Къде е министър Сачева и защо е там

Медийна сергия

   ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Може да е някаква специална стратегия на отдела за пропаганда и агитация на ГЕРБ, но посланията на управляващите в последните дни се движат като влакче на ужасите. И колкото по-голямо става кълбото от самохвалство и обиди, заплахи и обещания, толкова повече се оплитат в него.

Тази седмица с едни гърди напред излезе социалната министърка Деница Сачева. В боен статус във фейсбук тя изрежда числа, свързани с работни места, социални помощи, увеличени заплати в администрацията, добавки за пенсионери и т.н. "правителствени успехи", към които верноподанически е тагнат премиерът като осигурител на всички тези блага. След което се обръща към неговите критици със същия устрем, с който преди няколко години критикуваше ГЕРБ и Борисов: "Уважаеми бивши величия, провалени политици, политически тролове, фейсбук пехливани, политически комедианти, които привиждат фарс, псевдомислители за народа, за който осигурявате само зрелища, но не и хляб. Говорете си. Не ми пречите. Знам коя съм, къде съм и защо. И знам къде отивам".

Каквито и да са били мотивите социалната министърка да бъде сочена като възможен приемник на премиерския пост на Борисов, в случай че той реши лично да се оттегли, написаното от нея демонстрира същото, характерно за управлението му функционално неразбиране на смисъла от упражняване на властта.

Това, с което днес панически се хвалят, е просто изпълнение на служебни задължения. Което правят всеки ден и няколко милиона работещи българи. Сумите, които обявяват като благодеяния, не са взети нито от личните им сметки, нито от чекмеджетата в спалните им. Както се казваше в онзи виц - все едно да благодариш на банкомата, че ти пуска пари. Това са данъците на работещите в България и в другите страни от ЕС хора. И важният въпрос е как се харчат парите им. Отговорът в най-сбит вид може да се види в мястото на България по отношение на средните показатели за качество на живота в ЕС в изминалите десет години с тази власт. А също и на много от плакатите на протеста, който, изглежда, я изненада.

Ако министрите и депутатите, които я представляват, можеха да четат с разбиране текстовете в конституцията (т.нар. функционална грамотност), щяха вероятно по-добре да знаят кои са, къде са и защо са там. И Сачева може би нямаше да "подсили" посланието си с продавана в интернет илюстрация на горящ хартиен самолет, насочен към човешки глави от смачкана хартия, обяснена от авторите й като "пропагандна концепция".

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    uri26589456 avatar :-P
    Alexander Alexandrov
    • + 5

    Трътка.

    Нередност?
  • 2
    scuby avatar :-|
    scuby
    • - 15

    Да бяхте сложили заглавие "защо си с шапка, защо си без шапка" по-добре :(. И тук почнаха статии от анонимници. Готвите са за големи манипулации явно!

    Нередност?
  • 3
    dsz51679928 avatar :-|
    dsz51679928
    • + 4

    Каква тъъъъъъъпа физиономия има тая Сачева.И...се отстоява и се самонатрапва.За такива като тая,народът е казал:"Пази Боже сляпо да прогледа!"

    Нередност?
  • 5
    dsz51679928 avatar :-|
    dsz51679928
    • - 3
    • + 1

    До коментар [#3] от "dsz51679928":

    И стига!с тези жени в политиката!Баба Ванга ни посъветва Мъдро:"НЕ НАМЕСВАЙТЕ ЖЕНИТЕ В ПОЛИТИКАТА!"Аз бих допълнил:...И вашата държава ще процъфти,ще я бъде...само с мъже във властта.Жените в политиката ДЪРПАТ и СПЪВАТ просперитета на всяка държава.Да ПРОЧИСТИМ държавното управление от ЖЕНИ-безполезни и вредни са там.От това най-страда демографията,която е в окаяно,плачевно и катастрофално състояние.Сачева/и другите,като нея, да се занимават с дундуркане на бебета.

    Нередност?
Нов коментар