🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Новият парламент: опозицията в атака, ГЕРБ в изолация

И още: президентът Румен Радев може да има силен коз със съставянето на служебен кабинет, който да разкрие истинската картина за управлението на Борисов

Първо заседание на 45-тото Народно събрание
Първо заседание на 45-тото Народно събрание
Първо заседание на 45-тото Народно събрание    ©  Юлия Лазарова
Първо заседание на 45-тото Народно събрание    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тази седмица се заклеха народните представители от 45-тото Народно събрание. Още в първото заседание в парламента се върнаха дискусиите и политическият живот, а ГЕРБ изпадна в пълна изолация при гласуванията. Макар по всяка вероятност животът на този парламент да е кратък, партиите вече внесоха редица законопроекти. Трите нови парламентарни групи "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" искат бърза промяна в изборните правила.

Управляващият редактор на "Капитал" Алексей Лазаров гостува в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" и коментира първите дни на парламента. В епизода ще чуете още как ще се развие сюжетът с връчването на мандатите и какви важни задачи стоят пред евентуален служебен кабинет на президента Румен Радев.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.