Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:
K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).
Коментарът на Повече информация за Е-тата и какво влияние имат върху организма ни вижте тук |
За да подкрепите тази кауза, моля влезте в профила си или посочете двете си имена и валиден email адрес.
+5
Е, къде го тоя списък?! Вчера гледах в някакво сутрешно предаване по НоваТВ ги коментираха - кое канцетогенно, кое - алерген. Направо се ужасих какво влагат в хараните.
+2
Мой роднина работеше дълги години в един наш голям месокомбинат със собствен свине комплекс. Разказвал ми е, как са внасяли животински субпродукти за храна на прасетата. Естествено свинете не са се облажвали за сметка на нас потребителите. Късно вечер камион от свине комплекса изпълнявал заявката на дежурния технолог на месокомбината. С помощта на труда на нощната смяна и химическата промишленост, на сутринта от комбината потегляли(предполагам и все още) към потребителите от цялата страна тонове колбаси.
След като ни хранят с мърша, мислите ли че им пука за карциногенните в добавките!?!?!?
http://boiko-poboiko.info/sezona-na-otpuskite
_____
http://boiko-poboiko.info/Това е хубав списък с описания, който успях да намеря. Добавките, които трябва да се избягват са в червено.
.html#Tests
http://www.foodreactions.org/allergy/additives/100
+2
Това е точно работа за все още несъздадената агенция по храните, която би трябвало да дава официалните становища за това кое колко е вредно или полезно, да подготвя препоръки за хранене за различни групи като деца, болни от някакви заболявания, бременни, кърмачки, да се произнася какви твърдения за здравословен ефект могат да се изказват в реклами на хранителни продукти т.н. В момента България е почти единствената страна в ЕС, където такава агенция няма, единни препоръки за хранене също няма, контрол върху храните липсва и всеки производител може да твърди, че продукта му е полезен за това или онова.
+1
А в списание "Осем", бр. 12/2009, стр. 22-35 има подробна статия за Е-номерата, има и картонче с най-вредните и най-опасни Е-номера.
Те са разделени на няколко вида:
- много опасни
- ракообразуващи
- създаващи стомашни проблеми
- създаващи кожни проблеми и алергии
- опасни за бебета и малки деца
---
http://en.wikipedia.org/wiki/E_number
http://e-vestnik.bg/2846
http://www.bb-team.org/articles/777/#axzz0zDXF8TYm
http://www.analytica-bg.com/pages/e/
http://www.guidedways.com/halalfoodguide.php#
_____
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!-1 +1
в тоя сайт директно са показани етикетите на храните и е обяснено какво съдържат и какво представляват Е-тата
http://yam.bg/
+1
Иска ми се бдс да има първо за сладоледа, а после за вината. Повечето родители не си дават сметка калко са вредни хидрогенираните мазнини...... .
Това трябваше май да се е случило доста отдавна. Въпреки че е твърде възможно ситуацията да се превърне в еквивалентна на тази с "некролозните" предупреждения върху кутиите за цигари. Продавачите в хранителните магазини ще трябва да се научат да изчисляват процент на здравословен риск за (абсолютно) всеки артикул, които предлагат.. Цирк.
_____
http://antiideas.wordpress.com/+1
Не знаем какво поемаме изобщо. :(
_____
Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!