Как НСО охранява бизнес интересите на Пеевски и Доган

Аудиокоментар на Йово Николов как усвояването на публичния бряг край "Росенец" и овладяването на Националната служба за охрана са символи на превзетата държава

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Десантът на лидера на "Да, България" Христо Иванов в лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и сблъсъкът му със служители на НСО там отключи серия от реакции и събития, които задълбочиха напрежението между институциите и водят страната към политическа криза.

В този казус има два символа на превзетата държава - превръщането на един публичен бряг в частна територия със съдействието на всички власти и овладяването на Национална служба за охрана и превръщането й в частна охранителна фирма. Това е темата на новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал".

Журналистът Йово Николов разяснява какви нарушения на закона извършват служителите на НСО в инцидента край "Росенец", коя институция какви правомощия има по отношение на службата за охрана и откога и защо Пеевски и Доган се ползват с протекциите на НСО.

В епизода ще чуете още какво следва след символното политическо изказване на президента Радев срещу Пеевски и Доган и свързана ли е акцията на прокуратурата в президентството, при която бяха арестувани двама съветници на Радев, с него.

N.B: Разговорът с Йово Николов е записан на 9 юли.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

София има тайна и тя... мирише

Калина Горанова и Ивайло Станчев за това как заводът, който трябва да преработва отпадъците на столицата, връща двойно повече от предвиденото боклук обратно на сметищата

Все още няма коментари
Нов коментар