Ново място: Wonderland Gelato & Sweets

Сладолед и гофрети с авторски вкусове, тиква и греяно вино

   ©  Андреа Пунчева

Напук на пандемията и вече традиционния за ул. "Цар Иван Шишман" ремонт основателките на Wonderland Desserts & Cocktails Елена Дечкова и Надежда Христова отвориха второ заведение. Wonderland Gelato & Sweets е тематично продължение на авторските десерти и брънч от ул. "Парчевич", но тук те са под формата на джелато и сорбета, а вафлените фунийки са по собствена рецепта.

Надежда и Елена не приемат с лека ръка предизвикателствата (конкуренция, мерки), но "имаме уникално предимство пред всички останали - не залагаме на обичайните вкусове, а на нашите авторски от сладкарницата, която все пак за две години и половина се превърна в някакво име". Всяка седмица предложенията се сменят, а ще има и сезонни любимци като сорбе с просеко, джелато с вкус на тиква или греяно вино.

Съчетанията интригуват с имената си: "Бони и Клайд" (шамфъстък, малина и бял шоколад), "Миньони" (ванилия, маракуя и манго) или "Трите прасенца" (към сладките съставки има и малко бекон) са двойници на десерти в сладкарницата. До дни ще има и пухкави гофрети под формата на хапки, като отгоре ще може да се допълни със сладолед и украса.

Отворили са в средата на септември, уточнява Надежда, която е сладкарката в партньорството (другата бизнес половинка, Елена Дечкова, стои зад напитките), защото "ни се правеше нещо ново, пък и помещението се оказа свободно и идеално". Фасадата на ъгъла на "Шишман" и "Вазов" е изрисувана за два дни и привлича погледите на минувачите. Предлагат също качествено кафе и безалкохолни, акцент, както и в другото им заведение, са продуктите.

Добрите места и услуги ще се развиват дори и по време на криза. За този сантимент, често повтарян през последната година и половина, изглежда, че се намери още едно доказателство.

Адрес: ул. "Цар Иван Шишман" 15

Работно време: всеки ден, 11-20 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар