Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

Климатици в градския транспорт

3 25 юли 2010, 4750 прочитания
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
Темата на: kbderror
Преглед на профил

Темата е нова.
Предложена е от kbderror и подкрепена от 21 човека.

Защо е важна

В София и Варна голяма част от автобусите на масовия градски транспорт (+ концесионираните линии) са сравнително нови и в пъти по-модерни и удобни от Икарусите, които заместиха. Питам се защо не им работят климатиците и се налага да морят населението в тези жеги от по 30 и нагоре градуса (в превозното средство температурата е над 40 градуса).

Какво е решението

Заповед на съответните общини до превозвачите. При поръчка на нови возила, те да са с климатик. Монтиране на климатици в по старите превозни средства. (по образец на маршрутните линии, които обслужват маршрутите на юг от Бургас или тези Варна-Бургас)

Коментарът на


Искам да получавам съобщение за развитието на каузата
Подкрепете позицията си с коментар

3 коментара

Избор на тип:
Преглед на профил Делян Делчев Рейтинг: 1494 Неутрално
3 авг 2010 20:43 1

Просто искам да отбележа, че климатиците на всички закупени автобуси са оперативни и могат да бъдат включени. Това не се прави, защото се повишава разхода на гориво (тъй като прекалено често се отварят затварят врати) с около 20-25%, а тези автобуси които са Екотек и са прехвърлени на газ/метан, нямат и необходимата мощност и разходът се покачва с 40%. Така че всъщност климатиците са спрени, заради пестенето на гориво и пари за общината.

 
Преглед на профил kbderror Рейтинг: 233 Неутрално
5 авг 2010 20:54 2
- +Оценка
+4

Звънях в община Варна, нищо че дружеството е общинско, удобството в транспорта не зависело от тях, отговаряли само разписанията . Та дори и да пусна официално писменно запитване до гл. ексепрт по транспорта в общината (с когото разоварях по телефона) те щели да го препратят на ГТВ (Градски тр-т Варна) и отговорът им щели да ми го препратят. Та стигнах до телефона на инж. Кралев (той отговаря за климатиците в автобусите), не отговаря на телефона в канцеларията си, а на мобилният му не съм звънял, но секретарката се ангажира да предаде. (не и повярвах,но т'ва е отделен ?)

Звъннах в Транстриумф Холдинг които обслужват над 50% от линиите във Варна. Инженер Златев, каза че е издал такава заповед и даже се учуди че не се спазва. Поиска конкретен автобус (линия, посока и час) за да накаже провинения шофьор. (около 60 автобуса на холдинга имали изправни климатици). Помолих го да разлепи заповедта си из автобусите,така както е разлепена друга информация за пътниците и вървят реклами по телевизорите. Той обеща в най кратки срокове да го направи, все пак т'ва били само 60 листа.

През септември ще се заема с проблема и в София, но ако може друг да го направи защото тогава температурите ше паднат и може общината и превозвачите да не приемат нещата с необходимата сериозност.

Благодаря на Капитал за ангажимента му също да се заеме със ситуацията.

@1,
Все пак всички искаме да обитаваме една по-добра градска среда и...

Прочитане на целия коментар
разхода не би трябвало да е кое знае колко по-висок все пак машините са нови и високо ефективни.

 
Преглед на профил Dimov Рейтинг: 448 Весело
17 авг 2010 14:29 3
- +Оценка
+1

Моля, публикувайте тук телефони за контакт на инженерите Кралев и Златев. Трябва по-сериозен обществен натиск.

_____

VD
 
Подкрепям темата
21 човека подкрепят темата Легенда
  • Регистриран потребител

  • Потвърден имейл