🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

В очакване на Coinbase: Bitcoin и други криптовалути са с нови рекорди

Борсата за виртуални пари днес се листва на Nasdaq с първоначална оценка от 50 млрд. долара

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Крипто пазарът изживява поредния си дневен бум, като основния двигател за цените е очакваното днес листване на платформата за търговия с виртуални валути Coinbase. Bitcoin е с нов рекорд от над 64 хил. долара, или повишение от почти 3%, етериума е нагоре със 7%, но определено рекордьор е Dogecoin с почти 100% повишение. Общата капитализация на всички криптовалути в момента е 2.26 трилиона долара, като над 50% от нея се пада на Bitcoin.

По-късно днес борсата за криптовалути Coinbase ще направи директно листване на Nasdaq. Oт там обявиха и референтна цена за началото на търговията - 250 долара, което прави оценка от 50 млрд. долара. Това обаче не е цена на която ще се сключват сделките, а е по-скоро отправна точка за дневната промяна в цената, която ще зависи от самото търсене на акции. Предварителните оценки са за капитализация от 100 мрлд. долара, което означава цена на акция от 500 долара.

Ако тази капитализация бъде постигната тя ще е най-голямата за регулиран борсов пазар - за сравнение за сравнение оценката на Intercontinental Exchange, която управлява NYSE, е 65 млрд. долара, а на NASDAQ е 25 млрд. долара.

Все още няма коментари
Нов коментар