"Капитал" търси икономически журналисти

Трябват ни хора, които да виждат какво се случва и да го разказват на всички

   ©  Капитал

От къде се намериха пари за увеличението на пенсиите? Колко е реалният ръст на БВП? Какво движи инфлацията нагоре? Защо, въпреки добрата реколта от слънчоглед, олиото поскъпна почти двойно? Има ли основания за протестите на пътните строители?

Ако и ти си задаваш такива въпроси, значи си на правилното място. Ние в "Капитал" търсим хора в екипа си, с които заедно да намираме отговорите и да обясняваме важните за икономиката и бизнеса процеси и явления. Да анализираме средата, която напоследък се променя изключително бързо, и да предлагаме решения.

Фокусът за едни ще бъде върху публичните финанси и макроикономиката, за други - върху различни сектори от икономиката.

Елате да го правим заедно. Има смисъл. Интересно е.

Ето как си представяме идеалните колеги:

  • За едната позиция търсим човек с финансово или икономическо образование, с познания за макроикономиката, как работи българската данъчна система и държавните финанси.
  • За другата отново търсим човек с финансово или икономическо образование, но който има интерес (и в идеалния случай познания) в конкретни сектори на икономиката като: туризъм, земеделие, строителство и инфраструктурата.

Ако искаш да се присъединиш към нас - изпрати ни СV и мотивационно писмо на [email protected] до 15 октомври 2021 г.

Можете да кандидатствате и през сайта на "Кариери", като си създадете профил на "Кандидат".

С предимство ще са тези, които имат опит и могат да създават интересни текстове с ясна теза и логична подредба.

Най-ценното, което "Капитал" предлага, освен независимостта, е споделеното знание. Това, което може да се научи в екипа, са уменията за събиране и обработване на информация, съвети как се ориентира бързо в сложни сюжети и как се разказват интересни истории.

Екипът ни помага България да стане по-добро място, като държи политиците отговорни, бори се за спазването на правилата и застава с всички сили на страната на прогреса.