Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Тотална липса на ефективност в българските пощи

49 24 мар 2011, 137027 прочитания
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
Темата на: Жана Борисова
Преглед на профил

Темата е в развитие и се разработва от carathrace.
Предложена е от Жана Борисова и подкрепена от 90 човека.

Защо е важна

Българските пощи са застинали в 50-те години на 20-ти век. Липсва елементарна стратегия, организация и ефективност на наличните ресурси, желание за промяна и проактивност. Всичко е тотално инертно и социалистическо. Действащи лица: български пощи, техните служители, държавата в лицето на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Очаквам редакцията да повдигне дебат по темата, въвличайки всички заинтересовани и участващи страни.

Какво е решението

Като начало отговорните лица да осъзнаят, че е ценно и важно начинът на работа на българските пощи да се промени и че това не търпи отлагане. Да се създаде стратегия, дълго-, средно- и краткосрочен план с конкретни стъпки, водещи до промяна на организацията, преподреждане на ролите, елиминиране на неужните кадри без квалификация. Прилагане на проактивен подход към начина на предоставяне на настоящите услуги с цел мисленето да се промени от ориентирано отвътре навън - към хората като клиенти със съответни права и желания.

Коментарът на

"Капитал" подкрепя предложението и следи развитието на темата. Ето последните материали по въпроса:

Нямате поща. Бизнесът на държавните пощи пада, но промените в компанията се бавят

Отворете плика

Пасажер на борда. Транспортният министър е една от най-спорните фигури в кабинета "Борисов"
Искам да получавам съобщение за развитието на каузата
Подкрепете позицията си с коментар

49 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил Кум Вълчан Рейтинг: 796 Неутрално
24 мар 2011 20:37 1
- +Оценка
-4 +22

Ква ефективност бе? Като ида да получа някоя пратка...ми те имат черно-зелени монитори. Пускат записите по една много странна и допотопна машина. Като имам малък колет пада бая ровене. Всички операции са ръчни, има много писане и т.н. Да ги продават на някой.

_____

Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 
Преглед на профил Johnnie Рейтинг: 515 Весело
24 мар 2011 22:40 2
- +Оценка
+17

Ами... последните трима директори на Български пощи ЕАД общо са с коефицент на интелигентност колкото на джапанката ми... Хах :)

_____

-Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 
Преглед на профил mnodulgaregforma Рейтинг: 458 Неутрално
24 мар 2011 23:58 3
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#1] от "dragozow":
Наистина трябва да ги продадат, но като знам какви сме надали ще станат DHL :)

Според мен транспортното министерство е и винаги е било жалко и безполезно. БДЖ е зле, няма никаква ИТ стратегия, а пощите са допотопни.

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 01:59 4
- +Оценка
-2 +4

Защо ли не се изненадвам, че още в първите коментари към тепърва започващата дискусия вече е посочено безспорното решение: продажба. Дали да се пробвам да позная отсега какво ли пък ще бъде заключението от общонародната дискусия?! Всъщност каква е нуждата от дискусия? Планове за продажбата на пощите има от години. Интересно е какво чакат та още не са продадени толкова време!?
Ако искате дискусия, защо не се обсъдят какви са алтернативите на продажбата?

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил Кум Вълчан Рейтинг: 796 Неутрално
25 мар 2011 06:26 5
- +Оценка
-7 +10

Ще поясня защо казвам да се продава. Няма държавна фирма която да просперира и от която да не се краде, кво да правиш...философия. Примери за потъващи гиганти много, БДЖ, Кремиковци, ВиК дружества, оръжейни заводи и т.н. Даже и тези които са на печалба сключват сделки и правят неизгодни търгове на двойни цени за да се облажи някой по веригата. Държавата не е добър стопанин. Само за пример, вижте една частна куриерска фирма, работят с джобни компютри. В пощата няма как да имат такива защото не се синхронизират с черно-зелените им монитори и телекса :)

Не са гъвкави. Например от куриерската фирма Х ми се обадиха наскоро да питат защо не пускам пратки през тях, обясних че други са ми дали по-добри условия. На деня получих много добра оферта. Пощите никога няма да го направят. Преди време исках да работя с държавната StarPost, обадих се и така и нямаше кой да ми обърне внимание. Съответно ме загубиха като клиент въпреки добрите си цени.

_____

Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 
Преглед на профил miet Рейтинг: 515 Неутрално
25 мар 2011 09:45 6
- +Оценка
-13 +14

Против приватизацията на пощите съм. Доказаха се и се видя какви минуси за клиентите , служителите и работниците , донесе продажбата на БТК. Най-важното е , че се източва БТК чрез фирми , свързани лица на новите собственици , загубиха се работни места за българи , вдигнаха се цените и се влоши обслужването на клиентите. Пощите и БТК имат стратегическо значение и както електроразпределенията са част кръвоносната система за всяка държава. Затова трябва да се подобри управлението и засили контрола , чрез използване на съвременни методи и технически средства. Понякога сме потърпевши от работата на пощите , пощальоните и служителите , но всичко е поправимо.Необходимо е да има желание и воля на работещите и ръководителите им да подобряват деността си и качеството на обслужване на клиентите , защото иначе ще загубят работата си , а може и ако се засили недоволството но клиентите , някои сили , заинтересувани да се възползват и ги поставят в списъка за приватизация, и да ги продадат , както вече направиха с БТК , ЕРП-тата , БГА Балкан , Нефтохим , ТЕЦ МИ 3 , ДЗУ и т.н.

 
Преглед на профил stg Рейтинг: 1270 Неутрално
25 мар 2011 11:04 7
- +Оценка
-8 +8

Иска ми се някой да ми даде пример за просперираща фирма с държавна собственост, пощите са имали огромно значение преди 1 век да кажем, сега тяхното значение е доста по малко. Те на практика не правят нищо конкретно и единствения им капитал е тяхната структура по всички населени места, нищо друго.

_____

"Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
25 мар 2011 11:05 8
- +Оценка
-4 +14

До коментар [#6] от "miet":

Веи в кой свят живеете - "БТК - вдигнаха се цените и се влоши обслужването на клиентите" ?!?
Преди 20'тина години за стационарен телефон се чакаше с години (платих таксата включване 160лв преди точно 10 години), познавам хора които така и не дочакаха а живеят в дружба в софия !. Сега ако мобилния ми не е активен докато изляза от офиса им съм недоволен, смениха медните кабели с оптика до всеки блок в софия, непрекънато ме навиват за стационарен телефон с евтин и съвсем приличен интернет.

 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
25 мар 2011 11:07 9
- +Оценка
-3 +8

До коментар [#6] от "miet":

Смениха техниката дори по селата - роднините в едно разложко село са на ГСМ-стационарни телефони, преди с аналоговата централа сякаш говорех с луната !!!

 
Преглед на профил Кум Вълчан Рейтинг: 796 Неутрално
25 мар 2011 11:51 10
- +Оценка
-3 +9

Държавната поща въобще не е толкова стратегическа като преди години. Даже вече не е и монополист. Дали ще я има или не никой няма да усети, просто ще се намести някой друг. Факт е обаче че в сегашното си състояние пощата само вегетира. Нещата много са се променили в последните години и машини като телекси нямат място в пощата.

_____

Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 
Преглед на профил mrvip Рейтинг: 515 Неутрално
25 мар 2011 12:49 11
- +Оценка
-3 +5

До коментар [#1] от "dragozow":

Стига бе, ти си ходил в някой много модерен клон, аз компютри на гишето за получаване на пратки не съм виждал изобщо, да не говорим че ако не си донесеш известието за пратка може изобщо да не си направят труда да я потърсят... Между другото няколко от големите куриерски фирми вече имат пощенски услуги почти на цената на тези на Български Пощи, така че ако не ги приватизират ще си умрат в кожата, мисля че от година-две вече отчитаха спад в приходите.

_____

"Защото много се оплакват от външен вид, ама никой, никога, не се е оплаквал от малко акъл."
 
Преглед на профил miet Рейтинг: 515 Неутрално
25 мар 2011 12:52 12
- +Оценка
-2 +5

До коментар [#8] от "m17":
До коментар [#9] от "m17":
За тези неща сте прави - съгласен съм. Това , че вече вече ни молят да си вземем телефони и пуснаха нови пакети - услуги , не трябва да се сравнява с миналото време. Тогава техниката не се бе развила до сегашните технически нива , а всеки можеше да си позволи телефон , защото цените бяха много ниски в сравнение със средната заплата и желаещите бяха много повече от възможностите на техниката. Това , че в селата вече има ГСМ-стационарни телефони, а преди са били аналогови централи, е пак в резултат на техническия прогрес. Дори безжичната връзка по селата е много по-евтина и икономична , но съкратиха персонала без да предложат алтернативна заетост.
Към добрите трябва да добавим сега и лошите услуги ,измерващи се с надписани фактури , с включени непроведени разговори и липса на достатъчна проверка по жалбите. Примери: В моята фактура фигурираха разговори с телефони на непознати абонати от неизвестни селища , проведени ужким от мен. Тъй като никой друг няма достъп до стационарния ми телефон, аз се усъмних , след като позвъних на непознатите телефони и подадох жалба. Дойдоха техници , провериха и получих писмо , че съм говорил с тези номера ( а не бях ). Понеже сумите не бяха големи - стотинки , аз платих ги и не се разправях повече. Но подозрението ми остана , че от моя стационарен номер е говорено от външни хора...

Прочитане на целия коментар
или служители на Виваком. Виваком трябва да заключат и предотвратят всички места за достъп за използване - репартитори , улични касети , шкафове и др..Имах проблем и с промяната на тарифния план.Изчаках сроковете по стария скъп договор и подадох молба за промяна с нов по - евтин без ГСМ , а само с Интернет. Чаках 3 месеца и плащах допълнително по още 10лв отгоре - неправомерно. Тези големи частни фирми "като ти налапат пръста , искат да ти измъкнат и ръката". Мой близък се прибра от Германия в България и води 6 месеца борба с Дойче телеком (ДТ) , за да му спрат стационарния телефон и прекратят договора . Наложи се да действа чрез немското посолство и те да напишат писмо до ДТ за прекратяване на договора и връщането на надвзетите пари.

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 14:23 13
- +Оценка
-4 +6

До коментар [#5] от "dragozow":

Оф! Да не мислите, че тези аргументи не са ни известни на всички?! Нали с тях продадоха всички вече приватизирани държавни монополи, за които сега ревем, че източват държавата много ефективно!
А да сте чували аргументите, че държавните предприятия се затриват целенасочено, за да се продадат на безценица на "наши хора"? Който факт се потвърждава от присъствието в управителните съвети на хора близки до властта, която е приватизирала!
Като държавата е такъв неефективен управител, да я разпуснем тогава и да й изземем правомощията да се разпорежда с държавния бюджет?!

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
25 мар 2011 14:27 14
- +Оценка
-5 +7

До коментар [#12] от "miet":

Е какво точно искате - едновременно технически прогрес и социализъм ли ?. Няма как да стане така че избирайте - ако искате да живеете в съвременния свят - живейте в българия, европа или останалия цивилизован свят. Ако искате социализъм - куба, венецуела, най-вече северна корея. Там всичко е държавно, справедливо, не се надписват сметки и т.н.
Е може да няма и много неща за ядене но пак има справедливост - всички гладуват ( освен човеЪТ и приближените му разбира се ).

 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
25 мар 2011 14:34 15
- +Оценка
-3 +10

До коментар [#13] от "Starsky":

Не е работа на държавата да управлява бизнес, работата на държавата е да създаде правила за правене на бизнес, еднакви за всички и да следи спазването им.
От там нататък всеки може да прави всякакъв законен бизнес както намери за добре. Разбира се, когато има естествени монополи като ВиК,електро, газо и т.н. мрежи е необходима известна регулация. Но не е необходимо експотационното дружество да е държавна фирма, дори е много вредно. Защото държавно = ничие в разбиранията на българина.

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 14:38 16
- +Оценка
-3 +3

Темата не е ли за ефективността на пощите? Защо дискусията веднага се измести в обяснения защо трябва да се продадат пощите?!
Като искат да продават, ние не можем да ги спрем, няма нужда да се обясняват по медиите.

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
25 мар 2011 14:42 17
- +Оценка
-1 +3

До коментар [#16] от "Starsky":

Ами предложете как да подобрим ефективноста на пощите без да ги продаваме тогава ?. Смяна на директорите очевидно не става - само за това правителство се смениха 3'ма, предишните правителства смениха сигурно 10итима, ефекта е нулев.

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 15:02 18
- +Оценка
-3 +2

До коментар [#17] от "m17":
А защо е така? Ми да ме назначат мене за директор, веднага ще ги оправя! А ако не ми позволяват политиците, ще ви кажа кои и защо!

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил peho Рейтинг: 515 Неутрално
25 мар 2011 17:04 19
- +Оценка
+5

"Ами предложете как да подобрим ефективноста на пощите без да ги продаваме тогава ?"
Воля трябва. Назначаването на мениджърски екип, успехите на който са свързани с много добро заплащане със сигурност ще доведе до успехи. Воля за съкращения, воля за инвестиции, които след време ще доведат до икономии. Приватизацията в България се е доказала като схема за източване, просто не съм оптимист от една евентуална продажба.

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 17:57 20
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#19] от "peho":
Хубаво сте му обяснили на М17, защото той се прави, че не разбира. Частният собсвеник като дойде кого ще сложи до управлява, пак директор нали? Е, защо един директор ще се справи, а друг не?
Значи първо трябва да си изясним защо назначените директори не управляват добре!

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил Кум Вълчан Рейтинг: 796 Неутрално
25 мар 2011 19:59 21
- +Оценка
+6

До коментар [#18] от "Starsky":

Ще ти се да лапаш..там не назначават на случаен принцип.

_____

Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
25 мар 2011 20:24 22
- +Оценка
+2

До коментар [#21] от "dragozow":

Така е, там е само за избрани некадърници! А аз мога и без пари да ги оправя, ама никой не е луд да си разваля далаверата.

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил Кум Вълчан Рейтинг: 796 Неутрално
26 мар 2011 07:06 23
- +Оценка
-1 +2

Всеки иска да ги "оправи" без пари.

_____

Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 
Преглед на профил m17 Рейтинг: 1386 Неутрално
28 мар 2011 10:34 24
- +Оценка
-1 +5

До коментар [#20] от "Starsky":

Разликата е в мотивацията. Директора в държавното има еднствена мотивация да окраде максимално защото бързо ще си ходи. Него подобряване на осблужване, понижаване на разходи, печалба и т.н. не го вълнуват.
Докато директора в частно дружество много го вълнува - или постига поставените цели или бива изритан. И понеже никой частник няма да търпи да го крадат, единствения избор на директора е да работи максимално добре за благото на фирмата и да си вземе бонуса ако успее.
И ако има конкурентен пазар, единствения избор на фирмата е да подобрява облужването, да намалява тазходите за да спечели клиентите и така да се развива. Или просто фалира , копувая някой друг и я стяга.

 
Преглед на профил Malta Рейтинг: 458 Неутрално
31 мар 2011 11:20 25
- +Оценка
+7

Хора, пощите следва да определят периметъра си на действие, като се отчете променения пазар на подобни (или същите) като техните услуги.
Наложи ми се да изпращам документи във формат А4 като пратка и се оказа,че нямат такива пликове!! Нагло ми казаха, че трябва да си намеря плик с такъв размер, щото те нямали пари да купят, видите ли..Бях бясна защото времето ми беше нищожно, наблизо нямаше откъде да си набавя такъв плик..бе изобщо, абсурдна ситуация..
От друга страна си мисля, че това е кварталната ми поща в София, но ако я закрият на село, където живеят баба и дядо - направо ще им отрежат главата..Банкомат там - няма, пенсиите се получават там, хората се виждат - пак там. Е, питам, какви са задачите на селските пощи в днешно време?? Какво ще стане ако ги закрият??
Та, ако трябва да коментираме темата нека се направи една стратегия (колкото и да не обичам тази дума) и да се очертаят новите функции на пощите в 21 век, да се обсъди подробно и публично всеки минус и плюс, всяко "за" и "против", да не става като с жп гарите, сега превърнали се в спирки, занемарени, надраскани, забравени от "бога и партията"..Развийте темата, копайте до дупка!!

_____

Mal
 
Преглед на профил adar Рейтинг: 402 Неутрално
6 апр 2011 15:16 26
- +Оценка
-1 +23

Работя в БП, началничка съм в селска поща, т.е. сама на себе си съм началник и правя всичко. Не бих искала да ви занимавам с подробности...Три месеца правих"снимка" на работния си ден, средно имам 2минути и 37секунди за всяка операция, включвайки разнасянето на вестници. Обслужвам четири махали, които са отдалечени от пощата в четири различни посоки, съответно - 8км, 3км, 1.5км. Нямам компютър, ползвам личния си лаптоп и интернет връзка.Работя на 4часа и получавам ок.150лв!!!!!Сама си купувам всички канцеларски материали, сградата е в плачевно състояние(облепила съм стените с плакати, за да не се виждат дупките), нямам течаща вода, нито тоалетна...Магистър съм по счетоводство и контрол, говоря свободно четири езика...и работя у дома като преводачка. Пиша това, за да поясня, че имам що годе понятие, за това, което бих искала да кажа. БП са останали в 19век, и никой не се интересува да подобри нещата. Няколко пъти писах и говорих с началниците си, предлагайки оптимизация поне на селските станции(може да се случи без никакви вложения, а ще импликира резултати в Районните станции). Мислите, че някой се заинтересува? Всеки се страхува за мястото си и не желае да се занимава с "глупости"
Госпожата, която пише, че не е намерила пликове... Ами, аз му намерих лесното, отивам в Метро, купувам от всички по един пакет и обслужвам клиентите....и т.н. Мога да напиша книга за дейността на БП, знам, колко гневни клиенти има...Моите клиенти са доволни, защото не...

Прочитане на целия коментар
мисля, че мога да се оправдавам пред тях с неуредиците в БП. Относно продажбата или не на БП, не мисля, че това ще стане...Мили хора, живея от 10 години на село, дойдох от чужбина, а съм живяла и във Варна, София, Пловдив и Варна- не са единствените места за живеене в България. На село живеят честни граждани, които имат съвсем други проблеми, наистина, ако в града не купите плик в пощата, ще идете до магазина и ще си купите. А тук просто няма, къде другаде да идете. Темата е море!!! Действително БП имат нужда от реорганизация, но това няма да го сторят директори сложени от политиците.Боже опази!

 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Неутрално
8 апр 2011 04:37 27
- +Оценка
-4 +3

До коментар [#26] от "adar":

А като дойдат частните директори директно ще Ви уволнят и ще затворят селската станция, защото не е печеливша! Това повече ли Ви устройва?!

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил gele1952 Рейтинг: 8 Неутрално
8 апр 2011 19:33 28
- +Оценка
-2 +1

Вижте какъв е персонала в пощите - не може с тези хора да се направинищо повече. синдикатите стоят здраво зад това, защото иначе няма хляб и за тях.
неи може да се въведат нови технологии. Няма кой да ги използва. В нашия квартал в продължение на 10 дни няма марки за писма. Трябва да платиш с 15 стотинки повече, ако искаш да си пуснеш писмото.

 
Преглед на профил vkk111 Рейтинг: 8 Неутрално
9 апр 2011 15:23 29
- +Оценка
+7

Интерсено как всеки знае какво да направи, независимо в каква област е проблема- футбол, политика, икономика...Работя в пощи, достатъчно дълго време за да съм запозната с проблемите - и за клиентите ни, и за работещите в системата..Докато има политически назначчния, които след това си водят антуража от близки, приятели, приятели на техните приятели - не очквайте да има решение на проблемите ни - било пощи, било здравеопазване, образование и за каквото още се сетите..Сега в "Пощи" тече преструктуриране - уж...но за сметка на кого и на какво? Увеличваме персонала в големите градове, намаляваме в малките...правим някакви безумни реорганизации, аутсорсваме дейности ( охрана ), но на каква цена- пак никой не знае, и още, и още...Океан от проблеми...но не виждам решение скоро. Хванали сме да оптимизираме разходи, добре, нужно е, важно е, но докато вършим това, нашите конкуренти ни измъкнаха работата изпод носа..и продължават. И са си прави. Всеки иска да има повечè работа, повече приходи..а къде са нашите ? В конкуренцията...А колкото до клиентите - прави са да изискват от нас услуги с добро качество, но когато всеки един ден на работещите е изпълнен с проблеми на работното му място, за съжаление няма как да даде 100 % от себе си..Спирам да пиша, защото темата наистина е необятна..и няма как пощите да са ОК, НА ФОНА НА ВСИчКО В НАшАТА ДЪРЖАВА..И ТЕ СА ФУНКЦИЯ НА СЛУчВАщОТО СЕ У НАС!

 
Преглед на профил gpancheva Рейтинг: 8 Неутрално
1 май 2011 10:16 30
- +Оценка
+6

Всички сигурни пазари - енергетика, водоснабдяване (в някои страни приватизирани, а по-късно откупени и върнати на държавата!!!), у нас блазнят "бизнесмените" и политическите им креатури. Доколкото знам от 1 янеари падна монопола на "Български пощи" за пощенските услуги, където бляха единствени. Е, сега доста ще се наслушаме колко е хубаво да се ....Наскоро посетих кафенето в едно от селата от град Нови искър (край София) и в него видях купчина писма (главно със сметки), които никой няма да получи. Без медицинско обслужване, транспорт и пощи селата ни са обречени. А и там хора живеят!

 
Преглед на профил tetitoo Рейтинг: 8 Неутрално
1 сеп 2011 19:09 31
- +Оценка
+1

мога само да кажа че всичко в българия е много, ама наистина много зле... :(

 
Преглед на профил evelin_m Рейтинг: 458 Неутрално
4 ное 2011 14:31 32
- +Оценка
-1 +3

Малко да повдигнат заплатите В БП, тогава ще дойдат да работят млади хора, които са носители на иновациите.Да им дадат по един хубав компютър стерминали и ще видите как лека по-лека ще се оправят нещата и там.Ако влезете в една поща , ще видите какво писане на ръка пада.Безумно при това.Старите служители трудно се научиха и с касови апарати да работят.
Нека се назначат и млади знаещи и можещи мениджъри!

 
Преглед на профил gost22 Рейтинг: 2166 Неутрално
8 ное 2011 10:11 33
- +Оценка
-2 +2

До коментар [#27] от "Starsky":
Не бе, комунист такъв, няма да вземат хляба на жената, а ще развият нещо като домашен офис, или пощенски пункт. Ще добавят малко техника и селото ще има банкомат, интернет, разговори в чужбина (с внуците).... всякакви услуги, а жената ще работи на 8часа.
Никой частник няма полза от губене на пазар, нали конкурента ще го заеме веднага.
Стига с тези комунистически заплахи за безработица и глад. Гладуват некадърните.

_____

"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 
Преглед на профил Жана Борисова Рейтинг: 1416 Неутрално
8 ное 2011 11:49 34
- +Оценка
-2 +1

До коментар [#33] от "gost22": абсолютно подкрепям "gost22". Некадърните и мързеливите гладуват, мрънкат и се оплакват и си стоят на статуквото, без да имат кураж за каквото и да било. Така не става.

_____

zhanaborisova
 
Преглед на профил Starsky Рейтинг: 627 Весело
15 ное 2011 08:10 35

До коментар [#33] от "gost22":

Няма да ти преча на мечтанията! То какво друго му остава на човек в таз скапана държава!?

_____

Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 
Преглед на профил Генерален Директор Рейтинг: 402 Весело
20 ное 2011 18:13 36
- +Оценка
-1 +2

Каква поща, какво чудо. От 1994 до 2001 изпратих на приятели, познати, полупознати, непознати, еднолични и двулични търговци и прочее над 400 картички от САЩ и по груба преценка САМО 65-70 са стигнали до получателите или You've got mail трябва да се напише в отрицателна форма.

 
Преглед на профил Ron Рейтинг: 458 Неутрално
27 фев 2012 08:50 37
- +Оценка
+5

"Български пощи" проспаха две десетилетия, пълни с възможности за развитие. Мерките за в компанията бяха все палиативни и логично всичко клони към нула. Докато не се преструктурира и оптимизира, "Български пощи" е обречена.
За съжаление, неадекватното управление и липса на амбиции за конкурентно развитие на пазара изглежда е умишлено.

 
Преглед на профил Жана Борисова Рейтинг: 1416 Неутрално
27 фев 2012 09:31 38
- +Оценка
+2

абсолютно подкрепям последния коментар, обобщено казва точно това, което мисля по темата

_____

zhanaborisova
 
Преглед на профил Курт Деликуртев 662 галерии плюс X Рейтинг: 1416 Неутрално
12 мар 2012 01:30 39
- +Оценка
+3

Докато не се преструктурира и оптимизира, "Български пощи" е обречена.
За съжаление, неадекватното управление и липса на амбиции за конкурентно развитие на пазара изглежда е умишлено.

И аз съм за преструктуриране, не за продажба! Но трябват нови мениджъри, за предпочитане от чужбина, трябва пощите да се откажат от носещи ниски приходи услуги и т.н.

Преди време ми пратиха бърз колет от България! След 22 дни го получих, за това време би отишъл до луната, ама БП работят със скоростта на охлюв!!

_____

http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 
Преглед на профил петър палчев Рейтинг: 627 Неутрално
6 апр 2012 20:05 40
- +Оценка
+1

ОСОБЕНО ПО СЕЛАТА САНЕОПХОДИМИ НО НЕВ ТОЗИ СИ ВИД.

 
Преглед на профил toniarisa Рейтинг: 515 Весело
13 апр 2012 22:37 41

Ако Български пощи се обедини с ДСК /държавна спестовна каса / и се оптимизира малко и нещата ще се оправят.
Е може и Пашата да я приватизира и да направи същото, но като частен инвеститор.

 
Преглед на профил йоан александър Рейтинг: 233 Весело
16 май 2012 11:33 42
- +Оценка
+1

Преди един месец исках да пусна жалба срещу вежлива служителка в клон на Български Пощи (пояснявам, че ме изгониха от клона 10 минути преди обявената обедна почивка, докато лелката си пушеше най-спокойно зад гишето, в непосредствена близост до голяма сума пари и купища документация). Така и никой не ми обърна внимание. Влезте в сайта на български пощи и вижте какво пише в секция "за нас -> етичен кодекс" http://www.bgpost.bg/?cid=178
Изненада! - НИЩО!

 
Преглед на профил yavor73 Рейтинг: 8 Разстроено
18 юни 2012 09:29 43
- +Оценка
+5

Горко им на самите служители в системата на Български пощи,които много от трудовия им ресурс мизерстват с минимални заплати,дори и под минималната за страната.Водят се на по 4 ,6 или 8 часа и плащат данъци на страната ,защото се водят на 4 или 6 часов работен ден,работят реално по 7 - 9 часа на ден, защото и много напуснаха системата им доброволно и останалите изнемогват от затрупана работа, непосилна да се свърши от 1 човек в рамките на работен ден / дори и 8 часов / и накрая получават заплати по 200-250 лева / под минималната за страната/ и облагат с данъци , взимат ваучери за храна по 38 или 60 лева според часовия надник - пълна простотия и несправедливост за трудовите хора в системата на Пощите.

 
Преглед на профил Kosta Dinov Рейтинг: 8 Неутрално
19 юли 2012 11:09 44
- +Оценка
+2

Моето предложение е да се направи една добра финансова инджекция. Персонала на БП да мине убочение и от части да бъде заменен с по-компетентен и квалифициран екип!!! И има шанс все още за нея, ако подонбри и забърза услугите си :)

 
Преглед на профил beriya Рейтинг: 458 Неутрално
8 ное 2012 13:30 45
- +Оценка
+4

БП е огромна система с голям материален и нематериален актив: сграден фонд на ключови места в селищата, кадри които работят усърдно, име ЕМБЛЕМА (добро име градено дълги години), движими вещи и др.
Искат се реформи и добро управление, това е.

 
Преглед на профил nockout Рейтинг: 8 Неутрално
2 мар 2013 19:03 46
- +Оценка
+3

Български пощи ЕАД е по пътя на БТК и БДЖ. Абсолютен монополист във своята сфера (като БТК и БДЖ), с имоти, инфраструктура и тн. и тн. в цялата страна, е докарана (случайно или не) до това едва ли не безпомощно състояние. Дано само не стане като БТК, източена и ''приватизирана'' за жълти стотинки. Български пощи трябва да останат държавни, НО с компетентно и адекватно управление.

 
Преглед на профил thepirineagle Рейтинг: 814 Неутрално
20 яну 2016 00:48 47
- +Оценка
-1

Български пощи е естествено, доколко думата е подходяща, продължение на държавността/все по-крещящата липса на такава,всъщност/. Пощата е една от артериите на държавността-комуникации,икономика,доверие в институционалността,цивилизованост.....Не е задължително да бъде обществена/държавна или частна, въпрос е дали изпълнява горепосочените функции.

_____

ThePirinEagle
 
Преглед на профил thepirineagle Рейтинг: 814 Неутрално
20 яну 2016 00:51 48
- +Оценка
-1

До коментар [#37] от "Ron":
По-скоро нарочно някой им "проспа" две десетилетия...

_____

ThePirinEagle
 
Преглед на профил BezEmotsia Рейтинг: 555 Неутрално
10 юни 2020 00:38 49
- +Оценка
+1

Абе не разбрах авторът за ефективност или за ефикасност пише. Трябва да се направи разяснение на терминологията, че сега е оплескана.

Ха, ха.

 
Подкрепям темата
90 човека подкрепят темата Легенда
  • Регистриран потребител

  • Потвърден имейл