🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Да, сега могат да ги (магистралите) блокират. Преди нас не можеха, защото нямаше. Сега могат да идат да си играят в метрото, само след няколко дни ще пуснем още спирки. Има какво да блокират."

Премиерът Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ

"Не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките и виковете на онези, които няма да носят отговорност, защото някои от тях след няколко дни или седмици ще си заминат в държавите, в които живеят. Някои от тях ще се примирят, някои ще се успокоят. Някои ще разберат, че не могат да носят отговорността, която може да падне на плещите им."

Калин Каменов, кмет на Враца, по време на конференцията на ГЕРБ

"Ние сме парламентарна република и когато хората решат да си сменят парламента - ще го сменят. Какво означава "ние сме избрани законно". Законно сте избрани и законно ще бъдете свалени... Идват хората и казват "Не искаме повече". Позицията му е, че в момента България няма парламент: "Парламентаризмът е изпразнен от съдържание. Има един министър-председател, който си прави каквото си иска, и всякакви хора ходят и му се мазнят. Той отива и им казва какво да се случва на депутатите, представете си обратното."

Слави Трифонов, цитиран от Dnevnik.bg

"Всичко е много различно сега. Много хора страдат по света. Това е вирус, който носи много щети. Това е нещо добре замислено от години...Това е бактерия, която е добре замислена от специалисти. Причинява тромбоза, инфаркти. Тези вируси носят вътре добре поставен материал. Да видим дали ще излезе ваксина, за да се намери решение изведнъж. Грижа се за себе си три пъти повече от преди, мия си ръцете, правя всичко, което мога"

Футболната легенда Христо Стоичков в интервю пред Infobae

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал