Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
72% 785 гласа
  Резултати от общо 1097 гласували.
28% 312 гласа

Разпределение на гласовете по етапи

Етап 1 - 470 гласа
70%
30%
Етап 2 - 184 гласа
68%
32%
Етап 3 - 213 гласа
68%
32%
Етап 4 - 230 гласа
80%
20%
Снимка

Да

Румен Стойчев

магистър по хомеопатия, магистър по медицина

За да се намери решение на проблема "задължително ваксиниране", задължително трябва да се направи ясно разграничение между двата най-важни аспекта, който той съдържа в себе си. Тези два аспекта обикновено се смесват, което издава нежелание за решаване на проблема.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Не

Евгени Генев

председател на Българско сдружение по ваксинопрофилактика

Ставал съм свидетел как в някои телевизионни предавания се дава думата на колеги, "практикуващи холистична медицина" да громят ваксините и да предлагат да ги заместим с хомеопатични препарати и да разчитаме само на естествения имунитет, подсилен с някои хранителни добавки.

Основна теза Заключителна теза

Кристина Христова

Модератор
Неваксинираните деца представляват заплаха за обществото; родителите не трябва да бъдат оставяни да избират дали да ваксинират децата си или не, защото те не са достатъчно компетентни, за да направят този избор; последствията от болестите, срещу които се слагат задължителните ваксини са по-тежки от възможните последствия от ваксините... така накратко може да се обобщи тезата на участниците в дебата, изказали се против свободния избор при ваксиниране. Тяхната теза обаче загуби с огромен процент в гласуването, като само 28% бяха тези, които я подкрепиха.

Свободният избор и правото на информация спечелиха убедителна победа – 72% от участниците гласуваха "за". Неслучайно добавих и правото на информация, защото това беше и основен аргумент в позицията на защитниците на тезата "за" свободен избор. Защото както те нееднократно заявиха, правото на избор е носене на отговорност и добро информиране. Защитниците на свободния избор отрекоха дискриминацията на неваксинираните деца като заразно болни. Те отрекоха и обвинението, че тези деца представляват заплаха за ваксинираните, тъй като в противен случай не би имало смисъл от ваксиниране изобщо. Сред основните им тези беше и фактът, че има доказани странични ефекти от ваксините и никой не може да бъде принуден да претърпи медицинска интервенция без неговото съгласие, ако тя застрашава здравето.

Като цяло противниците на свободния избор избираха основно медицински аргументи, докато защитниците му се позоваха на личната неприкосновеност и уважението към личността, като цитираха и Хартата на основните права, където е защитено "правото на информирано съгласие" при медицинска интервенция.

Един от най-важните етапи в самия дебат обаче беше поставянето на въпроса доколко нашето общество е готово да носи отговорност и да се информира, за да бъде оставено само да решава за такива важни въпроси. Контратезата дойде от лагера на т.нар. "сини"* - "ако третираме гражданите като неспособни да носят отговорност, не може да очакваме обществото да се развива и да се информира, защото тогава стигаме до мисленето "по-добре е някой друг да носи отговорност, ако нещо се случи със собственото ми дете". От друга страна един лекар, който знае, че родителят е длъжен да ваксинира детето си, не си дава грижата да го информира подробно, заявиха още от лагера на "сините".

Друго важно постижение в този дебат беше, че и защитниците и противниците на свободния избор при ваксинирането бяха на мнение, че пациентите трябва да изискват информация от лекаря, независимо дали имат избор или не да ваксинират децата си. Родителите трябва да настояват децата им да бъдат обстойно преглеждани преди всяка ваксина, заявиха и от двете страни в този дебат. Нежеланието на голяма част от българските лекари да обясняват на родителите също беше определено, и от двете страни, като основен проблем за изграждане на доверие в пациентите.

Все пак най-интересният въпрос, който постави за нас този дебат, беше защо именно темата за свободния избор при ваксинирането постигна такъв огромен интерес и до такава степен поляризира страстите в обществото.

*"сините" - "за" свободния избор, "червените" - против. Самите участници започнаха да се наричат "сини" и "червени" по цвета, в който се изписва мнението им във форума, според позицията им.
72% 785 гласа
  Резултати от общо 1097 гласували.
28% 312 гласа

Разпределение на гласовете по етапи

Етап 1 - 470 гласа
70%
30%
Етап 2 - 184 гласа
68%
32%
Етап 3 - 213 гласа
68%
32%
Етап 4 - 230 гласа
80%
20%
Подкрепете позицията си с коментар

312 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил Владимир Комаров Рейтинг: 1391 "Да"
22 юли 2011 14:44 1
- +Оценка
-16 +29

Прекрасно, че свободата на избор дали да си вкарваш в тялото какви ли не *** победи, но.. дали биг фарма мафията се трогва от подобни дебати и техния резултат. Знаем кой и как пиеш законите от които зависи дали ще имаме право на избор за ваксинирането или ще продължават да ни принуждават.....

_____

http://www.myastrodata.com/
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 14:52 2
- +Оценка
-8 +21

Към г-жа Ризова

"Работата е там, че чл. 7 ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс ни ПРИНУЖДАВА да смесим двата аспекта - юридическия и медицинския. "

Ами наемете медицински експерт, не хомеопат.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 15:02 3
- +Оценка
-4 +12

"А фарма компаниите/ака БигФарма/, така си връзват гащите, че пишат всевъзможни откровени глупости."

Ако листовките са нещо, което не заслужава доверието ми, КОЕ го заслужава? Моля, посочете официален, достоверен източник.
За аспирина ще Ви кажа едно - мъжът на колежката от съседния офис получи кръвоизлив в стомаха след предписан профилактичен прием на аспирин, заради сърдечни проблеми. Това не е ли доказателство, че листовката му е вярна?

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 15:02 4
- +Оценка
-11 +22

Разумът победи в този диспут. А кога ще видим резултата във формата на закон?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 15:04 5
- +Оценка
-6 +15

До коментар [#2] от "coroviev":

Каня Ви за такъв и дори ще Ви платя със собствени средства. Както съм платила лично и всички разноски по делото до момента. Защото искам ИСТИНАТА по въпроса с всяка ваксина.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 15:09 6
- +Оценка
-12 +19

След толкова интервюта по ТВ,сега и този дебат доказва,че има родители,които се интересуват за здравето на децата си,правят всичко ,за да се информират и да ги защитят от НЕМОРАЛНИТЕ интереси на корпорации,политици и от тези,които нямат даже деца,а правят опити да ни поучават.Децата са част от нас и вие "червените" нямате абсолютно никакви права.СРАМ за вас,че имате претенции кьм здравето на децата ни.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 15:14 7
- +Оценка
-8 +12

До коментар [#3] от "eleonorarizova":

Там пише и други страшни работи. Искам да кажа, че пишат неща, които биха се случили теоритично в друга вселена за да се предпазят от дела. Много добре знаете, че дела се завеждат дори, че си се спънал докато излизаш от болницата. И ако вашият колега докаже връзка м-у хапчето и спъването, ето ти го обезщетението.
Пример: Един от най-популярните фотополимери филтек зет 250 на 3М има предупреждение в листовката "Ако част от материала попадне в-у ръкавицата по време на работа, ръкавицата да се смени веднага, защото материала може да дифундира и да увреди кожата" Това е откровена глупост. Нищо подобно не може да се случи. Какви са им мотивите да пишат подобно нещо -незнам. Това което знам е, че не е приумица на инженерите създали материала. Тези листовки се изработват основно със съдействието на правните отдели на фирмите. Така, че Вие може да дадете по-достоверен отговор от всички участници в дискусията взети заедно.

 
Преглед на профил Longanlon Рейтинг: 1396 Неутрална
22 юли 2011 15:15 8
- +Оценка
-23 +36

резултата на тоя дебат не показва нищо друго, освен че срещу масовата истерична глупост на бг-мама няма измислена ваксина...

_____

http://kaka-cuuka.com
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 15:20 9
- +Оценка
-16 +17

До коментар [#5] от "eleonorarizova":

Аз споменах, че съм бивш диригент на църковен хор, който се е информирал добре преди да избере, но благодаря за доверието. Освен това, не вярвам в способноста на българският народ да избира информирано, поради ниското ниво на образованост и познаване на темата. Не бих желал да съм на Ваше място когато спечелите и благодарение на вашите усилия "информирано -избиращите" докарат епидемия и деца почнат да мрат. Впрочем, това ще се случи до 2-3 години, защото системата тече отвсякъде, а нещо ремонт не се вижда. Антиваксерите само ще помогнат на процеса. Спомнете си морбилито преди 2 години. Следващото ще е по-страшно. Може би полио? Тогава ще разберем измитите ръце спасяват ли.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 15:21 10
- +Оценка
-19 +11

До коментар [#8] от "Longanlon":

И коментарът Ви показва, че въобще не сте в час за какво става дума във въпросния диспут. А и той приключи, та вече няма нужда да повтаряте едно и също :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил drakar65 Рейтинг: 1391 Неутрална
22 юли 2011 15:24 11
- +Оценка
-9 +14

До коментар [#8] от "Longanlon":
Наистина няма. Дали е на бг-мама, или на някакви измислени медицински специалисти, все тая...
Просто не си заслужава дори и да се коментира...

_____

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 15:24 12
- +Оценка
-11 +23

До коментар [#9] от "coroviev":

Колко сте сигурен в бъдещата епидемия. А защо в страните, където ваксините не са задължителни хората не умират от епидемии? Сигурно защото всички доброволно си ги слагат :)
Или пък тезата Ви не е вярна и не се базира на факти :)
И в какво вярвате си е Ваша работа, ама това не Ви дава право да решавате в какво да вярват останалите.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
22 юли 2011 15:25 13
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#8] от "Longanlon":

.. или че при някой ваксината си е казала думата.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 15:33 14
- +Оценка
-10 +13

До коментар [#9] от "coroviev":

А кой сте вие,за да квалифицирате и определяте интелектуално ниво?Надценявате се.Аз пьк сьм сигурна,че нямате и наполовина от моите познания.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 Неутрална
22 юли 2011 15:33 15
- +Оценка
-9 +8

До коментар [#12] от "bugotrep":

Защо се притеснявате? Нали с хигиена се борят всички болести. Вас ще Ви подмине и защото живеете според други природни закони.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 15:33 16
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#9] от "coroviev":

"Аз споменах, че съм бивш диригент на църковен хор"

Оценявам чувството Ви за хумор и признавам, че то Ви прави приятен събеседник, но все пак ми кажете - откъде ме съветвате да получа официална, достоверна, изчерпателна, вярна информация по въпроса с ваксините?

 
Преглед на профил Terry bear Рейтинг: 506 "Да"
22 юли 2011 15:34 17
- +Оценка
-8 +13

Поздрави за всички, които гласуваха "За"!
Поздрави за г-жа Ризова и пожелания за успешен изход на заведеното от нея дело.

_____

http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
22 юли 2011 15:36 18
- +Оценка
-6 +11

До коментар "eleonorarizova":

Поставям се на мястото ти и .. си представям какво е да се изправиш срещу системата. Ти си куражлия. Не знам мотивите ти точно, но усещам, че ако не ти помогна с нещо ... ще се чувствам като на гости в този свят.

Бих се запознал с делото ти и бих помогнал с нещо по взаимна преценка.
ако прецениш: [email protected]

Успех!

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 15:37 19
- +Оценка
-11 +11

До коментар [#14] от "ditamo":

А коя сте Вие да тълкувате дълбоко непознати Ви материи? Някой от загадъчните лекари и биолози на синия отбор? Аз изказах моето виждане по въпроса. Бих добавил за пореден път, че в България всеки има правото да си осере детето без последствия. Справка-естествено-раждащите от "Родилница". Аз не отричам това Ваше право. Но не го приемам.

 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 15:38 20
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#16] от "eleonorarizova":

Поговорете с Мария Нинова. Казах Ви вече.

 
Преглед на профил Steliyan Georgiev Рейтинг: 229 "Не"
22 юли 2011 15:42 21
- +Оценка
-16 +10

Според мен средно-статистическия човек е прекалено глупав за да му се повери толкова важен избор било то за него самия или за детето му.
Резултатите в един друг дебат поне за сега показват различни резултати от тези на Капитал: http://bg.pointdebate.net/debate/compulsory-child-immunization.268

 
Преглед на профил Владимир Комаров Рейтинг: 1391 Неутрална
22 юли 2011 15:45 22
- +Оценка
-13 +18

До коментар [#8] от "Longanlon":

Ще ме извиняваш, ама нямам нищо общо с бг-мама и не е ок да слагаш всички под един знаменател. Помня още твоята плоска статия, че хомеопатията била за идиоти - да, хомеопат съм - в която доказа не нещо друго, а че вероятно ти си нещо такова, така че ми е ясно защо грижата на мислещите родители за техните деца за теб не е нищо друго освен "масова истерична глупост". Дано повече такива глупости да има занапред и по-мако идиоти с готово мнение за всичко.

_____

http://www.myastrodata.com/
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 15:50 23
- +Оценка
-7 +13

До коментар [#15] от "coroviev":

Как решихте, че се притеснявам?

До коментар [#19] от "coroviev":
До коментар [#20] от "coroviev":
До коментар [#21] от "Steliyan Georgiev":

Тук обаче загубихте дебата, при това прекалено убедително. Това показва, че статистиката Ви издиша :)
Още не можете да проумеете, че всичко това е и във Ваша полза, защото целта е да има повече достоверна информация и по-безопасни медицински процедури. А когато всичко е задължително и се прави под строй не се мисли. Има родители, които дори не знаят против какво са ваксинирани децата им. Тях ли ще давате за пример за отговорно поведение?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 15:56 24
- +Оценка
-10 +11

В по-предните части на дебата го бях написал, сега като заключение нямам какво друго да добавя, просто ще се повторя:

Ядрото, около което се крепеше този дебат не е дали ваксините са вредни, дали са ефективни, дали са плод на таен пъклен план за геноцид или са просто начин някоя фармацевтична компания да печели повече.
Дебатът бе насочен към правото на избор и следваше да се придържаме към него. В този аспект ще кажа: всеки има право да реши от какво да умре. Всеки има право и да скочи от единадесетия етаж.

Но ми прави впечатление от работата като лекар, че хората рядко избират това си право. Дори образовани и интелигентни хора се отказват от него. И не защото се уповават на лекаря, не защото ги е страх и не разбират, напротив - отказват се, защото не искат да решават.

Действителността не е като по форумите, колкото и да ни убеждават, че интернет бил отражение на обществото. И, ако в бъдеще ситуацията се измени и задължителното ваксиниране отпадне, ще бъде доста интересно да проследите статистиката за възползвалите се от правото си родители, отказали ваксина. В първите няколко години отказалите ваксина на децата си с мъка ще наброяват до 1%. После, когато истерията отмине, ще спаднат до 0.4-0.6%.

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
22 юли 2011 16:02 25
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#21] от "Steliyan Georgiev":

"Резултатите в един друг дебат поне за сега показват различни резултати от тези на Капитал: http://bg.pointdebate.net/debate/compulsory-child-immunization.268"
- поне засега да :) ... сега ще сирна на мамите и ще ви издухат :)

"Според мен средно-статистическия човек е прекалено глупав за да му се повери толкова важен избор било то за него самия или за детето му. "
- Да разбирам ли, че ти си над средно-статистическия минимум? И държиш да управляваш света и .. мен? Ами ако някои от твоите над-средностатистически приятели са на друго мнение? Или викаш няма как да си умен и да искаш да избираш, а?
Умен .. глупав .. алооо умния, не усещаш ли, че газиш в моя двор?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:02 26
- +Оценка
-7 +14

Тук е мястото да поздравя екипа на Капитал, че предостави официална трибуна за обсъждане на този наболял проблем. Крайно време е гласът на българските родители да бъде чут, а волята за промени в имунизационните практики у нас да бъде правилно разбрана.

Всички граждани на тази държава имат право на достъпна и неедностранна информация, както и право да избират кое е най-добре за тяхното здраве и това на децата им. Не само за ваксините, а изобщо. За наше добро (на всички – сини и червени) е това да се случва по демократичен път.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:09 27
- +Оценка
-6 +13

До коментар [#24] от "Владимир Райков":

"Но ми прави впечатление от работата като лекар, че хората рядко избират това си право. Дори образовани и интелигентни хора се отказват от него. И не защото се уповават на лекаря, не защото ги е страх и не разбират, напротив - отказват се, защото не искат да решават. "

Това не изчерпва всички възможности обаче. Не разбирам защо се отнема правото на информация и избор на тези, които не са се отказали доброволно от него.

 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 16:14 28
- +Оценка
-6 +11

До коментар [#19] от "coroviev":

Че да сьм ви принуждавала да приемате мое мнение?Вие сте тези,които налагате и то безочливо.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 16:18 29
- +Оценка
-9 +12

Дженерейшън, четеш ли какво пиша? Аз ти пиша, че човекът не обича да взема решения, ти ми пишеш защо се отнема правото на избор. :-)
Казано е: дай му на човек свобода и му гледай сеира. Понеже е лесно да кажеш "искам свобода, искам право да избирам". Но после е трудно да поемеш отговорностите, които идват с нея.

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 16:18 30
- +Оценка
-7 +9

До коментар [#24] от "Владимир Райков":

Това не е вярно.Знаем си правата.И не разбрахте ли,че сме много повече,отколкото подозирате .Все повече родители осьзнават целта на конвенционалната медицина.На прьсти се броят сьвестните лекари.Отдавна смисьла на медицината се измени-ПАРИ,ПАРИ и всеки да се спасява както може.Д/ва всеки ден.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил ДАКС Рейтинг: 340 Неутрална
22 юли 2011 16:20 31
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#7] от "coroviev":

ще ме извуняваш, но юристите не позлват думи като "дифундирам" и определено не те са измислили това:
"Ако част от материала попадне в-у ръкавицата по време на работа, ръкавицата да се смени веднага, защото материала може да дифундира и да увреди кожата."
Юристите може да са го одобрили, но пределено не са те хората, които са си го изсмукали от пръстите. Ако е изсмукано от пръстите е било от пръстите я на инженер, я на химик, я на лекар - все хора със специални знания в областта. Не и от юрист!

_____

Отличавайте платените пропагандатори във форума! Ще ги разобличите по датата на регистрация и активността им, които може да откриете в профилите им.
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 16:20 32
- +Оценка
-5 +9

Поглеждайки последното ти изречение ми идва и друго на акъла. Ако аз не искам да ваксинирам сина си, кой по-точно ще ме накара да го ваксинирам? :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:23 33
- +Оценка
-8 +10

До коментар [#29] от "Владимир Райков":

Обобщенията ги задръжте за себе си, "другарю". :))))
Както е видно има достатъчно много хора, които държат да не им се отнема правото на информация и избор. Колкото до отговорността - тя и сега е на първо място лична.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:29 34
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#32] от "Владимир Райков":

Никой. Но е факт, че държавата използва тоталитарни методи за тази цел, а има възможност да го направи по демократичния начин - както е в болшинството цивилизовани държави по света. Малко ли е, че отнема социалните помощи за деца, а самите тях дискриминира, сякаш са прокажени? Да сте чулвали към някоя друга социална група да са насочени подобни репресивни мерки?

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 16:29 35
- +Оценка
-7 +10

До коментар [#9] от "coroviev":

Мдаааа, афганистанци и недосегаеми от Индия са се засилили да емигрират насам, че да ни донесат полио. Много катастрофични филми гледате, не е здравословно. Преди 10 години защо във Варна не се случи епидемия от НАГ вибрион диария? Не беше точно холера, ама е доста подобно и от нея също може да се умре. Имаше доста предразполагащи фактори за това. А защо никога не става епидемия от варицела, за която ваксина в България няма, доста е заразна и особено неприятна и може да има сериозни последици като херпес зостер например.
Защо? Оставям на вас да мислите.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 16:34 36
- +Оценка
-7 +11

До коментар [#33] от "generation":

Нали това казвам - действителността няма много общо с форумите. В интернет статистиката е една, в живия живот - друга.
Относно последното ти изречение за отговорността, явно пак не сме се разбрали. Да се повтарям ли или ще се върнеш до коментар [#24]? :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
22 юли 2011 16:36 37
- +Оценка
-10 +10

Аз съм за .. да се отнемат детските на ваксинираните. Те са предпазени от болести и по тази логика не им се налага да се лекуват. Т.е. нужни са им по-малко пари.

 
Преглед на профил absurdistan Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 16:39 38
- +Оценка
-9 +5

Според мен, средностатитическия българин изобщо няма да си помисли да не слага ваксини, но няма заради такива прости хораца, да страдам и аз я!! Като има право на избор, що си мислите , че простия човечец ще тръгне да избира нещо раязлично от туй що докторчето му говори...Ама мен това не ме интересува, кой нЕма акъл да мисли, оставя друг да го прави, който има ...ще избира!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:41 39
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#36] от "Владимир Райков":

Внимателно ви чета, но честно казано не разбирам защо сте против правото на избор. И аз като вас смятам, че имунизационното покритие няма да се промени особено, ако ваксините не са задължителни. Може би процентите, които сам предположихте ще са близки до реалните. Какво тогава ви кара да подкрепяте един тоталитарен подход?

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
22 юли 2011 16:42 40
- +Оценка
-6 +15

До коментар [#38] от "absurdistan":

Според мен пък средностатистическият българин, след като разбере че не е задължителна тая работа с ваксините и че няма глоби, ще предпочете да остане вкъщи и да гледа турски сериал. Доста малко ще стигнат наистина до лекарския кабинет.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 16:42 41
- +Оценка
-10 +10

До коментар [#37] от "jorin":

Правилно, едно детски са точно колкото антибиотика за поредната ангина или пневмония. Аз отстъпвам моите на някой нуждаещ се. Аз толкова пари изкарвам седмично само с ръкоделие или ако направя курса инжекции на някоя съседка. И после мога да кажа с чиста съвест, че държавата не ми е помогнала по никакъв начин да си отгледам децата.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:47 42
- +Оценка
-6 +12

До коментар [#40] от "agent0range":

Той и сега това прави.
Де факто само децата и техните родители, които искат информация и право на избор, са потърпевши.

Това не означава, че трябва да бъдат заставяни и да търпят негативи. Напратив - всички в тази държава по закон имат равни права на свободни граждани.

 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1391 "Не"
22 юли 2011 16:48 43
- +Оценка
-8 +14

Следващия дебат в Капитал може да е : "Искате ли по 5000 лева заплати" ... даже може победата да е още по- убедителна.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 Неутрална
22 юли 2011 16:49 44
- +Оценка
-2 +15

До коментар [#39] от "generation":

Не съм против правото на избор. Аз съм "за" човек да избира и решава. Но хората не го правят, защото е по-лесно. Дори интелигентните, умните и информираните гледат да избягат от този избор.
Това се опитвам да обясня от 4 поста насам.

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Steliyan Georgiev Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 16:51 45
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#25] от "jorin":

"Резултатите в един друг дебат поне за сега показват различни резултати от тези на Капитал: http://bg.pointdebate.net/debate/compulsory-child-immunization.268"
- поне засега да :) ... сега ще сирна на мамите и ще ви издухат :)
-- доведете ги повече.

"Според мен средно-статистическия човек е прекалено глупав за да му се повери толкова важен избор било то за него самия или за детето му. "
- Да разбирам ли, че ти си над средно-статистическия минимум? И държиш да управляваш света и .. мен? Ами ако някои от твоите над-средностатистически приятели са на друго мнение? Или викаш няма как да си умен и да искаш да избираш, а?
Умен .. глупав .. алооо умния, не усещаш ли, че газиш в моя двор?
-- не искам да Ви газя в двора, искам държавата да го прави.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:54 46
- +Оценка
-10 +12

Никакъв избор!
Ваксините безкрайни ще слагате на Вас и на децата Ви безчет!
Законите не спазвам, защото ваксинатор съм проклет!
И как парите ми ще секнат, нима съм аз идиот?
Да направя аз така, че да секне финансовият извор дълбок!
Ще си играя аз с децата Ви на руската ролетка, наречена в случая живот-
Надявайки се на процента малък, увредени деца!
Колеги, неинформацията моля, продължете!
На тез животни – майките, кажете:
Грижете се за обществото и децата свои зарежете!
Не питайте, а услужливо на нас лекарите, децата си водете!
Ваксините вълшебни ще вкараме завчас!
Но после, в случай на реакция, не ни търсете!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 16:55 47
- +Оценка
-7 +9

Може би, това горе е "Ода на ваксинаторите!"

 
Преглед на профил absurdistan Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 16:57 48
- +Оценка
-10 +9

До коментар [#40] от "agent0range":
Да, ама НЕ, забравяш СТРАХЪТ - най-верния приятел на докторята, като наплашат простия човечец с от страшни по-страшни болести, ще си набоде и ваксина против крив нос.

 
Преглед на профил absurdistan Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 16:59 49
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#43] от "lol":

Да, или пък,колко се плаща на хорица да плюят наред из нета? Не ми казавй , днес излезе информция - само 300 лв, да ги ожалиш, до 300 лв ли са опряли, ама човек се продава и за по-малко, нали?

 
Преглед на профил lol Рейтинг: 1391 "Не"
22 юли 2011 17:01 50
- +Оценка
-5 +15

Интелигентните и отговорни хора нямат нужда от наказния за неспазване на пътните правила, защото ги спазват като знаят, че с това пазят своя живот както и този на околните... но все пак продължаваме да имаме наказания нали?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
22 юли 2011 17:11 51
- +Оценка
-6 +16

До коментар [#48] от "absurdistan":
По добре страх от реални болести, отколкото параноя от измислени странични ефекти.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 17:14 52
- +Оценка
-9 +12

ЕПИЛОГ вместо ПРОЛОГ
или как синьото амплоа лобира "антиваксинацията"
======================
Интересни логически обрати, писмени интерпретации и умопомрачителни секвенции

ОТБОР СИНИЯ ТАЙФУН - БЕГЕМАМИ
.........................................................

БЕЗ КОМЕНТАР

Kamishon
Ваксините са особено полезни, поносими и безопасни за банковите сметки на компаниите, които ги произвеждат ...
* * * * * * * *
Повечето ваксини са срещу болести, които са абсолютно безопасни и лечението им се свежда до почивка, свеж въздух и повечко течности.
* * * * * *
Oставаше председателя на Българското сдружение по ваксинопрофилактика да каже "НЕ" и от утре нямаше да е председател.

Gost22
Проблема не е във ваксините (някои от тях са необходими), а в печалбарството около тях. Единствената спирачка пред търгашеството е правото на личен избор дали да се ваксинираме.

Spark
Покривани от държавата = платени от НАШИТЕ данъци
Задължителни = хиляди бройки
Хиляди бройки = пълнене на джобове

Emilia07
Никой не може да ме накара да бия този "коктейл от отрови" на детето ми.Информирайте се и не прехвърляйте отговорността за здравето на децата си в ръцете на доктори, държава, фармацевтични компании,…

Bugotrep
Всъщност много често лекарите вземат...

Прочитане на целия коментар
суми за поставени ваксини директно от дистрибуторите, което си е конфликт на интерес.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 17:14 53
- +Оценка
-9 +9

ЕПИЛОГ вместо ПРОЛОГ
или как синьото амплоа лобира "антиваксинацията"
======================
Интересни логически обрати, писмени интерпретации и умопомрачителни секвенции

ОТБОР СИНИЯ ТАЙФУН - БЕГЕМАМИ
.........................................................

БЕЗ КОМЕНТАР

Kamishon
Ваксините са особено полезни, поносими и безопасни за банковите сметки на компаниите, които ги произвеждат ...
* * * * * * * *
Повечето ваксини са срещу болести, които са абсолютно безопасни и лечението им се свежда до почивка, свеж въздух и повечко течности.
* * * * * *
Oставаше председателя на Българското сдружение по ваксинопрофилактика да каже "НЕ" и от утре нямаше да е председател.

Gost22
Проблема не е във ваксините (някои от тях са необходими), а в печалбарството около тях. Единствената спирачка пред търгашеството е правото на личен избор дали да се ваксинираме.

Spark
Покривани от държавата = платени от НАШИТЕ данъци
Задължителни = хиляди бройки
Хиляди бройки = пълнене на джобове

Emilia07
Никой не може да ме накара да бия този "коктейл от отрови" на детето ми.Информирайте се и не прехвърляйте отговорността за здравето на децата си в ръцете на доктори, държава, фармацевтични компании,…

Bugotrep
Всъщност много често лекарите вземат...

Прочитане на целия коментар
суми за поставени ваксини директно от дистрибуторите, което си е конфликт на интерес.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 17:17 54
- +Оценка
-9 +9

Homeohelp
В Индия здравните власти до голяма степен поставят интереса на хората НАД този на производителите и дистрибуторите на медикаменти и ваксини.

От гледна точка на фармацевтичната индустрия агресивното налагане на нейните продукти е най-печелившата стратегия.
Тази агресивност е насочена спрямо пациентите - чрез представянето на медикаментозното лечение като безалтернативно за тях и насаждането на страх от оспорването му под какъвто и да било предлог.

ltotchev
След като едрата шарка беше "победена", каква ваксина предлагате за тоталната агресия, която залива младите хора все повече и повече по цял свят?!?

Mirama
Човек сам отговаря за собственото си здраве!!!
* * * * * * *
Ваксините съдържат невротоксини, живак или етилживак, формалдехид, олово, алуминий, антифриз, тимерозол, абортирана ембрионна тъкан и живи вируси. Които са отрови, опасни за живота и здравето ни.

Venera 17
Бях чела едно изследване преди години, че всъщност ваксините действат положително само на 10-15% от популацията - и това са най-вече хората, които реагират по някакъв начин към ваксините - било с температура, увеличени лимфни възли, безпокойство и т.н. Тези хора биха били чувствителни както към болестта, така и към ваксината. За останалите 85% е все тая дали ще ги ваксинират или не.

Shekhinah
….по такива дискусии се изпращат служители на дадени...

Прочитане на целия коментар
компании производители да създават обществено мнение

Някои хора им е странна идеята да са собственици на телата си. Държавата спроед тях ги притежава и може да ги инжектира с тежки метали и с каквото си пожелае. На такива хора това им се и пада. Това са овце.

Това е абсолютно така-ваксините съдържат токсични отрови. Специално за живака по официални данни и критерии за тоскичност ако едно бебе от 5 кг му се сложи една стандартна живак-съдържаща ваксина то ще получи над 50 пъти над разрешената доза живак. Ако се сложат две-100 пъти

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 17:18 55
- +Оценка
-9 +8

Venera 17
Бях чела едно изследване преди години, че всъщност ваксините действат положително само на 10-15% от популацията - и това са най-вече хората, които реагират по някакъв начин към ваксините - било с температура, увеличени лимфни възли, безпокойство и т.н. Тези хора биха били чувствителни както към болестта, така и към ваксината. За останалите 85% е все тая дали ще ги ваксинират или не.

Shekhinah
….по такива дискусии се изпращат служители на дадени компании производители да създават обществено мнение

Някои хора им е странна идеята да са собственици на телата си. Държавата спроед тях ги притежава и може да ги инжектира с тежки метали и с каквото си пожелае. На такива хора това им се и пада. Това са овце.

Това е абсолютно така-ваксините съдържат токсични отрови. Специално за живака по официални данни и критерии за тоскичност ако едно бебе от 5 кг му се сложи една стандартна живак-съдържаща ваксина то ще получи над 50 пъти над разрешената доза живак. Ако се сложат две-100 пътиChamy
И здравето, и болестта са личен избор! И няма "масови" решения, този тип решения са присъщи на печелившата и печелеща винаги от болестите на другите ФАРМАЦИЯ!

edinchovek
До коментар [#4] от "classicc":
Вие какъв peer reviewed трудове очаквате да видите, когато хомеопатията е толкова лесно достъпна? Смятате...

Прочитане на целия коментар
ли, че фармацевтичния бизнес ще позволи утвърждаването и?

Xvisible
Мога да дам линкове в подкрепа на това, което говоря, но досега никой не ме е добавил ни във скайп, ни във facebook, ни ICQ...

Narrator:
/Въпросното лице безапелационно подсказва, че сили дебнещи в интернет пространството преустановяват неговия устрем за доказване на истината. Явно въпросния форумен трол не е в състояние да си отговори ЗАЩО/
* * *
Спорът тук НИКОГА няма да спре! От едната страна са увредени или изпитали на свой гръб безумието, а от другата хора получаващи немалко пари от медицината. Хора не зачитащи нищо, освен броя на нулите в банковите си сметки...
* * * *

Що за хора пишат в 02, 03, 04 и 06 часА? Нещо ми смърди...

* * * * *
Хора, от много време опитвам да насоча разговора за откровените невротоксини и супер отрови във ваксините

Hobart
Болният пациент повишава вътрешния брутен социален продукт.
Свръхразвиващата се икономика принуждава и задължава сама по себе си да има болни хора.
Това се постига чрез засаждането на църкви вьв всяко населено място,аптеки и банки...
* * * * * *
Аспирин на Байер.Годишна печалба 24 милиона евро.Една опаковка от 10 таблетки е 15 евро.
/дърта лъжа – няма такова нещо: 10 таб за 15 евро!!!/

Arch
Лично аз също никога не бих хванала вяра на данни, давани от фармацевтична компания. Главно защото имат ужасно богат опит в криене на информация и лобиране


blah
По тоя начин действа цялата официална медицина - лъжи, помпозност, претенции за "научност", която не почива на никакви реални факти…
* * * * * *
Природата не може да бъде победена от никоя наука, камо ли смешната "съвременна" медицина..

П.П. "Идиот" може да си го навреш навсякъде по предпочитание!
* * * * * * * *
Все пак, става дума за много пари - както видяхме, само Merck имат приход от 45 милиарда долара за миналата година.
* * * * * * * *
Това, което показвате, е начин, по който вирусите атакуват клетките и преминават от един организъм в друг, но не е доказателство, че те са причина за заболяването, а не например следствите от него

С една дума, аз считам, че вие не можете да докажете, че вирусите причиняват заболявания.

huhi
80286 Кого цитираш СЗО, които умишлено "създадоха" епидемията със свинския и птичия грип, от която полза имаха само големите фармацевтични компании? Айде без глупости. Цитирате разни изроди, чиято основна цел е само да печелят пари...

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 17:21 56
- +Оценка
-11 +9

По думите им ще ги познаеш Господи. :):):)

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
22 юли 2011 17:26 57
- +Оценка
-12 +8

Аргумен и контрааргумент


Lunatik /чавдарска агитка*/
Скъпа, Ралица, моля не пишете глупости. За какво ми е да ми съчувствате Вие, ако детето ми почине от ваксина?
След като АЗ като родител преценявам, че най-доброто за моето дете е да не го ваксинирам, то ще остане неваксинирано.

80286 /пионерска група*/
Като се вземе предвид, че родителите - в общият случай - нямат понятие от медицина, то хайде нека си запазят правото на избор за области, в които имат някаква компетентност. Моето дълбоко уважение към билки и хомеопатия, обаче превенция и профилактика са две различни неща, хайде нека не преоткриваме топлата вода в 21 век.

*Чавдарчетата носеха сини връзки

*Пионерите - червени.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
22 юли 2011 17:26 58
- +Оценка
-10 +6

Аргумен и контрааргумент


Lunatik /чавдарска агитка*/
Скъпа, Ралица, моля не пишете глупости. За какво ми е да ми съчувствате Вие, ако детето ми почине от ваксина?
След като АЗ като родител преценявам, че най-доброто за моето дете е да не го ваксинирам, то ще остане неваксинирано.

80286 /пионерска група*/
Като се вземе предвид, че родителите - в общият случай - нямат понятие от медицина, то хайде нека си запазят правото на избор за области, в които имат някаква компетентност. Моето дълбоко уважение към билки и хомеопатия, обаче превенция и профилактика са две различни неща, хайде нека не преоткриваме топлата вода в 21 век.

*Чавдарчетата носеха сини връзки

*Пионерите - червени.

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
22 юли 2011 17:33 59
- +Оценка
-9 +8

Да се чете aргуменТИ и контрааргументи

Бих желал да помоля модератора да изтрие 53 и 58, защото се повтарят, не по моя вина - не съм кликвал два пъти, а само веднъж.

=================================

ЧЕРВЕНИ АРГУМЕНТИ

agentOrange
Ваксините против птичи, сезонен и т.н. грип изобщо не са в задължителния имунизационен календар. Тук си говорим за ваксини против рубеола, дифтерия, коклюш, полиомелит…
* * * * * * * * * *

До коментар [#69] от "lyubomira2009":
Искам да видя как само със силна храна се лекува човек болен от хроничен Хепатит Б


До коментар [#23] от "kamishon":
Специално за теб един цитат: По-добре да си мълчиш и другите да се съмняват дали не си тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения.

А иначе - кой тук говори за някакви си сезонни ваксини и грипчета, не го усуквайте като мокра връв, моля! Става въпрос за сериозни болести, изтрепали милиони!

Това, което се случва до момента с гласуването (и коментарите) е до болка по нашенски. Нищичко не разбираме, ама бъкел, грам... но да сме опозиция първа радост е за нас, и въпрос на чест.

С гадателски способности сте вие, в другия лагер. Само дето, гадаейки, си играете със здравето на идните поколения. Има история, има данни, има...

Прочитане на целия коментар
статистика - погледнете, прочетете. Страшни "чуми" ги няма днес благодарение на ваксините, медици са се заразявали умишлено с вируси, (и са умирали) в името на това други след тях да живеят, далеч преди времената на фармацевтичния маркетинг!

Crux
Ваксините са задължителни и който отказва да ваксинира детето си, върши престъпление.
Да приемем, не дай си боже, че "информираните" (от Wikipedia) загрижени родители не ваксинират детето си срещу полиомиелит (детски паралич), защото ваксината била вредна, и то се разболее и осакатее. Да, другите деца, които са ваксинирани, няма да се разболеят, но животът на тяхното собствено детенце ще е съсипан завинаги. Кой дава право на родителите да се разпореждат по такъв начин с живота на детето си?

Gradinko
Трябва ли жонглирането с гранати посред пазара да бъде личен избор?
* * * * * * * * * * *
Нали не сте пропуснали тази новина - изледването, свързало детските ваксинации с аутизма се оказа фалшифицирано:

http://www.npr.org/blogs/health/2011/01/06/132703314/study-linking-childhood-vaccine-and-autism-was-fraudulent?ft=1&f=1001

Sasvirco
Хомеопатията, Астрологията и картите таро имат едно общо помежду си. Трябва да им "вярваш" за да ти се "сбъднат". Твърдо не на шарлатанството.

gezellig
В България напоследък наблюдавам, че има тенденция да се заемат крайни позиции/моди много лесно. Някъде, някой казал нещо и давай и ние така. И то в най-крайните форми. То е кърмене, захранване, вода, био-храни, раждане вкъщи. Сега гледам и ваксините са на прицел. Принципно е чудесно да имаш правото на избор, но и виждам колко много хора могат да бъдат лесно тласнати в някаква посока. Дори елементарни доводи не са им необходими. Понякога привържениците не съзнават, че отстъпват от извоювани позиции.
* * * * * * * *
Понеже сме на границата познавам доста германски семейства. Ами говорили сме си по тези въпроси. Няма неваксинирани. Не познавам и един холандец, който да не е ваксинирал децата си.

Работата ми е такава, че си имам работа с доста родители и деца.


 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 Неутрална
22 юли 2011 17:41 60
- +Оценка
-12 +12

Червени мисли за сини антиваксинатори
(продължение)

rldkf
Съдейки по коментарите, най-добре /ваксините/ да са задължинтелни.
Хомеаопатия!?!?!?
Kакъв избор може да направи човек който разчита на магия при това да избира не за себе си, а за беззащитните си дечица...

До сега наблюдаван ли е случай на вразумен човек:
а) вярващ в лечебните свойства на бучките захарче, наричани хомеопатични лекарства;
б) вярващ, че астролозите познават характера на хората и предичат бъдещето им;
в) вярващ, че екстрасенсите имат "сили" или си говорят с изънземни духове и т.н.;
в) вярващ, че Ванга е била пророк;
г) вярващ, че реактивните самолети нарочно ръсят с отрови за да ни промиват мозъците/изтровят, щото сме много и т.н.;
в) вярващ, че правителството на САЩ крие летящи чинии Зона 51;
г) Елвис бил жив;

NPaine
Ваксинирането да бъде право на личен избор само защото някакъв билкар смята че хомеопатията може да замести медицината?

Човешката глупост няма граници... Майките по принцип вярват дълбоко и доста наивно че само и единствено те знаят кое е най-добре за детето им, и докато тази вяра обикновено застрашава психологическата стабилност и развитие на детето им, то в случая се дава възможност да бъде застрашен и живота му.
* * * * * * *
Не се помайвай ами хващай клещите да си вадиш пломбите, че казват в тях ЦРУто сл...

Прочитане на целия коментар
агало датчици за проследяване. Всъщност ЦРУто е взело горната челюст, долната си я делят Мосад и КГБ. Говори се за назрвящ конфликт защото и китайците искали да слагат датчици в пломбите пък старите кучета не им давали.

Lol
Да, продължавайте с аргументи от сорта на:

- разбирам повече от докторите и мога да взимам по- добри решения по въпроса за здравето на едно дете защото го прочетох в интернет.

- всичките тия статистики за превенция са измислица защото държавата/компаниите искат да дават на нашите деца отрова.

- хомеопатията е валиден и еквивалентен на медицината метод за лекуване

и после се чудете, защо не ви се дава право да взимате потенциано застрашаващи живота на околните решения...


Maria Ninovа
Що за арогантност е да считате, че от прочетени 2-3 статии за ваксините в интернет, и няколко пропагандни филмчета, знаете по-добре ползите и недостатъците от ваксинацията, от хора, които с години са се образовали и работили в тази област?

Classic
Много интересно четеш статията, която сам си дал.
Статията се казва "Vaccination may be Associated with Autoimmune Diseases.", което ти превеждаш като "установено е без съмнение, че ваксините предизвикват...". Трябва да си много тъп за да напишеш такова нещо.
* * * * * * *
Знаеш ли колко милиона лекари има, които предписват хомеопатични продукти? Хомеопатичните фирми както знаем са загрижени за нашето здраве и пари и затова продават 10 грама захар за 6-8 лева, явно така ни защитават от фарма мафията.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
22 юли 2011 17:54 61
- +Оценка
-8 +11

До коментар [#29] от "Владимир Райков":

Точно Вие ли говорите за поемане на отговорност? И как точно поемате отговорност за пострадалите от ваксини?

До коментар [#40] от "agent0range":

И това е форма на избор.

Като искате повече хора да се ваксинират, бъдете по-убедителни. А сега какво е убеждението? - Ваксинирай се или глоба, ваксинирай се или няма да ти вземем детето на градина, ваксинирай се или ще ти спрем детските. Това е сегашната българска реалност. Информация не се дава, сигналите за странични ефекти не се регистрират, за пострадалите няма специални грижи или компенсации. На какво отгоре говорите за отговорност? Къде сте вие в тази картина?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 18:07 62
- +Оценка
-14 +8

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 Неутрална
22 юли 2011 18:12 63
- +Оценка
-14 +7

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил a2009 Рейтинг: 8 "Да"
22 юли 2011 18:13 64
- +Оценка
-14 +7

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 18:23 65
- +Оценка
-4 +12

До коментар [#61] от "bugotrep":

Не съм педиатър и не съм ваксинирал деца, така че не знам каква отговорност искаш да поема и за какво. В миналото съм реимунизирал възрастни и съм поставял ваксини на възрастни, по тяхно желание.
Или пиша на китайски, или упорито не се разбираме, а може би умишлено постовете сините ги четете както ви е угодно.

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 18:55 66
- +Оценка
-11 +9

До коментар [#62] от "a2009":

"Защо приравнявате хомеопатията с шарлатанските врачки и конспиративните теории?"
======================
Ние не приравняваме никой. Те, вашите колеги сами са се приравнили.

Вижте отправките по-горе извадени от другаря Зам. Директор специално за случая.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 19:08 67
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#44] от "Владимир Райков":

Интересно е как не сте против правото на избор, а сте се оцветил в червено, което за тази дискусия ознчава нещо конкретно - гласувате с НЕ. Пък и нещо не се връзват разнопосочните ви коментари. Последно каква е позицията ви в този дебат?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 19:11 68
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#66] от "Зам. Директор":

Вие живеете едновременно в чужбина, но и в една забравена вече соц-реалност. Интересна комбинация. :))
Защо просто не продължите да си живеете в миналото, и не престанете да се бъркате в избора на хората?

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:30 69
- +Оценка
-5 +11

До коментар [#4] от "bugotrep":

Неграмотността и популизма победиха в този диспут.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:33 70
- +Оценка
-5 +10

До коментар [#16] от "eleonorarizova":

От анонимно журирани статии в медицински журнали.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 19:36 71
- +Оценка
-10 +6

До коментар [#69] от "7777":

Как стигнахте до този извод и какво ви кара да мислите, че седите над други хора? Много насериозно се вземате, г-жо. Особено след като нямате представа кой стои срещу вас. :))

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:36 72
- +Оценка
-4 +9

До коментар [#24] от "Владимир Райков":

Има и друг важен аспект, който сините пренебрегнаха. Когато правиш избор за детето си, това не е точно личен избор. Защото детето не е продължение на егото ти. Именно защото детето е самостоятелен индивид, а не собственост на родителите си, в западните страни има редица закони, които защитават децата срещу родителски произвол и насилие.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:38 73
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#25] от "jorin":

"сега ще сирна на мамите и ще ви издухат :)"

Представяш майките като овце, които само чакат някой да им свирне.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
22 юли 2011 19:40 74
- +Оценка
-4 +12

До коментар [#67] от "generation":

Позицията ми е, че не желая хора да страдат, заради криворазбран избор. :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:41 75
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#43] от "lol":

А ако дебатът е "искате ли по 5000 лв. майчински?" победата ще е направо смазваща. :)

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:44 76
- +Оценка
-4 +11

До коментар [#48] от "absurdistan":

"най-верния приятел на докторята"

"Докторята" казва някой, който явно няма най-бегла представа как се става лекар. Дай на невежия интернет и му гледай сеира.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
22 юли 2011 19:47 77
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#71] от "generation":

Кой стои срещу мен? Похвалете се.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 19:53 78
- +Оценка
-8 +7

До коментар [#72] от "7777":

Съжалявам, но изборът на родителите, за който говорите, не може да се приравни с безотговорно поведение или "продължение на егото".

Напротив, точно личната родителска отговорност за живота и здравето на децата и желанието да ги предпазят от рискови медицински процедури, кара родителите да участват в подобна дискусия. Заради да покажат желанието си да бъдат информирани и да имат избор. Това не означава, че всички родители, които подкрепят това право, автоматично ще спрат да си ваксинират децата. Учудва ме, че има родители, които не искат да знаят ползите и рисковете от всяка конкретна ваксина за тяхното собствено дете..

Изглежда вие сте от тези, които не се интересуват или не им пука какво рискуват, но пък не се свените да се поставите над останалите. Че и си позволявате да давате оценки кой какъв човек и родител е. Похвално. Нали се сещате какво говори това за вас? :))

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
22 юли 2011 19:53 79
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#44] от "Владимир Райков":

"Не съм против правото на избор. Аз съм "за" човек да избира и решава. Но хората не го правят, защото е по-лесно. Дори интелигентните, умните и информираните гледат да избягат от този избор.
Това се опитвам да обясня от 4 поста насам. "
-------
Повтарям цитата "Не съм против правото на избор"
Защо не гласува за правото на избор?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 19:57 80
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#74] от "Владимир Райков":

Последно за или против правото на избор сте? Защото толкова нищо-не-значещи неща написахте, че човек се чуди какъв е мотивът ви за участие в тази дискусия.

ПП. Не си правете труда да спестявате на някого нещо, след като той сам не желае. От такива "благодетели" няма нужда. :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
22 юли 2011 19:59 81
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#45] от "Steliyan Georgiev":

"не искам да Ви газя в двора, искам държавата да го прави"

Утре държавата и теб ще хване за врата .. и те уверявам, че никак не е добро чувството.
И тя ще те хване - понеже все някой ще иска да те управлява в момент, когато на теб това няма да ти харесва. Подготви се.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 20:02 82
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#77] от "7777":

Нямам нужда да си начесвам егото, за разлика от вас. :))

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
22 юли 2011 20:12 83
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#73] от "7777":

"сега ще сирна на мамите и ще ви издухат :)"

Представяш майките като овце, които само чакат някой да им свирне.
------
- Ти наистина си се взела на сериозно. Я Остави! :)
... майтапче - не схвана ли?

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
22 юли 2011 20:14 84
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#77] от "7777":

Знаете ли каква е разликата между мен и вас? Аз смятам, че ми се отнемат права, които ми се полагат по закон, и затова участвам в дискусията. А вие сте тук, за да настоявате, че лично ви ощетявам като си търся правата. Освен това си позволявате да коментирате чуждото его и то от някакви измислени висоти. Ама че смешка. :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
22 юли 2011 20:15 85
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#74] от "Владимир Райков":

"Позицията ми е, че не желая хора да страдат, заради криворазбран избор. :-) "

Владимире,
ти оше не знаеш какво правиш тук. Оговаряш на въпрос от друг дебат. Объркал си се ... Ти си бил от нашите :)!

Аз също не искам да страдат децата ти когато ги ваксинираш ... Според мен криворазбирането е свойство на другите .. но не и на мен. Какво да се прави - хора сме .. РАЗЛИЧНИ!

 
Преглед на профил Зам. Директор Рейтинг: 948 "Не"
22 юли 2011 20:29 86
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#68] от "generation":

Защото съм българин и не искам България да изчезне, а тя изчезва по редица причини, една от които в бъдеще най-вероятно ще се окаже неимунизацията.

Позовавайки се на различни мнения мога да ви кажа отговорно, че не само аз живея в чужбина, но и доста от СЪучастниците.

Както виждате не пиша нито на дач, нито на френски, нито на английски, а на български.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
22 юли 2011 20:30 87
- +Оценка
-11 +6

До коментар [#76] от "7777":

" "Докторята" казва някой, който явно няма най-бегла представа как се става лекар. Дай на невежия интернет и му гледай сеира. "

Г-жо 7777 (рядко говоря така уважително),

Докоснахте проблема!
трудно се става лекар - съгласен съм. Иска се много четене и труд. ОК!
Всички знаем това - уверявам Ви.
Това обаче не Ви дава право да си мислите, че сте нещо повече от когото и да било ... да не говорим за мен. Или Вие Сте изключението? Лекарското Его е много специално ... бетон.
Хората отиват при лекаря и се притесняват. .. Не смеят да попитат. Да не би да им се скарат. Да не би да прозвучат глупаво. Ех, до къде сте се самозабравили. Разбирате ли, че не работите за да лекувате хората .. работите за да покажете колко сте велики и как трудно се става лекар. "Учи мама за да не работиш!"

Искаш ли да ти кажа нещо откровено?
- Дипломата ти предполагам, че е ламинирана и не става дори да си изб.... (модераторката е опасна и ще ме скастри) довършете го сами.


За миг си представете, че това което знаете са пълни глупости. Ами сега!?? Не е лесно (искрено)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
22 юли 2011 20:55 88
- +Оценка
-8 +6

До коментар [#76] от "7777":

Искате уважение, и когато не го получите - показвате си зъбите.
Вие не сте вие, Вие сте лекаря. Ако лекаря го няма - вие умирате, понеже освен лекаря у вас няма друго. Следите ли ме? Лекаря у вас е най-важното, което браните на живот и смърт. А когато смъртта почука знаем, че средствата не са важни. Някой от вас прегазват откровено дори здравето на хората. Дори и парите не са толкова важни за вас, колкото е важно защитата на лекарското ви Его. То ви води за носа. Разбирате ли това?

 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 21:00 89
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#76] от "7777":

Интересно, аз например знам как се става лекар. Пред очите ми се превърнаха в лекари доста хора. Преди това бяха просто младежи, затъпели от зубрене на многотомни учебници и атласи, които са намирали противоречия в това което учат, но когато зададат неудобен въпрос, ги отрязвт с думите "не ти е работа да мислиш". След това започват специализация, като повечето си я плащат и работят без ззаплащане, за тях няма работно време и трудов кодекс и постепенно разбират, че това, което са учили няма нищо общо с реалността, че по време на упражненията в болница и след това стажовете те са били удобно защитени. Сблъскват се с реалността постепенно в спешния кабинет, противошокова зала, операционните и реанимация. Някои оцеляват и се пречистват, други не. Някои са защитени като протежета на някой професор, не че не са способни, но други трябва да се доказват отново и отново. И след няколко години и взета специалност разбират, че реалността е различна от това, което пише в учебниците. Някои започват да ходят на работа само заради заплатата, други решават, че все пак ще са лекари и ще лекуват, трети се снишават и казват че не могат да си рискуват кариерата, защото имат семейство. Общо взето те са също жертви на системата и на умиращото здравеопазване у нас. Затова бягат и няма да се върнат.
Между другото най-големите скептици към ваксините, които познавам са анестезиолози, едни от...

Прочитане на целия коментар
най-универсалните лекари за мен.


 
Преглед на профил araxna Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 21:00 90
- +Оценка
-5 +9

До коментар [#76] от "7777":

Интересно, аз например знам как се става лекар. Пред очите ми се превърнаха в лекари доста хора. Преди това бяха просто младежи, затъпели от зубрене на многотомни учебници и атласи, които са намирали противоречия в това което учат, но когато зададат неудобен въпрос, ги отрязвт с думите "не ти е работа да мислиш". След това започват специализация, като повечето си я плащат и работят без ззаплащане, за тях няма работно време и трудов кодекс и постепенно разбират, че това, което са учили няма нищо общо с реалността, че по време на упражненията в болница и след това стажовете те са били удобно защитени. Сблъскват се с реалността постепенно в спешния кабинет, противошокова зала, операционните и реанимация. Някои оцеляват и се пречистват, други не. Някои са защитени като протежета на някой професор, не че не са способни, но други трябва да се доказват отново и отново. И след няколко години и взета специалност разбират, че реалността е различна от това, което пише в учебниците. Някои започват да ходят на работа само заради заплатата, други решават, че все пак ще са лекари и ще лекуват, трети се снишават и казват че не могат да си рискуват кариерата, защото имат семейство. Общо взето те са също жертви на системата и на умиращото здравеопазване у нас. Затова бягат и няма да се върнат.
Между другото най-големите скептици към ваксините, които познавам са анестезиолози, едни от...

Прочитане на целия коментар
най-универсалните лекари за мен.


 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 21:17 91
- +Оценка
-6 +6

http://www.riokoz-vt.com/vaksini.htm

Възможни усложнения, настъпващи при някои ваксинопредотвратими болести:
Морбили - Пневмония, енцефалит, смърт;
Варицела - Енцефалит, вторични инфекции (тежки стрептококови инфекции, кожни инфекции), хепатит, пневмонии;
Пневмококови инфекции - Бактериален менингит, инфекция на кръвта, септицемия;
Сезонен грип - Отит, синуит, пневмония, възпаление на сърцето и смърт;
Ротавирусен гастроентерит -Сериозна дехидратация (загуба на 10% от теглото на детето), понякога смърт;
Коклюш - Пристъпите на кашлица са толкова силни, че пречат на приема на храна и течности, и на дишането. Може да продължи седмици наред и да доведе до пневмония, гърчове, мозъчно увреждане или смърт.
Хепатит В - Цироза, рак на черния дроб;
Хемофилус инфлуенце тип В - Бактериален менингит, водещ до увреждане на мозъка или смърт;
Тетанус - Болезнено стягане на мускулите, вкл. до „сковаване” на челюстта и смърт в 10% от случаите;
Полиомиелит - Може да доведе до парализа и смърт;
Дифтерия - Може да доведе до проблеми с дишането, парализа, сърдечна недостатъчност и дори смърт;
Менингококови инфекции - Сепсис, менингит, при 9-12% води до смърт, в 20% от преболедувалите: трайна загуба на слуха, или увреждане на мозъка;
Заушка - Глухота, менингит (инфекция на обвивките на главния мозък),...

Прочитане на целия коментар
болезнено подуване на тестисите или яйчниците, рядко смърт;
Рубеола - При жените: артрит, риск от спонтанен аборт, вродени аномалии (глухота, слепота, умствена ретардация, сърдечни и мозъчни увреждания);
HPV - Цервикална преканцероза, вулварни и вагинални лезии и рак, генитални брадавици;
Херпес зостер - Продължителна болка (може да продължи месеци).

Трябва да съм доволна, че детето ми се размина само с лека форма на аутизъм.

 
Преглед на профил Longanlon Рейтинг: 1396 Неутрална
22 юли 2011 21:28 92
- +Оценка
-6 +16

Владимир Комаров,

от сайта си за лични хороскопи, дето ти е в подписа, ли ги гадаеш тия работи за хомеопатията, или имаш друг, еквивалентно достоверен източник на информация и научни знания?

_____

http://kaka-cuuka.com
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 22:04 93
- +Оценка
-2 +9

До коментар [#29] от "Владимир Райков":

"Казано е: дай му на човек свобода и му гледай сеира. Понеже е лесно да кажеш "искам свобода, искам право да избирам". Но после е трудно да поемеш отговорностите, които идват с нея."

Потвърждавам истинността на тези Ваши думи. Лесно е да кажеш "искам свобода да избирам", трудно е да се пребориш за нея, а неизмеримо по-трудно е да носиш отговорността за решенията си.
Имаше време от живота ми, в което водех детето на консултация и въобще не се замислях за ваксините, които и слагаха. Защото вярвах без резерви, че всичко, което прави лекарят е от полза за детето ми. Лесно и леко се живее така.
Сега животът ми е неизмеримо по-труден. Защото разбрах, че здравето на моето дете не е фактор в живота на нито един лекар, нито хомеопат. Те преглеждат детето ми и му предписват лекарства, защото това за тях е работа. Получават съответно заплата или хонорар. И ако посетя трима лекари или хомеопати в един и същи ден, с едни и същи оплаквания, ще си тръгна с шест различни рецепти! Имам опит в това отношение. Грижата за моето дете е моя грижа, а това е тежък кръст. Но аз вече съм готова и го нося. И много други са готови за това.

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 22:06 94
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#90] от "araxna":

Уважавам Ви безкрайно и много искам да намеря личен лекар като Вас.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 Неутрална
22 юли 2011 22:11 95
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#65] от "Владимир Райков":

Когато подписвам, че се отказвам от ваксина, аз поемам лична отговорност. Тя може да ми бъде търсена при нужда. В момента обаче, ако някой лекар постави ваксина и възникнат усложнения никой не носи отговорност, нито лекаря, нито производителя на ваксина, нито никой.
Аз съм питал нашата педиатърка, дали ще се подпише, че поема отговорност при усложнения от ваксина и тя отказа! Тогава, защо аз да съм виновен, че други бягат от тяхната отговорност? Аз моята съм си я поел с избора си. И понеже децата ми са без ваксини и аз го знам, не ги подлагам на ненужни рискове и се грижа да са със подсилен имунитет, за да се справят лесно с възможните заболявания. И да чукна на дърво, детските болести не ги караме всички и ги изкарваме леко, когато ни хванат. При това не ми е проблем да ползвам и конвенционална медицина. Но винаги питаме, проверяваме и четем листовките на предписаните ни лекарства. Много често се е налагало да подменяме едни лекарства с други, заради нежелани съставки или прекалено много негативни ефекти. Хомеопатията ни е добър съюзник в тези случаи.
Не отричам съвременната медицина, но в България тя не е на висота, поради външни фактори, умишлено се съсипват болници и клиники, въртят се далаверите с лекарства, в такава среда не може да се кара с принуда. Просто не е редно.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил coroviev Рейтинг: 408 "Не"
22 юли 2011 23:10 96
- +Оценка
-4 +9

Е, сбогом!
Към червените: Беше ми приятно!
Към сините: Беше ми забавно, благодаря!

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
22 юли 2011 23:43 97
- +Оценка
-7 +7

Евалата Зам. Директор! Някой от тези бисери ги бях пропуснал така че много благодаря. Ей сега ще си ги сейвна:)))))

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
23 юли 2011 06:31 98
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#86] от "Зам. Директор":

Интересно становище.
Вие лично какво направихте, за да спасите Бъгария от" изчезване"? Отидохте да живеете в чубина, барабар с поколението си. Но пък не се свените да се месите в бъдещето на тези, които останахме да живеем тук. Вие сте последния, който има право на глас, прибивавайки в чужда държава, но с претенции България да запази статуквото от социализма. Мерси от такива "доброжелатели", г-н екс зам. дир.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
23 юли 2011 07:07 99
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#92] от "Longanlon":

Любопоитно ми е защо намесвате хомеопатия, астрология и пр. в този дискпут. Вероятно поради липсата на други, по-съществени "аргументи" по темата на дебата (тези определено не ви вършат работа). Но пък си позволявате да коментирате личния избор на хората изобщо. Кой сте вие, че да го правите? Нали не забравяте, че живеем в свободна държава с гарантирани от държавата конституционни права и свободи на всички хора, независимо от раса, религия, житейска философия и т.н. ? Как се лекуват и се грижат за здравето и живота си не е ваш избор. Гледайте си във вашата паничка и продължавайте да бълвате посредствени коментари и заключения в собствения си блог. Ваше право е. :))

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 07:58 100
- +Оценка
-6 +6

http://noviniteotdnes.com/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-14-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0/

Никой не знае колко са децата аутисти.В България не е правено епидемиологично проучване за броя на аутистите.
Не е категорично и научно доказано, че ваксините, съдържащи живак, причиняват аутизъм, но е възможно да допринасят за появата му, каза още специалистът.
Педиатрите не разпознават аутизма и дислексията, защото учат твърде малко за тези проблеми, изрази тревогата си проф. Матанова.
Националната здравноосигурителна каса не заплаща терапиите, които са необходими в областта на детската психопатология.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
23 юли 2011 08:49 101
- +Оценка
-8 +6

Честито за нагласата на повечето граждани за право на информиран избор!
Цитирането на отделни цитати от цели постове целят изваждането им от контекста на това, за което са използвани. Всяко дете дори го знае!

Да признаеш загуба, също е смелост, но такава тук няма!

 
Преглед на профил Longanlon Рейтинг: 1396 Неутрална
23 юли 2011 09:08 102
- +Оценка
-4 +11

generation, не аз, а големия защитник на синята теза ги намесва

факт е обаче, че всички те са неразривно свързани - чрез невежеството, нужно за да повярваш в тях

_____

http://kaka-cuuka.com
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
23 юли 2011 09:47 103
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#97] от "anihilator_jack":

"Евалата Зам. Директор! Някой от тези бисери ги бях пропуснал така че много благодаря. Ей сега ще си ги сейвна:)))))"

Използването на средства, с които се цели компроментирането на отделни индивиди в обществото, едва ли е най-честната игра, която може да се играе!!! Поне в по-късен етап ще проличи как са използвани от проваксинаторите на всяка цена, четейки безумни статии, гледайки непрофесионални изнервени, заекващи коментари в телевизионния екран! Е, тогава наистина ще сме сигурни в "достойната" игра на интелигентните ни медицински експерти!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 10:55 104
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#102] от "Longanlon":

"факт е обаче, че всички те са неразривно свързани - чрез невежеството, нужно за да повярваш в тях "

Ще повторя въпроса на "generation".

Кой сте вие, че да се бъркате в личния избор на хората?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 Неутрална
23 юли 2011 11:14 105
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#98] от "generation":

По тая логика викам и да съборите ректората - нали знаете с чий пари е построен? А или като става за пари може - както беше старата поговорка, пари ми дай акъл не ща.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 11:25 106
- +Оценка
-5 +6

http://noviniteotdnes.com/близо-всяко-пето-българче-до-14-годишна/

20% !
Близо ВСЯКО ПЕТО българче до 14-годишна възраст страда от дислексия

Дали ще остане някой съзнателен, който да опита от смъртоносните болести предпазвани от ваксините?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
23 юли 2011 11:39 107
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#105] от "anihilator_jack":

"По тая логика викам и да съборите ректората - нали знаете с чий пари е построен? А или като става за пари може - както беше старата поговорка, пари ми дай акъл не ща. "

Желязна логика! Да не забравяме, че ти си човек на науката. Ректората е построен ЗА нещо ... а не против нещо. Ректората не пречи на никого. Фащаш ли тънката разлика? Никой не е длъжен да влиза вътре/ Това не е затвор.
Зам. Дир-а да си стой в чужбината и да не наднича от там в паничката ми. Ако е решил да построй нов ректорат - все ми е тая. Нито ще плача, нито ще се радвам.

Събарай квото искаш. Прави каквото искаш .. само не ми скачай по гърба! Това сложно ли е за научната ти мисъл??? Следиш ли ме?
Разбираме ли се?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 Неутрална
23 юли 2011 11:59 108
- +Оценка
-3 +4

До коментар [#106] от "jorin":

Пак не четем какво постваме:

"Броят им може и да нараства, но това е заради по-добрите методи на диагностика, обясни специалистът."

И най-важното:

"Педиатрите не разпознават аутизма и дислексията, защото учат твърде малко за тези проблеми, изрази тревогата си проф. Матанова."

Или казано накратко - аутистчетата са си тука от бая време само че не сме знаели как да ги забелязваме.

А и нали медицината не струвала пукнат грош - кво беше, както дъщеря ви си лекувала куклите така и докторите уж си лекували пациентите. Защо поствате статии с мненията на български лекари - нали за чеп за зеле не ставали?

До коментар [#107] от "jorin":

Логиката не е моя - аз само я изваждам наяве така както Зам. Директора услужливо е извадил "компетентните" и "информирани" мнения на разни антиваксери. И въобще не ви скачам на гърба - даже ви оставям - кво да се прави за науката няма почивни дни. Но така както Вие ще направите "информирания" си избор да не си ваксинирате детето, така и аз имам правото после да ви се смея и да ви гледам сеира.

А и щях да забравя - приятно отпразнуване на пировата победа на следващия събор на бгмама!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 12:11 109
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#108] от "anihilator_jack":

"Броят им може и да нараства, но това е заради по-добрите методи на диагностика, обясни специалистът."

Това топли ли те?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 12:19 110
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#108] от "anihilator_jack":

Това, че аутистчетата са си били тук е много радостна новина предполагам? Страхотно!
Дали са били тук пред ваксините е въпроса ....

"Защо поствате статии с мненията на български лекари - нали за чеп за зеле не ставали?"
Този въпрос мислех, че съм ти го разяснил по-горе. Но науката не търпи повърхностни коментари. Вие хората на научната мисъл не можете да четете м/у редовете ... Обяснвам пак:
Когато снасям доводи на човеки, който уважава лекарите - показвам лекарско мнение. Когато снасям доводи на човек, който уважава марсианците - покавам марсианско мнение. Следиш ли ме ???
Ти май наистина си нямаш работа? Тествай научната си мисъл в/у нещо в твоя дом ... не върху децата ми!!!!!!!!!!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
23 юли 2011 12:22 111
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#108] от "anihilator_jack":

"Но така както Вие ще направите "информирания" си избор да не си ваксинирате детето, така и аз имам правото после да ви се смея и да ви гледам сеира."

Имаш право да се гръмнеш дори :)

"А и щях да забравя - приятно отпразнуване на пировата победа на следващия събор на бгмама! "

Ти на колко години си? Старкрафт не излезе ли наскоро?

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 "Не"
23 юли 2011 12:37 112
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#111] от "jorin":

След няколко месеца ставам на 22, Star Craft излезе 97ма и от поне 10 години не съм я играл. Айде прав ви път, че вече трябва да излизам.

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
23 юли 2011 12:47 113
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#112] от "anihilator_jack":

Лелеее,на цели 22г., а пьк трьгнал да поучава.Дечко,бьрзаш.Натруай опит и знания,дано да имаш и деца и тогава няма да се занимаваш с чуждите.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 "Да"
23 юли 2011 13:37 114
- +Оценка
-5 +7

Доброто винаги побеждава злото!

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 13:41 115
 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 13:54 116
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
23 юли 2011 14:05 117
- +Оценка
-6 +7

Ваксинирането трябва да е право на личен избор защото:

1. Статистиката показва, че заразните болести са намалели драстично преди въвеждането на ваксините. Много по-голяма роля е изиграло подобряването на условията на живот.

2. Ваксините съдържат доказани отрови като живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н.

3. В следствие на горното ваксините могат да нанесат множество сериозни увреждания, включително и смърт. За пример - почти половината от компенсираните за последните 10 години увредени от ваксини деца в САЩ в момента са с диагноза аутизъм.

4. Много хора носят вируси в телата си без да развиват симптоми и никой не е изследвал тия хора дали въобще някога се разболяват, което поставя под съмнение теорията, че наличието на вируси в нечие тяло е достатъчно условие за разболяване. Както официалната медицината, така и холистичната медицина казват, че са необходими допълнителни фактори като стрес.

5. Ваксинираните също се разболяват, което показва, че ваксините са неефективни.

6 В България няма фонд за компенсация на увредените от ваксини, както в САЩ.

Един баща твърдо за премахване на задължителното ваксиниране!

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 14:57 118
- +Оценка
-7 +6

Благодаря на модераторите и на Mirama да открия истината за ваксините и какво са причинили на детето ми, която ми бе спестена от всички доктори.

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 "Да"
23 юли 2011 15:14 119
- +Оценка
-12 +5

До коментар [#102] от "Longanlon":

пешо, аре да не ми се правиш на кака сийка в материалистичното си невежество!
Това че ти "не вярваш в нещо", не значи, че нещотото не съществува.
Ползвал съм и хомеопатия, и билки, и астрология и енергийно лечение.
УСПЕШНО И НЕЕДНОКРАТНО! За твоя справка вече в България има много хора получили настройка и ползващи Рейки системата (http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/802/Рейки_Терапия), НЕЗАВИСИМО, че било "нанаучно".
Такава наука и медицина дето мори хора да ти казва ли къде да си я...
Аре не се взимай толква на сериозно да не ти дойде изневиделица нещо, дет да се чудиш отде ти е дошло, въпреки че си толковаа...отворен!
Демонстрирате просто невежеството, въпреки дипломите които имате. Има и такова понятие - "ученото невежество". Ако живота и практикава ви опровергават, ясно е колко струват вашите дипломи. И това един от проблемите освен финансите - издуханото егото на тия дето си мислят че като са учили няколко години в университет и трябва всички да им се кланят. Аре няма нужда. Права като български граждани имат и тези с начално образование(иначе моето е по-високо, да не ме мислиш)
прочети си член 6 от конституцията
"Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни...

Прочитане на целия коментар
по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."

ако искаш да твърдиш че си престъпник, който дикриминира хората заради убежденията им (понеже вероятно се различават от неговите собствени), може да ти се спретне едно производство и да предпазят обществото от тебе с полагащите се по случая санкции

п.п
"обикновенна кифла да не ми се прай на кроасан" !!!!

 
Преглед на профил specialist Рейтинг: 8 "Да"
23 юли 2011 15:19 120
- +Оценка
-6 +6

Много се радвам, че "прогледналите" хора стават все повече и повече и благодаря на "Капитал", че дадоха възможност на тези хора да прочетат сериозни аргументи, защитаващи информирания избор!

Благодаря и на всички "сини", които отделиха огромна част от времето си да споделят своите знания и опит с тези хора!

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 16:10 121
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#117] от "blah":
Ей, не се ли умори да я пускаш тази глупост?
"1. Статистиката показва, че заразните болести са намалели драстично преди въвеждането на ваксините."
Това просто не е вярно. Няма такава статистика. Ако твърдиш, че има - покажи я. Има статистика, която показва намаляване на СМЪРТНОСТТА от определени болести (благодарение на подобреното здравеопазване), но не и на ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА.

"2. Ваксините съдържат доказани отрови като живак, алуминий, фенол, формалдехид и т.н. "
Никоя от задължителните ваксини не съдържа живак. Формалдехидът е естествен продукт на човешкия метаболизъм и присъства в организма, независимо от ваксините. Тялото "знае" как да се справи с него. Освен това никъде не споменаваш в какво колич1ество са въпросните"отрови". "Дозата прави отровата" - фундаментален принцип в токсикологията.

"3. ... За пример - почти половината от компенсираните за последните 10 години увредени от ваксини деца в САЩ в момента са с диагноза аутизъм. "
В САЩ е държавана политика да се подпомагат семействата на децата с диагноза аутизъм. Това няма НИЩО ОБЩО с ваксините.

"4. Много хора носят вируси в телата си без да развиват симптоми и никой не е изследвал тия хора дали въобще някога се разболяват, което поставя под съмнение теорията, че наличието на вируси в...

Прочитане на целия коментар
нечие тяло е достатъчно условие за разболяване."
Няма такава теория, която да казва, че "наличието на вируси в нечие тяло е ДОСТАТЪЧНО условие за разболяване". А ти отричаш микробната теория, така ли?

"5. Ваксинираните също се разболяват, което показва, че ваксините са неефективни. "
Не, съвсем не показва това. Показва, че ваксините не са 100% ефективни. Това съвсем не значи, че са неефективни. Това не е казус "всичко или нищо". Нищо с този свят не е 100% ефективно. Аргумент на непостижимото съвършенство.

"6 В България няма фонд за компенсация на увредените от ваксини, както в САЩ. "
Да, няма. Това е единствената вярна точка.

Един баща твърдо против невежеството и за разобличаване на псевдонауката и шарлатанията.

И моля, антропософите да не изтъкват религиозните си възгледи като аргументи.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 16:17 122
- +Оценка
-4 +7

Що се отнася до рейкито:
"Резултатите от лечението варират от:

Обикновена релаксация,
Възстановяване връзката ум - тяло
Премахване на болката
Снижаване на негативните емоции
Повишаване на общия положителен тонус на организма
Усещането за благополучие
До истинско чудо……"
Всичките потенциални резултати са чисто психологически и обективно неизмерими, т.е. недоказуеми. Колко удобно! Да не говорим, че са доста мъгляви - например "връзката ум-тяло" - какво, по дяволите е това??
Не разбирам, защо не го нарекат просто психотерапия, а се изсилват да го представят като нещо свръхестествено.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
23 юли 2011 16:20 123
- +Оценка
-8 +8

До коментар [#69] от "7777":

"Неграмотността и популизма победиха в този диспут."

В тези дебати победи аргументираното и честно отстояване на едно право, дадено на хората от Закона и отхвърляно неправомерно от негови изпълнители.
Вие защитавахте грешната теза и го правихте много манипулативно.
Нямахте никакъв шанс!

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
23 юли 2011 16:43 124
- +Оценка
-7 +5

Ето какво Столичната РЗИ споменава официално за реакциите!?
Да ти се прииска да се имунизираш….

„Възможни ли са реакции след имунизиране?
Ваксинацията може да доведе до нежелани реакции. Те са локални - на мястото на поставяне на ваксината и системни – далече от мястото на инжектиране.
По-често се срещат локални реакции, които се изразяват в зачервяване и поява на оток, с или без повишаване на температурата до 38оС, през първите два дни след имунизацията; поява на неспокойствие, загуба на апетит; при поставяне на БЦЖ ваксина се появява мехурче, което може да секретира и други.
По рядко се срещат системни реакции, които възникват минути след поставяна на ваксината или до 2-3 седмици след това.
Как да се справите с тях ще Ви информира вашият личен лекар. Следвайте съветите му и активно търсете консултация при наличие на много висока температура, над 38оС, продължителен плач, повръщане, ако се появи обрив, ако получи конвулсии или имате друга тревога.”

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 17:06 125
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#112] от "anihilator_jack":

"След няколко месеца ставам на 22,"

На 21 години тръгнал да определя как ще живеят децата ми ....
Човека гадже си няма още ... На къде върви света ....

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 17:07 126
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#124] от "damegeman":
И това какво точно трябва да докаже? Медицината никога не е отричала, че са възможни нежелани реакции. По-честите, описани по-горе преминават от самосебе си и не представляват опасност.
Терминът "по-рядко", обикновено означава от 1% до 0.1% и по-малко от случаите, като наистина сериозните рекации са в групата под 0.1%

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 17:15 127
- +Оценка
-4 +8

За сравнение, рискът дете да се роди със синдрома на Даун е около 0.1%, като при майки над 35 години е около 0.5%. При това положение, трябва ли да спрем да правим и деца?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 17:42 128
- +Оценка
-7 +8

До коментар [#121] от "fluti":

Флути, аз съм религиозен (каквото и да значи това) и не желая да се боцкам. Това проблем ли е за теб?
Мислиш си, че твоята религия е по-вярна от моята ли? Може би .. иначе не би била твоя нали :)

Не зависи от теб в какво ще вярвам .. нито дали ще ваксинирам себе си, нито децата си. Нито вярванията ми ме правят по-голям нито по-малък от теб. Или твърдиш обратното?
Това ли е проблема - че нещата не зависят от теб?
Или и ти се страхуваш от неваксиниран?
Мислиш ли, че хората ваксинират децата си заради детските градидини и детските? Това ли е правилния мотив?
Мислиш ли, че толкова много ще намалеят ваксинираните след премахването на задължителността?

Ами ако вследствие на това намаление .. процента аутистчета започне да намалява? Ако?!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 17:42 129
- +Оценка
-6 +4

Religion is like a penis.
It's fine to have one
It's fine to be proud of it.
But please don't whip it out in public and start waving it around.
And PLEASE don't try to shove it down my children's throats.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
23 юли 2011 17:52 130
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#121] от "fluti":

1. Смъртността е намаляла до минимум още преди ваксините, което показва, че смъртоносни преди това болести вече не са смъртоносни и това няма нищо общо с ваксините, а е благодарение на подобрените условия на живот, и така вече про-ваксинаторите не могат да плашат гарги с болести, от които вече не се умира;) Колкото до заболеваемостта - естествено, че има връзка и между намаляване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, или искаш да ми кажеш, че се умира от една болест, ама се разболява не точно от същата, макар и наричани еднакво?

2. Формалдехидът дори и присъстващ като продукт на метаболизма, Е токсичен и допълнителното му въвеждане в тялото чрез ваксините, предполагам се сещаш, че е нежелателно? ;) Колкото до живака - много интересен факт, е, че той е присъствал близо 70 години във ваксините и в други препарати на медицината под формата на тиомерсал, без да е изследвано неговото действие. Едва седем години след като официално е забранен около 2000 г., през 2007 има изследване за неговата "безвредност". Интересно като го изкараха "безвреден", що го махнаха още преди това? Малко след дъжд качулка и като някакво замазване на следи изглежда това "изследване" през 2007 г. И въпреки, че не присъства в задължителните ваксини, тиомерсалът присъства все още в противогрипните. А, имайки пред вид как се прикрива информацията от...

Прочитане на целия коментар
фарма-мафията, нищо чудно да го има все още и в "задължителните" ваксини.
Предполагам премълчаването за алуминия и фенола, предполага, че приемаш, че ги има във ваксините и са токсични, нали?

3. Аз говоря не за децата подпомагани от аутизъм, а конкретно за децата, компенсирани за увреждания от ваксини, които се оказва, че половината са с аутизъм - в предишните турове на няколко пъти пусках линк към изследването, което удобно се премълчава от червеничките.

4. Микробната теория се отрича сама от другите теории на медицината и от липсата на конкретни посочени от мен изследвания. Аз само констатирам фактите;)

5. Не са 100% ефективни на практика означава неефективни, защото никога не може да се постигне мечтаната от про-ваксерите 100% имунизация, свързана с изсмуканото от пръстите понятие "стаден имунитет"

6. Да, няма точно така, и е крайно неетично в тоя смисъл някой да иска някой друг да си залага живота и здравето на детето като го боде с химикали, при положение, че после единствено родителят ще си чупи главата. Не, че която и да било компенсация може да купи здраве и да възвърне радостта в един съсипан от ваксина живот.

 
Преглед на профил anihilator_jack Рейтинг: 547 Неутрална
23 юли 2011 18:03 131
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#113] от "ditamo":
До коментар [#125] от "jorin":

Бях убеден, че този "аргумент" ще бъде изваден от синята агитка. Дечко съм бил..., а да и слуга на фарма мафията. Професор Генев го отхвърлихте като капацитет, защото бил дъртофелник и приличал на Горбачов, тоест бил перестройка. А д-р Стойчев го приемате за огромен авторитет, защото му била много широка усмивката...... Но не съм и учуден - от край време такива неща като знания и умения в България не се ценят. Все пак Гоце и Боце не съм ги аз избрал!

_____

Veritas odium parit obsequim amicos
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
23 юли 2011 18:14 132
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#131] от "anihilator_jack":

Тихо :)!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
23 юли 2011 18:14 133
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#131] от "anihilator_jack":

Тихо :)!

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 22:11 134
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#131] от "anihilator_jack":

Не е проблем, че си дечко, проблема е, че си нямаш представа от реалния живот. Поживей, отгледай си деца и сам ще откриеш доста несъответствия с официално разпространяваната информация, не само за ваксините, но и въобще. И тогава няма да се изказваш така категорично за неща, които нито са ти ясни, нито реално те касаят.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
23 юли 2011 22:32 135
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#131] от "anihilator_jack":

И аз мисля. че си прекрасно момче, (като мен :) ), но виж послушай bugotrep.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
23 юли 2011 23:11 136
- +Оценка
-5 +6

к'ва излезе тя - про-ваксинаторите опитваха да дискредитират желаещите да имат право на отказ от ваксиниране като ги обвиняваха, че са от бг-мама, а то се оказа, че самите про-ваксинатори са или неживеещи в България, или нямат деца, или едва са излезли от детството и нямат и представа какво е да гледаш дете - и трите категории нямат право да дават съвети как човек да отглежда детето си в България.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:22 137
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#130] от "blah":
"...и така вече про-ваксинаторите не могат да плашат гарги с болести, от които вече не се умира;)"
Понякога смъртта не е най-страшното. Ето как изглеждат неумрелите от полиомиелит, например:
http://www.google.bg/search?um=1&hl=bg&biw=1366&bih=595&tbm=isch&sa=1&q=poliomyelitis+victims&oq=poliomyelitis+victims&;aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=71457l72896l0l73050l8l7l0l6l6l0l133l133l0.1l1

"Колкото до заболеваемостта - естествено, че има връзка и между намаляване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, или искаш да ми кажеш, че се умира от една болест, ама се разболява не точно от същата, макар и наричани еднакво? "
Не, няма връзка, просто може да се разболееш, но вместо да умреш, медицината да спаси живота ти и да си поживееш като на снимките по-горе.
Ето смъртността от полио: http://www.newmediaexplorer.org/sepp/poliodiagram.jpg
Ето и заболеваемостта:...

Прочитане на целия коментар
http://www.post-polio.org/ir-usa.html
Смъртност от морбили: http://www.healthsentinel.com/joomla/images/stories/graphs/us-measles.jpg
Заболеваемост от морбили: http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/images/measles_incidence.gif
и т.н., потърси mortality rates и incidence rates за която болест решиш и сравни графиките с годината на въвеждане на съответната ваксина.
Данните са за САЩ.

"Формалдехидът дори и присъстващ като продукт на метаболизма, Е токсичен и допълнителното му въвеждане в тялото чрез ваксините, предполагам се сещаш, че е нежелателно? ;)"
Не, не се сещам. Количеството е достатъчно малко и веществото не е чуждо на организма, така че не виждам проблема.

"Едва седем години след като официално е забранен около 2000 г., през 2007 има изследване за неговата "безвредност". Интересно като го изкараха "безвреден", що го махнаха още преди това?"
Махнаха го за всеки случай и заради такива истерици като вас. На мен ми е по-интересно случаите на кое заболяване намаляха след махането на тимеросала от ваксините? И ако няма такова, то какъв тогава е бил толкова лошия ефект на тимеросала? М/у другото живака в тимеросала е етил-живак, който се изхвърля по-лесно от организма от другия вариант - метил-живак, който се съдържа в месото на дпста океански риби. Не яжте риба тон и акула.

"Предполагам премълчаването за алуминия и фенола, предполага, че приемаш, че ги има във ваксините и са токсични, нали?"
Има ги, въпреки, че "фенола" всъщност е познатият ни от часовете по химия фенолфталеин и не присъства във всички ваксини (например в Пентаксим го няма). Количествата са много малки (дозата прави отровата, помниш ли?) и досега не е установена токсичност от количествата във ваксините.

"3. Аз говоря не за децата подпомагани от аутизъм, а конкретно за децата, компенсирани за увреждания от ваксини, които се оказва, че половината са с аутизъм"
Ето, чети, по-умни хора от мен вече са го обяснили:
http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/when-you-cant-win-on-science-invoke-the-law-2/#more-12610

"4. Микробната теория се отрича сама от другите теории на медицината и от липсата на конкретни посочени от мен изследвания. Аз само констатирам фактите;) "
Аз не съм чувал съвременната медицина да отрича микробната теория. Всъщност, съвременната медицината до голяма степен се гради именно на нея. Просто интерпретираш погрешно нещата.

"5. Не са 100% ефективни на практика означава неефективни, защото никога не може да се постигне мечтаната от про-ваксерите 100% имунизация, свързана с изсмуканото от пръстите понятие "стаден имунитет" "
Отново демонстрираш невежество. Стадният имунитет не изисква 100% имунизация: http://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity
Необходимите проценти варират от 75% до 94% за различните болести.

"6. Да, няма точно така, и е крайно неетично в тоя смисъл някой да иска някой друг да си залага живота и здравето на детето като го боде с химикали, при положение, че после единствено родителят ще си чупи главата."
А етично ли е цялото общество да плаща лечението на неваксинираните от болести, срещу които има ваксини?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:24 138
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#136] от "blah":
"про-ваксинаторите опитваха да дискредитират желаещите да имат право на отказ от ваксиниране като ги обвиняваха, че са от бг-мама"
Това беше най-несъщественият аргумент, ако изобщо може дасе каже, че е било аргумент - по-скоро наблюдение.
По-добре помисли върху истинските аргументи.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:26 139
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#136] от "blah":
"и трите категории нямат право да дават съвети как човек да отглежда детето си в България"
Най-ги обичам такива, дето имат 1 или 2 деца и вече си мислят, че знаят и са видели всичко, свързано с отглеждане на деца. Странно защо изобщо има педиатри, като и бабите могат да вършат тая работа - както едно време.

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
23 юли 2011 23:36 140
- +Оценка
-6 +6

странно защо доста педиатри са против ваксините, включително и нашият;)

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:41 141
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#128] от "jorin":
"Мислиш си, че твоята религия е по-вярна от моята ли? Може би .. иначе не би била твоя нали :) "
Аз не съм религиозен. Атеист съм. И смятам, че в подобна правно-медицинска дискусия, религиозните възгледи нямат място като аргументи.
До коментар [#106] от "jorin":
"Близо ВСЯКО ПЕТО българче до 14-годишна възраст страда от дислексия

Дали ще остане някой съзнателен, който да опита от смъртоносните болести предпазвани от ваксините?"
Значи според теб хората с дислексия не са съзнателни, така ли? Какви са тогава - животни? Такива ли са твоите предразсъдъци за тях?
Това се нарича дискриминация. Чудно ми е защо не получаваш бан за това изказване, както аз получих за думата "сектанти". Здраве да е.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 23:47 142
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#139] от "fluti":

Баба отгледала няколко деца и внуци струва повече от новоизлюпен педиатър.

До коментар [#137] от "fluti":

Ще се плашим с болести ли? Да, болестите са лоши и при усложнения могат да доведат и до смърт. Ваксините също. Болестите не могат да бъдат напълно избегнати нито с ваксини, нито без тях. Виж ваксините МОГАТ да бъдат избегнати :)
И кога цялото общество е започнало да плаща за болните деца? Май не сте наясно каква е картинката в българските болници. Цялото общество лекува циганите безплатно, всички останали си плащаме още веднъж, за да не излязат съвсем на червено болниците, които са ДЛЪЖНИ да помагат и на неосигурените хора. И обществото не си мърда пръста, затова разните родители на болни деца и със скъпоструващи лечения трябва да прибягват до дарения, точно от липсата на грижи от обществото.
А и КАК лекуват в нашите болници е също една друга тема, ама щом деца умират при вадене на сливици, това показва, че в здравеопазването ни има сериозни ПРОБЛЕМИ. И задължителните ваксинации са последното, което ще ги реши.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:47 143
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#140] от "blah":
"странно защо доста педиатри са против ваксините, включително и нашият;) "
Странно какво разбираш под "доста". Това е една много хлъзгава дума. Може да означава "много", може да означава и "малко, но достатъчно", в зависимост от преценката за "достатъчност" на употребяващия я. Бъди по-конретен. Вашият педиатър е предтавителна извадка, така ли?
Кажи нещо по дългия ми пост по-горе (#137), не се хващай за педиатрите.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 Неутрална
23 юли 2011 23:52 144
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#142] от "bugotrep":
"Баба отгледала няколко деца и внуци струва повече от новоизлюпен педиатър."
Не се и съмнявам, че мислиш така.

"Болестите не могат да бъдат напълно избегнати нито с ваксини, нито без тях."
Едра шарка? Едра шарка? ЕДРА ШАРКА?

И защо толкова ревете за тези болници? Искате да давате пари на фарма-мафията ли? Ходете при бабите си.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 23:52 145
- +Оценка
-6 +4

И изобщо поставяте въпроса така, че едва ли не да изберем по-малкото зло - или избираме страшните болести, или страшните ваксини.
Досущ като на изборите у нас :)
Нищо чудно, че толкова хора не гласуват - тази логика просто не работи :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
23 юли 2011 23:56 146
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#145] от "bugotrep":
"И изобщо поставяте въпроса така, че едва ли не да изберем по-малкото зло"
Не знам на колко си години, но все си мисля, че досега би трябвало да си забелязал, че целият човешки живот е изпълнен с избори въз основа на преценка на ползи и рискове. Понякога избираш доброто пред злото, но понякога се налага да избереш по-малкото зло - това е рационалният избор. Такъв е животът. А ваксините не са толкова страшни, колкото ги представяте. Нито усложненията от тях са по-чести, отколкото от болестите, нито последствият по-страшни.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
23 юли 2011 23:59 147
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#144] от "fluti":

Ахам, мисля го, защото това, което им минава на тези жени през главата не го пише в никой учебник по медицина. И много често арогантните, всезнаещи докторчета оплескват нещата и после бабите трябва да ги оправят. Ама и това не го пише в учебниците.

И какво едрата шарка? Точно при нея пък има куп примери, че е изчезнала и на места, където хората не са били ваксинирани, а се е задържала на други, където ваксинацията е била задължителна.

Влез да те лекуват за нещо в нашите болници и ще разбереш защо ревем. Или виж на какво приличат детските отделения. Още ме побиват тръпки от престоя ни в детското инфекциозно отделение във Варна, където се озовахме по злощастно стечение на обстоятелствата, от обстановката, от отношението, от пълното безхаберие, откъдето излязохме болни, въпреки "лечението", та ходихме по частни кабинети да ни долекуват.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 00:01 148
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#146] от "fluti":

Ами направили сме своя избор, но такива като Вас отказват да се съобразят с него. Това какво е? Не е ли вмешателство? Ако Ви кажа как да си живеете живота ще се съобразите ли с мен или ще ми кажете,че не е моя работа?

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 00:09 149
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#148] от "bugotrep":
Правете каквото искате, но после не се оплаквайте от последствията.
И сега може да не си ваксинираш детето. Никой няма да дойде у вас да ти го ваксинира насила.
Аз мога да избера да си взема стока от някой затворен магазин посред нощ, например. И ако реша да го направя, значи съм си преценил рисковете и последствията.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 00:11 150
- +Оценка
-2 +8

До коментар [#147] от "bugotrep":
"И какво едрата шарка?"
Вярно, бабите са я изкоренили. Хванали са я, дядото се е хванл за тях, после внучката, после кучето, котката, накрая и мишката и хоп - едрата шарка била изкоренена.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 02:50 151
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#82] от "generation":

Или няма с какво.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 02:52 152
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#84] от "generation":

Остава да докажете, че ЛИЧНОТО ви право на неприкосновеност и решението ви да не ваксинирате детето си, не самата вие да не се ваксинирате, са едно и също нещо. Давайте. Ризова засега не е успяла.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 Неутрална
24 юли 2011 02:54 153
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#123] от "homeohelp":

Съвестта ми е чиста. Не манипулирам никого, продавайки му гола вода и сладки приказки. Мислете за себе си. Когато излязат научни доказателства в полза на хомеопатията, ще преразгледам мнението си.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 02:59 154
- +Оценка
-4 +6

Скъпа дженерейшън, не ви знам коя сте; не ме и интересува. Но по въпросите, засегнати в дебата, наистина ви превъзхождам по две причини:
(1) не си въобразявам, че всяко мнение, съвпадащо с моето, е обективно
(2) различавам научните изследвания от псевдонаучните такива и съм готова да преразгледам позицията си при предоставяне на нови НАУЧНИ доказателства.

Пожелавам ви децата ви да са здрави и да ви надминат по интелект: предполагам, че това им желаете и вие.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 03:32 155
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#106] от "jorin":
"Дали ще остане някой съзнателен, който да опита от смъртоносните болести предпазвани от ваксините?"

Между другото, от това изказване се подразбира и какво е мнението ти за хората с аутизъм - същото като за хората с дислексия - животни без съзнание. Интересно, как ще реагират родителите на такива деца на подобно изказване?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 03:43 156
- +Оценка
-5 +8

До коментар [#125] от "jorin":
"На 21 години тръгнал да определя как ще живеят децата ми "

По твоята логика, хората над 70 години изобщо не трябва да ходят на лекар, защото всички лекари ще са по-млади от тях. Също така, не трябва да спазват законите, защото и депутатите, които ги гласуват са по-млади от тях.
В един спор, аргументите имат сила сами по себе си, а не черпят сила от авторитета на човека, който ги изказва. Така че, ако обичате, концентрирайте се върху самите аргументи, ad hominem атаките не са аргументи.

 
Преглед на профил Longanlon Рейтинг: 1396 Неутрална
24 юли 2011 07:42 157
- +Оценка
-4 +8

"може да ти се спретне едно производство и да предпазят обществото от тебе с полагащите се по случая санкции "

justiceforall моля те, моля те, ама МНОГО ТЕ МОЛЯ от сърце, спретни ми едно производство, наистина те умолявам хахахахахахахахахахахаха

_____

http://kaka-cuuka.com
 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 08:21 158
- +Оценка
-5 +4

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=9257&st=20

Прочетете мнението на notes.
Уж няма живак в детските ваксини, а на дете от 2005 г. му откриват такъв в кръвта.

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 09:01 160
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#149] от "fluti":

Това и правим. А сме против санкциите, които ни се налагат, не се оплакваме, че държавата не ни лекува децата, защото там няма дискриминация - държавата лекува еднакво зле всички.

До коментар [#150] от "fluti":

Не ми приписвайте Ваши думи.

До коментар [#152] от "7777":

Въпрос на време е да успеем. Разумните сред вас ни признаха това право. Остава да го докажем и в съда.

До коментар [#156] от "fluti":

Ами правете го и вие. Тук ни наричате наивни, заблудени, луди, сектанти и прочие, само защото не сме на едно мнение с вас :)
А младежът с жълто около устата, дето е така категоричен на базата на какъв реален опит ни убеждава в правотата си?

До коментар [#154] от "7777":

Не се доверявам на наука, която си затваря очите пред фактите. Това винаги е имало огромни негативни последици. В случая те пак са налице. И недоверие не значи отричане, както обичате да ни го приписвате. Просто всичко се проверява по 5 пъти и така се прави. Отнема време, отнема пари, отнема и нерви, но е по-безопасно от сляпата вяра в непогрешимата наука.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 09:46 161
- +Оценка
-3 +4

http://velkova.multiply.com/journal/item/8/8
Например, алуминий се съдържа във ваксините Diftet, Engerix, Euvax, Imovax, Pentaxim, Prevenar, Priorix, Tetadif, Tetraxim. Живак се съдържа в Diftet и Euvax. Формалдехид се съдържа в Imovax, Pentaxim, Tetraxim. В Priorix има следи от неомицин.
Алуминият е тежка невротоксична отрова. Той понижава интелектуалния капацитет и способността за обучаване. Има данни, че алуминият предизвиква свръхактивиране на глиалните клетки на мозъка, което може да доведе до освобождаване на големи количества глутамат и хинолинова киселина, действащи разрушително на мозъка. Отлаганията на алуминий могат да станат причина, например, за хронични заболявания на мускулите (миалгии), които се поддават много трудно на лечение и е възможно да играят роля в развитието на множествена склероза. Oсвен непосредственото токсично влияние върху нервната система, алуминият може да играе важна роля при развитието на хронични автоимунни болести.

Няма живак във ваксините днес, но има алуминий.
Ето защо не намаляват случаите на аутизъм и още много други.

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 09:57 162
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 10:23 163
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#161] от "n_alex76":

И колко точно алуминий има във ваксините? Я вижте аз какво намерих за "токсичоността" на алуминия:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium#Health_concerns

Despite its natural abundance, aluminium has no known function in biology. It is remarkably nontoxic, aluminium sulfate having an LD50 of 6207 mg/kg (oral, mouse), which corresponds to 500 grams for a 80 kg person.[6] Despite the extremely low acute toxicity, the health effect of Al are of interest in view of the widespread occurrence of the element in the environment and in commerce.

Значи за да убие едно 3 килограмово бебенце трябват около 20 ГРАМА алуминий. Я сега вижте колко МИКРОГРАМА алуминий има във ваксините. И си намерете някакви по-надеждни източници от ввв.вредата-на-ваксините.ком или малкия-лекар.ком.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 11:05 164
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#141] от "fluti":

"Мислиш си, че твоята религия е по-вярна от моята ли? Може би .. иначе не би била твоя нали :) "
Аз не съм религиозен. Атеист съм. И смятам, че в подобна правно-медицинска дискусия, религиозните възгледи нямат място като аргументи.
---------
Твоята религия си е твоя, ако искаш я наречи атеизъм, през **** ми е. За моята хабер си нямаш и не ти е работа.
Важното е както писах по-горе да не си я вреш в гърлата на децата ми!!!! Понеже усещаш нали - това не ми харесва!

До коментар [#106] от "jorin":
"Близо ВСЯКО ПЕТО българче до 14-годишна възраст страда от дислексия

Дали ще остане някой съзнателен, който да опита от смъртоносните болести предпазвани от ваксините?"
Значи според теб хората с дислексия не са съзнателни, така ли? Какви са тогава - животни? Такива ли са твоите предразсъдъци за тях?
Това се нарича дискриминация. Чудно ми е защо не получаваш бан за това изказване, както аз получих за думата "сектанти". Здраве да е.
-------
Думата сектант предполага отношение към хората, които се различават от теб. Те са се отделили от теб .. не са послушни, не ти принадлежат - естествено е, че това не ти харесва.
Отново не си в час (макар да си мислиш, че си стъпил на твърдо).
1./ Все ми е тая...

Прочитане на целия коментар
дали ще получа бан - казах това, което мисля - това е важното.
2./ Пострадалите деца са съзнателни дотолкова, че да ни демонстрират отношението си към този свят! Свят на НЕЖИВОТ. На тези дечица не им се живее тук - не усещаш ли? Те едва ли се страхуват от тези смъртоносни болести .. от които ти трепериш дотолкова, че потъпкваш всичко! Знам, че няма да направиш връзката, за това ще поясна.
За мене болестта не е нещо лошо (чете ли по-рано какви ги дрънках?) Болеста е за да ти покаже някакси, че нещо не правиш по правилния начин. Прост пример: лекар лекува пъпката на носа ми като я замазва с "фон дио тен" (фон дио тен е метафора на начините на действие на медицината. После две пъпки излизат на друго място. Съществото ми все още иска да ми покаже нещо или да се освободи от нещо. ... и т.н.
Друг пример. Лекува се "болния" ми нос, понеже видиш ли той има сополи :) :) на този пример много се смея. Носа ми не функционира правилно ли? Просто "лекаря" (нарочно е в кавички) е забравил, че носа ми има и друга функция освен за красота..
Ако още не си ме разбрал или не искаш да приемеш това - пак ми е все едно.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Не"
24 юли 2011 11:12 165
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#139] от "fluti":

"Най-ги обичам такива, дето имат 1 или 2 деца и вече си мислят, че знаят и са видели всичко, свързано с отглеждане на деца. Странно защо изобщо има педиатри, като и бабите могат да вършат тая работа - както едно време."

Радвам се, че ме обичаш! :) Но аз не смятам, че съм видял всичко. Обаче смятам, че имам право да избера как да ги възпитавам. Приел съм задължението (може и дълг да го наречеш) да ги пазя от всичко, което е на пътя на щастието им.
Ти имаш претенции над децата ми ли :) ? Смешник. МОже би знаеш повече за отглеждането на деца? М? И тук ли се смяташ за господ? Седни си на дупето докато не си полетял прекалено високо.

80% от педиатрите не струват 5 пари - продукт на изкривена представа за функционирането на човека. Не мога ли да мисля така? Мисля го!

 
Преглед на профил n_alex76 Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 11:15 166
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 11:19 167
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#146] от "fluti":

"Нито усложненията от тях са по-чести, отколкото от болестите, нито последствият по-страшни. "

Флути, болестите и те не са такива зверове. Истината (за мен) е, че ваксините ме тласкат към тях. Директно и индиректно! Всъщност ваксините сами по себе си също биха ме направили по-силен (в духовен дългосрочен план, не физически) .... но извини ме ... аз предпочитам природните естествени начини.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 11:30 168
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#147] от "bugotrep":

"Още ме побиват тръпки от престоя ни в детското инфекциозно отделение във Варна, където се озовахме по злощастно стечение на обстоятелствата, от обстановката, от отношението, от пълното безхаберие, откъдето излязохме болни, въпреки "лечението", та ходихме по частни кабинети да ни долекуват."

Бинго. официалната (държавната) медицина никога ... ама никога не те доизлекува. От болницата излизаш с една кофа хапове, и най-често преместваме болестта от едно място на друга .. играем си на гоненица.
Това не значи, че ако ми скимне не мога да потърся съвет от държавен лекар. Че кой му плаща заплатата?? .. мога да го питам каквото си искам.

Абе вярвайте на квото си искате ...

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 11:38 169
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#149] от "fluti":

"И сега може да не си ваксинираш детето. Никой няма да дойде у вас да ти го ваксинира насила.
Аз мога да избера да си взема стока от някой затворен магазин посред нощ, например. И ако реша да го направя, значи съм си преценил рисковете и последствията."


1./ Ролята на държавата е да се грижи за хората. Според мен грижата не е за хората .. ами за "определени" хора.

2./ Държавата не приема правото ми на избор и налага санкции като за престъпление. Престъпление ли е да се погрижиш за себе си???

3./ Ако вземеш стока от някой затворен магазин посред нощ това отново е откровено газене в двора на другарчето. Разбираш, че не е приемливо. Разбира се ... мотивите са важни - говоря в общия случай.

С тебе имаме различен мироглед. Как можем да спорим ... говорим на различни езици. Казваме думи, зад които стоят различни неща ... Как се живее така? Как можем да живеем заедно? Трябва ли единия от нас да умре?
(отговори ми на този въпрос моля те)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 11:47 170
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#152] от "7777":

"Остава да докажете, че ЛИЧНОТО ви право на неприкосновеност и решението ви да не ваксинирате детето си, не самата вие да не се ваксинирате, са едно и също нещо. Давайте. Ризова засега не е успяла."

77777, Да си виждала дете, което си умира от желание да се ваксинира?
Детето няма ли право на неприкосновеност? ? ? ? ? ?

Проблема, е че обществото се отнася към децата като към безчувствени предмети. Още от родилното ... докато все още има наченки на ЖИВОТ в тях, докато то стане УДОБНО за стадото.
Как един "удобен" ще гледа на един "неудобен" - без коментар.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 11:53 171
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#154] от "7777":

"(1) не си въобразявам, че всяко мнение, съвпадащо с моето, е обективно"
- Значи и твоето не е обективно ... (освен ако не си се омотала в собствените си думи)
От къде накъде ще ми налагаш нещо, в което сама ти не вярваш?
Не че вярванията ти променят нещо ...

"(2) различавам научните изследвания от псевдонаучните такива и съм готова да преразгледам позицията си при предоставяне на нови НАУЧНИ доказателства."
- Имай предвид, че за науката днес е вярно едно нещо .. утре друго. Едно време Земята е била плоска. Било е от научно по-научно! .. а, смей да кажеш нещо друго - а си на кладата. По вашата логика Галилео Галилей не е трябвало да се изказва нали? Интересно.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 11:53 172
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#169] от "jorin":

Ти май още не си стоплил, че като не си ваксинираш детето всъщност стъпваш в чуждия двор, защото увеличаваш рисковете на околните да се разболеят. Затова е и цялата полемика, ако неваксинирането не рефлектираше върху останалите, никой нямаше да се хаби да спори. Аз например нямам нищо против хората, които не ходят на преглед при зъболекаря, защото това си е изцяло в "чуждата паничка".

А това каква религия или каквото е там изповядваш не променя природните закони -- те са еднакви за всички. Независимо от това кой как възприема света.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 11:56 173
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#156] от "fluti":

"Така че, ако обичате, концентрирайте се върху самите аргументи, ad hominem атаките не са аргументи. "

Ти прочете ли му аргументите? Как да отговарям на лишени от логика и противоречиви твърдения? Не ми казвай, че заставаш зад тях само заради червения цвят - бих се смял.
Повтарям - нямам нищо против момчето! Стига да не се опитва да ми скача по гърба. Хубаво е да знае това - здравословно е за него!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 11:58 174
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#157] от "Longanlon":

"спретни ми едно производство"
- Ти нямаш нужда от това за да те съжалявам.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 12:01 175
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#163] от "agent0range":

"Значи за да убие едно 3 килограмово бебенце трябват около 20 ГРАМА алуминий."

Ориндж, никой не твърди че целта на ваксините е да убие бебенцето!!!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 12:07 176
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#172] от "agent0range":

"Ти май още не си стоплил, че като не си ваксинираш детето всъщност стъпваш в чуждия двор, защото увеличаваш рисковете на околните да се разболеят. Затова е и цялата полемика, ако неваксинирането не рефлектираше върху останалите, никой нямаше да се хаби да спори. Аз например нямам нищо против хората, които не ходят на преглед при зъболекаря, защото това си е изцяло в "чуждата паничка"."

- По този ЕДИНСТВЕН аргумент в полза на задължителното ваксиниране писах по-горе. Ако си проспал .. не ми се тропат пръсти пак. .... Всичко рефлектира в/у останалите ...

"А това каква религия или каквото е там изповядваш не променя природните закони -- те са еднакви за всички. Независимо от това кой как възприема света. "

- Именно! Ти нещо си мислиш, че религията те е пропуснала ли ? :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 12:08 177
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#172] от "agent0range":

Ако ти знаеше природните закони, нямаше да се излагаш тук.

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 12:59 179
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#164] от "jorin":
Значи, ще ме извиняваш, ама си много зле, наистина, и лошото е че сигурно никога няма да го осъзнаеш.
1. Атеизмът НЕ Е религия, а липса на такава.
2. И ти не синавирай религиозните вярвания, че болестите са "божие наказание" в нашите гърла, става ли? Практикувай това, което проповядваш.
3. Както и да го увърташ, изказването ти за дислексията е обидно и идскриминационно.

"Престъпление ли е да се погрижиш за себе си??? "

Я да те питам, аз ако открадна нещо, с цел "да се погрижа за себе си", това престъпление ли е? Ами ако съм краен комунист, който вярва, в мотото "на всекиму според потребностите", що да не си взема каквото ми трябва? Държавата защо ще ме гони тогава? Това би било дискриминация спрямо моите вярвания.

И още нещо, като искаш аргументи, отговри ми на постове #121 и #137, примерно, защо се хвана за религията и пропусна истинските аргументи?

 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
24 юли 2011 13:02 180
- +Оценка
-4 +7

До коментар [#178] от "n_alex76":
Добро утро!, Добре че я пусна и ти за пореден път тази глупост, ако искаш да я оборя за трети път?

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 13:14 181
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#177] от "jorin":

Според природните закони изобщо не трябва да припарваш до компютър и да умреш на 20 години от кариес, защото е неестествено. Който иска, да си живее по тея закони, стига с това си решение да не ме засяга пряко. Когато обаче някой със средновековни разбирания за света (но пък облечени като поредния new age shit с красиви думи като "избор", "личност" и т.н.) не си ваксинира детето, това определено ме засяга, затова и целия тоя спор.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 13:40 182
- +Оценка
-6 +8

До коментар [#172] от "agent0range":

Всъщност това е едно недоказано твърдение, в което има няколко допускания.
Първото е, че неваксинирания човек е заразоносител, което не е така, някои са, някои не са, зависи от общият им здравен статус. Дори да приемем, че неваксинираните са по-податливи на съответната болест, те пак трябва да са в контакт с някой заразен човек, или среда и да са със слаба имунна система, за да се разболеят и на свой ред да станат опасни за околните.
Второто е, че ако не се ваксинират всички, то ваксинираните ще започнете да боледувате. Ами ако е така, то значи ваксините не ви пазят и тогава защо напирате всички да си ги слагаме, след като очевидно пак няма да има полза? Ако пък ваксините ви пазят, тогава какъв е проблема, че част от хората няма да се ваксинират?
И пак да попитам, ако според вас аз съм длъжен да поема отговорност към обществото като се ваксинирам, къде е отговорността на обществото, ако ваксината ме увреди?
Хайде цъкайте сега минуси колкото искате :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 Неутрална
24 юли 2011 13:53 183
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#182] от "bugotrep":

На тази логика няма смисъл да ограничаваме пияните да карат по улицата, защото все още никой не е доказал, че на 100% ще убият някой. Те не са престъпници, защото никого не са блъснали все още, затова нека да не им ограничаваме личната свобода.

Разбери, че си говорим за вероятности. Когато не се ваксинираш увеличаваш вероятността детето ти и съответно околните да се заразят. Толкова ли е сложно за разбиране? Никой не казва, че задължително ще се разболее който и да е, просто се увеличава вероятността да се заразят околните.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 14:04 184
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#179] от "fluti":

"Значи, ще ме извиняваш, ама си много зле, наистина, и лошото е че сигурно никога няма да го осъзнаеш."
- Ами ако и аз мисля така за теб?

"1. Атеизмът НЕ Е религия, а липса на такава."
- Под религия разбирам всичко в което вярва човек. Ти вярваш на едно аз на друго. Ти обаче си по-правилно вярващ :)?
Не виждаш ли смешното?

"2. И ти не си навирай религиозните вярвания, че болестите са "божие наказание" в нашите гърла, става ли? Практикувай това, което проповядваш."
- Какво правя аз? Пази си територията мой човек. Правя това, което е добро за мен според МОИТЕ разбирания, не според твоите. Нямам намерение да живея за когото и да било. Ти за обществото ли живееш :) :) :) .. Не ме разсмивай - изглеждаш умен човек.
И ако не си забелязал .. ставаме все повече. Война ли обявяваш? Този въпрос го поставях 100 пъти.

"3. Както и да го увърташ, изказването ти за дислексията е обидно и идскриминационно."
- Ти дискриминиран ли се чувстваш от това изказване??

" "Престъпление ли е да се погрижиш за себе си??? "
Я да те питам, аз ако открадна нещо, с цел "да се погрижа за себе си", това престъпление ли е? Ами ако съм краен комунист, който вярва, в мотото "на всекиму според потребностите", що да не...

Прочитане на целия коментар
си взема каквото ми трябва? Държавата защо ще ме гони тогава? Това би било дискриминация спрямо моите вярвания. "
- Ти отново не си ме чул. Казах много кратно - ВСЕКИ ИЗБОР ВОДИ ДО СМЪРТ НА ЕДНО И ЖИВОТ НА ДРУГО. В частност - всеки избор подкрепя нещо и пречи на друго ... Няма изключение! И в частност това, че ме дискриминирате понеже не желая да се ваксинирам не ми харесва. Така както не му харесва на човечеца това което ще направиш в случай че си краен комунист (а ти не си ли?)
Всеки иска да живее - странно ли ти е?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 14:06 185
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#183] от "agent0range":

"Разбери, че си говорим за вероятности. Когато не се ваксинираш увеличаваш вероятността детето ти и съответно околните да се заразят. Толкова ли е сложно за разбиране? Никой не казва, че задължително ще се разболее който и да е, просто се увеличава вероятността да се заразят околните. "

Разликата е, че всички мислим единодушно че пияните не са добър вариант. Но не сме единодушни за другото. Това сложно ли е за разбиране?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 14:07 186
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#181] от "agent0range":

"Според природните закони изобщо не трябва да припарваш до компютър и да умреш на 20 години от кариес, защото е неестествено."

-Ти хабер си нямаш от природните закони ....

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 14:13 187
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#179] от "fluti":

"И още нещо, като искаш аргументи, отговри ми на постове #121 и #137, примерно, защо се хвана за религията и пропусна истинските аргументи?"

Въпросите не бяха към мен лично и човека си отговори подобаващо. Защо да се намесвам и аз. Сметнах, че не е нужно. Мислиш ли че мога да отговоря (време) на всичките ти глупости?

Много пъти съм задавал лични въпроси (и на теб) защо не получавам отговори на тях? Да ти кажа ли?
Защото са тип реторични.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 Неутрална
24 юли 2011 14:33 188
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#184] от "jorin":

Атеизмът бил религия? Значи един вид вярвам, че не вярвам, така ли? Ами значи моето хоби е да не колекционирам нищо: нито пощенски марки, нито картини, нито черепи на увредени от ваксини деца.

А сега обясни какви са природните закони, ще ми е интересно да науча. Те са точно четири - гравитация, силно и слабо ядрено взаимодействие и електростатични сили. В момента учените се опитват да направят един закон от тея четири, ще поживеем и ще видим. В тея четири формули обаче нищо не пише за ваксините, ще ми обясниш ли по-подробно как стигна до извода, че ваксинирането е против тея природни закони.

До коментар [#186] от "jorin":

Това, че алкохолът забавя времето за реакция съвсем случайно е доказано експериментално, даже на базата на експерименти и изследвания някои държави позволяват да караш след като си ударил една малка бира. А сега голямата изненада - ами след експерименти е доказано, че след като се ваксинираш вероятността да се заразиш от едра шарка например е доста по-малка.

Затова има и ваксинационен календар - не защото много хора си го мислят, ами защото експертите в областта са направили проучвания и опити и стигнали са до извода, че вредата от ваксините е много по-малка от потенциалната полза.

Ина

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 14:35 189
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#183] от "agent0range":

Примерът е адски некоректен. Пияният има нарушени реакции и преценка, което лесно може да се докаже с тест, докато неваксинираният по нищо не се различава от всеки нормален човек.
И като говорите за вероятности, вземайте под внимание, че неваксинираният човек не носи повече вируси от който и да е друг човек, докато сам не бъде заразен. Тоест без източник на зараза опасност НЯМА.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 14:36 190
- +Оценка
-4 +5

/* без да искам натиснах enter, продължавам с предния коментар */

Иначе ако тези неща се решаваха с мнозинство, до никъде нямаше да стигнем. Какво ще стане ако питаме всички дали да е задължително да получим по едно ферари безплатно?

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 14:41 191
- +Оценка
-4 +8

До коментар [#189] от "bugotrep":

Да, така е, трябва да се заразим от някого. Затова в имунизационния календар в България не пише да се ваксинираме против жълта треска например - защото болестта я няма на нашия континент. Не се и ваксинираме против едра шарка - защото вече я няма. Обаче туберкулоза, тетанус, рубеола, паротит и дифтерит все още има в България, затова и продължаваме да се ваксинираме.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
24 юли 2011 15:22 192
- +Оценка
-5 +8

Дебатът свърши. Няма смисъл, червени, да обяснявате на хора с прогимназиални понятия по биология, за какво иде реч. Над 4000 поста бяха публикувани и от това не произлезе нищо...

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 15:45 193
- +Оценка
-7 +7

До коментар [#191] от "agent0range":

Ами ваксинирайте се, никой не ви спира. Дебата не беше против ваксините, а против задължителността им.

До коментар [#192] от "Vierko":

Тук не забелязах да пишат експерти, а и темата няма нищо общо с биологията. Ама щом Ви харесва да се чувствате нещо повече от нас, Ваша воля :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 16:11 194
- +Оценка
-7 +6

До коментар [#193] от "bugotrep":

Браво бе, въпросът дали да са задължителни ваксинациите нямал нищо общо с медицината. Не знам и аз защо се хабя да пиша вече по темата.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 17:28 195
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#188] от "agent0range":

"Атеизмът бил религия? Значи един вид вярвам, че не вярвам, така ли? Ами значи моето хоби е да не колекционирам нищо: нито пощенски марки, нито картини, нито черепи на увредени от ваксини деца."

Почти напипа истината. Все пак ше ти помогна - според мен твоето хоби е да си вреш носа в работата на хората, понеже ти липсва смисъл в това което правиш (пардон НЕправиш). Понеже това, което се случва около теб не ти е интересно..... "Не е важно на мен да ми е добре. Важно е на Вуте да му е зле" - за трети път я пиша тая истина за голяма част от нас.

"А сега обясни какви са природните закони, ще ми е интересно да науча."
Опитвал ли си научиш бебе да брой до 10? Става .. ама бавно.
Мързи ме ...

" Те са точно четири - ...... В тея четири формули обаче нищо не пише за ваксините, ще ми обясниш ли по-подробно как стигна до извода, че ваксинирането е против тея природни закони."

В твоите закони не пише да .. разбираш че няма как да ти обясня подобно нещо за 3-ти път след като не си захапал нишо от шървите няколко.. ... Забравяш че ние с теб живеем в различни светове. .. и все пак на едно място. Искаш ли да измислим начин да живеем в мир?

До коментар [#186] от "jorin":

"Това, че...

Прочитане на целия коментар
алкохолът забавя времето за реакция съвсем случайно е доказано експериментално, ...."

Сравняваш алкохола с ваксините ли? Ти да не си "ударил една малка"?
Ескпериментите на хора, които се опитват да докажат колко са велики (макар и с цената на здравето ми дори) не бива да ме вълнуват. Това е моята религия. Разбираш ли поне това?"

"А сега голямата изненада - ами след експерименти е доказано, че след като се ваксинираш вероятността да се заразиш от едра шарка например е доста по-малка."

Интересни експерименти :))) их че ме развесели. Ти искаш ли да участваме с теб в един такъв експеримент?

Защо си мисля, че и ти си на около 20? Или поне никога не си се грижил за друго човешко същество освен за майка си и баща си. (за себе си е очевидно, че не умееш да се грижиш - нали има кой)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 17:34 196
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#192] от "Vierko":

"Дебатът свърши. Няма смисъл, червени, да обяснявате на хора с прогимназиални понятия по биология, за какво иде реч. Над 4000 поста бяха публикувани и от това не произлезе нищо..."

Интересна позиция :)
За да имаш мнение по въпроса трябва да си прочел дебелите учебници по медицина. .. да си ги разбрал и ПРИЕЛ по-точно. Е как бе м... му стара ще имам аз друго мнение по въпроса тогава? Позицията ми дали ще се различава от тази на "епидемиологичния" учебник??
Защо ми е да чета нещо, което според мен е загуба на време?

Това, че не съм завършил право не ми дава право да сключвам договори, така ли?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 18:10 197
- +Оценка
-4 +5

Болестта е проява на съвършенството на организма на човека .. а не на неговото несъвършенство. Това е част от религията ми. Ориндж. помисли над това. Защо ми е да се боря с/у съвършенството на организма си по такъв откровено провокативен начин.
Това не значи, че ако се порежа ще оставя да ми изтече кръвта. Означава, че няма да си натреса ваксина против порязване като се нарежа "профилактично"... (дано някой човек на науката не се хване да разработи и такава)

Както забелязвате говоря от първо лице единствено число. Който желае може да живее в барокамера с имунизационен календар включваващ всички ваксини в света.

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 18:58 198
- +Оценка
-5 +6

На вниманието на "червените" - изобилие от материали, от които МОЖЕ да разберете на кой бог се кланяте и на чий олтар искате да принеса в жертва детето си:
http://www.omsj.org

Няма да стане!
Знам твърде много, за да го допусна.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 19:10 199
- +Оценка
-4 +6

Един въпрос ме гложди ... Ако може някой компетентен да ми разясни защо ваксините не сработват при всички?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 19:25 200
- +Оценка
-5 +6

Ако моето мнение се доближава до критериите ти за компетентност, ето го:

Ваксинациите са стандартни процедури, ваксините са стандартни продукти.
За да сработят при всички хора, трябва и хората да са стандартни.
Случаят, както е общоизвестно, е различен - всеки организъм е строго индивидуален.
Ваксините имат за цел да провокират реакция най-вече от страна на имунната система, а състоянието на имунната система на всички ваксинирани е различно от това на всички останали, то е уникално.
Нито теоретично, нито на практика е възможно реакциите спрямо ваксините да са еднотипни.

Ако вземем предвид, че имунната система е само един от аспектите на т.нар. ПНЕИ-система (Психика-Нервна система-Ендокринна система-Имунна система), която функционира като ЕДИННА система (и е крайно време точно това да се преподава на студентите в медицинските университети), става още по-лесно да си представим колко недопустимо е да се очакват еднотипни отговори от всички деца-обект на ваксинация.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил eloiz Рейтинг: 5 "Да"
24 юли 2011 19:34 201
- +Оценка
-4 +7

Категорично съм за свободния избор!!! Ваксините и все по-новите лекарства всяващи меко казано "смут" в нашия организъм според мен са бича на нашето време. За по лесно защо не източим кръвта си и не я подменим с коктейл от всевъзможни химични съединения? Ха ха! Така най-лесно ще стигнем до крайната фаза, с която така отчаяно фармацефтичните компании се опитват да завладеят и подчинят телата ни! Хора, мислете реално! Всяко вмешателство в организма отваря много врати към нови болести и отслабва имунната ни система. Ако бяхме създадени да се храним с химикали, положението щеше да е съвсем друго, нали? Реално трябва да си отговорим на въпроса: Защо като имаме такива силни и мощни лекарства, болестите не намаляват а взимат лавинообразни размери?
Как е възможно за децата ни да взимат пример от имунизационните паспорти за кучета? Въобще на коя "умна" глава и е дошла тая граничеща с безумието идея? Децата ни не са говеда и аз отказвам да ги водя безропотно на лотарията наречена ВАКСИНИ И ТЕЗИ "МИНИМАЛНИ" ПРОЦЕНТИ, В КОИТО БИ МОГЛО ДА ИМ СЕ СЛУЧИ НЕЩО и да треперя всеки път дали ще се разминем само с температура!!!!!!!!!!!

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 19:37 202
- +Оценка
-4 +7

Фактът, че имунната система не функционира изолирано, а като част от ПНЕИ-системата обяснява защо един фактор, който провокира на първо място имунната система - какъвто фактор е ваксината - може да доведе (и води) освен до
- разстройства във функционирането на самата имунна система (алергии, чести боледувания от "банални" инфекции")
още и до
- психични разстройства (раздразнителност, различна степен на личностови промени),
- нарушения във функциите на нервната система (аутизъм, епилепсия)
- на ендокринната система (ювенилен диабет)...

Когато ваксините пък са повече от една, техният сумарен ефект върху ПНЕИ-системата става абсолютно непрогнозируем. Това означава, че е безпредметно да очакваме всички възможни неблагоприятни реакции след ваксинация да бъдат описани в листовките на ваксините.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
24 юли 2011 19:39 203
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#194] от "agent0range":

Ами не знам, защо се хабите :)
Цялата работа е въпрос на политика, грижата за човека не е на дневен план. Това показва и бездушното отношение на лекарите. Тях не ги интересува дали ваксината е помогнала или навредила. Те трябва да я сложат, за да не ги глобят, ние трябва да я изтърпим, за да не ни санкционират - това движи масовите ваксинации у нас.
Махнете задължителността им и нито лекарите ще напират да ги слагат, нито хората ще се бият за тях, освен покрай поредната зимна грипна истерия, раздухана от медиите :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 19:44 204
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#200] от "homeohelp":

Според мен това е много удобно. Прекрасна задна вратичка за про-ваксинаторите. Как пък тия 15 процента не се промениха при различните ваксини. Как са сметнати тези 15%? Ориндж ми спомена за някакви експерименти (все още чакам с голям интерес опитната постановка).
Ето задавам поредния въпрос. Как ако се ваксинирам ще разбера, че ваксината е сработила за мен???
"гаранция франция :)"

Оше един реторичен въпрос (Ориндж ще се пробваш ли тука?)
Как ефекта от ваксината се отделя от ефекта на имунната система на организма????

Защо гледате на ваксините като единствената спирачка срещу болестите? И защо не ревете със същата сила срещу хората, които не поддържат имунната си система на ниво с други средства (знаете за няколко поне надявам се) ??? (трети въпрос от особена важност)

Ами ако съм решил да се пазя по другия начин? Ами ако моя начин е по-ефективен?

 
Преглед на профил justiceforall Рейтинг: 8 Неутрална
24 юли 2011 20:03 205
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#157] от "Longanlon":

ти се се наказал сам вече, като се опитваш да налагаш на хората неправилни възгледи - тук във форума и на "великия" блог.
Блог може да ти направя за по малко от един час, искаш ли да пробваме?
Но ако някой иска да покаже нивото на своята некомпетентност и невежество, има ли смисъл да му пречат. (въпреки че всичко , което прави човек се връща, към него - и хубавото и лошото, и това касае дори и атеистите, колкото и да не ги кефи тва" Аре, няма смисъл да си губя времето с тебе. Хората имат права и държавата не трябва да им ги нарушава. А ти ако искаш си създай не блог ами виртуална реалност. (Само внимавай за чичковците с белите престилки...)

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 20:59 206
- +Оценка
-2 +7

До коментар [#204] от "jorin":

Ето как се изчислява ефективност на ваксината, в документа има точно 6 метода:
http://whqlibdoc.who.int/bulletin/1985/Vol63-No6/bulletin_1985_63(6)_1055-1068.pdf

Ако някой измисли по-евтин, надежден и лесен метод за превенция на някоя от тези болести и го докаже като работещ на практика, бъдете сигурни, че ще бъде приет. До тогава - ваксините са най-доброто което имаме за превенция.

Ако някой каже за конкретен, надежден и евтин метод, по който да се разбере как ще реагира организмът след ваксинация (дали ще развие имунитет, дали ще има странични реакции и какви точно) ще се радвам да науча за него. До тогава може да си задържите аргументите как всеки бил различен и трябвало различен подход - ами дайте конкретно предложение! Стига с аргумента за неосъществимия идеал.

Религиозните разсъждения за болестите ще си спестя да ги коментирам, само ще спомена, че всеки е свободен да вярва в каквото си иска, стига да не пречи на околните. На мен неваксинираните ми пречат, защото увеличават риска от епидемии, което на мен не ми харесва.

"Оше един реторичен въпрос (Ориндж ще се пробваш ли тука?)
Как ефекта от ваксината се отделя от ефекта на имунната система на организма"...

Прочитане на целия коментар
- като се използват контролни групи при изследванията. Чрез двойни случайни тестове пък се елеминират плацебо ефекта и субективността на лекаря/експериментатора. За повече инфо - в pdf-a.

До коментар [#201] от "eloiz":

Преди изобретяването на медицината хората са живели много добре. Хората са живеели естествено, без химикалите в лекарствата, без конверванти, ГМО и вредни парникови газове. Само че този тъй приятен живот е продължавал средно 30-ина години. Ако има някой, който иска да живее естествено и без химикали може да отиде да се пробва в Африка. Искам да видя как се преборва човек с жълтата треска, подсилен само с чист въздух, силна храна и чисти ръце.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил Maria Ninova Рейтинг: 222 "Не"
24 юли 2011 21:08 207
- +Оценка
-8 +7

За мен правото на децата на здраве и живот стои над това родителите да си правят каквото пожелаят с тях (личен избор).

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 21:15 208
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#206] от "agent0range":

"На мен неваксинираните ми пречат, защото увеличават риска от епидемии, което на мен не ми харесва. "

На ме ваксинираните ми пречат понеже създават овци. (за модератора: това е единицата на стадото)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 21:18 209
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#207] от "Maria Ninova":

"За мен правото на децата на здраве и живот стои над това родителите да си правят каквото пожелаят с тях (личен избор)"

Интересно кой седнал да защитава правото на децата ма здраве и живот. Ти ли искаш да правиш каквото пожелаеш с тях? Нагла бе, еий.
Дацата не желаят да се ваксинират - аз го питах моето.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 21:18 210
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#208] от "jorin":

Все си мисля, че рискът за здравето е с по-голям приоритет от нечии религиозни/философски/етични разбирания.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 21:42 211
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#210] от "agent0range":

Ето защо Вашата религиозна вяра в това, което смятате за медицина и наука е с по-малък приоритет от риска, под който ваксините поставят здравето на моето дете.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 21:43 212
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#206] от "agent0range":

Мислиш ли че ще чета това? Английския не ми е силна страна .. и няма да хабя цяла нощ за да проумявам нещо в което съм убеден.
Аз не питах pdf-a, питах теб как стават нещата ...

"Ако някой каже за конкретен, надежден и евтин метод, по който да се разбере как ще реагира организмът след ваксинация (дали ще развие имунитет, дали ще има странични реакции и какви точно) ще се радвам да науча за него. До тогава може да си задържите аргументите как всеки бил различен и трябвало различен подход - ами дайте конкретно предложение!"
- Защо ми е да ти доказвам нещо, което не искам да прилагам? Какво предложение очакваш? Предлагаш нещо, което има неясни ресултати и недоказуем ефект. Аз пък искам да запазя капацитета на организма ми да се справя с други отрови .. не точно с тази.
"Дотогава" си задруж ваксините само за теб.
Всъщност аз и тебе питах с #199 (ти си компетентен нали?)

""Оше един реторичен въпрос (Ориндж ще се пробваш ли тука?)
Как ефекта от ваксината се отделя от ефекта на имунната система на организма" - като се използват контролни групи при изследванията. Чрез двойни случайни тестове пък се елеминират плацебо ефекта и субективността на лекаря/експериментатора. За повече инфо - в pdf-a."
- Остави го пдф-а.
Аз си го представям така - отделят група...

Прочитане на целия коментар
хора неваксинирани и ваксинирани. После и на двете групи се дава възможност обилно да се омесят с вируса - така ли? Интересно ... що за доброволци са това :)?!?
Не говорим за един двама луди, готови да се подложат на тази идиотщина. За да се получи статистическо число са нужни бая откачалки готови да дадат живота с за благото на обществото. Опиши ми опитната постановка, моля, не може да е такава идиотщината ..

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 21:44 213
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#207] от "Maria Ninova":

За децата решават
Първо. Родителите.
......
Последно. Мария Нинова.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 21:53 214
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#210] от "agent0range":

"Все си мисля, че рискът за здравето е с по-голям приоритет от нечии религиозни/философски/етични разбирания"

- Естествено!!! И аз това казвам. Благодаря

На първо време ще се задоволиш с тези (85% шанс, който ваксината ти осигурява) за да не се разболееш. Не ти ли стигат?

За 100% ли мечтаеш? Е те такова животно нема!

15% от ваксинираните ще дадат фира - голяма работа ;)

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 21:55 215
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#87] от "jorin":

Не съм лекар. Но имам причини да уважавам лекарския труд. Напразно си се пенил да обясняваш за "лекарското ми его."

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
24 юли 2011 21:59 216
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#215] от "7777":

"Не съм лекар. Но имам причини да уважавам лекарския труд. Напразно си се пенил да обясняваш за "лекарското ми его." "

Все ми е тая дали това его е твоето или на някой друг. Ти пък за много важна се взе :)?! Може ни и за теб се отнася - като гледам как подскачаш.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 22:00 217
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#98] от "generation":

Имигрантските пари са толкова съществено перо в българския бюджет, че е късогледо да се тупате в гърдите как сте останали в България.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 22:06 218
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#131] от "anihilator_jack":

А я норвежкия терорист каква хубава усмивка има! Направо ангелска.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 "Не"
24 юли 2011 22:07 219
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#216] от "jorin":

Нямам нищо против да си представяш, че подскачам. От това не ми става ни по-топло, ни по-студено, а теб очевидно те разтоварва.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 22:08 220
- +Оценка
-5 +5

http://vaccineresistancemovement.org/?page_id=8544

Забележете втората новина - "лекарят" преглежда внимателно пациента през прозореца на автомобила, светкавично преценява статуса му и липсата на противопоказания за ваксинация, след което ощастливява пациента с ваксинация, която може да му донесе само добро ("Заклевам се!")

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 22:14 221
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#214] от "jorin":

Вие твърдите, че знаете за по-добър начин за превенция против болести. Значи на вас се пада и честта да обясните как става номера. Гарантирам ви ако не Нобелова награда, то поне номинация ако методът Ви поне се приближава до ефективността на ваксините. Същото се отнася и за г-н хомеохелп. Искам предложения, до тогава ще трябва да се задоволим с "неефективните" ваксини (впрочем добрите ваксини са доста по-ефективни от 85%, ваксината против хепатит б има ефективност 95%).

За последно обяснявам нещо, което иначе всеки може да разбере с помощта на речник за 20-30 минути. Никой няма да тръгне да заразява хора с вирус само заради експеримента. Има два основни типа методи за установяване на ефективността на ваксината (поне от това което има в пдф-а):
1. броим болните, които са ваксинирани и болните, които не са ваксинирани. Броим и болните, които са ваксинирани, но са се разболели и болните, които не са ваксинирани и също са се разболели. На базата на това се изчислява с колко % е намалял рискът от заболяване след поставяне на ваксината. Има няколко вариации на метода при които избираме по-малки групи (например брой на раболели се в семейство), но по същество методът си остава същия.
2. ваксинираме да кажем 100 човека с истинска ваксина и 100 човека с физиологичен разтвор. След това гледаме каква е реакцията на всеки отделен човек, на базата на...

Прочитане на целия коментар
което правим извод дали е достигнат имунитет. След това правим същата сметка като в предния метод.

Преди да се стигне до тези тестове има няколко други етапа на тестване, за тях можете да прочетете сам(а) ако желаете. Забележете от къде получавам информация - не от хипита.ком, веселия-лекар.ком или лекуване-с-чай.орг, ами от съвсем официален източник. Вътре има точно описани методики, данни, формули, а също така и референции от къде са взети някои данни. В статиите, качени в конспирацията-на-злото.ру можете да прочетете свободно съчинение без нито една референция ,към източник на данни, често с груби фактологични грешки и много мъгляви описания. Съветвам Ви да проявявате търпение, когато се информирате по толкова важен въпрос, да преодолеете мързела и невежеството си и да прочетете от по-надеждния източник на информация.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 22:20 222
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#221] от "agent0range":

"Броим и болните, които са ваксинирани, но са се разболели и болните, които не са ваксинирани и също са се разболели."

Разболели от какво?
Ако ваксинираният не се е разболял от болестта, срещу която е ваксиниран, се брои сред положителните резултати.
Ако се е разболял от автоимунна болест или злокачествена болест, или алергия, или диабет, или артрит... се вади стандартния, С НИЩО неподкрепен отговор - "Това няма връзка с ваксината".

Във визирания момент не само не се съобразявате с науката, във визирания момент се гаврите с нея.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
24 юли 2011 22:25 223
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#222] от "homeohelp":

Това правим, когато правим изследване за да установим връзката м-у ваксините и аутизма например. Познайте какво показват всички изследвания направени след това на вече бившия хирург Andrew Wakefield.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 22:28 224
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#221] от "agent0range":

Благодаря за отговора. Неочаквах ...

"1. броим болните, които са ваксинирани и болните, които не са ваксинирани. Броим и болните, които са ваксинирани, но са се разболели и болните, които не са ваксинирани и също са се разболели. На базата на това се изчислява с колко % е намалял рискът от заболяване след поставяне на ваксината. Има няколко вариации на метода при които избираме по-малки групи (например брой на раболели се в семейство), но по същество методът си остава същия."

Факторите да се разболее човек са прекалено много. Според мен при тази постановка има възможност да се манипулира резултата на 100%.

"2. ваксинираме да кажем 100 човека с истинска ваксина и 100 човека с физиологичен разтвор. След това гледаме каква е реакцията на всеки отделен човек, на базата на което правим извод дали е достигнат имунитет. След това правим същата сметка като в предния метод.'

НЕ РАЗБРАХ КАК ТОЧНО СЕ ПРАВИ ИЗВОДА, ЧЕ Е ДОСТИГНАТ ИМУНИТЕТ?
Ако вдигна температура дали това е признак, че съм брониран :)?

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
24 юли 2011 22:31 225
- +Оценка
-7 +4

До коментар [#221] от "agent0range":

"Гарантирам ви ако не Нобелова награда, то поне номинация ако ...."
- Приживе ли :)?

"... методът Ви поне се приближава до ефективността на ваксините."
Кво ще правим тогава с ваксините? Толкова ли си наивен да си мислиш, че някой току така ще ми позволи да правя това? Аз имам други планове за себе си ...

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
24 юли 2011 22:32 226
- +Оценка
-8 +5

До коментар [#223] от "agent0range":

"Това правим, когато правим изследване за да установим връзката м-у ваксините и аутизма например."

Никога не "правите" изследвания за връзката между ваксините и аутизма.
"Правите" изследвания за липсата на връзка между ваксините и аутизма.
Резултатите от тези изследвания са предпоставени, преопределени, затова и по света, и в България все повече родители не вярват на такива "учени".

Това е силна тенденция и тя може да бъде обърната, само когато лекарите поставят здравето на пациента като приоритет номер 1.
А това ще стане, само когато лекарите престанат да робуват на фармацевтичната индустрия.
Тогава Медицината наистина може да си върне доверието, което така лекомислено похарчи.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
24 юли 2011 22:41 227
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#210] от "agent0range":

точно така - на първо място се гледа рискът от ваксините и след това бълнуванията на религията, наречена "съвременна медицина"!;)

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
24 юли 2011 22:43 228
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#223] от "agent0range":

последните изследвания показват, че половината от компенсираните за увреждания от ваксини деца в САЩ в момента са с аутизъм по една "случайност"...

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 09:40 229
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#154] от "7777":

Не знам защо ви станах „скъпа” в една случайна дискусия :)), но аз определено не мога да ви отвърна със същото - вашите аргументи не ви спечелиха особен авторитет. Няма как да уважавам хора, които адмирират използването на репресивни методи от страна държавата и то само заради факта, че съвпадат със собствения им избор и житейска позиция. Подобни схващания са надживяни в 21 век, с изключение на някои изостанали общества, където все още се потъпкват правата и свободите на хората. Така че, спестете си коментарите за интелекта. :)) Изказани от човек, робуващ на атавистични модели от миналото, звучат буквално комично. :))))

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 09:42 230
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#207] от "Maria Ninova":
"За мен правото на децата на здраве и живот стои над това родителите да си правят каквото пожелаят с тях (личен избор)."

!!!! Тук, сте се объркала мноого! НЕ родителите правят каквото си искат със собствените си деца, за които носят пълна отговорност, а ВИЕ правите каквото си искате с нашите деца и не носите НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!!!!

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 09:53 231
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#221] от "agent0range":

Тогава когато започнат да носят отговорност (морална и финансова) лицата и институциите:
лекарят поставящ ваксината;
държавата, задължаваща по закон;
медиц. експерт, говорил публично за ефикасността на ваксината и нищо не казващ за стр. реакции, извън зачервяване около мястото на убождането
и т. н.,
тогава можем да разговаряме!

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:03 232
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#172] от "agent0range":

Вие пък така ли не стоплихте, че едно здраво дете, независимо дали е ваксинирано или не, не застрашава никого и НЕ Е заплаха за обществото - респ. за ВАШАТА ЛИЧНА паничка. :))

Когато докажете на практика, че всеки човек, който не е ваксиниран се заразява, можете да продължите да поддържате тази теза. До този момент тя ще си остане една хипотетична ситуация, която в юридически аспект не може да се разглежда като безспорна. Оттук нататък държавата няма право да налага задължителни норми „в полза на обществото”, с изключение на случаите на категорично доказана зараза или епидемия с особено големи размери.

 
Преглед на профил damegeman Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:03 233
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#126] от "fluti":
Флути, столичната РЗИ, официално на ел. си страница изброи всички леки стр. ефекти (ефект е любима дума на един национален експерт- ваксинатор) след поставянето на ваксина и САМО С ИЗРАЗА "......или имате друга тревога.” НАМЕКВА за нещо друго. Сигурно за тежките стр. реакции, за които си говорим и за които Вие казвате СПОКОЙНО те се случват на само 1% на 10 000 деца.
Не се споменават тежките стр. реакции! Съдържат се като информация само в листовките на конкр. ваксина, която лекарят Не/умишлено не ни предоставя.
Без коментар, както казват някои медии...

 
Преглед на профил Hobart Рейтинг: 8 Неутрална
25 юли 2011 10:03 234
- +Оценка
-5 +5

Аха,методи от 1985 година на Walter Orenstein (всеизвестно корумпиран от индустрията зависим "научен" работник)
Методите за определяне на ефективността на една ваксина са други.
Но това е,когато гугл не всичко може да покаже.
Да даваш тези остаряли методи от 1985 год означава няколко неща:
Или разчиташ на гугл само(без собствени знания)
Или смяташ,че науката за 25 години тьпче на едно място по отношение как работи имунната система(само в последните 5 години се откриха фундаментални неща,които автоматично зачеркват примерния метод за ефективност-ха,ха,ха.определено ме разсмя)
И каква е ефективността на ваксината за морбили????
Изобщо нещо ясно ли ти е от написаното????
Да не говорим,че развявате методи от 17 век (Пастьор и тн). и после ние сме живеели в средновековието.ха,ха,ха.

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:13 235
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#183] от "agent0range":

Не говорим за вероятности, а за оценка на риска. Някои де, другите си пеете една и съща песен. :))

Защото, ако спите на палатка в планината, вероятността да ви падне тухла на главата и да умрете, е несравнима с тази, ако живеете в порутена стара къща, още повече в ситуация на мащабни природни бедствия.

Разликата е огромна, но някои от вас така и не успяха да я схванат. Пуснете едно тото и може да ви се изясни картинката. :))

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:24 236
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#192] от "Vierko":

Д-р Владимир Райков, дали след подобно изказване ще продължавате да имате пациенти, които да ви поверяват живота и здравето си? Аз лично не бих си избрала лекар с подобно отношение към хората. Надменността и огромното самомннение никога не са били смятани за добродетел. :)

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
25 юли 2011 10:28 237
- +Оценка
-6 +5

Ще коментирам единствения според мен аргумент на червената агитка, който има отношение по темата! Няма друг аргумент за да не сте съгласни за свободния избор на хората освен СТРАХА.

Ще цитирам Професора:

"2. По отношение на юридическия проблем. Фундаментален постулат или принцип в правото е, че никой не може да противопоставя своето лично право на правото на останалите!"

Пълна глупост. Такава фундааментална глупост няма никъде в нито едно законодателство. Писа се по това по-горе и се видя, че нещата стоят точно обратното.

" Проява на егоизъм и краен индивидуализъм е да развявате т.н. "право на личен избор" по принцип."
- По принцип :) викаш, а? Индивидуализма е традиционно заклеймено зло на комунизЪма. Партията ще смачка индивидуалиста на всяка цена, пренебрегвайки дори собствените си високопарни лозунги.
Природно сме шарени ("светът е шарен" нали Професоре?) ама това не било хубаво. Трябва да вървим срещу природата :)!? Как ще имунизираш различни същества с еднообразни средства като ваксините? (все още чакам отговор на #199)
Ваксините това правят - правят ни еднакви и безлични !!! (аутизъм, дислексия .. )
Разбирате ли смисъла на аутизма? Отворете си очите! Не ви ли стига това? Трябва ли всеки да загуби близко същество за да видим очевидната причинно-следствена връзка.??
Всъщност това е напълно вярно - Проява на егоизъм е! Егоиста...

Прочитане на целия коментар
ИЗБИРА! На егоиста никой не му е виновен. Той носи отговорност. Обществото никога не е носило отговорност и няма да носи. .. просто е - понеже обществото като мотив е ИЗМИСЛЕНА категория. Да си егоист е най-естественото нещо у всяко живо същество. Естествено е! Също толкова естествено, е като нуждата от храна. Но .. да си егоист е кофти - не си удобен, не можеш да бъдеш контролиран.

"Да, вие имате право на личен избор, когато от вашия личен избор не се засягат правата и личният избор на други хора."
- Винаги се засягат другите хора - какъвто и избор да направим.

"Да, на ОБЩЕСТВОТО! Защото ние живеем в малки и големи общества и зависим твърде много един от друг, за да не забелязваме това. Или просто така ни е по-удобно. Какво ми пука за другите!"
- Професоре, много личен въпрос ще ти задам (понеже допускам, че този въпрос ще бъде пропуснат като другите неудобни).
Твоя личен мотив да се ваксинираш (себе си и децата си) за благото на обществото ли е? Не е ли просто СТРАХ от болестта. Страх набиван в главите ни в продължение на много години...
Интересувам се от мотива на всички, които държат да се ликвидира правото на избор. Честни можете ли да бъдете? Вие за обществото ли го правите това?
Мотива ви господа е следния: "Убеден съм, че ваксините са полезни и дори задължителни (за мен), Те ме предпазват от страшните болести. Ще се ваксинирам и ще държа това да е задължително. НЕ МИ ПУКА ЗА ОБЩЕСТВОТО, част което не желае да приеме това вярване"

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
25 юли 2011 10:29 238
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#236] от "generation":

"Надменността и огромното самомннение никога не са били смятани за добродетел."

В определени среди надменността и огромното самомнение винаги са били смятани за добродетел, до степен да се култивират активно в университетите, подготвящи попълненията за тези среди.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:44 239
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#207] от "Maria Ninova":


Така е, при това правата на децата са защитени със закони. Но в тях не пише нищо за васкините. :))

По закон задължени да се ваксинират са всички граждани, не само на децата. Но истината е, че само тях ги преследват като престъпници и ги дискриминират. Иначе у нас масово зрелите хора не се имунизират, а ако личните лекари изобщо благоволят да съобщят кои набори подлеждат на ваксинация, го правят за да отбият номера. Някои дори не разбират, че им е време да се реваксинират, ако по случайност не са попаднали в кабинета на джипито си в този момент. Това не е тайна, можете да попитате всеки възрастен и да се убедите сама. Дори лекарите не се имунизират - никой не им го изисква и не ги следи – точно тях, които са потенциално най-опасни. Що за здравна политика е това?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
25 юли 2011 10:46 240
- +Оценка
-5 +6

Тъй като дебатите вече приключиха, а позициите на всички участници са ясни, бих искал в може би последния си коментар тук да кажа на всички две неща:

1. Поздравления към всички, отстоявали тук мненията си и специално към "сините" за впечатляващата, разгромна победа! Спечелихме я честно, най-вече защото за голяма част от нас (и за мен включително) проблемът "ваксини" е чиста кауза!

2. Последното нещо, което трябва да се допусне, е тази победа да остане без реални последици за вече увредените от ваксини българчета, за тези, които тепърва ще бъдат увредени и за клетите им родители - наши близки, приятели или просто сънародници.

В тази връзка напомням за проекта на ХомеоХелп да издаде книга за реално увредени от ваксини българчета. След тези дебати намерението ни да го направим е още по-силно.
Приканвам всички родители, които смятат, че децата им са увредени от ваксини, да се свържат с ХомеоХелп.
Ако не желаят техни данни да бъдат споменавани в книгата, желанието им ще бъде уважено без никакви въпроси и коментари.
Подробности за проекта ще намерите тук:
http://homeohelp.eu/component/content/article/1-latest-news/307-kniga-ot-koyato-vsichki-imame-nuzhda.html

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 10:59 241
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#221] от "agent0range":

"Вие твърдите, че знаете за по-добър начин за превенция против болести."

Време е да смелите факта, че здравното законодателство (на европейско и дори световно равнище) отрежда всеки сам да се грижи за собственото си здраве. Здравеопазването е право на всеки един човек, но не става по задължение. Никой не може да има претенции как другите се грижат за здравето си. И ако те са здрави, и като такива не застрашават никого, аргументите „в полза на общественото здраве” са несъотносими.

 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 "Не"
25 юли 2011 11:21 242
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#235] от "generation":

Я тогава ми обяснете какво е риск и какво вероятност, защото май нещо не можахте в по-предните етапи на дискусията и се изнизвахте всеки път като някой ви зададе въпроса в прав текст. Освен това примерът ви е тъп, защото още един път показва, че няма съществена разлика между вашето разбиране за риск и моето за вероятност - ами вероятността да ти падне тухла на главата в планината е точно толкова пъти по-малка от тази да ти падне в порутена сграда, колкото и рискът от същите събития.

От писанията ви започвам да мисля, че се опитвате да казвате риск на условната вероятност, но знае ли човек :)

До коментар [#234] от "Hobart":

Е, за разлика от Andrew Wakefield, Walter Orenstein поне има правото да практикува професията си. А не бяхте ли вие този, който говореше за експресия на чужно ДНК след като се инжектира в кръвта?

До коментар [#237] от "jorin":

Аргумента на страха го използват най-вече вашите любими "алтернативни" лекари за да си продават книжлетата и светената водица - вижте пост 240.

До коментар [#239] от "generation":

Значи понеже не ваксинират като хората възрастните, затова да не се ваксинира никой, така...

Прочитане на целия коментар
ли? Страшна логика, понеже не всички престъпници ги хващат, защо ѝ е полицията да гони останалите.

Благодаря на всички за забавлението, но дебатът приключи и нямам намерение да си губя повече времето. Бъдете здрави.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 11:31 243
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#242] от "agent0range":

Достатъчно коментари написах в тази дискусия за разликата между вероятност и оценка на риска. Не сте ги чел или имате проблем с разбирането им?

След като имате претенции за човек на нАуката :)) сигурно няма да ви е проблем да потърсите и да прочетете повече за медицинския аспект на риска. Той определено зависи от множество фактори (които вече споменах) и за да не се повтарям, ви препоръчвам преди да пишете, първо да четете. :)

 
Преглед на профил generation Рейтинг: 395 "Да"
25 юли 2011 11:41 244
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#242] от "agent0range":
"Значи понеже не ваксинират като хората възрастните, затова да не се ваксинира никой, така ли? Страшна логика, понеже не всички престъпници ги хващат, защо ѝ е полицията да гони останалите."

Това ли успяхте да разберете от всичко написано?

Колкото до този аспект - ако законодателя използваше задължителното ваксиниране като мярка за опазване на общественото здраве, нямаше да постъпва по този начин. Дори да допуснем подобна логика, вие (които се стърахувате от болести) няма как да сте предпазени. Харесва ли ви системата в този и вид?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
25 юли 2011 11:50 245
- +Оценка
-6 +6

До коментар [#242] от "agent0range":

"...за разлика от Andrew Wakefield, Walter Orenstein поне има правото да практикува професията си."

Добро напомняне. Walter Orenstein е "верен" на догмата, следователно заслужава да остане на хранилката.
Andrew Wakefield си позволи да разсъждава със собствения мозък и да каже, че "царят е гол", затова "Марш от хранилката!"

"Аргумента на страха го използват най-вече вашите любими "алтернативни" лекари..."
Въпросните лекари можеха много по-спокойно да си използват аргумента на страха под пряпореца на комерсиалната медицина.
Едва ли това е причина да станат "алтернативни".
Истината е "някъде там", но не точно на повърхността, където обичате да я търсите.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил Alexander Lazarov Рейтинг: 506 Неутрална
25 юли 2011 11:57 246
- +Оценка
-3 +7

До коментар [#243] от "generation":

Е, аз отдавна разбрах какво искате да кажете с риск, само че вие не можете да разберете, че това в същността пак си е вероятност (само че условна вероятност).

Пример:

A - сърдечен удар
B - висок холестерол (рисков фактор)
~B - допълнението на B

Вие казвате риск на условните вероятности p(A|B) или p(A|~B) (зависи дали конкретния човек има висок холестерол).

Вероятност пък казвате на общия случай - p(A) = p(A|B)*p(B) + p(A|~B)*(1-p(B))

Примерът е опростен, защото има още много други рискови фактори, величините не са дискретни и т.н. Идеята е, че се опитвам да ви обясня, че това, на което казвате риск е просто частен случай на математическото понятие за риск.

Ако трябва да сме по-точни в поянтието за риск има още една величина - евентуалната загуба. Например ако имаме 10% вероятност да загубим 100 лева рискът е по-голям отколкото ако имаме 100% вероятност да загубим 1 стотинка, защото 0.1*100 > 1 * 0.01. В основата обаче пак стои вероятност.

Ако не ви харесва, че постоянно играем тото и в истниския живот - съжалявам, c'est la vie.

_____

rm -rf /bin/laden
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
25 юли 2011 13:46 247
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#242] от "agent0range":

"До коментар [#237] от "jorin":

Аргумента на страха го използват най-вече вашите любими "алтернативни" лекари за да си продават книжлетата и светената водица - вижте пост 240"

- Ти това ли схвана от думите ми? Чете ли какво написах?!?

Кажи ми сине майчин (това не е обида) кое твое действие е мотивирано от нещо друго различно от грижата за себе си? (Отговори ако обичаш) Кое твое действие (или бездействие) не е продиктувано от ЕГОИЗМА ти ?

Естествено е, че хомеохелп ще се бори за каузата, в която вярва. Той не прави изключение - той също е егоист! (Предполагам обаче, че поне не го отрича) Някак си те е хванал за врата и те кара да си купиш някакъв негов продукт ли? Как ти се чувстваш длъжен да направиш нещо във връзка с изказването на хомеохелп? Всички правим това! Вярваме в нещо .. и искаме да си намерим съмишленици (поне тези, които познавам аз) Но е грозно да го правиш на всяка цена. ГРОЗНО Е ДА ТЪПЧЕШ ДОСТОЙНСТВОТО на другите по пътя си! Всичко се връща ... макар и твоя атеистичен мироглед да не го вярва.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
25 юли 2011 13:53 248
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#242] от "agent0range":

"До коментар [#239] от "generation":

Значи понеже не ваксинират като хората възрастните, затова да не се ваксинира никой, така ли? Страшна логика, понеже не всички престъпници ги хващат, защо ѝ е полицията да гони останалите."

Пак не си схванал мисълта .... само думите (си пренаредил).
Да ти обясня ли защо децата са основна цел за ваксиниране? И защо за възрастните е все тая .... Това няма нищо общо с профилактиката!
Отричап ли, зе лекари НЕ се ваксинират - тоя факт говори само по себе си без коментар!
Та децата са основна мишена понеже в тях има нещо .. живо!, което не се харесва на любимото ти общество. Има нещо живо, което е непотребно на обществото. Тази жизненост трябва да се утрепе в зародиш .. още докато човека е беззащитен! Децата са живи - разбирап ли .. за разлика от теб. Няма да ти е лесно да схванеш и тази мисъл - може някой друг да схване обаче.

Мислиш ли, че не могат да обвържат ваксинирането и при възрастните със финансови и административни санкции?? Защо това не е направено ... ами ние сме достатъчно умрели .. накъде повече. Тъжно е ... :(

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
25 юли 2011 13:59 249
- +Оценка
-6 +7

До коментар [#206] от "agent0range":

Неваксинираните евентуално може да предизвикат риск от епидемия сред неваксинираните. А ваксинираните защо се боите? Нали сте защитени? Ако пък не сте, то защо се ваксинирате? Един вид дай да се набутаме всички, не само вие :)
Ама и тази теза издиша. Не съм чул в страни като Германия да са плъзнали епидемии. А виж в Африка хората си мрат, въпреки че там ги ваксинират за щяло и нещяло. Или може би пък начинът на живот ще се окаже по-важен за здравето от прехвалената индулгенция, пардон ваксина :)

До коментар [#207] от "Maria Ninova":

Поредното неадекватно мнение. И кой ще поеме отговорност за здравето на децата, ако не родителите им?

До коментар [#246] от "agent0range":

Каква е вероятността да бъда увреден от ваксина - малка казвате. А каква е вероятността да бъда увреден от ваксина, ако не си сложа ваксина - 0 процента :)
Така че стъкмистиките си ги задръжте за собствено ползване :)
Живота може да е тото, но никой не го карат да си купува билет насила, правиш го, ако искаш.

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
25 юли 2011 14:01 250
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#242] от "agent0range":

"Благодаря на всички за забавлението, но дебатът приключи и нямам намерение да си губя повече времето. Бъдете здрави."

- За някой този дебат беше забавление. За мен също - аз така или иначе няма да ваксинирам близко същество (в т.ч. и себе си). За други, пряко и остро засегнати от експеримента "ваксина", това беше чоплене в раната - съчувствие и поклон.
И докато за теб е загуба на време .. за мене е начин да се спре това безобразие на НЕЗАЧИТАНЕ на основни човешки права!

Ти също бъди здрав! Ако съм ти казал нещо лично - то е срещу начина ти на мислене .. не срещи теб. Желая ти хубави и светли дни!

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 Неутрална
25 юли 2011 17:22 251
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#229] от "generation":

Да се съобразяваш с науката за вас е равно на "робуване на атавистични модели от миналото"? Мислех си, че няма да видя повече бисери в тази дискусия, но съм се лъгала. Да 21 век е. Да вярваш на врачки и баячки през 21 век е наистина атавистично.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил Vierko Рейтинг: 118 "Не"
25 юли 2011 17:39 252
- +Оценка
-5 +6

До коментар [#236] от "generation":

Разбира се, че ще имам пациенти. Защото пациентите си знаят, че нямат понятие от медицина. И са склонни да им обясниш, да ги информираш. Както правя аз.
А тук, пак ще повторя, над 4000 коментарчета и нищо никой не може да ви обясни, защото вие всичко си знаете, "факти" излагате, спецове сте по биология, медицина и т.н. Така че първо се огледай из лагера на сините и виж вашето пренебрежително и високомерно отношение, за моето отношение не говори, защото не е такова. Аз не съм бил високомерен, но откровен. А именно: тук пишете "сини", които хал хабер си нямате от биология, за медицина да не говорим. С което си твърдение не обиждам никого, нито съм високомерен. Защото примерно аз не бих се обидил, ако някой физик ми каже, че не разбирам нищо от ядрена физика. Ми, разбира се, че нищо не разбирам!

P.S. Това да можеш да подписваш договори, не означава, че разбираш от право. Сещаш ли се? :-)

_____

Igne Natura Renovatur Integra
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
25 юли 2011 17:39 253
- +Оценка
-7 +5

До коментар [#251] от "7777":

Когато науката се интересува от мен - бих се поинтересувал и яз от нея. Но когато тя си има свой разбирания за постижения, които в повечето слуай не съвпадат с мойте - прощавай, но тази наука не ми върши работа. Това трудно ли е да се разбере?
Ако на теб ти върши работа - нямам нищо против да се подкрепяте взаимно колкото искате - не е моя работа.

 
Преглед на профил 7777 Рейтинг: 1824 Неутрална
25 юли 2011 17:45 254
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#253] от "jorin":

Нищо трудно за разбиране. Науката се интересува от теб. Прочети за нарцисизма.

_____

A man without faith is like a fish without a bicycle.
 
Преглед на профил ditamo Рейтинг: 8 Неутрална
25 юли 2011 18:03 255
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#252] от "Vierko":

Аз пьк твьрдя,че ако лекарите си правеха труда да научат нещо ново,а не да поставят разл. диагнози на 1 и сьщ човек,защото толкова са учили,че не разпознават симптоми.Всеки ден умират хора заради "кадьрни"лекари.Хайде стига наглост.Добрите лекари няма да се изтькват в дебати,а ще се грижат за пациентите си.Така като гледам вас ви интересува повече дебата.И претендирайте за знания,защото сте останали в 20век.Не ви познавам,но като пациент щях да ви игнорирам.

_____

Никой няма права над детето ми!
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
25 юли 2011 22:22 256
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#1] от "Владимир Комаров":

Защо някой трябва да се съобразява от това как са гласували 230 човека?

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
25 юли 2011 22:50 257
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#256] от "|":

Това не е ли първият въпрос, който си задава потенциалният анархист?

Да не би да подсказвате, че не бива да се съобразяваме с никой от действащите българските закони, доколкото за никой от тях не са гласували повече от 230 човека?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил fluti Рейтинг: 229 "Не"
26 юли 2011 00:01 258
- +Оценка
-4 +5

Аз предлагам на Капитал вече да пуска кепенците и да се приключва с тоя фарс. Антропософите тука почнаха вече да се въргалят от кеф в блатото на собственото си невежество. Останалите се оттегляме, за да не ни опръскат.
Хайде, живи и здрави.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:09 259
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#257] от "homeohelp":

Подсказвам, че въпреки че мамите наводнихте дебата с коментарите си, мнението ви не се споделя от мнозинството хора в България.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 00:14 260
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#258] от "fluti":

Аз предлагам да идеш да си пишеш стихчета ... там ти е силата.
Отговаряте на удобни въпроси .. други прескачате.

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 00:19 261
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#259] от "|":

"Подсказвам, че въпреки че мамите наводнихте дебата с коментарите си, мнението ви не се споделя от мнозинството хора в България."

Мнозинство няма може би и в страните където ваксините не са задължителни. Там хората сигурно са по-глупави ...
Трябва да има мнозинство за да се зачетат "фундаментални" признати от българско и международно законодателство?
Нещо против мамите ли имаш? Тебе сигурно баща ти те е родил ...

Страх?

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:25 262
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#261] от "jorin":

Имам нещо против хора, които пишат в Капитал _само_ в тази тема. Гласовете ви изкривяват картината. Повечето гласували с "Не" редовно коментират в Капитал по всякакви теми. Гласувалите с "Не" не са фанатици, които ще налазят някакъв вестник, които очевидно не четат само за да гласуват в някаква анкета :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 00:26 263
- +Оценка
-5 +7

1./ Тук бг-мамите не са особено силни - силни са тези със здрав разум.

2./ Ако на някой не му е ясно мамите са тези, които отглеждат и се грижат за децата докато са малки. Татковците помагат ... и са щастливи когато малкото същество ги предпочете понякога ...
Мамите управляват тази територия. .. Истината е такава - факт.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:37 264
- +Оценка
-5 +4

До коментар [#263] от "jorin":

Я кажи ти от коя дупка изпълзя та дойде да коментираш _само_ този дебат в Капитал? :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:47 265
- +Оценка
-4 +4

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 00:51 266
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#264] от "|":

Трябва да коментирам и нещо друго ли??


А ти каза толкова важни неща _този_ път, че без теб нямаше да разберем за какво става въпрос.
Теб как те касае това, което коментираме тук? Имаш деца, които искаш да ваксинираш или те е страх да не "лепнеш" нещо от неваксиниран (от ваксиниран може) ... или спортуваш?

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:54 267
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#266] от "jorin":

Аз коментирам когато има смисъл. С конспиралници няма нужда да се дебатира каквото и да е.

А иначе, да, имам деца и те имат всички препоръчани от лекаря им ваксини. Аман от истерички.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 Неутрална
26 юли 2011 00:57 268
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#265] от "|":

"пък и не са като овцете да налазват сайтове"
аха .. налазват ваксините!

"започват да се поздравяват за добре свършената работа"
Тук определено детската възраст преобладава ...

Лека нощ на всички!

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 00:58 269
- +Оценка
-4 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 01:01 270
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#267] от "|":

"А иначе, да, имам деца и те имат всички препоръчани от лекаря им ваксини."

И какъв ти е проблема?

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 01:02 271
- +Оценка
-4 +4

До коментар [#270] от "jorin":

Проблемът ми е, че изкукали конспиралници дрънкате глупости в Капитал.

Та, от коя дупка излезе да дойдеш да коментираш дебата в Капитал? :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 01:07 272
- +Оценка
-6 +4

До коментар [#269] от "|":

"Кажи де, кажи, от коя дупка излезе та дойде да коментираш в Капитал? И кога ще се върнеш обратно там? :)"

Много убедителен аргумент в полза на задължителното ваксиниране. Подобни универсални аргументи може да пействаш на всеки дебат .. ще спечелиш!

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 01:15 273
- +Оценка
-7 +4

Гледам къде е споменавано за дебата в Капитал...

1. бг-мама
2. Фейсбук груба хомеохелп
3. beinsadouno.com
4. xnetbg.com
5. Разни блогове
6. бг-мама
7. бг-мама

и т.н.

Мисля, че повече няма какво да се коментира по темата. Интересно е дали има някой конспирален сайт, от който конспиралниците да са пропуснали да извикат себеподобните си :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 06:43 274
- +Оценка
-6 +5

До коментар [#254] от "7777":

"Нищо трудно за разбиране. Науката се интересува от теб. Прочети за нарцисизма."

Опит за ирония ли долавям? Ако се опитваш да ме засегнеш сочейки ме с пръст и думите "Егоист" ....мога да ти благодаря искрено - това значи, че си прочела какво съм писал по-горе. Има време това да се смели от умната ти главичка. Може и да ми благодариш един ден, така или иначе не виждам какво толкова имаме да делим с теб!

 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 07:09 275
- +Оценка
-5 +8

Вчера разбрах, че брат на колежката (в моята стая бюро до бюро) е починал, когато е бил 3 месечно бебе. Потресе ме извода, с който тя бе приела този факт:
"Ами така е то е било болно преди ваксината и умряло ..."
Тази колежка продължава да ваксинира децата си! .. (Ами детската градина ... ? Ами те са полезни все пак ...)

Не е нормално тези изключения да се приемат с такова доверие към все по-очевидно компрометиращата се "медицина" ". Защото оказва се, че те съвсем не са изключения ... а редовна практика - просто никой от власт-имащите няма интерес това да се знае. В тази връзка искам да изразя подкрепата си за идеята на хомеохелп за събирането на тези случай в книга.
Малките проценти на "странични ефекти" признати от официалните дистрибутори на ваксини са силно манипулирани и изкривени с една много ясна цел - пари и контрол. Процента на страничните ефекти е много по-голям от тези 15%, които са заделени за случаите на "несработилата" ваксина (случаите на ваксиниране , при които човека в крайна сметка не бил имунизиран)
Така, че хора, замислете се. Нещата не са такива каквито изглеждат ... и смисъла на дебати като този е точно този. Хората да се замислят.
Царят е гол!

 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
26 юли 2011 08:20 276
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#267] от "|":

Ето ви малко "изкукали конспиралници", с "изкукалоконспирално" увредени деца. Нула процента от тези деца са влезли в статистиките на страничните ефекти на ваксините. А това не е без значение за моето, вашето, и всички други деца!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231530.465;topicseen

Това са САМО децата на пишещите в "изкукалия" форум. Колко ли още има...

 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
26 юли 2011 09:37 277
- +Оценка
-6 +6

Понеже не можаха да оборят аргументите ни, про-ваксинаторите взеха да бият отбой с глупости от рода кой къде пишел и кои колко били.. Интересно дали са правили анкети някъде, статистика нещо ли що ли?;)

Като не могат обаче да приемат, че има и мнения, различни от това на тия дето им плащат, за да пишат тук, да се вдигнат към форума на някоя секта на скептици, като сектата на онова чучело Джеймс Ранди и да си пляскат с ръчички там, да си повтарят мантри колко е велика съвременната нАука, да си внасят членския внос, да пишат групови протестни мейли, да ходят на вечеря с Гуру баш скептик за $1000 и т.н. па, току виж по-изявените спечелят например стипендийка за някой престижен университет, с което после да прославят името на сектата и на Гуру баш скептик :)

 
Преглед на профил Vic Rattlehead Рейтинг: 229 "Да"
26 юли 2011 13:46 278
- +Оценка
-5 +6

Харесва ми извъртането със "стадния имунитет". Ако някой ваксиниран се разболее, то непременно някой неваксиниран около него е виновен. Няма шанс примерно ваксината да не е подействала или дори тя да го е разболяла. Идеално оправдание.
А, пък тези дето идват след дебата да ръсят умнотии и да лепят етикети - сори, изтървахте купона :)

_____

Rust in peace...
 
Преглед на профил jorin Рейтинг: 450 "Да"
26 юли 2011 15:35 279
- +Оценка
-5 +5

Практиката показва, че неваксинираните деца се разболяват в пъти по-малко. .. ако въобще се разболеят и минават през болестите с лекота.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 15:44 280
- +Оценка
-4 +4

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 15:48 281
- +Оценка
-5 +3

До коментар [#277] от "blah":

Аргументите ви бяха оборени много пъти. Не се учудвам, че не сте забелязали. Но пък ако забелязвахте такива неща нямаше да ходите на конспирални сайтчета и нямаше като овце да ходите да коментирате дебатите на вестник, който иначе не четете :)

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил eleonorarizova Рейтинг: 229 Неутрална
26 юли 2011 16:10 282
- +Оценка
-5 +5

До коментар [#280] от "|":

Имате сериозни здравословни проблеми, щом наричате майките на увредени деца "изкукали лелки". Лекувайте се. Всъщност, както решите, проблемът е Ваш, а не мой.

 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 16:13 283
- +Оценка
-6 +5

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
26 юли 2011 22:30 284
- +Оценка
-4 +5

До коментар [#283] от "|":

Твърде много конспиративност струи от начина Ви на разсъждение.
Всъщност, не става дума за конспирация, а за чиста - но непочтена - търговия.
Вие подкрепяте непочтените търговци и хулите хората, които не искат да купуват от тях - нито доброволно, нито принудително.
Жал ми е за Вас...

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил | Рейтинг: 1114 Неутрална
26 юли 2011 22:35 285
- +Оценка
-4 +3

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

_____

Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
26 юли 2011 22:39 286
- +Оценка
-2 +4

До коментар [#285] от "|":

Не, защото тук не рекламирам нищо.
Когато рекламирам, си плащам, както е редно.

Трудно ми е да разтълкувам думата "хомеопатщини", но ако има нещо общо с Хомеопатията, "малоумни" не се връзва с нея.

Всичко опира до желанието и способността на човек да се учи.

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.
 
Преглед на профил blah Рейтинг: 8 Неутрална
26 юли 2011 22:41 287
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#285] от "|":

абе, умник, на теб кой ти пречеше да викнеш още сектанти-скептици? нямат ли достатъчно парички фарма-мафиотите да платят на още като вас? или пък някои имат и съвест и не се хващат с такива "каузи"?

 
Преглед на профил homeohelp Рейтинг: 222 Неутрална
26 юли 2011 23:26 288
- +Оценка
-3 +6

До коментар [#285] от "|":

"Не мислиш ли, че е доста нахално точно ти, правещ си реклама на малоумните хомеопатщини да говориш за непочтена търговия?"

Моля, посочете кой закон Ви задължава да купувате книгите и курсовете на ХомеоХелп.
Според мен, дали ще ги купите, или не е изцяло Ваше, напълно свободно решение.
Ако смятате, че може да Ви бъдат полезни, ще ги купите.
Ако не - имате свободата да ги игнорирате.

Това са правилата на честната търговия.

Задължителната продажба/купуване на ваксини се разминава с тези правила.
И в този момент аз плащам със здравните си осигуровки ваксините, които утре държавата "ще ме задължи" да поставя на детето си.
Против неговата, моята и на майка му воля.

Разбирате ли нюанса?

_____

Добрата наука следва здравия разум. Парите могат да повалят добрата наука, но не и здравия разум.