🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Бум-бам и си намираш офис на двора

Илия Дечков и Иван Борисов за платформата си за споделени работни пространства bum-bam.com

В началото на лятото се появи новата българската онлайн платформа bum-bam.com, чрез която се предлагат споделени работни пространства, които са най-често на открито. Нейните създатели Илия Дечков и Иван Борисов стигат до идеята, провокирани от коронавирусната пандемия и търсейки решение на проблема с еднообразието на работата от вкъщи и цялостното затваряне на офисите и голяма част от коуъркингите.

Чрез онлайн платформата всеки собственик на подходящ имот, независимо дали дворен или затворен, би могъл да го отдаде срещу дневно заплащане на фриленсъри, дигитални номади и малки екипи, които да творят от там. Важна цел на създателите на Bum-bam.com е местата, които предлагат, да стимулират въображението и продуктивността. Най-често се отдават дворове и тераси, а отскоро и закрити помещения. В списъка с локациите на сайта впечатление прави т.нар. езерен двор близо до София, както и двор, в който на работещите правят компания породисти, свободно отглеждани кокошки и костенурки.

В момента се водят преговори на картата на "Бум-бам" да се появи и първият островен офис, разположен на остров "Света Анастасия" край Бургас. Най-честите потребители на платформата са хора, които се занимават с маркетинг, копирайтинг, журналистика, дизайн и други свободни професии. Не са рядкост и екипите от технологични и софтуерни компании, които най-често са между три и седем души и изнасят офиса си на открито за около седмица.

Има и корпоративни клиенти, които редовно ползват места от платформата, за да организират срещи, обучения, брейнсторминги. Голямо преимущество на платформата е, че дава избор на различни локации и така може да бъде открит офис близо до дома, с което да се намали времето за ежедневно пътуване до работа. Друга възможност е офисите да се редуват за повече разнообразие.

Всички резервации и плащания стават изцяло онлайн чрез платформата. Плащанията от страна на ползващите офиси са на дневна база, а разплащанията със собствениците на имоти се правят в края на всеки месец, като платформата си удържа 15% комисионна.

Все още няма коментари
Нов коментар