Календар: събития в Плевен

От миналогодишното издание на Autumn Jazz Festival
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

31.03. Премиера на "Моето мъжко момиче" от Жад Рос Паркер с режисьор Димитър Стефанов в Драматичния театър на Плевен. В главните роли са Михаил Билалов, Мая Бежанска, участват още Асен Данков и Теона Димова.

31.03. "Музикална магия" - концерт на Атанас Маринов (кларинет) и Йордан Камджалов (диригент), а в репертоара ще бъдат включени произведения на Паганини, Бизе, Щраус, Брамс, Сарасате. В зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" от 19 ч. Събитието е част от 70-годишнината на Плевенската филхармония.

18.04. "Реформаторът", комедийно-музикален спектакъл на актьора Герасим Георгиев-Геро в читалище "Съгласие 1869".

5.05. Световна премиера на "Нация на влюбените" на латвийския режисьор Мартинш Ейхе по пиесата на руския опозиционен драматург Михаил Дурненков, от своя страна базирана на документалния роман "Време секънд хенд" на беларуската журналистка и носителка на "Нобел" за литература Светлана Алексиевич. В Драматичния театър, Плевен.

През септември. Очаква се седмото издание на Autumn Jazz Festival, който през последните години се наложи като най-голямото събитие за жанра в Плевен и се провежда в парка на Регионалния исторически музей.

До края на годината. Девето издание на Международния фестивал на китарата (Pleven Guitar Fest), който обичайно включва майсторски класове, конкурси, както и отворени за публиката концерти на различни места из града.

05.12. Хилда Казасян, Плевенската филхармония с диригент Борислав Йоцов и с участието на Христо Йоцов, Теодосий Спасов и Васил Петров гостува в зала "България" в София със серията си концерти "Световното кино в музиката".

Все още няма коментари
Нов коментар