🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подаръци ще има за всички зверове

Кутиите с изненади за домашни любимци стават все по-популярни у нас

   ©  Радост Филипова

Закъснявам за рожден ден, от важните - рожденикът е най-верният партньор и обичан приятел на моя близка - спортната й кобила, а тортата ще бъде морковена, буквално. Отдавна ходя на кучешки партита с моето куче и рождени дни на котараци, но да присъствам на конски рожден ден ще ми бъде за първи път. Доста време се чудих какъв подарък да купя на коня, дали, ако се опитам да поръчам някаква амуниция, ще уцеля размера; дали да не бъде някакво лакомство, но какво, не върви да се появя с един килограм ябълки, или пък е прието? Влизам в нета да се ограмотя и бързо попадам на Фейсбук страницата на My Horse Box BG. Идеална идея за подарък на кон - мистериозна кутия-изненада, в която има интересни предмети, храна, козметика. Предлагат се различни видове, за различните дисциплини, бързо избирам Show Jumping - кутията с насоченост към дисциплината прескачане на препятствия.

Доставката на подаръка прави лично Радост Филипова, създателката на My Horse Box. Заговаряме се. "Първата кутия създадох на 1 януари 2021 г. за моя кон Какао. Исках да му направя подарък, съчетах различни лакомства, играчки и предмети в кутия и въпреки че аз знаех какво има вътре, ми беше много любопитно каква ще бъде реакцията на животното. Когато му занесох кутията, беше съвсем очевидно, че надушва лакомствата и се вълнува. Отворихме я и той веднага зарови нос вътре, похапвайки си бонбони и разучавайки играчките и останалите подаръци. Успях да го зарадвам много." Така се ражда идеята за мистериозната кутия - изненада за коне, която вече година жъне голям успех сред ездачите. Радост разказва, че конете са част от семейството на стопаните си, все по-често рождените им дни се празнуват като на други домашни любимци, но изборът от подаръци за тях е ограничен. Затова решава да създаде мистериозни кутии, чието съдържание да бъде изненада, за да радва коне и ездачи.

За една година тя създава няколко вида кутии, които се различават по аксесоарите, амуницията и лакомствата, които може да се паднат вътре, тъй като всяка дисциплина в конния спорт има своите специфики, а отскоро има и кутия само за ездачи, които нямат собствен кон. "Видовете кутии, които предлагаме, отговарят на основните спортни дисциплини в нашия спорт: Show Jumping - Конкур Ипик, или Прескачане на препятствия, Dressage - Обездка, Western - Уестърн, Enduracne - Издръжливост, Eventing - Крос, Pony riding - За малките ездачи и техните понита, и Foal - за кончетата до 6 месеца и техните майки. Новата ни кутия Horse lovers създадохме специално за ездачи и любители на конния спорт, които нямат личен кон, но искат да изглеждат добре. Вътре сме наблегнали на аксесоари от първа необходимост за всеки ездач, който държи на външния си вид."

За Радост е важно винаги да може да предложи нещо ново на клиентите си, затова освен всички видове кутии често създава лимитирани серии тематични кутии - за Великден, Хелоуин, Коледа, където преобладават тематични аксесоари, лакомства и предмети, изненада за коне и ездачи. "Държа на качеството и подбирам амуниция, аксесоари и храна, които отговарят на определен стандарт и ездачите оценяват това, но смятам, че освен радостта от самите предмети нещото, което най-вече кара хората да си поръчват от моите кутии, е елементът на изненадата и очакването какво ще се падне този път", споделя тя. Отскоро има и още една изненада за ездачите - кутията Equestrian dog - с подаръци за техните кучета. Идеята за тази кутия идва от наблюденията на Радост над живота на кучетата, чиито стопани са ездачи: "Тези любимци прекарват дълги часове навън, покрай конете, във всички сезони и често имат нужда от специфични грижи, козметика и аксесоари." А част от приходите от тази кутия са с кауза - биват дарявани за лечение и задомяване на безстопанствени кучета.

Мистериозната кутия за коне може да е новост на нашия пазар, но подобни кутии с аксесоари и лакомства за кучета са предпочитан подарък от години. Happy Box радват стопани и кучета с тематични кутии от четири години. Хората, които стоят зад идеята, са Калоян Янаков и съпругата му Ромина. "След като се върнахме от бригада в САЩ, с част от малкото спестявания, които ни бяха останали, купихме първото си куче - френски булдог на име Рагнар. Грижите за него бяха като за дете", разказва Калоян, постоянно му купуват различни храни и лакомства, подходящи за породата, тъй като не може да приема всички видове кучешка храна. Играчките също се оказали предизвикателство, защото кучето ги унищожавало за ден. Тогава двойката решава да започне да поръчва лакомства и играчки за Рагнар от чужбина от утвърдени производители. Така се ражда идеята за кутия-подарък за кучета, която да съдържа качествени лакомства и играчки. "В САЩ тематичните кутии с подаръци за кучета са много разпространени и популярни и решихме да създадем подобна кутия тук", споделя Калоян. Двойката създава първите си петдесет тематични кутии и всички бройки са заявени и изкупени само за един ден.

"Концепцията на тази кутия е не да бъде изненада, разказва Калоян. Нашите клиенти знаят предварително какво ще получат в тематичната кутия, разбира се, има и бонус подаръци от нас." Happy Box създава нова тематична кутия за кучета на всеки два месеца, което прави по шест кутии годишно. Темите са много разнообразни, освен задължителните Коледа, Хелоуин, Свети Валентин има разнообразни и забавни теми като "Джунглата", "Влюбени мишлета", "Фермата", "В гората". Съдържанието на всяка нова кутия се представя на клиентите, така че те знаят какво купуват. Изненадата е за кучетата.

Happy Box са три основни вида: Малка - за кучета до 5 кг, Средна - за кучета от 6 до 20 кг, и Голяма - за кучета над 20 кг. Запазена марка на Калоян и Ромина са домашно изпечените бисквитки за кучета с фъстъчено масло, които неизменно присъстват в кутиите, приготвят ги вкъщи, в собствената си фурна, "лакомствата преминават строги проверки от нашите служители в сектор "Контрол по качеството" - Рагнар и синът му Конан", шегува се Калоян.

Освен тематичните кутии, които създават Калоян и Ромина, винаги в продажба е кутията с подаръци за куче Birthday Box. В нея освен лакомства и играчки има празнична шапка, папийонка и празничен банер с надпис Happy Birthday. "В чужбина отдавна рождените дни на домашните любимци се празнуват като на равноправен член на семейството. Все по-модерно става рождените дни на любимите ни кучета да се празнуват и у нас", споделя Калоян.

От екипа на онлайн зоомагазин "Мишле" потвърждават тази тенденция. Златина Кръндева споделя, че най-търсените им кутии-изненада са за котки. Идеята за създаването им се заражда в чужбина: "Със сегашния ми бизнес партньор живяхме в Англия и там подобни кутии-изненада или абонаментни кутии вече бяха набрали голяма популярност. Самата аз редовно си поръчвах кутии-изненада с козметика. Така, когато създадохме нашия онлайн зоомагазин, вече имахме идеята да предлагаме такива кутии. Имахме запитвания за тях даже преди създаването им."

Клиентите на "Мишле" си поръчват кутия-изненада за котки по различни поводи - за рожден ден, за Коледа или просто за да изненадат домашния си любимец. "Имаме много редовни клиенти, които си поръчват кутия ежемесечно", разказва Златина. Това отдава на голямото разнообразие от предмети, които поддържат в кутиите. Вътре може да се паднат различни играчки, лакомства, драскалки, котешка трева, като всички предмети са изненада. "За да е пълна изненадата, поддържаме играчки, лакомства и аксесоари за котки, които не фигурират в сайта и не могат да бъдат купени отделно от кутията", споделя Златина.

Екипът на "Мишле" планира нов продукт за клиентите си за в бъдеще - работят по създаването на персонализирани кутии - клиентите ще въвеждат данни за своята котка, като име и възраст например, за да може продуктите в нея да бъдат подбрани за нуждите на конкретната котка и персонализирани специално за нея.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    xfm16428626641099082 avatar :-|
    Кубра И' Рига

    ❤️ My Horse Box BG is the best 🐴

    Нередност?
Нов коментар