🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: румънският сериал Spy/Master, Арнолд Шварценегер във Fubar

Какво ново по стрийминг платформите

Spy/Master

През 2023 г. Берлинският международен филмов фестивал въведе състезателната категория "Серия Берлинале", а първата наградена продукция в нея е румънския сериал, копродуциран от Warner TV Serie (Германия), заснет в Букурещ и Будапеща. Действието на 6-серийната шпионска драма се развива в разгара на студената война и проследява историята на Виктор Годеану (Алек Секаряну от "Амонит", "Рукс"), дясна ръка и най-близък съветник на Николае Чаушеску, който крие голяма тайна. Той е двоен агент и целта му е да избяга от Румъния, преди да бъде разобличен. Той използва дипломатическо пътуване до Германия като трамплин към Щатите, подпомогнат от агент под прикритие на Щази (германската актриса Свенджа Юнг от "Императрица") и предприемчив агент на ЦРУ (Паркър Сойърс от "На юг с теб", "Мумията").

Премиера, HBO Max

НЛО: Разследване на непознатото

Документална поредица, която изследва продължилите десетилетия разследвания на неидентифицирани летящи обекти от американското правителство и хвърля светлина върху програма на Пентагона, посветена на темата. Продукцията разкрива какво е направено публично достояние и какво е останало скрито в пет епизода: "Секретната програма на Пентагона", "Проект "Синя книга", "Близки срещи от ядрен вид", "Стотици очевидци говорят" и "Правителството нарушава мълчанието си".

Премиера, National Geographic, всеки вторник от 22:00 ч.

Fubar

Комедийният екшън сериал отбелязва първата главна роля в телевизионен сериал на Арнолд Шварценегер. В сюжета баща и дъщеря откриват, че всеки един от тях от години тайно е работил като агент на ЦРУ. Оказва се, че те въобще не се познават и са се оплели в мрежа от лъжи (което ни напомня на друго заглавие с актьора - "Истински лъжи", с вече култов статус). Сега двамата ще трябва да работя заедно и да преразгледат универсални семейни отношения на фона на световния шпионаж.

Премиера, Netflix