Домашно кино: Ана де Армас като Мерилин Монро в Blonde

Филмът на Андрю Доминик направи премиера на кинофестивала във Венеция по-рано през септември, а скоро ще бъде и в каталога на Netflix

Blonde

Един от най-очакваните филми за тази година е адаптация на романа на Джойс Каръл Оутс от 2000 г., която разказва историята на Мерилин Монро - от нейните ранни травматични години като Норма Джийн Мортенсън до промяната на името и имиджа й и романтичните ѝ връзки. Филмът на Андрю Доминик ("Чопър", "Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд", "Убивай ги нежно"), който през септември направи премиера на фестивала във Венеция, предлага различен разказ за вътрешния живот на иконата и е определен от самия него като "приказен емоционален кошмар". В предизвикателната главна роля е Ана де Армас от Deep Water и Knives Out.

Премиера, Netflix, 23 септември

Andor

Нов сериал по "Междузвездни войни". Поредицата изследва една нова перспектива от Star Wars галактиката, като се фокусира върху пътешествието на героя Касиан Андор, който се опитва да открие как може да допринесе за промяната. Сериалът представя историята за разрастващия се бунт срещу Империята. В главната роля е Диего Луна, играл героя и във филма Rogue One от 2016 г.

Премиера, Disney+, 21 септември

Нарковойни: В преследване на дракона

Шест едночасови епизода разкриват как светът се е пристрастил към опиодите чрез шокиращи истории от челните редици на световната търговия с хероин. Поредицата проследява контрабандистите на хероин, а в тази верига на събития са замесени Виетнамската война, афганистанските талибани, сицилианската мафия, одобрените от правителството "фабрики за хапчета" на фармацевтичната индустрия и пикът на фентанила.

Премиера, National Geogrpahic, всеки понеделник от 23:00 ч.

Все още няма коментари
Нов коментар