Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Да бъдат поставени ограничителни съоръжения на двойните непрекъснати линии

5 19 юни 2010, 11339 прочитания
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
Каузата на: minimala
Преглед на профил
Каузата е нова и подкрепена от 49 човека
Защо е важна:

На бул. Овча Купел на отсечката между ул. Житница и ул. Президент Линкълн (Обиколна) нарушители често спират по средата на платното, давайки (или не давайки) мигач, и правят забранен ляв завой през двойната непрекъсната линия, за да отидат до намиращите се зад трамвайната линия жилищни сгради. Типичният забранен завой е изобразен на чертежа ми с оранжева пунктирана стрелка. Със спирането си на това място, създават предпоставки за ПТП, въпрос на време беше.

Вчера, на 18.06.2010г. претърпяхме такова с един приятел, който караше. Точното развитие на ПТП-то е описано на чертежа, приложен към моето предложение. Нашата скорост беше 40 км/ч. Чист късмет беше, че не се ударихме челно в идващия отсреща камион. Не викахме КАТ. Нарушителят дори ни извади нож и ни обясняваше как КАТ всеки ден стояли отсреща, а той всеки ден правел това нарушение, и че, едва ли не, било разрешено да се завива там така, защото били нови блокове (?!). Ако не се сложат някакви ограничителни съоръжения, ще продължат да стават ПТП-та и този път може да има загинали или пострадали. Там скоростта на движение е висока, тъй като много водачи гонят светофара на Обиколна и Овча Купел.

Мисля, че такива ограничители трябва да бъдат поставени на още много кръстовища в София, а след време навсякъде, където има двойна непрекъсната линия, тъй като много шофьори не я зачитат и "цакат" през насрещното платно, завиват забранено, и правят всевъзможни нарушения.

Какво е решението:

Решението е да се постави разделителна ограда, или от гумените стърчащи разделители, върху двойната непрекъсната линия, защото явно в много шофьори тя не всява респект. Мисля, че не би било толкова скъпо, защото тези неща се правят от рециклирани материали. Добре е да се поставят навсякъде в София.

Коментарът на


Искам да получавам съобщение за развитието на каузата
Подкрепете позицията си с коментар

5 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил boby1945 Рейтинг: 870 Весело
7 юли 2010 16:52 1
- +Оценка
-2 +4

Зенитна картечница калибър 20 мм май ще е по подходящо да се постави....

_____

Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 
Преглед на профил djudjanka Рейтинг: 714 Гневно
16 юли 2010 13:20 2
- +Оценка
-10 +1

или нарушител си ти, че изпреварваш и пресичаш пак двойната маркировка :)) хорицата, които живеят там как да се приберат у дома??? явно това е единствения начин!

_____

ДАНСwithme .... ОСТАВКА на мафията! Стига вече!!!
 
Преглед на профил Десен Рейтинг: 442 Неутрално
13 окт 2010 23:54 3
- +Оценка
+3

Добра идея! Браво на авторката.

_____

The biggest risk in life is not taking one.
 
Преглед на профил Mytten Рейтинг: 497 Неутрално
6 яну 2011 10:46 4

А не може ли да има светофар за наляво или някакъв друг вариант? Все пак там найстина живеят хора, които смятам че освен ако не е крайно наложително и найстина няма абсолютно никакви др. опций, би било твърде нечестно да се принуждават живущите в квартала да обикалят половината град само за да могат да се доберат до домът си.
Ако някой е виновен за нещо в този случай според мен това може да бъде само избраният градоначалник на определеният район, както и районният архитект, не по малко предплагам отговарят и главният и съответните общ. съветници приели общ устройствен план, който е могъл да допусне такива недорузомения на градското градоустройство. Или както някой по крайно настроени биха се изразили: "Down with the GOVERNMENT!"
*искам да обележа, че не съм много наясно къде е това място и не знам как е точно положението, но ако един светофар за наляво би усложнил/забавил допълнително и ненужно и без това, явно не особено лекият трафик, то напълно подкрепям идеята с ограничителя.

_____

"Carpe Diem"
 
Преглед на профил gost22 Рейтинг: 2195 Неутрално
30 авг 2011 13:05 5

А ако се сложи една камера, дали ще се пресича непрекъснатата линия, от завиващи и изпреварващи?

_____

"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 

За да подкрепите тази кауза, моля влезте в профила си или посочете двете си имена и валиден email адрес.

Искам да получавам съобщение за развитието на каузата
49 човека подкрепят каузата Легенда
  • Регистриран потребител

  • Потвърден имейл