Кой допусна провокатори на партийната конференция на ГЕРБ

Журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова за въпросите, които провокира насилието над журналисти и протестиращи на събитието на управляващата партия

Агресивният мъж, Денислав Станоев, нападнал журналистката Полина Паунова, се вижда и при отвеждането на студента по астрофизика от конференцията на ГЕРБ.
Агресивният мъж, Денислав Станоев, нападнал журналистката Полина Паунова, се вижда и при отвеждането на студента по астрофизика от конференцията на ГЕРБ.
Агресивният мъж, Денислав Станоев, нападнал журналистката Полина Паунова, се вижда и при отвеждането на студента по астрофизика от конференцията на ГЕРБ.    ©  Цветелина Белутова
Агресивният мъж, Денислав Станоев, нападнал журналистката Полина Паунова, се вижда и при отвеждането на студента по астрофизика от конференцията на ГЕРБ.    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тази седмица управляващата партия ГЕРБ събра свои активисти от цялата страна, за да потвърди намерението си да запази властта. Събитието обаче ще остане в историята не с речта на Бойко Борисов "Аз съм добър човек", а с насилието над журналисти и протестиращи от страна на група агресивни младежи, допуснати от охраната в периметъра на събитието.

Журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова беше един от нападнатите хора. Телефонът й беше изблъскан три пъти от нападателите, а след това активист на ГЕРБ от район "Оборище" я изведе от зоната на събитието.

Тя гостува в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" и изброява въпросите, които провокира този инцидент у нея. "Журналистите не следва да разказват за себе си. Не е важно, че някой ми е мятал телефона или ме е блъскал. От значение е, че очевидно те са очаквали провокации по думите на самия Николов (PR-ът на ГЕРБ Никола Николов - бел. ред.) и не са направили нищо, за да ги предотвратят. Което поставя много въпроси, основният от които е дали тези провокации не са били търсени", казва Паунова.

В епизода ще чуете още защо, когато управляващите не искат да пуснат властта, винаги си служат с едни и същи аргументи, и откога Борисов съвсем спря да отговаря на журналистически въпроси.

P.S. Разговорът с Полина Паунова е записан в петък, 7 август, преди обед. По-късно през деня Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за хулиганство на един от нападателите от "София тех парк" - 20-годишният Денислав Станоев.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Ще помогнат ли мерките на правителството

Аудиокоментар на Вера Денизова за това дали парите, които Борисов обеща, ще успеят да смекчат кризата

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    polite_bear avatar :-|
    HERMES
    • + 7

    Аз искам да задам друг въпрос. А кой допусна служители на държавни агенции, общини и прочее на бюджетна издръжка, да са там в работно време? Пуснали ли са си заявления за платен отпуск? Както се разбра, единият с баджовете е служител в АПИ. Защо никой не провери дали е бил в отпуск или самоотлъчка? А останалите?

    Нередност?
  • 2
    evpetra avatar :-P
    evpetra
    • + 4

    До коментар [#1] от "HERMES":

    Но моля Ви, те бяха там по време на обедната си почивка! Само дето Бойко Борисов не уточни времетраенето на тази почивка - вероятно повече от 12 часа, за да успеят тези от Добрич или Силистра например да дойдат до София и да се върнат, по магистралата.

    Нередност?
Нов коментар