Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
78% 79 гласа
  Резултати от общо 101 гласували.
22% 22 гласа

Разпределение на гласовете по етапи

Етап 1 - 46 гласа
85%
15%
Етап 2 - 21 гласа
81%
19%
Етап 3 - 34 гласа
68%
32%
Снимка

Да

Вихър Георгиев

Преподавател по европейски изследвания и консултант по управление на средствата от ЕС

Изборът на Жан-Клод Юнкер, предложен от Европейския парламент за председател на Европейската комисия, ще доведе до по-силно лидерство в Европейския съюз. Нещо повече, Юнкер ще допринесе за една по-демократична Европа, която е по-близо до хората.

Основна теза Заключителна теза
Снимка

Не

Антоанета Приматарова

Програмен директор на Центъра за либералните стратегии

Риториката на крайните привърженици и крайните противници на идеята за водеща роля на Европейския парламент при избора на председател на Европейската комисия доказва, че те живеят в два имагинерни взаимно отричащи се свята.

Основна теза Заключителна теза

Десислава Лещарска

Модератор
Тезата, че страните членки трябва задължително да подкрепят предложението на ЕП за председател на Европейската комисия печели решително в последния дебат на Capital.bg. Демократичният принцип надделя както сред нашите читатели така и сред страните – членки, които в крайна сметка се обединиха около номинацията на Жан-Клод Юнкер въпреки съпротивата на Великобритания.

Новият председател на ЕК, чието име почти сигурно е Юнкер, ще бъде избран на 15 юли. Той ще има ключова роля за разпределението на ресорите в състава на новата Европейска комисия. Но не само. Както казва нашият участник Вихър Георгиев "Ролята на новия председател на Комисията е ключова. Европейският съюз е изправен пред огромни предизвикателства. Нарастват имиграционните потоци, икономическият растеж в повечето държави членки е много слаб, населението застарява. Комисията, Европейският парламент и държавите членки вече нямат време за губене".
78% 79 гласа
  Резултати от общо 101 гласували.
22% 22 гласа

Разпределение на гласовете по етапи

Етап 1 - 46 гласа
85%
15%
Етап 2 - 21 гласа
81%
19%
Етап 3 - 34 гласа
68%
32%
Подкрепете позицията си с коментар
Няма коментари.

Искам да получавам известия за развитието на дебата.

Още по темата

Ако спечеля, печеля само аз...

Сергей Станишев все още е вариант за еврокомисар от България, въпреки всичко

Сделката между леви и десни в Европа влезе в сила

Социалистът Мартин Шулц бе избран за председател на парламента, очаква се ЕП да одобри Жан-Клод Юнкер. Станишев изпадна от картината.