните заболявания и т.н.

Всъщност, за всички. Говорим си тук щуротии, над 3000 поста вече, дебат, уф. Какъв дебат! 'Що не се съберем и да го обсъдим това, лице в лице. Обещавам да не нося инжекции. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 17:57 471
- +Оценка
-5 +6

И сега? Аз мога да оборя това
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Cytotoxic%20Effects%20of%20Ultra%20Diluted%20Remedies%20on%20Breast%20Cancer%20Cells.
както с думи прости, така и с препратки към научни публикации. Вие можете ли да оборите това, срещу което възразявате?

 
Преглед на профил jazzi Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 17:52 470
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#468] от "coroviev":

"Четенето на пъбмед, не освобождава от процеса на критично мислине."...каза г-н коровиев, който от пъб-меда ми праща линкчета с убедителните заключения за абсолютната безопасност на ваксините на автора им - Пол Офит - акционер в "Мерк", разработчик и притежател на патенти за ваксини...

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 17:48 469
- +Оценка
-7 +7

аз пък си мисля, че медицината се държи толкова за ваксините, щото не може да лекува нито една хронична болест. имайки пред вид, че наскоро СЗО обяви, че скоро антобиотиците ще станат неефективни заради прекалена употреба и възникването на нови по-устойчиви щамове бактерии, като отпаднат и ваксините, ще остане една спешна помощ и хирургия само. за това ще се стискат ваксините със зъби и нокти, те все пак са един силен "коз" колко много ни е "помогнала" модерната медицина.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 17:47 468
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#466] от "justiceforall":
"Което не значи че само пубмед е единствения критерий за здравето на човека! "

Естествено, дори и там има качени безумия като това.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Cytotoxic%20Effects%20of%20Ultra%20Diluted%20Remedies%20on%20Breast%20Cancer%20Cells.

Четенето на пъбмед, не освобождава от процеса на критично мислине. Щом дори там има псевдо изследвания, представете си какво е качеството на материалите в здраве.бг, където даже нямат дори доблестта да напишат името на автора.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 17:39 467
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#466] от "justiceforall":

Не знам кой е Еленко Ангелов, честно. ???

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 17:30 466
- +Оценка
-7 +6

според мен причините за страхуващите се от незадължителността на ваксините са психологически предимно - че някой им оспорва знанието, даже не толкова щото просто "вярват" в науката (нерядко базирана на погрешни теории, отхвърляни след години като погрешни)
И не е нужно всички, несъгласни с ваксинирането и материалистичния възглед за човека да са като Еленко Ангелов (начели се с литература плод на психически нестабилни или съзнателно манипулиращи автори).
Което не значи че само пубмед е единствения критерий за здравето на човека!

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 17:29 465
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#463] от "justiceforall":

Аз обаче не съм атеист, нито материалист. Въпреки че съм човек на науката. :-)

Ще си говорим ли още добронамерено или да ходя да почивам? :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 17:21 464
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#461] от "Владимир Райков":

Ами нека, пак ще е по-добре от сега и родителите ще поемат някаква отговорност, което ще ги накара да бъдат по-внимателни и ще търсят информация, което сега мнозина не правят, с което не си помагат.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 17:20 463
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

да не би да си въобразявате че всичко знаетте?
Ина някои които са можели да ВИЖДАТ, и са помогнали с познанието си и Мъдростта си на много хора практически.
За мен атеизма и материализма са сектантство - напълно безпочвено и погрешно. И не искам да ми го налагат, както и материалистична медицина базирана на погрешни представи за човека и неговото устройство (или непознаването му) !

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 17:19 462
- +Оценка
-1 +9

почти обаче ;)

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 17:12 461
- +Оценка
-3 +9

Ами, разправям, ти, Дженерейшън! Последното бебе пострада, докато линейката пътуваше към родилното. Пострадаха заедно с родилката, лекарката и шофьорът на линейката...

И с Ризова съм съгласен, както бях съгласен и в предните части на дебата. И съм убеден - ако задължителното ваксиниране отпадне, почти всички ще си ваксинират децата. Доброволно!

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 17:11 460
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#457] от "Владимир Райков":

Като е малък рискът това не значи, че е оправдан, особено когато става дума за деца. И не мислите ли, че родителите трябва да имат думата в този случай? Вие ли ще поемете отговорност за техните деца?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 17:03 459
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#457] от "Владимир Райков":

Разправяйте колко е малък като пострада вашето дете!
Мен вече няма кой да ме убеди колко е "малък".

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 16:56 458
- +Оценка
-5 +12

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

Вие сте напълно прав. Говоря лично за себе си - страхувам се. И за ваксинираното, и за неваксинираното ми дете.
А най-много се страхувам от това, че поради това, че ваксините са държавна политика, поради което страничните ефекти от тях не се изследват и не се регистрират добросъвестно. При абсолютно всеки случай априори се отрича връзка с ваксините, а после липсата на констатирани странични ефекти се използва за аргумент в полза на ваксините.
Защото добросъвестното и обективно отношение към ваксините би означавало държавата евентуално да констатира, че налаганата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО медицинска политика е донесла вреда. Кръгът е омагьосан.
Изходът от него за мен е един - отпадане на задължителния характер на ваксините.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 16:53 457
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#455] от "damegeman":

Виж сега. Първо ми дай информация за децата, които са получили усложнения след ваксиниране, в България. После ми обяснявай за проценти. В България! Не по принцип!

Рискът от ваксина е в хиляди пъти по-малък, отколкото да качиш малкия в колата и някой нещастник да те удари на кръстовището!

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 16:45 456
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#426] от "fluti":

"И все пак нека да изкараме на светло и осмеем заблудите им, та белким някой неориентиран и търсещ информация, като попадне на тази дискусия да си направи изводите на кого да повярва"

Щом става дума за ВЯРА,само да напомня,че И в БГ има свобода на вероизповеданието!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 16:42 455
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

Притеснение, страх, тревоги.... да! Искаме да ни гарантират, че нашите деца няма да бъдат в процента на децата, получили реакция след поставянето на ваксината. Как ще стане това?! Да ни информират за начина тези, които ни задължават да ваксинираме, глобяват ни, обиждат ни и ограничават конституционни права на децата ни за това, че се интересуваме за евентуални последствия. Ако искат да ги е грижа за децата ни да създадат фонд за обезщетение, но преди това да гарантират, че след като ваксинират децата ни, същите няма да получат реакциите, описани в листовките на ваксините!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 16:38 454
- +Оценка
-11 +8

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

Ааа, аз си живея много спокойно без ваксини.
Който го е страх да отива да се имунизира. :))))))))))

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 16:36 453
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#452] от "Владимир Райков":

Страх има и от двете страни на спора.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 120 "Не"
20 юли 2011 16:28 452
- +Оценка
-6 +9

Вие не сте притеснени. Вас ви е страх. Всички. Защото не знаете. И сте прави, защото никой не ви обяснява нищо.

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 15:42 451
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#450] от "bugotrep":

Просто сме притеснени за децата, а и случаите на реакции са толкова много!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 15:33 450
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#447] от "damegeman":

Една от целите на "крякането" е да се затегне контрола точно върху това какво и защо се бие на децата ни. Ама някои хора не осъзнават, че това всъщност е в тяхна полза, дори и да са предпочели ваксините :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 15:21 449
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#440] от "fluti":

аз па знам за едни други сектанти от сектата на т.н. "скептици". fluti и ко. много ми мязат на тях

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 15:19 448
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#424] от "fluti":

източниците, които казват, че болестите са изчезнали преди ваксините да започнат да се прилагат масово са официални - например сайтът на CDC...

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 14:44 447
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#395] от "fluti":"До коментар [#393] от "damegeman":
"...увредени след поставянето на ваксина!"
Аз ли да си меря приказките? Доказателства за горното твърдение има ли? Както се оказа - не. Просто хората така са си ПОМИСЛИЛИ, че МОЖЕ да е от ваксината, ама дали наистина е така? "

Има доказателства, НО са малко! (епикризи на деца, в които се пише, че е реакция след поставяне на ваксина) Нали сега, няма да коментираш, че положението е спокойно, защото тези деца са малък процент?! "КРЯСКАМЕ", защото лекарите отказват да изследват зависимостите от поставянето на ваксината и последващата реакция.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:27 446
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#445] от "jorin":
Мерси, живи и здрави.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 14:25 445
- +Оценка
-1 +7

Флути, хубав ден и на теб специално!

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:25 444
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#441] от "jorin":
"Аз избрах ;)! "
Ами значи имаш право на избор. За какво се бориш, тогава?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:23 443
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#441] от "jorin":
"омръзнахте ми .... еднообразие :) "
Ами ти чете ли предишните етапи на дискусията? Вече всчико се преповтори по няколко пъти. Резултатът е един исъщ - никакъв. Остава ни просто да си чешем езиците.

До коментар [#442] от "bugotrep":
"Мнението Ви връща всички отправени епитети върху Вас :) "
Щом ти така казваш...

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 14:21 442
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#435] от "fluti":

Мнението Ви връща всички отправени епитети върху Вас :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 14:19 441
- +Оценка
-6 +9

омръзнахте ми .... еднообразие :)
Наемете си адвокат, че губите почва ....
и не забравияте - говорим за ПРАВО НА ИЗБОР!

Аз избрах ;)!
Хубав ден на всички!

 
20 юли 2011 14:19 440

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 14:19 439
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#432] от "fluti":

Избягахте от въпроса дали сте реваксиниран :) Мълчанието Ви е красноречиво.
Ваксиниран съм, не съм се реваксинирал и не смятам да го правя. Има причини за това, писал съм ги, ако искате ги търсете и четете, това ще е поредната "сълзлива история" за хората като Вас. Преди това бях на Ваша страна и бих цитирал същите източници в този спор.
Явно всеки трябва да преживее своята лична история, за да открие, че не всичко свързано с ваксините се казва и признава.

_____

Rust in peace...
 
20 юли 2011 14:17 438

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 14:17 437
- +Оценка
-3 +9

До коментар [#433] от "coroviev":

Докато някое от техните деца не стигне до летален изход, няма да се замислят. Но дори и след най-лошото се съмнявам, че ще се осъзнаят.

Да ако това стане определено ще потърся причината в липсата на ваксина :)

След летален изход определено хората се замислят .. един за едно дрг за друго ..... аз ще си мисля за ваксината определено!

 
20 юли 2011 14:17 436

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:15 435
- +Оценка
-6 +3

До коментар [#430] от "bugotrep":
Каквото повикало, такова се обадило.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 14:14 434
- +Оценка
-6 +8

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
20 юли 2011 14:13 433
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#426] от "fluti":

Докато някое от техните деца не стигне до летален изход, няма да се замислят. Но дори и след най-лошото се съмнявам, че ще се осъзнаят.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:13 432
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#427] от "bugotrep":
За всяка болест си има критичен процент ваксинирани, когато процентът падне под тази стойност има предпоставки за поява на епидемия. Това не значи, че на секундата, когато процентът падне ще се появи епидемия. Но е само въпрос на време.
"И като стана дума Вие реваксинирахте ли се? "
И като стана дума, вие ваксиниран ли сте или да? :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 14:10 431
- +Оценка
-5 +7

Аз не съм реваксиниран. Не защото съм против ваксините като цяло. Причината е че просто не се ваксинирах! Беше ме страх да ме боцнат :)

Мислите ли, че съм само аз? Това прословуто общество .. дали е ре-ваксинирано и н1 30% ??? Ах .. къде е тази епидемия?!
Аз мисля да си купия противогаз - страшно си е :)

 
20 юли 2011 14:10 430

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:08 429
- +Оценка
-3 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
20 юли 2011 14:04 428

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 14:03 427
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#420] от "fluti":

Ами не, това е понятие с което Вие ни замазвате очите. В момента куп възрастни хора по една или друга причина, повечето от чист мързел и недоглеждане на личните лекари не са реваксинирани. Тоест според вашата теория от тях може да тръгне епидемия. Е като и така и така не се спазват изискванията, защо тези, които са отказали съзнателно и по лични причини да са виновни и заради останалите, които го правят от нехайство? И като стана дума Вие реваксинирахте ли се?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:03 426
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#422] от "coroviev":
Знам, приятелю, тъжно но факт. И все пак нека да изкараме на светло и осмеем заблудите им, та белким някой неориентиран и търсещ информация, като попадне на тази дискусия да си направи изводите на кого да повярва.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 14:01 425
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#394] от "fluti":

Допускам, че сте прав. Издателството не е от тези, които могат да ти вдъхнат доверие. Но самият материал ме накара да се замисля за методите, по които се правят ваксините. Вярно ли е, че се отглеждат в животински организми. Конкретно този текст:
"Във ваксината против дребна шарка Rimavex открихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеби (среща се в сладката вода, поразява централната нервна система – бел. пр.), които са т.нар. „мозъкоядящи“ бактерии. Маймунски цитомегаловирус в полиоваксината. Маймунски пенест вирус (SFV – пряко свързан с HIV – бел. пр.) във ваксината против ротавируси. Вируси от птичи ракови клетки във ваксината против MMR. Различни микроорганизми във ваксината против антракс. Открих потенциално опасни ензими-инхибитори в няколко ваксини. Патешки, кучешки и заешки вируси във ваксината против рубеола. Птичи вирус на саркомни левкоцити във противогрипната ваксина. Пестивирус във ваксината против MMR.


В: Нека да изясним това. Това са всички замърсители, които не следва да участват в състава на самата ваксина.


О: Точно така. И ако се опиташ да изчислиш вредата, която тези замърсители биха могли да причинят, е, няма как да знаем точно, защото не е правено никакво тестване или много недостатъчно такова. Това е игра на рулетка. Рискуваш. Освен това, повечето хора не знаят, че някои...

Прочитане на целия коментар
полиоваксини, ваксини против аденовируси, против рубеола, хепатит А и дребна шарка са направени от недоразвита човешка тъкан от човешки ембрион. Открих това, което смятам, че са фрагменти от бактерии и полиовирус, които биха могли да са се пренесли от тази ембрионална тъкан. Когато търсиш замърсители във ваксините, можеш да се натъкнеш на неща, които са доста озадачаващи. Знаеш, че това нещо не би трябвало да е там, но и не знаеш какво точно си намерил. Открих и нещо, което смятам за много малък фрагмент от човешки косъм и човешка слуз. Натъкнах се на нещо, което може само да бъде наречено „чужд протеин“, което значи почти всичко. Би могло да означава протеин от вируси."


 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 14:00 424
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#417] от "blah":
"статистически доказан факт е, че болестите са намалели многократно още преди да бъдат въведени ваксините"
Не, не е. Ако твърдиш, че е, покажи въпросната статистика. Ако искаш прочети пак http://www.ivanstamenov.com/forum/index.php?topic=495.msg6081#msg6081
там съм описал изтоника на тази заблуда.

"Не усещаш ли(и останалите),че все по малко хора приемат официалните източници за правомерни. "
Въпросът е какво приемат на тяхно място за "правомерни" източници? Недоказани брътвежи за конспирации, "интервюта" с анонимни "пенсионирани разработчици на ваксини" и т.н. Браво, официаните източници са корумпирани, затова ще вярваме на куцо и сакато, само и само да не е официален източник. Желязна логика.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 14:00 423
- +Оценка
-7 +8

Най-тъжното за противниците на свободния избор е противоречието в тяхното твърдение, че ако не се ваксинираме всички, то те ще бъдат застрашени. Ако те са застрашени от неваксинираните хора, то за какво те самите се ваксинират, щом няма полза?
Излиза, че искат всички да се ваксинираме за тяхното собствено УСПОКОЕНИЕ. Доста егоистично и в противоречие с високопарните приказки за дълг към обществото, като в същото време си затварят очите пред неудобните факти и отказват да поемат всякаква отговорност за натрапвания от тях избор.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 14:00 422
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#412] от "fluti":

Вие сериозно ли мислите, че ще осъществите пробив? От 20 години изследвам сектанти и Ви уверявам, че е загуба на време. За тях, авторитетно е това : http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/327-provaksinatorite-savremennite-posledovateli-na-kashpirovski.html, защото хомеопатията е извършила пробив ето така: http://homeohelp.eu/homeopatiya-za-vsichki/dajdzhest/337-rak-na-gardata-homeopatichnite-lekarstva-sa-efektivni-i-netoksichni.html

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 13:59 421
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#420] от "fluti":

не, не го е открил, групов имунитет не съществува, но понеже червените много държите на това измислено понятие, той ти показва, че дори и по неговата логика, червените пак няма за какво да се притесняват

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:55 420
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#416] от "bugotrep":
"Ако неваксинираните са малцинство, както е в момента и не живеят заедно, а пръснати сред ваксинирани хора, то как точно ще тръгне тази епидемия и как точно ще застраши Вас ваксинираните? :) "
Честито! Ти току що сам откри значението на понятието "групов имунитет", което толкова много "сини" упорито отказваха да признаят, че съществува! Явно има надежда.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 13:54 419
- +Оценка
-4 +8

Ако някой има да кеже нещо различно от това, че "ваксините трябва да са задължителни понеже живвем в общество" и личните ми интереите не струват 5 пари пред тези на групата ... нека го каже.
По въпроса за обществото пописах по-горе.

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 13:54 418
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#391] от "coroviev":

Не усещаш ли(и останалите),че все по малко хора приемат официалните източници за правомерни.
След толкова льжи и очевадна корупция,бизнес и конфликт на интереси,няма начин в 21 век хората да не се преориентират.
И колкото повече се натякват официални източници,толкова по малко ще е доверието в тях.Един вид самоунищожение.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 13:52 417
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#410] от "bugotrep":

дали предпазват е много спорно, но статистически доказан факт е, че болестите са намалели многократно още преди да бъдат въведени ваксините, така че ваксинирането е безсмислено при положение, че носи и много рискове

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 13:51 416
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#412] от "fluti":

Аха, тоест ако се появи епидемия, ние ще сме Ви виновни :)
Ако неваксинираните са малцинство, както е в момента и не живеят заедно, а пръснати сред ваксинирани хора, то как точно ще тръгне тази епидемия и как точно ще застраши Вас ваксинираните? :)

_____

Rust in peace...
 
20 юли 2011 13:51 415

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

20 юли 2011 13:49 414

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

20 юли 2011 13:49 413

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:46 412
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#408] от "bugotrep":
"Тоест и ваксините няма да помогнат? :) "
Не, ваксините помагат на първо място да се предотврати появата на епидемия. А епидемията се появява при неваксинираните, плюс малък процент от ваксинираните, при които имунната система не е съумяла да създаде необходимите антитела.

 
20 юли 2011 13:45 411

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 13:43 410
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#404] от "blah":

Това ще е хубав казус. Ако успее ще излезе, че ваксините не предпазват :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 13:43 409
- +Оценка
-1 +3

До коментар [#402] от "fluti":

гласувах с [+] на това :)

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 13:40 408
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#402] от "fluti":

Приписвате ми чужди думи, които не съм казвал, можете да проверите.

"Както и да се грижиш за здравето си, от епидемия е трудно да избягаш."

Тоест и ваксините няма да помогнат? :)
Или все пак човек може да направи нещо, за да бъде здрав, без да мрънка, че другите са му виновни и го застрашават :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 13:40 407
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#399] от "fluti":

Благодаря за въпроса ти! (найстина усещам смисъл да отговоря, .. като чели искаш да чуеш какво ще ти кажа)

Не искам да отричаме нищо! Нито медицината .. нито ваксините. Искам да не отричаме нищо, включително и правото на ИЗБОООР!

"да затегнем контрола?"
- Да затегнем контрола .. хмм ако имаш предвид това да контролираме по-добре лекарите при поставянето на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ваксини ... как по дяволите си го представяш това?????? Та ваксината е задължителна, кой ще те чуе ако ти имаш претенции да контролираш. До сега как е било?
С контрол не става. С поемане на лична отговорност - виж - така става!
Ако имаш предвид нещо друго - поясни, моля.

 
20 юли 2011 13:40 406

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 13:36 405
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#403] от "jorin":

интересно как fluti вярва на ваксините, като не е присъствал на разработването им? :)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 13:35 404
- +Оценка
-6 +10

До коментар [#401] от "fluti":

аз пък предлагам някой, който претендира, че детето му е заразено от неваксинирано дете, да опита да го докаже ;)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 13:33 403
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#390] от "eleonorarizova":

"Зачетох се във форума, към който дадохте линк и ето на какво попаднах:
http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/334-2011-06-10-22-49-43.html
Дали това е нечие свободно съчинение или не?"

Това е прекалено дълго за Флути. А пък и не е вярно :) то няма подпис и мокър печат на Президента. Флути не е водил интервюто - значи, че не е варно. Как ще е вярно, когато ... ако беше - ще трябва да признае пред себе си, че е абсурдно да натрива в лицата ни идеята за задължителните ваксини.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:30 402
- +Оценка
-4 +10

До коментар [#400] от "bugotrep":
"И как затягате контрола?"
Като караме хората задължително да си инжектират отрови, пръскаме ги с кемтрйлс, тъпчем ги с ГМО и ги следим със сателити. :)
Както и да се грижиш за здравето си, от епидемия е трудно да избягаш.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:28 401
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#398] от "jorin":
"Ти как предлагаш да се докаже, че липсата на усмивката по лицето ми не е в следствие от ваксината? "
Никак. Който твърди нещо, да бъде така добър да го докаже. Щом някой твърди, че детето му е увредено точно от ваксина - нека го докаже. Не е моя работа да доказвам обратното. Още повече, че отрицание не може да се докаже. Т.е. никой не може да докаже, че не съществуват например невидими летящи еднорози. Или че елените не могат да летят. Нито пък ти можеш да докажеш, че не ми дължиш пари. Ако аз изкажа твърдението, че ми дължиш пари, тогава аз съм този, който трябва да го докаже, а не ти да доказваш обратното, разбираш ли?
"Никой няма нужда от твоето съжаление!"
Интересно, нямате не ви интересува моето съжаление, но много остро реагирате, когато нарека историите "сълзливи". Последно, моето мнение има ли значение или не?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 13:28 400
- +Оценка
-7 +3

До коментар [#399] от "fluti":

И как затягате контрола? Вие как се грижите за здравето си, че Ви е проблем, че има неимунизирани хора?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:21 399
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#396] от "jorin":
"Сегашното поколение лекари (голям процент) са продукт на "Учи мама да не работиш" - Аз такова чудо не искам да ме лекува! "
Добре, да приемем, че е така, пак те питам: кое е правилното решение на този проблем - да отречем ваксините и медицината или да затегнем контрола?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 13:21 398
- +Оценка
-7 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 13:13 397
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#392] от "fluti":

По темата за колективната отговорност се изказах по-горе - виждам, че си съгласен с нея понеже не си коментирал. Ако не си съгласен - няма лошо. Различни сме. Всеки иска да си живее живота.

"Във всяка професия си има и некадърници, това трябва ли да е причина да застрашим здравето и живота на цялото общество, като не се ваксинираме, само защото някой, някъде, някога е направил грешка?"

- Лекарската грешка, за която говориш ти е въпрос на стечение на обстоятелствата.... Никой лекар не изледва детето преди ваксина !!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Няма начин "грешката" да се поправи! Нито съд .. нито компенсации не могат да компенсират загубата. Друг е въпроса, че съд няма. Компенсации няма. ... САМ СИ!
Никой лекар (дори "бяла престилка") не би навредил умишлено. Не твърдя, че лекарите умишлено вредят. Те така са научени. Защо аз трябва да се съобразявам с това? Сегашното поколение лекари (голям процент) са продукт на "Учи мама да не работиш" - Аз такова чудо не искам да ме лекува!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 13:13 396
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#392] от "fluti":

По темата за колективната отговорност се изказах по-горе - виждам, че си съгласен с нея понеже не си коментирал. Ако не си съгласен - няма лошо. Различни сме. Всеки иска да си живее живота.

"Във всяка професия си има и некадърници, това трябва ли да е причина да застрашим здравето и живота на цялото общество, като не се ваксинираме, само защото някой, някъде, някога е направил грешка?"

- Лекарската грешка, за която говориш ти е въпрос на стечение на обстоятелствата.... Никой лекар не изледва детето преди ваксина !!!!!! !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Няма начин "грешката" да се поправи! Нито съд .. нито компенсации не могат да компенсират загубата. Друг е въпроса, че съд няма. Компенсации няма. ... САМ СИ!
Никой лекар (дори "бяла престилка") не би навредил умишлено. Не твърдя, че лекарите умишлено вредят. Те така са научени. Защо аз трябва да се съобразявам с това? Сегашното поколение лекари (голям процент) са продукт на "Учи мама да не работиш" - Аз такова чудо не искам да ме лекува!

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:08 395
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#393] от "damegeman":
"...увредени след поставянето на ваксина!"
Аз ли да си меря приказките? Доказателства за горното твърдение има ли? Както се оказа - не. Просто хората така са си ПОМИСЛИЛИ, че МОЖЕ да е от ваксината, ама дали наистина е така? Откога "шестото чувство" служи като доказателство?
Съжалявам за нещастието на въпросните семейства, но това не им дава право да хвърлят вината върху ваксините, без да имат основание за това. По същата логика може да решат, че не са виновни ваксините, ами лошата аура на комшиите им - и на това ли трябва да повярваме?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:02 394
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#390] от "eleonorarizova":
"Дали това е нечие свободно съчинение или не? "
Ами как да ти кажа... и аз мога да напиша подобна статия, от името на анонимен източник - тя свободно съчинение ли ще бъде или не?

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 13:02 393
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#387] от "fluti":

"Понеже сините обичате сълзливи истории..."
Флути, сините не обичат сълзливите истории, те само ги изваждат на светло, защото червените ги крият умишлено!
Така наречените от теб "сълзливи истории" са в повечето случаи са тежки драматични състояния на семейства на деца, увредени след поставянето на ваксина!
Мери си приказките!

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 13:00 392
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#388] от "jorin":
"Аз нямам претенции как се грижиш за здравето си. Ти обаче имаш. "
Е не знам колко стотин пъти трябва да ви се повтори, че имунизацията влияе не само на моето здраве или само на твоето здраве, а на здравето на всички, Едно е да се разболеят няколко души, съвсем друго е да тръгне епидемия, което би станало (и е ставало многократно в човешката история) ако не е имунизиран достатъчно голям процент от населението.

Лекарска грешка... Във всяка професия си има и некадърници, това трябва ли да е причина да застрашим здравето и живота на цялото общество, като не се ваксинираме, само защото някой, някъде, някога е направил грешка? Съгласен съм донякъде, че в България е разюздана работата, но кое е правилното решение на този проблем - да отречем ваксините и медицината или да затегнем контрола?

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
20 юли 2011 12:59 391
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#390] от "eleonorarizova":

Това издателство е свързано с хора създали http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php, а именно-Хорус и Елиън. Сама преценете достоверността на тези истории, като поразгледате форума и се запознаете с материята в която вярват.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 12:52 390
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#387] от "fluti":

Зачетох се във форума, към който дадохте линк и ето на какво попаднах:
http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/334-2011-06-10-22-49-43.html
Дали това е нечие свободно съчинение или не?

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 12:40 389
- +Оценка
-6 +9

До коментар [#386] от "eleonorarizova":

Мине се не мине, медиите съобщават за някоя лекарска грешка. Да сте чули някой лекар осъден да има, при това при явно доказани нарушения? Как тогава да очакваме някой да бъде съден пък за ваксина, където въобще не се проследява какво се случва след слагането и, и лекарите дори и без да проверят казват "не е възможно да е от ваксината"? А, дори и да проследяват, ако увредят точно моето дете, какво ме грее? А, защо в България няма фонд за компенсиране на децата пострадали от ваксини, както е в САЩ например? А, дори и да го имаше, колко пари биха изплатили страданието на едно невинно същество, инвалидизирано за цял живот от ваксина?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 12:25 388
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#387] от "fluti":

"И на моето му биха същата ваксина три пъти и нищо му няма."
Продължавай ... Аз нямам претенции как се грижиш за здравето си. Ти обаче имаш.
Е, това не ми харесва. Какво странно има в това?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 233 "Не"
20 юли 2011 12:16 387
- +Оценка
-5 +8

Понеже сините обичате сълзливи истории, ето ви една:
A Parent's Decision on Immunization: Making the Right Choice:
http://pediatrics.aappublications.org/content/127/Supplement_1/S5.full

До коментар [#374] от "n_alex76":
Тая статия, която си цитирал е пълна с глупости, част от тях съм опровергал тук: http://www.ivanstamenov.com/forum/index.php?topic=495.msg6081#msg6081
"никак не е трудно да се приеме, че всички токсини, съдържащи се във ваксините, проникват директно в мозъка"
На някои хора очевидно никак не им е трудно да приемат каквато и да е глупост без никакви доказателство, само защото така им се струва. Е, и?
"Полиомиелитните вируси, вкарвани в организма на двумесечното бебе с първия прием на Pentaxim..."
... са МЪРТВИ, УБИТИ, не са живи, не са активни, не могат да предизвикат заболяването. Откъде знаеш, че могат "напълно безпрепятствено" да достигнат мозъка?? А, чакай, на теб никак не ти е трудно да го приемеш. Е, имам новина за тебе - интелигентните хора имат нужда от доказателства, а не от голи приказки.

"На моето дете му биха Пентаксим.Сега има епикриза с...

Прочитане на целия коментар
диагноза:СМЕСЕНИ СПЕЦИФИЧНИ РАЗСТОЙСТВА В ПСИХОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ/ АУТИСТИЧЕН ТИП НА ПОВЕДЕНИЕ/. "
И на моето му биха същата ваксина три пъти и нищо му няма. Както и на хиляди други. А, де?
Преди малко изпуших една цигара и ето, времето взе да се разваля. Явно не трябва да пуша, защото предизвиквам заоблачаване.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 233 Неутрална
20 юли 2011 12:01 386
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#343] от "anihilator_jack":

"ако ваксина, която е мое дело убие дете срещу мен веднага се започва следствие за непредумишлено убийство и за това в България дават до 5 годинки и съм готов да си понеса последствията ако сгафя."

Никога, никога това няма да се случи! Не и в България, със сигурност! Най-малко по три причини:
- в листовката Вие ще опишете рисковете, с което си "измивате" ръцете
- никой няма да ИЗСЛЕДВА, камо ли да ДОКАЖЕ, че именно ваксината е убила детето. В епикризата на детето ще пише - инфекция, наследствена болест или нещо друго. Никой няма да напише, че е от ваксината. Което означава, че няма да бъде доказана причинно-следствена връзка и дори няма да Ви пъде повдигнато обвинение.
- наказателна отговорност се носи само от физически лица. Юридически лица не носят наказателна отговорност. Производител на ваксината ще е юридическо лице, а не вие лично, като негов служител.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 11:36 385
- +Оценка
-3 +7

"Да поемеш отговорност означава да направиш информиран избор дали да ваксинираш или да не ваксинираш детето си/себе си и да не прехвърляш топката на други и да ги изкарваш виновни, за това, че не можеш да се опазиш здрав."

Много ми е любопитно кой цъкна [-] за този пост?
Това се казва хейтър :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 11:17 384
- +Оценка
-5 +8

аха, сега лекарите са виновни за здравословните проблеми на 80% от нас ...
постоянно слушам, как тоя бил некадърен .. оня това сбъркал .... алоооо осъзнайте се. НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН, ... аха!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 11:12 383
- +Оценка
-5 +6

Да поемеш отговорност означава да направиш информиран избор дали да ваксинираш или да не ваксинираш детето си/себе си и да не прехвърляш топката на други и да ги изкарваш виновни, за това, че не можеш да се опазиш здрав.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 11:04 382
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#359] от "anihilator_jack":

"Криворазбраната майчина/бащина любов може да бъде също толкова вредна, колкото и тоталната липса на такава"

Анихилатире, ЛЮБОВТА не се разбира!

Ако обичаш детето си ... няма да го ваксинираш. Не говоря на теб лично понеже допускам, че нямаш деца. Да ваксинираш детето си означава, че го подлагаш на неестествен риск в името на "общството" :) Мерси за такава обич. По-добре не ме обичай, моля. Обичай някой друг ако може. Ако бях на мястото на евентуалното ти дете бих те сменил като родител понеже ти не се грижиш за мен ... ти се грижиш за идеите си ...

Осъзнаваш ли, че майка ти не е действала от мястото на любовта? ... страх батка, страаах!
страха и любовта са две противоположности.

Хайде да се обичаме :)!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 10:54 381
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#378] от "anihilator_jack":

Всеки поема отговорност за себе си, след като е направил своя информиран избор.

А вие по каква логика искате да натрапите собствения си избор, след като не носите отговорност за другите?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 10:52 380
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#378] от "anihilator_jack":

Абе ти ли се грижиш за децата ми?
(това е отговорност)
Когато успееш да погледнеш в очите на една майка прекарала 10-15-20 и повече години от живота си в грижите на "вечното" си детенце ... ще разбереш за какво говоря ... Потърси таава майка! Този поглед ще те излекува!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 10:48 379
- +Оценка
-6 +6

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 10:39 378
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#376] от "jorin":

"Много ми е интересно как точно някой от червените поема отговорност ..."

А на мен пък ми е интересно как точно някой от сините поема отговорност - зададох и въпрос, но отговор никакъв. Що така?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 10:34 377
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#355] от "Maria Ninova":

"Да! Този насаждан страх от болестите! Каква е тази параноя, наистина, какво страшно има в това да се разболееш от полиомиелит? Всъщност фарма мафията ни лъже, че болестите са нещо страшно, за да ни пробутва ваксини. Ама ние се сещамеееее :"

Г-жо Вие сте типичен пример за заблудена "излъгана" и на вас спокойно могат да ви пробутат дори откровена отрова.
Иска се много смелост да погледнете това в очите. Кураж! (от сърце)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
20 юли 2011 10:24 376
- +Оценка
-6 +7

Искам да вметна още нещо.
Единствения довод на червената агитка оправдаващ съпротивата им (освен истината посочена в проценти в предния ми пост) е, че видиш ли човека трябва да се съобразява с обществото. Тази теза много ме разсмива! Еха. Освен, че многократно бяха цитирани международни и родни закони показващи, че "Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката." .. ще споделя и лично мнение.
Представям си група пенсионери сочещи с пръст малко невинно дете крещейки "Егоист!" "Егоист!!"
Тази напоена дума е станала епитет, който се лепи на всеки, който не ни играе по свирката! "Как си позволяваш!? Егоист такъв!" ( :) смешно е нали)
Да си егоист е нещо много хубаво ... но това е доста трудно да се схване. Натиска на миналото е сериозен.

И така, аз съм Егоист!

Знам и приемам, че това не ви харесва. Но знам също, че никой от вас няма да поеме отговорност за мойте действия. Никой от вас не поема отговорност дори за своите действия... какво остава за тези на другите. Някой дава ли си сметка какво означава "да поемеш отговорност"?
Това не е да направиш това или онова на "колективен принцип" и после да си пас. Повтарям - ДА СИ ПАС. (означва да пропуснеш ред когато трябва да се заявиш, да направиш нещо)

Да поемеш отговорност означава да НАПРАВИШ ИЗБОР. Да стоиш зад него. Да не се срамуваш от...

Прочитане на целия коментар
това. Да приемеш всички положителни и негативни последствия. Да понесеш последствията от избора си.

Много ми е интересно как точно някой от червените поема отговорност ...

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 Неутрална
20 юли 2011 10:06 375
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#363] от "Maria Ninova":

"Ми не знам, аз познавам 17 деца и всичките са ваксинирани и нищо им няма :)"

17 деца? :) - запознай се с още малко .. поинтересувай се. Ако искаш да се запознаеш с видимо повредени деца от ваксина - ще успееш. Ако не искап - здраве да е.
Само тук сред нас (дето си чешем езиците) има немалко примери ... опита ли да се запознаеш с тях?

Смятам, че:
- 50% от НЕ-тата са хора, който вече са ваксинирани (минали от ред) и все още не виждат пораженията. Това не означава, че няма поражения - просто не се виждат (понеже няма желание, понеже липсва поемане на отговорност .. понеже сме слепи)
Шопа е рекъл: "Не е важно на мене да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле".
- 20% - нямат деца - което прави безпредметно участието им в тази дискусия!!
- 10% - си нямат работа и си прекарват добре тук
- 20% - информационно облъчени с годините, епидемиологичните учебници, реклами на страшните болести (вкл по ТВ)

Голяма част се намират във всички групи. Т.е. доста от вас са ваксинирани (и гледат да не са се минали), нямат деца, нямат си работа и определено са информационно повредени с годините. Трудно е такъв човек да признае и уважи правото ти да съществуваш и живееш по-различно от него. Трудно е такъв човек да зачете правото ти на избор.

Така или иначе всеки избора...

Прочитане на целия коментар
. Това да не избираш пак е избор! Ефекта от него е, че живееш живота на другите. Т.е. НЕ ЖИВЕЕШ своя живот. Как можеш да живееш живота на другите :) ?

Аз избирам да не се ваксинирам. Избирам да не ваксинирам децата си. И поемам отговорност за това! Готов съм дори да платя цената на това озлобено към самия живот общество.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 09:37 374
- +Оценка
-6 +10

http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/385-vaksinite-kakvo-ne-znaem-za-tyah-.html
Ваксините - какво не знаем за тях?
"Например, алуминий се съдържа във ваксините Diftet, Engerix, Euvax, Imovax, Pentaxim, Prevenar, Priorix, Tetadif, Tetraxim. Живак се съдържа в Diftet и Euvax. Формалдехид се съдържа в Imovax, Pentaxim, Tetraxim. В Priorix има следи от неомицин.
Алуминият е тежка невротоксична отрова. Той понижава интелектуалния капацитет и способността за обучаване.
Бих искал да обърна внимание върху един, според мен, многозначителен факт. При цялата мощ на медицинската наука, на практика няма проведени изследвания какви са токсичните дози на алуминий и живак за малките деца. Поне на мен тази липса никак не ми изглежда случайна.
Данни за причинно-следствена връзка между ваксините и аутизма има в изобилие, това е океан от информация, огромна част от която е напълно достоверна. Като се има предвид незрялостта на кръвно-мозъчната бариера при дечицата на възраст до 1 година – а това е годината, през която те са буквално бомбардирани с ваксини – никак не е трудно да се приеме, че всички токсини, съдържащи се във ваксините, проникват директно в мозъка. И не само токсините. Полиомиелитните вируси, вкарвани в организма на двумесечното бебе с първия прием на Pentaxim, могат напълно безпрепятствено да...

Прочитане на целия коментар
достигнат до мозъка. И го правят.
И още нещо – здравето на децата е ангажимент на родителите. Никой родител не може – каквито и оправдания да си намира – да прехвърли тази отговорност върху друг, включително и върху лекарите.
Защото когато едно дете заболее от хронична болест, лекарите идват и си отиват, но детето и неговата болка остават при родителите."

На моето дете му биха Пентаксим.Сега има епикриза с диагноза:СМЕСЕНИ СПЕЦИФИЧНИ РАЗСТОЙСТВА В ПСИХОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ/ АУТИСТИЧЕН ТИП НА ПОВЕДЕНИЕ/.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 402 "Да"
20 юли 2011 08:51 373
- +Оценка
-7 +12

Да – на правото на избор!
Лицата, отглеждащи деца не трябва да се подчиняват на държавната принуда за ваксиниране на децата, защото медицинските лица:
- не информират за ползи и вреди;
- не подават сигнали за странични реакции;
- отказват изцяло да установяват връзка между ваксина и реакция;
- налагат административни наказания на родители поискали и неполучили право на информирано съгласие;
- лишават децата, чиито родители не са получили право на информирано съгласие на достъп до ясла, детска градина и детска кухня;
- наричат родителите – лица с тежка характеропатия.
Когато искат да ваксинират децата ни с любов, то нека ни предоставят дължащото ни се по закон информирано съгласие и да подписват декларация, че конкретното дете няма да попадне в процента на деца, увредени от ваксина!

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 02:49 372
- +Оценка
-9 +11

До коментар [#297] от "agent0range":

ако нещата са така във вашата фантазия, това не значи, че те са реално така! някой някога правил ли ви е рейки сеанс за да знаете?
Рейки е прилагана многократно с комплексен положителен ефект от много хора и вече дори в България не е много трудно да се получи настройка. В Болница Токуда е бил отворен кабинет с използване и на Рейки. Ако това не се вписва в лимитирания материалистичен естаблишмънт, начин има - упдейт, хотфикс или преинсталация на системата. В краен случа и "смяна на чипа". Начини има и ако може без "гроздето е кисело" и " е паа такоа животно нема" (шопа към жираф в зоологическа градина)
Ако много хора се лекуват с рейки и лекуват и близките си, нуждата от лекари може силно да намалее и да се харчат по-малко народни пари, а като се добавят и билки и хомеопатия, направо такова напълване на здравната каса може да стане, че сега такова точене я точат...
Пиййс:)))

 
Преглед на профил Ava Gava Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 02:47 371
- +Оценка
-8 +16

За или против личния избора дали да ваксинирам детето си?

Факт N1: всеки би гласувал за правото си на избор, ако човек е притиснат и няма право да взима решения, то той не се чувства сигурен, следователно е нормално процентът на гласувалите „ЗА“ правото на избор да е висок.

Факт N2: Във ваксините има вещества като живак, алуминий, фенол, формалдехид, които превишават в пъти допустимите количества, и очевидно не биха били полезни за нашите деца.

Факт N3: Календарат за ваксинизация в България не е обновен от цели деситилетия. Целта на ваксините e да се бори против епидемиите, а каква е целта им ако няма такива? В страни като Англия и Франция не присъстват ваксини като тази проти туберкулоза.

Факт N4: Каква е вероятността едно доносено и здраво бебе да се зарази от хепатит малко след раждането, първата ваксина се поставя на 72 час след раждането, при положение, че вируса на хепатит се предава по полов и кръвен път.

Има и много други факти, които будят размисъл от родителие и все пак процента на родителике, които са против ваксините е много голям, но факт е че неваксинираните деца са малко, една част от тях само по документи са вансинирани/това са по- голямата част/ а другата част от неваксинираните деца имат родители с нанесена глоба за правото си на избор. В престъпните средите на „неваксинираните“ се носят слухове за опасноста от атопичен дерматит, алергий, аутизъм и дори няколко смъртни...

Прочитане на целия коментар
случаи след ваксинизация. Добре, но къде са тези статистики и защо никой не си направи труда да направи проучвания, които да са публично достояние.

Стана ми тъжно за д-р Евгени Генев защото в този спор неговата наука не зае основно място дори напротив. Но основната дупка в медицината е, че се е отделила от корените си и естестневите процеси които протичат в телата на човеците. Индивида е изгубил способността си да използва инстинктите си, да се доверява на тялото и интуицията си, жената е престанала да ражда естествено и всичко това в името на авторитета наречен МЕДИЦИНА. И тези крайни твърдения са защото лекарите приемат всяко човешко състояние като патология. Тъжно ми е и за Румен Стойчев, защото главете бяха в полза на личния избор за ваксинизация, а праката не показва висок процент на неваксинирани деца.

И всички тези мисли водят до информираното съгласие и диалога между лекар и пациент. Ако има диалог от двете страни и вяра в лекуващия лекар нещата биха изглеждали по различен начин, така че системата трябнва да бъде променена единствено и само в тази посока.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
20 юли 2011 01:42 370
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#368] от "chris.1_":

Да, и сега не ви разбирам. По времето на Дженер, за ваксинацията се е ползвал секрет от пъпките, които избиват при шарката. И такъв секрет се е взимал безразборно от крави и от болни хора. В днешно време, при разбирането на това какво е вирус, как се изолира и как се предава, процесът е несравнимо по-контролиран. Така че наистина изобщо не ми е ясно за какво говорите.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
20 юли 2011 01:39 369
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#368] от "chris.1_":

Не сте ли чували шопската поговорка "он че ми каже, че джамът е стъкло." Джам е стъкло или прозорец в шопския диалект.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 01:33 368
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#366] от "7777":
Не се заяждам,но вие просто не ме разбрахте и продьлжавате да не можете да ме разберете.Не споря.Това е загуба на време за мен.
Какво е "джама"?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
20 юли 2011 01:22 367
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#364] от "chris.1_":

Кой от синовете на Дженер умира от "собствената" му ваксина?

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
20 юли 2011 01:12 366
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#364] от "chris.1_":

Много тъпо заяждане. Аз не ви цитирам библията, а академични публикации. Ако от цялото време, в което спорите по теми, по които става все по-очевидно, че ви липсва елементарна обща култура, отделите половин час, за да четете научни публикации, ползата ще е по-голяма. В момента ми обяснявате как джама не е стъкло.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 01:06 365
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#362] от "Maria Ninova":
Много добре знам цялата история и именно затова питам,за да видя ВИЕ какво знаете.
Е,видях.Едно голямо нищо!

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 01:04 364
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#358] от "7777":
Ехо:)))
Вие приемате ли Библията за "професионален, исторически-документиран отговор на всички вьпроси"?
"Независимо какво е било конкретното разбиране за предаването на заразата по онова време."
И сега няма значение какво е конкретното разбиране,нали?Важното е нещо да се слага,пьк дали помага или вреди,на кой му пука?

До коментар [#359] от "anihilator_jack":
Вируси е имало и през 1 век и през 18 век,но са открити едва средата на 90 години.
17 и 18 век цьрквата е прогонвала духовете и злите сили,които са били основата за заболяванията.
Не знам какво точно си чел и не ме интересува!Не си дочел или нарочно не споменаваш,че Йенер е убил сина си сьс собствената си ваксина.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 Неутрална
20 юли 2011 00:57 363
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#361] от "a2009":

"Истина се прикрива, защото ваксините не помагат, а вредят!!! "

Ми не знам, аз познавам 17 деца и всичките са ваксинирани и нищо им няма :)

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
20 юли 2011 00:52 362
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#353] от "chris.1_":

"Вие четете ли се какви ги пишете?
Как се изработва ваксина без да имаме главния компонент-вирус? "

Той е открил главния компонент. Запознайте се с историята на откриването на ваксината срещу вариола и ще разберете. Пише я във всякаква енциклопедия. Или пак не сте чували за подобни заглавия.

 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
20 юли 2011 00:50 361
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#360] от "Maria Ninova":

Мария много големи глупости са ви научили в "училище". АМА МНОГО ГОЛЕМИ!!!

Потърсете към 2009-2010 да видите дали вашите ваксини помагат с/у тези и др болести в Индия и Китай. Там ваксинациите набират скорост в днешни дни. Истина се прикрива, защото ваксините не помагат, а вредят!!!

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
20 юли 2011 00:39 360
- +Оценка
-8 +9

До коментар [#357] от "bugotrep":

"И кой боледува в днешно време от полиомиелит, освен в циганските махали, където хигиената е като в 18 век или дори по-зле?"

В днешно време от полиомиелит боледуват там, където имунизационното покритие е ниско.

Ето, вие си мислите, че няма нужда да се ваксинирате, защото болестите ги няма. Да де, обаче ако спрете да се ваксинирате това "защото" ще отпадне... освен шарката, защото е изкоренена; но полиото не е.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
20 юли 2011 00:29 359
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#352] от "jorin":

Дребна правописна грешка - щях да я оправя, но Капитал незнайно защо не дават да се редактират коментари. На всеки се случва и няма нищо страшно - по-долу един от синята агитка беше написал изток със "с", но не съм тръгнал да се заяждам за глупости. И не ми отговорихте на въпроса - каква отговорност ще поемете пред български съд, ако с ИНФОРМИРАНИЯ си избор убиете детето си?

До коментар [#353] от "chris.1_":

Язък. А викаш вируси през 18ти век е нямало. Те са продукт на фарма мафията. Май за Едуард Дженър нищо не сме чели или дори чували?

До коментар [#354] от "bugotrep":

Криворазбраната майчина/бащина любов може да бъде също толкова вредна, колкото и тоталната липса на такава. Никой родител не може да бъде на 100% обективен относно детето си и да определи с точност каква е причината за дадено негово състояние и да се хване за първата му подхвърлена сламка. Чувствата и обичта имат свойството да замъгляват сетивата, когато става въпрос за най-близките ни хора. Затова хирурзите никога не оперират собствените си деца, гинеколози не израждат собствените си жени и тн. За Бога имайте поне малко вяра на специалистите!

И всичко това го казвам от личен опит. Докато бях в 3ти или 4ти клас (не помня с...

Прочитане на целия коментар
абсолютна точност) покрай един случай, при който един тинейджър шизофреник беше заклал майка си и баща си с брадва, майка ми си беше внушила, че страдам от шизофрения и искаше да ме праща на психолози, невролози и тн. А всъщност ставаше въпрос за нещо тотално различно - съвсем наскоро беше излязъл първият Star Craft и цяло лято седях по цял ден пред компютъра да джиткам и въобще не излизах да играя с другите деца и от много висене пред компютъра бях придобил разни нервни тикове. Добавяме към това и някои случаи на проявена агресия от мен - като това, че в детската градина бях захапал едно дете и затова после се наложи да ме махнат от там и крайният резултат беше една крайно истерясала майка, която виждаше сина си да размахва брадва и да коли наред. Добре че баща ми е инжинер, технократ и здраво стъпил на земята човек та се досети, че висенето пред компютъра е причина за странното ми поведение, а не обратното та ми спряха достъпа до компютъра и за един месец всичко си дойде на мястото.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
20 юли 2011 00:15 358
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#353] от "chris.1_":

Ехо, прочетете някоя книга за историята на ваксинацията, за да не разправяте глупости. Например "Letters of Edward Jenner, and other documents concerning the early history of vaccination / edited, with a commentary and notes by Genevieve Miller ; foreword by William R. LeFanu" или History of vaccine development [electronic resource] от Stanley A. Plotkin. Там ще намерите професионален, исторически-документиран отговор на въпроса си.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
20 юли 2011 00:12 357
- +Оценка
-8 +7

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
20 юли 2011 00:08 356
- +Оценка
-8 +8

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 Неутрална
20 юли 2011 00:00 355
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#344] от "bugotrep":

" Всъщност всичко покрай ваксините се крепи на насаждания страх от болестите. А този страх ни се втълпява по всякакъв начин. "

Да! Този насаждан страх от болестите! Каква е тази параноя, наистина, какво страшно има в това да се разболееш от полиомиелит? Всъщност фарма мафията ни лъже, че болестите са нещо страшно, за да ни пробутва ваксини. Ама ние се сещамеееее :)

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
19 юли 2011 23:59 354
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#343] от "anihilator_jack":

Сълзливи истории наричате това, което съм преживял като родител и което са преживели деца, които познавам. Съжалявам, но няма как да Ви го покажа на източник, медиите не пишат за такива неща, но това не значи, че ги няма. Дето Ви казаха, дано вашето дете не стане такава сълзлива история...

До коментар [#345] от "coroviev":

Точно така, навсякъде около мен е. Въпроса е кой какво вижда. Там сме на различни мнения, Вие няма да промените своето, аз няма да променя моето. Ситуацията е патова. Единственият разумен и демократичен избор е ваксините да не бъдат задължителни. Разяснявайте си, лекарите и те да го правят и родителите да решават. Това е. Другото е обречена кауза.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
19 юли 2011 23:53 353
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#350] от "anihilator_jack":

O,не,не сьм я сменил,така е била по дифолт.Извинявам се заблудата.
Именно,надявам се да ги ваксинираш.
До коментар [#351] от "7777":

"Ваксини срещу вариола се правят в Русия и в САЩ още през 18 век и това е добре документирано. Независимо какво е било конкретното разбиране за предаването на заразата по онова време."

Вие четете ли се какви ги пишете?
Как се изработва ваксина без да имаме главния компонент-вирус?
Последното ви изречение изби рибата!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 23:45 352
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#343] от "anihilator_jack":

"Отворил съм си учите, но факти не предлагате"
- Говорех за Очите не за Учите ...

"Вие каква отговорност ще поемете пред български съд, ако с ИНФОРМИРАНИЯ си избор убиете детето си? "

Аха .. ето кой ще страда за моето дете! ХА ХА ха ХА
самия Анихилатор е тук .. той ще поеме нещата в свои ръце :)

Пич, излез от матрицата!

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
19 юли 2011 23:41 351
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#347] от "chris.1_":

Ваксини срещу вариола се правят в Русия и в САЩ още през 18 век и това е добре документирано. Независимо какво е било конкретното разбиране за предаването на заразата по онова време.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 23:26 350
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#348] от "chris.1_":

Я сменили сте си позицията - браво! Значи имало надежда край Босфора. И бъдете сигурен, че ще се погрижа за децата си така, че да не станат каквато и да е историйка. Тоест ще ги ваксинирам!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
19 юли 2011 23:16 349
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#346] от "blah":

Това лично Ханеман ли Ви го каза или някой негов последовател? Или го прочетохте в остарелите учебници на Крис 1!

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 23:16 348
- +Оценка
-7 +2

До коментар [#343] от "anihilator_jack":
Дано твойто дете не стане "сьлзлива исторйика"

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 23:14 347
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#328] от "7777":
Много прибьрзахте с изводите.
След кратка справка виждам,че учебници (не литература) по епидемиология са вкарани през 2009 година.Преди този раздел беше част от инфециологията и нямаше самостоятелни учебници по епидемиология.
Доколкото до ваксините през 18 век..пьрво вижте как и кога са открити вирусите и не ставайте за смях дори на червените!
До коментар [#340] от "Maria Ninova":
Сега на бяла коса ли ще се обиждаме?
А и щом ти приличам на толкова стар ще си позволя да сьм на ТИ с теб.А ти ако искаш и имаш респект от вьзрастта ми можеш да си на ВИЕ с мен:)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 23:12 346
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#340] от "Maria Ninova":

па, то самият Кох май в края на живота си се отрича от идеята, че микроорганизмите сами по себе си причиняват болестите..

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 "Не"
19 юли 2011 23:11 345
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#344] от "bugotrep":

Ама, моля Ви, какъв контекст? Та вие си го казахте без никакъв контекст в коментар 191!

"Къде е логиката? "
Отлично! На прав път сте! Търсете я! Тя е навсякъде около вас! Е, в средите на Стойчев няма да я откриете, но щом желаете, проверете и там. Искрено Ви пожелавам успех!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
19 юли 2011 23:05 344
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#341] от "coroviev":

Не Ви ли омръзна да вадите думите от контекста. Има смисъл да се ваксинират хора, които искат да го правят. Не ги спирам.
Има майки, които ги е страх от рубеолата и искат да се ваксинират. Всъщност всичко покрай ваксините се крепи на насаждания страх от болестите. А този страх ни се втълпява по всякакъв начин. Като се сетя как се държаха медиите при кампанията за свинския грип, половин България носеше маски по улиците. И за какво? За да се продава по-добре тамифлу и една две ваксини против грип.
И понеже от грип също умират хора, защо всяка година не ни ваксинират задължително против грип?
Или за едно може доброволно, за друго не може? Къде е логиката?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:58 343
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#338] от "bugotrep":

Отворил съм си учите, но факти не предлагате, а мнения базирани на сълзливи историики от медии със съмнителна репутация и с малка до никаква научна стойност. Москва не вярва на сълзи, а на факти - такива до тука от ваша страна няма. И вече заявих по-рано - ако ваксина, която е мое дело убие дете срещу мен веднага се започва следствие за непредумишлено убийство и за това в България дават до 5 годинки и съм готов да си понеса последствията ако сгафя. Вие каква отговорност ще поемете пред български съд, ако с ИНФОРМИРАНИЯ си избор убиете детето си?

Относно религията - християнин съм и вярвам в Бог, но също така вярвам, че Бог помага на тези, които сами си помагат, а ваксините ни помагат да живеем по-добре, по-дълго и по-сигурно!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил truth84 Рейтинг: 233 "Да"
19 юли 2011 22:57 342
- +Оценка
-6 +7

Вече в толкова европейски държави много от ваксините не са задължителни и хората имат право на информирано съгласие. Сигурен съм, че и в нашата мила родина България това скоро ще се промени. Просто все повече хора го желаят. Неизбежно е. Това наистина много ме радва. Поздравявам всички и пожелавам здраве и щастие на всички.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
19 юли 2011 22:55 341
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#338] от "bugotrep":

"Ваксините не са безопасни"

Затова ли смятате, че : "бременни майки може би има смисъл да се ваксинират" ?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
19 юли 2011 22:51 340
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#327] от "chris.1_":

"Разбира се.Това е защото времената се менят и учебниците се сменят постоянно.В медицината не се изучаваше с такова наименование, затова и споделих искрено."

Ами, изглежда имате нужда да си опресните знанията. Явно за това по-рано твърдяхте, че нямало доказателства, че вирусите причиняват болести - стара литература, от преди Кох явно.

А, и не помня да сме минавали на "ти".

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:51 339
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#334] от "jorin":

На лекарите или на свещите? Ако е за лекари - да вярвам им и досега не съм сбъркал нито аз, нито който и да е от близките ми. А иначе нито на свещи, нито на звезди, нито на карти вярвам.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
19 юли 2011 22:50 338
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#333] от "anihilator_jack":

Вярата е за църквите. Отворете си очите за фактите. Ваксините не са безопасни. Когато нещо не е безопасно, то не трябва да е задължително. Направо трябва да си го отделя някъде и да го копирам всеки път на такива като Вас. Кой в България ще поеме отговорността, когато някой пострада от ваксина?
Личната ни лекарка, когато я попитах дали ще се подпише, че поема отговорността, когато трябваше да сложи ваксина на детето ми не го направи и аз не сложих тази ваксина. После се подписах, че се отказвам от ваксиниране. Поех си отговорността. Направете го и Вие.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 22:47 337
- +Оценка
-6 +5

напротив - логиката си е съвсем на място - някой да ти казва нещо, въпреки, че може да спечели много, ако ти казва обратното, е доста силен критерий, че не те лъже...

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:46 336
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#329] от "jorin":

Чета. Мене като малък мама ме учеше, че външният вид не рядко лъже и не трябва само по това да преценявам хората. На Вас явно са пропуснали да ви предадат този житейски урок. В случая е по-важно кой от двамата разбира повече от въпросната тема, а не колко карата му е усмивката.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
19 юли 2011 22:46 335
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#331] от "jorin":

"ВСЕКИ! избор който правиш води до живот на нещо и смърт на друго."

.....Но само ако можеш да чуеш плясък произведен от една ръка.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 22:45 334
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#333] от "anihilator_jack":

Плисни си малко вода на очите. Зацапал си свещите ...

Ти вярваш ли им? В случая убеждавам теб не себе си.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:39 333
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#318] от "jorin":

Когато ви изнася им вярвате, когато не ви не им вярвате. Страшна логика!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:38 332
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#307] от "martintonev":

Забрави - няма да вадят пари да хранят фарма мафията я. Аз им препоръчах да извадят 35 лева и да си купят "Семейна здравна енциклопедия", четиво точно като за тях. Съдейки по това, че нивото на дебата не е мръднало никой не ме е послушал/а.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 22:29 331
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#321] от "martintonev":

ВСЕКИ! избор който правиш води до живот на нещо и смърт на друго.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 22:26 330
- +Оценка
-8 +4

До коментар [#321] от "martintonev":

Живота няма нищо общо с ваксините !

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 22:23 329
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#326] от "anihilator_jack":

"Да ви имам критериите! Като отиват в сервиз как решавате на кого да си поверите колата - на този който се е избръснал най-добре ли?"


Ти четеш ли какво съм писал?

Очи трябват .. очи! Ти нямаш очи за това, което съм писал.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1903 "Не"
19 юли 2011 22:21 328
- +Оценка
-5 +7

До Румен Стойчев:

Коментарите на вашите поддръжници демонстрират, че те не са чували за епидемиология и не знаят как се е правела ваксина през 1882 г. Да не говорим, че Екатерина Велика въвежда ваксината срещу вариола в Русия и по-рано и самата тя е една от първите ваксинирани. Моля, г-н Стойчев, продължавайте да обяснявате как поддръжниците ви правят на пух и прах митовете за неинтелигентните антиваксинатори. Казват, че една лъжа трябва да се повтори стотина пъти, за да стане истина, така че повтаряйте по-начесто.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 22:18 327
- +Оценка
-9 +6

До коментар [#323] от "Maria Ninova":
Разбира се.Това е защото времената се менят и учебниците се сменят постоянно.В медицината не се изучаваше с такова наименование,затова и споделих искрено.
На теб няма да казвам какво ти личи.Минах пубертета отдавна.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 22:18 326
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#306] от "jorin":

Да ви имам критериите! Като отиват в сервиз как решавате на кого да си поверите колата - на този който се е избръснал най-добре ли?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 233 "Да"
19 юли 2011 22:16 325
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#321] от "martintonev":

И как точно е заплашен Вашият живот?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 22:14 324
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#316] от "martintonev":
Това не е отговор на вьпроса ми.Питам за изследване,не за уикипедиа.
И не питам дали ще имам титьр на антитела,а имунитет.
И не питах само за ХепВ.
И как се прави ваксина през 1882 година?Може ли да обясните?С кой вирус по точно е направена?

 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 226 "Не"
19 юли 2011 22:14 323
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#322] от "chris.1_":

"Вижте,тук не става вьпрос за това кой разбира и кой е чел учебници по епидемиология(за прьв пьт чувам за такьв учебник). "

Хахаха, ами да Ви кажа, личи Ви :))) Сигурно ще се изненадате, но това, че Вие не знаете за нещо, съвсем не означавам, че не съществува. Ето само един от много примери:

http://accessmedicine.com/resourceTOC.aspx?resourceID=12 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 21:54 322
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#307] от "martintonev":
Вижте,тук не става вьпрос за това кой разбира и кой е чел учебници по епидемиология(за прьв пьт чувам за такьв учебник).
Няма и значение дали някой може да разбере ползата от ваксините,колкото и голяма да е и колкото и обществото да иска чрез тази мярка да се предпази от отделни индивиди.

Тук става дума за персонален избор на предлагана СТОКА,която крие риск от смьрт (за това всички се сьгласихме,че сьществува,макар и рядко).
Не разбрахте ли от целия дебат,че когато има риск за живота в едно нещо,всеки има право да откаже този риск.
Най ценното нещо са живота и здравето!
Тях рискувам,не друго!

 
Преглед на профил Martin Tonev Рейтинг: 8 Неутрална
19 юли 2011 21:53 321
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#318] от "jorin":

предполагам не вярваш и на архитектите и спиш под звездите?!!?!?

Въпреки, че съм либертарианец има неща за които този модел е неприложим. просто правото на личен избор на един би отнело правото на личен избор на друг при това застрашавайки живота му.
И нещата тук не опират до вяра а до факти и статистика и по лошото е, че избора е на живот и смърт.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 21:45 320
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#315] от "agent0range":

"За да видиш нещо, трябва то най-напред да съществува в реалния свят, не само в нечия глава."

Реалния свят е в главата ти. Ако нещо го няма в главата ти - не можеш да го видиш никъде. Но ... и за това трябва да имаш очи.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
19 юли 2011 21:43 319
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#191] от "bugotrep":

"тоест бременни майки може би има смисъл да се ваксинират"

Това Ви го нашепна информираният избор или просто мразите бременни?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 21:41 318
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#312] от "anihilator_jack":

:) :) Ех ... аз не вярвам на лекарите. Просто лекарите потвърждават това което мисля. Ти вярваш на "белите престилки". За теб е това ... не за мен!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 417 Неутрална
19 юли 2011 21:39 317
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#171] от "eleonorarizova":

"Не бихте се разкайвали, че сте ми обяснили нещо, ако правото ми на избор се зачиташе от държавата. Ще бъде част от работата Ви да обяснявате. "

Защо така решихте? Аз съм бивш диригент на църковен хор направил своя информиран избор. Ако Ви звуча като лекар, значи изборът ми е бил правилен, защото не сте сбъркали нито 1 син с лекар.

 
Преглед на профил Martin Tonev Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 21:38 316
- +Оценка
-6 +8

До chris.1_ коментар 179


"Виж ти!За около 20 заболявания твьрдите,че традиционната медицина е безсилна.
За кои изобщо е всесилна?"

- http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0

Вариолата в България е ликвидирана през 1928 г.

"Може ли да дадеш изследване,което разглежда степента на вьзприемчивост?"

- От Уикипедиа:

Following the primary course of 3 vaccinations, a blood test may be taken after an interval of 1–4 months to establish if there has been an adequate response, which is defined as an anti-hepatitis B surface antigen (anti-Hbs) antibody level above 100 mIU/ml. Such a full response occurs in about 85-90% of individuals.[10]

An antibody level between 10 and 100 mIU/ml is considered a poor response, and these people should receive a single booster vaccination at this time, but do not need further retesting.[10]

People who fail to respond (anti-Hbs antibody level below 10 mIU/ml) should be tested to exclude current or past Hepatitis B infection, and given a repeat course of 3 vaccinations, followed by further retesting 1–4 months after the second course. Those who still do not respond to a second course of vaccination may respond to...

Прочитане на целия коментар
intradermal administration[11] or to a high dose vaccine [12] or to a double dose of a combined Hepatitis A and B vaccine.[13] Those who still fail to respond will require hepatitis B immunoglobulin (HBIG) if later exposed to the hepatitis B virus.[10]

Poor responses are mostly associated with being over the age of 40 years, obesity and smoking,[14] and also in alcoholics, especially if with advanced liver disease.[15] Patients who are immunosuppressed or on renal dialysis may respond less well and require larger or more frequent doses of vaccine.[10] At least one study suggests that hepatitis B vaccination is less effective in patients with HIV.[16]

"Как се определя ефективността на една ваксина?
Ако сега се ваксинирам за ХепВ как ще разбереш,4е сьм развил имунитет?"

-Има метод за установяване на титъра на антитела срещу всяко заболяване.

"Няма да имам отговор. "

- имаш отговор.

Статистиките за различните заболявания можете да ги откриете и сами много лесно ползвайки гоогъл.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 21:37 315
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#310] от "jorin":

За да видиш нещо, трябва то най-напред да съществува в реалния свят, не само в нечия глава. Нямам нищо против розовите приказки и еднорозите в главите на хората, стига това да не ме касае пряко. В случая с ваксинацията обаче ме касае.

Но да, прави сте, никога няма да стигнем до консенсус.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 21:37 314
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#310] от "jorin":

За да видиш нещо, трябва то най-напред да съществува в реалния свят, не само в нечия глава. Нямам нищо против розовите приказки и еднорозите в главите на хората, стига това да не ме касае пряко. В случая с ваксинацията обаче ме касае.

Но да, прави сте, никога няма да стигнем до консенсус.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 21:36 313
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#309] от "agent0range":

Просто двете лица са типична представителна извадка на двете позиции.
Едното - жизнерадостно
Другото - анти /срещу, против (всичко)/

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 21:36 312
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#302] от "jorin":

Е нали лекарите бяха на хранилка от фарма мафията - защо в този случай им вярвате, а когато става въпрос за публикации в пъбмед не?

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 21:33 311
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#309] от "agent0range":

"Така ли преценявате на кого да се доверите? Ами че всеки по-изпечен измамник лъже хората със сладки приказки, лъжливи факти и най-вече - усмивка на лицето."

В това се загледах сега. Мислиш ли, че тази дискусия ми е отворила очите за ваксините?
Мислиш ли, че на измъченото лице на твоя идол би подхождала една усмивка? ... Двете неща са несъвместими.

 
19 юли 2011 21:29 310

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 21:27 309
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#306] от "jorin":

Така ли преценявате на кого да се доверите? Ами че всеки по-изпечен измамник лъже хората със сладки приказки, лъжливи факти и най-вече - усмивка на лицето.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 21:19 308
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#305] от "jorin":

Ами като е толкова очевидна тая вреда от ваксините, защо някоя голяма хомеопатична компания не направи едно изследване, така че да разбие на пух и прах конкуренцията?

"За да видиш нещо трябва да имаш очи за него. Обясних ли?" - дайте конкретен пример за вреда която е незабележима и сериозна, иначе говорите празни приказки и само някой от вашата клика ще Ви вземе насериозно. Освен това преди малко искахте да говорим факти, не празни приказки - ето една добра възможност за изява от Ваша страна.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Martin Tonev Рейтинг: 8 "Не"
19 юли 2011 21:15 307
- +Оценка
-7 +9

Моля противниците на ваксинирането като мярка за превенция и контрол на заразните болести да хванат по един учебник по Епидемология и да го прочетат.

Прекалено много неща не са ви ясни за да се води качествен дебат, което още веднъж подкрепя тезата, че не е добре да е право на личния ви избор дали ще се ваксинирате (просто не сте напълно наясно с рисковете нито от ваксинирането нито от отказа от такова).

По въпроса с Аутизма, ако някой от вас си мисли, че е открита причината за заболяването Аутизъм уверявам ви че се заблуждавате. Хипотезата, че ваксинацията е предразполагащ, повтарям предразполагащ фактор е все още хипотеза.

Много дори плашещо много хора в синята агидка имат много романтично виждане за живота преди въвеждането на масовите ваксинации. Да живота тогава е бил "розов" и кратък.

http://www.youtube.com/watch?v=FC822dKR9tg&feature=related

ето еднин сравнително близък във времето пример.

 
19 юли 2011 21:13 306

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 21:07 305
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#304] от "agent0range":

"нежеланите реакции са много, много редки"
- Интересно как стигат хора като теб до този извод? Ако намесим статистиката - губиш - кой има интерес да води тази статистика? Вече по-горе имаше няколко случая, които със сигурност не са отчетени. Така, че статистиката не ми върши работа. Имаш ли друг източник за това твърдение? Или може би така ти е казала мама?

"Ако ми обясните каква е тая вреда, която е хем голяма (по-голяма от да кажем усложнение от полио), хем не е видима много ще се радвам и може да променя отговора си по втория въпрос. "
- За да видиш нещо трябва да имаш очи за него. Обясних ли?
Ако не искаш да видиш нещо ... и до утре да се обяснявам файда няма.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 20:51 304
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#302] от "jorin":

Да, абсурдно е и за да не се въртим в кръг с "знам едно дете дето..." и "аз пък знам две деца, повече са от твоите, значи съм по-прав" има статистики. Статистиките показват, че серизните нежелани реакции от ваксини са страшно редки. Освен това показват, че честотата на болните от аутизъм е една и съща и при ваксинираните и при неваксинираните. За сметка на това пък болестите срещу които са ваксините съвсем не са били редки преди масовата ваксинация и освен това съвсем не са безобидни.

На въпросите:

-Това реален "шанс" да си натресем сериозен проблем - съгласни сме в това нали? - не
- Понякога вредите от ваксината не са толкова видими - съгласни сме в това нали? - не

Сега ще обоснова накратко и отговорите си. След като нежеланите реакции са много, много редки (изключвам леките реакции - никой не може да ме убеди, че заради опасност от един обрив е по-добре да не си ваксинирам детето) да се натресем на сериозен проблем е изключение, не реален шанс.

Ако ми обясните каква е тая вреда, която е хем голяма (по-голяма от да кажем усложнение от полио), хем не е видима много ще се радвам и може да променя отговора си по втория въпрос.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Tracia Рейтинг: 1416 "Не"
19 юли 2011 20:43 303
- +Оценка
-10 +13

Никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите
**************

Точно така! Поздравления на г-н Генев за позицията.
Аз лично съм много изненадана от резултата на дискусията и от мнението на повечето форумци за ваксините и ваксинирането. Направи ми и впечатление, че повечето от тях нямат реални доказателства за вредността от ваксините, обаче са напълнили главите си с изкривена и умишлено манипулирана информация от всевъзможни конспиративни сайтове, форуми за безработни домакини, като бгмама и шарлатани хомеопати. Странното, поне за мен е, че повечето се доверяват напълно на неособено запознати, дори бих казала - некомпетентни хора, отколкото на учени, специалисти по ваксините и ваксинирането и посветили живота си в изследвания. Просто не ми влиза в главата как е възможно думите на бай Пешо билкаря от село да тежат повече от думите на проф. д-р Пешев от университета, но излиза точно така.
Иначе, моето мнение вече го писах няколко пъти в предишните части на дискусията, но пак ще повторя - ако някой не иска да ваксинира себе си или децата или животните си - ОК, няма проблем. Стига да стои далеч от мен, моето семейство и моите любимци. Все пак не е престъпление да си идиот, обаче е престъпление да страдат други хора заради твоята идиотия.

_____

"Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 20:28 302
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#300] от "agent0range":

"И как сте сигурни, че е аутист точно заради ваксината? "

Това е констатирано от лекари. (няколко)

Ако твърдиш обратното. Как ще ми го докажеш?
Забелязваш ли абсурдността на спора?

Отправям и към теб специална покана - зададох два въпроса по-горе по темата. Ти ще ми отговориш ли?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 565 "Не"
19 юли 2011 20:23 301
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#300] от "agent0range":

То и колко е срещнала аутист е под въпрос. Някоя майка чула недочула, че имало такова животно аутизъм и ако детенцето й стои повече пред телевизора и веднага вика - аутист е, Боже спаси ни! Мене веднъж така шизофреник ме бяха изкарали. За такива наистина е по-добре хомепатийки, рейки, вейки и диджей Джак или квото беше там от Индонезия.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 515 "Не"
19 юли 2011 20:17 300
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#299] от "jorin":

И как сте сигурни, че е аутист точно заради ваксината?

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 458 "Да"
19 юли 2011 20:15 299
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#291] от "Maria Ninova":

"аз говоря с факти - вероятността за сериозно увреждане от ваксина е пренебрежимо малка предвид ползите; а Вие с фантазия"

Преди малко се запознах с още едно семейство, чието дете е аутистче вследствие на ваксина ...
Това факт ли е? П