🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст | Изкуството е в застой, трябва му свеж подход

Гост в "Гласът на Капитал" е младата артистка Цветелина Ангелова, която разказва за своя опит досега и нуждата от повече независими студиа

Артистката Цветелина Ангелова за състоянието на арт сцената в Пловдив
Артистката Цветелина Ангелова за състоянието на арт сцената в Пловдив
Артистката Цветелина Ангелова за състоянието на арт сцената в Пловдив    ©  Цветелина Ангелова
Артистката Цветелина Ангелова за състоянието на арт сцената в Пловдив    ©  Цветелина Ангелова
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Освен със силно развиваща се индустрия културната сцена на Пловдив също става все по-жива. Градът под тепетата спечели прозвището "Европейска столица на културата" за 2019 г., а наскоро бе избран и като една от най-добрите туристически дестинации в Европа в международния конкурс European Best Destinations 2022.

В третия епизод на "Гласът на Капитал" от Пловдив ще ви срещнем с Цветелина Ангелова, младата артистка и скулпторка. Тя ще ни запознае в по-голяма дълбочина за това как изглежда културната сцена отвътре и как може да продължава да се развива. Ангелова говори за проблемите на сцената, както и за нуждата от по-голям фокус върху развитието на поле за изява за независимите артисти.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.