Паркирай, ако можеш

Ивайло Станчев за последния опит на Столична община да подреди транспортния хаос и как да се реши проблемът със задръстването на София с автомобили

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Центърът за градска мобилност обяви, че започва да глобява с до 200 лева за неправилно паркиране. Колкото и да звучи невероятно, е факт, че София до момента не разполагаше с ефективни и работещи глоби, за да регулира град, практически задръстен от автомобили. Кризата с колите в София е достигнала своята критична точка и това е само първа стъпка, с която градската управа обещава да се справи с проблема.

На опита на Столичната община да подреди транспортния хаос в града ни е посветен и новият епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал". Гостува Ивайло Станчев, редактор на темата на броя в седмичния "Капитал". Той разказва какво още се променя в начина, по който Центърът за градска мобилност ще регулира паркирането, планира ли се построяването на нови паркинги и ще доведат ли промените до по-добър градски транспорт. В епизода ще чуете още къде отиват приходите от синя и зелена зона в София.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

COVID и шансът на Пловдив да задържи таланти

Пандемията върна много българи у дома. Какво правят бизнесът и общината, за да ги убедят да останат тук