София ще ремонтира шест улици в няколко квартала срещу 7.3 млн. лева

Включена е дългоочакваната реконструкция на ул. "Народно хоро" в "Овча купел", за която ще отидат 4.5 млн. лв.

Общината търси изпълнители, като ремонтите могат да започнат най-рано във втората част на тази година
Общината търси изпълнители, като ремонтите могат да започнат най-рано във втората част на тази година
Общината търси изпълнители, като ремонтите могат да започнат най-рано във втората част на тази година    ©  Цветелина Белутова
Общината търси изпълнители, като ремонтите могат да започнат най-рано във втората част на тази година    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Столичната община търси фирма, която да ремонтира улици в кварталите "Овча купел", "Гевгелийски", "Разсадника" и да изгради три в кв. "Витоша", "Красно село" и "Зона Б-19". За целта са предвидени 7.3 млн. лв.

Срокът за ремонтите е малко над два месеца, което значи, че ако няма забавяния, ремонтите биха били готови след около година. Към всички улици е включено и изграждането на канализация, осветление и др. подобни дейности.

Ето и кои са участъците:

  • Изграждане на ул. "Йордан Радичков", кв. "Витоша"

Планира се изцяло нова улица, която да отговаря на ширината на пътното платно по норматив от 9 метра, както и изграждане на тротоари, каквито в момента липсват. Става въпрос за 180 метра от улицата, в посока към бул. "Симеоновско шосе". Предвиждат се и канализация, ВиК, както и улично осветление.

Стойност: 650 хил. лв

Срок: 70 дни

  1. Реконструкция на ул. "Народно хоро", кв. "Овча купел"
  2. Ще бъдат обхванати 1.4 км от улицата. Платното за движение ще бъде 6.5 м в участъка от бул. "Монтевидео" до ул. "Буземска" и 6 метра от ул. "Буземска" до бул. "Овча купел". Ще бъде направена и реконструкция на тротоарите, които ще са широки между 1.5 и 3 метра. В момента улицата е разрушена, с множество кръпки и пукнатини. Включени са всички подземни работи, както и улично осветление. Ремонтът на улицата беше включен още в програмата на общината за 2020 г., но тогава беше отложен при актуализациите заради корона кризата.

Стойност: 4.65 млн. лв

Срок: 70 дни

  1. Изграждане на ул. "Добри Желязков" и продължението ѝ в ул. "Зайчар" до бул. "Инж. Иван Иванов"
  2. Предвижда се реконструкция на тротоара, както и изграждането на 11 броя паркоместа в участъка от бул. "Константин Величков", както и на пътна връзка към съществуващия паркинг до блок 6. Дължината на участъка е 270 м.

    Стойност: 550 хил. лв

Срок: 70 дни

  1. Ул. "Добруджански край" от ул. "Ивайло" до бул. "Г.М.Д. Скобелев" и от ул. "Йоаким Кърчовски" до ул. "Йорданка Филаретова", райони "Красно село" и "Възраждане"
  2. Участъкът от 180 метра трябва да се ремонтира, като се включват и канализация, отводняване и улично осветление.

    Стойност: 700 хил. лв

    Срок: 70 дни

    1. Основен ремонт на ул. "Сехово" от ул. "Сава Михайлов" в район "Илинден"

Предвижда се ремонт на участъка, който служи най-вече за транспортно обслужване на Национална потребителна кооперация на слепите в България. Предвиждат се и изместване на водопровода и др. дейности.

Стойност: 270 хил. лв.

Срок: 70 дни

  1. Изграждане на нова улица между ул. "Чавдарица", ул. "Искрец" и площад "Крушево" в "Разсадника-Бежанци"
  2. Улицата ще бъде дълга 225 метра, като се предвижда пътното платно да е между 6 и 12, заради двата паркинга пред Националната кардиологична болница. Включени са и тротоари с широчини между 1.25 и 9 метра, като най - широката част е непосредствено пред болницата.

Стойност: 550 хил. лв

Срок: 70 дни

Условия

Един кандидат ще има право да се състезава за максимум две от общо шест обособени позиции, като с най-голяма тежест е цената (60%), като се взимат предвид и използваната технология, предложеният срок и други технически изисквания (общо 40%). Срокът за подаване на оферти е 14 февруари.
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    crusible avatar :-P
    crusible
    • + 1

    Ехее, на Народно Хоро му дойде реда ли? Да не е повярва човек. Супер!

    Нередност?
Нов коментар