Защо тъгува Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ не иска нови избори, защото няма вече какво да се обира от бостана на властта

Свърши и времето, в което бившият премиер можеше едновременно да угажда на Путин и да се пъчи с приятелството на САЩ
Свърши и времето, в което бившият премиер можеше едновременно да угажда на Путин и да се пъчи с приятелството на САЩ
Свърши и времето, в което бившият премиер можеше едновременно да угажда на Путин и да се пъчи с приятелството на САЩ    ©  Велко Ангелов
Свърши и времето, в което бившият премиер можеше едновременно да угажда на Путин и да се пъчи с приятелството на САЩ    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"И викате "оставка" и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам. Вече една година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За една година какво разкриха, какво видяха?". Тази сърдита реч държа пред симпатизантите си в Шумен през уикенда лидерът на ГЕРБ и бивш трикратен премиер Бойко Борисов. В нея между другото заяви и геополитическата си ориентация в настаналото "време разделно": "Всички си подписаха договорите с "Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са такива "герои".

По принцип всяко изказване на Борисов, откакто е политик, подлежи на проверка на фактите. В случая отново няма да я издържи. Това, че с главния прокурор взаимно си пазят гърбовете, не отменя натрупалите се разкрития за пладнешка корупция, особено в последния управленски мандат на ГЕРБ, преминал в тясно взаимодействие с ДПС по въпроса. Всъщност някой чул ли е Борисов да е коментирал изтеглените с чували милиони, които правителството му раздаде за магистрала "Хемус"?

Руският газ е още по-ненадеждна сламка - диверсификацията разбива мита, че е евтин, а решението на ЕС за скорошен отказ от него - че "всички си мълчат".

Между внушенията обаче е намерила място и истинската драма на Борисов - кризите, в които се завъртя светът с пандемията и сега с войната на Русия срещу Украйна, наистина дотолкова обраха "бостана" на властта, че това обективно прави невъзможно "връщането към нормалния живот" с мащабните кражби.

А си представете също, че Борисов днес трябваше да взима решението за газа - свърши и времето, в което можеше хем да угажда на Путин, хем да се пъчи с приятелството на САЩ. Затова не иска да му говорят за избори точно сега, още не е сигурен откъде ще задуха вятърът и какво ще донесе.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nabludatel_en avatar :-|
    Наблюдател
    • + 9

    Скандалната „златна лаборатория“ на Капитан Андреево е свързана с не по-малко скандалните „златен гьол“, и „златен паркинг“. Общото е, че са контролирани от лица свързани с наркобарона Христофорос Аманатидис-Таки и ГЕРБ. През годините златните хранилки на Капитан Андреево са генерирали десетки милиони кеш.
    https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160744530656189

    Нередност?
  • 2
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 11
    • + 3

    Никога не съм мислел, че точно аз ще го кажа, но на фона на неудачните случайници Киро, Асен и Лена Б. баце все повече добива вид на нещо като държавник.

    Полезното е, че агресивните неудачници от ПП и Со след 6 м във властта ни накараха да загърбим няколко мита:
    1. Че "успели" българи от чужбина "ще ни оправят".
    Всеки камък си тежи на мястото. Ако Борис от Питсбърг му е ОК там, къф ще го дири тук?;
    2. Че коалиция е синоним на национално единомислие.
    БГ коалиция е вид микадо - а си мръднАл, а си разпърдял цялата игра;
    3. Че хванати от улицата приятели/съученици/любовници могат да допринесат с нещо за народното благо.
    Случайници най-много да те преджобят. А когато са на власт - всички ни.
    4. Че Господ е българин.
    Никой от Козяк не говори български...

    Нередност?
  • 3
    storm avatar :-P
    Storm Of Change
    • - 8
    • + 2

    Кой глупак (с извинение) е писал тази статия? Всеки, който е гледал и 2 минути от тия глупости дето ги дрънка Боко, е видял, че той всъщност ехидничи, майтапи се и си чака момента (който наближава). Капитал все повече се превръща в "гладна кокошка - просо сънува". Освен, че е новото "Работническо дело" на децата на номенклатурата, които управляват в момента :)

    Нередност?
  • 4
    storm avatar :-P
    Storm Of Change
    • - 5
    • + 2

    Да бе, верно, що не ги подписвате тия статии, ами само "Автор - Капитал"? :) Дайте да видим чии е анализа :)

    Нередност?
Нов коментар