Писмо до баба Горка

Вдигането на ДДС до 22%

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Мила бабо Горке,

Как си? Аз май не съм много добре. В началото си мислех, че тази работа е по-лесна от кметската. Седя си в министерски съвет, министрите с очилцата си тичат, докладват ми, а аз всеки ден откривам детски градини. Нали помниш, като дойдох в Панчарево при вас, колко хубаво прекарахме. Но ей, тогава беше лесно.

Какво се обърка, бабо Горке, кажи?

На всички гледам да угодя - никой сърдит да няма, а все някой за нещо се сърди. Ама като не стигат парите, какво да правим сега? Станишев ги е опукал всичките, знам, че ми вярваш. Но кой е виновен накрая - аз!

Дянков вика да спестяваме. Лесно му е на него, ще постои, постои и пак ще се врътне в Америка. Акъл да дават всички искат. А кой да иде при полицаите да им каже, че ще са им по-малки заплатите. Аз това не мога да го направя - четири години началник съм им бил, знам какво е.

От болници да режем пак не става. Те едни дупки, ако ме питаш, ама хората са си свикнали и не си ги дават.

А твойта пенсия как да я плащам, бабо Горке? Държавните служители не искат да помагат, на стачки тръгнали. Възрастта за пенсия да вдигаме - пак не става.

И приватизацията не я обичам. Само това ми липсва, да ме обвинят, че продавам на приятелите си на безценица и да ме намразят като Костов. Знам какво е - един търг за винетките направихме и още ме разнасят, без да съм виновен. Прав е Вежди. НДК е национално богатство. Цялото ни минало е запазено там. Влизаш вътре - като от едно време си е всичко - лавката, мокетът, зала 1, Христо Друмев, кеф ти Лили Иванова, кеф ти Алла Пугачова. Не, не! Не става да го продаваме.

Ще вдигам ДДС-то, бабо Горке. Знам, че ще ми простиш. Това е малко, смятах ти го на тебе - за пет, шест млека на месеца някакви стотинки ще са повече. От теб малко, от внуците малко, ще закърпиме положението. Иначе фалираме и ще ни се смеят като на гърците из цяла Европа.

Айде, пиши. Дай и ти акъл, че съвсем се обърках вече кого да слушам.

Твой Бойко

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ariman_info avatar :-|
    Ariman
    • - 3
    • + 23

    Бойко, плати на фирмтие, върни им първо ДДсенцето, па после откривай детски градини и други глупотевини!
    дадох ти акъл, действай. С обич баба Горка

    Нередност?
  • 2
    darthsidius avatar :-|
    darthsidius
    • + 5

    Бойко ,мойто дете земи им паричките на червените,жълтите ,сините,лилавите и сивите боклуци,продай ги на безценица и пак ще си отгоре и ще има пари за пенсия,в противен случай Бойче ше останат само пенсионерите и циганите,дори и турците ще си заминат,както си заминават плъховете от потъващ кораб.

    Нередност?
Нов коментар