КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Преди време влязох във вход на жилищна сграда, където някакъв субект с лице към стената се облекчаваше. Хрумна ми само да го попитам: "Нямате ли си тоалетна вкъщи?" А той ми извика през рамо: "Простак!" Всеки "сам си прецЕня" в какво общество иска да живее."

доц. Георги Лозанов за "Дойче веле"

"По всички медицински норми доц. Мангъров трябваше да е изключен от лекарската професия."

министърът на образованието акад. Николай Денков пред БНТ

"Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева", не е ли правилно господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?"

депутатът Христо Петров, известен като рапъра Ицо Хазарта, в Народното събрание

"Историята се чете през историческите източници, а не през това, което на нас ни се иска да открием в нея. Например, след като няма нито един сериозен, проверен, достоверен исторически източник, който да потвърждава, че България в който и да е момент е била "на три морета", значи просто никога не е била и толкова. Има достоверни данни, че в кратки периоди между различни войни (например 1913 - 1918 г.) е била на две морета. Което, като се замислиш, пак не е ужасно зле. Чехия например никога не е била на нито едно."

Радослав Парушев пред портал "Култура"

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО