КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бойко Борисов    ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Инфлацията расте като великденски козунак. Нашите правителства я държаха 0%-3%, а сега е 12. Как при тази инфлация 3-40% ще живеят хората, тези 150 лева за пенсионерите сега са нищо. Ние давахме по 50 лева, но тогава те си бяха 50 лева, сега са нищо...От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4.1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1.1 милиарда. 3 милиарда лъжа...Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото нафтата поскъпна три пъти, торовете три пъти, химикалите - четири пъти. С всяка мярка на правителството сега се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко...Нали тук е житницата - какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона? Едно кило пшеница купиха ли?...

Сега викате "оставка" и ГЕРБ да се връща на власт - на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник като след Орешарски. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме притискате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам...

Лъжат, че на година сме крали 8-10 млрд. За година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд. Явно крадат три пъти повече."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Шумен, цитиран от dir.bg

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    nabludatel_en avatar :-|
    Наблюдател
    • + 4

    Фирмата „Роудуей кънстракшън“ АД на Румен Гайтански – Вълка, прехвърлена през 2021 г. на негов адвокат за 100 лв., е просрочила кредита си от 150 млн. лв. в държавната Българска банка за развитие (ББР).
    https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160744834051189
    Застраховката покрива само до 9,5 млн. лв., а застраховател е „ОЗК Застраховане“ собственост на Христо Ковачки.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал