Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и следващата седмица

7 - 9.08

So 90s. Обичате ли танцовата музика от 90-те? Spice Music Festival ще се проведе и тази година, за да ви телепортира отново там с хитовете на някои от най-популярните му изпълнители - Black Box, c-Block, C+C Music Factory, Corona, Kosheen, Las Ketchup, LayZee aka Mr. President, Lou Bega, Masterboy & Beatrix Delgado, Maxx, Nana, Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman, Rozalla, Sonique, Technotronic, Vengaboys, както и с българските "Акага", "Антибиотика", братя Аргирови, DJ Marti G, Dj Dian Solo и DJ Emotion и др.

Бургас, програмата е на www.spicemusicfest.bg, билети: 60 - 150 лв. от EpayGo и в мрежата на EasyPay в цялата страна.

7, 8 и 9.08

Местни канят. В рамките на три дни жителите и гостите на Бургас са поканени да се включат в Local Fest с арт работилници, да опитат различна храна и коктейли и да чуят лайв изпълнения и диджей сетове. Сред акцентите е кулинарна работилница за изследване на солта и нейните неочаквани приложения в кухнята, по време на която ще можете да приготвите солен карамел, фурми с ядки, шоколад и солни кристали, сух домашен зеленчуков бульон и др.

Бургас, "Графична база" Тодор Атанасов, вход: на буркан в подкрепа на артистите, от 14:00 ч.

7 и 8.08

От лятната Киномания. В последния си филм "Как да бъдеш добра съпруга" актрисата Жулиет Бинош влиза в ролята на Полет ван дер Бек. Тя и съпругът й ръководят институт за домакини в Бьорш, Елзас, чиято мисия е да обучава млади момичета как да бъдат перфектните съпруги. Но когато мъжът й внезапно умира, Полет установява, че училището е пред банкрут. Филмът е сатира на равенството между половете и свързаните с това предразсъдъци.

Платформа А6; 20:00 ч.

8.08

Добрият пример около нас. Безплатно TEDxVitosha LIVE събитие, което ще представи най-интересните непубликувани презентации от TED2020, лектори на живо с иновативни идеи и срещи на новото атрактивното място в София - Quartal Food Park.

Свободен достъп, но със задължителна регистрация за запазване на място на www.tedxvitosha.com/registration, от 10:00 до 13:00 ч.

8.08

P.I.F. Acoustic Plovdiv. Акустичен концерт на група P.I.F.. Музикантите ще изпълнят някои от най-известите си хитове във варианта, в който са били първоначално замислени, преди да бъдат записани в студио.

Пловдив, бар "Конюшните", 20:30 ч., вход: 15 лв.

8 и 9.08

Плаваща трибуна. Международна регата "Порт Бургас" се провежда в акваторията на Бургаския залив, като стартът е в зоната на централния плаж. Тази година имате възможност да я проследите към зрелищното състезание на път за остров Света Анастасия на борда на кораб "Анастасия" като морска трибуна.

Курсовете са от 11:00 ч., резервации на телефон 0882 004 124 (от 9 до 17 ч. всеки ден) или на имейл [email protected].

10.08

Анатомия на Вселената. За Земята все пак е ясно, че не е плоска, но този въпрос важи за Вселената - плоска ли е тя, или има извивки? Расте лиили "пази форма"? Защо тъмната енергия я подтиква към "напълняване" и как материята контрира този процес? За новото си събитие Ratio кани физика в "Ендуросат" и докторант по теоретична физика в СУ Виктор Данчев да разкрие докъде сме стигнали с разплитането на мистерията на вселенското "телосложение".

В "Кино Кабана", 19:00 ч. Събитието ще се излъчва и онлайн - линк към live-a ще се пусне в 20:00 ч. на страницата на Ratio и в страницата на събитието във Facebook, както и на канала в YouTube

10 - 16.08

Гостуващото кино. "София филм фест" гостува във Варна - началото се поставя в понеделник в двора на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" от 19:30 ч. с чаша вино в ръка и музикална изненада, а от 21:00 ч. ще се състои премиерата на копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България "Босият император", продължение на комедията "Белгийският крал".

Билети: 6/8 лв. Повече информация и цялата програма на "София филм фест" във Варна вижте на www.facebook.com/SFFVarna/

10 и 12.08

Пендачанска и Варненската опера. Премиера на операта "Макбет" с ексклузивното участие на примата Александрина Пендачанска и нейния трети съвместен проект с ТМПЦ - Варна. В ролята на Макбет влиза най-успешният български баритон по световните сцени - Кирил Манолов.

Варна, Летен театър, повече информация на www.operavarna.bg. Билети: 15, 20, 30 и 40 лв. от ТМПЦ, ФКЦ и в мрежата на Eventim.

13 - 16.08

На празник. Туристическият комплекс "Остров Света Анастасия" отбелязва своя празник за седма поредна година в няколко поредни дни. В програмата са фотоизложба "Дом на светлината - морските фарове от България и света" на Бела Бенова, базар на изкуствата с художествени и ръчно изработени произведения, детска работилничка за направа на сувенири. Концертите на откритата сцена са на бургаските групи Lemon Box & Red Light District Project (13.08), изпълнения на португалско фадо на португалката Жоана Амендоейра (14.08) и представяне на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" (15.08).

За информация и резервации: [email protected]

13 - 16.08

Озаглавете лятото. Издателства от цялата страна ще се включат в шестото издание на фестивала "С книга на плажа", за да представят най-новите си литературни заглавия. Следете и за съпътстваща програма, по време на която са планирани срещи с популярни автори.

Бургас, на откритите площи на Експозиционен център "Флора"

до 21.08

Да предадеш занаят. Международният Панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" се провежда за 24-ти път във Варна с мисия да представя съчетанието между традициите и съвремието в изкуството. Събитието събира автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката, а посетителите ще могат да наблюдават демонстрации на уменията им на живо.

Варна, Морска градина

Изгубени на Еверест

Едночасовата специална продукция разглежда една от най-озадачаващите изследователски мистерии: какво се е случило с Андрю "Санди" Ървин и Джордж Мелъри, които изчезват на 8 юни 1924 г., изкачвайки най-високия връх на света - Еверест. Журналистът, катерач и авантюрист Марк Синът заедно с катерача, планинар и фотограф на National Geographic Ренан Озтюрк се отправят на мисия да открият тялото на Ървин и да разкрият загадката...

Премиера, National Geographic, 7 август, 1:55, и 15 август, 20:00 ч.

Така или иначе

Оригинален сериал на "HBO Европа" от Испания. Аче и Белен не са се виждали от години. Двете са от малкото градче Парла в близост до Мадрид и ето, че се засичат в Маласаня - най-разкрепостения и модерен сред хипстърите квартал на испанската столица. Те трябва да намерят начин да оцелеят в този толкова различен за тях живот.

Премиера, HBO GO, 8 август, и HBO, 10 август от 22:35 ч.

Дървосекачи

Минисериалът от осем епизода, създаден от Елууд Рийд и вдъхновен от бестселъра на Ани Пру, пренася зрителите на границата на цивилизацията през XVII век и мистериозното клане на заселници в дивите земи на Нова Франция, заплашващо да въвлече района във война.

Премиера, National Geographic, 9 август от 22:00 и 23:00 часа, с два епизода всяка неделя.

Un(well)

Документалният филм се потапя дълбоко в доходоносната уелнес индустрия, свързана със здравето и лечението. Какво наистина ни помага или е само начин да вземе парите ни?

Премиера, Netflix, 12 август.

Все още няма коментари
Нов коментар