Гледайте изборното студио "Кой ще управлява България"

Екипите на "Капитал" и "Дневник" представят първите изборните резултати, анализ, прогнози и коментари какво следва от тук нататък

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

На 2 октомври българите отново избират кой ще управлява страната. Кой ще спечели изборите? Какви ще са силите в следващото Народно събрание? Ще има ли редовно правителство? Какво следва? Ако отговорите на тези въпроси Ви интересуват, студиото "Кой ще управлява България", създадено от екипите на "Дневник" и "Капитал" е добрият избор за вечерта на 2 октомври.

Очаквайте първи изборните резултати, точни прогнози и коментари от нашите гости. Обещаваме интересен и смислен разговор.

★ Започваме точно в 17:30 часа. Ще излъчваме на живо. Гледайте където и да сте в най-удобната за Вас платформа:

➤ на https://www.dnevnik.bg/

➤ на https://www.capital.bg/

➤ във Facebook събитието Кой ще управлява България?

➤ във Facebook страниците на Дневник и Капитал

Ще има ли правителство и при какви условия? Кой с кого ще управлява ? Кога отново ще има избори?

Това са ключовите въпроси, които ще имат по-ясни отговори в изборната вечер, след като се разберат първите резултати от предсрочния вот. За тези отговори и прогноза какво точно предстои и как ще засегне всеки може отново да разчитате на изборното ни студио. Екипът на "Дневник" и "Капитал" подготвя не само анализ и точни прогнози, но и коментар и контекст за геополитическата и икономическата ситуация, в която ще работи нов кабинет.

В изборното студио ще гледате:

: Кога ще са следващите избори - първо интервю с "Екипът на София", представил се на 1 октомври - Любо Георгиев и Христо Станкушев за възможното обединение около политики

: Геополитиката има значение, или избори в света на Путин - коментари и прогнози от Деян Кюранов, Мария Симеонова и Димитър Бечев

: Прогнози за икономиката от бизнеса - журналистите от "Капитал" представят в каква среда ще трябва да работи ново/служебно правителство. Анализ от икономиста Евгений Кънев и предприемача Стефан Димитров и интервю със собственика на една от десетте най-бързо развиващи се компании - Станко Станков ("Булмаркет").

: Ще има ли правителство и (не)възможните коалиции - коментират юристът Вержиния Велчева, журналистът Веселин Дремджиев, политологът Даниел Смилов и директорът на "Отворено общество" Георги Стойчев

: Кой всъщност гласува - със социолога Павел Вълчев от "Алфа рисърч"

: Прогнозата на инвеститорите - с Никола Янков от "Експат капитал"

: Какво следва - режисьорска версия - с Явор Гърдев

Всички прогнози на агенциите показват, че отново ще има парламент с между шест и осем партии, което означава, че ще се търси формула на коалиционно управление или друг тип подкрепа, ако потенциални партньори не събират достатъчно мандати за мнозинство. Резултатите ще зависят от избирателите, които ще решат кого да подкрепят в последния момент и от избирателната активност. Затова анализите в изборната вечер ще са толкова интересни.

Още по темата може да намерите в текстовете от тазседмичния брой на "Капитал"



1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    susedkata avatar :-|
    Любопитната Съседка
    • + 1

    Голям фен съм на Капитал и Дневник, но предаванията ви на живо са скучни, тромави и мудни. Не всеки, който се изразява добре чрез писане, става за водещ на живо предаване.

    Нередност?
Нов коментар